Gazdasági hírek - Friss hírek

3:03 Támogatást kap a meggyfeldolgozás (ProfitLine)
Vissza nem térítendő általános csekély összegű támogatást vehetnek igénybe a termelők a meggy többlettermés feldolgozása és a feldolgozott meggy piacról történő ideiglenes kivonása céljából a földművelésügyi miniszter hétfői rendelete alapján.
2:30 Az MKB eladta romániai érdekeltségét (ProfitLine)
Az MKB értékesítette Corporate Recovery Management SRL nevű leánycégét - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.
1:24 A szerb áruszállítás nagy részét vasúton végzik (ProfitLine)
Javítani kellene a szerb vasutak állapotán, a sínek többsége ugyanis rossz állapotban van, pedig a szerb áruszállítás nagy részét vasúton végzik - írta hétfőn honlapján a Vecernje Novosti című szerb napilap.
0:18 Putyin Ukrajna lerohanásával fenyegetőzött Barrosóval beszélve (ProfitLine)
Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna lerohanásával fenyegetőzött az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval folytatott beszélgetésében - írta hétfőn a Spiegel Online német hírportál brüsszeli forrásokra hivatkozva. A hír visszavetette az amúgy is langyos tőzsdei emelkedést egész Európában.

2014. szeptember 1. hétfő

tegnap
23:45
Új természetvédelmi területekről döntött a földművelésügyi miniszter (ProfitLine)
Fejér megyében új területet nyilvánított védetté, a Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez pedig új területet csatolt a földművelésügyi miniszter - az erről szóló rendeletek hétfőn jelentek meg a Magyar Közlönyben.
tegnap
23:14
Orosz segítséggel ismét repülhetnek a szerb MiGek (ProfitLine)
Szerbia három MiG-29-ese és körülbelül egy tucat MiG-21-ese akár már hétfő este újra felszállhatna, megérkeztek ugyanis az Oroszországtól ajándékba kapott akkumulátorok - számolt be erről hétfőn a szerb sajtó.
tegnap
23:12
Megkezdik az orosz-kínai gázvezeték építését (ProfitLine)
Elkezdődhet a Szibéria Ereje nevű orosz-kínai gázvezeték építése, miután azt Vlagyimir Putyin orosz államfő a kínai kormány vezető tisztviselői jelenlétében ünnepélyesen elindította hétfőn a nyugat-szibériai Jakutföldön.
tegnap
22:39
Megemelné a letelepedési államkötvény névértékét Rogán Antal (ProfitLine)
A befektetői letelepedés feltételéül szolgáló államkötvény 250 ezer eurós névértékét 300 ezer euróra emelné a Fidesz frakcióvezetője.
tegnap
22:36
Sorra zárnak be a kaszinók Atlantic Cityben (ma.hu)
A legnagyobb bukás a 2,4 milliárd dollárból megépített kék üvegpalota, a Revel Casino Hotel története, amely a szállodáját hétfőn ürítette ki és kedden zárja majd a kaszinóját.
tegnap
22:09
Sorra zárnak be a kaszinók Atlantic Cityben (Stock portál)
Januárban bezárt a The Atlantic Club kaszinó, vasárnap a Showboat jutott erre a sorsra, kedden a Revel, szeptember 16-án pedig a Trump Plaza fogja lehúzni a redőnyt, ami azt jelzi, hogy leáldozóban van Atlantic City, a szerencsejáték New Jersey-i központjának csillaga – írta hétfői számába a The New York Times. Minden kaszinó több ezer állás ...
tegnap
22:06
Rekordszinten áll az orosz állampapírokba fektetett külföldi tőke (ProfitLine)
Júniusban 40 milliárd rubel értékben vásároltak orosz államkötvényeket külföldi befektetők, és ezzel 4,4 százalékkal rekordszintre, 945 milliárd rubelre emelkedett a külföldi kézben lévő orosz államkötvények nominális értéke. A növekedés a második negyedévben 130 milliárd rubelt, azaz 16 százalékot tett ki - derült ki az orosz jegybank honlapján közzétett adatokból.
tegnap
21:57
A Corporate Recovery-t is eladta az MKB (mfor.hu)
Az MKB értékesítette Corporate Recovery Management SRL nevű leánycégét - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.
tegnap
21:54
Drágulhat a magyarországi letelepedés (Adózóna)
Növelné a befektetői letelepedési kötvény névértékét, vagyis a harmadik országból származók letelepedésének jelenlegi 250 ezer eurós árát az Országgyűléshez hétfőn benyújtott törvényjavaslata szerint Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.
tegnap
21:51
Az MKB értékesítette romániai érdekeltségét (stop.hu)
Az MKB értékesítette Corporate Recovery Management SRL nevű leánycégét - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.
tegnap
21:33
Szeptember 16-án lesz ítélet az Aegon Magyarország Hitel Zrt. perében (ProfitLine)
Szeptember 16-án hirdet ítéletet a bíróság az Aegon Magyarország Hitel Zrt. által a törvényi vélelem megdöntése végett a magyar állam ellen indított perben, amely hétfőn kezdődött el a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumán.
tegnap
21:02
Az ukrán jegybank korlátozza a valutafelvételt (ProfitLine)
Az ukrán nemzeti bank megtiltotta keddtől a bankkártyás valutafelvételt, kötelezővé tette a pénzküldemények hrivnyában történő kifizetését, és új elszámolási rendszer bevezetésével lassítja a bankközi devizapiaci ügyleteket.
tegnap
21:00
A héten el is fogadhatják az Oroszország elleni újabb szankciókat (ProfitLine)
Megerősítette hétfőn egy diplomáciai forrás azokat az információkat, amelyek szerint nem csak az Oroszországgal szemben alkalmazandó újabb gazdasági szankciókra vonatkozó javaslat készülhet el a hét végéig, hanem azokat még a héten el is fogadhatják a tagállamok.
tegnap
20:45
Alacsony forgalomban erősödött a BUX (mfor.hu)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 101,46 pontos, 0,57 százalékos emelkedéssel, 17 881,22 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.
tegnap
20:42
Putyin: két héten belül beveszem Kijevet, ha úgy akarom (Portfolio.hu)
EU-s források szerint napirenden lehet az orosz állampapírok vásárlásának tilalma az uniós szankciók keretein belül, azonban a hétfői nap folyamán még nem született végleges döntés. Mindeközben az...
tegnap
20:36
Mi várható kedden? (Napi Online)
Itthon és külföldön is lesz fontosabb esemény. Magyar szempontból két fontosabb esemény várható kedden: egyrészt ülésezik a Monetáris Tanács, másrészt 40 milliárd forint értékben 3 hónapos diszkont kincstárjegy ... ...

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: