Peking 2008 - Sportlövészet

Péni István bizonyított, csak egyvalamit bán kissé
2024 március 2.   Magyar Nemzet
A sportlövő harmadik olimpiájára is kvótát szerzett.
Péni István ezüstérmes lett, utazhat az olimpiára
2024 március 2.   Mandiner
Az Újpest sportlövője pénteken férfi puskában a második helyen végzett a Győrben zajló légfegyveres Európa-bajnokságon.
Péni István Eb-ezüstérmes, kijutott az olimpiára
2024 március 1.   Telex
A győri Európa-bajnokság egyetlen kvótáját szerezte a sportlövő.
Gurisatti öltözteti a magyar sportlövőket
2024 február 20.   Sportal
Óriási mezőny, 41 ország több mint 600 sportolója vesz részt a február 26-án, hétfőn kezdődő győri légfegyveres Európa-bajnokságon, amelyen nyolc olimpiai kvótát osztanak ki. A kontinensviadal budapesti sajtótájékoztatóján pedig az is kiderült, a dohai világbajnokságon ezüstérmet szerző Gurisatti Gréta is segíti a magyar csapat munkáját.
Pekler Zalán: visszaemelném abba a magasságba a magyar sportlövészetet, amit megérdemel
2024 január 20.   Infostart
A 23 esztendős komáromi sportoló elégedett a 2023-ban elért eredményeivel, és bizonyítani szeretne az idei versenyeken is, amelyek közül kiemelkedik a párizsi olimpia, amelyre már megszerezte a kvótát. Pekler Zalán az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy Párizsban 20 év után újra olimpiai érmet szereznek a magyar sportlövők.
Párizs 2024: az olimpián is jól szeretne teljesíteni az év női sportlövője
2024 január 19.   Magyar Hírlap
A tavaly még utánpótláskorú Fábián Sára az M4 Sportnak úgy fogalmazott: a vb egy jó szezon fő versenye volt, amelyen sikerült remek formában lőnie, és nagyon örült, hogy a felnőttek között is bizonyított.
A részvételen túl többet is el szeretne érni az olimpián Fábián Sára
2024 január 18.   Sportal
Nemcsak az a célja, hogy ott legyen az olimpián, de jól is akar azon teljesíteni - ezt mondta a magyar szövetség által a 2023-as év legjobb női sportlövőjének választott Fábián Sára, aki a bakui világbajnokságon légpisztolyban elért negyedik helyével szerzett kvótát Magyarországnak az idei párizsi játékokra.
Fábián Sára már elhiszi, hogy van keresnivalója a felnőttek között
2024 január 18.   m4sport.hu
Az olimpiai kvótás sportlövő nem csak ott szeretne lenni Párizsban.
Kijelölték a győri Eb-n induló csapatot
2024 január 10.   Sportal
A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége elfogadta a február végén kezdődő, Győrben megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságon induló magyar versenyzők névsorát áll a szövetség által kiadott közleményben.
Mészáros Eszter és Major Veronika lőtt kimagaslóan a Honvéd 75 Kupa zárónapján
2024 január 7.   Sportal
A puskás Mészáros Eszter és a pisztolyos Major Veronika produkált kiemelkedő eredményt a sportlövők Honvéd 75 Kupájának vasárnapi zárónapján, a verseny az utolsó válogató volt a Győrben február 26-án kezdődő olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságra.
Major, Nagy, Hammerl és Mészáros sikere a Honvéd 75 Kupán
2024 január 6.   Sportal
Légpisztolyban Major Veronika és Nagy László, légpuskában pedig Hammerl Soma és Mészáros Eszter nyert szombaton a sportlövők Honvéd 75 Kupáján, amely a harmadik és negyedik, egyben utolsó válogató a Győrben február 26-án kezdődő olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságra írta az MTI.
A sportlövők főtitkára is megosztotta véleményét a kapitányváltásról
2023 október 31.   Sportal
Szorosabb kapcsolat kialakulása és direktebb döntések meghozatala várható Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) főtitkára szerint az új felállásban, amelyben egy szövetségi kapitány helyett három szakágvezető irányít majd az olimpiai szakágakban – számolt be róla az MTI.
A sportlövők főtitkára szorosabb kapcsolatot, direktebb döntéseket vár az új modelltől
2023 október 31.   m4sport.hu
Szorosabb kapcsolat kialakulása és direktebb döntések meghozatala várható Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) főtitkára szerint az új felállásban, amelyben egy szövetségi kapitány helyett három szakágvezető irányít majd az olimpiai szakágakban.
Pongrátz Bianka csúcsbeállítással 18. lett skeetben a koronglövő Eb-n
2023 szeptember 11.   Sportal
Pongrátz Bianka saját magyar csúcsát beállítva a 18. helyen végzett skeetben az eszéki olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.
Nagyszerű magyar csúcsbeállítás Eszéken a shotgun Eb-n
2023 szeptember 11.   Eurosport
Pongrátz Bianka saját magyar csúcsát beállítva a 18. helyen végzett skeetben az eszéki olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.
Nagyszerű magyar csúcsbeállítás Eszéken a sportlövő Európa-bajnokságon
2023 szeptember 11.   Eurosport
Pongrátz Bianka saját magyar csúcsát beállítva a 18. helyen végzett skeetben az eszéki olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.
Igaly Diána apja tudta, mi kell a világ legyőzéséhez, és megtanította a lányának
2023 szeptember 9.   Telex
Éppen 40 éve nyerte első komoly versenyét Igaly Diána, aki 2004-ben olimpiai bajnok lett, a sportlövészetnek azóta sincs magyar aranyérmese. Az apja halála után az anyja vette át a felkészítését, klasszikus családi siker volt az övék.
Péni István világbajnoki címet szerzett Bakuban
2023 augusztus 26.   Magyar Nemzet
Nem olimpiai számban szerzett aranyérmet a magyar sportlövő, de nagy bravúrnak tekinthető a sikere.
Péni István világbajnok 300 méter standard puska open versenyszámban
2023 augusztus 26.   m4sport.hu
Péni István aranyérmes lett a 300 méter standard puska open versenyszámban – amely nem olimpiai szám – a Bakuban zajló sportlövő-világbajnokságon szombaton.
Péni István világbajnoki ötödik, a csapat 12. szabadpuska fekvőben
2023 augusztus 22.   Sportal
Péni István az ötödik, a csapat pedig a tizenkettedik helyen végzett a férfi kisöbű szabadpuska fekvő számában a bakui olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság keddi napján.