2012. október 10. szerda

okt. 10
0:12
NS: Vanczák álarca; segített az FTC; ütötték-verték kollégánkat! - szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
okt. 10
0:30
NBA: a Dallas vereséget szenvedett Barcelonában (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rajtjára készülő, 2011-es bajnok Dallas Mavericks európai turnéja során kedden vereséget szenvedett a Barcelona vendégeként.
okt. 10
6:57
"Nem veszíthetjük el őt!" (Behaviour)
Cseh László Turi György nélkül kezdte meg a felkészülést szeptemper elején. Cseh László Turi György nélkül utazott el a múlt hétvégi dubaji rövid pályás úszó Világkupára. A jólértesültek már tudni vélték, a tréner és a honi vegyeskirály kapcsolata véget ért, vagy legalábbis repedezik. A jólértesültek tévednek...
okt. 10
6:59
Korosodó aszfaltbetyárok (Behaviour)
Amint azt Michael Schumacher az F1-ben 43 évesen megmutatta, hogy ilyen idősen is képes felvenni a versenyt a fiatalokkal - mégha legyőzni már nem is tudta őket -, más technikai sportokban viszont kiderült, a jó pilóta olyan, mint a jó bor: minél korosabb, annál jobb. Sőt, a legjobb!
okt. 10
7:24
Anderlecht: Juhász Roland a télen távozna Brüsszelből (She)
Juhász Roland eltökélt, hét év után mindenképpen elhagyná a belga Anderlechtet, és azt sem tartja kizártnak, hogy valamelyik magyar NB I-es csapat ajánlatára bólint rá – írta a Népszava.
okt. 10
7:26
Honvéd: Délczeg Gergely ismét edzésbe állt (She)
Edzésbe állt Délczeg Gergely, a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának 25 esztendős csatára.
okt. 10
7:42
Szeged: Buchholcz távozott, az elnök ült le a kispadra (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott Buchholcz Gábor és a Tisza Volán-Szeged.
okt. 10
7:44
Férfi kosár: a német élvonalból érkezett center a Körmendhez (She)
Az előző szezonban a német Telekom Bonn együttesében játszó horvát Zvonko Buljan a Körmend férficsapatához igazolt.
okt. 10
8:00
Jótékonyság: Republic, Caramel és Oláh Ibolya - koncert az állás nélküli újságírókért (She)
Könnyűzenei koncertre invitálunk mindenkit 2012. november 15-én este hét órára a Syma Csarnokba. A rendezvény bevétele a nehéz helyzetbe jutott, állás nélkül maradt újságírók megsegítését szolgálja.
okt. 10
8:00
Juhász Roland a télen távozna Brüsszelből (Metropol)
Mindenképpen elhagyná a belga Anderlechtet, a magyar Nb I sincs kizárva.
okt. 10
8:02
A vb-címvédő Casey Stoner visszatér (Metropol)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának pénteki szabadedzésein már indulni fog.
okt. 10
8:54
MotoGP: Casey Stoner visszatér, kérdés, hogyan bírja a bokája (She)
Casey Stoner szerint a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának pénteki szabadedzésein kiderül, hogyan bírja a bokája: a MotoGP-ben címvédő ausztrál versenyző, aki műtéten esett át, a hétvégén tér vissza.
okt. 10
9:12
Atlétika: Kovács bronzérmes a Tour de Tirol terepmaratonin (She)
Kovács Ádám bronzérmet nyert a Tour de Tirol elnevezésű, összesen 73 km-es távú terepfutóversenyen.
okt. 10
9:12
Michael Ballack edzőnek akar tanulni (Metropol)
Ballack ezüst érmeiről híresült el. Még nem tudja, mikor fogja megkezdeni edzői tanulmányait.
okt. 10
9:14
Ligakupa: Újpest-DVSC, MTK-KTE - program (She)
A Ligakupa 3. fordulójában kilenc mérkőzést rendeznek ma, ezeken többek között az Újpest a DVSC-t, az MTK a Kecskemétet fogadja. Tekintsék meg a programot!
okt. 10
9:30
Észtország: a helyi magyarok nyertek az észt szurkolók ellen (She)
Az észtországi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint a balti országban élő magyarokból összeállított csapat barátságos futballmérkőzést játszott az észt szurkolók együttese ellen.
okt. 10
9:48
PMFC: a klub álláspontja szerint a Kaposvár szegett szerződést (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága kizárta az (át)igazolásokból a PMFC-t, amiért nem rendezte Miroszlav Grumics megszerzése nyomán keletkezett tartozását a Kaposvárnak. A pécsiek álláspontja szerint azonban a Kaposvár a hibás, amiért nem tudták rendezni a kérdést. Az alábbiakban a PMFC sajtóközleményét olvashatják:
okt. 10
9:50
Videó: „lelőtte” csapattársát, ezért kiállították, végül sárgát kapott (She)
A mexikói élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Tijuana hazai pályán 1–0-ra nyert a Toluca ellen. A találkozó 50. percében Duvier Riascos szerezte a gólt, majd piros lapot kapott gólöröméért, amely során „lelőtte" csapattársát. A játékvezető aztán visszavonta az ítéletét, és sárga lapot adott neki. Tekintse meg a jelenetet!
okt. 10
10:06
Íjászat: magyar érmek a hagyományos vb-n (She)
Öt magyar érem született a dél-koreai Cseonanban rendezett VI. hagyományos íjász-világbajnokságon.
okt. 10
10:08
FTC: a kormány szakvéleményt kért az új stadion építéséről (She)
Nettó 24 millió forintért készít szakvéleményt és prezentációt a közigazgatási tárca megbízásából az International Management Group Kft. a Ferencvárosi Torna Club új labdarúgó-stadionjának felépítése elnevezésű projekt megvalósítása érdekében – derül ki a kormányzati portálon közzétett szerződésből.
okt. 10
10:24
Vb 2014: Fellaini térdsérülést szenvedett, három hétre kiesik (She)
Az Everton és a belga labdarúgó válogatott kulcsjátékosa, Marouane Fellaini térdsérülés miatt három hétre kidőlt a sorból, emiatt lemarad a Szerbia és Skócia elleni világbajnoki selejtezőkről.
okt. 10
10:26
Ökölvívás: Wach ne ijedjen meg Klicskótól! – Michalczewski (She)
November 10-én a hamburgi O2 Arénában hívja ki a WBO/IBF/WBA nehézsúlyú világbajnok Vladimir Klicskót a lengyel Mariusz Wach.
okt. 10
10:28
Barcelona: Bántóak Pepe szavai, de már ismerjük őt - Iniesta (She)
Andrés Iniesta, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona futballistája válaszolt az el Clásico után őt színészkedéssel vádoló Pepének. A spanyol válogatott középpályás elmondta, bántják őt a Real Madrid védőjének szavai, és kijelentette, sem ő, sem társai nem szoktak színészkedni.
okt. 10
10:42
Videó: Bár sokat kihagytam, segíteni akarok a válogatottnak - Juhász (She)
A magyar labdarúgó-válogatott a vb-selejtezőre készülve sajtótájékoztatót tartott, amelyen Juhász Roland elmondta, bizonyítani szeretne a válogatottban. Emellett beszélt az észtek elleni találkozóról, a hátvéd nagyon nehéz mérkőzésre számít.
okt. 10
10:44
Brazília: egymeccses eltiltást ért Ronaldinho „talpalása” - videó (She)
Egymeccses eltiltást kapott az Atlético Mineiro labdarúgócsapatában szereplő Ronaldinho, amiért a Gremio elleni szeptember végi meccsen veszélyesen magasra emelte a lábát Kléberrel szemben.
okt. 10
10:46
NBA: Kínába szerződött a hétszeres All-Star-válogatott McGrady (She)
Kínában folytatja pályafutását Tracy McGrady, akit hétszer választottak be az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All-Star-válogatottjába.
okt. 10
11:00
Serie A: a Parma megerősítette, hosszabbítanak Donadonival (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Parma megerősítette, jövő héten hosszabbítanak Roberto Donadoni vezetőedzővel.
okt. 10
11:18
UEFA: két meccset kapott a Montpellier mutogató edzője (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség két meccsre eltiltotta és ötezer eurós pénzbüntetésre ítélte René Girard-t, a Montpellier vezetőedzőjét, amiért a Schalke elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen sportszerűtlenül viselkedett.
okt. 10
11:20
Barca: újra edzésbe állt a májátültetésen áteső Abidal (She)
Újra edzésbe állt az áprilisban májátültetésen áteső Éric Abidal, a Barcelona francia labdarúgója.
okt. 10
11:36
Észtország: felért a csúcsra a gólhalmozó kiscsapat (She)
Bár három forduló még hátravan az észt labdarúgó-bajnokságból, a bajnokavatás nem hivatalos formában már megtörtént: eldőlt, hogy a Nomme Kalju szerzi meg az aranyérmet, fennállása során először.
okt. 10
11:38
Tenisz: Djokovics két szettben, Murraay játék nélkül a 3. körben (She)
A második helyen kiemelt szerb Novak Djokovics két szettben, 6:3, 6:2-re legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot, ezzel bejutott a harmadik fordulóba a sanghaji tenisztornán. Ugyanez a harmadikként rangsorolt Andy Murray-nek játék nélkül összejött, miután Florian Mayer visszalépett.
okt. 10
11:54
Tenisz: Djokovics két szettben, Murray játék nélkül a 3. körben (She)
A második helyen kiemelt szerb Novak Djokovics két szettben, 6:3, 6:2-re legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot, ezzel bejutott a harmadik fordulóba a sanghaji tenisztornán. Ugyanez a harmadikként rangsorolt Andy Murraynek játék nélkül összejött, miután Florian Mayer visszalépett.
okt. 10
11:56
Motorsport: Talmácsi jövőre is a Prorace csapatában versenyez (She)
Talmácsi Gábor a következő idényben is a cseh Prorace csapatban versenyez a motorkerékpáros Superbike-világbajnokság szupersport kategóriájában.
okt. 10
11:58
Kajak-kenu: Kérlek titeket, ne gyűlöljetek! - Janics Natasa (She)
Douchev-Janics Natasa ma késő délelőtt tartotta meg búcsú-sajtótájékoztatóját a szegedi Hotel Soleilben. Az eseményen jelen volt és szót kért az olimpiai bajnok kajakos férje, Andrian Douchev is.
okt. 10
12:12
Légióssors: Köteles a jövő héten ismét edzésbe állhat (She)
A belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Genk magyar kapusa, Köteles László rehabilitációja jól halad, a tervei szerint a jövő héten már ismét beállhat a közös edzésbe.
okt. 10
12:14
Videó: a román edző dühében hordágyat dobott a pályára (She)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Gloria Bistrita hazai pályán 3–1-re kikapott a Panduriitól. A bajnokságban nem túl jól szereplő Bistrita edzője, Nicolae Manea előbb a játékvezetőt inzultálta, majd a találkozó 45+2. percében mérgében a pályára dobta a hordágyat, miután elküldték a kispadtól. Tekintse meg a jelenetet!
okt. 10
12:30
Talmácsi a Prorace csapatban versenyez (Metropol)
Talmácsi a következő idényben is a cseh Prorace csapatban versenyez a motorkerékpáros Superbike-világbajnokság szupersport kategóriájában.
okt. 10
13:06
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek! (Infostart)
Csakis amiatt távozik Magyarországról a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa, mert férje, Andrian Douchev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot - közölte a versenyző szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.
okt. 10
13:06
Barcelona: Lionel Messinek hiányzik Guardiola (She)
Lionel Messi, a Barcelona támadója jelenleg az argentin labdarúgó-válogatottal hazájában készül az Uruguay és Chile elleni vb-selejtezőkre, ott faggatják az újságírók a legkülönfélébb témákról.
okt. 10
13:08
Darts: Keszthely rendezi meg a 2013-as ifjúsági Eb-t (She)
Keszthely lesz a házigazdája a dartsosok jövő évi ifjúsági Európa-bajnokságának a sportági világszövetség döntése nyomán – közölte a Magyar Dartsszövetség az MTI-vel szerdán.
okt. 10
13:42
Anglia: példás magaviselet nélkül nincs válogatott meghívó (She)
David Bernstein elnök vezetésével az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) magatartási kódexet készít a válogatott játékosok számára – az előírásokat megszegők kizárhatók lesznek a nemzeti csapatból.
okt. 10
14:00
Labdarúgás: Foxit is jelölték az év afrikai játékosának (She)
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) az NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano jelenleg kölcsönben futballozó játékosát, Foxi Kethevoamát is jelölte az év afrikai játékosa díjra – adta  hírül kecskemetite.hu.
okt. 10
14:09
Talmácsi jövőre is a legjobbak között motorozik (Behaviour)
Talmácsi Gábor az idei Superbike Világbajnokság misanoi versenyétől csatlakozott a sorozathoz, majd ezt követően rajthoz állt a bajnokság hátralévő 8 futamán. A Supersport kategóriában résztvevő cseh csapattal, a Prorace Teammel minden előzetes teszt nélkül vágtak neki a közös munkának, ami mindezek ellenére igen eredményesen sikerült.
okt. 10
14:11
Douchev-Janics Natasa: Ne gyűlöljetek! (Behaviour)
Csakis amiatt távozik Magyarországról a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa, mert férje, Andrian Douchev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot - közölte a versenyző szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.
okt. 10
14:18
Janics: Ne gyűlöljetek! (Metropol)
A sportoló a szegedi, búcsúzó sajtótájékoztatóján könnyeivel küszködve mesélte el döntése hátterét szerdán.
okt. 10
14:36
Vb 2014: Donovan és társa is kiesett, nincs új behívott (She)
Landon Donovan és Brek Shea sérülés miatt kihagyni kényszerül az amerikai labdarúgó-válogatott soron következő világbajnoki selejtezőit, de helyükre senkit nem hívott be Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány.
okt. 10
14:38
Vb 2014: PSG, Arsenal-gátat állítanak a franciák (She)
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Mamadou Sakhót (Paris SG) és Laurent Koscielnyt (Arsenal) tervezi szerepeltetni a védelem közepén a spanyolok elleni jövő keddi vb-selejtezőn.
okt. 10
14:40
Videó: Szabó Gabriella volt a fröcsicsaták bajnoka - Kozák Danuta (She)
A Londonban aranyérmes női kajak négyes vezérevezőse, Szabó Gabriella neve felkerült az örökös bajnokok nevét rögzítő márványtáblára, míg Kozák Danuta már tavaly átélhette ezt a pillanatot. Tekintse meg az NSO Tv felvételeit, ahogy a kétszeres olimpiai bajnok Kozák jellemezte csapattársát!
okt. 10
14:54
Vb 2014: Én akarok lenni Anglia Éric Cantonája - Rooney (She)
Wayne Rooney, az angol labdarúgó-válogatott támadója elmondta, szeretné segíteni a keret fiatalabb játékosait. Valahogy úgy, ahogy Eric Cantona tette a Manchester Unitedben.
okt. 10
15:12
Barcelona: fellebbeznek eltiltott játékosuk ügyében (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban listavezető Barcelona a hivatalos honlapján bejelentette, hogy fellebbezést nyújt be az UEFA fegyelmi bizottságához Sergio Busquets kétmeccses BL-eltiltása miatt.

Keresés