Gazdasági hírek - Friss hírek

4:30 Magyarországnak a görög példát kell követni (ProfitLine)
Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze - mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
1:45 Előzetesben a debreceni dohány- és élelmiszerboltok kirablói (ProfitLine)
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a négy férfit, akik a megalapozott gyanú szerint dohány- és élelmiszerboltokat raboltak ki Debrecenben - közölte a Hajdú-Bihari Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.
0:06 Miért dől be ennyi autókereskedő? (ProfitLine)
A Magyarországon működő több mint 12 ezer gépjármű-kereskedő közül éves átlagban közel 500 ellen indul felszámolási eljárás, ez az elmúlt 12 hónapban mintegy 4 százalékos bedőlési arányt jelent, amely magasabb, mint az országos 2,75 százalékos arány - közölte a Bisnode nemzetközi cégminősítő az MTI-vel.

2015. július 4. szombat

tegnap
23:33
Tunéziai merénylet (ProfitLine)
A tunéziai üdülőzónákban a rendkívüli állapot közvetlen hatásai nem érzékelhetők - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-hez szombaton este eljuttatott közleményében azzal kapcsolatban, hogy Tunéziában az államfő rendkívüli állapotot hirdetett ki.
tegnap
23:15
Az Ötöslottó nyerőszámai a 27. héten (Pénzcentrum)
A várható főnyeremény 190 millió forint volt....
tegnap
22:27
Görög adósság - Több mint 19 ezer szavazóládát szállítottak ki az országban (ProfitLine)
Több mint 19 ezer szavazóládát szállítottak ki Görögországban a vasárnap kezdődő népszavazásra - jelentette Athénból a görög parlament épülete elől az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.
tegnap
21:33
Görög válság: sokan a pénzkivételi korlátozás miatt nem tudnak szavazni (hvg.hu)
A lakóhely szerinti szavazókörben kellene voksolnia a vasárnapi, kiemelt fontosságú népszavazáson a görögöknek, sokuknak ehhez utaznia kellene, de az olyan sokba kerül, hogy a bankautomatákból kivehető napi 60 euró nem lesz elég a költségekre, ezért lemaradnak a voksolásról.
tegnap
21:21
A gazdaság teljesítménye teszi lehetővé a fogyasztás bővülését az NGM helyettes államtitkára szerint (ProfitLine)
A gazdaság teljesítménye teszi lehetővé a lakossági fogyasztás bővülését - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornának a KSH kiskereskedelmi forgalmi adataira reagálva.
tegnap
21:12
Jót tesz a turizmusnak a hőség (origo.hu)
Az időjárás kedvez a belföldi turizmusnak, mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. Az államtitkár szerint országszerte változatos, gazdag, vonzó és versenyképes kikapcsolódási lehetőségek közül választhatnak az emberek, emellett a strandok, vízpartok, de még a gyógyfürdők is nagyon keresettek ezekben a napokban.
tegnap
20:48
Maximalizálták a Magyarországon foglalkoztatható nem uniós állampolgárok számát (ProfitLine)
Meghatározta a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli - Európai Unión kívüli - állampolgárok legmagasabb létszámát a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendeletében.
tegnap
20:42
A PM vizsgálatot követel a dohányellátó koncesszió ügyében (168 óra)
A Párbeszéd Magyarországért vizsgálatot követel, az Állami Számvevőszékhez és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz fordul a Continental-csoport dohányellátó koncessziókra vonatkozó pályázati győzelme miatt, amely az ellenzéki párt szerint súlyosan károsítja az államot.
tegnap
20:33
Micsoda? Korai nyugdíjba vonulhat a TV2 sztárja? (Pénzcentrum)
Utazgatni fog a megspórolt pénzéből Gesztesi....
tegnap
20:15
Elektromos járművekre vált a Budapest Airport (ProfitLine)
Elektromos járművekre vált a Budapest Airport Zrt. (BA), öt év alatt mintegy száz elektromos meghajtású autót és speciális kiszolgáló járművet állítanak üzembe a repülőtér területén a tervek szerint - tájékoztatta a BA pénteken az MTI-t.
tegnap
20:06
Az amerikai álomnő, aki megjárta a börtönt (vs.hu)
Volt idő, hogy 2 milliárd dollárra értékelték a cégét, most töredékáron adta el. Ünnepelt celeb volt, de lecsukták. Martha Stewart portréja.
tegnap
20:02
Kutyája van? Erre figyeljen! (Napi Online)
A kutyák állandó láncon tartását már most is jogszabály tiltja, 2016-tól azonban már a tartós megkötést is tiltja majd egy rendelkezés. A NÉBIH Állat-egészségügyi és Állatvédelmi igazgatóhelyettese ... ...
tegnap
20:00
Dübörög a kampány, holnap görög népszavazás - így állunk most (privatbankar)
Pörög a Sziriza népszavazásra buzdító kampánya Görögországban, nagy a tét: akár az uniós tagság is múlhat rajta, illetve ha buknak, Alekszisz Ciprasz kilátásba helyezte a lemondását. A pénteki közvélemény-kutatások alapján fej-fej melletti eredményre számíthatunk. Az igenek (Nei) és nemek (Oxi) mellett is folyamatosan tüntetnek szombaton is, a görög sajtó pedig címlapon foglal állást.
tegnap
20:00
Ki nem találná, mit mondott a melegről az NGM államtitkára (Napi Online)
Az időjárás kedvez a belföldi turizmusnak - erről Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára beszélt az állami hírtévének Tiszakécskéről. Az államtitkár szerint országszerte ... ...
tegnap
19:42
Mai számok (Gazdasagportal)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 48 (negyvennyolc) 61 (hatvanegy) 62 (hatvankettő) 79 (hetvenkilenc) Joker: 660698 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvények 4 532 965 forintot érnek; 3 találatos szelvények 41 950 forintot érnek; 2 találatos szelvények 2 100 forintot érnek; (MTI)
tegnap
19:42
Milliókkal dobják fel a mérnökképzést (tozsdeforum.hu)
Pályázati támogatást kap a szombathelyi duális gépészmérnökképzés.
tegnap
19:42
A Kúria megváltoztatta az NVB három, népszavazással kapcsolatos határozatát (ProfitLine)
Megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a férfiak kedvezményes nyugdíjba vonulásával, az ingyenes gyermekétkeztetéssel és a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánosságával összefüggő népszavazási kezdeményezésekre vonatkozó határozatát a Kúria a Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: