Külföldi hírek - Friss hírek

12:21 Húsvágó bárddal végeztek ki egy bloggert (origo.hu)
Húsvágó bárdokkal kaszaboltak le Dakkában egy bloggert, aki írásaiban fellépett a vallási fundamentalizmus ellen.
12:03 Ötször több pénzt adnak Orbánék a szabadkai zsinagógának, mint ígérték (hvg.hu)
A magyar kormány a korábban ígért összeg ötszörösével, félmilliárd forinttal támogatja a szabadkai zsinagóga belső terének felújítását.
11:48 Újabb orosz segélykonvoj lépte át az ukrán határt (inforadio.hu)
Újabb orosz humanitárius konvoj lépte át az ukrán határt, hogy a kelet-ukrajnai konfliktus övezetében lévő területre szállítson segélyt - közölte pénteken az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma országos válsághelyzeti irányító központjának parancsnokhelyettese.
11:30 Szibériában is díjat kapott a VAN (orientpress)
Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című diplomafilmje a Hanti-Manszijszkban megrendezett Spirit of Fire nemzetközi filmfesztivál zsűrijétől Bronz Tajga díjat kapott - közölte a Magyar Filmunió csütörtökön.
11:30 A Raiffeisen bankfiókokat zár be Oroszországban (inforadio.hu)
Az osztrák Raiffeisen úgy döntött, hogy bezár több bankfiókot Oroszország távol-keleti vidékén a hatékonyság növelés érdekében.
11:21 Egyre családiasabb a hangulat a megyeházán (Kitekintő)
Egyre családiasabb légkör uralkodik Besztercebánya megye hivatalában és a megye által felügyelt cégekben.
11:12 Brazíliában felfüggesztik a WhatsApp-ot (inforadio.hu)
Egy brazil bíró csütörtökön közölte, hogy elrendelte a WhatsApp nevű mobiltelefonos csevegőszolgáltatás felfüggesztését az országban, mert a cég nem működött együtt a hatóságokkal egy nyomozás során.
11:09 Haragszanak az Iszlám Államra a legnagyobb indonéz muzulmán szervezetnél (hvg.hu)
Több mint 500 indonéz csatlakozott az utóbbi időben az Iszlám Államhoz Irakban és Szíriában – közölte Indonézia legnagyobb muzulmán szervezetének vezetője, akit pénteken idézett a The Jakarta Post című napilap internetes oldala.
10:54 Szijjártó: Magyarország nyitott a kérdések megvitatására az Egyesült Államokkal (inforadio.hu)
Magyarország nyitott arra, hogy minden kérdést megvitasson az Egyesült Államokkal - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az azzal kapcsolatos hírekre, hogy márciusban Budapestre érkezik Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes.
10:53 Milliókat kapnak a sterilizált amerikaiak (origo.hu)
Pont kerülhet egy évek óta húzódó jogi vitára az Egyesült Államokban. Virginia beleegyezett, hogy kártérítést fizet azoknak, akiket erőszakkal sterilizáltak az államban 1920 és 1970 között.
10:51 Lámák tartják lázban az internetet (origo.hu)
Futótűzként terjed az interneten az a légi felvétel, amelyen két elszabadult lámát üldöznek hosszan egy arizonai kisvárosban.
10:36 Az orosz energiaügyi miniszter hétfőn Brüsszelbe utazik (inforadio.hu)
Az orosz energiaügyi miniszter elfogadta az Európai Bizottságnak azt a csütörtöki javaslatát, hogy az ukrán energiaügyi miniszterrel közösen tárgyaljanak hétfőn Brüsszelben, és keressenek megoldást a szakadárok által ellenőrzött délkelet-ukrajnai területek gázellátása miatt kirobbant vitára. Az ukrán szakminiszter még nem válaszolt péntek reggelig.
10:27 Közös érdekek felé a zavaros Közel-Keleten (Kitekintő)
Mit lehet kezdeni az Iszlám Állam kihívásával? A válaszok kereséséről washingtoni tudósítónk számolt be.
10:18 Ellenőrzés a fukusimai atomerőmű területén (inforadio.hu)
A helyi hatóságok és atomenergetikai szakértők szerdán ellenőrzést tartottak Japánban, a földrengésben és cunamiban megrongálódott Fukusima-1 atomerőmű területén, ahonnan a héten radioaktív víz szivárgott az óceánba.
10:02 Jelentősen bővültek tavaly a beruházások (orientpress)
Tizenhét éve nem látott mértékben, 14 százalékkal bővültek tavaly a beruházások Magyarországon, amelyek értéke így meghaladta az 5200 milliárd forintot. Ilyen erőteljes növekedésre az 1998 óta megfigyelt idősor esetében még nem volt példa. Az adatok megerősítik, hogy a magyar gazdaság elmúlt időszakban mért növekedéséhez kimagasló, több mint 20 százalékos mértékben járultak hozzá a beruházások -…
10:00 Szakmai összefogás a felnőttkori elhízás ellen (orientpress)
Négy szakmai szervezet fogott össze a felnőttkori elhízás és az ahhoz társult betegségek ellen; az Összefogás a gyermekek egészségéért elnevezésű kezdeményezés célja, hogy ezeket helyes kisgyermekkori táplálkozással, primer prevencióval előzzék meg. A szakmai szervezetek képviselői és a legújabb kutatási eredmények szerint ugyanis az elhízás a megfelelő kisgyermekkori táplálással előzhető meg a…
9:57 Kínos baki: Putyin lett az Iszlám Állam hóhérja a CNN-nél – videó (hvg.hu)
Véletlenül Vlagyimir Putyin orosz elnök fotóját vágta be a CNN ahhoz a tudósításhoz, amely az Iszlám Állam lefejezéseket végrehajtó tagjáról, a Jihadi John néven elhíresült brit hóhérról szólt.
9:51 Megöltek egy írót, mert ateista (vs.hu)
Bangladesben gyilkolták meg machetével az amerikai bloggert. Nem ő az első.
9:39 Szijjártó a britek oldalán szólított fel a minszki megállapodás betartására (hvg.hu)
Második napja Budapesten van Philip Hammond brit külügyminiszter. A magyar külügyminiszterrel a bevándorlók kérdéséről, az ukrán válságról és az Iszlám Állam elleni harcról is beszéltek, majd közösen szólítottak fel "minden felet" a minszki megállapodás betartására.
9:24 Erőszakba torkollott a tüntetés a nemzeti banknál (ma.hu)
A "pénzügyi Majdannak" nevezett tiltakozó akció még kedden kezdődött, csütörtök este kilenc óra tájban pedig kezdtek elfajulni a dolgok.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: