Külföldi hírek - Friss hírek

12:18 Legalább kétszázezer embert kellene befogadnia Európának (Kitekintő)
António Guterres, az ENSZ menekültügyi főbiztosa arra szólította pénteken az Európai Unió tagországait, hogy legalább 200 ezer menekültet fogadjanak be minden tagország számára kötelező érvényű áttelepítési (relokációs) program keretében.
12:11 Bréking! 1500 menekült tört ki a röszkei hangárból (Népszava)
A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, hogy összegyűjtsék őket
12:09 Orbán találkozott a szlovén államfővel (fotók) (Népszava)
Mindketten megállapították: kiválóak a magyar-szlovén kapcsolatok.
12:06 200 ezer menekült befogadására szólította fel az EU-t az ENSZ-főbiztos (ma.hu)
Több mint 300 ezer ember próbált meg élete kockáztatásával átkelni a Földközi-tengeren, hogy eljusson Európába, és 2600 ember nem élte túl a veszélyes utat.
11:59 Az ENSZ-főbiztos 200 ezer menekült befogadását várja az EU-tól (vs.hu)
António Guterres szerint mindezt a minden tagország számára kötelező érvényű áttelepítési (relokációs) program keretében kellene megoldani.
11:57 Szlovákia felé vehetik az irányt a menekültek (vs.hu)
Ha Ausztrián keresztül nem vezet út Németországba, Szlovákián keresztül kell megpróbálni.
11:50 Lengyel külügyi államtitkár: a magyarok felelősségteljesen cselekszenek (inforadio.hu)
A magyarok eddig felelősségteljesen cselekedtek, mert regisztrálták a bevándorlókat, "Prágában arról fogunk tárgyalni, hogyan segítsünk Magyarországon" - nyilatkozott pénteken reggel, a visegrádi négyeknek a migrációs válság kezelésére szánt rendkívüli miniszterelnöki találkozója előtt Rafal Trzaskowski lengyel külügyi államtitkár.
11:48 A németek többsége nem aggódik a menekülthullám miatt (inforadio.hu)
A németek 59 százalékának nincsenek félelmei a menekülthullám miatt, és több mint 90 százalékuk támogatja a menekültek tagállamok közötti elosztását kvóták alapján - mutatta ki az ARD német országos közszolgálati televízió megbízásából a napokban készített felmérés.
11:30 Szerb határrendészet: megváltozhat a migráció útvonala (inforadio.hu)
Amennyiben Magyarország szigorít a határvédelmen, megváltozhat az Ázsiából és Afrikából az Európai Unióba tartó migránsok útvonala - jelentette ki Mitar Djuraskovic, a szerbiai határrendészeti igazgatóság osztályvezetője pénteken a szerbiai közszolgálati televízió híradójában.
11:30 Egy egyiptomi milliárdos szigetet venne a menekülteknek (origo.hu)
Nagib Szavirisz Görögország vagy Olaszország partjainál venne egy szigetet, ahol biztonságba lehetne helyezni akár több százezer szíriai menekültet.
11:24 Kevesebb papírmunka vár a pedagógusokra (Kitekintő)
Kevesebb papírmunka vár a következő tanévben a szlovákiai pedagógusokra.
11:17 Trócsányi fontos dolgot jelentett be menekültügyben (Népszava)
Gyorsulnak a menekültügyi eljárások, szigorúbb büntetést kapnak az embercsempészek.
11:15 "Szabadságot!" - Mindeközben a Keletinél... (Népszava)
Viszonylagos a nyugalom, de a menekültek még mindig transzparenseket tartanak.
11:12 A németek nem aggódnak a menekülthullám miatt (origo.hu)
A németek 59 százalékának nincsenek félelmei a menekülthullám miatt, és több mint 90 százalékuk támogatja a menekültek tagállamok közötti elosztását kvóták alapján - mutatta ki egy friss felmérés, amelyet az ARD német országos közszolgálati televízió megbízásából a napokban készítettek.
10:54 A legtöbb németet nem aggasztja a menekülthullám (ma.hu)
A németek 86 százaléka pénz- vagy egyéb adománnyal támogatja, vagy kívánja támogatni a menekülteket, 67 százaléka pedig önkéntes munkával.
10:54 Migrációs konferencia megrendezését javasolja az egyik líbiai kormány (inforadio.hu)
A nemzetközileg el nem ismert rivális líbiai kormány arra kéri az arab és az európai országokat, hogy még ebben a hónapban rendezzenek regionális konferenciát, és ezen dolgozzák ki, hogyan tudnának segíteni Líbiának gátat vetni az Afrikából Európába irányuló menekültáradatnak.
10:38 Durva jóslat jött a menekültekről az USA-ból (hvg.hu)
Naponta 42 ezer család menekül el az otthonából a világon, amelynek hosszú, évtizedekre szóló hatásai lehetnek - mondta az ABC amerikai tévécsatornának Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke. Szerinte a jövő vezetőinek is fel kell készülniük arra, hogy ez a generációs problémával legalább 20 évig még szembe kell nézniük.
10:36 Külföldről védték meg Orbán menekültügyi nézeteit (hvg.hu)
Egy lengyel kormánytag szerint Magyarország felelősségteljesen cselekszik menekültügyben, ma délután pedig arról fognak tárgyalni, hogyan segítsenek a magyaroknak. A legnagyobb lengyel ellenzéki párt vezetője azt mondta, Orbán Brüsszelben csak hangosan kimondta, amire sokan gondolnak, csak mások a politikai korrektség miatt elhallgatják véleményüket.
10:36 Megváltozhat a migráció útvonala (origo.hu)
Amennyiben Magyarország szigorít a határvédelmen, megváltozhat az Ázsiából és Afrikából az Európai Unióba tartó migránsok útvonala - jelentette ki Mitar Djuraskovic, a szerbiai határrendészeti igazgatóság osztályvezetője pénteken. A szerb belügyminiszter szerint pedig nem áll fenn a veszély, hogy a bevándorlók Szerbiában rekedjenek, nekik az EU a céljuk.
10:21 Megváltozhat a migráció útvonala (Metropol.hu)
Ha a migránsok már nem tudnak Magyarországon áthaladni, akkor az eddig Törökországon, Görögországon, Macedónián és Szerbián át vezető utat egy Bulgárián vagy Albánián keresztül vezető útra változtathatják meg.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: