2009. január 4. vasárnap

jan. 4
0:00
Primera División: Villa góllal segítette győzelemhez a Valenciát (She)
Fernando Torres után egy másik spanyol válogatott csatár visszatérése is parádésra sikerült 2009 első hétvégéjén: a Valencia David Villa találatának és David Silva duplájának köszönhetően győzte le otthon 3–1-re az Atlético Madridot a spanyol labdarúgó élvonal 17. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén.
jan. 4
0:36
Darts-vb: Van Barneveld és Phil Taylor vívja a döntőt (She)
Raymond van Barneveld és Phil Taylor vívhatja a PDC darts-vb döntőjét a londoni Alexandra Palace-ban.
jan. 4
0:54
Portugália: nyert a Guimaraes és a Sporting is (She)
Egyaránt kétgólos győzelmet aratott idegenben a portugál labdarúgó élvonalban a Vitória Guimaraes és a Sporting CP: a Guimaraes 4–2-re verte a Rio Avét, a lisszaboniak pedig Liédson és Moutinho góljaival 2–0-ra a Setúbalt.
jan. 4
6:18
Válogatott gyerekek (Blikk)
Tíz csemete várja haza édesapját nemzeti focicsapatunk meccsei után.
jan. 4
6:20
Félmillió néző látta a rajtot (Blikk)
Két hét múlva érnek célba a nagy verseny pilótái.
jan. 4
6:22
Gera: Javulnom kell a tavasszal! (Blikk)
Szombaton már újra játszani akar a karácsony előtt megsérült labdarúgó.
jan. 4
6:24
Forest-siker a kupában (Blikk)
jan. 4
7:12
NBA: a Miami hosszabbításban győzött a Nets ellen (She)
A Miami Heat 16 pontos hátrányt dolgozott le a New Jersey Nets ellen, majd hosszabbításban meg is nyerte a találkozót az NBA alapszakaszának 65. játéknapján.
jan. 4
7:30
NFL: hosszabbítás után esett ki a Colts a Chargers otthonában (She)
A San Diego Chargers hosszabbítás után 23–17-re győzött az alapszakasz legértékesebb játékosának megválasztott Peyton Manninggel felálló Indianapolis Colts ellen az NFL wild card-hétvégéjén az Amerikai főcsoportban.
jan. 4
8:06
NHL: a visszatérő Osgood győzelemhez segítette a Detroitot (She)
A lágyéksérülés miatti tízmeccses kihagyás után visszatérő Chris Osgood győzelemhez segítette a Detroit Red Wings csapatát az NHL alapszakaszának 86. játéknapján. A Red Wingshez hasonlóan a Los Angeles Kings is szétlövéssel nyert, az ezúttal 6–1-re kikapó Pittsburgh pedig egyre mélyebb hullámvölgybe kerül.
jan. 4
8:08
Kerékpár: Bodrogiék Spanyolországban edzőtáboroznak (She)
Január 11-től tíz napon át a spanyolországi Calpéban edzőtáborozik Bodrogi László csapata, a Katyusa. A Cyclingnews internetes kerékpárosszaklap kitért rá, hogy az első közös tréningen – decemberben az olaszországi Marina di Bibbonában – főleg az orvosi ellenőrzéseken volt a hangsúly, most viszont már egyértelműen a kilométergyűjtés a cél.
jan. 4
9:00
Ökölvívás: lekapcsolták a lélegeztetőgépről Csojt (She)
Lekapcsolták a lélegeztetőgépről Csoj Jo Szam exvilágbajnok dél-koreai bokszolót, akit a december 25-i mérkőzésén elszenvedett súlyos sérülései után agyhalottnak nyilvánítottak az orvosok.
jan. 4
9:36
Felborítja az átigazolási piacot a font gyengülése (Infostart)
Hiába messze a legjövedelmezőbb a Premier League az európai topbajnokságok között, a font utóbbi hónapokban tapasztalt szabadesése átrendezheti a viszonyokat. Játékosügynökök azt valószínűsítik, hogy az angol labdarúgó-bajnokság már nem lesz annyira vonzó a külföldi futballisták számára.
jan. 4
9:36
Tenisz, Hopman-kupa: Szafinék nyertek az olaszok ellen (She)
Oroszország 2–1-re legyőzte Olaszországot a Hopman-kupán (nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokság), miután Marat Szafin 7:6, 6:4-re megverte Simone Bolellit, míg húga, Dinara Szafina 7:5, 6:3-ra nyert Flavia Pennetta ellen.
jan. 4
9:38
Újpest: Rajczit és Korcsmárt nem engedték el Belgiumba (She)
Eldőlt, hogy Rajczi Péter és Korcsmár Zsolt nem utazik a Germinal Beerschothoz. Az Újpest FC két labdarúgóját a belga klub orvosi vizsgálatra és próbajátékra várta volna, mivel azonban a lila-fehérek hétfőn kezdik a felkészülést, a vezetőség úgy döntött, nem engedik el a játékosokat.
jan. 4
9:54
Beckham már a jövő hétvégén játszhat (Metropol)
Carlo Ancelotti vezetőedző szerint már a rövid olasz téli szünetet követő első tétmérkőzésen, azaz jövő hétvégén, az AS Roma elleni bajnokin bemutatkozhat az AC Milan labdarúgócsapatában David Beckham.
jan. 4
9:54
Meghalt az ex-világbajnok (Behaviour)
Lekapcsolták a lélegeztetőgépről Csoj Jo Szam ex-világbajnok dél-koreai bokszolót, akit a december 25-i mérkőzésén elszenvedett súlyos sérülései után agyhalottnak nyilvánítottak az orvosok.
jan. 4
10:12
Premier League: Mark Hughes nyolcmillió fontot ajánlott Touréért (She)
Angol sajtóértesülések szerint Mark Hughes, a Manchester City menedzsere nyolcmillió fontot ajánlott Kolo Touréért, az Arsenal elefántcsontparti hátvédjéért.
jan. 4
10:14
Chelsea: Hollandiába ment kölcsönbe a „kékek” tehetsége (She)
A holland De Graafschap labdarúgócsapatához került kölcsönbe Ben Sahar, a Chelsea csatártehetsége.
jan. 4
10:16
Tenisz: Czink Melinda harmadik győzelmével már főtáblás (She)
Harmadik selejtezőmérkőzését is sikerrel vette Czink Melinda a brisbane-i WTA-tornán, ezzel a főtáblára jutott.
jan. 4
10:30
Arsenal: három hetet hagy ki a sérült Mikael Silvestre (She)
Háromhetes kihagyásra kényszerül Mikael Silvestre, az Arsenal francia védője, aki a Plymouth elleni, győztes FA-kupa-mérkőzésen sérült meg.
jan. 4
10:32
Portsmouth: halálos fenyegetéseket kapott Jermain Defoe (She)
Halálos fenyegetéseket kapott telefonon Jermain Defoe, a Portsmouth angol válogatott labdarúgója.
jan. 4
11:24
Svájc: hazacsábítaná Hakan Yakint a Neuchatel Xamax (She)
A Neuchatel Xamax labdarúgócsapata a 71-szeres svájci válogatott támadóval, Hakan Yakinnal szeretne erősíteni a téli átigazolási időszakban.
jan. 4
11:26
MLSZ: a telki edzőközpontot május 2-án adhatják át (She)
Folytatódnak a munkálatok a telki MLSZ-edzőcentrumban, ahol december elején anyagi nehézségek miatt állt le az építkezés.
jan. 4
11:42
Vasas: Balog Zsolt csütörtöktől együtt készül a kerettel (She)
Külön edzéstervvel készült a január 8-i felkészülés kezdetére Balog Zsolt. A Vasas 30 esztendős hátvédjét október végén bal oldali lágyéksérvvel operálták, s amikor a felnőttkeret téli szabadságra ment, a bekk akkor kezdte el a futógyakorlatokat.
jan. 4
11:44
Kerékpár: öngyilkos lett az olaszok remek versenyzője (She)
Holtan találták a 42 éves Luca Gelfit, az 1990-es évek kiváló olasz kerekesét, aki a rendőrség szerint öngyilkosságot követett el.
jan. 4
12:00
Inter: 150 ezer euróra büntethetik a késve érkező Adrianót (She)
Újabb probléma merült fel Adrianóval kapcsolatban. Az Inter brazil csatára egy nappal később érkezett vissza hazájából a fekete-kékek edzőtáborába, ezért az olasz klub 150 ezer euróra (ez egyhavi bérének 30 százaléka) akarja megbüntetni őt.
jan. 4
12:00
Kobori elveszítette vb-övét (Behaviour)
Vereséggel zárta első profi címvédő mérkőzését a japán Kobori Juszuke, akitől a namíbiai Paulus Moses ragadta el a Boksz Világszövetségnél (WBA) könnyűsúlyban őrzött vb-övét.
jan. 4
12:02
Everton: Pienaar nem mehet az orosz bajnokcsapathoz (She)
David Moyes, az Everton labdarúgócsapatának menedzsere visszautasította az orosz bajnok Rubin Kazany 4.7 millió eurós, Steven Pienaarra tett ajánlatát.
jan. 4
12:18
Profi ökölvívás: a japán Kobori elveszítette vb-övét (She)
Vereséggel zárta első profi címvédő mérkőzését a japán Kobori Juszuke, akitől a namíbiai Paulus Moses ragadta el a Boksz Világszövetségnél (WBA) könnyűsúlyban őrzött vb-övét.
jan. 4
12:20
Tenisz: Tommy Haas elindul az Australian Openen (She)
Négyhónapos kényszerszünet után az Australian Openen tér vissza Tommy Haas, a németek kitűnő teniszezője.
jan. 4
12:36
Görögország: francia középpályással erősített a PAOK (She)
A görög bajnoki címre hajtó PAOK labdarúgócsapata fél évre kölcsönvette a Rennes csapatától Olivier Sorlint.
jan. 4
12:38
Ausztria: volt osztrák válogatott csatárt igazolt a LASK (She)
Az osztrák élvonalbeli LASK labdarúgócsapata a szezon végéig szerződtette a volt osztrák válogatott Roman Wallnert.
jan. 4
12:54
Belgium: a CSZKA-hoz igazol a Lokeren nagy tehetsége (She)
A CSZKA Moszkva labdarúgócsapata öt évre szerződteti Ouwo Moussa Maazout, a belga Lokeren nigeri csatárát.
jan. 4
13:12
REAC: Rákospalotán edz a csapat nélküli Bárányos Zsolt (She)
A Rákospalotai EAC-nál kezdi meg a felkészülést Bárányos Zsolt. Legutóbb a Nyíregyháza Spartacusnál futballozó 33 esztendős középpályással az őszi idény végén bontott szerződést a klub, s noha neve felvetődött Siófokon, egyelőre nincs csapata.
jan. 4
13:14
MotoGP: Marco Melandri jövője a Dorna kezében van (She)
Alberto Vergani, Marco Melandri menedzsere szerint a Dorna promóciós cég kezében van az olasz versenyző pályafutásának sorsa.
jan. 4
13:30
Blog: Erdei az „amerikai álomról” és Barasjanról – videó! (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett a fanzone.hu-n olvasható blogjában Erdei Zsolt, világbajnok ökölvívó. A magdeburgi utazás előtt álló Madár reagált a Jurij Barasjannal kapcsolatos hozzászólásokra, valamint videót láthatnak az ukrán ökölvívó Hugo Hernán Garay elleni mérkőzéséről.
jan. 4
13:32
Hearts: László Csaba reménykedik Balogh János megtartásában (She)
A gól nélkül végződő edinburgh-i derbi után László Csaba, a Hearts menedzsere dicsérte Balogh János teljesítményét. A szakvezető reménykedik benne, hogy a skót klub meg tudja tartani a magyar kapust, akinek kölcsönszerződése januárban jár le.
jan. 4
13:48
"Elkezdték leoltani a villanyt a stadionokban" (Infostart)
A magyar élsportnak struktúraváltásra lenne szüksége - jelentette ki Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakember ugyanakkor arról is beszélt, hogy ennek most nem kedveznek a gazdasági körülmények.
jan. 4
13:48
Alpesi sí Vk: a német Maria Riesch győzött Zágrábban (She)
A német Maria Riesch nyerte meg a zágrábi műlesikló világkupaviadalt az olasz Nicole Gius és a cseh Sárka Záhrobská előtt. Ez volt a németek klasszisának zsinórban harmadik győzelme a Vk-sorozatban.
jan. 4
13:50
Bayern München: küszöbön áll a búcsú Van Bommeltől (She)
A Bayern München csapatkapitánya, Mark van Bommel úgy nyilatkozott a Bild am Sonntagnak, hogy nem elégedett a müncheni vezetők ajánlatával – így könnyen lehet, hogy új csapat után néz. A holland szerződése a nyáron jár le a bajoroknál, és a vezetők csupán egy évvel akarják meghosszabbítani a kontraktust, ezt pedig kevesli a középpályás.
jan. 4
14:06
Sífutás, Tour de Ski: a finn Kuitunen a női győztes (She)
A finn Virpi Kuitunen nyerte meg a női Tour de Ski 2009-es versenysorozatát Val di Fiemmében. A rettenetesen nehéz pályán Kuitunen hét másodperccel előzte meg honfitársát, Aiso Kaisa Saarinent, és több mint fél percet vert a bronzérmes szlovén Petra Majdicra.
jan. 4
14:08
Északi összetett, Vk: Koivuranta volt a legjobb Schonachban (She)
A finn Anssi Koivuranta nyerte meg a németországi Schonachban rendezett egyéni északi összetett Világkupa-futamot, a 10 km-es Gundersen-versenyen az amerikai Bill Demong lett a második, a harmadik helyen pedig a hazaiak versenyzője, Björn Kircheisen zárt.
jan. 4
14:24
Liverpool: tehetséges izlandi tinivel erősíthetnek a „vörösök” (She)
A Manchester United után a Liverpool is újabb ifjú tehetséggel erősíti meg keretét: a „vörösök” napokon belül szerződtethetik Victor Pálssont, a dán AGF ifjú izlandi középpályását.
jan. 4
14:26
Bayern München: Willy Sagnol befejezheti a pályafutását (She)
A Bayern München francia hátvédje, Willy Sagnol sorozatos sérülései miatt szögre akaszthatja futballcipőjét. A francia válogatott játékos jelenleg Achilles-ín-sérüléssel küzd.
jan. 4
14:28
Izrael: Matthäus elhagyhatja az országot, mert félti biztonságát (She)
Lehet, hogy lemond posztjáról Lothar Matthäus, a Maccabi Netanya vezetőedzője, mivel nem érzi magát teljes biztonságban a gázai övezetbeli összecsapások miatt.
jan. 4
14:30
Manchester United: Ferguson először beszélt Tévez távozásáról (She)
Először beszélt az argentin Carlos Tévez lehetséges távozásáról Sir Alex Ferguson, a Manchester United futballcsapatának mestere. A skót vezetőedző „engedékenységéről" a Sunday Express adott hírt vasárnap.
jan. 4
14:42
RM Castilla: Szalai Ádám góllal segítette győzelemhez csapatát (She)
„Szokás szerint” a Szalai, Bueno csatárduó góljainak köszönhetően győzött a Real Madrid Castilla a spanyol harmadik liga vasárnapi mérkőzésén. A „kis Real” 2–0-ra győzte le a kieső helyen álló Pájara Playas csapatát. Szalai és Bueno 10-10 találattal vezetik a Segunda División B 2. csoportjának góllövőlistáját.
jan. 4
14:42
Tevez: több pénz-hosszabb szerződés (Behaviour)
A Sunday Expressnek nyilatkozva Alex Ferguson a Machester united skót menedzsere elismerte, könnyen lehet hogy Carlos Tevez a nyártól nem az angol együttes játékosa lesz.
jan. 4
14:44
Hamburg: 2012-ig hosszabbítottak a csapat főszponzorával (She)
A Bundesligában szereplő Hamburger SV vezetői 2012-ig hosszabbítottak a csapat főszponzorával, az Emirates légitársasággal. A hosszabbítás időszerű volt, a szerződés ugyanis a szezon végén lejárt volna.

Keresés