2008. szeptember 18. csütörtök

szept. 18
16:39
NFL: újra edzésbe állt a csapattársa orrát eltörő Steve Smith (She)
Steve Smithre ismét számíthatnak az NFL-ben szereplő Carolina Panthers együttesénél.
szept. 18
16:41
Németország: Joachim Löw figyeli a Dortmund ifjú tehetségét (She)
Mind a szövetségi kapitány Joachim Löw, mind a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) illetékesei figyelik a Borussia Dortmund fiatal bosnyák-amerikai játékosának, Neven Suboticnak a teljesítményét. A hatalmas tehetségnek tartott ifjú védő remekül kezdte az idényt, így szóba kerülhet a német válogatottnál is.
szept. 18
16:43
Olaszország: szurkolói igazolvány a huligánok ellen (She)
A stadionokban és környékükön tapasztalható erőszak visszaszorítása érdekében szurkolói igazolványokat szeretne bevezetni a labdarúgó-bajnokságban az olasz kormány.
szept. 18
16:45
NFL: Tarvaris Jackson helyett Gus Frerotte kezd a Vikingsben (She)
Tarvaris Jackson helyett Gus Frerotte lesz a kezdő irányító a Minnesota Vikings együttesében az NFL 2008-as szezonjának harmadik fordulójában.
szept. 18
16:57
Formula–1: felvette Sebastian Vettel nevét egykori iskolája (She)
A Monzában első Formula–1-es futamgyőzelmét arató Sebastian Vettel nevét vette fel egykori iskolája.
szept. 18
16:59
Birkózás: Mr. Tus-sportiskola nyílik már Orosházán is (She)
A 2001-ben Budapesten létrehozott Mr. Tus-sportiskola első testvérintézménye Orosházán születik meg. Célja a dél-magyarországi régió tehetséges birkózóinak magas szintű képzése. A sportiskola megalapításához szükséges együttműködés dokumentumait szombaton írják alá.
szept. 18
17:01
Serie A: Francesco Totti kapta a sportszerűségi díjat (She)
Az AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti kapta meg az olasz labdarúgó-élvonal legsportszerűbb játékosának járó Ezüstlabda díjat.
szept. 18
17:03
VB-selejtező: Vad II István vezeti a Horvátország–Andorra meccset (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Vad II István bíráskodik a Horvátország–Andorra világbajnoki selejtező mérkőzésen október 15-én.
szept. 18
17:12
NHL: McCarty újabb egyéves szerződése a Red Wingsnél (She)
Darren McCarty újabb egyéves kontraktust kötött az NHL-ben szereplő Detroit Red Wings együttesével.
szept. 18
17:48
Vitorlázás: Wossaláék a negyedikek lettek a soling-vb-n (She)
A szerdai napon megtartott egy futamon elért negyedik hely nem volt elég ahhoz, hogy a Wossala György, Vezér Károly, Németh Péter magyar egység felkerülhessen a dobogóra a soling-világbajnokságon, összesítésben a negyedik helyen végeztek.
szept. 18
18:06
Autósport: Valentino Rossi megint indul a Brit ralin (She)
Harmadízben indul el decemberben a MotoGP klasszisa, az olasz Valentino Rossi rali vb-futamon. A kitűnő motorversenyző 2002 után ismét a Brit ralin indul, 2006-ban az Új-Zéland-ralin vett részt.
szept. 18
18:08
Anglia: az egykori klasszis Paul Gascoigne-t őrizetbe vették (She)
Őrizetbe vették Paul Gascoigne-t, az angol labdarúgó-válogatott volt klasszisát.
szept. 18
18:10
UEFA-kupa: Moszkvában győzött az FC Köbenhavn (She)
Izgalmas mérkőzésen egy góllal, 2–1-re győzött a dán FC Köbenhavn az FK Moszkva ellen a labdarúgó UEFA-kupa 1. fordulójának első mérkőzésén.
szept. 18
18:24
UEFA-kupa: vicces gólokkal nyert Bulgáriában az Aston Villa (She)
Bár már korán egygólos hátrányba került, 3–1-es győzelmet aratott a bolgár Liteksz Lovecs otthonában az Aston Villa az UEFA-kupa 1. fordulójában.
szept. 18
18:42
MU: Ferguson dilemmája Evans, Brown és Gary Neville között (She)
Sir Alex Ferguson egyelőre nem tudja, hogy a tapasztalt Gary Neville-t, Wes Brown-t, vagy a zöldfülű Johnny Evanst hagyja ki a Chelsea elleni mérkőzésen a Manchester United kezdőcsapatából.
szept. 18
19:00
FC Barcelona: Touré nem akart menni, pedig vitte volna az Arsenal (She)
Yaya Touré elismerte, hogy az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger és saját bátyja, Kolo Touré is megpróbálta őt rábeszélni, hogy az FC Barcelona együttesétől az Arsenalba igazoljon a nyáron.
szept. 18
19:02
UEFA-kupa: Gomez duplája döntött a Stuttgart javára (She)
Mario Gomez duplájával egygólos hátrányból fordítva győzött 2–1-re a VfB Stuttgart a bolgár Cserno More ellen az UEFA-kupa 1. fordulójában.
szept. 18
19:36
Görögország: edzőt váltott az élvonalbeli Skoda Xanthi (She)
Jorgosz Paraszkoszt nevezték ki a görög élvonalban játszó Skoda Xanthi vezetőedzőjének. A thrákiai klub hetek óta tréner nélkül volt, mivel nem sikerült megtalálni a kirúgott Jannisz Mancurakisz utódját.
szept. 18
20:27
Labdarúgás: újraélesztik a „Négy Szövetség Tornáját” (She)
Az ír, az északír, a skót és a walesi válogatott újraéleszti a „Négy Szövetség Tornáját” 2011-től, amelyen a négy ország nemzeti csapata évente mérheti össze a tudását.
szept. 18
20:29
Juventus: 2011-ig hosszabbítottak Mauro Camoranesivel (She)
Mauro Camoranesi 2011-ig meghosszabbította szerződését az olasz élvonalban szereplő Juventus együttesénél.
szept. 18
20:45
Kézilabda, férfi NB I: ikszelt a Mezőkövesd Debrecenben (She)
A férfi első osztály eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Mezőkövesdi KC Debrecenben.
szept. 18
21:21
Haladás: Tóth Norbert visszatérhet a Kecskemét ellen (She)
A szombathelyi Haladás középpályása, Tóth Norbert még a felkészülési időszak elején szenvedett bokaszalag-szakadást, és eddig még nem is léphetett pályára az élvonalban. A 19-szeres válogatott labdarúgó azonban már tíz napja teljes értékű edzésmunkát végez, és a hétvégén, a Kecskemét elleni mérkőzésen akár már be is vetheti őt Csertői Aurél vezetőedző.
szept. 18
21:39
UEFA-kupa: Sáfár Szabolccsal a kapuban nyert az Austria (She)
Sáfár Szabolcs végigvédte az Austria Wien Lech Poznan elleni UEFA-kupa mérkőzését, amelyet az osztrák csapat 2–1-re megnyert. A gólnélküli első félidő után a hazai pályán játszó osztrákok Schiemer góljával vezetést szereztek, de a lengyelek egy perc múlva Rengifo révén egyenlítettek.
szept. 18
21:41
UEFA-kupa: hazai pályán győzött NEC, Babos végig védett (She)
Babos Gáborral a kapuban állt fel a NEC Nijmegen és a magyar kapus végig a pályán volt, amikor csapata 1–0-ra győzött a Dinamo Bucuresti ellen. A temesvári Poli hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget a Partizan Belgrade ellenében.
szept. 18
22:15
UEFA-kupa: gólzáporos mérkőzésen nyert a Galatasaray (She)
Az UEFA-kupa 1. fordulójának első mérkőzésén a török Galatasaray idegenben verte meg 4–3-ra a svájci Bellinzona együttesét.
szept. 18
22:17
Vízilabda Magyar Kupa: a Szeged csoportelsőként negyeddöntős (She)
A Szeged csoportelsőként jutott a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután a szentesi - háromcsapatos -, A betűjelű selejtező csütörtöki, körmérkőzéses vetélkedését könnyedén nyerte a szintén továbblépő Szentes előtt.
szept. 18
22:51
UEFA-kupa: otthonában verte simán az Udinese a Dortmundot (She)
Hajnal Tamással a kezdőben állt fel a Borussia Dortmund az Udienese ellen , és az olaszok a 2–0-ás végeredményt már az első félidőben kialakítva simán győztek. A magyar középpályás a 63. percig volt a pályán, ez idő alatt egy szép lövést mutatott be, de Handanovic kapus bravúrosan védeni tudott.
szept. 18
23:09
UEFA-kupa: ötgólos meccsen győzött a Napoli és az Ajax is (She)
Az olasz Napoli a portugál Benficát fogadta és egy öt gólt hozó mérkőzésen nagy küzdelemben 3–2-re diadalmaskodott. A gólnélküli első negyedóra után a 19. percben már 2–1-re a Napoli vezetett, ráadásul a Benfica szerzett vezetést, végül a második játékrészben egy-egy gólt vállaltak a csapatok, így alakult ki a 3–2-es végeredmény.
szept. 18
23:33
Almási nyert az országos sakkbajnokság elődöntőjében (Metropol)
Almási Zoltán az első játszmában világossal legyőzte Ruck Róbertet a Nyíregyházán zajló kieséses rendszerű férfi egyéni országos sakkbajnokság elődöntőjében.

Keresés