2008. december 5. péntek

dec. 5
1:27
Női kézilabda Eb: a macedónok legyőzték a horvátokat (She)
A csoport másik meccsén a házigazda Macedónia Horvátország ellen lépett pályára és némi meglepetésre begyűjtötte a győzelmet is: a szünetben két góllal vezettek, 15–13-ra, és ugyan a második félidőben már hat gól is volt a különbség a két csapat között, az izgalmasra sikeredetett végjátékot követően a végén 31–29-re nyertek az Eb-rendező házigazdák.
dec. 5
1:27
A Honda kiszáll a Forma-1-ből (Infostart)
A 2008-as volt az utolsó évad a Honda számára a Forma-1-ben - jelentette be Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója pénteken egy tokiói sajtótájékoztatón.
dec. 5
1:31
Sílövészet, női Vk: hazai siker az östersundi idénynyitó versenyen (She)
Hazai versenyző sikerével zárult a női sílövészek svédországi Östersundban rendezett idénynyitó Világkupa-versenye, Helena Jonsson hibátlan lövőteljesítménnyel pályafutása második Vk-futamgyőzelmét aratta.
dec. 5
1:35
UEFA-kupa, F-csoport: a Hamburg, az Ajax és a Villa ment tovább (She)
A labdarúgó UEFA-kupa F-csoportjában ugyan kikapott hazai pályán az Aston Villa a Zilinától, mégis bejutott a legjobb 32 közé. Ezzel szemben a szlovák együttes (szépen) búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól. A Slavia Praha is elköszönt: a Hamburg idegenbeli győzelmével szomorította a cseheket.
dec. 5
1:39
UEFA-kupa, G-csoport: két döntetlen, francia továbbjutás (She)
Az UEFA-kupa G-csoportjában a Köbenhavn–Rosenborg és a Valencia–FC Bruges mérkőzés is 1–1-es végeredménnyel zárult, ami azt jelenti, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a ma pályára sem lépő csoportelső Saint-Étienne már biztosan továbbjutott a legjobb 32 közé.
dec. 5
1:43
UEFA-kupa, E-csoport: a Wolfsburg kiejtette a Portsmouth-t (She)
Az UEFA-kupa E-csoportjában idegenben győzött 2–1-re a Braga. A portugál csapat Hollandiából, a Heerenveen otthonából hozta el a három pontot.
dec. 5
1:47
UEFA-kupa, H-csoport: hibátlanul lett csoportelső a Moszkva (She)
Az már a forduló előtt eldőlt, hogy a Feyenoord nem folytathatja tavasszal a nemzetközi kupában, így a Lech Poznan számára fontos lett volna a győzelem, hogy kedvezőbb helyzetből várhassa az utolsó fordulót.
dec. 5
1:51
Férfi kosárlabda Euroliga: könnyedén nyert a Barcelona (She)
A férfi kosárlabdázok Euroligájában a Barcelona hazai pályán 91–68-ra verte meg a Nancy együttesét.
dec. 5
5:41
Az év játékosa nélkül küzdenek meg Görbiczék a dánokkal (Infostart)
A magyar női kézilabda-válogatott pénteken este negyed kilenctől a pekingi olimpiáról hiányzó dánok ellen lép pályára a madecóniai Európa-bajnokságon.
dec. 5
6:15
Lőjetek kézisek! (Blikk)
SZKOPJE — Nem a románoktól elszenvedett 27-21-es vereség, hanem maga a játék volt csalódás női kézilabdaválogatottunk első Európabajnoki mérkőzésén a szakemberek szerint.
dec. 5
6:17
Rátgéber: Így élünk Moszkvában (Blikk)
MOSZKVA — A sport sztárjainak csillogó és túlhajszolt életét éli Rátgéber László (42). A nyár óta a Szpartak Moszkva női kosárlabdacsapatát irányító edző csodás élményekkel gazdagodik, ugyanakkor rengeteget dolgozik, és időnként nem titkolja: érdekességek sokaságával találkozik, ezzel együtt hiányoznak neki az otthoniak.
dec. 5
6:19
Palkovics a legjobb hokis (Blikk)
Székesfehérvár — Nehéz helyzetben voltak a Magyar Jégkorong-szövetség (MJSZ) vezetői.
dec. 5
6:21
Csikar új ruhája (Blikk)
BUDAPEST — Régi adósságát törlesztette az MTK legendás labdarúgójával, Sándor Károllyal szemben.
dec. 5
6:23
Kirúgták Egervári Sándort (Blikk)
GYŐR — Kellemetlen karácsonyi ajándékot kapott Egervári Sándor (58), a Győr futballcsapatának edzője. Tarsoly Csaba, a zöld-fehér klub tulajdonosa igencsak elégedetlen a csapat őszi szereplése miatt, így megvált a vezetőedzőtől. Pedig tavasszal még minden felhőtlen volt Győrben.
dec. 5
6:51
Formula–1: a Honda a világgazdasági válság miatt kiszáll (She)
A 2008-as volt az utolsó évad a Honda számára a Formula–1-ben – jelentette be pénteken Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója egy tokiói sajtótájékoztatón.
dec. 5
6:57
A Honda kiszáll a Forma-1-ből! (Behaviour)
A 2008-as volt az utolsó évad a Honda számára a Forma-1-ben - jelentette be Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója pénteken egy tokiói sajtótájékoztatón.
dec. 5
7:09
NHL: a Carolina új edzőjével sem bírt a Penguinsszel (She)
A Sidney Crosby és Petr Sykora vezette Pittsburgh Penguins elrontotta Paul Maurice bemutatkozását a Carolina Hurricanes kispadján. Az NHL 58. játéknapján a pingvinek 5–2-es vereséget mértek az edzőváltáson átesett csapatra.
dec. 5
8:03
NBA: a Dallas otthon, a San Antonio idegenben győzött (She)
Az NBA 38. játéknapján két mérkőzést játszottak. A San Antonio idegenben verte meg a Denvert, a Dallas pedig hazai pályán győzött a Phoenix ellen.
dec. 5
8:09
A Honda kiszáll a Forma-1-ből (Metropol)
A 2008-as volt az utolsó évad a Honda számára a Forma-1-ben - jelentette be Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója egy tokiói sajtótájékoztatón.
dec. 5
9:15
NFL: a San Diego Chargers biztosan nyert az Oakland Raiders ellen (She)
A San Diego Chargers esélyt sem adott az Oakland Raidersnek, 34–7-re győzte le az NFL 14. fordulójának péntek hajnali mérkőzésén.
dec. 5
9:51
Békéscsaba: négy labdarúgótól is elköszönt a klub (She)
Keretszűkítéssel zárja az évet a Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE is.
dec. 5
9:53
Dunaszerdahely: távozik a csapattól Vasas Zoltán (She)
A korábban a Ferencvárosban, Békéscsabán, Fehérváron, Győrben és Nyíregyházán is megforduló ballábas védő anyagi vitába keveredett a szlovákiai DAC vezetőivel, így új csapat után néz.
dec. 5
9:57
Súlyos vereséggel nyitott a női válogatott az Európa-bajnokságon (Behaviour)
Kézilabdának rossz, viccnek viszont durva volt a női válogatott bemutatkozása a macedóniai Európa-bajnokságon. A minimálisan a legjobb hat közé várt gárda reménytelen játékkal szenvedett vereséget Romániától, és most már ahhoz is bravúr kell, hogy egyáltalán csoportjából továbblépjen.
dec. 5
9:59
Van magyar foci, mely a világ élmezőnyében végezhet! (Behaviour)
Ki hitte volna, hogy éppen a labdarúgás kínálhat kiugrási lehetőséget a hajléktalantársadalom számára. Pedig így van, hiszen például azok, akik jól sze­repelnek a jelenleg Melbourne belvárosában zajló hajléktalan-focivilágbajnokságon, azok akár még profi szerződést is kapnak. Rákos Andrástól, a magyar válogatott vezetőjétől megtudtuk, meglehetősen fiatal csapatunk továbblépett a csoportjából, és…
dec. 5
10:27
Videó: elképesztő hiba a Wolfsburg–Portsmouth meccsen (She)
Mint arról már beszámoltunk, tegnapi wolfsburgi vereségével a Portsmouth kiesett az UEFA-kupából. A német csapat harmadik gólját óriási védelmi hiba előzte meg, a vendégek kapusa, David James gólpasszt adott a wolfsburgiak bosnyák támadójának, Zvjezdan Misimovicsnak. A mérkőzés találatait megtekintheti az alábbi videónkban.
dec. 5
11:21
Kaposvár: kérő esetén négy labdarúgó távozhat a csapattól (She)
Négy labdarúgó távozhat a Kaposvári Rákóczi keretéből: Ribi István, Balogh László, Graszl Norbert és Kerekes Zsolt megfelelő kérő esetén más klubhoz igazolhat.
dec. 5
11:39
Győri ETO: a jövő héten várható az új edző kinevezése (She)
A Győri ETO FC elnöke és tulajdonosa, Tarsoly Csaba csütörtökön menesztette posztjáról Egervári Sándort, a csapat vezetőedzőjét. Klement Tibor, a csapat ügyvezetője a pénteken megjelenő Kisalföldnek úgy nyilatkozott: a keretben is változások várhatók.
dec. 5
11:57
Formula–1: tarthatatlanok a Forma–1 jelenlegi költségei (She)
A Honda lépése is bizonyítja, hogy a Forma–1-ben a legfontosabb feladat jelenleg a költségek csökkentése – reagált a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) arra, hogy a japán gyár pénteken kiszállt a sorozatból.
dec. 5
12:57
Már van is vevője a Hondának (Behaviour)
A 2008-as volt az utolsó évad a Honda számára a Forma-1-ben - jelentette be Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója pénteken egy tokiói sajtótájékoztatón.
dec. 5
13:09
Autósport: az Audi a válság miatt kiszáll a Le Mans-ból (She)
A német autógyártó Audi bejelentette, hogy a következő évben nem indul az Amerikai Le Mans-szériában, így reagálva az autóipart megrázó világgazdasági válságra.
dec. 5
13:11
Atlétika: visszavonul a pekingi olimpia női magasugróbajnoka (She)
Bejelentette visszavonulását Tia Hellebaut, a pekingi olimpia belga női magasugróbajnoka, aki egyúttal közölte, hogy várandós.
dec. 5
13:27
Formula–1: többen is bejelentkeztek a Honda-istállóért (She)
Kevéssel a japán Honda autógyár bejelentése után, mely szerint az autóipart különösen érzékenyen sújtó világgazdasági válság miatt kiszáll a Formula–1-ből, meg is jelentek az első érdeklődők a csapat iránt.
dec. 5
13:33
Újra bizaémat kap Schmitt Pál? (Behaviour)
Január 10-én tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, amelynek elnökeként valószínűleg újra bizalmat kap Schmitt Pál. Az alelnöki és főtitkári posztokon viszont változások várhatók.
dec. 5
14:03
Labdarúgás: Mikulás-kupa az Illovszky-stadionban (She)
A tél beköszöntével elkezdődik a Magyar Gyermeklabdarúgó-szövetség (MGYLSZ) OMV Bajnoki Teremtornáinak szezonja, amelynek nyitó eseménye december 7-én, vasárnap 11:00 és 16:45 óra között lesz a Fáy utcában.
dec. 5
14:21
MOB: Schmitt ellenfél nélkül, Kamuti alelnök lehet (She)
Január 10-én tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, amelynek elnökeként valószínűleg újra bizalmat kap Schmitt Pál. Az alelnöki és főtitkári posztokon viszont változások várhatók.
dec. 5
14:39
Játékossors: Hildebrand iránt több országból is érdeklődnek (She)
Timo Hildebrand német, francia és angol klubok látószögébe is bekerült, miután közös megegyezéssel szerződést bontott korábbi klubjával, a Valenciával.
dec. 5
14:57
MU: Cristiano Ronaldo majdnem az Arsenalhoz igazolt (She)
A 2008-as esztendő aranylabdása, Cristiano Ronaldo elismerte, közel állt ahhoz, hogy ne a Manchester United, hanem az Arsenal játékosa legyen.
dec. 5
15:33
BL: a rémült Atlético csak villámlátogatást tesz Marseille-ben (She)
A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában az Atlético Madrid az Olympique Marseille otthonába látogat – de a fenyegetések miatt csak a meccs napján, kedden érkezik meg a francia városba, és a találkozó után rögtön hazaindul.
dec. 5
15:35
Schalke 04: jöhet a téli nagytakarítás a „királykékeknél” (She)
A klubmenedzser, Andreas Müller szerint a téli átigazolási szezonban nagytakarítás lesz a Bundesligában gyengén szereplő, csupán a 9. helyen álló Schalke 04 labdarúgócsapatánál.
dec. 5
15:51
Siófok: januártól Aczél Zoltán lesz a Balaton-partiak edzője (She)
2009 januárjától Aczél Zoltán, a REAC korábbi edzője lesz a Siófok NB I-es labdarúgócsapatának szakvezetője.
dec. 5
15:53
NFL: visszatérhet a New Englandhez a legendás linebacker (She)
Könnyen elképzelhető, hogy a legendás védőjátékos, Junior Seau visszatér az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságba (NFL).
dec. 5
15:55
Inter: Mourinho visszaküldte az ifibe Mario Balotellit (She)
José Mourinho, az Internazionale vezetőedzője a Primavera-csapatba küldte vissza Mario Balotellit, a milánói fekete-kékek rendkívül tehetséges támadóját.
dec. 5
16:27
Kiszáll a Honda a Forma 1-ből (Blikk)
Tokió — A gazdasági világválság utolérte a Forma–1-et is. A Super Aguri év közbeni távozása után Fukui Takao (64), a Honda elnök-vezérigazgatója sokkoló bejelentést tett tegnap délelőtt: a japán autógyártó cég jövőre kiszáll a száguldó cirkuszból. A vállalat 760 dolgozóját rúgta ki, s 140 ezerrel csökkentette az autógyártást. Elképzelhető, hogy a Honda távozása csak a kezdet. Az egyik legnagyobb…
dec. 5
16:27
Kajak-kenu: négy pályázó a kajak-kenus kapitányi posztra (She)
A pénteki határidőig Bakó Zoltán, Storcz Botond, Makrai Csaba és Szabó Attila adta be pályázatát a szövetségi kapitányi posztra a Magyar Kajak-kenu Szövetséghez – jelentették be az MKKSZ sajtótájékoztatóján.
dec. 5
16:29
CSZKA Moszkva: ígéretéhez híven távozott Gazzajev (She)
Júliusi ígéretéhez híven a Nancy elleni, 4–3-as sikert hozó UEFA-kupa-mérkőzés után lemondott posztjáról Valerij Gazzajev, a CSZKA Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője.
dec. 5
16:45
Oroszország: két Eb-n is szereplő kapus lesz a Kubany edzője (She)
A Dinamo és a Lokomotiv Moszkva korábbi kitűnő kapusa, a két Európa-bajnokságot is megjárt Szergej Ovcsinnyikov lesz a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második helyén végzett Kubany Krasznodar vezetőedzője.
dec. 5
17:03
Férfi kosárlabda NB I: elfogadták az óvást, Körmend–Szolnok 67–66 (She)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) pénteki határozatában helyt adott a Polaroid Lami-Véd Körmend óvásának: a videofelvételek alapján Zbigniew Bialek kosara még időn belül esett a Szolnok elleni élvonalbeli találkozón, így a találkozó végeredménye 67–66 a vasi csapatnak. A döntés ellen 8 napon belül lehet fellebbezni.
dec. 5
17:21
Brit-rali: két török versenyző kórházba került (She)
Kórházba került a Castrol Ford csapat két török pilótája, Muratoglu Koray és Suren Caglar, miután balesetet szenvedtek a Brit-ralin.
dec. 5
17:39
Paksi FC: ajtót mutattak Márkusnak, Salamonnak és Molnár Zoltánnak (She)
A Paksi FC játékosai egyéni elbeszélgetésen vettek részt csütörtök délután, és a klub pénteken bejelentette, hogy megválik több rutinos játékosától is.
dec. 5
17:57
NHL: hatmeccses eltiltás a szókimondó hokisnak, Averynek (She)
Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Sean Avery, az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Dallas Stars szókimondó hokisa.

Keresés