2008. november 23. vasárnap

nov. 23
0:03
Primera División: nem esett gól a Sevilla–Valencia mérkőzésen (She)
Gólnélküli döntetlennel ért véget a Sevilla–Valencia mérkőzés a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.
nov. 23
0:21
Atlétika: Iszinbajeva a londoni olimpiáig folytatná (She)
Vasárnap adják át az Év atlétája-díjat Monacóban, melynek elnyerésére a nők között Jelena Iszinbajevának van a legnagyobb esélye. A díjátadó előtt az orosz atlétanő arról beszélt, hogy a 2012-es londoni olimpiáig – melyen sorozatban harmadik alkalommal nyerné meg az aranyérmet – folytatja pályafutását.
nov. 23
0:57
Videó: nézze meg Dzsudzsák Balázs gólját és gólpasszát! (She)
A Heracles Almelo elleni mérkőzésen a PSV-t erősítő Dzsudzsák Balázs előbb gólpasszt adott, majd ő maga is betalált. Nézze meg a mérkőzés góljait!
nov. 23
1:15
Videó: nézze meg, milyen góllal verte meg az Inter a Juvét! (She)
Nézze meg az Internazionale–Juventus rangadó gólját és legnagyobb helyzeteit!
nov. 23
6:18
Bajzát a csúcsra ért az ősszel (Blikk)
GYŐR – Két idénnyel ezelőtt gólkirály volt, most tizenegy találatával magabiztosan vezeti az NB I-es labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját. Szezon közben hol a válogatottba követelték a drukkerek, hol összeszólalkozott egyikükkel, mert az megkérdőjelezte, hogy mindent megtett-e a csapat sikeréért. Ő Bajzát Péter (27), a Győri ETO csatára, aki évek óta megbízhatóan termeli a gólokat.
nov. 23
6:20
Világbajnok tanító néni (Blikk)
BUDAPEST – Nincs jobb női lábteniszező a világon Lepsényi Boglárkánál (31). A veszprémi klasszist megszorítani sem tudták ellenfelei a csehországi vébén, játszmaveszteség nélkül utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Azonban nem csak sportágában számít tanítómesternek, a hétköznapokon a budapesti Puskás Ferenc Általános Iskola alsó tagozatos diákjait oktatja német nyelvre.
nov. 23
6:22
Megható szeretet (Blikk)
BUDAPEST – Rózsa Csillát (25) meghatja az a szeretet, amely édesanyja, Kanyó Éva (†39) emlékét körülveszi. A nyolc éve elhunyt tornásznő a KSI-ből indulva lett többszörös magyar bajnok, megnyerte az Ifjúsági Barátság Versenyt és gerendán az Amerika-kupát, 1978-ban pedig a strasbourgi világbajnokságon csapatban szerzett negyedik helyet. Tegnap immáron hatodik alkalommal rendeztek Kanyó Éva-…
nov. 23
6:24
Hajrá, igazgató urak! (Blikk)
BUDAPEST – Nyolc éve egyszerre lettek olimpiai bajnokok, most pedig egyszerre ülhettek be a főnöki székbe. Székely Bulcsú (32) és Vári Attila (32), a Domino Honvéd vízilabdacsapatának két kiválósága sportigazgatói állást vállalt a nemrég megnyílt hegyvidéki Sportmax2 sport-, szabadidő- és rendezvényközpontban. A péntek esti avatóbulin számos jó barátjuk, olimpiai bajnok társuk ott volt.
nov. 23
6:26
Pérez vitte tovább a Veszprémet (Blikk)
VESZPRÉM – Továbbjutott csoportjából az MKB-Veszprém férfi kézilabdacsapata. A bajnok az izlandi Haukar Hafnarfjördur elleni 34-25-ös sikerével követelt helyet magának a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat együttese között.
nov. 23
6:54
NBA: menesztették az Oklahoma City Thunder vezetőedzőjét (She)
Sajtóértesülések szerint menesztették P. J. Carlesimót, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Oklahoma City Thunder vezetőedzőjét.
nov. 23
6:56
NHL: a Boston századszor nyert alapszakaszmeccset Montrealban (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 46. játéknapján a Boston Bruins a Montreal Canadiens otthonába látogatott, és a szétlövésben 3–2-es győzelmet aratott – ez volt a Bruins századik alapszakasz meccsen elért győzelme a kanadai városban.
nov. 23
7:48
NBA: öt győzelem után először kapott ki az Orlando Magic (She)
Az észak-amerikai kosárlabda–bajnokság (NBA) 26. játéknapján a Jao Ming vezette Houston Rockets véget vetett az Orlando Magic ötmeccses veretlenségi sorozatának, a texasiak 100–95-re diadalmaskodtak – ez volt sorozatban a hetedik sikerük a Magic ellen. A New Orleans főként Chris Paul remeklésének (jelen esetben tripla dupla) köszönhetően győzte le a továbbra is csak egy győzelemmel álló Oklahoma…
nov. 23
8:24
Formula–1: Ecclestone szerint 2011-ig nem lesz Francia Nagydíj (She)
Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú vezetője szerint nem lesz 2011 előtt Francia Nagydíj.
nov. 23
9:36
Videó: nézze meg a Fiorentina–Udinese meccs összefoglalóját! (She)
Nézze meg a Fiorentina–Udinese találkozó összefoglalóját! A mérkőzés a második félidőben bemutatott firenzei parádénak köszönhetően 4–2-es Fiorentina-sikerrel ért véget.
nov. 23
9:54
Manchester City: hatvanmillió fontot sem sajnálnának John Terryért (She)
A News of the World információi szerint a Manchester City hatvanmillió fontot is kifizetne a Chelsea angol válogatott védőjéért, John Terryért.
nov. 23
9:56
MU: Cristiano Ronaldo kihagyhatja a keddi BL-meccset (She)
A Manchester United portugál szélsője, Cristiano Ronaldo kihagyhatja csapata keddi, Villarreal elleni Bajnokok Ligája-találkozóját, miután lábsérülést szenvedett a szombati, Aston Villa elleni bajnokin.
nov. 23
10:12
Öttusa: 2009-től összevonják a futást és a lövészetet (She)
A Nemzetközi Öttusa Szövetség döntése értelmében 2009-től a futást és a lövészetet a biatlonhoz hasonlóan egy számba szervezve kell lebonyolítani. A magyar szövetség nem támogatta a javaslatot.
nov. 23
10:15
Szabálymódosítás öttusában: futás és lövészet egyszerre (Metropol)
Az öttusa versenyeket 2009-től új formában, a futást és a lövészetet a biatlonhoz hasonlóan egy számba szervezve kell lebonyolítani.
nov. 23
10:30
Ökölvívás: Hugo Hernan Garay megvédte világbajnoki címét (She)
A WBA félnehézsúlyú világbajnoka, Hugo Hernan Garay megvédte címét a Rostockban rendezett gálán. Az argentin világbajnok kihívója a német Jürgen Brähmer volt, és egyhangú pontozással maradt alul.
nov. 23
10:32
Kaposvár: Bogdán Gábor már csak tavasszal játszhat (She)
Meszesedése miatt operálni kellett Bogdán Gábort, a Kaposvári Rákóczi 28 esztendős középpályását.
nov. 23
10:34
NB II, Nyugati csoport: Lengyel Ferenc távozhat a DAC-tól (She)
Noha a szerződése 2009 nyaráig érvényes, elképzelhető, hogy Lengyel Ferenc december közepén távozik az Integrál-DAC-tól.
nov. 23
10:48
Versenytánc: magyar aranyérmek születtek Győrben (She)
Magyar győzelmek születtek az I. IDSF Győr Openen, amelyet az Austrotherm-kupáért írtak ki.
nov. 23
10:51
Menesztették az Oklahoma vezetőedzőjét (Behaviour)
Sajtóértesülések szerint menesztették P. J. Carlesimót, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Oklahoma City Thunder vezetőedzőjét.
nov. 23
11:06
Ökölvívás: Ricky Hatton lett a kisváltósúly „királya” (She)
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Las Vegas-i profi gálán folytatta győzelmi szériáját Ricky Hatton, a kisváltósúly angol nagymenője.
nov. 23
11:24
Videó: nézze meg a Bayern és a Cottbus meccsének összefoglalóját! (She)
Az Energie Cottbus alaposan ráijesztett a Bayern Münchenre a Bundesliga szombati mérkőzésén, de végül mégis a bajorok örülhettek; nézze meg az öt gólt hozó találkozó részletes összefoglalóját.
nov. 23
11:42
Simán kikapott Erdei Zsolt klubtársa (Infostart)
Megvédte címét Hugo Hernán Garay, a Boksz Világszövetség félnehézsúlyú világbajnoka.
nov. 23
11:42
Stuttgart: kirúgták a csapat edzőjét, Armin Veh-t (She)
A Bundesligában szereplő VfB Stuttgart vezetősége megelégelte a gyenge teljesítményt, és elbocsátotta az együttes vezetőedzőjét, Armin Veh-t.
nov. 23
12:00
Trükkös módszerekkel védik Overdose-t (Infostart)
Amióta Overdose neve bekerült a köztudatba, a lovat különféle módszerekkel próbálják megvédeni rosszakarói támadásaitól. A hároméves, mindeddig veretlen csődör tulajdonosa az InfoRádió Aréna című műsorában elárulta: előfordul például, hogy Overdose bokszában másik lovat helyeznek el.
nov. 23
12:00
Autósport: thaiföldi tragédia – autóverseny kilenc halottal (She)
Kilenc embert megölt az a versenyautó, amely a pályát övező védőkorlátnak ütközve a levegőbe repült, majd pörögve a nézők közé csapódott a thai fővárosban rendezett szombat esti viadalon.
nov. 23
12:18
Úszás: Gyurta Dániel országos csúcsot úszott Zágrábban (She)
A zágrábi nemzetközi úszóversenyen Mutina Ágnes győzött 200 méter gyorson (1:58.75 perc), míg Gyurta Dániel tovább faragott az országos csúcsából 50 méter mellen (27.59 mp).
nov. 23
12:20
Gyorskorcsolya: Pechstein a legidősebb Vk-futamgyőztes (She)
Sporttörténelmet írt a német gyorskorcsolyázónő, Claudia Pechstein, aki megnyerte a moszkvai gyorskorcsolya Világkupa-viadal 5000 méteres számát.
nov. 23
12:22
Asztalitenisz: Liu Jia megállította Tóth Krisztinát (She)
Nem jutott be a fináléba Tóth Krisztina az asztaliteniszezők Pro Tour-sorozatának németországi állomásán, miután az elődöntőben ötjátszmás csatában alulmaradt az osztrák színekben versenyző Liu Jiával szemben.
nov. 23
12:36
Női kézilabda: Macedóniáé a bronz a Pannon-kupán (She)
A macedón női kézilabda-válogatott legyőzte Ausztriát a szombathelyi Pannon-kupa harmadik fordulójában, így megszerezte a harmadik helyet.
nov. 23
12:54
Atlétika: olasz és kenyai siker a milánói maratonin (She)
Az olasz Anna Incerti nyerte meg a nők között a milánói maratonit. A hazai versenyző két afrikai futót, a kenyai Pamela Chepchumbát és az etióp Merima Denbobát előzte meg 2:27:42 órás idejével.
nov. 23
13:15
Garay maradt a világbajnok (Behaviour)
Továbbra is az argentin Hugo Hernan Garay a félnehézsúlyú világbajnok a WBA szervezetnél, miután egyhangú pontozással nyert a német Jürgen Brahmer ellen.
nov. 23
13:30
Premier League: „elnyűhetetlenségi” rekordot állított be Friedel (She)
Az Aston Villa kapusa, Brad Friedel a Manchester United ellen sorozatban 166.-szor lépett pályára mérkőzésen a Premier League-ben, s ezzel beállította David James korábbi csúcsát.
nov. 23
14:06
Juventus: Tiago egy hónapig nem léphet pályára (She)
Az Internazionale elleni mérkőzés 4. percében le kellett cserélni Tiago Mendest, a Juventus középpályását, aki mintegy 30-40 napig nem léphet pályára.
nov. 23
14:09
Átütő magyar siker az MMA-küzdősportgálán (Behaviour)
Szó szerint is átütő magyar sikereket hozott a szombat éjszakába nyúló, Super Grand Prix elnevezésű budapesti MMA-küzdősportgála, amelynek záróakkordjaként Németh Gábor világbajnoki címmérkőzést nyert az amerikai Gary Goodridge ellen.
nov. 23
14:24
Női kézilabda: győzött, és tornagyőztes a magyar válogatott (She)
A magyar női kézilabda-válogatott 33–30-ra felülmúlta Horvátországot a Pannon-kupa harmadik fordulójában, és ezzel itthon tartotta a kupát. A házigazda csapat három mérkőzésen három győzelmet aratva százszázalékos teljesítménnyel lett tornagyőztes.
nov. 23
14:26
Bajnokok Ligája: Kassai Viktor Firenzében fújja majd a sípot (She)
Már korábban ismerté vált, hogy az első számú magyar labdarúgó-játékvezető, Kassai Viktor a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában is szerepet, vagyis mérkőzést kap.
nov. 23
14:42
Stuttgart: Markus Babbel lett a menedzser, Rainer Wildmayer az edző (She)
Nem vártak sokáig a VfB Stuttgart vezetői azzal, hogy kinevezzék Armin Veh vezetőedző utódját: a korábbi kiváló védő, Markus Babbel lett a csapat szakmai munkájának új vezetője.
nov. 23
15:00
Hollandia: az Alkmaar megelőzte az Ajaxot, és listavezető (She)
Az AZ Alkmaar 2–0-ra legyőzte az Ajax Amsterdamot a holland labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén, és ezzel megelőzte riválisát a táblázaton, átvéve a vezetést.
nov. 23
15:18
Ligakupa: Budafokon győzött az MTK a Lombard Pápa ellen (She)
A Ligakupa 6. fordulójában a B-csoport mai első meccsét Budafokon játszották, ahol az MTK fogadta a Lombard Pápa FC ellen. A gól nélkül lejátszott első félidőt követően a vezető gólt a Lombard a 71. percben szerezte meg, az MTK előbb egyenlített, majd három perccel a lefújás előtt Gál találatával a győzelmet jelentő három pontot is begyűjtötte.
nov. 23
15:20
Spanyolország: Szalaival kapott ki a Real Madrid Castilla (She)
Meglepetésre vereséget szenvedett a harmadosztályban szereplő Real Madrid Castilla a Kanári-szigeteken. A forduló előtt mindössze az utolsó előtti helyen szerénykedő UD Las Palmas együttese 1–0-ra győzte le a listavezető Castillát.
nov. 23
15:36
Tenisz Davis-kupa: Del Potro megsérült, Acasuso a helyettes (She)
Juan Martín del Potrót José Acasuso helyettesíti az argentin csapatban a Spanyolország elleni tenisz Davis-kupa-döntő vasárnapi első egyes mérkőzésén.
nov. 23
15:38
Oroszország: bezárták a legrégibb stadiont, a Dinamo arénáját (She)
Oroszország legrégibb sportarénájától, a moszkvai Dinamo stadionjától búcsúzott a közönség szombaton, de aki akar, emlékbe hazavihet belőle egy darabot: az érdeklődők kaphatnak az ülésekből és a pálya gyepéből is.
nov. 23
16:12
FIFA: egyszerre nevezhetik meg a 2018-as és a 2022-es vb házigazdáját (She)
Elképzelhető, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 2010-ben egyszerre jelenti be a 2018-as és a 2022-es világbajnokság házigazdáját, hogy a szervezőknek több idejük legyen felkészülni.
nov. 23
16:14
Augsburg: Torghelle gólpasszt adott, Szabics csere volt (She)
A Bundesliga 2 14. fordulójában a Torghelle Sándorral a kezdőben felálló Augsburg a táblázat 2. helyét elfoglaló Kaiserslauternt fogadta, és nagy meglepetésre Hertzsch 18. percben szerzett góljával győzni tudott. A mérkőzés egyetlen gólpassza Torghelle nevéhez fűződött, míg a hazaiak másik magyar csatára, Szabics Imre a 88. percben csereként lépett pályára.
nov. 23
16:16
Ökölvívás: Lennox Lewis százmillió dollárért térne vissza (She)
Van az a pénz – tartja a közismert mondás. Úgy tűnik, Lennox Lewis ennek szellemében éli az életét, ugyanis a 2004-ben visszavonuló profi ökölvívó kijelentette: ha kap százmillió dollárt, kész visszatérni, és megmérkőzni Vitalij Klicskóval.
nov. 23
16:18
Vízilabda: a Honvéd az első meccsen eldöntötte a továbbjutást (She)
A Domino Honvéd magabiztos, 12–3-as győzelmet aratott a vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Vuliagmeni ellen – a magyar csapat ezzel gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutás kérdését, s a görögországi visszavágó pusztán formalitásnak tűnik.

Keresés