2012. december 3. hétfő

dec. 3
15:51
Sakk: először kapott ki Lékó a taskenti versenyen (She)
Az eddig veretlen Lékó Péter elveszítette partiját hétfőn a sakk Grand Prix-sorozat taskenti versenyének tizedik fordulójában.
dec. 3
15:53
F1: „Súlyos problémát okoz Alonsónak, ha nem nyerhet” (She)
Egy héttel a Formula–1-es idényzáró után sem nagyon csillapodnak a kedélyek a Red Bull és a Ferrari háza táján. A Scuderia részéről Luca di Montezemolo elnök bírálta a Sebastian Vettelt a Brazil Nagydíjon túl könnyen elengedő Michael Schumachert és a német pilótával túl jóban lévő Bernie Ecclestone-t, míg a Red Bulltól Helmut Marko tanácsadó mondott nem éppen hízelgő véleményt Fernando Alonsóról.
dec. 3
16:09
El: görög játékvezető a Vidi meccsén, Vad II Mariborban (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében görög játékvezetői hatos működik közre a Videoton Sporting elleni lisszaboni Európa-liga-csoportmeccsén.
dec. 3
16:11
F1: a Ferrari megerősítette gratulációját (She)
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke nyugtalanítónak tartja, hogy világszerte rossz vesztesként könyvelték el a 2012-es Formula–1-es idényben a Red Bull-istállóval szemben alulmaradó Ferrarit, amely a múlt héten még Sebastien Vettel egyik szabálytalannak tűnő előzését vizsgálta és vizsgáltatta az FIA-val, valamint hogy csak azokat a szavait idézik mostanában, amelyekkel Bernie Ecclestone-t és…
dec. 3
16:27
Női kézi Eb: az M2 és a Kossuth Rádió adja a csoportkört (She)
Az M2 és a Kossuth Rádió is közvetíti a magyar női kézilabda-válogatott mindhárom csoportmérkőzését a kedden kezdődő szerbiai Európa-bajnokságról.
dec. 3
16:45
Görbicz aranyért tér vissza (Blikk)
A magyar női kézilabda-válogatott kedden este a horvát együttes ellen kezd a kontinenstornán.
dec. 3
17:03
Videó: Adorján ismét betalált a Liverpool tartalékjai között (She)
Adorján Krisztián megszerezte szezonbeli nyolcadik találatát a Liverpool tartalékcsapatában. A magyar támadó és csapata a Fulham U21-esek vendégekét 2–1-es győzelmet aratott, Adorján 1–1-es állás után az 56. percben alakította ki a végeredményt egy kipattanó után.
dec. 3
17:05
Videó: A Győrnek minden befelé pattant - Bognár (She)
A hétvégén játszották a magyar labdarúgó NB I idei utolsó 17. fordulóját, erről kérdezte az NSO Tv Bognár György korábbi válogatott labdarúgót. A játéknap nem kevés eseménnyel szolgált, többek között a Fradi elképesztő hajrával fordította a maga javára a Pécs ellen már elvesztettnek hitt találkozót. Továbbá szó esik Csirszki Martin sajnálatos sípcsonttöréséről, illetve, hogy a Győr még korántsem…
dec. 3
17:39
Elismerés: a Sports Illustratednél James 2012 legjobbja (She)
Az NBA-bajnok és olimpiai aranyérmes LeBron Jamest választotta meg az év sportolójának az amerikai Sports Illustrated. A liga legértékesebb játékosa címet az idén harmadszor kiérdemlő miami játékos csapattársa, Dwyane Wade 2006-os sikere óta az első kosárlabdázóként érdemelte ki az elismerést.
dec. 3
17:57
Légiósok: közel a megállapodáshoz Lázár Pál és a Las Palmas (She)
Lázár Pál a spanyol másodosztályban szereplő Las Palmas-nál szerepelt próbajátékon, melyen elnyerte a szakemberek tetszését, és már csak a klub jelzésére vár, hogy Madridba utazzon a kötelező orvosi vizsgálatra.
dec. 3
18:00
Fradisták köszöntötték Torgyánt (Metropol)
Az egyesületet 1999 és 2001 között irányító politikust olyan élő legendák köszöntötték, mint például Fenyvesi Máté.
dec. 3
18:15
Bp. Honvéd: újabb két légiós távozását jelentették be (She)
A múlt héten bejelentett távozó légiósok után ma újabb két külföldi labdarúgó szerződését szüntették meg a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál.
dec. 3
18:17
Inter: Sneijder megerősítette, nem hosszabbít szerződést (She)
Wesley Sneijder, az Internazionale labdarúgója hétfőn közleményben tudatta: nem írja alá a csökkentett fizetést kínáló szerződést, amelyet olasz klubja tett elé. Arról egyelőre nincs hír, hogy az egyezség meghiúsulása a holland középpályás közeli távozását eredményezi-e.
dec. 3
18:33
Videó: hatalmas öngól a holland első osztályban (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Groningen verte meg 2–0-ra hazai pályán a Heracles csapatát, többek között egy hatalmas öngóllal. Ugyanis a vendégek védője, Marko Vejinovic, minden bizonnyal felszabadítási szándékkal, egy jobbról érkező beadást a büntetőpontról kapásból a felső léc alá vágott.
dec. 3
18:35
Premjer-liga: pontszerzés két sanyarú hónap után (She)
Hat vereség után pontot szerzett a sereghajtó Mordovija Szaranszk az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: az újonc 1–1-et ért el hazai pályán az Amkar Perm ellen a 18. forduló hétfői mérkőzésén.
dec. 3
18:36
Budapesten a tenisz mai és régi nagyjai (Metropol)
Budapesten ötödik alkalommal rendezik meg kedden a Tennis Classics elnevezésű viadalt.
dec. 3
18:37
Parasport: Csonka András csapatban is vk-t nyert (She)
Csonka András az egyéni után csapatban is aranyérmet szerzett a para-asztaliteniszezők világkupaversenyén, az egyesült államokbeli San Diegóban.
dec. 3
18:51
Női kézi Eb: a válogatott már Újvidéken, este felavatja a csarnokot (She)
Hétfőn délután rendben megérkezett a magyar női kézilabda-válogatott Újvidékre, az Európa-bajnokság C-csoportjának helyszínére. A válogatott este héttől edz a Spens Arénában, ezzel egy időben a technikai értekezleten a csapat névsora is véglegessé válik.
dec. 3
18:53
Tenisz: megérkeztek a keddi gála szereplői (She)
Budapesten ötödik alkalommal rendezik meg kedden a Tennis Classics elnevezésű viadalt, amelyen a jelenlegi teniszelit két képviselője, Janko Tipszarevics és Gilles Simon is pályára lép a Papp László Sportarénában. A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szerb és a francia teniszező mellett két korábbi kiemelkedő tudású játékossal is találkozhatnak a sportág hazai rajongói: a Roland…
dec. 3
18:55
Haladás: tárgyaltak Keneseivel - marad Szombathelyen (She)
A Nemzeti Sport értesülései szerint Kenesei Krisztián, a vezetőkkel történt mai egyeztetés után nem hagyja el a Haladás labdarúgócsapatát.
dec. 3
19:09
Haladás: tárgyaltak Keneseiről - marad Szombathelyen (She)
A Nemzeti Sport értesülései szerint Kenesei Krisztián, a vezetőkkel történt mai egyeztetés után nem hagyja el a Haladás labdarúgócsapatát.
dec. 3
19:11
NFL: hiába épül fel Vick, Foles marad az Eagles irányítója (She)
Michael Vick felépülése után is Nick Foles marad a Philadelphia Eagles kezdő irányítója – közölte Andy Reid vezetőedző hétfőn. Foles zsinórban három mérkőzésen játszott a súlyos agyrázkódásban szenvedő Vick helyén, de a csapat nélküle sem tudta megfékezni immár hétmeccses vereségsorozatát.
dec. 3
19:27
Hollandia: elhunyt a partjelző, miután 15-16 éves játékosok megverték (She)
Tizenöt-tizenhat éves játékosok rúgtak-vertek meg egy partjelzőt Hollandiában, s nem sokkal később a sértett életét vesztette. A sportember, akinek klubja, a Buitenboys az amszterdami Nieuw Sloten együttesével játszott („sörmeccseken” hazánkban is gyakorlat, hogy a klub alkalmazottai segítik ki a játékvezetőt), órákkal az incidens után esett össze és került kórházba, de nem tudták megmenteni az…
dec. 3
20:03
Tenisz: visszavonul Chela, az argentin salakmenő (She)
Visszavonul Juan Ignacio Chela, a 33 éves argentin teniszező, aki pályafutása alatt hat ATP-tornát nyert, valamennyit salakborításon.
dec. 3
20:21
Serie A: szurkolói felirat miatt büntették a Juventust (She)
Tízezer eurós büntetéssel sújtották a Juventust a Torino elleni bajnoki derbin kifeszített szurkolói transzparens miatt. Az üzenetben az 1949-es repülőgép-katasztrófára emlékeztették a városi rivális szurkolóit.
dec. 3
20:23
Ökölvívás: megbukott a doppingteszten Klicsko ellenfele (She)
A német Bild információi szerint megbukott a doppingvizsgálaton a pár hete a nehézsúlyú WBA, WBO, IBF és IBO-világbajnok Vladimir Klicskótól pontozásos vereséget szenvedő Mariusz Wach. Az újság szerint a lengyel öklöző által leadott mintában anabolikus szteroid nyomait mutatták ki tesztek, és a hírt állítólag a német szövetség vezetője, Thomas Pütz is megerősítette.
dec. 3
20:25
Chile: Jorge Sampaoli lett a szövetségi kapitány (She)
Jorge Sampaolit nevezték ki hétfőn a chilei labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává. Elődjét, egyben honfitársát, az argentin Claudio Borghit november közepén menesztették azok után, hogy a csapat 3–1-re kikapott a szerbektől felkészülési mérkőzésen, s az már az ötödik veresége volt sorozatban.
dec. 3
20:39
Örökös eltiltást kapott a bundázó futballista (Infostart)
A korábbi tíz év helyett örökös eltiltást kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a máltai válogatott Kevin Sammut, akit bűnösnek találtak egy mérkőzés eredményének manipulálásában.
dec. 3
20:57
Kerékpár: korábbi Tour-bajnok is indul az elnöki székért (She)
A háromszoros Tour de France-győztes Greg LeMond harcba száll a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöki posztjáért. Az amerikai sportember a Le Monde című francia napilapnak hétfőn úgy nyilatkozott, hogy eleget téve a felkérésnek készen áll a jövő évi megméretésre.
dec. 3
20:59
Videó: C. Ronaldo 10 mp alatt futott 96 métert (She)
A spanyol labdarúgó bajnokság 14. fordulójában a Real Madrid magabiztos 2–0-s sikert aratott a városi rivális Atletico Madriddal szemben. Az első félidőben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal Cristiano Ronaldo vette be a vendégek kapuját, ezután Mesut Özil duplázta meg a blancók előnyét. A mérkőzés 78. percében újabb lehetőség adódott a portugál aranylabdás előtt, a saját tizenhatosáról indulva 10…
dec. 3
21:15
Jégkorong: biztos dunaújvárosi siker az Érsekújvár ellen (She)
Szoros első harmad után 6–1-re győzött a Dab.Docler a Nové Zámky ellen a Mol Liga alapszakaszának hétfői mérkőzésén.
dec. 3
21:33
Női asztalitenisz BL: ismét kikapott a Ströcktől a Budaörs (She)
Csakúgy, mint két héttel ezelőtt hazai környezetben, hétfőn idegenben is kikapott a Budaörs az esélyesebb osztrák Ströcktől a női asztalitenisz Bajnokok Ligája B-csoportjában.
dec. 3
22:09
Futsal NB I: újra döngetett a Rába, üldözői leszakadóban (She)
Miközben a címvédő Rába ETO újabb kiütéses győzelmet aratott a futsal NB I-ben, két legközelebbi üldözője, a Berettyóújfalu és az Újszeged összesen egy ponttal gazdagodott a hétfői 13. fordulóban.
dec. 3
22:45
Bundesliga 2: rangadót nyert a nyár óta veretlen Hertha (She)
A Hertha idegenben 2–1-re legyőzte a Cottbust a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának hétfői rangadóján.
dec. 3
22:47
Tottenham: elhagyta a kórházat a Rómában megkéselt szurkoló (She)
Kiengedték a kórházból azt a Tottenham Hotspur-drukkert, akit november 22-én megkéselt két AS Roma-szurkoló az angol labdarúgócsapat Lazio elleni Európa-liga-mérkőzése előtt.
dec. 3
23:03
Premier League: élt az emberelőnyével a Newcastle (She)
A Newcastle United 3–0-ra legyőzte a 12. perctől emberhátrányban játszó Wigant a Premier League 15. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén.
dec. 3
23:39
Primera División: meglepő Sevilla-vereség hazai pályán (She)
A Valladolid 2–1-re nyert a Sevilla vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 14. fordulójának hétfői játéknapján.
dec. 3
23:57
NS: kézis hölgyek meglesve; NB I, Mourinho vesézve - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

Keresés