Gazdasági hírek - Friss hírek

6:12 Február végén kerülhet a kormány elé az országos taxisrendelet (ProfitLine)
A taxis tevékenységet országosan szabályozó kormányrendelet tervezetének szakmai előkészítő munkája és közigazgatási egyeztetése tavaly novemberben lezárult, a szakmailag egyeztetett előterjesztést a fejlesztési tárca legkorábban február végén tervezi benyújtani a kormány elé - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére pénteken.
6:09 Ezt üzente az IMF Orbánnak, Matolcsynak (FigyelőNet)
A jegybanknak a dezinflációs nyomás miatt fontolóra kellene vennie az óvatos monetáris lazítást - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tárgyaló delegációja.
5:54 Útdíj – Fidesz: a szocialisták az olcsóbb autózás ellen tüntetnek (Stock portál)
Az olcsóbb autózás ellen tüntettek a szocialisták – közölte a Fidesz pénteken Tóbiás József nyilatkozatára reagálva. A szocialista pártelnök-frakcióvezető pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy az MSZP igazságtalannak, aránytalannak tartja az útdíjrendszert, mert az eddig ingyenesen használt utakért fizetni kell a fővárosban és a Pest megyében élőknek, illetve azért is igazságtalan, mert a…
5:51 Fuvarozók, figyelem! Felfüggesztik a németek a minimálbér kiterjesztését (Adózóna)
Elfogadható átmeneti megoldásnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hogy Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi fuvarozók esetében - közölte a tárca az MTI megkeresésére pénteken.
5:36 Mitt Romney nem indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson (Stock portál)
Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó, a Republikánus Párt 2012-es elnökjelöltje pénteken közölte, hogy nem indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Romney közölte, hogy hosszas megfontolás után úgy döntött: az lesz a legjobb, ha lehetőséget ad a párt más vezetői számára a hivatalos elnökjelöltség elnyerésére. Mitt Romney eddig kétszer próbálkozott a Fehér Ház bevételével. 2008-ban nem…
5:30 Útdíj – Tóbiás: igazságtalan és aránytalan az útdíjrendszer (Stock portál)
Az MSZP igazságtalannak, aránytalannak tartja az útdíjrendszert – mondta Tóbiás József pártelnök-frakcióvezető pénteken. A párt által szervezett országos útdíjellenes demonstráció zárásaként a budapesti és a Pest megyei szocialisták petíciót adtak át a Miniszterelnökség közkapcsolati munkatársainak Budapesten, a Kossuth Lajos téren. Tóbiás József azt mondta, igazságtalan az útdíj, mert az eddig…
5:24 IMF: Matolcsyéknak tovább kellene lazítaniuk (mfor.hu)
A Magyar Nemzeti Banknak a tartós dezinflációs nyomás miatt fontolóra kellene vennie a további óvatos monetáris lazítást - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap az (IMF) a Magyarországra vonatkozó rendes éves felülvizsgálati jelentésében, amelyet pénteken közölt honlapján.
4:48 Orbán Ráhel jogi lépéseket tesz az internetre jogsértő módon kikerült képek miatt (Stock portál)
A kormányfő legidősebb lánya jogi lépéseket tesz, mert jogsértő módon személyes, a családi nyaralásairól készült képek kerültek ki az internetre. Orbán Ráhel ezt pénteken közölte az MTI-vel. Közleményében azt írta: az eset több súlyos bűncselekmény gyanúját veti fel, a szükséges jogi lépéseket haladéktalanul megteszi. “A képek bármilyen jellegű felhasználása jogi eljárásokat von maga után” – ...
4:30 Nemzetközi pénzhamisító banda tagjait vették őrizetbe (Stock portál)
Egy nemzetközi pénzhamisító csoport kilenc tagját vette őrizetbe a közelmúltban a cseh rendőrség, köztük egy magyar állampolgárt – közölte pénteken Pavel Hanták, a rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó osztályának szóvivője. A hatóságok szerint a banda tagjai hamis 500 eurós bankjegyeket hoztak forgalomba Csehországban. A forgalomból tavaly kiszűrt hamis ötszázasok több mint 90 százaléka…
4:12 Ukrán válság – Tüzérségi támadásban több civil meghalt Donyeckben (Stock portál)
Tüzérségi találat ért egy trolibuszt a kelet-ukrajnai Donyeckben, két ember meghalt, többen megsérültek – közölte pénteken a helyi hírügynökség az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivőjére hivatkozva. A “minisztérium” közlése szerint ugyancsak tüzérségi találat érte a donyecki művelődési házat, ahol éppen segélyadományt osztottak. Itt öt…
4:00 Orbán: nem akarunk a megélhetési bevándorlók célországa lenni (ProfitLine)
Továbbra is új európai bevándorláspolitikát szorgalmaz Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott: "nem akarunk a megélhetési bevándorlók célországa lenni". A munkaügyi adatokat kommentálva a kormányfő arról is beszélt, szerinte a rendszerváltás ősbűne elfogadni a munkanélküliséget mint természetes állapotot.
3:48 A kamattámogatásos hitelekre is vonatkozik a fair bankokról szóló törvény (Stock portál)
A jövőben kiszámíthatóan változnak majd az állami kamattámogatást élvező hitelek kamatai is, amelyekre külön jogszabályban meghatározott eltérésekkel vonatkoznak a fair bankokról szóló törvény rendelkezései, mivel azokat speciális feltételekkel nyújthatták, nyújthatják a hitelintézetek – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére. Ilyen feltétel többek közt a támogatott…
2:21 Átadták a Év Példaképe Díjakat (ProfitLine)
Átadták az Év Példaképe Díjakat pénteken Budapesten.
1:39 NGM: uniós átlag alatt a magyar munkanélküliség (ma.hu)
Magyarország a 15-24 évesek munkanélküliségének csökkentésében is jelentős eredményeket ért el.
1:15 Több mint 3 millió fontért kelt el John Constable festménye (ProfitLine)
Korábbi értéke ezerszereséért, 3,4 millió fontért kelt el egy New York-i árverésen John Constable angol festő salisburyi katedrálist ábrázoló alkotása.
0:09 Nyilvánítsák Moszkvát a terrorizmus támogatójának (ProfitLine)
Ukrajna hamarosan kezdeményezni fogja az ENSZ-ben, hogy a világszervezet nyilvánítsa Oroszországot terrorizmust támogató országnak - közölte újságírókkal pénteken Jurij Szerhejev, Ukrajna ENSZ-nagykövete.

2015. január 30. péntek

tegnap
23:54
Válaszolt a roma önkormányzat Hadházy Ákosnak (origo.hu)
Az Országos Roma Önkormányzat szerint Hadházy Ákos LMP-szóvivő téves információk alapján hibásan állítja azt, hogy elherdáltak 300 millió forintnyi támogatást.
tegnap
23:42
Az IMF delegáció záró megállapításai a 2015. évi gazdaságpolitikai konzultáció keretében Budapesten folytatott tárgyalásokról (MNB)
mnbhu_sajtokozlemeny_20150130
tegnap
23:36
Sikeres gyógyszerfejlesztés Debrecenben (ProfitLine)
A cukorbetegségben szenvedők kezelésében hozhat áttörést a CERA-MED Egészségügyi és Oktatói Kft. most zárult kutatása: az Új Széchenyi Terv keretében másfél év alatt készült el a szájon át szedhető prototípus kapszula. A kutatás-fejlesztési projekt csaknem 45,3 forintos európai uniós támogatásból valósult meg - tájékoztatta a cég pénteken közleményben az MTI-t.
tegnap
23:33
Ausztriai bankszámlát, autókat, ingatlanokat zárolt 4,6 milliárd forint értékben a NAV (Adózóna)
Hosszú nyomozás és alapos feltérképezés előzte meg azt az akciót, amelyben a NAV pénzügyi nyomozói egy étolajjal üzletelő 18 fős bűnszervezetre csaptak le. Egy őrizetbe vett gyanúsított családjának osztrák bankszámláját és magyar vagyonát 4,6 milliárd forint értékben zárolták.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: