Külföldi hírek - Friss hírek

22:18 Amerikai katonák érkeztek Szíriába, hogy segítsék a kurdokat (ma.hu)
Az amerikai különleges erők katonái érkeztek csütörtökön a szíriai Kobaniba, hogy kiképezzék és segítsék a kurd fegyvereseket az Iszlám Állam (IÁ) elleni harcban.
22:15 Második napja csökken a migránsok száma Horvátországban (inforadio.hu)
Második napja közel kétezerre csökkent a migránsok száma Horvátországban, a korábbi napi 6-7 ezer fő helyett - írta a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön.
21:57 Irányt mutat az Európai Bizottság (inforadio.hu)
A befektetések újraindítására, a gazdaság korszerűsítését célzó strukturális reformok végrehajtására, valamint felelős költségvetési politika folytatására buzdította az Európai Unió tagállamait a brüsszeli bizottság csütörtökön közzétett 2016-as éves növekedési jelentésében, amellyel kezdetét vette a következő, immár hatodik Európai Szemeszter.
21:27 Őrizetben vettek harminckilenc török üzletembert Oroszországban (Metropol.hu)
A bevándorlási hivatal közlése szerint az üzletemberek turistavízummal érkeztek Oroszországba, nem pedig üzleti vízummal.
21:24 Második napja csökken a migránsok száma Horvátországban (ma.hu)
A migránsválság kezdete óta először történt meg, hogy 12 óra alatt egyetlen illegális bevándorló sem lépte át a szerb-horvát határt.
21:23 Őrizetbe vettek harminckilenc török üzletembert Oroszországban (inforadio.hu)
Őrizetbe vettek 39 török üzletembert az oroszországi Krasznodarban a bevándorlásügyi hatóságok a migrációs törvények megsértése miatt - közölte az Interfax orosz hírügynökség csütörtökön.
21:21 Putyin és Hollande összehangolt lépéseket tesznek a dzsihadisták ellen (vs.hu)
A megegyezés mellett törésvonalak is vannak a két nagyhatalom között, elsősorban a szíriai Aszad-rezsim megítélésében.
21:21 A dzsihadisták elleni katonai lépések összehangolásáról állapodott meg Putyin és Hollande (inforadio.hu)
Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetre mért csapások összehangolásáról, az információcsere és a katonai együttműködés erősítéséről állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz és Francois Hollande francia elnök csütörtökön Moszkvában. Erről a két államfő az egyeztetéseket követő közös sajtótájékoztatóján számolt be.
21:06 Azarov volt ukrán kormányfő újabb szövetségese lett öngyilkos (ma.hu)
Öngyilkos lett Ihor Szotulenko ukrán üzletember, akit a Janukovics-rezsim volt miniszterelnökéhez, Mikola Azarovhoz közel állóként tartottak számon.
20:45 Németország is beszáll az Iszlám Állam elleni harcba (vs.hu)
Felderítő és légi utántöltő repülőgépeket, valamint egy hadihajót küldenek a Közel-Keletre.
20:45 Amerikai katonák érkeztek Szíriába, hogy segítsék a kurdokat (inforadio.hu)
Az amerikai különleges erők katonái érkeztek csütörtökön a szíriai Kobaniba, hogy kiképezzék és segítsék a kurd fegyvereseket az Iszlám Állam (IÁ) elleni harcban.
20:33 Milliók nézték a hálaadásnapi felvonulást New Yorkban (Metropol.hu)
A metropolisz utcáinak biztosítására 2500 rendőrt vezényeltek ki.
20:30 Milliók nézték a hálaadásnapi felvonulást New Yorkban (ma.hu)
A metropolisz utcáinak biztosítására 2500 rendőrt vezényeltek ki.
20:27 Özönlenek a románok Angliába (vs.hu)
A brit statisztikai hivatal szerint az utóbbi évben a nettó bevándorlás elérte a 336 ezer főt. Ez 82 ezerrel több, mint a megelőző évben.
20:27 Németország felderítőgépeket küld az Iszlám Állam ellen (inforadio.hu)
Németország felderítő és légi utántöltő repülőgépekkel, valamint egy hadihajóval tervez hozzájárulni az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni nemzetközi katonai erőfeszítésekhez - jelentette be csütörtökön Ursula von der Leyen védelmi miniszter.
20:11 Siklósi: a török-orosz incidens nem volt meglepetés (inforadio.hu)
A török-orosz incidens nem volt meglepetés - fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Vlagyimir Putyin orosz elnök sérelmezte csütörtökön, hogy Ankara mindeddig nem kért bocsánatot az orosz Szu-24-es vadászgép két nappal korábbi - orosz állítás szerint - Szíria fölötti lelövése miatt, Dmitrij…
20:09 Élőlánc vasárnap a párizsi merényletek egyik helyszínén (inforadio.hu)
A november 13-i párizsi merényletek egyik helyszíne előtt is elhaladó két kilométeres élőláncot szerveznek az éghajlatért vasárnap civil szervezetek a másnap kezdődő ENSZ-klímacsúcs alkalmából.
20:00 Két iszlamistát vett őrizetbe a berlini rendőrség (ma.hu)
Egy gépkocsi átkutatása során "gyanús tárgyat" találtak, amit még vizsgálnak és elővigyázatosságból több lakóházat is kiürítettek a környéken.
19:58 Putyin: készek vagyunk együttműködni Szíriában (ma.hu)
Vlagyimir Putyin orosz elnök Francois Hollande francia államfővel tárgyal Moszkvában.
19:57 Putyin nem áll szóba Erdogannal (Metropol.hu)
Recep Tayyip Erdogan török elnök sajnálatát fejezte ki, amiért orosz kollégája, Vlagyimir Putyin nem reagál kapcsolatfelvételi kísérleteire és nem áll vele szóba azóta, hogy a török légierő lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai határ közelében.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: