Külföldi hírek - Friss hírek

20:32 Fenyegetőző utas miatt fordították vissza az utasszállítót (ma.hu)
Visszatérésre kényszerült Torontóba pénteken egy, a gép biztonságával kapcsolatban fenyegető kijelentéseket tett utasa miatt a Sunwing Airlines egy Panamába tartó járata.
20:30 Már több mint 200 koporsót megkapott Hollandia (ma.hu)
Újabb áldozatok földi maradványaival megérkezett péntek délután a hollandiai Eindhovenbe a holland és az ausztrál hadsereg két repülőgépe a kelet-ukrajnai Harkivből.
20:30 Fenyegetőző utas miatt fordult vissza a repülő (origo.hu)
Egy fenyegetőző utas miatt visszafordítottak egy utasszállítót Torontóba
20:14 Izrael nemet mond Kerry tűzszüneti javaslatára (hvg.hu)
A kabinet tagjai azért utasították el egyhangúan a Kairóban tartózkodó John Kerry amerikai külügyminiszter fegyverszüneti indítványát, mert annak alapján Izrael az egy hetes humanitárius fegyvernyugvás idején nem folytathatá a Hamász radikális palesztin szervezet határ menti települések irányába kiásott alagútjainak felszámolását.
20:12 Fenyegetőző utas miatt visszafordítottak egy utasszállító repülőgépet (inforadio.hu)
Visszatérésre kényszerült Torontóba pénteken egy, a gép biztonságával kapcsolatban fenyegető kijelentéseket tett utasa miatt a Sunwing Airlines egy Panamába tartó járata - közölte híroldalán a CBC kanadai televízió.
20:12 Megint gond volt egy utasszállító repülőgéppel (hvg.hu)
Egy fenyegetőző utas miatt visszafordították a Sunwing Airlines 722-es járatát Nyugat-Virginia állam felett a torontói Pearson Nemzetközi Repülőtérre. A gépet, amelynek fedélzetén 183 főnyi utas és személyzet tartózkodott, "elővigyázatosságból" az amerikai légierő két F-16-os vadászgépe kísérte vissza Kanadába.
19:39 Izrael még belehúz a harcokba (Kitekintő)
Mintegy tízezer palesztin tüntetett csütörtök éjjel Ciszjordánia több városában a gázai övezetbeli  Erős Szikla” hadművelet ellen.
19:36 Lengyelország tovább megy, mint Strasbourg (ma.hu)
Bekavart a CIA, meg valami kínzásokról is szó van az EU-ban, de Lengyelország ismeri a mondást: hazudj, amíg le nem buksz. És utána is. Vagy tényleg igazat mondanak?
19:36 Hadiadót vethetnek ki az ukrán bérekre (hvg.hu)
Útlezárással tiltakoznak a román határnál lévő nyugat-ukrajnai Csernyivciben a héten elrendelt újabb katonai mozgósítás ellen.
19:36 Csúnya baki a bayreuthi nyitóelőadáson (origo.hu)
Meg kellett szakítani 50 percre a Bayreuthi Ünnepi Játékok nyitóelőadását, a Sebastian Baumgarten rendezésében bemutatott Tannhäusert pénteken a színpadtechnika meghibásodása miatt.
19:18 Orosz tévé stábját tartóztatták fel Észtországban (hvg.hu)
Az újságírók a 20. észt SS-hadosztály veteránjainak találkozójáról akartak tudósítani az észt fővárosból, de már a reptéren feltartóztatták őket. A különtudósító és az operatőr csak egy SMS-t tudott küldeni, amelyben közölték, a határellenőrzési pontnál ülnek, és mindent elvettek tőlük.
19:04 Halottá nyilvánították az eltűnt izraeli katonát (ma.hu)
Az izraeli hadsereg pénteken halottnak nyilvánította Oron Sault, az az egyik gázai övezeti összecsapás után eddig eltűntként nyilvántartott katonát.
19:03 Jöhet a durva energiamegtakarítás (Kitekintő)
Harminc százalékos energiamegtakarításra tett javaslatot 2030-ig szerdán elfogadott közleményében az Európai Bizottság.
19:02 Nagyon bekeményítene Oroszországgal szemben az EU (ma.hu)
Az uniós országok elvi megállapodásra jutottak arról, hogy az eddiginél átfogóbb, egész gazdasági szektorokat érintő szankciós intézkedéseket hoznak Oroszországgal szemben az ukrajnai válság miatt.
19:00 Útlezárással tiltakoznak a nyugat-ukrajnai Csernyivciben a mozgósítás ellen (ma.hu)
Szemtanúk szerint a tüntetők betontömbökből emelt masszív barikáddal zárták le a Csernyivci városából a román határ felé vezető nemzetközi autóutat is, ezért a Romániába utazóknak Moldova felé kell kerülniük.
19:00 Az eddigieknél átfogóbb szankciókra készül az unió Oroszországgal szemben (inforadio.hu)
Az uniós országok elvi megállapodásra jutottak arról, hogy az eddiginél átfogóbb, egész gazdasági szektorokat érintő szankciós intézkedéseket hoznak Oroszországgal szemben az ukrajnai válság miatt - közölték pénteken nevük mellőzését kérő EU-diplomaták, miután ülést tartottak Brüsszelben a tagországok nagykövetei.
19:00 Még durvábban büntetné az oroszokat az EU (hvg.hu)
Ülést tartottak Brüsszelben a tagországok nagykövetei, és megegyeztek abban, hogy az eddigieknél átfogóbb szankciókra készülnek Oroszországgal szemben.
19:00 Na, most fog össze az EU Oroszország ellen (origo.hu)
Az uniós országok elvi megállapodásra jutottak arról, hogy az eddiginél átfogóbb, egész gazdasági szektorokat érintő szankciós intézkedéseket hoznak Oroszországgal szemben az ukrajnai válság miatt - közölték pénteken nevük mellőzését kérő EU-diplomaták, miután ülést tartottak Brüsszelben a tagországok nagykövetei.
18:42 A nemzetpolitikai építkezés folytatását kérték (Metropol.hu)
Most zajlik a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.
18:42 Útlezárással tiltakoznak a nyugat-ukrajnai Csernivciben a mozgósítás ellen (ma.hu)
Szemtanúk szerint a tüntetők betontömbökből emelt masszív barikáddal zárták le a Csernyivci városából a román határ felé vezető nemzetközi autóutat is, ezért a Romániába utazóknak Moldova felé kell kerülniük.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: