Gazdasági hírek - Friss hírek

3:03 Fizetőssé válik az RTL Klub a kábelszolgáltatóknak (ProfitLine)
Július 1-től fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adásának vétele is a kábelszolgáltatóknak - közölte kedden az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya az MTI-vel.
2:48 Veszteséggel zárt tavaly a Zsolnay Porcelánmanufaktúra (ma.hu)
Dupla akkorával - 54 millió forintos - mint tavaly.
2:34 Magyarország pótolja az újszülöttek és kisgyermekek hiányzó oltóanyagát Kárpátalján (ProfitLine)
Kritikus közegészségügyi helyzet alakult ki Kárpátalján az újszülöttek és kisgyermekek védőoltásához szükséges immunbiológiai készítmények hiánya következtében, ezért az ukrajnai megye vezetése Magyarországtól kéri, hogy humanitárius segély formájában pótolja a hiányzó vakcinákat - közölte kedden a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal sajtószolgálata.
2:30 Internetes óriáscégek bevonásával lépnek fel az online gyűlölködés ellen (ProfitLine)
Új magatartási kódexet hozott nyilvánosságra kedden az Európai Bizottság az online gyűlöletbeszéd visszaszorítása érdekében, amelyet több internetes óriásvállalat, a Facebook, a Twitter, a YouTube és a Microsoft is támogatásáról biztosított.
1:57 Egyre többen kábítószereznek (ProfitLine)
Ismét növekszik az ecstasyt használók száma, s tovább bővül a szintetikus drogok, köztük az opiátok piaca Európában - állapította meg kedden közzétett 2016. évi jelentésében az Európai Unió kábítószerügyi központja (EMCDDA).
1:54 Hongkong vette át az USA tavalyi első helyét (ma.hu)
Az Egyesült Államok továbbra is büszkélkedhet azzal, hogy a világ legjobb gazdasági teljesítményét nyújtja, de a rangsor felállításában, a versenyképesség megítélésében az elemzők számos más tényezőt is figyelembe vettek.
1:24 Nagy-Britannia kilépése az EU-ból elképzelhetetlen lenne (ProfitLine)
Olyan új és negatív mozzanat lenne Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból, amilyet "egyelőre nem tudok és nem is akarok elképzelni" - jelentette ki Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozva kedden.
0:51 Több mint 140 dolgozóját elbocsátja a celldömölki sütöipari Wewalka (ProfitLine)
Csoportos létszámleépítés keretében 143 dolgozóját bocsátja el Celldömökön a sütőipari és cukrászati termékeket készítő, Wewalka - erősítette meg az MTI érdekődésére kedden Soós Ferenc, a Sárvári Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának munkaerőpiaci koordinációs referense.
0:18 Orbán: három pilléren nyugszik a kormány megállapodása Dunaújvárossal (ProfitLine)
Három részre lehet bontani a Dunaújvárossal kötött megállapodást: vannak programpontok, amelyek a gazdasági fejlődéshez szükségesek, vannak a polgári életminőség javítását célzók és vannak az oktatási kérdések, szakképzési és most már egyetemi szinten - hangsúlyozta a miniszterelnök a Dunaújváros Televíziónak kedden adott interjúban.

2016. május 31. kedd

tegnap
23:51
A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak (ma.hu)
A nevezéseket 12 országból június 10-ig várják.
tegnap
23:48
Liberálisok: Elképesztő dráma, ami a magyar közoktatásban történik (ProfitLine)
A Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője szerint "elképesztő dráma", ami a magyar közoktatásban történik.
tegnap
23:21
Fizetőssé válik az RTL Klub a kábelszolgáltatóknak (Gazdasagportal)
Július 1-től fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adásának vétele is a kábelszolgáltatóknak – közölte kedden az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya az MTI-vel. Egy április végi kormányrendelet tette lehetővé, hogy főadójuk műsoráért pénzt kérjenek a kábelszolgáltatóktól; a díj a közzétételtől számított harmincadik naptól, azaz június 30-tól él, a szolgáltatóknak…
tegnap
23:15
Megszigorította az ukrán parlament az ittas vezetésért járó büntetést (ProfitLine)
Az ukrán parlament megszavazta kedden első olvasásban azt a törvényjavaslatot, amely a háromszorosára emeli a pénzbírságot ittas vezetésért, továbbá lehetővé teszi a vezetői engedély bevonását.
tegnap
23:09
Rálőttek egy társasházi őrre Óbudán (Népszava)
Az áldozat megpróbálta feltartóztatni a férfit.
tegnap
23:03
IKEA áruház épül Soroksáron (Gazdasagportal)
Bővíti magyarországi hálózatát a svéd IKEA, a harmadik áruház alapkövét kedden helyezték el Soroksáron – közölte a társaság az MTI-vel. Az áruház 2017 első felében fog megnyílni, addig mintegy 300 új munkatársat szeretne felvenni az IKEA Magyarország – jelezték. Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 328 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében…
tegnap
23:02
Libri Bookline lett a Libri-Shopline (Napi Online)
A kultúra felé fordulását nevében is láttatni kívánja: 2016 májusától Libri Bookline a cég neve. A cégcsoport 2015-ben megfogalmazott víziója és missziója szerint a vállalat életének középpontjában a kultúraközvetítés ... ...
tegnap
23:00
Kinevezés az Invitelnél (Napi Online)
Az Invitel május 1-jétől Balogh Ákost nevezte ki a vállalat pénzügyi vezérigazgató helyettesévé. A 45 éves szakember az Egyesült Államok-beli Christopher Newport Egyetemen szerzett diplomát, majd a Harvard ... ...
tegnap
22:51
Amerika kivár (Napi Online)
Vegyesen zártak kedden a New York-i tőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 87,66 ponttal, 0,49 százalékkal, 17 785,56 pontra csökkent.Az S&P 500-as mutató 2,06 ponttal ... ...
tegnap
22:45
Donald Trump hatmillió dollárt gyűjtött a veteránok támogatására (ProfitLine)
A republikánusok várható elnökjelöltje New Yorkban részletesen beszámolt arról kedden, hogy mely adományozóktól mennyi pénzt gyűjtött az amerikai veteránok támogatására, és eddig mely veteránszervezetek kaptak a pénzből.
tegnap
22:42
Idén több vállalat tervezi a k+f költések növelését (Napi Online)
A Deloitte hatodik alkalommal elkészített vállalati kutatás-fejlesztési (k+f) felmérése szerint Magyarországon idén először többen tervezik a kutatás-fejlesztési ráfordítások növelését, mint ahányan ... ...

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: