2020. január 5. vasárnap

jan. 5
17:06
FA-kupa: Liverpool–Everton élőben az Nso-n! (She)
Vasárnap tovább folytatódnak az angol labdarúgó FA-kupa küzdelmei: pályán a Chelsea és a Tottenham. A Liverpool 17 órától a városi riválisát, az Evertont látja vendégül.
jan. 5
17:08
Tour de Ski: Johaug és Bolsunov nyert összetettben (She)
Az olaszországi Val Di Fiemmében, immár hagyományosan az Alpe Cermis megmászásával, ám rendhagyó módon tömegrajtos versennyel zárult a sífutók Tour de Ski sorozata. Ahogyan az várható volt, a nőknél az éllovas norvég Therese Johaug megtartotta első helyét, míg a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebónak nem sikerült ugyanez, itt az orosz Aleks
jan. 5
17:12
FA-kupa: a Spursre újabb meccs vár, a Chelsea a 32 között (She)
A Chelsea a másodosztályú Nottingham Forrest 2–0-s legyőzésével továbbjutott a legjobb 32 közé az angol labdarúgó FA-kupában, a Tottenham Hotspur azonban csak 1–1-es döntetlent ért el a Middlesbrough vendégeként, így José Mourinho csapatára hazai környezetben megismételendő mérkőzés vár.
jan. 5
17:30
Serie A: a Verona győzött a tíz emberrel játszó Spal ellen (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Verona 2–0-ra győzött a forduló előtt 19. helyen álló SPAL vendégeként, a hazaiak a 38. perctől, Nenad Tomovics kiállítását követően emberhátrányban játszottak.
jan. 5
17:32
Női kézi Nb I: az Eto 25 perc után állva hagyta a Kohászt (She)
A Győri Audi ETO KC 30–19-re legyőzte hazai környezetben a Dunaújvárosi Kohászt a női kézilabda NB I vasárnapi mérkőzésén.
jan. 5
17:36
Nemcsak Veselyvel, az időjárással is megküzdött Fucsovics Márton (Infostart)
Fucsovics Márton főtáblára jutott az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, miután a második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben.
jan. 5
17:48
török tehetségkutatóban tűnt fel a német játékos (She)
Nem akármilyen vendég ugrott be a török The Voice tehetségkutató műsor szilveszteri adásába: Max Kruse, a Fenerbahce támadója mutatta meg énektudását!
jan. 5
18:06
Erste Liga: kikapott a Csík Brassóban, legyőzte az Újpestet a Hokiklub (She)
Az jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapjának kora délutáni mérkőzésén a Hokiklub Budapest hazai pályán 7–2-re nyert hazai pályán az Újpest ellen, a nap rangadóján a már biztos alapszakaszgyőztes Csíkszereda 5–2-re kikapott a harmadik helyen álló Brassó otthonában.
jan. 5
18:08
Légiósok: Csoboth ismét kezdett a Benfcia B-ben, most győztek is (She)
A 19 éves Csoboth Kevin sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésen volt kezdő a portugál másodosztályban szereplő Benfcia B-ben, négy döntetlen után először győztek a lisszaboniak.
jan. 5
18:12
La Liga: a Betis 11-est hibázva, emberhátrányban jutott ponthoz (She)
Hiába vezetett már 14. perc után, végül 1–1-es döntetlent játszott a Real Betisszel a Deportivo Alavés, amely így hat meccse képtelen nyerni a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga).
jan. 5
18:36
Darts: Luca Toniék legyőzték Phil Taylorékat (She)
Szombaton a németországi Bonnban rendezték meg a „Promi Darts világbajnokságot”, amelyen ezúttal is profi, illetve amatőr, de ismert, más sportágakban jeleskedő játékosok, vagy közszereplők alkottak vegyes csapatokat, majd feszültek egymásnak.
jan. 5
18:42
Erste Liga: kikapott a Szereda Brassóban, újra nyert a Vasas (She)
A jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapjának kora délutáni mérkőzésén a Hokiklub Budapest hazai pályán 7–2-re nyert hazai pályán az Újpest ellen, a nap rangadóján a már biztos alapszakaszgyőztes Csíkszereda 5–2-re kikapott a harmadik helyen álló Brassó otthonában. Zárásként a Vasas egy sokáig gól nélküli meccsen legyőzte 3–1-re a Gyergyói HK-t, e
jan. 5
18:44
Paks: Fejest, Remilit és Simont felmentették az edzések látogatása alól (She)
A rövid téli pihenőt követően a Paksi FC játékosai pénteken és szombaton orvosi vizsgálatokon vettek részt, majd vasárnap kora délután kellett megjelenniük először edzésen is, kivéve a Fejes András, Remili Mohamed, Simon Ádám triónak – rájuk nem számít a jövőben a klub.
jan. 5
18:48
Alpesisí-vk: hibázó favoritok, Noël nyert Zágrábban (She)
A férfi alpesi sízők számára a horvátországi Zágrábban rendeztek műlesiklófutamot a világkupában. A győzelmet a francia Clement Noël szerezte meg a svájci Ramon Zenhäusern és az olasz Alex Vinatzer előtt. Az összetett világkupára hajtó két versenyző – a legutóbbi versenyt nyerő francia Alexis Pinturault és a szakági vk-t eddig vezető norvég Henr
jan. 5
18:50
Női kézi Ehf-kupa: címvédőhöz méltó módon kezdett a Siófok (She)
Fölényes győzelemmel kezdett a címvédő Siófok a női kézilabda EHF-kupában: Nerea Penáék a dán Köbenhavn HB együttesét verték meg 36–23-ra a csoportkör első fordulójában vasárnap.
jan. 5
19:06
Vívás: Szűcs Luca kiemelkedett a junior kard-vk mezőnyéből (She)
Szűcs Luca aranyérmével ért véget a budapesti junior kard-világkupaverseny a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban szombaton. Rajta kívül még harminckilenc magyar bizonyított, akik közül többen értek el szép eredményt. Luca eddigi bravúrszezonjáról, illetve a viadalon történtekről beszélgettünk a BVSC-Zugló mesterével, Bódy Istvánnal, valamint a
jan. 5
19:08
FA-kupa: a Liverpool nyerte meg a városi derbit, de hogyan! (She)
Az angol labdarúgó FA-kupában városi derbit rendeztek Liverpoolban, és a roppant tartalékos Liverpool egy góllal legyőzte a legjobb csapatával kiálló Evertont.
jan. 5
19:12
Pl: a Chelsea világbajnokával pótolná sérült brazilját a Villa (She)
Mint arról beszámoltunk, térdsérülés miatt a 2019–2020-as Premier League-idény végéig kidőlt a sorból az Aston Villa brazil támadója, Wesley. A The Athletic beszámolója szerint a birminghami klub már ki is nézte magának Wesley utódját, aki nem más, mint Olivier Giroud.
jan. 5
19:30
Mu: 45 millió fontot és Lingardot adnák a Leicester-játékosért (She)
Angol sajtóhírek szerint játékost plusz pénzt adna Ole Gunnar Solskjaer a Leicester Citynek, csak James Maddison öltse magára a Manchester United szerelését minél hamarabb.
jan. 5
19:36
Dakar: meglepetésgyőzelemmel kezdődött, Alonso a 11. (She)
Meglepetés győzelemmel kezdődött a 2020-as Dakar rali: az idén Szaúd-Arábiában zajló verseny első szakaszát az autósoknál a litván Vaidotas Zala nyerte meg, aki több mint két perccel gyorsabban teljesítette a távot, mint a 13-szoros bajnok francia Stéphane Peterhansel.
jan. 5
19:48
Fft: Arteta elkötelezettséget vár az Arsenal kapitányaitól (She)
Az Arsenal nemrégiben kinevezett menedzsere egyelőre nem tervezi új csapatkapitányok kinevezését, azt azonban elismerte, fontos, hogy a jelenlegi kapitányok hosszú távon is elkötelezettek legyenek a klub irányába.
jan. 5
19:54
Csupasport: versenyzők és egyéb állatfajták (She)
A Csupasport bloggere, Vágó Bogi ezúttal azt vesézi ki, miféle embertípusok állnak rajthoz a futóversenyeken: az idegbetegtől a bulibáróig, az Insta-sztártól a toi-toi menőig igen széles a választék.
jan. 5
20:03
Cuki fotó, váratlan vendég tűnt fel Hosszú Katinka mellett (Ripost)
A háromszoros olimpiai bajnok úszónő túrázással szakította meg az edzéseket.
jan. 5
20:06
Férfi kosár Nb I: az Alba drámai hajárban nyert a Szolnok ellen (She)
A férfi kosárlabda NB I vasárnapi meccsén az Alba Fehérvár hazai pályán az első negyed hajrájától kézben tartotta a Szolnoki Olajbányász elleni hazai mérkőzést, ám kevesebb, mint egy perccel a vége előtt már csak három pont volt az előnye, az utolsó másodpercekben pedig a vendégek a győzelemért támadhattak, de végül 90–89-re az Alba győzött.
jan. 5
20:18
Serie A: végét ért a sereghajtó nyeretlenségi szériája (She)
Az olasz élvonal 18. fordulójában a sereghajtó Genoa a Sassuolót fogadta, és 2–1-es győzelmével véget vetett nyolc bajnoki mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatának, továbbá a megszerzett három bajnoki pontjának köszönhetően elmozdult az utolsó helyről, megelőzve a SPAL-t.
jan. 5
20:30
Ebel: ez nem a fehérváriak napja – csúnya vereség Linzben (She)
Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (EBEL) vasárnapi játéknapján a Fehérvár AV19 Linzbe látogatott, ahol csúnya vereségbe futott bele: 8–4-re kapott ki a Blackwingstől. A Salzburgban Hári János újabb asszisztot jegyzett.
jan. 5
20:32
Női vízilabda: kilencgólos győzelem Kína ellen (She)
A magyar női vízilabda-válogatott a második mérkőzését is megnyerte a dunaújvárosi nemzetközi felkészülési tornán: Bíró Attila együttese 16–7-re verte meg Kínát.
jan. 5
20:48
Férfi kosár Nb I: az Alba drámai hajrában nyert a Szolnok ellen (She)
Magas színvonalú, a végletekig kiélezett rangadót nyert meg az Alba Fehérvár a Szolnoki Olaj ellen hazai pályán, és továbbra is kapaszkodik a felsőház felé.
jan. 5
20:57
Vadócz: 4 kontinens, 13 fociklub (BorsOnline)
A magyar futball örök vándora, a 42-szeres válogatott Vadócz Krisztián a 13. új klubjába, és a tizedik országba, ezúttal minden bizonnyal Uruguayba igazol, ahová Diego Forlán hívta.
jan. 5
21:00
Női kosárlabda Nb I: Csata-siker a Vasas otthonában (She)
A női kosárlabda NB I vasárnapi mérkőzésen a Csata négy ponttal győzött a Vasas vendégeként.
jan. 5
21:06
Második meccsén is simán nyert a női pólóválogatott (Infostart)
A jövő vasárnap kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar női vízilabda-válogatott második mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott a Dunaújvárosban zajló nemzetközi torna vasárnapi játéknapján.
jan. 5
21:06
Vívás: Kardos Edina bronzémes az udinei junior vk-viadalon (She)
Kardos Edina a harmadik helyen zárta az udinei junior párbajtőr-világkupaversenyt. A háromnapos, szúrófegyveres megméretésen vasárnap a leány tőrözök is bizonyíthattak; itt egy magyar indult, Hanzl Lilla a 64 között kapott ki.
jan. 5
21:18
Jégkorong Mk: kettős győzelemmel elődöntős a Mac (She)
A jégkorong Magyar Kupa negyeddöntőjében a MAC Újbuda az első meccs 5–2-es sikere után a visszavágón 3–2-re legyőzte az Erste Ligában vitézkedő DEAC-ot, ezzel kettős győzelemmel került be a legjobb négy közé.
jan. 5
22:42
Nfl: ráadásos Vikings-siker a Saints ellen; kiszenvedte a Seahawks (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) idei rájátszásának harmadik meccsén a Minnesota Vikings hosszabbításban 26–20-ra győzött a New Orleans Saints vendégeként. Az éjszakai összecsapáson a Seattle Seahawks 17–9-re nyert a Philadelphia Eagles ellen.
jan. 5
22:54
Serie A: Belotti félidők végén lőtt góljaival győzte le a Torino a Romát (She)
Az olasz élvonal 18. fordulójának utolsó vasárnapi mérkőzésén a Torino Andrea Belotti félidők végén szerzett góljaival 2–0-ra legyőzte a Romát.
jan. 5
23:00
Francia Kupa: megszenvedett az Om, nehezen indult be a Psg (She)
Vasárnap rendezték meg a Francia Kupa legjobb 32 csapata közé jutásáért zajló mérkőzések maradékát (egyetlen hétfői meccset leszámítva), és a 13 mérkőzés bőven hozott meglepetéseket. Kiesett az élvonalbeli Brest, amely a másodosztályú Lorient otthonában hosszabbítás után búcsúzott, s meglegyintette a kiesés szele az Olympique Marseille-t, amely csa
jan. 5
23:06
La Liga: megint csak egy pont – ismét nem nyert a Celta (She)
A Celta Vigo 1–1-es döntetlent játszott hazai környezetben az Osasunával a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 19. fordulójának záró mérkőzésén.
jan. 5
23:30
Ftc: megkezdték a felkészülést, az új játékosok hétfőn csatlakoznak (She)
Az NB I-ben címvédő és listavezető Ferencváros labdarúgócsapata az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban vasárnap megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. A fradi.hu beszámolójából kiderül, hogy a két új szerzemény, Vécsei Bálint és a vasárnap bejelentett, Győrből átigazolt Szánthó Regő a hétfői orvosi vizsgálatokon csatlakozik a csapathoz.
jan. 5
23:48
Dibusz büszke, de előre néz; Itthon maradó kulcsemberek (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
jan. 5
23:54
Ftc: megkezdték a felkészülést, az orvosi vizsgálatokon az új játékosok is ott lesznek (She)
Az NB I-ben címvédő és listavezető Ferencváros labdarúgócsapata az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban vasárnap megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. A fradi.hu beszámolójából kiderül, hogy a két új szerzemény, Vécsei Bálint és a vasárnap bejelentett, Győrből átigazolt Szánthó Regő is ott lesz a hétfői orvosi vizsgálatokon.

Keresés