Tandíj

Ezzel indokolja Orbán Viktor az óriásmecset építését
2015 május 18.   mno.hu
A külföldi, fizetős diákokkal indokolja a miniszterelnök a Kőbányára tervezett óriásmecset építését. Orbán Viktor szerint napirenden kell tartani az ügyet, mert a diákok sokat fizetnek az államkasszába – tandíj formájában –, miközben nem tudják hol gyakorolni vallásukat. A látványterveket egyébként egy ankarai vallásügyi alapítvány töltötte fel a legnagyobb videómegosztóra még áprilisban.
Két diákot lőttek agyon a tüntetésen
2015 május 15.   mno.hu
Lelőttek két diákot Chilében az oktatási reformokért szervezett tüntetés után. A kormány szerint nem a rendőrök ölték meg a tiltakozókat. Chilében 2011 óta követelik a felsőoktatás színvonalának javítását és a tandíjak csökkentését.
Lelőtte a tüntető diákokat a feldühödött háztulajdonos
2015 május 15.   origo.hu
Lelőttek két egyetemi hallgatót egy tüntetés után a chilei Valparaisóban - közölte a helyi rendőrség. A tragédia azt követően történt, hogy csütörtökön Valparaisóban, az ország több másik nagyvárosához hasonlóan, diákok ezrei tüntettek a felsőoktatás színvonalának javításáért és a tandíjak csökkentéséért.
Nagyon sokba kerülhet, ha nincs meg a nyelvvizsga
2015 április 16.   HRportal
Tandíja felét, több százezer forintot, is kifizethet büntetésként az a hallgató, aki nem szerzi meg a nyelvvizsgát időben, vagyis tanulmányai idejének másfélszerese alatt. Az első határidő nyáron jár le, írja az Origo.
Tanulj, mert százezreket fizethetsz, ha nincs nyelvvizsgád
2015 április 15.   Blikk.hu
Magyarország – A tandíjuk felét, több százezer forintot fizethetnek az államnak azok a hallgatók, akik a képzési idejük másfélszerese alatt nem szerzik meg a diplomájukhoz szükséges nyelvvizsgát – hívta fel a figyelmet az Origo.
Százezreket fizethet, ha késik a nyelvvizsgával
2015 április 15.   origo.hu
A tandíjuk felét kifizethetik az államnak azok a hallgatók, akik a képzési idejük másfélszerese alatt nem szerzik meg a diplomájukhoz szükséges nyelvvizsgát. Az első érintett évfolyam határideje idén nyáron jár le, az állam több százezer forintot követelhet a nyelvvizsga nélküli végzettektől. Akik nem tudnak halasztást kérni vagy nem jogosultak mentességre, részletfizetést igényelhetnek. A volt…
Megerősített jogászképzés, túlképzés nélkül - Az igazságügyi tárca előterjesztést készít a fejlesztési lehetőségekről
2015 április 14.   Jogi Fórum
Az igazságügyi miniszter szerint meg kell erősíteni a jogászképzés. Trócsányi László Szegeden, a jogi képzőhelyek vezetőinek részvételével rendezett Jogász Dékáni Kollégium ülésének szünetében tartott sajtóbeszélgetésen azt mondta: az ország versenyképessége szempontjából sem közömbös, hogy milyen jogászok dolgoznak hazánkban. Az igazságügyi tárca májusra előterjesztést készít a kormány számára a…
Tandíj után igénybevető adókedvezmény?
2015 április 9.   HRportal
Felnőttképzésen vettem részt 2014-ben. Két félév tandíját is ebben az évben fizettem ki, 54 ezer, illetve 72 ezer forint értékben. Az adózás szempontjából jelent-e valamilyen kedvezményt, levonási lehetőséget?
Mondjanak le Matolcsyék?
2015 április 5.   168 óra
Építkezésre, nyugdíjra, a gyerekeik tandíjára gyűjtöttek a Quaestor-károsultak, akik három és fél héttel a kötvénykibocsátó bedőlése után, még mindig nem tudják: visszakapank-e bármennyit is a pénzükből. Az MSZP szerint a jegybank lenne köteles kértérítésre, a liberálisok szerint Orbánnak kezdeményeznie kellene az MNB-vezetők felmentését – számolt be az RTL Klub.
Egyre több magyar diák megy Skóciába
2015 április 3.   mno.hu
Csak minden ötödik diák elégedett maximálisan a hazai iskolarendszerrel, és a megkérdezett tanulók kevesebb mint fele biztos benne, hogy itthon akar tovább tanulni – derül ki egy friss felmérésből, amely szerint a szülők döntő többsége támogatja gyereke választását akkor is, ha az a világ másik felén akar egyetemre járni. A külföldre vágyók többsége az Egyesült Királyságba indul, főként a skót…
Népszerű Skócia, ahol nincs tandíj
2015 április 3.   mno.hu
A középiskolások 60 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy külföldre menjen tanulni – ez derül ki a Magyar Nemzet által közölt felmérésből.
„Rendszerbontás” népszavazási kérdéscunamival?
2015 március 17.   ReakcioBlog
Nagyon nem működik az állampolgári részvétel a magyar demokráciában – ennek az egyik jele volt például, hogy az új alkotmányban a kormány irreálisan magasra, ötven százalékra emelte a népszavazás érvényességéhez szükséges részvételi küszöböt; ezzel párhuzamosan pedig rászokott, hogy ehelyett inkább pár százezer ember által kitöltött nemzeti konzultációk eredményére hivatkozva bizonyítsa be egyes…
Romkocsmában kereshetik a tandíjravalót a bölcsészek
2015 március 12.   origo.hu
Nemcsak a kommunikáció, hanem a nemzetközi kapcsolatok, a könyvtár-informatika és az andragógia szakok léte is kérdéses Magyarországon. Meg még egy csomó másé is. A minisztérium tagad, szerintük ez csak hangulatkeltés. Információink szerint azonban a Magyar Rektori Konferencia tájékoztatóján a kormány képviselője azzal érvelt a dékánoknak, hogy a közvélekedés szerint nincs szükség ezekre a…
A PM a tandíj eltörlését követeli
2015 március 12.   boon
Budapest, 2015. március 12., csütörtök (MTI) - A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a kormánynak nem kiterjesztenie, hanem eltörölnie kellene a felsőoktatási tandíjat.
A PM a tandíj eltörlését követeli
2015 március 12.   hirado.hu
A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormánynak nem kiterjesztenie, hanem eltörölnie kellene a felsőoktatási tandíjat. Erről Erőss Gábor, az ellenzéki párt elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa beszélt Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Egyre több magyar diák tanul határon túli egyetemen
2015 március 11.   mno.hu
Szerény mértékben, de folyamatosan nő a magyarországi hallgatók száma a magyar nyelven is oktató határon túli egyetemeken, a legtöbb intézményben ugyanis tandíjmentesen vagy egyéb kötelezettségek nélkül lehet távoktatás formájában tanulmányokat folytatni – írja a Napi Gazdaság.
A Heroes of the Storm egyetemi bajnokság, ahol fizetik a nyertesek tandíját
2015 március 9.   GameStar
A stílusosan Heroes of the Dorm néven megrendezésre kerülő HotS bajnokság győztesei évi 25 000 dolláros ösztöndíjat kapnak amíg egyetemre járnak
Így vállalható át a tandíj
2015 március 7.   Adózóna
Milyen adózási következményei vannak annak, ha egy társaság kifizeti a magánszemély tandíjának költségeit? Olvasói kérdésre Erdős Gabriella adószakértő (TaxMind Kft.) válaszolt.
Gellér Balázs: Süllyed az ügyvédi szakma színvonala
2015 február 26.   ReakcioBlog
Elképesztő az ügyvédi „túlnépesedés”, csökken a szakma színvonala, a tandíj jó, a jogállamiság pedig gyerekcipőben jár – állítja Gellér Balázs ügyvéd, az ELTE jogi karának egyetemi tanára, akivel a jogi oktatás jelenéről, az ügyvédtársadalom helyzetéről, a halálbüntetésről és a tényleges életfogytiglanról is beszélgettünk. Interjúnk. „Mint egyetemi oktató és ügyvéddinasztia tagja, hogyan látja az…
Képzés Németországban és Kaliforniában - a költségeket a cég állja
2015 február 17.   HRportal
Tehetséges hazai fiatalok számára hirdet pályázatot az SAP szoftvercég. A nyertesek Németországban szerezhetnek felsőfokú diplomát, a gyakorlatot a világcég központjában szerezhetik meg, miközben a tandíjat és az ösztöndíjat is az SAP állja - tájékoztatták portálunkat.