Külföldi hírek - Friss hírek

13:45 Végleg felkerült a betiltott szervezetek közé Oroszországban a Jehova Tanúi (HVG)
A felekezet vagyona állami tulajdonba kerül.
13:39 Álszakállas bugyuta indiaival gúnyolódott a kínai állami média (444)
A két ország között feszült határvita zajlik hónapok óta, a kínaiak most eszközt váltottak.
13:36 Békemenet Charlottesville-ben – videó (Globoport)
Több százan vonultak fel a virginiai kisvárosban, ahol egy neonáci tüntető megölt egy baloldali ellentüntetőt. Szolidaritásukat fejezték ki az áldozatokkal és egyúttal Trump elnök nyilatkozatai ellen is tiltakoztak.
13:24 Sírva kér védelmet a charlottesville-i neonáci (HírTV)
Az életét félti az ellentüntetőktől és a rendőrségtől kér védelmet a charlottesville-i összecsapás után ismertté vált amerikai neonáci vezető.
13:21 Négyezer éves tőrre bukkantak Galgócon (ATV)
Egy ősi, mintegy négyezer éves tőrre bukkantak véletlenül a nyugat-szlovákiai Galgócon (Hlohovec).
13:21 Macron küszködik. Fejébe szállt a hatalom? (HVG)
Nagyot esett Emmanuel Macron francia államfő támogatottsága a májusi elnökválasztási győzelme óta.
13:18 Feketelistára tette a Jehova Tanúit az igazságügyi tárca (Lokál)
Felvette az Oroszországban betiltott szervezetek listájára a Jehova Tanúi kisegyházat csütörtökön az orosz igazságügyi minisztérium.
13:18 Monterescu CEU-tanár a Haaretzben: Netanjahu bukik, mert olyan mint Orbán (Magyar Idők)
Daniel Monterescu a Soros-féle budapesti CEU-n tanít, és ő a szerkesztője a Haaretz nevű lap izraeli kiadásában megjelenő egyik héber nyelvű blognak. Most cikket írt a lap angol nyelvű kiadásában „Netanjahu Izraelje nagyon úgy néz ki, mint Orbán Magyarországa – és ez bukását okozhatja” főcímmel, amely írást a lap így foglalja össze: „Mindkét orszá
13:15 Egy hacker állítja, övé az amerikai elnökválasztást befolyásoló program (Híradó)
Egy ukrán hacker azt állítja, hogy egy általa készített programot használtak fel az amerikai elnökválasztásokat befolyásolni szándékozó számítógépes támadásokban, amelyek elkövetésével Oroszországot gyanúsítják az Egyesült Államokban - adta hírül csütörtökön az UNIAN ukrán hírügynökség a The New York Times című amerikai lapra hivatkozva.
13:09 A háború óta először juthat szélsőjobboldali párt a német parlamentbe (Hírstart)
A mostani állás alapján nagyon úgy tűnik, hogy az Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt, amely pár éve alakult, bejut a Bundestagba a közelgő általános választásokon, és így Hitler óta először lesz szélsőjobboldali párt a parlamentben. Náciknak azért nem neveznénk őket, inkább olyasmik, mint Le Pen pártja.
13:09 A galamblelkű dzsihadisták rákaptak a drogokra (888)
Veszélyesebb hatású lehet az a szintetikus pszichoaktív drog, amelynek használata nagyon elterjedt az Iszlám Állam harcosai körében, mint korábban gondolták - állapította meg egy tanulmány, amelyet a Nature folyóiratban publikáltak amerikai kutatók.
13:06 A török miniszter szerint Merkel ne parancsolgasson az EU-nak (Kitekintő)
Ömer Celik ezzel reagált Angela Merkel német kancellár szerdai nyilatkozatára, amely szerint az unió és a Törökország között már meglévő vámunió kiszélesítésének folyamatát le kellene állítani.
13:00 Minket is érintő javaslatot tettek a Brexit kapcsán (Magyar Idők)
Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után is szabadon utazhatnának be a szigetországba az EU-s állampolgárok a brit belügyminisztérium készülőben lévő javaslata szerint.
12:57 „A politikusoknak el kell ítélniük az erőszakot” (Híradó)
Nem csillapodnak az indulatok az Egyesült Államokban a szombaton a virginiai Charlottesville-ben történt atrocitások után.
12:51 "El fogjuk törölni Schmidt Mária és Mészáros Lőrinc adómentességét!" (Népszava)
Mindeközben a magyarok fizetik a legtöbb féle és legmagasabb adót Európában.
12:51 Áder a francia elnökben keres harcostársat (Napi)
A magyar köztársasági elnök szerint segíteni kellene, hogy nemzetközi szervezetek csatlakozhassanak a párizsi klímaegyezményhez. Részben azzal indokolja Emmanuel Macronnak tett javaslatát, hogy az Egyesült Államok kilépésével új szövetségesekre van szükség.
12:48 Évtizedekig várnak albérletre a stockholmiak (Magyar Idők)
Akár a Guinness-rekordok könyvében is helyet kaphat Stockholm, ugyanis a svéd fővárosban elképesztő hosszú időt, akár évtizedeket kell várni egy-egy megüresedő albérletre. A The Local hírportál friss beszámolója szerint a központi, legnépszerűbb kerületekben 19-23 évet, míg a külvárosokban 9-12 évet várhatnak a leendő lakók.
12:48 Charlottesville: Trump ma megint másképp látja (HírTV)
Újra módosított véleményén Donald Trump a múlt hétvégi charlottesville-i, halálos áldozattal is járó tüntetésekkel kapcsolatosan.
12:42 Brexit: a brit belügyminisztérium új javaslatot dolgoz ki a beutazók számára (Kitekintő)
A The Times szerint Nagy-Britannia a Brexit után is fenntartaná a személyek szabad áramlásáról szóló EU-s alapelvet azoknak, akik az Egyesült Királyságba látogatnak vagy ott akarnak élni, engedélyek rendszere korlátozná viszont azoknak a számát, akik munkavállalás céljából érkeznek.
12:33 Összetrágyázta a goromba vámos autóját egy dühös vermonti gazda (444)
Ugyan összekaptak, de a férfi azt állítja, nem tudta, hogy trágyaszórója mögött áll a hatósági autó.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: