2008. július 16. szerda

júl. 16
0:48
Kosárlabda: két forduló után csak Szlovénia áll két győzelemmel (She)
Két nap után csak Szlovénia tudta mindkét meccsét megnyerni az Athénban zajló 12 csapatos férfi olimpiai selejtezőtornán. A szlovének Kanadát győzték le, így a mezőnyben egyedüli 4 pontosként vezetik csoportjukat. A többi csoportban mindegyik együttes két ponttal áll (mivel a vereségért egy pont jár, a győzelemért pedig kettő). A tornáról három csapat kvalifikálhatja magát a pekingi olimpiára.
júl. 16
4:06
Elemzés a Pireneusok után, avagy mi történik a Touron? (Behaviour)
Noha nem lehet azzal vádolni az idei Tour de France esélyeseit, hogy a végére tartalékolnák erejüket, mégsem dőlt el semmi 10 szakasz után. Az első helyezett Cadel Evans és a második Fränk Schleck között mindössze egy másodperc a különbség, de rajtuk kívül még legalább 3-4 kerekes beleszólhat a sárga trikóért folytatott harcba. A favoritok közül Alejando Valverde és Damiano Cunego elszállt,…
júl. 16
6:12
Családi körben ünnepelt az U19-es válogatott (Blikk)
Világbajnoki döntős szereplést érhet a győzelem
júl. 16
6:14
560 óra olimpia (Blikk)
júl. 16
6:16
Fradi: A magyar narancs (Blikk)
Bajnokságot akarnak nyerni az új dresszben
júl. 16
6:18
Szuper Rózsa! (Blikk)
200 méter mellúszásban nem akadt ellenfele
júl. 16
7:06
Peking 2008: az ukrán Jana Klocskova csak váltóban indul (She)
Csak váltóban áll rajthoz az augusztusi pekingi olimpián Jana Klocskova, az ukránok világklasszis úszója.
júl. 16
7:06
Napokon belül hivatalosan is az AC Milannál Ronaldinho (Behaviour)
Elvi megállapodásra jutott az FC Barcelona és az AC Milan, aminek értelmében az olasz focicsapathoz igazolhat Ronaldinho.
júl. 16
8:00
Kékszalag: Litkey szerint az 53 éves rekord is megdőlhet az idei versenyen (Infostart)
A felkészülés tökéletesen sikerült, így a cél az újabb címvédés - mondta az InfoRádiónak a 40. Kékszalag vitorlásversenyre készülő Litkey Farkas. A hétszeres győztes hozzátette: kedvező széljárás esetén akár meg is dőlhet a Nemere II. 1955 óta érvényes 10 óra 40 perces csúcsa.
júl. 16
8:18
Real Madrid: Calderón szerint Robinho többet ér 60 millió eurónál (She)
Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke csak nagyon magas összegért engedné el Robinhót: 60 millió euróért nem válna meg a brazil támadótól.
júl. 16
8:20
Juventus: letettek Alonso és Sztankovics megszerzéséről (She)
A dán Christian Poulsen szerződtetését követően a Juventus labdarúgócsapatánál lezártnak nyilvánították az átigazolási törekvéseiket.
júl. 16
8:36
Czink kiesett a stanfordi tenisztornán (Behaviour)
Kiesett Czink Melinda a 600 ezer dollár összdíjazású egyesült államokbeli keménypályás női tenisztornán, Stanfordban.
júl. 16
8:54
Peking 2008: belépő a megnyitóra 4.5 millió forintért (She)
Egy ismeretlen, megszállott sportrajongó nem kevesebb mint 19 241 eurót (4.5 millió forintot) fizetett ki egyetlen belépőért a pekingi olimpia megnyitó ünnepségére. A jegy eredeti ára 460 euró volt, a jómódú szurkoló azonban az interneten keresztül ennek több mint a 41-szereséért jutott hozzá a tiketthez ? tette közzé a Csinghua Sipao című kínai lap.
júl. 16
8:56
Tenisz, Indianapolis: Blake továbbment, Santoro kiesett (She)
Az első helyen kiemelt James Blake bejutott a második fordulóba az Indianapolisban zajló, 525 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornán.
júl. 16
9:30
Labdarúgó NB II: válogatott kapus érkezett a Ferencvároshoz (She)
Az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros csapata egy plusz egy éves szerződést kötött a trinidadi Jan Michael Williamsszel. A 23 éves kapus 20 alkalommal lépett pályárahazája válogatottjában, legutóbb június 22-én, a Bermuda elleni 2?0-s sikert hozó világbajnoki selejtezőn játszottt nemzeti színekben.
júl. 16
9:32
Spanyolország: a Sevilla leigazolta a Lyon francia védőjét (She)
A Sevilla a francia bajnok Lyontól vásárolt hátvédet, a spanyol csapat Sébastien Squillacit vette meg.
júl. 16
9:48
Gyászolunk, de az élet megy tovább (Behaviour)
Kolonics György keddi tragédiáját követően a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) azzal is foglalkoznia kell, hogy a kétszeres olimpiai bajnok klasszis helyett ki utazzon a pekingi játékokra.
júl. 16
10:06
Kajak-kenu: szombatig meg kell találni Kolonics helyettesét (She)
Kolonics György keddi tragédiáját követően a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) azzal is foglalkoznia kell, hogy a kétszeres olimpiai bajnok klasszis helyett ki utazzon a pekingi játékokra.
júl. 16
10:06
Kolonics Györgynek voltak rosszullétei a keddi tragédiát megelőzően is (Infostart)
A keddi tragédiát megelőzően is előfordult, hogy edzésen elájult Kolonics György. A szakág emblematikus alakja két hete átfogó kivizsgáláson vett részt a Sportkórházban, eredményei akkor is kifogástalanok voltak.
júl. 16
10:24
Szombatig kell megnevezni, hogy Kolonics helyett ki utazzon az olimpiára (Infostart)
Szombatig kell megneveznie a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, hogy a tegnap elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György helyett ki utazzon a pekingi játékokra.
júl. 16
10:42
Újabb spanyol pozitív doppingteszt (Behaviour)
Manuel Beltran után egy másik spanyol versenyző, Moises Duenas Nevado is pozitív doppingtesztet produkált a francia országúti kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on.
júl. 16
10:44
Kétmilliót ígértek a magyar focistáért (Behaviour)
Hosszas tárgyalások után megállapodott egymással Halmosi Péter áráról jelenlegi klubja, a másodosztályú Plymouth, valamint a Premier League-be feljutott Hull City labdarúgócsapata.
júl. 16
11:00
Anglia: a Hull rekordösszegért szerződteti Halmosi Pétert (She)
A Hull City az angol Mirror című napilap értesülése szerint kétmillió font ellenében megszerezte Hamosi Pétert. A lap információi szerint a klub ekkora összeget még nem fizetett egyetlen játékosért sem.
júl. 16
11:00
Halmosi lehet a legdrágább magyar futballista (Infostart)
Hosszas tárgyalások után megállapodott egymással Halmosi Péter áráról jelenlegi klubja, a másodosztályú Plymouth, valamint a Premier League-be feljutott Hull City labdarúgócsapata. A 28 éves magyar válogatott középpályásért fizetett összeg várhatóan kétmillió font lesz.
júl. 16
11:02
Karate: életveszélyes állapotban az Európa-bajnok (She)
Kedden súlyos közlekedési balesetet szenvedett és kómába esett Magna Gergő, a szolnoki Banzai KKK Európa-bajnok kiokusin karatézója.
júl. 16
11:18
Kuruvcsi: csütörtökön sajtótájékoztató ? Samuel Eto?óval! (She)
Noha a nemzetközi sajtó vagy egyáltalán nem, vagy legalábbis tréfaként felfogva számolt be arról hétfőn, hogy az ázsiai Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata közé bejutott PFC Kuruvcsi csapata bejelentette Samuel Eto?o leigazolását, úgy tűnik, az ügy kezd komolyra fordulni.
júl. 16
11:20
Tour de France: újabb pozitív doppingteszt a körversenyen (She)
Manuel Beltrán után egy másik spanyol versenyző, Moises Duenas Nevado is pozitív doppingtesztet produkált a francia kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on.
júl. 16
11:22
Atlétika: örökös eltiltás a tanítványait doppingoló edzőnek (She)
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) örökre eltiltotta a tanítványait éveken keresztül doppingszerekkel ellátó Trevor Graham atlétaedzőt.
júl. 16
11:57
Labdarúgás: Claude Le Roy lett az ománi szövetségi kapitány (She)
Claude Le Roy került Omán labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányi posztjára ? jelentette be az arab ország sportági szövetsége. A 60 éves szakember legutóbb Ghána nemzeti csapatát irányította, s a téli kontinensbajnokságon az elődöntőig vezette Michael Essienéket.
júl. 16
12:18
Chelsea: Didier Drogba tíz napon belül hosszabbíthat (She)
Didier Drogba menedzsere a BBC honlapján idézett nyilatkozatában kijelentette, az elefántcsontparti csatár tíz napon belül eldönti, hogy meghosszabbítja-e 2010-ben lejáró szerződését.
júl. 16
12:18
Kezdődik az UEFA Kupa (Behaviour)
Csütörtökön megkezdődik a labdarúgó UEFA Kupa 2008/09-es idénye: a selejtező első fordulójában már mindkét magyar csapat, azaz a Győri ETO FC és a DVSC-TEVA is érdekelt.
júl. 16
12:20
Vitorlázásrekord (Behaviour)
A francia Thomas Coville mindössze öt nap, 19 óra, 29 perc és 20 másodperc alatt kelt át vitorlással egymaga az Atlanti-óceán északi medencéjében, és ezzel az eddigi legjobb eredményt érte el ezen a távon.
júl. 16
12:36
Tenisz, Bad Gastein: Szávay Ági az utolsó meccset kapta (She)
Nem nagyon akar Szávay Áginak összejönni, hogy pályára lépjen a 175 ezer dollár összdíjazású Bad Gastein-i torna első fordulójában. A szervezők ugyanis a centerpálya utolsó, hatodik párjába osztották a selejtezők szerencsés vesztese, az ukrán Viktorija Kutuzova elleni mérkőzését.
júl. 16
12:38
Peking 2008: Koszovó ellen is készül az olimpiára Brazília (She)
Koszovó labdarúgó-válogatottja a pekingi olimpiára készülő brazil csapattal játszik barátságos mérkőzést július 26-án Svájcban. Amint a pristinai média kitér rá: a gárda korábban is szerepelt nemzetközi mérkőzéseken, de a jövő szombati genfi találkozó lesz az első igazán jelentős megméretése.
júl. 16
12:54
A nemzetközi sajtó is gyászolja a magyar nemzeti hőst (Infostart)
A nagy nemzetközi lapok és internetes portálok egyaránt vezető hírként emlékeznek meg Kolonics György, a kétszeres olimpiai bajnok, tizenötszörös világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar kenus keddi haláláról.
júl. 16
12:54
Ghána: az osztrák Hickersberger lehet az új szövetségi kapitány (She)
Az osztrák válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Josef Hickersbergert szeretné kinevezni a Ghánai Labdarúgó-szövetség a nemzeti csapat élére.
júl. 16
12:56
Feloldaná a doppingtilalmat egy francia professzor (Infostart)
Azt javasolta egy francia professzor, a párizsi Descartes Egyetem oktatója az Európai Parlament Kulturális és Sportbizottságának ülésén, hogy oldják fel a doppingtilalmat, hisz szinte kilátástalan a dopping elleni küzdelem. Hegyi Gyula szocialista EP-képviselő, aki ott volt az ülésen, az InfoRádiónak elmondta: szükség lenne a doppingellenes szabályok egységesítésére is. A sport szabályozása…
júl. 16
12:56
UEFA-kupa: a debreceniek reggel elutaztak Kazahsztánba (She)
A DVSC-TEVA csapatának tagjai szerda reggel 6.30-kor találkoztak az Oláh Gábor utcai stadionnál, ahonnét a debreceni repülőtérre, onnan pedig Kazahsztánba vezetett az út. A Loki csütörtökön játszik UEFA-kupa-selejtezőt a Sahtyor Karagandi ellen.
júl. 16
13:12
Premier League: Halmosi Péter hivatalosan is a Hull City játékosa (She)
Amint az várható volt, röviddel ezelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy Halmosi Péter az angol élvonalba idén feljutó Hull City játékosa lett. A magyar középpályás négy évre szóló szerződést kötött.
júl. 16
13:48
Györe: Normálisak voltak Kolonics vizsgálati eredményei (Infostart)
Nem szabad belenyugodni abba, hogy hirtelen szívhalál viszi el az élsportolókat; több szűrővizsgálatra van szükség, amelyeket az edzéseken kell elvégezni - mondta az InfoRádiónak a Sportkórház Teljesítménydiagnosztikai Osztályának főorvosa Kolonics György magyar kenus keddi halálával kapcsolatban. Györe István hozzátette: az olimpikon múlt heti EKG-vizsgálata jó eredménnyel zárult. A szakember…
júl. 16
13:48
Peking 2008: az úszóknál 31 versenyzővel 21 pont a cél (She)
A magyar úszást 31 versenyző képviseli a pekingi olimpián. Erről szerdai ülésén döntött a Magyar Úszószövetség elnöksége, Kiss László szövetségi kapitány előterjesztése alapján.
júl. 16
14:06
Világjátékok: kezdés egy év múlva, már van két indulónk (She)
Egy év múlva, 2009. július 16-án kezdődik Kaohsziung városában a VIII. Világjátékok, a nem olimpiai sportágak legrangosabb világversenye, amelyre a kiutazó magyar csapat felkészülését részben a Nemzeti Sportszövetség biztosítja, és a részvétel feltételeit is folyamatosan koordinálja.
júl. 16
14:42
Olaszország: Nesta biztosan nem tér vissza a válogatottba (She)
Alessandro Nesta kijelentette, hogy a sajtóban megjelent találgatások ellenére semmi esély sincs arra, hogy újra magára öltse az olasz válogatott címeres mezét.
júl. 16
15:00
Ökölvívás: Balzsay Károly világbajnoki címért bokszolhat (She)
Balzsay Károly a Bokszvilágszervezet nagyközépsúlyú világbajnoki címéért léphet szorítóba legközelebb, mégpedig a kanadai Jean Pascal ellen. A kategória trónja azután üresedett meg, hogy Joe Calzaghe lemondott róla. Így a WBO ranglistájának első (Balzsay) és második (Pascal) helyezett öklözője küzdhet meg az övért.
júl. 16
15:18
Már fúrják Ronaldót a Realnál (Blikk)
A Real játékosai nem örülnének Ronaldónak
júl. 16
15:36
Tenisz, Bad Gastein: az ötödik kiemelt Bacsinszky továbbjutott (She)
Eredmények az ausztriai Bad Gasteinben zajló 175 ezer dollár összdíjazású tenisztorna első fordulójából.
júl. 16
15:38
Gálamérkőzés: Lipcsei Péter szembeszáll Bobby Davisonnal (She)
Újabb két név vált ismertté a július 30-án az Albert-stadionban megrendezésre kerülő F1-es pilótaválogatott?Hungarian All Stars mérkőzés résztvevői közül. A 100 % Fradi információi szerint a Ferencváros vezetőedzője, Bobby Davison és a zöld-fehérek csapatkapitánya, Lipcsei Péter is pályára lép a gálameccsen.
júl. 16
15:40
Atlétikai ob: Pekingért és négymillió forintért küzdenek (She)
Ötvenkét egyesület közel 400 versenyzője áll rajthoz szombaton és vasárnap a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban az Uniqa atlétikai országos bajnokságon. Az idei évtől kezdve az ob ? a szövetség elnökségének döntése értelmében ? egyúttal Zsivótzky Gyula-emlékverseny is, így állítva emléket a tavaly elhunyt kalapácsvető olimpiai bajnok legendának.
júl. 16
15:54
Varga Dénes: "Evidens, hogy pólóban az első hely a magyaroké" (Infostart)
A Pekingbe címvédőként utazó magyar férfi vízilabda-válogatott legfiatalabb tagja biztos az együttes újabb olimpiai sikerében. Varga Dénes az InfoRádiónak adott interjúban hangsúlyozta: készült arra, hogy meghatározó szerepet játsszon a kulcsfontosságú meccseken. A Vasas játékosa a horvátok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen négy gólt szerzett, az utolsó találatával pedig eldöntötte az…
júl. 16
15:54
Peking 2008: magyar paralimpikonok az új szuperdresszben (She)
A magyar paralimpiai csapat tagjai használják azokat az új úszó szuperdresszeket, amelyben idén már közel 50 világcsúcs született.

Keresés