Gazdasági hírek - Friss hírek

13:45 Nem örül a stagnálásnak az EKB (TőzsdeFórum)
Sem az Európai Unió egészében, sem az euróövezetben nem változott az inflációs ráta júliusban.
13:42 Növekvő nyereségre számítanak (Magyar Idők)
Optimisták a kis- és középvállalatok – derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból. Átlagosan 8,5 százalékos árbevétel- és 5,1 százalékos profitnövekedésre számítanak a következő egy évben, ami 2006 óta a legmagasabb várakozás.
13:42 Nagysebességű vonattal kötik össze Londont és Skóciát (Napi)
Nagysebességű vasúti közlekedés köti össze jövő évtől Londont és Skóciát, több vonalon is jelentősen lerövidítve az utazás idejét.
13:42 Orosz káröröm: Soros Trump ellen játszik a tőzsdén, de egyelőre veszít (HVG)
Soros György Trump megválasztása után kijelentette: nem tudom, hogy mit csinál majd elnökként, de abban biztos vagyok, hogy a tőzsde esni fog. Soros Hillary Clintont támogatta és a győzelmet biztosra vette. Ezért egymilliárd dollárt bukott a New York-i tőzsdén.
13:39 Ez a csodanövény lehet az új cukor (Híradó)
A jázminpakóca, vagyis a sztévia (stevia) már be is tört a maistream élelmiszeriparba, olyan óriások használják, mint a Coca Cola és a Nestlé.
13:39 Paks 2: mi lenne, ha mégis inkább napenergiába fektetne Magyarország? (Portfolio)
Miközben a korábbinál jóval több változót kell figyelembe venni az energiarendszerek fejlesztésére vonatkozó döntések során, Magyarország története legnagyobb értékű beruházásába készül belevágni. A Paksi Atomerőmű bővítése...
13:37 Testszkennereket vethetnek be a Los Angeles-i metrónál (VG)
A repülőtériekhez hasonló testszkennereket alkalmazhatnak a Los Angeles-i metróhálózatban is a fegyverek és robbanóanyagok kiszűrésére.
13:36 Csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete júniusban (Napi)
Éves összehasonlításban 8 százalékkal, 26,6 milliárd euróra csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete júniusban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett előzetes adatai szerint. Elemzők alacsonyabb, 22,9 milliárd eurós külkereskedelmi többletet vártak júniusra.
13:35 Jövő héten érkezhet az Android új verziója (VG)
Számos kisebb, de hasznos változást tartogat az Android új, 8. generációja, amelyet akár már a jövő héten kipróbálhatunk.
13:33 2,5 millió forint érkezett az országos pénzadománygyűjtésre (ProfitLine)
Az első két napban 2,5 millió forint érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel, hatodszorra meghirdetett országos pénzadománygyűjtésére - mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
13:33 Hamarosan sok gazda örülhet (VG)
Elkezdődik a gazdák értesítése a Vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a 26. debreceni Farmer Expó csütörtöki megnyitóján.
13:31 Ezt kéri Áder János Emmanuel Macrontól (VG)
További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök. Emmanuel Macron francia államfőnek írt levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.
13:30 Meghökkentő döntés: betiltották a Jehova Tanúit (Privátbankár)
Oroszországban veszélyes „szélsőséges szervezetnek” számítanak.
13:29 Ausztrál kutatók rájöttek, miként jelentek meg az első állatok a Földön (VG)
Az algák hirtelen, gyors elterjedése 650 millió éve volt a katalizátora annak, hogyan terjedtek el az első állatok a Földön ausztrál kutatók szerint.
13:27 Felfüggeszthetik egy német pártvezető mentelmi jogát (VG)
Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt társelnökének, szászországi parlamenti képviselőnek a mentelmi jogát hamis esküvés miatt vehetik vissza, miután a tartományi mentelmi bizottság csütörtökön elfogadta az erre irányuló javaslatot.
13:27 Drágulhat a német belföldi légiközlekedés (TőzsdeFórum)
Az Air Berlin kiesésével jelentősen lanyhul az árverseny a német légiforgalmi piacon.
13:27 Vegyesen változott az államkötvények aukciós átlaghozama (Mfor)
A meghirdetett mennyiségnél 7,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 47,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 15 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
13:24 Csökkent a Geberit nyeresége (Napi)
Kedvezőtlen árfolyamhatások és üzembezárások miatt romlott az első fél évben a Geberit eredménye.
13:18 Ilyen egy iroda, amelyben a dolgozó jól érzi magát (HVG)
Az üzleti élet egyik legfontosabb motorjai az alkalmazottak, de ahhoz, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból, megfelelő munkakörnyezetet kell teremteni a számukra.
13:12 Naponta használjuk, de tudod, hogyan működik a bankkártya? (Privátbankár)
Lehúz, átad, bepötyög, telefon pittyen – a Sberbank meg megmutatja, mi történik mindeközben a háttérben.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: