Gazdasági hírek - Friss hírek

tegnap
23:57
A magyar pálinka Vietnamban is jobban teljesít! (ma.hu)
2013-ban összesen 2 millió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel a teljes kapacitás lekötésével, amelyből nagyjából 140 ezer liter ötvenfokos pálinka készült.
tegnap
23:48
A listát állító pártok kétmillió forintért juthatnak a választók adataihoz (ProfitLine)
Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán listát állító pártok kétmillió forintért juthatnak hozzá a választók név- és lakcímadataihoz a közvetlen kampány érdekében.
tegnap
23:15
A jövő évi cseh költségvetés tervezete 100 milliárd koronás hiánnyal számol (ProfitLine)
Százmilliárd koronás hiánnyal számol a jövő évi cseh költségvetés első tervezete, amelyet a pénzügyminisztérium készített.
tegnap
22:54
Egységes autópályadíj az EU-ban? (Adózóna)
Az EU-ban egységesen kötelező autópálya-használati díj bevezetését javasolja az Európai Bizottság német tagja.
tegnap
22:42
Külföldi sajtó Magyarországról (ProfitLine)
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német konzervatív lap a magyar választásokról írt kommentárt, a francia Le Monde pedig Magyarország ütőkártya Vlagyimir Putyin játékában? címmel tett közzé elemzést.
tegnap
22:09
Egységes uniós autópályadíjat javasol az Európai Bizottság német tagja (ProfitLine)
Az EU-ban egységesen kötelező autópálya-használati díj bevezetését javasolja az Európai Bizottság német tagja.
tegnap
21:51
Feljelentgetik magukat az adóhatóságnál a németek (Adózóna)
Németországban egyre többen tesznek úgynevezett önfeljelentést adókerülés miatt, amiben szakértők szerint nagy szerepe van a Bayern München labdarúgóklub letöltendő börtönbüntetésre ítélt elnöke, Uli Hoeness adócsalási ügyének.
tegnap
21:36
Egyházfinanszírozás - újragondolható? (ProfitLine)
Újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert, és ehhez határozott szándék, világos politikai döntés kell - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a reformatus.hu honlapnak adott interjújában. Az egyházi vezető a következő parlamenti ciklusban nyugodtabb törvényalkotást szeretne, Hegedűs Loránt református lelkész ügyével kapcsolatban úgy…
tegnap
21:05
Ukrán válság - A német elhárítás figyelmeztet (ProfitLine)
Fokozott orosz hírszerzési aktivitást tapasztal a német alkotmányvédelmi hatóság, a szervezet szerint Moszkva az ukrajnai válság miatt a Nyugattal kialakult konfliktusban egyre inkább támaszkodik a polgári külföldi hírszerzésre (SZVR), amelynek németországi próbálkozásait rendkívüli naivitással fogadják a megkörnyékezett személyek - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.
tegnap
21:03
A Pfizer megvenné az Astra Zenecát 60 milliárd fontért (ProfitLine)
"Érdeklődik" az Astra Zeneca brit gyógyszeripari csoport iránt a világ legnagyobb gyógyszergyártó konglomerátuma, az amerikai Pfizer - írta a The Sunday Times.
tegnap
20:36
Jön az egységes autópályadíj az EU-ban? (168 óra)
Az EU-ban egységesen kötelező autópálya-használati díj bevezetését javasolja az Európai Bizottság német tagja.
tegnap
20:36
A Hatoslottó nyerőszámai a 16. héten (Pénzcentrum)
Ezúttal sem volt telitalálat, a jövő heti várható főnyeremény 366 millió forint....
tegnap
20:30
Húsvéti ittas vezetés: a jogsi mellett bukik a biztosítás is (ProfitLine)
Zéró tolerancia ide, fokozott közúti ellenőrzések oda, sajnos várhatóan idén húsvétkor is rengetegen ülnek majd kapatosan a volán mögé. Tavaly közel száz személyi sérüléses baleset történt a húsvéti hosszú hétvége során, számos esetben az ital okozta a bajt. Kevesen gondolnak bele, hogy a büntetés és a jogosítvány elvétele mellett a károk megtérítése is a vétkes járművezető kötelessége lehet. A…
tegnap
19:54
Jön az egységes uniós autópályadíj? (stop.hu)
Az EU-ban egységesen kötelező autópálya-használati díj bevezetését javasolja az Európai Bizottság német tagja.
tegnap
19:36
Észak-Koreán keresztül építenének gázvezetéket az oroszok (mfor.hu)
Oroszország elengedte Észak-Koreának majdnem 10 milliárd dollár adósság megtérítését. Ez Észak-Korea szovjet időkből visszamaradt adósságának 90 százaléka. Az ügylet várhatóan elősegíti, hogy gázvezeték épülhessen Észak-Korea területén át Oroszországból Dél-Koreába - jelentette a Reuters hírügynökség.
tegnap
19:24
Meghökkentő káresetek a Generalinál (ProfitLine)
A Generali Biztosítóhoz 2013 folyamán összesen több mint 300 ezer kárbejelentés érkezett, 35 milliárd forintot meghaladó értékben. A különféle kártípusok közül a vagyonkárokból regisztrált a legtöbbet a társaság. Ebben a kategóriában ugyanakkor számos olyan furcsa, meghökkentő esete volt a biztosítónak, amelyek még az évtizedes tapasztalattal rendelkező kárszakértőket is meglepték. A pornóforgatás…
tegnap
19:06
Így nézheted meg, hogy fertőzött-e a számítógéped (privatbankar)
Elindult az az interaktív kiberfenyegetettségi térkép, amely vizuálisan, valós időben mutatja be a világon történő kiberbiztonsági incidenseket. A megjelenített fenyegetéstípusok között megtalálhatóak a rosszindulatú objektumok, valamint az e-mailekben és a weben észlelt fenyegetések is.
tegnap
18:48
Elvileg szabályosan működnek a magyar utazási oldalak (Pénzcentrum)
Az utazási szolgáltatásokat kínáló magyar honlapokon nem találtak kirívó szabálytalanságot....
tegnap
18:33
Fejleszti a csomagolóanyag-gyártást a mórahalmi Hok-Plastic Kft. (Stock portál)
Fejlesztette gépparkját 364 millió forintos beruházás keretében a műanyag csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó mórahalmi Hok-Plastic Kft. – tájékoztatta a cég ügyvezetője az MTI-t. A társaság a beruházáshoz 146 millió forint európai uniós támogatást nyert a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv…
tegnap
18:18
Kiket tekintünk gazdagnak, és hol találjuk őket? (ProfitLine)
Elsősorban a kedvező adózás miatt az Egyesült Királyságban telepedett le a legtöbb, 114 ezer dollármilliomos 2003-2013 között, Szingapúrban 45 ezren, az USA-ban 42 ezren, míg Ausztráliában és Hongkongban 22-22 ezren leltek új hazára – derül ki a New World Wealth összesítéséből.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: