2009. január 15. csütörtök

jan. 15
0:36
Guerrero túl van az életveszélyen (Metropol)
Nincs már életveszélyben Cristobal Guerrero, aki motorjával kedden bukott a Dakaron.
jan. 15
2:18
Férfi kosárlabda Euroliga: kiesett az Efes Pilsen (She)
A török Efes Pilsen 80–69-re kikapott a Real Madrid otthonában a férfi kosárlabda Euroliga D-csoportjának utolsó, 10. fordulójában, így nem jutott a legjobb 16 közé.
jan. 15
4:30
Szenzációs magyar szereplés a Dakaron (Behaviour)
Vélhetően, ha kérhetett volna, sem kaphatott volna szebb születésnapi ajándékot kedden a Dakar idei versenyén Palik László. Az immár 47 éves pilóta történelmi tettet hajtott végre: összetettben a tizedik helyen áll az autósok mezőnyében, ami a Dakar történetének messze a legjobb magyar teljesítménye. Igaz, számos akadály vár még a versenyzőkre, ám az eddig elért helyezés miatt egy percig sem kell…
jan. 15
6:12
Remekelnek a magyarok a Dakaron (Blikk)
FIAMBALÁ – Még a Dakar-rali legnagyobb sztárjainak is megakad a szeme az eredménylistát böngészve. Az autósok és a kamionosok között is szerepel magyar egység a közvetlen élmezőnyben, az első tízben! A Palik László (47), Darázsi Gábor (36) páros a tizedik, a Szaller Zoltán (35), Pócsik László (39), Csitári Tibor (38) trió pedig a hetedik az összetettben. Ilyen bámulatos szereplésre pedig még nem…
jan. 15
6:14
Állítsuk meg Ronaldót! (Blikk)
LONDON – Gera Zoltán már az őszi vb-selejtezőre készül, és szerinte a Manchester portugál sztárja a világ legjobb játékosa, 2008-ban az Aranycipőt és az Aranylabdát is begyűjtő portugál klasszisra voksolt.
jan. 15
6:16
Erősít a REAC (Blikk)
BUDAPEST – Wellness-szalonban edzettek a REAC focistái. Szobabiciklizés, erősítés és szaunázás is szerepelt a játékosok edzésprogramjában.
jan. 15
6:18
Apjukra ütöttek a kézisek (Blikk)
TATA – Iváncsik Mihály és Putics Jenő gyermeke is pályára lép szombaton a horvátországi férfi világbajnokságon.
jan. 15
6:20
Huszti mindenképpen kell a Hannovernek (Blikk)
HANNOVER – Bizakodik a német élvonalbeli fociklub, a Hannover 96 elnöke, hogy Huszti Szabolcs (25) a nyáron mégsem hagyja el az egyesületet. Azt mondja, jó oka van erre, mert szerinte a magyar válogatott játékosa eddig elsősorban a hét elején kirúgott sportigazgató, Christian Hochstätter miatt akart távozni. Martin Kind (63) hozzátette, Huszti a csapat egyik legjobbja. Nélküle biztosan kiesnének,…
jan. 15
6:48
Formula-1: interneten keresztül mutatják be az új Toyotát (She)
Interneten mutatják be a Formula–1-es Toyota új versenyautóját, a TF109-es jelzésű modellt.
jan. 15
7:06
NHL: a Detroit Red Wings győzelmét hozta az Anaheim elleni meccs (She)
Remek mérkőzésen, 4–3-as győzelmet aratott a Detroit Red Wings az Anaheim Ducks otthonában az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.
jan. 15
7:24
Formula-1: Schumacher Silverstone-ban majdnem meghalt (She)
Az 1999-es Brit Nagydíjon elmondása szerint közel állt a halálhoz Michael Schumacher, a sportág hétszeres világbajnok klasszisa.
jan. 15
7:42
NBA: Roger Mason büntetőjével nyert a Spurs a Lakers ellen (She)
A végletekig izgalmas mérkőzésen a San Antonio Spurs hazai pályán egy ponttal, 112–111-re verte meg a Los Angeles Lakerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
jan. 15
7:44
Békéscsaba: Ausztráliából érkezhet Simon Attila a csapathoz (She)
Simon Attilával erősíthet a Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE, ha az Ausztráliából hazatérő középpályás megegyezik a lila-fehérekkel.
jan. 15
7:46
Afrika: László Csaba távozása után is megy Ugandának (She)
A házigazda Uganda veretlen teljesítménnyel, a döntőben Kenyát legyőzve (1–0) megnyerte a tízcsapatos Kelet- és Közép-afrikai bajnokságot.
jan. 15
8:18
A Milan boldogan eladná Kakát a Manchester Citynek (Infostart)
Már csak Kakán múlik, hogy igent mondjon a Manchester City ajánlatára, az AC Milan ugyanis elfogadta a nagy-britanniai klub 100 millió eurós vételi ajánlatát. Lapértesülések szerint a brazil sztár már megszabta a feltételeket a klubcseréhez.
jan. 15
8:54
Hoffenheim: nagy csapás az újoncnak, kidőlt Ibisevic (She)
Minden valószínűség szerint hosszú időre kidőlt Vedad Ibisevic, a Hoffenheim labdarúgócsapatának ősszel parádés formában játszó támadója.
jan. 15
9:30
Kézilabda: a hódmezővásárhelyi Földes Katát megműtötték (She)
Az ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC jobbszélsőjét, Földes Katát megműtötték. A játékos az elmúlt év közepétől bajlódott vállsérülésével.
jan. 15
9:32
DVTK: két új játékos írt alá, de Sisával nem egyeztettek (She)
Aláírta szerződését a nehéz anyagi helyzetben levő DVTK labdarúgócsapatához a volt utánpótlás-válogatott szerb Deszpot Viskovics és a togói Nomo Teh Marco – mindketten a hátvédsorban bevethető játékosok.
jan. 15
9:48
Tenisz: orosz házidöntő lesz a sydney-i női viadalon (She)
Orosz házidöntőre kerül sor a sydney-i WTA-tenisztornán, miután Jelena Gyementyjeva valósággal lemosta az első kiemelt amerikai Serena Williamst, Dinara Szafina pedig nagy küzdelemben legyőzte az egyedül nem kiemeltként elődöntőbe jutó japán Szugijama Ait.
jan. 15
9:50
Australian Open: Szávay a 23. kiemelt, Czink főtáblás (She)
Az egyik magyar főtáblás, Szávay Ágnes a 23. kiemeltként indul a hétfőn kezdődő ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. A világranglistán 25. játékos mellett Czink Melinda is tagja a 128 fős élmezőnynek, míg Marosi Katalin a selejtezőből indul. A melbourne-i szervezők a férfiaknál és a nőknél is a világelsőt rangsorolták az élre a spanyol Rafael Nadal, illetve a szerb Jelena Jankovics személyében.
jan. 15
10:06
Tenisz: Federer már döntőben, ellenfelére vár a svájci (She)
Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer három játszmában, döntő szett rövidítésben legyőzte a spanyol Fernando Verdascót, és ezzel bejutott a Kooyong Classic meghívásos tenisztorna fináléjába. Ellenfele Stanislas Wawrinka vagy Fernando González lehet.
jan. 15
10:08
Asztalitenisz: nyolcéves lány indult a japán felnőttbajnokságon (She)
Hirano Miu személyében egy nyolcéves kislány is elindult a japán felnőtt asztalitenisz-bajnokságon.
jan. 15
10:12
Nyolcévesen az asztalitenisz-bajnokságon (Behaviour)
Hirano Miu személyében egy nyolcéves kislány is elindult a japán felnőtt asztalitenisz-bajnokságon.
jan. 15
10:42
Inter: ha nem kerülik el a sérülések, Vieira lemondja a válogatottságot (She)
A francia sportnapilapnak, a L’Équipe-nek adott interjújában az olasz Internazionale középpályása, Patrick Vieira jelezte, hogy ha az elmúlt időszakban őt sorozatosan kínzó izomproblémák a jövőben is előjönnek, le kell mondania a szereplést a francia válogatottban.
jan. 15
10:44
Kaposvári Rákóczi: eltörött Bojan Bozsovics lába, 2 hónap pihenő (She)
Súlyos sérülést szenvedett Bojan Bozsovics, a Kaposvári Rákóczi csatára: a támadó lábközépcsonttörést szenvedett – adta hírül a somogyi csapat honlapja.
jan. 15
11:00
Manchester United: három hétig nem játszhat a sérült Rooney (She)
Háromhetes pihenőre kényszerül Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának kitűnő támadója, aki a Wigan elleni, éppen az ő góljával 1–0-ra megnyert bajnokin sérült meg.
jan. 15
11:00
Javul a Chelsea: negyvenöt percen át már megy egy harmadik ligás ellen (Infostart)
A Chelsea végre, legalább egy félidőn keresztül, úgy játszott, ahogy hívei várják tőle, a Juve és az Inter is továbblépett, míg a Barcelona meglepetést keltett - legalábbis azzal, hogy csak 2-1-re győzött a Nou Campban. Kupamérkőzéseket játszottak Európa legerősebb futballnemzetei.
jan. 15
11:02
Póker: tovább nő az online ipar, csúcsok dőlnek hétről hétre (She)
Elmondható, hogy az év vége után az év eleje is azt mutatja, a gazdasági válság (egyelőre legalábbis) elkerüli az online póker üzletet, sőt rekordok születnek a legnagyobbaknál, napról napra döntögetve a korábbi csúcsokat.
jan. 15
11:18
Atlétika: érmet vár a fedett Eb-n az új szövetségi kapitány (She)
Egy dobogós helyezésben gondolkozik Dornbach Ildikó a márciusi fedett pályás atlétika Európa-bajnokságon, amely a tavaly szeptemberben kinevezett szövetségi kapitány első nagy megmérettetése lesz.
jan. 15
11:54
Rafa Nadal újabb "fronton" előzte meg Roger Federert (Infostart)
2004 óta először fordul elő az esztendő első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen, hogy nem Roger Federer a férfiegyes első kiemeltje. A titulus ezúttal a világranglista aktuális éllovasát, Rafael Nadalt illeti. A hölgyeknél a szerb Jelena Jankovics az első számú kiemelt.
jan. 15
11:54
Bolton Wanderers: nem kell Denílson, és nem jön Bullard sem (She)
Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Bolton Wanderers nem tart igényt Denílsonra. A világbajnok brazil játékos az angol csapatnál járt próbajátékon, de a szakvezetőket nem győzte meg teljesítménye. A Fulham labdarúgója, Jimmy Bullard sem érkezik a csapathoz.
jan. 15
11:56
Tenisz: Serena Williams saját magát tartja a legnagyobb esélyesnek (She)
A világranglistán második helyezett amerikai Serena Williams igen optimistán várja a hétfőn kezdődő Australian Opent.
jan. 15
12:00
Holnap műtik, egyhónapos kihagyásra számít Dárdai (Behaviour)
Várhatóan egy hónapot kell kihagynia a berlini Hertha BSC és a magyar válogatott labdarúgójának, Dárdai Pálnak, akit pénteken megműtenek Berlinben.
jan. 15
12:12
Tenisz: Del Potro győzelmével kialakult az elődöntő párosítása (She)
Az első helyen kiemelt argentin Juan Martín Del Potro magabiztosan nyert a szerb Viktor Troicki ellen a 485 ezer dollár összdíjazású aucklandi kemény pályás férfi torna negyeddöntőjében. Ezzel kialakult az elődöntő párosítása: Del Potro a svéd Robin Söderlinggel, az amerikai Sam Querrey pedig a spanyol David Ferrerrel játszik.
jan. 15
12:14
Formula-1: bemutatta a Toyota 2009-es autóját, az új TF109-est (She)
A Ferrari után másodikként a Toyota Formula–1-es istálló is bemutatta 2009-es versenyautóját, a TF 109-est.
jan. 15
12:30
A középcsatár drámája máris eldöntötte a német Bundesliga elsőségének sorsát? (Infostart)
A Bundesliga őszi meglepetés-csapatának első számú csillaga, Vedad Ibisevic súlyos sérülést szenvedett klubja, a TSG Hoffenheim edzőmérkőzésén. A vizsgálatok első eredménye szerint keresztszalag-szakadás a diagnózis - ha helyes a verdikt, lehet, hogy gyakorlatilag eldőlt a német bajnokság.
jan. 15
12:30
Anglia: Newcastle-ben ontja a gólokat Gascoigne unokaöccse (She)
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Newcastle United szerződtette Cameron Gascoigne-t, a volt válogatott botrányhős, Paul Gascoigne hétéves unokaöccsét.
jan. 15
12:32
Tenisz: két cseh játékos jutott be a hobarti döntőbe (She)
Cseh házidöntőt rendeznek a Hobartban zajló női tenisztornán, miután Iveta Benesová és Petra Kvitová is győzni tudott az elődöntőben.
jan. 15
12:48
Blackburn Rovers: Givet a szezon végéig a csapatot erősíti (She)
Az Olympique Marseille a honlapján hivatalosan is megerősítette a hírt, mely szerint az idény végéig kölcsönadja hátvédjét, Gael Givet-t az angol Blackburnnek.
jan. 15
13:06
AC Milan: húszéves brazil védőt igazoltak a piros-feketék (She)
Az AC Milan átigazolta Felipe Mattionit a Gremiótól. A 20 éves brazil játékos – akinek olasz útlevele is van – a védelem és a középpálya jobb oldalán vethető be.
jan. 15
13:08
Női kézilabda BL: a Zvezda győzelemmel hangolt a Győr ellen (She)
A Zvezda Zvenyigorod 27–23-ra nyert a rivális Lada Togliatti ellen az orosz bajnokság rangadóján. A két csapat azonban így is alaposan lemaradva, egyaránt 19 ponttal áll a 27 pontos listavezető Dinamo Volgograd mögött.
jan. 15
13:24
West Brom: Fortune érkezett, vele harcol a kiesés ellen a klub (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő West Bromwich Albion kölcsönbe megszerezte Marc-Antoine Fortune-t, a Nancy támadóját.
jan. 15
13:48
A Toyota most már győzni is szeretne (Behaviour)
Bemutatta idei autóját a Forma-1-es Toyota istálló, amelynek fő célja, hogy megszerezze története első világbajnoki futamgyőzelmét.
jan. 15
14:00
Vívás: Budapesten a női párbajtőrelit, magyar építkezés (She)
A hagyományokhoz híven rendkívül erős mezőny gyűlik össze a női párbajtőrözők budapesti Grand Prix-versenyére, melyet pénteken és szombaton rendeznek Budapesten, a Sportmax II. sport- és szabadidőközpontban.
jan. 15
14:02
Tenisz: Djokovics és Nieminen is elődöntős Sydney-ben (She)
David Nalbandian és Richard Gasquet után az első helyen kiemelt Novak Djokovics és a finn Jarkko Nieminen is bejutott a legjobb négy közé a Sydney-ben zajló ATP-tornán.
jan. 15
14:04
Ausztria: edzőt váltott a kiesés ellen harcoló SCR Altach (She)
Edzőváltással próbálja elkerülni a kiesést az osztrák labdarúgó élvonalban szereplő SCR Altach csapata: az új szakvezető a volt Rapid- és Austria Wien-edző, Georg Zellhofer lesz.
jan. 15
14:06
Olympiakosz: sikeresen megoperálták a szívbeteg klasszist (She)
Sikeresen megoperálták a szívproblémákkal küszködő Darko Kovacsevicset, az Olympiakosz labdarúgócsapatának rutinos szerb csatárát.
jan. 15
14:18
Már nem Abramovics a leggazdagabb, Beckham az első harmincban sincsen (Infostart)
Az elmúlt félév átrendezte az angol futball leggazdagabb szereplőinek listáját. Újabb milliárdosok léptek színre, leértékelődött a font, pénzügyi válság kínozza a világot - e három tényező bőven elég volt ahhoz, hogy meglepő változások történjenek.
jan. 15
14:18
Nyíregyháza: Lakatos visszatért Írországból, 3 évre írt alá (She)
Visszatért a Nyíregyháza labdarúgócsapatához Lakatos István, a szabolcsiak saját nevelésű játékosa – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 15
14:42
Rajtol a Budapest-Bamako rali (Behaviour)
Rekordszámú résztvevő jelentkezett az idei Budapest-Bamako ralira, amelynek újdonságairól, részleteiről számoltak be az indulók, illetve bemutatták a legérdekesebb járműveket is csütörtökön a Hotel Intercontinental Budapest előtt.

Keresés