Nébald Ildikó

Kedden ünnepli 65. születésnapját Nébald György olimpiai bajnok kardvívó
2021 március 9.   m4sport.hu
A többszörös vb-győztes vívó az 1988-as szöuli olimpián ért fel a csúcsra.
Aranyérmes a kardozó Szatmári András
2017 július 22.   ridikul.hu
Aranyérmet nyert a kardozó Szatmári András pénteken a lipcsei vívó-világbajnokságon. Huszonhét év elteltével avattak ismét magyar győztest férfi kard egyéniben azután, hogy 1990-ben Nébald György bizonyult a legjobbnak.
Olimpiai bajnok vívó fia az ÉNB új sztárja
2015 október 8.   Blikk
Budapest — Éjjel-nappal Budapestre cserélte a vízilabdát Nébald Olivér (26).
Vívó-vb: Szilágyitól sokat, Szatmáritól meglepetést várnak
2013 augusztus 5.   She
Szatmári Andrástól kellemes meglepetést vár a férfi kardozók egyéni versenyében az 1991-es budapesti vívó-világbajnokságon egyéniben bronz-, a válogatott tagjaként pedig aranyérmes Nébald György, aki szerint csapatban a szereplés ezúttal nagy mértékben függ az olimpiai bajnok Szilágyi Árontól.
Vívás: nem volt meglepetés, hogy a férfi kardcsapat nem szerzett kvótát
2012 március 19.   She
Noha először nem lesz ott a nyári játékokon a magyar férfi kardcsapat az olimpiák történetében, a kvótaszerzés elmaradása nem derült égből villámcsapásként következett be, s nem egy versenyen dőlt el, hogy a magyar együttes nélkül rendezik a londoni versenyeket. Nébald György szerint kicsi az utánpótlás mezőny, így nem lehet eredményesen válogatni.
Kulcsár Krisztián: Mincza alkalmatlan vezetőedzőnek
2012 március 2.   ATV
Kulcsár Krisztián világbajnok párbajtőröző, vívó szövetségi elnökségi tag megérti Kulcsár Győző kapitányi lemondását, szerinte nagybátyja egyedül többet tett a sportágért, mint a szövetség egész vezérkara, ráadásul nem az első pofont kapta a MOB-delegáláskor. Az üzletember nem ért egyet az utód, Mincza-Nébald Ildikó kinevezésével, tapasztalatlannak tartja a vezetőedzői feladathoz. Minderről a DIGI…
Mincza-Nébald Ildikó a párbajtőrfőnök
2012 március 1.   Behaviour
Mincza-Nébald Ildikó irányítja vezetőedzőként a párbajtőrözők szakmai munkáját a londoni olimpia végéig. A párbajtőr szakmai bizottság keddi állásfoglalása után a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége szerdán döntött Mincza-Nébald kinevezéséről.
Vívás: Mincza-Nébald Ildikó lett a párbajtőrözők új szakvezetője
2012 február 29.   She
Mincza-Nébald Ildikó irányítja vezetőedzőként a párbajtőrözők szakmai munkáját a londoni olimpia végéig.
Vívás: Mincza-Nébald Ildikó lehet a párbajtőrözők szakvezetője
2012 február 28.   She
Amennyiben a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége szerdán rábólint, Mincza-Nébald Ildikó lesz a párbajtőrözők szakmai vezetője.
Vívás: az MTK köszöntötte a 75 éves Sákovicsné Dömölky Lídiát
2011 április 13.   She
Deutsch Tamás, az MTK elnöke, valamint több egykori klubtársa és utóda köszöntötte szerdán születésnapja alkalmából Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai és világbajnok tőrözőt. A 75. életévét március 9-én betöltő vívónő ünneplésén – a Feneketlen-tónál lévő központban – megjelent Bárány Árpád olimpiai bajnok párbajtőröző, Tordasi Ildikó ötkarikás bajnok tőröző, Kovács Edit, Tuschák Katalin és…
Vívás: már nem Nébald György a kardozók szövetségi kapitánya
2010 november 24.   She
Lemondott posztjáról Nébald György, a kardozók szövetségi kapitánya.
Bálkirálynő lehet a vívónő
2009 február 13.   Blikk
Ruhapróbán járt Mincza-Nébald Ildikó
Nyáron érkezik az Év Sportolójának kisbabája
2009 január 17.   BorsOnline
Mincza Ildikó, az Év Sportolója egy ideig nem lép a pástra, ugyanis újra babát vár. A 39 éves vívó, aki a pekingi olimpián bronzérmet szerzett, férjével, a kard szövetségi kapitány Nébald Györggyel, és kislányával, a 3 éves Franciskával együtt izgatottan várja a kisbabát, akinek a nemét még nem tudják. Mincza a szülés után újra visszatér.
Mincza-Nébald: "Nem volt idő a sebeket nyalogatni"
2008 december 23.   Infostart
Az olimpiai bronzérmes párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikó lett az Év legjobb női sportolója. Az MTK vívója a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalint előzte meg az újságírói szavazáson. A Sportcsillagok Gálaestjén Mincza-Nébald Ildikó az InfoRádiónak azt mondta: a következő olimpiáig már nem folytatja, de nem hagyja abba a sportot egyik napról a másikra.
Egy boldog vívócsalád
2008 december 21.   Blikk
BUDAPEST – Bronzérem után aranyérem. Mincza-Nébald Ildikó (39) párbajtőröző Pekingben harmadik lett, ám a sportújságírók egy első hellyel ajándékozták meg. A vívónő az Év sportolója választáson fölényes győzelmet aratott.
Aliser Uszmanov lett a vívók első embere
2008 december 6.   Behaviour
A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) párizsi tisztújító kongresszusán a küldöttek Aliser Uszmanovot választották meg elnöknek. A bizottsági választások során mindhárom magyar jelölt - Mincza-Nébald Ildikó, Kamuti Jenő és Kulcsár Krisztián - sikerrel járt.
Gémesi lemondott a vívószövetség elnökléséről
2008 november 28.   HírTV
Két régi és egy új szövetségi kapitány irányítja a jövőben a vívóválogatottak szakmai munkáját. Erről a vívószövetség pénteki elnökségi ülésen döntöttek, Ennek értelmében Nébald György marad a kardozók, Kulcsár Győző a párbajtőrözők szövetségi kapitánya.
Nébald, Kulcsár és Szekeres irányítja a vívókat
2008 november 28.   Metropol
Nébald György, Kulcsár Győző és Szekeres Pál irányítja a jövőben szövetségi kapitányként a kardozókat, a párbajtőrözőket, illetve tőrözőket.
Megvannak a vívókapitányok, lemondott az elnök
2008 november 28.   hirado.hu
A 13 jelentkező közül Nébald Györgyöt, Kulcsár Győzőt és Szekeres Pált választotta a szövetség elnöksége
Vívás: Nébald, Kulcsár és Szekeres irányít, Gémesi lemondott
2008 november 28.   She
Nébald György, Kulcsár Győző és Szekeres Pál irányítja a jövőben szövetségi kapitányként a kardozók, párbajtőrözők, illetve tőrözők felkészülését. A Magyar Vívószövetség (MVSZ) erről pénteki elnökségi ülésén döntött, melyen lemondott posztjáról Gémesi György elnök.