Külföldi hírek - Friss hírek

15:33 A szakadék szélén (168 óra)
Görögországot napok választják el a fizetésképtelenségtől. A három nagy hitelező változatlanul visszatartja a 240 milliárd eurós segélycsomag tavalyról esedékes 7,8 milliárdját, mert képtelen egyezségre jutni a radikálisan baloldali Ciprasz-kormánnyal a reformokról.
15:26 Török politikus: a kapcsolatok a Vatikánnal helyre fognak állni (ma.hu)
A Törökország és a Vatikán közötti kapcsolatok helyreállításáról beszélt Adnan Yildirim török gazdasági miniszterhelyettes az Expo2015 milánói világkiállítás török pavilonjának hétfői megnyitóján, ahová Ferenc pápát is meghívta.
15:24 Varsó tényleg útját állja Putyin Farkasainak (ma.hu)
Nem engedték be orosz motorosok mintegy 10 fős csoportját Lengyelországba hétfő délután, a hatóságok formai hiányosságokra hivatkoztak, de a beutazási tilalom azzal függ össze, hogy Lengyelország ellenzi a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok lengyelországi átvonulását.
15:21 A magyarok járnak rosszul a késő autópálya miatt (Kitekintő)
A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) döntése, miszerint a Zólyom és Kassa közti gyorsforgalmi út kiépítését 25 évvel halasztották el, legfőképp a dél-szlovákiai lakosoknak kedvezőtlen, írja az Új Szó.
15:06 Nem engedték be a Putyin-motorosokat Lengyelországba (inforadio.hu)
Nem engedték be orosz motorosok mintegy 10 fős csoportját Lengyelországba hétfő délután, a hatóságok formai hiányosságokra hivatkoztak, de a beutazási tilalom azzal függ össze, hogy Lengyelország ellenzi a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok lengyelországi átvonulását.
15:06 Fennakadhatott az Éjszakai Farkasok csoportja a lengyel határon (hvg.hu)
Nem engedték be orosz motorosok mintegy 10 fős csoportját Lengyelországba hétfő délután. A hatóságok formai hiányosságokra hivatkoztak, de a beutazási tilalom azzal függ össze, hogy Lengyelország ellenzi a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok lengyelországi átvonulását.
15:06 A szezonban már nem mászható a Csomolungma (origo.hu)
Kína leállította a Csomolungma északi, vagyis kínai, tibeti útvonalát érintő hegymászásokat a tavaszi mászószezonban a szombati nepáli földrengés miatt.
14:42 Vesztegetés gyanúja miatt távozik posztjáról a dél-koreai kormányfő (vs.hu)
Elfogadta Ri Van Ku kormányfő lemondását Dél-Koreában Pak Gun Hje elnök hétfőn.
14:30 Megtiltották a mászást a tavaszi hegymászószezon hátralevő részében (ma.hu)
Kína leállította a Csomolungma (Mount Everest) északi, vagyis kínai, tibeti útvonalát érintő hegymászásokat a tavaszi mászószezonban a szombati nepáli földrengés miatt.
14:30 Tilos mászni a Csomolungmán! (inforadio.hu)
Kína leállította a Csomolungma (Mount Everest) északi, vagyis kínai, tibeti útvonalát érintő hegymászásokat a tavaszi mászószezonban a szombati nepáli földrengés miatt - jelentették be Tibetben hétfőn.
14:30 Az utórengések miatt Kína letiltotta a hegymászást a Mount Everesten (hvg.hu)
A nepáli földrengést követően Kínában megtiltották a mászást a tavaszi hegymászószezon hátralevő részében.
14:12 "Az utolsó euróig mindent visszafizetünk" (ma.hu)
Görögország rendben törleszti valamennyi tartozását és nem lép ki az euróövezetből Pavlopulosz nyilatkozata szerint.
14:12 Elfogadta a dél-koreai miniszterelnök lemondását az államfő (inforadio.hu)
Elfogadta Ri Van Ku kormányfő lemondását Dél-Koreában Pak Gun Hje elnök hétfőn. A miniszterelnök egy megvesztegetési botrány kirobbanása miatt nyújtotta be lemondását.
13:56 A brit vállalatok tartanak a munkáspárti győzelemtől (ma.hu)
Több mint ötezer brit kis- és középvállalat vezetői nyílt levélben álltak ki hétfőn a jelenlegi konzervatív-liberális brit kormánykoalíció gazdaságpolitikája mellett, kockázatosnak nevezve az esetleges kormányváltást a május 7-i parlamenti választások után.
13:54 Románia öregszik - túl sokan hagyják el az országot (ma.hu)
Romániában huszonöt éve először van több 65 évnél idősebb nyugdíjas, mint 15 évnél kisebb gyermek, ami a lakosság elöregedését vetíti előre.
13:54 Új államfő: Görögország törleszt és marad az euró is (hvg.hu)
Görögország rendben törleszti valamennyi tartozását és nem lép ki az euróövezetből - mondta az új görög köztársasági elnök a Spiegel Online német hírportálon hétfőn megjelent nyilatkozatában.
13:36 ENSZ: még idén 800 ezren menekülhetnek el Szíriából (hvg.hu)
Az év végéig még körülbelül 800 ezren hagyhatják el Szíriát, így a szomszédos Törökországban akár a 2,5 milliót is elérheti majd a menekültek száma – hívta fel a figyelmet az ENSZ Fejlesztési Programjának vezetője, akit a Hürriyet Daily News című angol nyelvű török napilap idézett hétfői számában.
13:18 Fico elmegy a győzelem napi ünnepségre (origo.hu)
Robert Fico szlovák kormányfő részt vesz a második világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából, május kilencedikén tartandó moszkvai győzelem napi ünnepségen - jelentette be a szlovák miniszterelnök hétfőn Pozsonyban.
13:15 Egy szlovák sérültje van a nepáli földrengésnek (Kitekintő)
Már 45 személlyel sikerült kapcsolatba lépnie a külügyminisztériumnak azon szlovák állampolgárok közül, akik a földrengés sújtotta Nepálban tartózkodnak, írja az Új Szó.
13:12 Újra heves támadás indult egy ukrajnai településnél (vs.hu)
Emellett csapatösszevonásokat is tapasztalt az EBESZ.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: