Gazdasági hírek - TOP 4 óra

ma
5:36
Tömegével szippantják fel a magyar melósokat: csábító a 390 ezres fizu (Pénzcentrum)
Az autóipar utána az SSC szektor hozza az országba a legtöbb külföldi tőkét. Ráadásul tavaly az átlagos bruttó jövedelem 390 ezer forint volt, amit csak a bank- és az IT-szektorban előzött be. A magas fizetés, a gyors előrelépési lehetőségek...
ma
5:31
"Ha kiderülne, mennyit dolgozom, bilincsben vinnének el" (Népszava)
Tiszaroff nevezetes falu, mert a környéken szinte csak itt van állandó háziorvos. Nem is akármilyen.
ma
5:29
Rogán civil háborúja (Népszava)
Az NGO-kkal szembeni összehangolt kormányzati harc már az abszurdig fokozódik.
ma
4:06
Nyári táborok egyszülős családoknak (ProfitLine)
Egyszülős családoknak szervez nyári napközis táborokat az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány. Nagy Anna, az alapítvány vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában elmondta, hogy több mint 300 ezer olyan család van, ahol hiányzik az egyik szülő, ők több mint félmillió gyermeket nevelnek.
ma
5:06
Fontos információ nyaralás előtt - tízezreket spórolhat (Inforádió)
A forint az elmúlt napokban féléves csúcsára erősödött, így gondolni kell arra is, hogy most érdemes-e a nyaralásra szánt összeget átváltani.
ma
3:48
Minden izraeli rendőr kamerát kap (Hírstart)
Kamerát visel hamarosan minden izraeli rendőr, mert kiderült, hogy kevesebb a panasz a kamerával felszerelt rendőrök ellen - értesült a Háárec című újság honlapja vasárnap.
ma
5:06
Nem csökken a terrorveszély Németországban (ProfitLine)
Nem csökken az iszlamista terror veszélye Németországban, továbbra is azzal kell számolni, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet nagyszabású támadást akar végrehajtani német földön - mondta a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke egy vasárnapi interjúban.
ma
7:00
Sztrájkra készülnek az egyik legnagyobb magyarországi cég munkavállalói (Inforádió)
A Tesco áruházlánc munkavállalói sztrájkra készülnek.
ma
6:48
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei – 2017.05.28 (Gazdasagportal)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 6 (hat) 16 (tizenhat) 23 (huszonhárom) 24 (huszonnégy) 34 (harmincnégy) 39 (harminckilenc) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 368 155; a 4 találatos szelvényekre 7265; a 3 találatos szelvényekre 1600 forintot fizetnek. (MTI)
ma
6:24
GKI: 3,5 százalékos éves GDP-növekedés várható (168 Óra Online)
Felfelé módosította a várakozásait a GKI Gazdaságkutató Zrt.
ma
6:15
Merkel berágott Trumpra – saját lábára állítaná Európát (Privátbankár)
Az amerikai elnök európai látogatása során előadott otromba viselkedése és főleg kellemetlen, sőt esetenként a szövetségeseket leégető és sértő megnyilvánulásai mély nyomot hagytak a német kancellárban, aki ezért úgy véli, hogy Európának le kéne építeni a még meglévő amerikai függést.
ma
7:03
3 milliárddal lőttek fölé a közbeszerzési összegnek Tiborcz üzlettársáék (HVG)
A legolcsóbb ajánlat is 3 milliárddal lőtt túl az eredeti keretösszegnél, ezért érvénytelennek nyilvánították a "Széllkapu" beruházás közbeszerzését.
ma
6:47
Beruházási és külkereskedelmi adatok jelennek meg a héten (Elemzésközpont)
Kevés fontos makrogazdasági adatot közölnek a jövő héten, a beruházások első negyedéves adata mellett az ipari termelői árakról és a márciusi külkereskedelemi forgalomról jelenik meg statisztika. Kedden közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a beruházások idei első negyedéves adatait. A nemzetgazdasági beruházások volumene 2016-ban 20,0 százalékkal elmaradt az előző évitől, amikor 7,1…
ma
6:36
Magyarország sikeres az ingatlanfejlesztő szakmában (Hírstart)
Kovács Attila építészmérnök szerint Magyarország és az ingatlanfejlesztő szakma sikere, hogy négy első és két második díjat nyertek el hazai ingatlanfejlesztések a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán.
ma
5:27
Ángyán József: a kormány dönti el, kié lehet a haszon (Népszava)
A családi gazdaságok helyett végképp néhány, a hatalomnak kedves agrároligarcha alá gyűrik be az agráriumot.
ma
7:11
Nem tudni, honnan van Rogánné cégének pénze (24.hu)
Van arra utaló tétel a beszámolóban, hogy tényleg lebarterezték a lakodalmas helikopterezést.
ma
7:09
Új tévécsatornát és új talkshow-t indít az RTL (24.hu)
RTL Gold néven, többek között Nádai Anikó új műsorával indul tévécsatorna a Film+2 csatorna helyén – erősítette meg a 24.hu értesülését az RTL Magyarország.
ma
6:27
Sokkoló ötlet a parkolási díjakra (Napi)
Más országok kormányai is átvehetik azt a lengyel ötletet, hogy központi döntéssel határozzák meg a parkolási díjak határait a városok egy részében. Az önkormányzatoknak például örülnének annak, hogy ha a hét végén is díjat szedhetnének, mert ezzel növelhetnék bevételeiket.
ma
7:33
Sztrájk jöhet a Tescónál – ezért tiltakoznak (Privátbankár)
Elégedetlenek a dolgozók, kevés a munkavállaló, az áruházlánc pedig nem tervez további béremelést.
ma
7:15
Lázár alatt dolgozik az EU-s botrány jolly jokere (24.hu)
Bár a kormány Gyurcsány–Dobrev-szálról beszél, van egy ember, aki a kezdettől közelről követte annak az informatikai programnak a ki- és továbbfejlesztését, amelyikbe most az EU belekötött. Dányi Gábor pedig Lázár János munkatársa.
ma
7:15
Jön a sztrájk a magyar Tescónál? - ezt Ön is megérezheti (Napi)
Együttműködési megállapodást kötöttek az ágazati szakszervezetek, hogy kiharcolják a munkavállalók számára méltó béreket a multinacionális áruházláncoknál - írta hétfői lapszámában a Magyar Idők.
ma
6:39
Szűzrepülést hajtott végre az MC-21-es (Mfor)
Végrehajtotta szűzrepülését az orosz MC-21-es (orosz jelzéssel MSz-21-es) utasszállító repülőgép.
ma
6:30
GKI: 3,5 százalékos éves GDP-növekedés várható (Hírstart)
Felfelé módosította a várakozásait a GKI Gazdaságkutató Zrt.
ma
5:48
Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki (Mfor)
Észak-Korea hétfőn hajnalban ismét felbocsájtott egy ballisztikus rakétát - adta hírül a dél-koreai hadsereg.
ma
5:37
Felesleges támogatás (Népszava)
Noha már „a csapból is az elektromos autó” folyik, az érdeklődés továbbra is szerény.
ma
7:30
Még mindig kaotikus állapotok a British Airways-nél (TőzsdeFórum)
A brit légitársaság forgalmában még vasárnap is egész nap komoly fennakadások voltak, jelentős késésesekkel és számos járattörléssel.
ma
7:06
Nyári könnyedség Ausztriában (TőzsdeFórum)
Gondtalanság - ez az, amire az emberek többsége egy üdülés során leginkább vágyik.
ma
6:33
Több pénzt adna a kormány a meddő pároknak (HVG)
A MAgyar Idők szerint kibővítenék a lombikprogram finanszírozását.
ma
5:54
Sztrájkra készülnek a Tesco áruházlánc munkavállalói (Magyar Idők)
Példátlan összefogás a kiskereskedelemben: együttműködési megállapodást kötöttek az ágazati szakszervezetek annak érdekében, hogy kiharcolják a magyar munkavállalók számára méltó béreket a multinacionális áruházláncoknál – tudta meg a Magyar Idők. Első körben a piacon a legnagyobb foglalkoztatónak számító Tescónál szerveződik az országos elégedetle
ma
5:33
Farkas az "örök szövetséges" - Ám vannak, akit nem törődnek bele (Népszava)
A politikai rehabilitáció ellenére a Fidesz bizalma aligha teljes Farkas Flórián iránt.
ma
4:12
Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé (Hírstart)
A Nestlé és a The Connect East Inkubátor együttműködésében az elmúlt héten lezajlott a HackYourCompany elnevezésű innovációs rendezvény sorozat, ahol a legjobb hazai ötletek és startupok mérték össze tehetségüket. A győztesek mostantól egy olyan komplex mentorprogramban vesznek részt, amely segíti a nemzetközi nagyvállalat és az innovatív ötletek ö
ma
7:33
Ismét javított növekedési előrejelzésén a GKI (Mfor)
Idén az első negyedévben a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült, ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését, és legalább 3,5 százalékos éves növekedésre számít - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb havi prognózisában.
ma
7:30
Ismét javított növekedési előrejelzésén a GKI (Hírstart)
Idén az első negyedévben a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült, ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését, és legalább 3,5 százalékos éves növekedésre számít - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb havi prognózisában.
ma
7:24
Magyar győztesek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán (iroda.hu)
A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése (www.fiabciprix.com). A 25 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek…
ma
7:21
Kovács Árpád: a magyar bérek még nem versenyképesek (VG)
A 2018-as költségvetés legnagyobb kockázatának az export és a gazdasági növekedés alakulását tartja Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, de a magas tartalékok miatt nem lesz gond. A strukturális hiány nagyobb lesz, mint az elvárt.
ma
7:21
Valami történt a kereskedelemben – hiába a béremelés? (Privátbankár)
Pörög a gazdaság, az intézkedés ellenére mégsem a boltok húzták a növekedést.
ma
7:18
Hétfői tőzsde, devizapiaci áttekintés (Elemzésközpont)
Áttekintésünkben megvizsgáljuk az előző napok eseményeit, változásait. Továbbá megnézzük mire célszerű odafigyelni a mai napon. Cikkünkben a S&P500, DAX, olaj, arany EUR/USD, GPB/USD, indexekkel, devizákkal foglalkozunk. Hétfőn több országban (Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Kína) is banki szünnapok lesznek, így alacsonyabb likviditásra számíthatunk. Jelentős, piacmozgató eseményt sem várunk…
ma
7:17
Megaberuházásra készül az Auchan Budapest mellett (Napi)
Az Auchan megduplázná a solymári egységét, újabb üzletekről és egy sportáruházról is szó van - tudta meg a Napi.hu. Ezt megerősítette a polgármester, aki jelezte, hogy egyelőre csak tervről van szó. A boltlánc viszont nem beszél róla. Solymár iránt az Auchan mellett a Lidl is érdeklődik.
ma
6:57
Röpködtek a munkavédelmi bírságok (Mfor)
Alig volt javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest Magyarországon, az ellenőrzött 3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök - ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján.
ma
6:19
Kovács Árpád: a magyar bérek még most sem versenyképesek a nyugatiakkal (VG)
A 2018-as költségvetés legnagyobb kockázatának az export és a gazdasági növekedés alakulását tartja Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, de a magas tartalékok miatt nem lesz gond. A strukturális hiány nagyobb lesz, mint az elvárt.
ma
6:17
Tovább nő a napraforgó-terület (VG)
A tavalyi rekordterméssel Magyarország az unió legjelentősebb napraforgó-termelője lett, de közben erőteljesen terjeszkedik a piacon Oroszország és Ukrajna is.
ma
6:15
Tartja éves terveit a Duna House (VG)
Vegyes negyedévről számolt be a Duna House, a menedzsment ugyanakkor megerősítette a teljes évre vonatkozó előrejelzését. A befektetők pozitívan értékelték a beszámolót.
ma
6:06
Magyarország sikeres az ingatlanfejlesztő szakmában (ProfitLine)
Kovács Attila építészmérnök szerint Magyarország és az ingatlanfejlesztő szakma sikere, hogy négy első és két második díjat nyertek el hazai ingatlanfejlesztések a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán.
ma
5:41
GKI: javuló kilátások (Népszava)
A kiskereskedelmi forgalom az első negyedévben a tavalyinál is lassabban, 3,4 százalékkal bővült.
ma
5:39
Mikor vegyünk eurót a nyaraláshoz? (Népszava)
303-318 forint közötti sávban mozoghat a jegyzése a nyáron.
ma
5:35
Magyar mentők jutottak a világ legjobbjai közé (Népszava)
A világ minden tájáról érkező életmentőknek valósághű helyzetekben kellett helytállniuk.
ma
5:15
Varga Mihály: jövőre nagyot ugorhatunk a versenyképességi listákon (Mfor)
A kormány beruházásokat is kész elhalasztani, ha kell a pénz a demográfiai programra. Jön az újabb kínai kötvénykibocsátás. Interjú a nemzetgazdasági miniszterrel.
ma
7:23
Több százezer magyarnak nincs állandó háziorvosa (VG)
A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik. Évente 250-300 új háziorvosra lenne szükség ahhoz, hogy 2025-re ne maradjon 900 ezer ember állandó háziorvos nélkül.
ma
7:21
Optimistább jövő vár Magyarországra? (Napi)
Idén az első negyedévben a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült, ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését, és legalább 3,5 százalékos éves növekedésre számít - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb havi prognózisában.
ma
7:13
Hiábavaló volt a médiahatósági korlát (24.hu)
Sokáig úgy volt, nem lesz igazi verseny az NMHH által támasztott elvárások miatt az állam alá kerülő rádiós hallgatottságmérési tenderen, de végül mégis riválist kap a sokáig egyetlen esélyes pályázó.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: