Tandíj

Megint bajban van Charlie Sheen
2015 június 27.   BORS Online
Miután Charlie Sheen nyilvánosan megalázta volt nejét, két gyermekének anyját, rögtön azzal szembesült, hogy mindkettőjüket beperelték, mert nem fizették ki gyerekeik tandíját.
Rekordalacsony a diákhitel kamata
2015 június 24.   orientpress
Egyre kevesebben igénylik a szabad felhasználású diákhitelt, miközben a kizárólag tandíjra fordítható, állami kamattámogatású kölcsön népszerűsége folyamatosan nő - hangzott el a Diákhitel Központ sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy jövő hónaptól tovább csökkentik a kamatokat. Kiderült az is, hogy a középiskolás korosztály pénzügyi tájékozottsága gyakorlatilag a nullával egyenlő.
Rekordalacsony a diákhitel kamata
2015 június 24.   mno.hu
Egyre kevesebben igénylik a szabad felhasználású diákhitelt, miközben a kizárólag tandíjra fordítható, állami kamattámogatású kölcsön népszerűsége folyamatosan nő – hangzott el a Diákhitel Központ sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy jövő hónaptól tovább csökkentik a kamatokat. Kiderült az is, hogy a középiskolás korosztály pénzügyi tájékozottsága gyakorlatilag a nullával egyenlő.
Tandíjért bújnak ágyba öregekkel a diáklányok
2015 június 16.   BORS Online
Azok a lányok, akik anyagi támogatásra szorulnak tanulmányaikat illetően, egy weboldalon találhatnak maguknak mecénást, akik cserébe úgy használják ki őket, ahogyan csak kedvük tartja.
Leléptek a szakiskolások pénzével, de a hatóságok csak cammognak
2015 június 11.   hvg.hu
Állami normatívából és százezres tandíjakból is jócskán begyűjtött a Drégelyvár Oktatási Központ Alapítvány és a körülötte lévő cégek, aztán egyszer csak bezárták az iskoláikat. Vizsga előtt álló diákok és bérükre váró tanárok tucatjai maradtak hoppon.
Fapados géppel repült Orbán Ráhel
2015 június 10.   origo.hu
Fapados légitársaság gépét választotta Genfben Orbán Viktor lánya, hogy hazarepüljön Budapestre. Orbán Ráhel Svájcban, egy elitiskolában tanul, amiért évente tízmillió forintos nagyságrendű tandíjat kell fizetni.
Mennyit ér meg a továbbtanulás?
2015 május 26.   HRportal
Amerikában a tandíj és a diákhitel által okozott adósságspirál eléri az 1 trillió dollárt, ez több, mint a bankkártya adósság. Vajon megér ennyit a továbbtanulás? - teszi fel a kérdést A tudás ára című dokumentumfilm. Aggasztó és aktuális kép a csőd szélén álló amerikai intézményekről.
Egerekről és emberekről – Pécsi Családi Színházi Fesztivál 2. nap
2015 május 25.   szinhaz.hu
Május 23. és 31. között rendezik meg a III. Családi Színházi Fesztivált a Pécsi Nemzeti Színházban. A fesztivál blogja naponta figyelemmel kíséri az eseményeket. Urbán Gyula: Egerek A Karaván Színház előadása kapcsán Nyári Oszkár produkciós vezető, az előadás egyik szereplője elmondta, az előadás létrejöttének történetében a Karaván Művészeti Alapítvány létrejöttéig kell visszanyúlnia: a…
Ezzel indokolja Orbán Viktor az óriásmecset építését
2015 május 18.   mno.hu
A külföldi, fizetős diákokkal indokolja a miniszterelnök a Kőbányára tervezett óriásmecset építését. Orbán Viktor szerint napirenden kell tartani az ügyet, mert a diákok sokat fizetnek az államkasszába – tandíj formájában –, miközben nem tudják hol gyakorolni vallásukat. A látványterveket egyébként egy ankarai vallásügyi alapítvány töltötte fel a legnagyobb videómegosztóra még áprilisban.
Két diákot lőttek agyon a tüntetésen
2015 május 15.   mno.hu
Lelőttek két diákot Chilében az oktatási reformokért szervezett tüntetés után. A kormány szerint nem a rendőrök ölték meg a tiltakozókat. Chilében 2011 óta követelik a felsőoktatás színvonalának javítását és a tandíjak csökkentését.
Lelőtte a tüntető diákokat a feldühödött háztulajdonos
2015 május 15.   origo.hu
Lelőttek két egyetemi hallgatót egy tüntetés után a chilei Valparaisóban - közölte a helyi rendőrség. A tragédia azt követően történt, hogy csütörtökön Valparaisóban, az ország több másik nagyvárosához hasonlóan, diákok ezrei tüntettek a felsőoktatás színvonalának javításáért és a tandíjak csökkentéséért.
Nagyon sokba kerülhet, ha nincs meg a nyelvvizsga
2015 április 16.   HRportal
Tandíja felét, több százezer forintot, is kifizethet büntetésként az a hallgató, aki nem szerzi meg a nyelvvizsgát időben, vagyis tanulmányai idejének másfélszerese alatt. Az első határidő nyáron jár le, írja az Origo.
Tanulj, mert százezreket fizethetsz, ha nincs nyelvvizsgád
2015 április 15.   Blikk.hu
Magyarország – A tandíjuk felét, több százezer forintot fizethetnek az államnak azok a hallgatók, akik a képzési idejük másfélszerese alatt nem szerzik meg a diplomájukhoz szükséges nyelvvizsgát – hívta fel a figyelmet az Origo.
Százezreket fizethet, ha késik a nyelvvizsgával
2015 április 15.   origo.hu
A tandíjuk felét kifizethetik az államnak azok a hallgatók, akik a képzési idejük másfélszerese alatt nem szerzik meg a diplomájukhoz szükséges nyelvvizsgát. Az első érintett évfolyam határideje idén nyáron jár le, az állam több százezer forintot követelhet a nyelvvizsga nélküli végzettektől. Akik nem tudnak halasztást kérni vagy nem jogosultak mentességre, részletfizetést igényelhetnek. A volt…
Megerősített jogászképzés, túlképzés nélkül - Az igazságügyi tárca előterjesztést készít a fejlesztési lehetőségekről
2015 április 14.   Jogi Fórum
Az igazságügyi miniszter szerint meg kell erősíteni a jogászképzés. Trócsányi László Szegeden, a jogi képzőhelyek vezetőinek részvételével rendezett Jogász Dékáni Kollégium ülésének szünetében tartott sajtóbeszélgetésen azt mondta: az ország versenyképessége szempontjából sem közömbös, hogy milyen jogászok dolgoznak hazánkban. Az igazságügyi tárca májusra előterjesztést készít a kormány számára a…
Tandíj után igénybevető adókedvezmény?
2015 április 9.   HRportal
Felnőttképzésen vettem részt 2014-ben. Két félév tandíját is ebben az évben fizettem ki, 54 ezer, illetve 72 ezer forint értékben. Az adózás szempontjából jelent-e valamilyen kedvezményt, levonási lehetőséget?
Mondjanak le Matolcsyék?
2015 április 5.   168 óra
Építkezésre, nyugdíjra, a gyerekeik tandíjára gyűjtöttek a Quaestor-károsultak, akik három és fél héttel a kötvénykibocsátó bedőlése után, még mindig nem tudják: visszakapank-e bármennyit is a pénzükből. Az MSZP szerint a jegybank lenne köteles kértérítésre, a liberálisok szerint Orbánnak kezdeményeznie kellene az MNB-vezetők felmentését – számolt be az RTL Klub.
Egyre több magyar diák megy Skóciába
2015 április 3.   mno.hu
Csak minden ötödik diák elégedett maximálisan a hazai iskolarendszerrel, és a megkérdezett tanulók kevesebb mint fele biztos benne, hogy itthon akar tovább tanulni – derül ki egy friss felmérésből, amely szerint a szülők döntő többsége támogatja gyereke választását akkor is, ha az a világ másik felén akar egyetemre járni. A külföldre vágyók többsége az Egyesült Királyságba indul, főként a skót…
Népszerű Skócia, ahol nincs tandíj
2015 április 3.   mno.hu
A középiskolások 60 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy külföldre menjen tanulni – ez derül ki a Magyar Nemzet által közölt felmérésből.
„Rendszerbontás” népszavazási kérdéscunamival?
2015 március 17.   ReakcioBlog
Nagyon nem működik az állampolgári részvétel a magyar demokráciában – ennek az egyik jele volt például, hogy az új alkotmányban a kormány irreálisan magasra, ötven százalékra emelte a népszavazás érvényességéhez szükséges részvételi küszöböt; ezzel párhuzamosan pedig rászokott, hogy ehelyett inkább pár százezer ember által kitöltött nemzeti konzultációk eredményére hivatkozva bizonyítsa be egyes…