2007. április 1. vasárnap

ápr. 1
1:00
Akadályozza az agyelszívást az amerikai vízum (mfor.hu)
Amerikai high-tech cégek több beutazási vízum kibocsátását követelik külföldi szakemberek számára a washingtoni törvényhozástól - számolt be a Los Angeles Times.
ápr. 1
1:00
Közösen fejleszt a Microsoft és a Lenovo (mfor.hu)
Kutatási-fejlesztési együttműködési megállapodást kötött a Microsoft és a kínai Lenovo. A két vállalat több millió dolláros beruházással egy kutató központot létesít Pekingben, ahol számítástechnikai, illetve mobiltelefon-fejlesztéseket terveznek.
ápr. 1
1:00
Innovációs központot nyit Budapesten a Microsoft (mfor.hu)
A kezdő informatikai vállalkozásokat inkubátorházként segítő innovációs központokat nyit a következő két évben a kelet-közép-európai térség államaiban, köztük Magyarországon a Microsoft - tudta meg a Világgazdaság Vahé Torossiantól, az amerikai szoftveróriás régióért felelős elnökhelyettesétől.
ápr. 1
1:00
Digitális iskola nyílik Pécsen (mfor.hu)
Megkezdődött szerdán az informatika magyar tudásseregszemléje a Networkshop, amelyet a tizenhatodik alkalommal rendeztek meg. A konferencián kiderült, hogy Pécsen hamarosan digitális iskolát indítanak.
ápr. 1
1:00
MTA: szükség van az akadémia reformjára (mfor.hu)
Megváltozott a világ, a tudomány iránti elvárások, ahogy megváltozott a gazdaság is, amely egyre inkább igényli az új gondolatokat, az innovációt - hangsúlyozta Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke egy szerdai budapesti konferencián.
ápr. 1
1:00
Miért hullanak a vidéki kkv-k? (mfor.hu)
Egyre több kisvállalkozás kerül fizetésképtelen helyzetbe, főleg a szolgáltatási szektoron belül, nyilatkozta az mfor.hu Stafétájában Balogh Ákos. A Kinizsi Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója szerint a vidéki cégeknél felerősödött a körbetartozás, a bankok az ágazati kockázatok miatt megvonják a támogatást sok ígéretes vállalattól, amelyek a szigorú feltételek miatt képtelenek lehívni az…
ápr. 1
1:00
Hat k+f pályázatot írnak ki az idén (mfor.hu)
A tervek szerint májusban jelennek meg az első kutatás-fejlesztési pályázatok az Új Magyarország fejlesztési terv keretében. Az idén összesen hat ilyen kiírás várható, ezek révén együttesen 42 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a pályázó egyetemek, kutatóközpontok és vállalkozások 2007-ben - írja a Világgazdaság.
ápr. 1
1:00
Már nem az USA a tech-király (mfor.hu)
Az Amerikai Egyesült Államok elvesztette első helyét a technológiai innováció területén - állapította meg a Világgazdasági Fórum elemzése. A ranglista korábbi vezetője a hetedik helyre csúszott vissza.
ápr. 1
1:00
Kisállatvizsgáló-rendszer kapta az innovációs nagydíjat (mfor.hu)
Átadták a 2006. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket szerdán a Parlamentben. Szakértők nagy reményt fűznek a kormány által nemrég elfogadott innovációs stratégiához, amely kijelöli az kutatás-fejlesztés pilléreit.
ápr. 1
1:00
Kóka: a hamburgergazdaság computergazdasággá alakul (mfor.hu)
Magyarország úgy tűnik, nem menekül Kóka János humorától: a hamburgergazdaság a világ legfejlettebb részein computergazdasággá alakul, ami azt jelenti, hogy a versenyképes ágazatok már nem a nyersanyagot keresik, hanem a tudást, helytől és időtől függetlenül - jelentette ki a gazdasági miniszter a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács alakuló ülésén. A metaforát kifejtve Kóka János…
ápr. 1
1:00
Elfogadta a kormány az innovációs stratégiát (mfor.hu)
A kormány elfogadta a tudománytechnológiai és innovációpolitikai stratégiát - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.
ápr. 1
1:00
Új elnökség az IVSZ-ben (mfor.hu)
2007. április 12-én új elnökséget választott, valamint módosította alapszabályát az Informatikai Vállalkozások Szövetségének évi rendes közgyűlése. A 15 fősre bővült elnökség két éves mandátumot kapott a tagságtól.
ápr. 1
1:00
Űrnagyhatalom lehet Magyarország (mfor.hu)
Úgy tűnik, mégis lesz valami a magyar Szilícium-völgyből: az agrárlogisztikai központ első lakójának megérkezése után most a high-tech űripar magyarországi képviselői jelentették be, hogy a majdani innovációs és ipari parkban szeretnének helyet kapni. Ha minden jól megy, Magyarország űrtechnológiai nagyhatalom lehet. Mfor.hu tudósítás.
ápr. 1
1:00
Lapostévés innovációba bukott bele a Philips (mfor.hu)
A Philips elvetette a lapostévék képernyőjének villódzó fluoreszkálós megvilágítását, helyette egy másik technológiára, a LED-es háttérvilágításra koncentrál a jövőben. Az új eljárásnak köszönhetően javul a képminőség, a tévék pedig még kisebbek lehetnek.
ápr. 1
1:00
Innopolisz lesz Budapest (mfor.hu)
A hamarosan induló Budapest Innopolisz Program három pólus programot fog majd össze, amelyek Budapest és a központi régió információtechnológiai fejlődését, a régió "egészségiparának" fejlesztését, illetve Budapest és környékének szennyvízkezelését és bioenergia-termelését szolgálják.
ápr. 1
1:00
1,2 milliárdból épült betonelemgyár Hevesen (mfor.hu)
Európában egyedülálló technológiát alkalmazó, úgynevezett szendvics-falpanel gyár kezdte meg működését 1,2 milliárd forint beruházása nyomán Hevesen.
ápr. 1
1:00
Ötmilliárd forintba került eddig a magyar Szilícium-völgy (mfor.hu)
Bár eddig csak egy agrárlogisztikai központ épült fel a magyar Szilícium-völgy néven ismertté vált projektben, az előkészítő munka így is ötmilliárd forintot emésztett fel a beruházást irányító Talentis cégcsoportnál. A társaság közlése szerint már az első érdeklődők is megérkeztek a Zsámbéki medencébe.
ápr. 1
1:00
Gépjárműipart telepítenének Salgótarjánba (mfor.hu)
Salgótarjánban az ipari parkban, vagy alternatívaként barnamezős beruházásban alakítják ki a járműipari kompetencia központot. A létesítményben helyet kap egy innovációs központ, valamint egy elektronikus vezérléssel megvalósított mechanikuseszköz gyártóbázis. Ezt követően tervezik egy multinacionális vállalat letelepítését, és az ahhoz kapcsolódó beszállítói hálózat kiépítését. Ezt egészítené ki…
ápr. 1
1:00
Alig van Magyarországon innovatív cég (mfor.hu)
Szűkült a rés az Európai Unió és az Egyesült Államok között a gazdasági fejlődést segítő újítások terén - állítja egy Brüsszelben csütörtökön nyilvánosságra hozott uniós jelentés, amelyből az is kiderül, hogy Magyarország teljesítménye az elmúlt tíz évben összhangban volt az uniós átlaggal.
ápr. 1
1:00
Kétszázmillió forintos beruházás a győri ipari parkban (mfor.hu)
A PMT Hungária Kft. a győri ipari park új letelepedője. A magyar tulajdonú társaság a NASA kutatásán alapuló tisztítási technológia magyarországi bevezetésén dolgozik - közölte Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón.
ápr. 1
1:00
AIDS-tapasz-gyár épül Magyarországon (mfor.hu)
Várhatóan még az idén megkezdődik az AIDS-tapasz tömeggyártásának otthont adó üzem építése Magyarországon. A beruházó most keresi a helyszínt, várhatóan valamelyik pólusvárost (Székesfehérvár, Pécs, Miskolc, Debrecen stb.) választja a több százmillió forintos beruházáshoz, számol be a Világgazdaság.
ápr. 1
1:00
Tovább épül a magyar Szilícium-völgy (mfor.hu)
4,2 milliárd forintos együttműködési megállapodást írt alá a Talentis Group Holding és a Budaörsi ISC cégcsoport. A pénzből elkezdenék építeni a herceghalmi vállalkozásfejlesztési központot.
ápr. 1
1:00
Átalakítaná az oktatást az innovációs szövetség (mfor.hu)
Az innovációhoz nem lehet rövid távú stratégiát alkotni, sőt beláthatóvá kell tenni a kutatások folyamatában, hogy az egyes szakaszokban milyen támogatásokra lehet számítani – mondta a Világgazdaságnak Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elnöke. A szervezet a gazdaság üzenetét kívánja átadni a kormánynak, miszerint innovatív beruházások hiúsulhatnak meg, ha itthon nincs elég műszaki,…
ápr. 1
1:00
Kevés a magyar K+F pályázat az unióban (mfor.hu)
A magyarok sikeresek és ügyesek a brüsszeli kiírású EU-pályázatokon, ám még mindig nem használják ki eléggé ezeket a közösségi lehetőségeket – olvasható a Világgazdaságban. A hazánknak jutó EU-pénzek zömét ugyan a magyarországi lebonyolítású programok teszik ki, de jócskán van elérhető forrás a brüsszeli menedzselésű kiírásokban is. Utóbbiakból európai bizottsági adatok szerint 2004-ben 92,2,…

Keresés