Gazdasági hírek - Friss hírek

3:09 Kijelölte a kormány a Nemzetközi Beruházási Bank tanácsának magyar képviselőit (ProfitLine)
A kormány a Nemzetközi Beruházási Bank tanácsában Magyarország képviselőivé a nemzetközi pénzügyi kapcsolatokért felelős minisztert, valamint az adó- és pénzügyekért felelős államtitkárt jelölte ki, az erről szóló határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
2:03 Zöldhulladékot fognak energetikai célra hasznosítani Keszthelyen (ProfitLine)
A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül - közölte a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.
1:30 Május 1-11. között szervezik a második Nyitott Balatont (ProfitLine)
Idén második alkalommal szervezik meg május 1. és 11. között a Nyitott Balaton akciót, melynek célja bizonyítani, hogy az üdülőövezet a tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes a tóhoz utazni - áll a Magyar Turizmus Zrt. (MT) pénteken MTI-hez eljuttatott közleményében.
0:24 Az Egyesült Államok lakosságának felét veszélyeztetik földrengések (ProfitLine)
Az Egyesült Államok lakosságának mintegy felét veszélyeztetik földrengések az amerikai földtani intézet (USGS) legújabb kutatása szerint.

2015. április 24. péntek

tegnap
23:57
Hosszú hétvégék és munkanap-áthelyezések (Adózóna)
Hamarosan két olyan hétvége is lesz, amikor az ünnepnapok meghosszabbított pihenésre adnak lehetőséget. Ugyanakkor még munkanap-áthelyezésekkel is számítani kell idén.
tegnap
23:21
Rekordot döntött a Nasdaq és a S&P 500, nőtt a Dow Jones is (Napi Online)
Rekord magasságban zárt a Nasdaq és a S&P 500 pénteken a New York-i értéktőzsdén a Google, az Amazon és Microsoft óriásvállalatok árfolyamnyereségének hírére. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe ... ...
tegnap
22:54
Adótrükkök: nem találná ki, kik a vádlottak (Adózóna)
Vádat emeltek Luxemburgban az ellen az újságíró ellen, aki elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a nagyhercegség éveken át több száz vállalat számára teremtett lehetőséget az egyébként külföldön fizetendő adóterheik minimalizálásra – jelentette pénteken az EUObserver uniós ügyekkel foglalkozó hírportál.
tegnap
22:45
Állami segély a Bosch egyik beruházásának (ProfitLine)
Több mint 16 millió euró állami segélyt kap a Bosch Rexroth vállalat, amely az erdélyi Balázsfalván (Blaj) tervezett egyik beruházásának megvalósításáért kap támogatást a román államtól.
tegnap
22:27
Új csúcson zárt a Nasdaq (Portfolio.hu)
A tegnapi nap pozitív kereskedési hangulata pénteken is kitartott. Mindegyik fő vezető részvényindex pozitív tartományban zárt, a Nasdaq pedig 5092 pontjával új csúcson zárt.Új csúcson zárt a Nasdaq...
tegnap
22:12
Több mint 1200 milliárd forint jut település- és területfejlesztésre a következő uniós ciklusban (ProfitLine)
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megyei fejlesztési területekre 850 milliárd forint, városfejlesztésre pedig 380 milliárd forint jut a 2014 és 2020 közötti költségvetési ciklusban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára a 21. Urbanisztikai Konferencián pénteken Budapesten.
tegnap
21:33
Varga Mihály és Orbán Gábor képviseli Magyarországot az egykori KGST-bankban (vg.hu)
tegnap
21:24
Hamarosan fejre állhatnak a görögök (Napi Online)
Meredeken romlottak pénteken Görögország szuverén adóskockázati mérőszámai a londoni piacokon, miután nem született érdemi eredmény az euróövezeti országok pénzügyminiszterei alkotta eurócsoport és a görög ... ...
tegnap
21:08
Bemutatták az 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogram idei nyerteseit (ProfitLine)
Értékes tudással és tapasztalatokkal rendelkező szaktekintélyek, mentorok támogatását, pártfogását élvezhetik fél éven át 18 és 30 év közötti fiatalok, akiket az 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű program nyerteseiként csütörtök este gálavacsora keretében mutattak be Budapesten.
tegnap
21:06
A Lombard Lízingnek május elejéig kell visszafizetnie a beépített casco után visszajáró árfolyam-különbözetet (ProfitLine)
A Lombard Lízing Zrt.-nek május elejéig kell visszafizetnie érintett ügyfeleinek azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
tegnap
21:00
Semjén elárulta, mennyi állami pénz van brókercégeknél (vs.hu)
Semjén megerősítette, nem indult vizsgálat a brókercégeknél tartott állami pénz miatt.
tegnap
20:59
Új csúcsokat dönt a Nasdaq! (Portfolio.hu)
A tegnapi nap pozitív kereskedési hangulata pénteken is kitartani látszik. Mindegyik fő vezető részvényindex pozitív tartományban mozog, a Nasdaq már 5098 pontnál jár.Új csúcson zárt a Nasdaq 2015.04...
tegnap
20:57
Új tisztséget kap Orbán és Varga (Portfolio.hu)
A kormány a Nemzetközi Beruházási Bank tanácsában Magyarország képviselőivé a nemzetközi pénzügyi kapcsolatokért felelős minisztert, valamint az adó- és pénzügyekért felelős államtitkárt jelölte ki,...
tegnap
20:42
Colleen Bell tanácsokkal látta el a magyar középiskolás lányokat (hvg.hu)
Közel 1500 lány vett részt 2015-ben a Nők a Tudományban Egyesület által szervezett Lányok Napján, amelyen Colleen Bell amerikai nagykövet is részt vett.
tegnap
20:33
A Google beindítja mobilszolgáltatását (ProfitLine)
A Google beindítja mobilszolgáltatását az Egyesült Államokban. A "Project Fi" komplex technológiai megoldásokat használ, így a Google szerint várhatóan elérhetőek lesznek az alacsony perc- és roaming-díjak.
tegnap
20:15
Zöldhulladékot hasznosítanak energetikai célra Keszthelyen (ma.hu)
A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: