Gazdasági hírek - Friss hírek

13:09 Magyar sörbár a világ legjobbjai között - top21 (Pénzcentrum)
Egy budapesti söröző is bekerült a világ 21 legjobbja közé....
13:09 Fájdalmas búcsú! - Nagyon sokan nem főzhetnek többé pálinkát (Portfolio.hu)
Ki hol és mennyit főzhet ezután? Durván szigorítanának....
13:06 Millió darabos visszahívások – Miskolcon is gyárt majd a robbanó légzsákos cég (privatbankar)
Eddig mintegy 12 millió járművet hívtak vissza világszerte a japán Takata autóalkatrész-gyártó vállalat hibás légzsákjai miatt, de biztonsági szakértők szerint az Egyesült Államokban akár 25 millió jármű is érintett lehet. A cégcsoport nemrég kötött stratégiai megállapodást a kormánnyal és gyárat épít Miskolcon.
13:03 Megugrott a cseh pénzügyminiszter cégének a nyeresége (ProfitLine)
Mintegy 7,7 milliárd koronás (1 korona 11,30 forint) bruttó nyereséggel - éves szinten 25 százalékos növekedéssel - zárta az idei év első kilenc hónapját a cseh Agrofert konszern, amelynek tulajdonosa Andrej Babis, a kormányfő első helyettese, pénzügyminiszter.
12:54 A gazdaság kifehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete (inforadio.hu)
A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete, amely révén november 15-től kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek - közölte a tárca szombaton.
12:48 Az osztrák pénzügyminiszter nem tart a bankteszttől (mfor.hu)
Az osztrák pénzügyminiszter nem számít meglepetésre az Európai Központi Bank (EKB) bankterhelési próbájától, amelynek eredményeit vasárnap hozzák nyilvánosságra.
12:30 Az Egyesült Államokban nőtt az új lakások forgalma (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban szeptemberben, éves szinte átszámítva, 0,2 százalékkal 467 ezerre nőtt az új lakások értékesítése az augusztusi, felülvizsgált 466 ezerről, közölték az amerikai kereskedelmi minisztérium illetékes hivatalában, pénteken.
12:30 Erste: a kelet-közép-európai államkötvények Európa legjobb befektetései között (Hír 3)
Az elmúlt években megnőtt a kelet-közép-európai kötvénypiac jelentősége, ugyanis a térségbeli államok relatív besorolása az euróövezettel szemben javult, a CDS-felárak pedig zsugorodtak. Az Erste Group kelet-közép-európai kötvényekkel foglalkozó legfrissebb elemzése szerint idén elsősorban a kelet-közép-európai államkötvények emelkedtek ki a legjobban teljesítő európai eszközök közül.
12:18 Megújult az ipari park Dunavarsányban (Stock portál)
Mintegy másfél milliárd forintos beruházással teljesen megújult a Dunavarsány Ipari Park; a főváros vonzáskörzetében lévő ipari központot 400 millió forintos uniós támogatással korszerűsítette a tulajdonos Resonator Vagyonkezelő Kft. – közölte a cég az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a terület teljes infrastruktúrája megújult, energiahatékonyság-növelő beruházásokat hajtottak végre, valamint…
12:18 Hegedüs Éva: A magyar bankrendszer tőkeerős (origo.hu)
A Gránit Bank, a direkt bankolás egyik úttörőjeként, nagy lehetőség előtt állhat a devizahitelek forintosításakor. Ezt Hegedüs Éva a bank alelnök-vezérigazgatója nem cáfolja, de mégis azoktól az újszerű, elektronikus szolgáltatásoktól várja az üzleti aktivitás további felfutását, amelyeket a kezdetőktől nyújtanak.
12:00 Két tucat bank bukott meg a stressz-teszten (orientpress)
Az Európai Központi Bank (EKB) bankterhelési próbáján (stressz-teszt) 25 euróövezeti bank bukott meg a tavaly év végi állapot alapján, főleg olyan országokban, mint Görögország, Ciprus, Szlovénia és Portugália, és közülük tíz pénzintézet még mindig bajban van - ezt közölték a vizsgálat meg nem nevezett ismerői pénteken a Reuters hírügynökséggel.
11:57 Közel 20 ezer magyar volt szerencsés az Eurojackpoton (Pénzcentrum)
Ketten nettó 782 785 forinttal lettek gazdagabbak (4+2 találat)....
11:57 Németország Közép-Európát is lassítja (ProfitLine)
A legutóbbi aktivitási adatok alapján fogy a növekedési lendület a közép-európai EU-gazdaságokból, és ennek elsődleges oka a német gazdaság gyengesége - állapították meg pénteki térségi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők. Az idei első fél évben a magyar gazdaság teljesített a legerősebben a térségben.
11:54 Adóelkerülés: a NAV rámegy a számlázó programokra (FigyelőNet)
A papíralapú ellenőrzések korszaka lassan lejár. A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete. November 15-től kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek.
11:54 Sorra buktak el a bankok a teszten (mfor.hu)
Az Európai Központi Bank (EKB) bankterhelési próbáján (stressz-teszt) 25 euróövezeti bank bukott meg a tavaly év végi állapot alapján, főleg olyan országokban, mint Görögország, Ciprus, Szlovénia és Portugália, és közülük tíz pénzintézet még mindig bajban van - ezt közölték a vizsgálat meg nem nevezett ismerői pénteken a Reuters hírügynökséggel.
11:42 Egyre több járművet hívnak vissza hibás légzsákok miatt (inforadio.hu)
Eddig mintegy 12 millió járművet hívtak vissza világszerte a japán Takata autóalkatrész-gyártó vállalat hibás légzsákjai miatt, de az üggyel foglalkozó néhány biztonsági szakértő szerint az Egyesült Államokban akár 25 millió jármű lehet érintett.
11:24 Betiltja a munkahelyi cigarettázást a Reynolds amerikai dohánygyár (ProfitLine)
Betiltja a munkahelyi dohányzást a második legnagyobb amerikai dohánygyár, a Reynolds, a Camel márka gyártója.
11:06 Jönnek a hormonkezelt csirkék és a benzinzabáló autók? (hvg.hu)
Hatalmas biznisz körvonalazódik az Egyesült Államok és az Európai Unió – benne Magyarország – között. Ha minden jól megy, akkor év végére véglegesíthetik a két blokk között szabadkereskedelmi megállapodást – ez rövidítve TTIP névre hallgat –, ezzel pedig 1995, a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) létrehozása óta nem látott kereskedelmi megállapodást hoznának tető alá. De mit jelent mindez az…
11:03 Költségvetés: elemez az ÁSZ (Portfolio.hu)
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Magyarország 2015. évi központi költségvetésének véleményezésével egy időben elemzést is készít a Költségvetési Tanács (KT) részére a költségvetési törvényjavaslat...
11:03 A jövő héten véget érhet az évek óta tartó pénznyomtatás (vg.hu)
Jövő héten újra kamatdöntő ülést tart az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottsága (FOMC), és számos makrogazdasági adat és vállalati negyedéves jelentés is várható.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: