Tandíj

Alkotmánybíróság: A bíróságok bírái is elbizonytalanodtak
2014 június 15.   gondola.hu
Szó lesz a tandíjról, a paksi atomerőmű beruházásáról, a tartásdíjról, a tulajdonjogról és a közigazgatási bírságról is.
OKJ: nyitva az SNI-s hallgatók előtt is
2014 június 2.   HRportal
Bár a gimnáziumból kikerülő diákok elsősorban a felsőoktatás felé vennék az irányt, azt tartják vonzóbb karrierútnak, a tandíjak és a képzésekkel összefüggő költségek sokszor túlzott terhelést jelentenek a családnak, ezért egyre többen az egyetem, főiskola előtt egy érettségire épülő OKJ-s képesítést szereznek.
A tanulásért vetkőzik az aprócska Andi
2014 június 2.   BORS Online
Izgalmas művészi fotósorozat jelent meg egy nagy nemzetközi portálon egy picike hódmezővásárhelyi lányról. A mindössze 156 centi magas Vangel Andi a tanulásért vetkőzik: a fotókért és a modellmunkákért kapott pénzt tandíjra költi.
Diákmunka - Ne hagyd, hogy átverjenek!
2014 május 28.   origo.hu
Már hirdetik a cégek a nyári diákmunkákat – sok fiatal szeretne zsebpénzre szert tenni vagy éppen a következő évi tandíjra gyűjt így. Nem árt azonban az óvatosság: rengeteg cég él vissza azzal a ténnyel, hogy a tinédzserek nincsenek tisztában a jogaikkal.
Kornai János szerint kívánatos lenne a tandíj bevezetése
2014 május 9.   boon
Szeged, 2014. május 8., csütörtök (MTI) - Kornai János kívánatosnak tartja a tandíj bevezetését, szerinte az állam feladata a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása és szociális alapú támogatása.
Kornai a tandíj pártján áll
2014 május 9.   stop.hu
Kornai János kívánatosnak tartja a tandíj bevezetését, szerinte az állam feladata a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása és szociális alapú támogatása.
Kornai János szerint kívánatos lenne a tandíj bevezetése
2014 május 8.   hirado.hu
A Harvard és a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa kívánatosnak tartja a tandíj bevezetését, szerinte az állam feladata a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása és szociális alapú támogatása.
Kornai "habozás nélkül" a tandíj bevezetése mellé állna
2014 május 8.   hvg.hu
Kornai János kívánatosnak tartja a tandíj bevezetését, szerinte az állam feladata a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása és szociális alapú támogatása.
Kornai János "habozás nélkül" a tandíj bevezetése mellé állna
2014 május 8.   ma.hu
Ki kellene számítani, mennyibe kerül átlagosan egy hallgató képzése, és a tandíjnak nemcsak e költségeket kellene fedeznie, hanem szerény mértékű profitot is tartalmazhatna.
Kornai bevezetné a tandíjat
2014 május 8.   Napi Online
Kornai János kívánatosnak tartja a tandíj bevezetését, szerinte az állam feladata a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása és szociális alapú támogatása. A Harvard és a Budapesti Corvinus Egyetem professor ... ...
Kornai: Kívánatos a tandíj
2014 május 8.   velvet.hu
A Harvard és a Corvinus professzora habozás nélkül bevezetné. És ön?
Megint a vallás és a tandíj verte ki a biztosítékot
2014 május 1.   Kitekintő
Három napon belül kétszer is tüntettek a Nagyhercegségben, ami Európa leggazdagabb államában egészen egyedülállónak számít.
A magániskolák harcba szállnak: kevesebb pénzt kapnának
2014 április 23.   Bumm.sk
A magániskolák képviselői szerint ez derül az oktatási minisztérium által bevezetni kívánt legújabb törvénymódosításból.  A magániskolák jelenleg ugyanakkora összegű támogatást kapnak, mint az állami iskolák. "A minisztérium ebben az évben olyan törvénymódosítást tervez, ami figyelembe veszi, hogy a magániskoláknak az állami iskoláktól eltérően lehetőségük van tandíjat ...
Gyerekkori álmok válhatnak valóra: legyen mozdonyvezető!
2014 április 10.   HRportal
A MÁV-nál több szakmában is folyamatos a toborzás, a szakképzések is egymást érik. Mozdonyvezetőnek másfél év, kalauznak már tíz hónap alatt tandíjmentesen kiképez a cég bárkit, aki érettségivel rendelkezik, írja a nol.hu.
Nemzeti leltár (Szőnyi Szilárd) − Mandiner négyévértékelő IX.
2014 április 2.   ReakcioBlog
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Szőnyi Szilárd: Nemzeti leltár 1. Családi adókedvezmény 2. Gyed extra 3. Nagycsaládosok támogatása 4. Zeneakadémia 5. Erkel Színház 6. Budapest Music…
Hiller „kétségbeesett ígéreteket” tesz
2014 március 25.   mno.hu
A fiataloknak ma ugyanaz a Hiller István tesz „kétségbeesett és hazug ígéreteket”, akinek a Gyurcsány-kormány oktatási minisztereként 2006-ban első dolga volt, hogy bevezesse a tandíjat – közölte a nagyobbik kormánypárt.
Választás 2014 – Fidesz: ha az ellenzék nyerne, a diploma nem lenne ingyen
2014 március 25.   boon
Budapest, 2014. március 25., kedd (MTI) - A fiataloknak ma ugyanaz a Hiller Istvánt tesz "kétségbeesett és hazug ígéreteket", akinek a Gyurcsány-kormány oktatási minisztereként 2006-ban első dolga volt, hogy bevezesse a tandíjat - közölte a nagyobbik kormánypárt kedden az MTI-vel.
Hiller = tandíj
2014 március 25.   fidesz
Reagálás Hiller István nyilatkozatára.
Fidesz: ha az ellenzék nyerne, a diploma nem lenne ingyen
2014 március 25.   hirado.hu
A nagyobbik kormánypárt szerint a fiataloknak ma ugyanaz a Hiller Istvánt tesz "kétségbeesett és hazug ígéreteket", akinek a Gyurcsány-kormány oktatási minisztereként 2006-ban első dolga volt, hogy bevezesse a tandíjat.
Tandíjmentes egyetemkezdés
2014 március 24.   HRportal
Ha az MSZP kormányra kerül, valamennyi egyetemista és főiskolás tandíjmentesen kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait - jelentette ki Mesterházy Attila szombaton Budapesten.