2012. május 14. hétfő

máj. 14
0:12
U17-es Eb: két futballnemzet klasszikus fináléja következik (She)
Hollandia és Németország jutott be a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntőjébe – a szlovéniai nyolcas torna vasárnapi elődöntőjében a hollandok Grúziát, a németek Lengyelországot győzték le.
máj. 14
0:16
Rali ob: Kazár Miklós Bükfürdőn aratta első idei sikerét (She)
Kazár Miklósnak nagyon bejön a Bükfürdő-rali. Az abszolút bajnok navigátorból lett pilóta tavaly ott aratta pályafutása első futamgyőzelmét tavaly, s most megismételte, megnyerve az idénynyitó ob-futamot.
máj. 14
0:20
Videó: Özil duplázott, de Ronaldo is góllal búcsúzott a szezontól (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Real Madrid 4–1-s győzelemmel búcsúztatta a 2011–2012-es szezont a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División). Cristiano Ronaldo kezdte a hazai gólgyártást, Benzema folytatta, Mesut Özil pedig két találatával keretbe foglalta a Mallorca szépítését. Tekintse meg a mérkőzés góljait!
máj. 14
0:30
NS: Elbukta a Győr; megvédte az FTC; égett az F1-es boksz - helyszíni jelentéseink hétfőn (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
máj. 14
1:06
Tenisz: olasz szabadkártyás győzte le Davigyenkót Rómában (She)
A Rómában zajló, 2 427 975 euró összdíjazású ATP-torna első fordulójában a lényegesen szebb napokat megélt orosz Nyikolaj Davigyenko szabadkártyás olasz riválisától, Paolo Lorenzitől kapott ki három szettben.
máj. 14
1:18
In memoriam: 1993, 1994 vagy 2003? (Agroinform)
Az NHL mindkét főcsoportjában vérbeli csoportriválisok csapnak össze a döntőkben, amik vasárnap kezdődnek.
máj. 14
1:24
NBA: a Miami győzelemmel kezdte az Indiana elleni elődöntőt (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti csoportjában a Miami Heat (2.) hazai győzelemmel kezdte az Indiana Pacers (3.) elleni, egyik fél negyedik győzelméig tartó elődöntős párharcot.
máj. 14
5:12
Nem került vereségbe a kapusbaki (Agroinform)
A Los Angeles portása a félpályáról engedett be egy lövést, de a csapata hibátlan maradt idegenben az idei playoffban.
máj. 14
7:06
Rio 2016: harc a széldeszkások és a sárkányszörfösök között (She)
Jelentős médiavisszhangot és tiltakozást váltott ki az érintett országokban, hogy a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) döntése értelmében a 2016-os riói olimpián a szörf helyett a sárkányszörf szerepel a programban.
máj. 14
7:06
Öttusa-vb - Gyenesei és Kovács felzárkózott (Behaviour)
Jó úszással Gyenesei Leila és Kovács Sarolta felzárkózott a bő élmezőnyhöz a római öttusa-világbajnokság női versenyének szombati döntőjében, melyben Tóth Adrienn a harmadik helyen áll a lovaglás előtt.
máj. 14
7:08
Férfi kosár: London ad otthont a következő két Euroliga final fournak (She)
Az olimpiai kosárlabdatornának is otthont adó londoni O2 Arena lesz a következő két négyes döntő helyszíne a férfi Euroligában.
máj. 14
7:08
Nincs női csapatkvóta (Behaviour)
Jakab János után Lovas Petra is vereséget szenvedett első szombati mérkőzésén az asztaliteniszezők utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, a dohai világselejtezőn, s később kiderült: ő sem szerez kvótát a magyar női csapatnak a londoni játékokra.
máj. 14
7:10
Vérnyomás (Behaviour)
Vajon ki lehet? Baksa? Gór-Nagy? Török? Vagy az éppen a Tisza-parti városba igazolt Szívós?
máj. 14
7:12
Az egyiknek sikerült... (Behaviour)
A Ferencváros női kézilabdacsapata drámai csatában védte meg első helyét a Kupagyőztesek Európa Kupájának visszavágóján a Viborg otthonában. Szintén rendkívüli izgalmak után dőlt el a Bajnokok Ligája döntője: a győriek idegenben szerzett kevesebb góljuk miatt buktak el a Podgoricával szemben.
máj. 14
7:14
Kiesett a Vasas, bajnok a Debrecen (Behaviour)
Két fordulóval a honi labdarúgó-bajnokság vége előtt a Debrecen története hatodik elsőségét, a Pápa élvonalbeli tagságát biztosította be. Utóbbi a Kecskemét elleni sikerével kiejtette a Vasast. Az NB I. 28. fordulójában rendezték az Újpest-Ferencváros derbit is, de olyan, mintha meg se tartották volna. A második helyért vívott meccsen a Videoton a hosszabbításban szerzett góllal nyert.
máj. 14
7:42
Haladás: Kulcsárt nem zavarta, hogy ex-klubjának szurkolói beszólogattak (She)
Kulcsár Kornél, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás játékosa hétvégén kezdőként léphetett pályára korábbi csapata, a Kaposvár otthonában. A szombathelyi játékos a haladas.hu-nak elárulta: a szurkolók beszólogattak neki, ám őt ez nem zavarta.
máj. 14
7:44
Női kézi: A Fradit Európa élcsapatai közé kell sorolni - Szamoránsky (She)
Mint ismert, az FTC női kézilabdacsapata 31–30-ra legyőzte a Viborgot, így kettős győzelemmel védte meg címét a KEK-ben. Szamoránsky Piroska, a zöld-fehérek játékosa szerint a Fradit Európa élcsapatai közé kell sorolni, számolni kell vele – olvasható a fradi.hu-n.
máj. 14
8:00
NHL: a Los Angeles elvette a Phoenix pályaelőnyét a főcsoportdöntőben (She)
Idegenben nyert a Los Angeles Kings a Phoenxi Coyotes ellen (4–2) az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) nyugati főcsoportdöntőjének első felvonásán. Az első két harmad egyaránt 1–1-re végződött, a harmadik játékrészben azonban eldöntötte a meccset a vendégcsapat – ezzel elvette riválisa pályaelőnyét.
máj. 14
8:12
Továbbjutott a Clippers, nyert a Miami (Agroinform)
A Los Angeles Clippers idegenben tudta megverni a Memphist a hetedik meccsen, így Paulék jutottak tovább.
máj. 14
8:18
Lazio: alighogy felépült, ismét megsérült Klose, ezúttal edzésen (She)
Ismét megsérült Miroslav Klose, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lazio német válogatott támadója. A 33 esztendős csatár a római egyesület szombati tréningjén sérült, így csak a lelátóról követhette az Inter elleni vasárnapi diadalt (3–1), mely Európa-liga-szereplést ért a fővárosi klubnak.
máj. 14
8:30
Újoncokkal teli az olaszok Eb-kerete (Infostart)
Kihirdette bő, 32 fős keretét az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Cesare Prandelli több meglepetést is tartogatott.
máj. 14
8:30
Londonban lesz a következő két Euroliga-döntő (Agroinform)
Az olimpiai kosárlabdatornának is otthont adó londoni O2 Arena lesz a következő két négyes döntő helyszíne.
máj. 14
8:54
Udinese: távozhat a klubot a Bajnokok Ligájába vezető sikeredző (She)
Francesco Guidolin, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Udinese vezetőedzője nem tartja kizártnak, hogy távozik a klubtól. Mint ismert, a klub a Catania 2–0-s legyőzésével a következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepelhet.
máj. 14
8:54
Remili: „Hát mi a 11-es, ha nem ez?” (Metropol)
A ferencvárosiak által vitatott jogosságú 11-essel mentett pontot a Megyeri úton az Újpest a Ferencváros ellen.
máj. 14
8:56
Videó: „A gyilkos olimpiai csoport csak jót tehet nekünk a folytatásban” (She)
Az olasz Pro Recco férfi vízilabdacsapata a horvát Primorje Rijeka legyőzésével hetedszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A mérkőzés után a horvát csapat magyar válogatott klasszisa, Varga Dániel mesélt a döntőről, a bivalyerős olimpiai csoportról, esélyekről, felkészülésről és a jövőről.
máj. 14
9:06
A Fradi-szurkolók a pályán balhéztak Dániában - fotó (Agroinform)
A Viborg elleni 31-30-as győzelmet követően a Fradi szurkolói örömükben törtek-zúztak a viborgi arénában.
máj. 14
9:12
Öttusa-vb - Olimpiai szempontból nem sokat tisztult a kép (Behaviour)
A hat érmet hozó, kiemelkedően sikeres tavalyi világbajnokság után az idein csak egyszer állhattak dobogóra magyar öttusázók, ami azzal együtt is szerény szereplés, hogy objektív körülmények miatt néhány lehetőség eleve elúszott.
máj. 14
9:24
Olimpiai szempontból nem sokat tisztult a kép (Agroinform)
A hat érmet hozó, kiemelkedően sikeres tavalyi vb után az idein csak egyszer állhattak dobogóra magyar öttusázók.
máj. 14
9:30
Légiósok: az Everton 800 ezer fontért vinné Megyerit - sajtóhír (She)
A Daily Mirror értesülései szerint az Everton szerződtetné Megyeri Balázst, a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Olmypiakosz magyar kapusát. A liverpooli csapat 800 ezer angol fontot fizetne a válogatott kapuvédőért.
máj. 14
9:32
Golf: a világelsőnek egy cent sem jutott a leg-leg-leg pénzdíjból (She)
Nagy csatában az amerikai Matt Kuchar nyerte meg a golfsport legnagyobb pénzdíjával kecsegtető, nem hivatalosan az év ötödik kiemelt (Major) versenyeként is emlegetett Players Championshipet vasárnap a floridai Ponte Vedra Beachen. A világelső Rory McIlroy már a második nap után kiesett.
máj. 14
9:34
Cselgáncs: tizenöt érmet szerzett a magyar csapat a masters Eb-n (She)
Tizenöt érmet – két aranyat, öt ezüstöt és nyolc bronzot – szereztek a magyar cselgáncsozók hétvégén a lengyelországi Opolében rendezett masters Európa-bajnokságon.
máj. 14
9:48
Öttusa: olimpiai szempontból nem sokat tisztult a kép a vb-n (She)
A hat érmet hozó, kiemelkedően sikeres tavalyi világbajnokság után az idein csak egyszer állhattak dobogóra magyar öttusázók, ami azzal együtt is szerény szereplés, hogy objektív körülmények miatt néhány lehetőség eleve elúszott.
máj. 14
9:50
Tenisz: Federer feljött a második helyre a világranglistán (She)
Roger Federer feljött a második helyre a férfi tenisz világranglistán, miután megnyerte a madridi tornát vasárnap Tomás Berdych ellen. Továbbra is Novak Djokovics áll az élen, Rafael Nadal visszacsúszott a harmadik helyre.
máj. 14
10:00
Joey Barton agya megint elborult - videó (Agroinform)
A drámai végkifejletet hozó Man. City-QPR (3-2) PL-meccsen Joey Barton, a vendégek játékosa ámokfutást rendezett.
máj. 14
10:02
Tizenöt magyar érem a masters cselgáncs Eb-n (Agroinform)
Két aranyat, öt ezüstöt és nyolc bronzot szereztek a magyarok a lengyelországi Opolében rendezett masters Eb-n.
máj. 14
10:06
Videó: Djibril Cissé önfeledten ünnepelte honfitársa bajnoki címét (She)
A Manchester City labdarúgócsapata drámai végjáték után 3–2-re legyőzte hazai pályán a Queens Park Rangerst a Premier League 38., utolsó fordulójában, így megnyerte az angol bajnokságot. A meccs után az örömmámorban úszó manchesteri játékosokat úgy kellett „kimenteni” a pályára berohanó szurkolók öleléséből, még a City francia középpályását, Samir Nasrit is, akivel még honfitársa, egyben a QPR…
máj. 14
10:08
Tenisz: Arn kicsúszott a legjobb 100-ból a világranglistán (She)
Arn Gréta 34 helyet visszaesett a női tenisz világranglistán, így már csak a 105., Babos Tímea két helyet rontott, jelenleg a 66. pozícióban található. Az élen továbbra is Viktorija Azarenka áll, a fehérorosz világelsőt Madridban legyőző Serena Williams feljött a hatodik helyre.
máj. 14
10:10
Táncsport: magyar sikerek a nagybányai és a lignanói viadalon is (She)
Magyar versenytáncosok sikerével zárult hétvégén a nagybányai és a lignanói viadal is.
máj. 14
10:24
Videó: Czvitkovics egy lefejelt labdát kapásból lőtt az FC Bruges kapujába (She)
Ismét gólt szerzett a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Kortrijk magyar válogatott játékosa, Czvitkovics Péter. A felsőházi rájátszás 10. fordulójában az FC Bruges vendégeként 3–2-es vereséget szenvedő Kortrijk második találat szerezte a magyar légiós, miután egy lefejelt labdát közelről, kapásból vágott a kapuba.
máj. 14
10:26
MU: Kagava után a Dortmund lengyel gólvágója is a kiszemeltek között (She)
Robert Lewandowski ügynöke, Maik Barthel megerősítette: az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United árgus szemekkel figyeli a Borussia Dortmund lengyel válogatott csatárát.
máj. 14
10:36
Senna autója okozhatta a tűzesetet a Williams garázsában (Agroinform)
A legfrissebb jelentések szerint összesen 31 sérültje van annak a tűzesetnek, amely a Williams istálló boxában történt.
máj. 14
10:42
Videó: James a háta mögül, Wade a felezőről adott oltári passzt - NBA (She)
Két mérkőzést rendezték az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában. A Keleti főcsoport elődöntőjének első összecsapásán a Miami Heat hazai pályán 95–86-ra nyert az Indiana Pacers ellen, így 1–0-ra vezet összesítésben. Nyugaton a Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies negyeddöntő hetedik, mindent eldöntő meccsén, a kaliforniaiak idegenben nyertek 82–72-re, így a legjobb négy között…
máj. 14
10:54
Tűz volt a Williams boxában (Infostart)
A legfrissebb jelentések szerint összesen 31 sérültje van annak a tűzesetnek, amely a Formula-1-es Williams istálló boxában történt a vasárnapi Spanyol Nagydíj után, melyet Pastor Maldonado, a csapat venezuelai pilótája nyert meg.
máj. 14
10:54
Elindult a válogatott a parakenu világbajnokságra (Agroinform)
Öt magyar versenyző indul a poznani parakenu világbajnokságon. A cél az éremszerzés.
máj. 14
11:00
Kézilabda: rendőröknek ütközött a veszprémi szurkolókat szállító kisbusz (She)
Egy rendőr és egy szurkoló megsérült, amikor az elvezető rendőrautónak ütközött a veszprémi szurkolókat szállító kisbusz vasárnap Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
máj. 14
11:02
U20: a Heerenveen légiósát is behívta Róth Antal a horvátok ellen (She)
A Róth Antal vezette U20-as labdarúgó-válogatott kedden, 17 órától Kaposváron fogadja Horvátországot a regionális bajnokság utolsó fordulójában. A mieink eddigi öt meccsükön öt pontot szereztek, és ha győzni tudnak a jelenlegi éllovas horvátok ellen, akár a második helyet is megszerezhetik a csoportban. A két csapat horvátországi meccsét tavaly ősszel a hazaiak nyerték meg 1–0-ra.
máj. 14
11:04
Női kézi KEK: délután a Népligetben lehet ünnepelni a fradis lányokat (She)
Mint ismert, az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap nagy bravúrt végrehajtva megvédte címét, és viborgi sikerével újabb aranyérmet szerzett a KEK-ben. A csapat hétfőn utazik vissza Budapestre. Az aranygép 16.10-kor a Liszt Ferenc Repülőtéren száll le, a játékosok az 1-es terminálhoz érkeznek – tájékoztatott róla a klub szakosztálya.
máj. 14
11:06
Dinamo Moszkva: a szerb Lomicsnak Dzsudzsák miatt is távoznia kell (She)
A Dinamo Moszkva a Kubany Krasznodar elleni 1–1-es döntetlennel tegnap negyedik helyen fejezte be az orosz élvonalbeli bajnokságot, sajtóhírek szerint a fővárosi csapatból többen is távozhatnak a nyáron, köztük két védő, az orosz Vlagyimir Kiszenkov és a szerb Marko Lomics.
máj. 14
11:12
Az Everton 800 ezer fontért leigazolná Megyerit (Agroinform)
David Moyes menedzser régóta figyeli Megyerit, aki az amerikai Tim Howard versenytársa lenne a csapatban.
máj. 14
11:14
Federer 14 hónap után ismét második, Arn kicsúszott a 100-ból (Agroinform)
Federer 2011. március 14. óta nem volt az első kettőben. A madridi női győztes Serena Williams már a hatodik.

Keresés