2012. november 12. hétfő

nov. 12
0:00
Videó: Ronaldo betalált, vérzett, de a Realt más mentette meg (She)
Nagy nehezen hozta a kötelező győzelmet a Real Madrid labdarúgócsapata a spanyol élvonalbeli bajnokság (Primera División) 12. fordulójában a Levante otthonában. A királyiak Cristiano Ronaldo góljával szereztek vezetést, ám Ángel egyenlített. Az előnyt Xabi Alonso szerezhette volna vissza, ám lehibázta a büntetőjét, ám a 84. percben a csereként beállt Álvaro Morata beállította a 2–1-es…
nov. 12
0:18
Egy 20 éves srác beállt, s az első labdaérintésével meccset nyert a Real Madridnak (Infostart)
Álvaro Moratát ünneplik a Real Madrid hívei. A 20 éves csatár a 83. percben beállt Mesut Özil helyére a Levante elleni bajnokin, s az első labdaérintésével győztes gólt szerzett.
nov. 12
0:18
Brazília: fordulatos meccsen nyert, s bajnok a Fluminense (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában a Fluminense Fred 88. percben szerzett góljával 3–2-re nyert a Palmeiras otthonában, így három körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén a Sao Paulót 2–1-re legyőző Gremióval és a Vasco ellen ikszelő Atlético Mineiróval szemben.
nov. 12
0:36
NS: mindent a Vidi és a Fradi győzelméről; hokitragédia - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
nov. 12
2:42
NFL: Philadelphiában nyert a Cowboys, ismét döntetlen a ligában (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 10. fordulójában a Dallas Cowboys 38–23-ra legyőzte a Philadelphia Eaglest. A Seattle Seahawks nem kegyelmezett a New York Jetsnek. A San Francisco 49ers–St Louis Rams összecsapás döntetlennel végződött.
nov. 12
6:00
NFL: négy év után újra döntetlen az alapszakaszban (She)
A hosszabbításban sem bírt egymással a San Francisco 49ers és a St. Louis Rams az NFC West rangadóján magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradó éjjel. A Philadelphia Eagles irányítója, Michael Vick, agyrázkódást szenvedett a Dallas Cowboys ellen elvesztett mérkőzés első félidejében, ahogyan San Francisco-i és chicagói kollégái, Alex Smith és Jay Cutler jártak a Rams, illetve a Texans ellen. A…
nov. 12
6:54
Jégkorong: NHL-es játékossal is szembenéz a Miskolc (She)
Egy NHL-es játékossal, Wojtek Wolskival a soraiban érkezik a lengyel bajnok Sanok a Miskolci Jegesmedvékhez a két jégkorongcsapat keddi barátságos mérkőzésére.
nov. 12
7:06
Még továbbjuthat a Videoton (Behaviour)
Nyolcvan percig bírta ki kapott gól nélkül a Videoton a Basel ellen, a csak védekezésre épülő játékba ekkor hiba csúszott. Mindamellett akár még tovább is juthat az Európa Ligában a fehérvári együttes.
nov. 12
7:08
Megvédte címét Vlagyimir Klicsko (Behaviour)
Noha voltak olyanok, akik abban bíztak, hogy az Egyesült Államokban élő, lengyel származású óriás, Mariusz Wach (27-1, 15 KO) képes lesz legalább megszorítani a hamburgi Q2 Arénában Vlagyimir Klicskót (59-3, 51 KO), maximum a bevonulásig élt a reményük.
nov. 12
7:10
Szegedi pólós show! (Behaviour)
Régen tapasztalt ilyen hangulatot a sokat megélt Komjádi uszoda, mint az elmúlt hétvégén, amikor a női és a férfi vízilabda hazai kupaküzdelmeinek négyes fináléját rendezték meg.
nov. 12
7:12
Ferencváros-győzelem a második Loki ellen (Behaviour)
Az NB I annyira jelentéktelen labdarúgó-bajnokság a világban, hogy egy-egy különlegessége, még ha az negatívumként létezik is, értéket képvisel, szóval már-már kezdtünk azért drukkolni, hogy a Siófok nyeretlenül abszolválja a 2012/2013-as idényt.
nov. 12
7:12
Spanyolország: a Real Madrid mentette meg az Oviedót (She)
Százezer eurós befektetéssel mentette meg a csődtől a Real Madrid futballklub korábbi élvonalbeli riválisát, az Oviedót.
nov. 12
7:14
Nem ismerik a vereséget (Behaviour)
Tovább folytatta a menetelését a női kézilabda BL-ben a Győr és a Ferencváros, mindkét együttes újabb győzelmet aratott - a győriek a horvát Koprivnica otthonában nyertek, a Fradi pedig Dabason győzte le nagy nehezen az orosz Volgogradot - s továbbra is száz százalékos a csoportjában.
nov. 12
7:14
NBA: Heat-vereség, Howard győzelemre vezette a Lakerst (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a címvédő Miami Heat 104–86-ra kikapott a Memphis Grizzlies vendégeként, míg a Los Angeles Lakers Mike Brown vezetőedző menesztése után immár második mérkőzését nyerte meg, ezúttal a Sacramento Kings ellen 103–90-re.
nov. 12
7:30
MLS: háromgólos előnyben a Robbie Keane vezette Galaxy (She)
Háromgólos előnybe került a Los Angeles Galaxy az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) konferenciadöntőjének első mérkőzésén. A címvédő Galaxy a Seattle Sounderst fogadta hazai pályán, és Robbie Keane duplájával, valamint Mike Magee találatával magabiztosan nyert 3–0-ra.
nov. 12
7:32
Argentína: bravúros sorozata után már dobogón a Lanús (She)
Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg az argentin labdarúgó-bajnokságban a Lanús, amely vasárnap hátrányból fordítva 4–1-re győzte le a Tigrét, és ezzel már harmadik a táblázaton. A nap további három meccsén nem született gól.
nov. 12
7:48
Brazília: búcsúzott az élvonaltól a Figueirense (She)
Az Atletico Goianiense után a Figueirense is búcsúzott a brazil állami labdarúgó-bajnokság élvonalától, miután hazai pályán nem bírt a Sport Recifével (1–1).
nov. 12
8:24
Videó: Büszke vagyok a csapatra! - Diego Scandella (She)
Az olimpiai selejtezőn a hollandoktól szétlövésben vereséget szenvedő magyar jégkorong-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Diego Scandella az NSO Tv-nek elmondta, büszke a csapatra, mert a játékosok mindent megtettek. Scandella hozzátette, hazai pályán hat lőtt góllal nyerni kellett volna, de hiába küzdöttünk, akartunk, nem volt szerencsénk.
nov. 12
9:00
Birkózás: negyedik helyen a mieink a csapat Eb-n (She)
Negyedik helyen végzett a magyar kötöttfogású birkózó-válogatott a moszkvai csapat Európa-bajnokságon.
nov. 12
9:02
NB I: Örülök, hogy Horváth Ferenc bekerült a magyar fociba - Sousa (She)
A labdarúgó NB I tegnapi Videoton–KTE-Phoenix Mecano (2–0) mérkőzését követő sajtótájékoztató egyik témája volt a találkozón a két kispad között kialakult vita. A történteket sem a kecskeméti vezetőedző, Horváth Ferenc, sem fehérvári kollégája, Paulo Sousa nem kívánta kommentálni, a portugál szakember ugyanakkor arról beszélt, örül neki, hogy Horváth Ferenchez hasonló ambiciózus edzők is…
nov. 12
9:04
Ökölvívás: öt érmet hoztak a fiatalok Wladyslawowóból (She)
Két ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok a wladyslawowói női ifjúsági és junior ökölvívó Európa-bajnokságon.
nov. 12
9:36
Tenisz: Czink egyet előrelépett, Arn kettőt rontott a ranglistán (She)
Mivel ebben a szezonban már nem rendeznek több WTA-tornát, alig történt változás a női teniszezők világranglistájának első száz helyezettje között. A magyarok élversenyzők közül Czink Melinda egy helyet előrelépve a 95., Arn Gréta pedig két helyet rontva a 117. Babos Tímea maradt a 64.
nov. 12
9:54
NBA: a Knicks korábbi edzője irányítja a Lakerst - sajtóhír (She)
Az amerikai vezető sportportálok (ESPN, Yahoo Sports, Los Angeles Times) egyöntetűen közlik, hogy Mike D’Antoni lesz a Los Angeles Lakers új vezetőedzője. A tréner a hírek szerint négyéves szerződést kötött az aranysárga-lila sztáregyüttessel.
nov. 12
9:56
Videó: vicces öngól is kellett a Fluminense bajnoki címéhez (She)
A Fluminense 3–2-re legyőzte a Palmeirast idegenben a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, s ezzel megszerezte a bajnoki címet, mert bár három forduló még hátravan, 10 pont, vagyis behozhatatlan az előnye. A győzelemhez kellett egy beadásba rosszul beleérő Maurício Ramos is, aki így öngóllal „járult hozzá” a bajnokavatáshoz.
nov. 12
10:48
Kosárlabda: súlyos Manresa-kudarc, Hanga-szezoncsúcs (She)
Hanga Ádám vasárnap a regnáló spanyol bajnok Barcelona otthonában lépett fel klubjával, az Assignia Manresával és irányítóként szerepelve 12 pontjával csapata egyik legjobbja volt, ám csapata egyoldalú mérkőzésen maradt alul a katalánok otthonában.
nov. 12
10:50
Kézilabda: november 30-án búcsúztatják Török Bódogot (She)
November 30-án, pénteken 9.45-től a Farkasréti temető Makovecz-termében búcsúztatják el az október 15-én elhunyt Török Bódogot, a magyar kézilabdasport edzőlegendáját.
nov. 12
11:06
Primera División: verekedés a játékoskijáróban a Real meccse után (She)
A vasárnap esti Levante–Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzést követően a játékoskijáróban dulakodás vette kezdetét. Sergio Ramos, a madridiak védője pedig Sergio Ballesterost, a Levante csapatkapitányát kritizálta.
nov. 12
11:08
Válogatott: Egervári Gera és Szakály sérülését sajnálja (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Gera Zoltán és Szakály Péter kisebb sérülését sajnálja a norvégok elleni, szerdai felkészülési mérkőzés előtt – a két támadó középpályás kihagyja az évzáró találkozót.
nov. 12
11:24
Olaszország: De Rossi nélkül készülnek a franciák ellen (She)
A Lazio elleni bajnoki mérkőzésen történt vasárnapi kiállítása miatt nem kapott meghívót a franciák elleni válogatott felkészülési mérkőzésre Daniele De Rossi, az AS Roma olasz labdarúgója.
nov. 12
11:26
Légiósok: Gruborovicsnak nagyon szerény fizetést kínálhat a Willem II (She)
Amint arról már beszámoltunk, a finn JJK magyar támadója, Gruborovics Tamás múlt héten próbajátékon vett részt a holland élvonalbeli Willem II-nél, de sérülése miatt a tervezettnél korábban befejeződött a teszt. Ennek ellenére van esély a szerződtetésére, de csak ha elfogadja a klub nagyon szerény fizetési ajánlatát.
nov. 12
11:28
Chelsea: kínai csapat vinné a lejáró szerződésű Lampardot (She)
A kínai Kujcsou Renhe labdarúgócsapatának vezetői elismerték: tárgyalnak Frank Lamparddal, a Chelsea lejáró szerződésű középpályásával.
nov. 12
11:42
Golf: McIlroy történelmi duplájától a kórházi diadalig (She)
A hét végén Szingapúrban eldőlt, hogy a világelső Rory McIlroy végez az első helyen a profi golfozók európai körversenyének idei kereseti listáján. Eközben a tengerentúli PGA Tour idei versenysorozata különös győzelemmel ért véget.
nov. 12
11:44
Videó: öt másodperc alatt szerzett öt pontot - NBA (She)
A Brooklyn Nets–Orlando Magic (82–74) NBA-találkozón C. J. Watson szemfülességével öt pontot ért el öt másodperc alatt. Előbb eleresztett egy három pontot érő dobást, majd miután az ellenfél nem figyelt eléggé, elcsente a labdát, és egy szép dobással további két pontot írt fel. A 13. játéknapról bővebben itt!
nov. 12
11:46
DVTK: Rudolf Gergely ígéri, meccsről meccsre jobb lesz (She)
Rudolf Gergely múlt pénteken bemutatkozott új csapatában, a DVTK-ban: a PMFC elleni NB I-es bajnokin (1–1) a 77. percben csereként lépett pályára. A hosszas sérülésből visszatérő csatár ígéri: meccsről meccsre jobb lesz.
nov. 12
12:00
Úszás: Hosszú mögött Jakabos lett a második a világkupában (She)
Az úszók idei rövid pályás világkupájában a nőknél kettős magyar siker született: az összes eseményen elinduló Hosszú Katinka mögött a szintén mindenütt rajthoz álló Jakabos Zsuzsanna szerezte meg a második helyet a nyolc állomás egyéni eredményeinek összesítése alapján.
nov. 12
12:00
Kettős magyar siker a rövidpályás úszó Vk-n (Metropol)
Az összes eseményen elindult Hosszú Katinka mögött a szintén mindenütt rajthoz állt Jakabos Zsuzsanna szerezte meg a második helyet.
nov. 12
12:02
Primera División: Morata végre bajnokin is bizonyított - Mourinho (She)
José Mourinho, a spanyol élvonalbeli bajnokságban szereplő Real Madrid trénere a Levante elleni 2–1-es sikert követően a győztes gólt szerző, mindössze húszéves Álvaro Moratát emelte ki.
nov. 12
12:04
Videó: Lionel Messi így döntötte meg Pelé rekordját (She)
Lionel Messi két gólt szerzett a Mallorca elleni spanyol bajnokin, ezzel beállította, majd megdöntötte a brazil legenda, Pelé rekordját az egy naptári évben szerzett találatok számát tekintve. Messi most 76-nál jár, az argentin új célpontja a német Gerd Müller, aki 1972-ben 85-nél állt meg. Messi 11 meccsen biztosan pályára léphet még idén (kilencszer a Barcelonával, kétszer az argentin…
nov. 12
12:18
Válogatott: Guzmics Richárd meghívót kapott Egerváritól (She)
Mint beszámoltunk róla, az eredetileg kihirdetett, norvégok ellen készülő válogatott keretben lesz változás, miután Gera Zoltán és Szakály Péter is megsérült. Egervári Sándor szövetségi kapitány ezt követően hívta meg a Haladás labdarúgóját Guzmics Richárdot.
nov. 12
12:36
Női kézi BL: Löke örül, hogy célt értek a kaproncai meccsel (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a Győri ETO 29–22-re nyert a Podravka Koprivnica vendégeként, és ezzel biztossá tette első helyét a kvartett élén. A zöld-fehérek egyik legjobbja, Heidi Löke szerint a csapat a csoportelsőség megszerzésével teljesítette a célt.
nov. 12
12:36
Látászavar miatt kellett lecserélni Cristiano Ronaldót (Metropol)
Látászavar miatt kellett lecserélni Cristiano Ronaldót, a spanyol labdarúgó-bajnokságban címvédő Real Madrid csatárát a Levante otthonában 2-1-re megnyert vasárnapi mérkőzés szünetében.
nov. 12
12:54
Real Madrid: látászavar miatt kellett lecserélni C. Ronaldót (She)
Látászavar miatt kellett lecserélni Cristiano Ronaldót, a spanyol labdarúgó-bajnokságban címvédő Real Madrid csatárát a Levante otthonában 2–1-re megnyert vasárnapi mérkőzés szünetében.
nov. 12
12:56
Man. City: Nem vagyunk elég jók az emberfogáshoz - Mancini (She)
Roberto Mancini, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City menedzsere szerint csapata nem elég jó ahhoz, hogy emberfogást tudjon védekezni. A címvédő hétvégén Steven Caulker fejese után hátrányba került odahaza a Tottenhammel szemben, ám fordítani tudott (2–1).
nov. 12
13:12
Videó: szöglet után kapásból emelt a kapuba a horvát (She)
Látványos gólt szerzett Nikola Valjka, a Medimurje–Podravina (0–1) labdarúgó-mérkőzésen a horvát harmadosztályban. Valjka egy szöglet után  kapásból lőtte meg a labdát, de nem teljes erőből, hanem ívelten rúgta a kapu jobb felső sarkába. E meccsen ez a találat döntött a vendégek javára.
nov. 12
13:14
Fehéroroszország: zsinórban hetedszer bajnok a BATE (She)
Az FK Minszk 5–1-es legyőzésével tette biztossá bajnoki címét a BATE Boriszov a fehérorosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Bajnokok Ligájában is viaskodó együttes zsinórban hetedik alkalommal végzett a pontvadászat élén.
nov. 12
13:16
Olaszország: dicsérik a Lecce ellen remeklő magyar kapust (She)
Az olasz harmadosztályú Paviában védő Kovácsik Ádám is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata pontot szerzett a csoportjában listavezető Leccével szemben.
nov. 12
13:24
A Real Madrid megtörte a Mourinho-átkot Valenciában (Agroinform)
A királyiak José Mourinho irányításával először nyertek a Levante pályáján. A győztes gólt a 20 éves Morata fejelte.
nov. 12
13:26
Vick sérülése miatt könnyű győzelmet aratott a Cowboys (Agroinform)
A szélvészgyors irányító agyrázkódása miatt nem volt esélye az Eaglesnek, s 38-23-re nyert a Dallas.
nov. 12
13:28
A Houston idegenben vetett véget a Chicago diadalmenetének (Agroinform)
Sorozatban hat győzelem után kapitulált először a Bears, és még Jay Cutlert is elvesztette agyrázkódás miatt.
nov. 12
13:30
Videó: nagyot bukott Jorge Lorenzo Valenciában (She)
Szerencsésen végződött Jorge Lorenzo bukása a MotoGP-sorozat valenciai futamán. A spanyol, aki mér megnyerte az idei vb-t, az egyik kanyarban nem bírt úrrá lenni motorján, pedig nagyon küzdött, hogy rajta maradjon.

Keresés