Tandíj

Egerek - Zenés mesejátékot mutat be a Nemzeti Színház
2014 szeptember 29.   szinhaz.hu
Egerek címmel mutatnak be zenés mesejátékot a Nemzeti Színházban. Az öt színház koprodukciójában létrejövő nagyszínpadi előadás először október 11-én látható. Nyári Oszkár, a koprodukció létrejöttét kezdeményező Karaván Színház vezetője az előadás vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: színházuk a toleranciát hirdeti, a békés egymás mellett élést, egymás elfogadását. Ezért választották…
Mit érnek az itthon megszerezhető külföldi diplomák?
2014 szeptember 24.   hvg.hu
Kétes értékű külföldi diplomákkal is csábítanak diákokat a magyar cégek, alapítványok, intézmények, pedig a tandíj több ezer euró vagy dollár is lehet félévenként – derül ki a HVG összeállításából.
Mennyire bokrosi a Varga-csomag?
2014 szeptember 24.   FigyelőNet
A Bokros-csomag adóemelésekkel is járt, például bevezették a tandíjat. Mértékében is kisebb volt, mint a mostani 1700 milliárd forint. A mostani megszorítás közvetlenül várhatóan nem érinti a pénztárcánkat, viszont ugyanúgy sok állami munkahely szűnhet meg.
Drasztikus nyugdíjcsökkentés és tandíj jön? Felszólították Orbánt
2014 szeptember 24.   atv
Az Együtt-PM szerint Varga Mihály tegnapi bejelentésével „megbukott az Orbán-kormány gazdaságpolitikája”. Erről beszélt szerda délelőtt a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor. A pártszövetség társelnöke szerint a kormány gazdaságpolitikája nem fenntartható, növekedést nem teremt, polgárosodást nem hoz és a szegénységet sem csökkenti.
55 fokban élni sokmilliós gázsiért
2014 szeptember 21.   hvg.hu
Ön mit választana? Luxuskörülmények között, villákban, elkerített, őrzött városnegyedben élhet, olyan fizetése lesz, amiről Magyarországon a többség csak álmodik, a cég fizeti a gyerekének a tandíját, nyugdíjat is ad öregkorára, és egy sor más juttatást is kap, a felesége hazajöhet szülni, de egy távoli, más kultúrájú országban kell élnie, bár sokszor nem is látja a családját, kinn, a szabad ég…
„Ha már muszáj felvenni, akkor jó”
2014 szeptember 11.   boon
Miskolc - Diákhitel két konstrukcióban: csak tandíjra vagy szabad felhasználásra.
Évi ötmillió nélkül ide be sem teheti a lábát
2014 szeptember 1.   origo.hu
Több mint 100 ezer diáknak az ország legkülönfélébb alapítványi- és magániskoláiban csöngettek be szeptember 1-jén. Az államtól részben független oktatási intézmények között van olyan, ahol a szülőknek akár több mint ötmillió forintot kell fizetniük egy évben, de havi 50 ezer forintos tandíjat kérő iskolát is könnyen lehet találni. A legnépszerűbbek a közgazdasági képzést nyújtó intézmények.
Luxusiskolák Budapesten: akár 5 millió forint is lehet a tandíj
2014 szeptember 1.   Pénzcentrum
Az önköltséges fogorvos és általános orvos szakok a legdrágábbak....
Pucéran rohangált a diáklány a város közepén – videó
2014 augusztus 29.   BORS Online
Tandíjra gyűjtött az a fiatal diáklány, aki Amszterdam kellős közepén anyaszült meztelenül szaladt egy kört egy filmes stáb kíséretében.
Meztelenül rohant át a téren a diáklány! – videó
2014 augusztus 28.   Blikk.hu
Tandíjra gyűjtött az a fiatal diáklány, aki Amszterdam belvárosának egyik forgalmas terén anyaszült meztelenül szaladt végig egy filmes stáb kíséretében.
Ennyi a tandíj a legdrágább iskolában
2014 augusztus 28.   mno.hu
A leggazdagabbakat célozza meg az idén debütáló, exkluzív oktatást ígérő Wellington nemzetközi iskola Sanghajban, ahol a teljes, 12 évfolyamos tandíj a százmillió forintot is eléri.
Van, ahol 100 millió forint a tandíj
2014 augusztus 27.   NLCafe
A hatalmas összegekért cserébe exkluzív oktatást ígérnek.
Durva tandíjat kell fizetni Sanghaj új, exkluzív iskolájában
2014 augusztus 27.   hvg.hu
Valószínűleg csak a leggazdagabb diákok szülei tudják majd kifizetni a most induló Wellington nemzetközi iskola tandíját Sanghajban. A teljes, 12 évfolyamos képzés ára a százmillió forintot is eléri. Cserébe exkluzív oktatást ígérnek a tanulóknak.
100 milliós tandíj a legdrágább sanghaji iskolában
2014 augusztus 27.   ma.hu
A hatalmas összegekért cserébe az iskola exkluzív oktatást, a kiemeltnek ítélt tárgyakból, így matematikából, idegen nyelvből vagy tudományokból az átlagosnál mélyebb és szélesebb tudás átadását ígéri. A kötelező tárgyak mellett ráadásul széles a választható kurzusok száma is.
Százmilliós tandíj egy sanghaji iskolában
2014 augusztus 27.   Blikk.hu
A cég állja a tandíjat, a képzési költségeket? De ki fizeti az adót?
2014 augusztus 26.   Adózóna
Nem csak a jó pap, hanem a jó szakember is holtig tanul, ha van rá pénze, vagy helyette más vállalja a képzés költségeit. Csakhogy emiatt adókötelezettség is keletkezhet. Lássuk: mikor és kinél?
A juhász és az egyetem
2014 augusztus 24.   origo.hu
Juhászképzés indul ősszel három magyar egyetemen. A résztvevők egyebek között fajtaismeretet, szaporítást, takarmányozást, jogi ismereteket hallgathatnak, ha kifizetik a 125 ezer forintos tandíjat.
Tandíjat fizetne a cég? Így kell adózni utána
2014 augusztus 16.   Adózóna
Betéti társaság beltagjának gyermeke egyetemi tanulmányait szeretné finanszírozni a társaságon keresztül. Olvasónk azt kérdezte: milyen feltételekkel teheti ezt meg, van-e szja-, illetve ehofizetési kötelezettsége a társaságnak? Kérdésére Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.
Tandíjmentes lézerszakember-képzés diplomásoknak
2014 augusztus 8.   orientpress
Elsősorban a szegedi 'szuperlézer' szakemberigényére gondolnak akkor, amikor az Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra (TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005) című uniós projekt keretében egyedül az országban lézerlaboratóriumi szakmérnök szakirányú továbbképzést hirdetnek a Kecskeméti Főiskolán. A szeptemberben induló két féléves levelező képzésre 15…
Pótfelvételit hirdet az SZFI
2014 augusztus 6.   szinhaz.hu
A Színház és Film Intézet felhívása. Érdekel a színház és a film világa, de nem mered kipróbálni? Kihagynád életed nagy kalandját? Inkább gyere, tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Magyarország egyetlen komplex színházi és filmes oktatóközpontjában limitált létszámú osztályokban 50 művész- és háttérszakmát oktatnak a színházi és filmes szakma kiválóságai. Gyakorlati…