Gazdasági hírek - Friss hírek

16:03 Vegyesen kezd Amerika, meglepő GDP adat mellett (TőzsdeFórum)
Vegyesen nyitottak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, miközben a második becslésnél és a piaci várakozásnál is nagyobb mértékben nőtt az Egyesült Államok bruttó hazai terméke.
16:03 Itt az újabb nyugdíjcélú termékfajta,ha nem szimpi a mostani három (Portfolio)
A Magyarországon elérhető nyugdíjbiztosítások, nyugdíjpénztárak és nyugdíj-előtakarékossági számlák mellett hamarosan egy negyedik nyugdíjcélú megtakarítási termék, a "péneurópai magánnyugdíjtermék" léphet a piacra az Európai...
16:03 Morális aggályok az olasz bankcsődök kapcsán (ProfitLine)
Az olasz kormány hozzájárult ahhoz, hogy második legnagyobb hitelezője, az Intesa Sanpaolo megvásárolja két regionális pénzintézet, a Banco Popolare di Vicenza és a Veneto Banca eszközeit. A kormány ígéretet tett arra, hogy akár 5,2 milliárd euróval is támogatja a vásárlást, hogy az Intesa Sanpaolonak ne legyenek gondjai a tőkemegfelelési követelmé
16:00 Okosabban bankol a Mol-csoport (Napi)
A Mol-csoport az első nem pénzügyi nagyvállalat, amely Magyarországon központilag kialakított SWIFT-megoldással támogatja regionális treasury tevékenységét - adta hírül a cég.
15:57 Osztalékeső az amerikai bankoknál (Portfolio)
A Citigroup részvényárfolyama 3,3%-os, a JP Morgané pedig 2,7%-os pluszban mozog, miután előbbi az osztaléka 32 centre duplázását, utóbbi pedig a válság óta nem látott, 19,4 milliárd dolláros részvény-visszavásárlást jelentett be....
15:55 Nem pörgettük túl a villanyórákat (VG)
Ezen a nyáron eddig szerdán volt a legnagyobb az áramfogyasztás, de a rekord nem dőlt meg.
15:54 Érintős bankkártyával is lehet majd villamosjegyet venni Szegeden (HVG)
Az összes szegedi villamosra, trolira és buszra szerelnek fel terminálokat, amelyek a tervek szerint november végétől működnek majd.
15:53 Lehet, hogy csak két új Pixel-modell lesz (VG)
Hatalmas érdeklődés mellett mutatta be a múlt év végén a Google az új okostelefonjait, a Pixel és Pixel XL pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, igen jó értékeléseket kaptak a tesztelőktől és a felhasználóktól is. Akadnak olyanok is, akik szerint a legjobb prémiumkategóriás mobilok közé tartoznak.
15:51 A bűnözők is kaszálhatnak a roamingdíj eltörlésén (VG)
A roamingdíjak eltörlése az Európai Unióban nagyobb szabadságot ad a mobilosoknak az internethasználatban, azonban arra is fel kell készülni, hogy a megnövekedett online jelenlét több biztonsági kockázattal jár az ESET szakemberei szerint.
15:51 Tőzsde – Vegyesen nyitottak a New York-i tőzsde főbb mutatói (Gazdasagportal)
Vegyesen nyitottak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,14 százalékos, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,07 százalékos plusszal, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,30 százalékos csökkenéssel kezdte a kereskedést. A csütörtöki tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 41 cent…
15:49 Magyarországon terjeszkedik a cseh mágnás (VG)
Andrej Babis, a második leggazdagabb cseh vállalkozó gyarapítja magyarországi birodalmát: az Agrofert nevű cégcsoportjába tartozó bábolnai IKR Agrár Kft. meg akarja venni a hajdúnánási Trimag Kft. és Farm-95 Kft., valamint Sőrés Sándorné egyes ingatlanjait és ingóságait. Ez derül ki a Gazdasági Versenyhivatalhoz benyújtott fúziós kérelemből.
15:47 A Western Digital miatt bukhat a Toshiba óriásüzlete (VG)
A Toshiba árfolyama 3,35 százalékot zuhant arra a hírre, hogy jogi problémák miatt nem sikerült a szerdai határidőre eladni a japán cég csipgyártó üzletágát.
15:45 Nem fűt be nagyon az időjárás hétvégén (VG)
Július első napjaiban marad a szeles idő, amitől mérséklődik a hőség: vasárnap néhol már csak 21 Celsius-fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
15:45 Nőtt az osztalék a Zwacknál (TőzsdeFórum)
A Zwack Unicum Nyrt. belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele 16,5 százalékkal nőtt a 2016-2017-es üzleti évben az előző évihez képest, így a tavalyi 11,03 milliárd forint után idén 12,85 milliárd forint árbevételt ért el.
15:42 Emelt keretből kapott támogatást az agrár-környezetgazdálkodás (Adózóna)
A tervezetteknek megfelelően, még júniusban döntést hozott a Miniszterelnökség az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatokról. A keretet 68 milliárd forintra megemelve, a jogosult kérelmek 92 százaléka támogatásban részesült – olvasható a Miniszterelnökség honlapján.
15:39 A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord (Híradó)
A Mavír adatai szerint nem dőlt meg a tavalyi rekord.
15:36 Infokommunikáció a nonprofit szektorban – Így segít az Invitech Solutions (24.hu)
Idén öt nonprofit szervezet is InnoMax Díjat kapott.
15:33 Gyorsjelentés 2017: Nőtt a Zwack árbevétele (Gazdasagportal)
A Zwack Unicum Nyrt. belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele 16,5 százalékkal nőtt a 2016-2017-es üzleti évben az előző évihez képest, így a tavalyi 11,03 milliárd forint után idén 12,85 milliárd forint árbevételt ért el. A cég export árbevétele 1,42 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag azonos az egy évvel ezelőttivel – közölte a társaság az éves ...
15:33 Nyaralni mennek a tőzsdék (ProfitLine)
A befektetők egyik kedvenc szállóigéje a “sell in May and go away”, azaz májusban add el a részvényeidet és hagyd ott a piacot. Valóban azok a befektetők járnak jól, akik ilyenkor eladják részvénymegtakarításukat? – a K&H megmutatja.
15:32 Nekimegy a Teslának a BMW (Mfor)
A német cég olyan modellt mutat be, ami közvetlen vetélytársa lehet Elon Musk elektromos autóinak.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: