2007. április 1. vasárnap

ápr. 1
1:00
Hivatalosan is megnyitották a zsolnai Kia-gyárat (mfor.hu)
Kedden hivatalosan is megnyitották a dél-koreai Kia Motors Zsolna (Zilina) szomszédságában felépült szlovákiai autógyárát.
ápr. 1
1:00
Három ember halálát okozta a fertőzött spenót az USA-ban (mfor.hu)
Peren kívüli megegyezést értek el az E.coli baktériummal szennyezett spenótkészítményt gyártó és forgalmazó cégek a termék fogyasztása miatt meghalt három nő halála ügyében.
ápr. 1
1:00
Új szóvivő és kommunikációs vezető az MNB-nél (mfor.hu)
Az MNB új szóvivője Iglódi-Csató Judit lesz péntektől, Missura Gábor közös megegyezéssel távozik a jegybanktól.
ápr. 1
1:00
Megszületett a rehabilitációs járulék terve (mfor.hu)
Rehabilitációs járadékot vezet be a kormány 2008-tól a rokkantsági nyugdíjrendszer átalakításának keretében - jelentette be a szociális és munkaügyi miniszter a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.
ápr. 1
1:00
Befürödhet Magyarországon a csupasz ADSL (mfor.hu)
Rosszul kezdődik a csupasz, azaz valóban telefonvonal nélküli ADSL története Magyarországon. A magas havi előfizetési díjak mögött a koncessziós telefonszolgáltatók állnak, mint például a T-Com. Egyes esetekben jobban járunk, ha van vezetékes telefonunk is - még ha nem is használjuk. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Féltucat Samsung-vezetőt ítéltek el (mfor.hu)
A Samsung dél-koreai műszaki óriás hatodik vezetőjét mondták ki bűnösnek, amiért memóriachipek áraiban állapodott meg külföldi vállalatokkal. A koreai menedzsert 14 hónapos börtönbüntetéssel sújtották.
ápr. 1
1:00
Duplázódhat az internetbekötések száma hazánkban (mfor.hu)
A tavalyi év utolsó negyedévében már egymillió internetkapcsolat volt Magyarországon, és ha a fejlődés üteme nem változik, ez a szám 2007 végére, 2008 elejére meg is duplázódhat - derül ki az Cisco informatikai vállalat és az IDC elemzőcég kedden nyilvánosságra hozott közös felméréséből. A kutatás készítői szerint hamarosan a nagy pénzek is megjelennek a magyar internetbizniszben. Mfor.hu…
ápr. 1
1:00
APEH: 1,6 milliárd a legnagyobb adótartozás (mfor.hu)
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette azoknak az adózóknak a nevét, akiknél az első negyedévben jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre. A legnagyobb adóhiányt felhalmozó cég 1,654 milliárd forinttal tartozik az államnak, melyet további 1,132 milliárd forint bírság és késedelmi pótlék…
ápr. 1
1:00
Már négyféle autópálya-matricát vehetünk mobilon (mfor.hu)
Egynapos, négynapos, heti és havi autópálya matricát is lehet vásárolni mobiltelefonon szerdától - jelentették be az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.
ápr. 1
1:00
Az adószigor miatt nem csökkent az alapkamat? (mfor.hu)
Változatlanul hagyta az alapkamatot a jegybank, így az tavaly október óta nyolc százalékon áll. Az indoklás szerint az inflációs adatok vegyes képet mutatnak, így például nem tudni, hogy a kiigazítás vagy más miatt nő-e a bérkiáramlás. Elemzők szerint a jegybank túl szigorú monetáris politikát folytat. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
A kormánynak tetszik a körbetartozás elleni csomag (mfor.hu)
A kormány elfogadta azt a javaslatcsomagot, amely a körbetartozások mérséklése érdekében szükséges intézkedéseket tartalmazza. A javaslat szerint a csődeljárásról, illetve a közbeszerzésekről szóló törvény mellett a Polgári törvénykönyv is változna.
ápr. 1
1:00
Nyitnak a zárt nyugdíjpénztárak is (mfor.hu)
Jelentős változásra lehet számítani a ma még zártan működő önkéntes nyugdíjpénztáraknál a közeljövőben - írja szakértőkre hivatkozva a Napi Gazdaság. A pénztári rendszer kialakulásakor a munkáltatói háttér számított általánosnak, ez azonban mostanra jelentősen megváltozott, még a nagyobb cégekhez kötődő kasszák is lehetővé teszik bárki számára a belépést.
ápr. 1
1:00
Videomegosztót vett az Index.hu (mfor.hu)
Az Index megvásárolta a Videobombot a Blogtertől, amely az Origo hivatalos blogszolgáltatója - tudta meg a Kreatív Online.
ápr. 1
1:00
Kevesebb társasági, több személyi jövedelemadót vár a kormány (mfor.hu)
Az eredeti előirányzatnál 45 milliárd forinttal kevesebb társasági adóval, ugyanakkor százmilliárd forinttal több járulékkal, személyi jövedelemadóval és jövedéki adóval, valamint 70 milliárd forinttal kisebb kamatkiadással számol szerdán kiadott tájékoztatójában a Pénzügyminisztérium.
ápr. 1
1:00
Nem tartják kockázatosnak az illegális szoftvereket a magyar kkv-k (mfor.hu)
A Business Software Alliance (BSA) kutatása szerint a kis- és középvállalkozások figyelmen kívül hagyják az illegális szoftverek használatának valós kockázatait: 87 százalékuk nincs tisztában azzal sem, hogy az illegális programok növelik a vírustámadások esélyét. A BSA közleménye szerint a kilenc országban, köztük Magyarországon megkérdezett vállalkozók egyötöde abban a hitben él, hogy semmilyen…
ápr. 1
1:00
A hivatalokon keresztül támadnak a gyógyszergyártók (mfor.hu)
Miután a számukra hátrányos reformintézkedések bevezetését év elején nem tudták megakadályozni, most - a jogalkotás hibáira hivatkozva - különböző hivataloknál "kérnek segítséget" a gyógyszergyártók. Egy hét leforgása alatt a Versenyhivatalnak és az APEH-nek is beadványt írtak. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Adják-veszik a szexet a fiatalok a neten (mfor.hu)
A svédországi fiatalok tíz százaléka már igénybe vett vagy kínált szexuális szolgáltatás pénzért az interneten keresztül - derül ki egy malmői ifjúsági központokban végzett felmérésből.
ápr. 1
1:00
Nem csökkentették az alapkamatot (mfor.hu)
A várakozásoknak megfelelően nem csökkentette az alapkamatot hétfői ülésén a Monetáris Tanács.
ápr. 1
1:00
Idén is díjazzák a legszuperebb márkákat (mfor.hu)
2007-ben Magyarországon is újra jelentkezik a nemzetközileg jól ismert márkaminősítő program, a Superbrands. Az idei évben harmadszorra rendezik meg Magyarországon a márkaminősítő programot, amely eredetileg Nagy-Britanniából indult, azonban mára a világ 55 országában működik.
ápr. 1
1:00
Afrikában terjeszkedik a Human Telex (mfor.hu)
Két hónappal ezelőtt, Marokkóban alakult meg a Human Telex Maroc SARL. Az afrikai kontinensen megszületett céget Orosz Pál, a Human Telex magyarországi ügyvezető igazgatója vezeti.
ápr. 1
1:00
Egyszerűbbé válik a számhordozás (mfor.hu)
A gyorsabb és egyszerűbb ügyintézés érdekében módosította a számhordozásra vonatkozó rendeletet a kormány - jelentette be Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője a kormányszóvivői tájékoztatón.
ápr. 1
1:00
Heteken belül jön az ingatlanadó tervezete (mfor.hu)
Még mindig csak egyeztet a kormány az ingatlanadóval kapcsolatos elképzelésekről. A terv ugyanakkor változatlan: jövő januártól bevezetik. Már csak néhány tisztázatlan kérdés maradt: kinek kell fizetni, mi után és mennyit. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Elvágynak a webáruházaink (mfor.hu)
Tavaly közel hatvan százalékkal nőtt a hazai online kiskereskedelmi forgalom a GKIeNet piackutató cég becslése szerint, amely a turisztikai és biztosítási szolgáltatásokból származó bevétel nélkül elérte a 28-30 milliárd forintot - mondta el Kis Gergely, a társaság ügyvezető igazgatója a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SZEK) konferenciáján, írja a Világgazdaság.
ápr. 1
1:00
Megkönnyíti a hűségszerződések felmondását az NHH (mfor.hu)
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának legújabb határozattervezete megkönnyíti az ügyfeleknek a távközlési szolgáltatókkal kötött hűségszerződések felbontását.
ápr. 1
1:00
130 millió forint balatoni turisztikai pályázatokra (mfor.hu)
A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság (BRIB) idén 130 millió forintot fordíthat turisztikai pályázatok támogatására - mondta a bizottság elnöke sajtótájékoztatón szerdán Balatonfüreden.
ápr. 1
1:00
Egymilliárd forintból fejleszti hálózatát a TvNetWork (mfor.hu)
Az idén a tavalyi 2,2 milliárd után 3 milliárd forintos bevételt és 300 milliós nyereséget terveznek a TvNetWork Nyrt.-nél - mondta el a Világgazdaságnak Nemes Attila, a cég igazgatóságának elnöke.
ápr. 1
1:00
Gyurcsány: 2010 és 2014 között lehet bevezetni az eurót (mfor.hu)
Magyarország 2010 és 2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján.
ápr. 1
1:00
Új vezető a Navigator Informatika Zrt.-nél (mfor.hu)
Új, távközlési üzletágat indított a Navigator Informatika Zrt. Az új üzletág vezetői pozícióját 2007. április 10-től Róka Tamás tölti be.
ápr. 1
1:00
2013-ig 400 milliárd forint jut turizmusfejlesztésre (mfor.hu)
A következő hét évben közel 400 milliárd forint használható fel a regionális operatív programokból és a vidékfejlesztési forrásokból turizmusfejlesztésre - mondta Kovács Miklós, a területfejlesztési tárca turisztikai főosztályvezetője kedden Gyöngyösön.
ápr. 1
1:00
EFFIE: Hat éves idén a Marketing Oscar (mfor.hu)
Hatodik alkalommal írták ki idén a reklámszakma legrangosabb díját, az EFFIE-t. A legnagyobb újdonság, hogy idén már olyan kampányok is indulhatnak, amelyek nem tartalmaznak ATL-elemet (tv, rádió, sajtó, outdoor).
ápr. 1
1:00
A külföldiek jókedve mentette meg gazdaságunkat (mfor.hu)
Alig javított hazánk azon a Political Capital Institute és a Figyelő című hetilap által kialakított országértékelő indexen, amely a gazdaság és a politika kockázatát mutatja meg. A száz pontból hazánk 55,1 pontot ért el tavaly, ami a kedvező külső környezetet figyelembe véve siralmas. Sosem volt még ilyen mélyponton a politikai kockázat, és a gazdasági egyensúly is katasztrofális. Mfor.hu…
ápr. 1
1:00
A német cégek szerint vicc a magyar gazdaságpolitika (mfor.hu)
Saját magukkal, a piaccal és az ország nyújtotta lehetőségekkel elégedettek a hazánkba települt német cégek. A fejük a gazdaságpolitika miatt fáj csupán: elégedetlenek az adórendszerrel, a kiszámíthatóság pedig lényegében eltűnt, mintha zűrösek és átláthatlanok lennének a viszonyok. Mfor.hu tudósítás.
ápr. 1
1:00
Nem mond le a barátnőjét túlfizető Világbank-elnök (mfor.hu)
Nem szándékozik lemondani tisztségéről Paul Wolfowitz, a Világbank amerikai elnöke, amiért barátnőjét "jól fizető álláshoz segítette", jóllehet az intézmény tagországai vasárnap rendreutasították a történtek miatt a bírálatok kereszttüzébe került vezetőt.
ápr. 1
1:00
Ötmillió forintos felügyeleti bírság az MKB-nak (mfor.hu)
Kockázatalapú vizsgálatot folytatott az MKB Banknál a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), s ennek nyomán ötmillió forintos bírságot szabott ki - derül a felügyelet publikus határozatából.
ápr. 1
1:00
A programutak írmagját is eltörli a kormány (mfor.hu)
Sikertelen próbálkozás volt a programutak (a büdzsén kívüli elszámolású utak) kitalálása a kormánytól tavaly: a finanszírozási trükközés nagyon nem jött be, így most teljes egészében sutba dobják az egykori jó ötletet. Emellett gyorsítaná is a kabinet az autópálya-építést: például azzal, hogy nem épít túl sokat. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Felesleges e-mailekkel küzdenek a magyar dolgozók (mfor.hu)
A magyarországi munkavállalók 75 százaléka rendszeres e-mail- illetve internethasználó, és többségük úgy véli, hogy ez hozzájárul munkájuk eredményességéhez egy nemzetközi munkahelyi felmérés szerint. Ugyanakkor a többi országhoz viszonyítva az online kommunikációs eszközöket még mindig visszafogottan használjuk. Az alkalmazottak jó részét a jelentős mennyiségű felesleges elektronikus üzenetek…
ápr. 1
1:00
Jön a virtuális Big Brother-show (mfor.hu)
Hamarosan indul az internetes Big Brother-show, amelyben bárki részt vehet egy virtuális énnel.
ápr. 1
1:00
Továbbra is magyar alelnöke van az EASÁ-nak (mfor.hu)
2007. április 19-20-án immár 15. alkalommal tartotta éves közgyűlését az Európai Önszabályozó Reklámszervezet, az EASA (European Advertising Standards Alliance). A rendezvény helyszíne Budapest, házigazdája pedig az EASA magyar tagja, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) volt.
ápr. 1
1:00
Korrupciós vizsgálat indult a Magyar Telekom ellen az USA-ban (mfor.hu)
Megvesztegetés gyanújával folyik vizsgálat a Magyar Telekom ellen az Egyesült Államokban, írta a csütörtöki Financial Times.
ápr. 1
1:00
Külföldön terjeszkedne a Capital Group (mfor.hu)
Több jelentős megbízás megszerzésével számol már az idei év első felében a Capital Group Zrt. - mondta el a Világgazdaságnak Szabados Krisztián, a cég egyik alapító tulajdonosa és a Political Capital ügyvezető igazgatója. Emellett profilbővítésben és regionális terjeszkedésben is gondolkodik a tavaly Bulgáriában irodát nyitott cégcsoport. A Capital Group tevékenységét szeretnék kiterjeszteni…
ápr. 1
1:00
Olasz bank jön hazánkba (mfor.hu)
Hamarosan megjelenik a magyar piacon a Banco Popolare di Verona e Novara az IC Bank megvásárlása révén, a százszázalékos tulajdonszerzéshez már meg is kapta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) engedélyét. Az olasz bank a budapesti és a prágai IC Bankot vásárolja meg egy csomagban, a tranzakció zárása a közeljövőben várható.
ápr. 1
1:00
Külpiaci marketinggel erősít a Magyar Turizmus Zrt. (mfor.hu)
Elkészült a Magyar Turzimus Zrt. külpiaci stratégiája - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn. A dokumentumot kedden tárgyalja meg az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága.
ápr. 1
1:00
Új üzemcsarnokot épít a kaposvári Videoton (mfor.hu)
Új, ötezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít a kaposvári Videoton Elektro-PLAST Vállalat és Kft., s ezzel egyúttal további 200-250 embernek ad munkát - közölte Gerber András, a somogyi megyeszékhely legnagyobb foglalkoztatójának számító gazdasági társaság igazgatója szerdán, a beruházásról tartott tájékoztatón.
ápr. 1
1:00
Már jövőre indulhat a negyedik mobilszolgáltató hazánkban (mfor.hu)
Jövő novemberben jár le a Pannon és a T-Mobile jogosultsága a mobilszolgáltatásra alkalmas úgynevezett 900-as frekvenciák használatára. A jogosultságok meghosszabbításáról, illetve esetleg új pályázat kiírásáról májusban dönt a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A Pantel jövőre mindenképp indít mobilszolgáltatást, tudta meg az mfor.hu.
ápr. 1
1:00
1,1 milliárd eurót ruház be a Hyundai Csehországban (mfor.hu)
Hivatalosan lefektették szerdán a csehországi Hyundai autógyár alapkövét az észak-morvaországi Nosovicében. A beruházás értéke meghaladja az 1,1 milliárd eurót, s az összeszerelő üzem 21-23 hónap alatt épül fel.
ápr. 1
1:00
Kétségbeejtőnek tartják a vezetők hazánk gazdasági helyzetét (mfor.hu)
A magyar vállalatvezetők a legpesszimistábbak az Európai Unióhoz az elmúlt időszakban csatlakozott országok menedzserei közül. Miközben a közép-kelet-európai államok nagyvállalati menedzsereinek zöme 2016-ig jelentős mértékű növekedésre számít a térségben és egész Európában, addig a magyar vezetők "optimizmus-indexe" a legalacsonyabb a térségben.
ápr. 1
1:00
Sikeres konferenciával jubilált a PMSZ (mfor.hu)
PMSZ Channel - Piackutatás on-demand főcímmel rendezett kétnapos jubileumi konferenciát a Piackutatók Magyarországi Szövetsége fennállásának tizedik évfordulója alkalmából. A kétnapos konferencia 2007. április 19-20-án a WAX centerben került megrendezésre.
ápr. 1
1:00
Másfél éven belül indulhatnak a Szerencsejáték Zrt. új netes játékai (mfor.hu)
Bővíteni kívánja online (internetes) szerencsejáték-kínálatát a Szerencsejáték Zrt., ezért pályázatot hirdetett egy erre alkalmas informatikai rendszer fejlesztésére és szállítására - írja a Napi Gazdaság. A pályázatokat május 24-éig kell beadni, az eredményhirdetésre csaknem egy hónappal később kerülhet sor; ha lesz nyertes, akkor egy-másfél éven belül megindulhat a termékek bevezetése - mondta a…
ápr. 1
1:00
A Google mindent letarol (mfor.hu)
Miután kiadta kiemelkedő eredményeiről szóló adatait a Google, a cég papírjai a Wall Street-i részvénykereskedelemben négy százalékkal drágult nyitás után. A cég kétharmadával növelte eredményét, amely elérte az egymilliárd dollárt.
ápr. 1
1:00
Online is nyomul a Szerencsejáték Zrt. (mfor.hu)
Az uniós szabályokba ütköző piackorlátozás pár éven belül megszűnik, ezért megkezdi kiépíteni saját valódi internetes fogadóirodáját a Szerencsejáték Zrt. A magyar kormány az unió nyomásának engedve kénytelen megnyitni az internetes sportfogadási piacot, így az állami cég lépéskényszerben van, olvasható a Népszabadságban.

Keresés