Peking 2008 - Vívás

Megvan! Biztos olimpiai résztvevő a magyar női kardcsapat
2024 március 3.   Sportal
A magyar női kardcsapat a hetedik helyen végzett vasárnap az athéni világkupaversenyen, ezzel, illetve a többi eredmény alakulásával biztossá vált a párizsi olimpiai részvétele - számolt be róla Magyar Vívó Szövetség honlapja.
Siklósi szerint a csapat bármely tagja olimpiai érmes lehet egyéniben
2024 február 28.   Sportal
Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó szerint a párbajtőrcsapat bármelyik tagja esélyes az éremszerzésre a párizsi olimpián.
Nem spanyol, magyar színekben nyernének olimpiát az ikrek
2024 február 17.   Magyar Nemzet
A világbajnok Márton Luana és a vb-5. helyezett Márton Víviana Szófiában szerezheti meg a párizsi kvótát.
"See you in Los Angeles" – 1984-ben épp a hírhedt MOB-döntés napján vívták ki női kosarasaink az olimpiai szereplés jogát
2024 február 15.   Büntető.com
Kegyetlen, költői kérdés, hogy mi a rosszabb, 22 pontos előnyről egy ponttal elbukni a sorsdöntő olimpiai selejtezőt, vagy kivívni az olimpiai szereplést, és még az ünnepi hangulatban megtudni, hogy Magyarország nem vesz részt a játékokon. Női kosárlabda-válogatottunk a története során immár mindkettőt átélte...
Hoppá, a magyar hokiválogatott mégis kijuthat még az olimpiára!
2024 február 13.   Sportal
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (Iihf) biztonsági okokból nem engedi indulni a fehérorosz férfi válogatottat a 2026-os milánói téli olimpia selejtezőjén, így - az Mti értesülése szerint - a magyar csapat várhatóan továbbjutott az előselejtezőből, és augusztus 29.-szeptember 1. között Pozsonyban vívhatja ki az ötkarikás szereplést a házigazda szlov
Mégis folytathatja az olimpiai selejtezőt a magyar válogatott
2024 február 12.   HírTV
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (Iihf) biztonsági okokból nem engedi indulni a fehérorosz férfi válogatottat a 2026-os milánói téli olimpia selejtezőjén, így - az MTI értesülése szerint - a magyar csapat várhatóan továbbjutott az előselejtezőből, és augusztus 29.-szeptember 1. között Pozsonyban vívhatja ki az ötkarikás szereplést a házigazda szlov
Ezüstérmes a férfi kardcsapat Tbilisziben a vívó-világkupán
2024 február 11.   m4sport.hu
Ezüstérmet nyert a magyar csapat a férfi kardozók georgiai világkupaversenyén, Tbilisziben, ezzel két versennyel a zárás előtt továbbra is vezeti az olimpiai kvalifikációs ranglistát.
Pályán a Barcelona, rangadót játszik a Milan, kijuthat az olimpiára a magyar válogatott - vasárnapi sportműsor
2024 február 11.   Sportal
A listavezető Paks a Kecskemét ellen játszik, az Arsenal londoni rangadót vív.
Megijedtünk a világbajnoki negyedik helyezettől... Magyarország – Kanada 55-67
2024 február 9.   Mandiner
A magyar női kosárlabda-válogatott számára 44 után nyílik reális esély arra, hogy újra részt vegyen egy olimpián – ráadásul hazai pályán vívhatjuk a selejtezőket. Az első esélyt elbuktuk, ám Japán és Spanyolország ellen lehet még javítani...
Párizs 2024: ezek az olimpiai kvóták már biztosak, de a vizes vébének még nincs vége
2024 február 4.   Pénzcentrum
Immár 69 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik Magyarország a jövő évi párizsi olimpiára. Vasárnap nyíltvízi úszásban Betlehem Dávid vívta ki az indulási jogot a dohai világbajnokságon.
Gurisatti a Mihók-féle csapatépítésben bízik, de a kapitány is a megbonthatatlan összképben látja a megoldást
2024 január 17.   m4sport.hu
Elszántan érkezett haza a női vízilabda-válogatott Hollandiából, hisz pár hét felkészülés után már a február 2-án rajtoló vizes vb-n kell élet-halál harcot vívni a csapatnak az olimpiai kvótáért. A kulcs Gurisatti, Garda és Mihók szerint is a csapategységben van.
Így készül az olimpiára a Samsung
2024 január 15.   MMonline
A Samsung az olimpiai és paralimpiai játékok partnereként bejelentette a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokhoz kapcsolódó hivatalos tematikáját: „A nyitottság mindig nyer”. Az üzenet a Samsung azon meggyőződését fejezi ki, hogy nyitott hozzáállással minden új tapasztalatból jelentőségteljes vívmány születhet, amely új távlatokat és vég
„A nyitottság mindig nyer″: számtalan lehetőséget teremt a Samsung a 2024-es párizsi olimpián a sportolóknak és a szurkolóknak
2024 január 13.   Digital Hungary
A Samsung az olimpiai és paralimpiai játékok partnereként bejelentette a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokhoz kapcsolódó hivatalos tematikáját: „A nyitottság mindig nyer″. Az üzenet a Samsung azon meggyőződését fejezi ki, hogy nyitott hozzáállással minden új tapasztalatból jelentőségteljes vívmány születhet, amely új távlatokat és vég
Három orosz sportoló amerikaiként indulna az olimpián börtön vár rájuk!
2024 január 12.   Sportal
Három, az Egyesült Államokba távozott válogatott orosz vívó az amerikai csapat tagjaként szeretne indulni a párizsi olimpián. Az egyikük Konsztantyin Lohanov, aki nem más, mint az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének, a négyszeres olimpiai bajnok kardvívó Sztanyiszlav Pozdnyakovnak a volt veje.
Boczkó Gábor: évtizedek óta nem látott eredményeink vannak, felnéz ránk a vívóvilág
2024 január 7.   Infostart
Minden magyar indulónak az éremért kell majd küzdenie a párizsi olimpián – mondta az InfoRádióban a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya. Boczkó Gábor hangsúlyozta: a 2023-as sikerek ellenére sem dőlhetnek hátra a következő hónapokban.
A kifutón is megállná a helyét a világbajnok vívó
2024 január 6.   Sportal
Akár modellkedhetne is a csapatban kétszeres világbajnok kardozó, Szűcs Luca nemegyszer hallotta már ezt, s nem véletlenül. A 21 éves sportolónőt érdekli is a divat világa, de az első számára természetesen a vívás, hiszen a kardcsapattal az idei párizsi olimpián is nagyot alkothat.
Párizs 2024: Kaizinger Balázs olimpiai kvótát szerzett lovastusában
2024 január 3.   Magyar Hírlap
Lovastusában 16 csapat vívta ki a párizsi részvételt, melyek három-három tagja egyéni induló is, 65 fős mezőny maradék 17 helyét a múlt év végén zárult olimpiai ranglista alapján osztották ki.
Ugye tudja, melyik nagy klubban vív Szilágyi Áron? kvíz a háromszoros olimpiai bajnokról
2024 január 1.   Sportal
Áron a magyar sport jelenkorának talán legfényesebben ragyogó koronagyémántja. Most, a 2024-es esztendő hajnalán az is biztos, hogy nem csak a magyarok, de az egész vivóvilág figyelni fogja, mire lesz képes Párizsban. Drukkolunk neki!
Izgamlas végjáték: A dánoké lett a bronzérem a kézi vb-n
2023 december 17.   Eurosport
A dán válogatott hazai pályán szerezte meg a bronzérmet a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel a harmadik helyért vívott vasárnapi összecsapáson 28-27-re múlta felül Herningben a társházigazda svédek csapatát.
A dánok nyakába került a bronzérem a női kézilabda-vb-n
2023 december 17.   m4sport.hu
A dán válogatott hazai pályán szerezte meg a bronzérmet a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel a harmadik helyért vívott vasárnapi összecsapáson 28-27-re múlta felül Herningben a társházigazda svédek csapatát.