Tandíj

Orbánéknak nem futja repülőre
2014 október 31.   444.hu
Legalábbis ezt pedzegeti a Blikk oknyomozása. Az alapkérdés: Vajon miért egy másodosztályú vonaton utazott az Orbán-család Svájcból Budapestre? A Blikk szerint azért, mert Orbán Ráhel közel 15 milliós tandíja a Lausanne-i École Hoteliere-ben (ékol otelier, a világ talán legnívósabb vendéglátó-ipari tanintézménye), … Folytatás
Videó: kosárszűzen, törött ujjal dobott össze 10 ezer dollárt
2014 október 30.   nso.hu
Soha életében nem kosárlabdázott Gustavo Angel Tamayo, az amerikai Bryan College tanulója, de különleges mutatványa során véghez vitte a bravúrt: 30 másodperc alatt értékesített egy ziccert, bedobott egy büntetőt, majd egy triplát, végül a félpályáról is a gyűrűbe talált. Külön bravúr, hogy Tamayo törött ujjal remekelt, miután futballozás közben balesetet szenvedett. Jutalmul 10 ezer dollárnyi…
Még két hétig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre
2014 október 30.   Metropol.hu
Aki februárban akar alapszakot kezdeni, annak tandíjat kell fizetnie.
Hol kell egyetemi tandíjjal számolni Európában?
2014 október 23.   HRportal
Németországban nincs tandíj, a legdrágább Nagy-Britanniában egyetemre járni. Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban - állapítja meg az Európai Bizottság által október 17-én közzétett kimutatás.
Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban
2014 október 17.   szon
Brüsszel, 2014. október 17., péntek (MTI) - Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban - állapítja meg az Európai Bizottság által pénteken közzétett kimutatás.
Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban
2014 október 17.   boon
Brüsszel, 2014. október 17., péntek (MTI) - Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban - állapítja meg az Európai Bizottság által pénteken közzétett kimutatás.
Zsebre is megy, hol tanulunk Európában
2014 október 17.   Népszava
Kilenc európai országban mindenki köteles tandíjat fizetni.
Felsőoktatási körkép: nagyok a különbségek Európában
2014 október 17.   hirado.hu
Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések.
Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban
2014 október 17.   Metropol.hu
Az Egyesült Királyságban kerül a legtöbbe egyetemre járni, de hazánkban is magasnak számít uniós szinten a tandíj.
Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban
2014 október 17.   ma.hu
Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban.
Több a magyar tandíjmentes hely a MOGYE-n
2014 október 2.   hirado.hu
A román Oktatási Minisztérium 15-tel bővítette a helyek számát.
MOGYE-ügy – Enyhén kibővítették a magyar tandíjmentes helyek számát
2014 október 2.   boon
Kolozsvár, 2014. október 2., csütörtök (MTI) - A román Oktatási Minisztérium 15-tel kibővítette a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) orvosi karának magyar tagozatán a tandíjmentes helyek számát - közölte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
Egerek - Zenés mesejátékot mutat be a Nemzeti Színház
2014 szeptember 29.   szinhaz.hu
Egerek címmel mutatnak be zenés mesejátékot a Nemzeti Színházban. Az öt színház koprodukciójában létrejövő nagyszínpadi előadás először október 11-én látható. Nyári Oszkár, a koprodukció létrejöttét kezdeményező Karaván Színház vezetője az előadás vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: színházuk a toleranciát hirdeti, a békés egymás mellett élést, egymás elfogadását. Ezért választották…
Mit érnek az itthon megszerezhető külföldi diplomák?
2014 szeptember 24.   hvg.hu
Kétes értékű külföldi diplomákkal is csábítanak diákokat a magyar cégek, alapítványok, intézmények, pedig a tandíj több ezer euró vagy dollár is lehet félévenként – derül ki a HVG összeállításából.
Mennyire bokrosi a Varga-csomag?
2014 szeptember 24.   FigyelőNet
A Bokros-csomag adóemelésekkel is járt, például bevezették a tandíjat. Mértékében is kisebb volt, mint a mostani 1700 milliárd forint. A mostani megszorítás közvetlenül várhatóan nem érinti a pénztárcánkat, viszont ugyanúgy sok állami munkahely szűnhet meg.
Drasztikus nyugdíjcsökkentés és tandíj jön? Felszólították Orbánt
2014 szeptember 24.   atv
Az Együtt-PM szerint Varga Mihály tegnapi bejelentésével „megbukott az Orbán-kormány gazdaságpolitikája”. Erről beszélt szerda délelőtt a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor. A pártszövetség társelnöke szerint a kormány gazdaságpolitikája nem fenntartható, növekedést nem teremt, polgárosodást nem hoz és a szegénységet sem csökkenti.
55 fokban élni sokmilliós gázsiért
2014 szeptember 21.   hvg.hu
Ön mit választana? Luxuskörülmények között, villákban, elkerített, őrzött városnegyedben élhet, olyan fizetése lesz, amiről Magyarországon a többség csak álmodik, a cég fizeti a gyerekének a tandíját, nyugdíjat is ad öregkorára, és egy sor más juttatást is kap, a felesége hazajöhet szülni, de egy távoli, más kultúrájú országban kell élnie, bár sokszor nem is látja a családját, kinn, a szabad ég…
„Ha már muszáj felvenni, akkor jó”
2014 szeptember 11.   boon
Miskolc - Diákhitel két konstrukcióban: csak tandíjra vagy szabad felhasználásra.
Évi ötmillió nélkül ide be sem teheti a lábát
2014 szeptember 1.   origo.hu
Több mint 100 ezer diáknak az ország legkülönfélébb alapítványi- és magániskoláiban csöngettek be szeptember 1-jén. Az államtól részben független oktatási intézmények között van olyan, ahol a szülőknek akár több mint ötmillió forintot kell fizetniük egy évben, de havi 50 ezer forintos tandíjat kérő iskolát is könnyen lehet találni. A legnépszerűbbek a közgazdasági képzést nyújtó intézmények.
Luxusiskolák Budapesten: akár 5 millió forint is lehet a tandíj
2014 szeptember 1.   Pénzcentrum
Az önköltséges fogorvos és általános orvos szakok a legdrágábbak....