2013. március 8. péntek

márc. 8
0:06
NS: Moniz az Újpestről; Elek a Győrről és a Valceáról - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
márc. 8
1:00
Videó: dunaújvárosi aranyünnep Miskolcon (She)
A Dab.Docler jégkorongcsapata csütörtökön túlórás mérkőzésen nyert Miskolcon a házigazda Jegesmedvék ellen, amivel 2002 után diadalmaskodtak ismét a magyar bajnokságban. A játékosok a mérkőzés után elmondták, apró dolgok döntöttek el a találkozót.
márc. 8
7:00
NB II: a Vác összeverbuvált csapattal kiállhat a Szeged ellen (She)
Jelen állás szerint úgy tűnik, kiáll a Dunakanyar-Vác a hétvégi, Szeged 2011 elleni mérkőzésre – azonban teljesen ismeretlen, a közelmúltban, egy újbudai játékostoborzón kiválasztott labdarúgókkal.
márc. 8
7:00
Döntetlen a Fradi-szív diadalán (Behaviour)
Igaza volt a Győr spanyol mesterének, aki azt találta elöljáróban mondani: a Ferencváros otthonában vívandó női kézilabda csúcsderbi a sportág minden szépségét felvonultatja majd. Így történt! Egy elképesztően magas színvonalú meccsen végül a vendégek négy év után pontot veszítettek hazai bajnokin: 34-34! Ha Elek Gábor csapata ilyen szinten teljesít a Valcea ellen a BL-ben, nem kerül veszélybe az…
márc. 8
7:02
Ungvári Attila visszatér (Behaviour)
Kétéves doppingeltiltásának tegnapi lejártával visszatér a nemzetközi cselgáncsmezőnybe Ungvári Attila. A 24 éves ceglédi fiatalember jövő hétvégén, Montevideóban tér lép tatamira először, majd az azt követő Török GP-n.
márc. 8
7:04
Rekordnevezés a rövidpályás világbajnokságra (Behaviour)
Huszonnégy európai, hat ázsiai és három amerikai országból, illetve Ausztráliából és Új-Zélandról érkeztek versenyzők a ma kezdődő debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságra.
márc. 8
7:06
Chelsea: bukaresti blama (Behaviour)
Tegnap rendezték a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásait. A játéknap slágermeccse a Tottenham-Internazionale lapzártánk után ért véget. A másik nagy rangadón a Klosét nélkülöző Lazio előnyt szerzett a római visszavágóra a a Hajnal Tamást ezúttal majd ötven percig foglalkoztató Stuttgart ellen, míg a BL-győztes Chelsea hátrányba került Bukarestben.
márc. 8
7:08
Juve, PSG: óvatosan a nyolc közé a BL-ben (Behaviour)
Két olyan együttes harcolta ki a negyeddöntőbe jutást a Bajnokok Ligájában, amely Európa legjobb nyolc csapata között nagyon régen járt már, a PSG speciel 18 éve. Ez lehetett a magyarázata, hogy mind a francia egylet, mind a Juventus a biztonságot tartotta mindenekelőtt szem előtt a szerdai visszavágón. Ettől még a győztesek, persze, roppant boldogak.
márc. 8
7:36
Tenisz: Nalbandian búcsúzott, Hewitt továbbjutott (She)
Az Indian Wellsben zajló tenisztornán férfi egyesben az 1. fordulóban a világranglista legjobbjai még nem szerepelnek, ugyanakkor már több, korábban magasabban jegyzett teniszező is búcsúzott, így például az argentin David Nalbandian vagy a ciprusi Marcos Bagdatisz. Ugyanakkor a volt világelső, az ausztrál Lleyton Hewitt bejutott a 2. fordulóba.
márc. 8
7:38
NBA: egyetlen ponttal nyert az Oklahoma a New York ellen (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján két mérkőzést rendeztek. A Nyugati főcsoportban második helyen álló Oklahoma idegenben egyetlen ponttal győzött a keleti második New Yorkkal szemben, a Thunder sorozatban harmadik sikerét könyvelhette el, köszönhetően Kevin Durant 34 pontjának is. A másik oldalon J. R. Smith 36-ot szórt. A Denver egy…
márc. 8
7:54
Vitorlázás: 40 ország várható a balatonföldvári Eb-re (She)
Mintegy 40 ország 250 hajójának részvétele várható a június 29. és július 7. között Balatonföldváron sorra kerülő nyílt Optimist Európa-bajnokságon.
márc. 8
8:12
Tenisz: Cornet és Hantuchová is három szettben ment tovább (She)
Az Indian Wellsben zajló WTA-torna első fordulójából, egyesben a francia Alize Cornet és a szlovák Daniela Hantuchová is csak három szettben jutott tovább. Előbbi a Puerto Ricó-i Mónica Puig, utóbbi pedig a francia Stéphanie Foretz Gacon ellen győzött.
márc. 8
8:30
NHL: 7-1-re nyert a Washington, 5-4-re a Pittsburgh (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján parádézott a szezont pocsékul kezdő, de sorozatban immár harmadik sikerét arató Washington. A Capitals az egy gólt és két asszisztot is jegyző Alekszandr Ovecskin remeklésének is köszönhetően nyert 7–1-re a Florida ellen. A Pittsburgh remek meccsen 5–4-re nyert a Philadelphia vendégeként. A bajnok Los…
márc. 8
8:30
Jövő pénteken kap majd ellenfelet a PSG és a Juve (Metropol)
Carlo Ancelotti a negyedik csapatát vitte be a BL negyeddöntőjébe.
márc. 8
8:48
Videó: Durant vs. Smith - látványos zsákolások, triplák (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Nyugati főcsoportban második helyen álló Oklahoma idegenben egyetlen ponttal győzött a keleti második New Yorkkal szemben. A Thunder sorozatban a harmadik sikerét könyvelhette el, köszönhetően Kevin Durant 34 pontjának is. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
márc. 8
8:48
Tíz klasszissá érett tinisztár (Metropol)
Szenzációszámba megy, ha valaki már tizenévesen a sztárok közé tartozik. Tíz ilyen ikont mutatunk be.
márc. 8
9:06
Paks: A Honvéd jobb csapat, mint az Újpest - Szivics (She)
Tomiszlav Szivics, a labdarúgó NB I-ben szereplő MVM Paks vezetőedzője az Újpesten aratott 6–0-s siker ellenére nem engedi játékosait elbízni magukat, ugyanis a Budapest Honvédot jelenleg jobb csapatnak tartja, mint az Újpestet.
márc. 8
9:42
Hollandia: Daerden követheti fiát az MVV-hez (She)
A holland HetNieuwsUit értesülése szerint Maastrichtba szerződhet a szezon végén az Újpest FC kispadjáról kedden közös megegyezéssel távozó Jos Daerden.
márc. 8
9:44
PMFC: Az én szótáramban csak a győzelem szerepel - Koller K. (She)
Koller Krisztián, a labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC télen igazolt támadó középpályása – a Honvéd ellen 3–3-ra végződő Ligakupa-mérkőzésen – megszerezte első gólját új csapatában, és Debrecenben csak a győzelemmel lenne elégedett.
márc. 8
10:00
Videó: Ovecskin remeklésének is köszönhetően Capitals-siker (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján parádézott a szezont pocsékul kezdő, de sorozatban immár harmadik sikerét arató Washington. A Capitals az egy gólt és két asszisztot is jegyző Alekszandr Ovecskin remeklésének is köszönhetően nyert 7–1-re a Florida ellen. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
márc. 8
10:02
KTE: Egy sorozat azért van, hogy megszakadjon - Horváth F. (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE vezetőedzője, Horváth Ferenc eredményes időszakot tudhat maga mögött – a negyedik legtöbb pontot gyűjtötte a KTE a bajnokságban, amióta ő a vezetőedző –, és a korábbi negatív élmények ellenére Kaposvárra is pontért, pontokért utazik a csapatával.
márc. 8
10:18
Női kézi: a Győri ETO már csak Bulatovics válaszára vár - sajtóhír (She)
A montenegrói és a román sajtóban az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni sorsdöntő szombati Bajnokok Ligája-középdöntős meccs előtt ismét téma lett a Valcea klasszis jobbátlövőjének, Katarina Bulatovicsnak a nyári Győrbe távozása.
márc. 8
10:18
Az első magyar szólóban földkerülő vitorlás 60 éves (Metropol)
Kopár István 1993 és 1995 között több versenyen állított fel rekord­eredmé­nyeket
márc. 8
10:36
Videó: a híradós élő adásban nevette ki az MU kiesését (She)
A Real Madrid az Old Traffordon 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel továbbjutott. A BBC egyik hírolvasója, Clive Myrie, aki köztudottan Manchester City-szurkoló, élő adásban nevette ki az MU kiesését a BL-ből. Íme!
márc. 8
10:54
Golf-vb: Tiger Woods királyi teljesítménnyel diadalmaskodott (She)
Tiger Woods magabiztosan játszott a golfvilágbajnoki sorozat idei második versenye, a Cadillac Championship befejező napján is, és megnyerte a 8.75 millió dollár összdíjazású floridai viadalt. A vasárnapi tornagyőzelemmel 1.5 millió dollárt kereső Woodsnak ez a 17. diadala a világbajnokság keretein belül – 2009 nyara óta az első.
márc. 8
10:56
Haladás: A DVTK védelme nem annyira erős - Rózsa D. (She)
Rózsa Dániel, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás kapusa szerint csapata győzni utazik a DVTK otthonába. Habár tisztában van vele, hogy veszélyes támadói vannak ellenfelüknek, a védelmüket sebezhetőnek tartja.
márc. 8
10:58
Férfi kézi: anyagi gondok, csúsznak a fizetések az FTC-PLER-nél (She)
Az FTC-PLER Budapest férficsapatának tagjai diszkréten hallgatnak az őket sújtó gondokról. Ám a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a klub adósságot halmozott fel a kézilabdázókkal szemben.
márc. 8
11:00
Ökölvívás: Fury szétkapja Cunninghaméket, aztán Klicskót (She)
Április 20-án a korábbi cirkálósúlyú világbajnok Steve Cunningham ellen debütál az Egyesült Államokban a britek nehézsúlyú reménysége, Tyson Fury. A veretlen ökölvívó, amennyiben megoldja a Cunningham elleni feladatot, legközelebb Kubrat Pulevvel bokszolhat az IBF kötelező kihívói posztjáért.
márc. 8
11:03
Az új birkózóelnök elkötelezett a változtatások iránt (Agroinform)
A Nemzetközi Birkózó Szövetség elkötelezett a sportág azonnali megújítása mellett az ügyvezető elnök szerint.
márc. 8
11:05
Csak a csapat miatt nem vonul vissza a Flyers csapatkapitánya (Agroinform)
Chris Pronger még mindig az agyrázkódásai utóhatásaival küszködik, de hivatalosan nem akar még visszavonulni.
márc. 8
11:07
Budapesten az EHF vezetése (Agroinform)
Csütörtökön este megérkezett Budapestre soron következő ülésére az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottsága.
márc. 8
11:09
Lezárult a Supka-ügy (Agroinform)
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottsága lezárta a Pécs kontra Supka Attila ügyet.
márc. 8
11:11
A Spurs az Intert, a Basel a Zenitet intézte el (Agroinform)
A londoniak klasszisa, Gareth Bale gólt és gólpasszt jegyzett. A Benfica sovány, a Basel megnyugtató előnyt szerzett.
márc. 8
11:12
Női kosár MK: a Sopron rendezheti a négyes döntőt (She)
Határozott a szövetség: a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét az Uniqa Euroleasing Sopron rendezheti meg.
márc. 8
11:13
Bale megint remekelt az Inter ellen - videó (Agroinform)
A Tottenham Hotspur hazai pályán 3-0-ra legyőzte az Internazionalét az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
márc. 8
11:14
Jégkorong: Kóger a Florida Everbladesnél, bizonytalan a vb-szereplése (She)
Megint az NHL harmadosztályának számító ECHL-en belül váltott klubot a jégkorongozó Kóger Dániel.
márc. 8
11:15
Így hullottak az amatőr sífutók a Vasaloppeten - videó (Agroinform)
Nem csak az irdatlan táv (90km), de a jeges svéd pálya is szedte az áldozatait - íme a legjobb "perec-gyűjtemény".
márc. 8
11:17
Londont megirigyelve Los Angeles is harmadik olimpiát akar (Agroinform)
A kaliforniai nagyváros 1932 és 1984 után 2024-ban szeretné harmadszor is vendégül látni a világ legjobb sportolóit.
márc. 8
11:19
Ismét idegenbeli siker született a pennsylvaniai rangadón (Agroinform)
Ezúttal a Pittsburgh Penguins tudott diadalmaskodni a Philadelphia Flyers otthonában egy kilencgólos meccsen.
márc. 8
11:21
Racing Portal - Több mint lóverseny: A szívek királynője (Agroinform)
2004. április elsején megszületett egy kis kancacsikó az Egyesült Államokban. Akkor még senki sem sejtette, hogy a kis jövevény akkora...
márc. 8
11:21
Tisztelem a Honvédot, de mi is jók vagyunk! - Tomiszlav Szivics (Agroinform)
A parádésan rajtoló Paks tele önbizalommal várja az idén a hatodik tétmeccsére készülő, még nyeretlen Honvédot.
márc. 8
11:23
Újabb bravúrra készül a döntőben a Budaörs (Agroinform)
A végső diadalhoz újabb bravúrra lenne szüksége a Budaörs 2i SC-nek a női asztalitenisz Bajnokok Ligája döntőjében.
márc. 8
11:23
Ferguson megszólalt, nem adja el Rooneyt (Agroinform)
A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-kiesést követően először nyilatkozott a sajtónak a Manchester United menedzsere.
márc. 8
11:25
Nem kér Rooneyból a Manchester City (Agroinform)
Angliai pletykák szerint a Manchester United nyáron 25 millió fontért megválna Wayne Rooneytól.
márc. 8
11:27
Hihetetlen meccsen nyert a Thunder (Agroinform)
A csütörtöki nap rangadóján a Thunder egy ponttal nyert New Yorkban.
márc. 8
11:29
Marosiék nem bírtak az első kiemelttel (Agroinform)
Marosi Katalin Darija Jurakkal az oldalán két szettben vereséget szenvedett a Sara Errani, Roberta Vinci kettőstől.
márc. 8
11:30
Kajak-kenu: olimpiai bajnokok edzője Kanizsán (She)
Új trénere van a Kanizsai Kajak-kenu Egyesületnek.
márc. 8
11:31
Hewitt győzelemmel rajtolt (Agroinform)
A 2002-ben és 2003-ban is bajnok Lleyton Hewitt győzelemmel rajtolt az Indian Wells-i tornán.
márc. 8
11:32
Videó: ordító ziccert hagyott ki az ex-liverpooli Dirk Kuyt (She)
Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén idegenben szerzett előnyt a Fenerbahce, amely a Viktoria Plzen otthonában 1–0-ra nyerni tudott. A találkozón a korábbi liverpooli játékos, Dirk Kuyt 5 méterről a kapu fölé lőtt. Tekintse meg a jelenetet!
márc. 8
11:33
Phil Taylor első veresége a Premier League-ben (Agroinform)
A 16-szoros világbajnok Phil Taylor a Premier League ötödik fordulójában szenvedte el első vereségét, így a harmadik helyre csúszott vissza.

Keresés