Külföldi hírek - Friss hírek

16:03 Merkel: a G20 csoport európai tagjai kiállnak a párizsi klímaegyezmény mellett (ATV)
A G20-csoport európai tagjai kiállnak a párizsi klímaegyezmény mellett - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a következő héten tartandó G20-csúcs előkészítéséről az európai résztvevők vezetőivel folytatott megbeszélés után.
15:51 Kiállt Orbán Viktor mellett a New York-i zsidó hitközség (Magyar Idők)
Megvédte Orbán Viktort a United Orthodox Congregation of New York ortodox zsidó hitközség az AJC-vel (American Jewish Comitee) szemben. Az AJC a miniszterelnök Horthy Miklóssal kapcsolatban tett kijelentését követően bírálta Orbánt, és fejtette ki, elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök a szerintük “fasiszta diktátor” Horthy-t “kivételes államférfi
15:51 "Nem nagyon egyszerű" - Merkel Trumppal kapcsolatban beszélt (Napi)
A G20-csoport európai tagjai kiállnak a párizsi klímaegyezmény mellett - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a következő héten tartandó G20-csúcs előkészítéséről az európai résztvevők vezetőivel folytatott megbeszélés után.
15:45 Merkel: a G20 csoport európai tagjai kiállnak a párizsi klímaegyezmény mellett (Híradó)
A G20-csoport európai tagjai kiállnak a párizsi klímaegyezmény mellett - mondta Angela Merkel.
15:45 Angela Merkel: a protekcionizmus nem lehet jó út (Inforádió)
Angela Merkel ma délelőtt a német törvényhozók előtt mondott beszédében úgy vélte, hogy Európán ismét erőt vett az összetartozás szelleme.
15:39 Politikai pályára lépnek a kolumbiai gerillák (Magyar Idők)
A világ egyik leghosszabb háborúja ért véget azzal, hogy a legnagyobb kolumbiai gerillaszervezet kedden végleg leszerelt – írja a nemzetközi sajtó. A tavaly megkötött béke öröme nem teljes: beárnyékolja a korrupció, a kétségek, a népszerűtlen elnök, és persze a politikai pályára lépő gerillák.
15:36 Elfoglalták a mecsetet, ahol az Iszlám Állam megalakult (24.hu)
A minaret 1172-ben épült fel, a város jelképe lett, és szerepel az ország 10 ezer dináros bankjegyén.
15:33 Megvan, mi lesz a jelmondata a 28. Tusványosnak (Magyar Idők)
„A biztos pont” lesz a jelmondata a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábornak (Tusványos), amelyen a részt vevő meghívottak egyebek mellett Kelet-Közép-Európáról, mint biztos pontról fognak előadást tartani és véleményt cserélni – jelentették be csütörtökön Kolozsváron a szervezők.
15:33 Döbbenetes vallomás: így engedték elmenekülni az amerikaiak az ISIS vezetőjét (888)
Nem mindennapi amerikai katonai leirat látott napvilágot, melyet a többek között Afganisztánt és Irakot is megjárt, ottani különleges egységek volt drónszakértője, Brett Velicovich jegyez.
15:27 Az olaszoknak elfogyott a türelmük: "Ez már meghaladja a tűréshatárt" (ATV)
Olaszország elérte a felső határt, nem képes több embert befogadni - közölte Marco Minniti olasz belügyminiszter csütörtökon, aki jelzést vár a G20-as csoport európai résztvevőinek csütörtöki berlini "mini-csúcstalálkozójától" az olaszországi migrációs helyzettel kapcsolatban.
15:27 Öt év alatt 13 milliárd dollárt fektetnek be az USA-ban dél-koreai vállalatok (Kitekintő)
A Hyundai és az LG után a Samsung Electronics is bejelentette, hogy az Egyesült Államokban fog beruházni, a Samsungnak így több mint három évtizedes távollét után lesz újra gyártóüzeme az USA-ban.
15:27 Szijjártó: elfogadhatatlan az uniós zsarolás (Inforádió)
Magyarország a nemzetközi nyomásgyakorlás ellenére is mindig ki fog tartani saját álláspontja mellett, nem fogja engedni, hogy illegális bevándorlók lépjenek a területére, és déli határának megvédésével meg fogja védeni Európát, mert számára az ország, és ezen keresztül Európa biztonsága a legfontosabb - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külü
15:15 Vádat emeltek Ausztráliában a Vatikán elnéző kincstárnoka ellen (Globoport)
Pell bíboros, aki korábban Melbourne, illetve Sydney érseke volt, nem bűntette meg a pedofil papokat, hanem áthelyezte őket egy másik plébániára - ez a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes években történt. A sok feljelentés miatt most bíróság elé kell állnia a szülőhazájában - mondta a rendőrfőnök helyettese Victoria államban, Ausztráliában.
15:09 Nem engedélyezték Erdogan berlini beszédét (Kitekintő)
Sigmar Gabriel német külügyminiszter csütörtöki közleménye szerint a török fél hivatalos megkereséssel fordult a berlini vezetéshez, jelezve, hogy az államfő a G-20 találkozó alkalmából beszédet kíván mondani honfitársai előtt.
15:03 Pisztollyal járnak iskolába a tanárok (Ripost)
Furcsa trend hódít az amerikai tanárok körében: egyre többen iratkoznak be lőgyakorlatokra, váltják ki a fegyvertartási engedélyüket, és kérnek felhatalmazást arra, hogy töltött pisztolyukat magukkal hordhassák a munkahelyükre.
15:03 Kövér László: A visegrádi országoknak együtt kell fellépniük (Magyar Idők)
A visegrádi csoportnak (V4) a nemzeti parlamentek lehetőségeit maximálisan kihasználva, együtt kell fellépnie a közös sorsuk alakítása érdekében az Európai Unióban – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Krakkóban, a V4 soros elnökségének parlamenti szintű átadásán.
15:03 Moszkva továbbra is ellenszankciókat alkalmaz az EU-val szemben (Híradó)
Az orosz kormány a jövő év végéig meg akarja hosszabbízani az EU-val szembeni ellenszankciókat - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök.
14:57 Ha Orbán ezt is másolja, óriási baj lesz (Sztárklikk)
Erről Andrej Klimov, az állami szuverenitás védelmére és a belügyekbe való beavatkozás megelőzésére felállított felsőházi ideiglenes bizottság elnöke nyilatkozott szerdán újságíróknak."Létre kell hozni azt a jogi keretet, amely lehetővé teszi annak az orosznyelvű médiának a szabályozását, amelynek közönsége Oroszországban van, még akkor is, ha külf
14:45 Új terveket dolgozott ki Észak-Korea ellen az amerikai hadsereg (444)
Katonai csapásra is felkészültek arra az esetre, ha Észak-Korea interkontinentális rakétát vagy atombombát tesztelne.
14:45 Kövér: jelentős V4 együttműködésre van szükség az EU-ban (Híradó)
A lehetőségeket maximális kihasználása mellett együtt kell fellépni a közös sorsuk alakítása érdekében az EU-ban a V4-ek országainak - mondta Kövér László.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: