2008. október 23. csütörtök

okt. 23
0:45
Ázsiai BL: Gamba Oszaka–Adelaide United döntő lesz (She)
A Gamba Oszaka 3–1-re verte meg a címvédő Urava Red Diamonds együttesét az ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel bejutott a döntőbe.
okt. 23
1:21
Tenisz: Davigyenko visszalépett a szentpétervári versenytől (She)
A második helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko csuklósérülés miatt visszalépett a szentpétervári teniszversenytől.
okt. 23
6:45
Profi ökölvívás: anyagi segítség az elhunyt bunyós özvegyének (She)
Anyagi segítséget nyújt a Boksz Világtanács (WBC) a hétfőn elhunyt mexikói Daniel Aguillon özvegyének.
okt. 23
6:47
Kosárlabda: cáfolják, hogy Jao nem játszana a válogatottban (She)
A Kínai Kosárlabda Szövetség cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az ország leghíresebb játékosa, Jao Ming nem játszana többet a válogatottban.
okt. 23
7:03
NHL: a szétlövésben győzött a Sharks a Flyers ellen (She)
Izgalmas mérkőzést láthatott a philadelphiai közönség a Flyers és a Sharks összecsapásán. A vendég San Jose 6–6-os rendes játékidőt követően csak a szétlövésben győzte le a hazaiakat.
okt. 23
7:05
Vb-selejtezők: elkészült az utolsó szakasz csoportbeosztása (She)
Szerdán a FIFA zürichi központjában elkészítették az afrikai vb-selejtezők utolsó szakaszának csoportbeosztását. Az állva maradt 20 csapatot 5 darab négyes csoportba sorsolták, oda-visszavágós körmérkőzések után a kvartettek első helyezettjei jutnak ki a vb-re, amelyen így a rendező Dél-Afrikával együtt hat afrikai válogatott szerepel majd.
okt. 23
7:39
Alba Volán: nem hosszabbítanak a két finn légióssal (She)
Az Alba Volán jégkorongcsapata nem kínál szerződést az elmúlt egy hónapban próbajátékon lévő két finn légiósának, Johanes Alanennek és Juhamatti Yli-Junnilának.
okt. 23
7:57
FC Fehérvár: Goran Vujovics idén már nem léphet pályára (She)
Kedden Debrecenben játszották a DVSC-TEVA–FC Fehérvár Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágóját, ahol a hazai együttes 1–0 arányban győzött, és ezzel idegenben lőtt góllal továbblépett a sorozatban.
okt. 23
8:15
Gokart ob: három kategóriában is győztest avattak Csömörön (She)
Utolsó előtti fordulójához érkezett az Országos Amatőr Gokart Bajnokság. Ezúttal Csömörön hajtottak a pontokért és a minél előkelőbb bajnoki helyezésekért. Három kategóriában is új győztest avattak.
okt. 23
9:09
Olimpia 2016: Chicago lesz a szemlebizottság első állomása (She)
A 2016-os nyári játékok rendezési jogáért versenyben maradt négy jelentkező város közül Chicagót látogatja majd meg először jövőre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szemlebizottsága.
okt. 23
10:03
Jégkorong: idegenben győzött 7–2-re a Lions Zürich a BL-ben (She)
A svájci Lions Zürich csapata aratta a legnagyobb különbségű győzelmet az első alkalommal kiírt jégkorong Bajnokok Ligája 12-es főtáblájának második játéknapján. A négy csoportgyőztes jut majd az elődöntőbe, a finálé két meccsét pedig január 21-én és 28-án rendezik. A pénzdíjas BL-ben a következő évtől már minden európai tagország – így Magyarország is – képviseltetheti magát.
okt. 23
10:39
Anglia: Priskin három meccsre szóló eltiltásra számíthat (She)
Priskin Tamás, a Watford magyar légiósa csapata legutóbbi bajnokiján piros lapot kapott, így három mérkőzésre szóló eltiltásra számíthat.
okt. 23
10:41
Kecskemét: a Magyar Kupában is történelmet írt a csapat (She)
A Kecskemét vezetőedzője, Tomiszlav Szivics sporttörténelmi sikerként könyveli el, hogy szerdán a REAC elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőben hosszabbítás után a legjobb nyolc csapat közé jutott együttese.
okt. 23
10:57
Jégkorong: szigorítások Alekszej Cserepanov halála nyomán (She)
Új, a korábbiaknál jóval szigorúbb egészségbiztonsági rendelkezéseket léptetnek életbe Alekszej Cserepanov orosz jégkorongozó tragikus halála nyomán az oroszországi bázisú Kontinentális Hokiliga (KHL) mérkőzéseinek idejére.
okt. 23
12:09
Argentína: Maradona szerint Bianchi jobb kapitány lenne, mint ő (She)
Diego Maradona szerint Carlos Bianchi lenne a legmegfelelőbb személy az argentin válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
okt. 23
12:27
Németország: Lahm legalább két hétig nem játszhat a Bayernben (She)
A Bayern München védője, Philipp Lahm megsérült csapata keddi, Fiorentina elleni BL-meccsén.
okt. 23
12:29
Videó: nézze meg Dzsudzsák értékelését a Marseille-meccsről! (She)
Dzsudzsák Balázs szerdán a 79. percben csereként lépett pályára a PSV–Marseille Bajnokok Ligája találkozón. Csapata Danny Koevermans duplájával megnyerte a mérkőzést. A középpályás a lefújás után az NSO Tv-nek adott nyilatkozatában értékelte az összecsapást.
okt. 23
12:30
Beckham Pirlót is helyettesítheti (Behaviour)
David Beckham Andrea Pirlo alternatívája lehet az AC Milan csapatában, amennyiben a tervezett kölcsönszerződés realizálódik, és az angol futballista a tavaszi szezon egy részére Milánóba kerül.
okt. 23
13:03
Brazília: a válság ellenére egy bank lesz a selecao szponzora (She)
Pénzügyi válság ide vagy oda, a Brazil Labdarúgó-szövetség újdonsült szponzora egy bank lesz, amellyel a hírek szerint közel 100 millió dolláros üzletet kötöttek.
okt. 23
13:21
Atlétika: Zahorán a második lett a Bécs–Budapest szupermaratonin (She)
A kedden remeklő Zahorán Ádám az utolsó napon ledolgozta hátrányát Biri Ferenccel szemben, és összesítésben a második helyen végzett a Bécs–Pozsony–Budapest szupermaraton futóversenyen. A férfiaknál a lengyel Jaroslaw Janicki, a nőknél szintén a címvédő, a német Maria Bak győzött.
okt. 23
13:39
Díj: megvannak a FIFPro jelöltjei az Év futballistája címre (She)
A hivatásos labdarúgók nemzetközi szervezete (FIFPro) összeállította a 2008-as év legjobbjának járó díjra jelöltek névsorát.
okt. 23
13:42
Önmagától doppingolt vagy a csapatorvos adta? (Behaviour)
Kétéves eltiltással sújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Nyikolaj Pavlovot, a Lokomotiv Szófia doppingoláson ért játékosát.
okt. 23
13:57
Bulgária: két év eltiltás jár a doppingoló futballistának (She)
Kétéves eltiltással sújtotta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Nyikolaj Pavlovot, a Lokomotiv Szófia doppingoláson ért játékosát. A középpályást augusztus 14-én, csapatának a szerb Borac Csacsak elleni UEFA-kupa-selejtezője után vetették alá ellenőrzésnek, és a leadott mintájában túlságosan magas tesztoszteronszintet mutattak ki.
okt. 23
14:15
Videó: nézze meg, hogyan működik a "Talált Motorok Osztálya" (She)
Noha nincs túl sok információnk az alábbi videón látható mutatványról, úgy gondoltuk, mindenképpen érdemes megosztanunk önökkel is, hogyan kell menet közben utazási módot váltani. Főhősünk jelen esetben két kerékről kocogásra váltott, majd újra megtalálta a motorját, és visszaült...
okt. 23
15:27
UEFA-kupa: tekintse meg a teljes csütörtöki programot! (She)
Csütörtökön megkezdődik a 2008-2009-es UEFA-kupa-sorozat csoportköre. Nyolc csoportban összesen 16 mérkőzésre kerül sor.
okt. 23
15:29
NBA: a vezérigazgatók szerint a Lakers a bajnokság esélyese (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatok vezérigazgatói szerint a Los Angeles Lakers az október 28-án rajtoló bajnokság favoritja.
okt. 23
15:45
Tenisz: már a legjobb nyolc között Lyonban Andy Roddick (She)
Az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddick és a hetedikként rangsorolt svéd Robin Söderling is bejutott a legjobb nyolc közé a 713 ezer euró összdíjazású lyoni tenisztornán.
okt. 23
16:21
Tenisz: Rafter nevét viseli majd a brisbane-i komplexum (She)
Patrick Rafterről, az US Open kétszeres ausztrál győzteséről nevezik el az új brisbane-i teniszközpontot.
okt. 23
16:23
Arsenal: Wenger szerint Eduardo három hét múlva már játszhat (She)
Eduardo da Silva három hét múlva már tétmérkőzésen szerepelhet. Ezt Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere jelentette ki a klub honlapján.
okt. 23
16:39
Tenisz: Pennettának Cibulková sem okozott gondot Linzben (She)
Az olasz Flavia Pennetta Szávay Ágnes után a szlovák Dominika Cibulkovát is könnyedén, 6:3, 6:1-re verte meg a linzi tenisztornán, így már negyeddöntős.
okt. 23
16:57
Bajnokok Ligája: menesztették az Aalborg vezetőedzőjét (She)
Menesztették a Bajnokok Ligája-résztvevő dán Aalborg labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, Bruce Rioch-ot.
okt. 23
16:59
Tenisz: Gyementyjeva a nyolc közé jutott Luxembourgban (She)
Jelena Gyementyjeva 6:2, 6:2-re verte meg az argentin Gisela Dulkót a luxembourgi női tenisztorna nyolcaddöntőjében.
okt. 23
17:15
Golf: a harmadik agyműtétet végzik el Seve Ballesteroson (She)
Komplikációk miatt pénteken újabb agyműtét vár Seve Ballesteros spanyol golflegendára, aki a múlt hétfőn került kórházba. A major tornákon (a sportág Grand Slam-viadalain) ötszörös győztes csillagot kilenc napja operálták meg, melynek során a daganat nagyobb részét eltávolították az agyából, majd két nappal később a túlságosan nagy nyomás enyhítése miatt ismét megműtötték.
okt. 23
17:17
Tenisz: Szafin kikapott a szentpétervári versenyen (She)
Marat Szafin számára a második fordulóban fejeződtek be az egyéni versenyszám küzdelmei a szentpétervári tornán, miután 6:4, 6:2-re kikapott a kazah Andrej Golubjovtól.
okt. 23
17:19
NFL: Tony Romo november közepén térhet vissza a pályára (She)
Tony Romo, az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Dallas Cowboys irányítója november 16-án, a Washington Redskins elleni csoportrangadón térhet vissza a pályára.
okt. 23
17:21
Törökország: Terim 2012-ig marad a válogatott kispadján (She)
Meghosszabbította szerződését Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az új megállapodás szerint 2012-ig marad a nemzeti csapat kispadján.
okt. 23
17:33
Tenisz: Nalbandian és Bolelli negyeddöntős Bázelben (She)
A második kiemelt argentin David Nalbandian három játszmában megverte a belga Kristof Vliegent a bázeli tenisztorna nyolcaddöntőjében.
okt. 23
17:51
Newcastle United: Owen kihagyja a Sunderland elleni meccset (She)
Sérülése miatt biztosan nem léphet pályára Michael Owen, a Newcastle United csatára a hétvégén, a Sunderland elleni bajnokin. Az izomsérüléssel bajlódó egykori aranylabdás játéka egyelőre még az azt követő, West Bromwich Albion elleni mérkőzésen sem biztos.
okt. 23
18:09
Charlton Athletic: nincs üzlet, nem kell a klub az araboknak (She)
A korábbi tervekkel ellentétben nem szerez újabb külföldi cégcsoport részesedést magának valamely angol labdarúgóklubban, miután a dubai illetőségű Zabeel cégcsoport elállt attól a szándékától, hogy megvásárolja a jelenleg a másodosztályban szereplő Charlton Athletic csapatát.
okt. 23
18:27
Sakk: közel Anand végső győzelme, döntetlen a hetedik partiban (She)
A címvédő indiai Viswanathan Anand döntetlent játszott az orosz Vlagyimir Kramnyikkal a németországi Bonnban zajló sakkvilágbajnoki párosmérkőzés 7. partijában.
okt. 23
18:29
Kerékpár: örökös eltiltást kér az olasz bringások szervezete (She)
A nemzetközi szövetség (UCI) múlt szerdai, négy évre szóló javaslata helyett örökös eltiltást kér a kitervelt, tudatos doppingolásért az olasz profi kerekesek szervezete (ACCPI).
okt. 23
18:45
Labdarúgás: tizenhárom góllal nyert a női U17-es válogatottunk (She)
A Turtóczky Sándor irányította magyar női U17-es válogatott az első Eb-selejtezőjén Moldovában nagy különbségű győzelmet aratott a hazaiak nemzeti csapata ellen.
okt. 23
18:47
Sportlövészet: Boros újabb érmet szerzett a csehországi vb-n (She)
A korábban már egy egyéni aranyérmet szerző Boros László második lett a juniorok 50 méteres 40 vegyes számában a Plzenben zajló futócéllövő-világbajnokságon.
okt. 23
18:48
Kramnyik nem tudott fordítani (Metropol)
A hetedik parti döntetlennel ért véget a címvédő Viswanathan Anand és az orosz Vlagyimir Kramnyik között zajló sakkvilágbajnoki párosmérkőzésen, Bonnban.
okt. 23
19:21
Labdarúgás: visszavonul az idei BL-döntő játékvezetője (She)
Egészségügyi és személyes okokból visszavonul a professzionális játékvezetéstől Lubos Michel.
okt. 23
19:57
Férfi vízilabda ob I: háromgólos újpesti győzelem (She)
A férfi vízilabda-bajnokság 3. fordulójában háromgólos győzelmet aratott az Újpest a Szolnok ellen a Hajós uszodában.
okt. 23
19:59
Férfi vízilabda ob I: a Szentesnek esélye sem volt a Vasas ellen (She)
Az első negyed után még csak egygólos hátrányban volt a Szentes a Komjádi uszodában, végül mégis tízgólos vereséget szenvedett a Vasastól.
okt. 23
20:15
Férfi vízilabda ob I: szegedi siker az Eger együttese ellen (She)
Biztos, háromgólos hazai siker született a férfi vízilabda-bajnokság hétközi fordulójának csúcstalálkozóján. A Szeged hazai medencében 8–5-re verte az Eger együttesét.
okt. 23
20:17
Férfi vízilabda ob I: megszorongatta a Ferencváros a Honvédot (She)
Mindössze egy góllal verte meg a Domino-Honvéd a Ferencváros együttesét a férfi vízilabda-bajnokság 3. fordulójában.
okt. 23
20:19
UEFA-kupa: a Schalke otthon verte meg a Paris Saint-Germaint (She)
A Schalke 3–1-re verte meg hazai pályán a PSG együttesét az UEFA-kupa A-csoportjában.

Keresés