2008. július 29. kedd

júl. 29
17:45
Felkészülési mérkőzés: a maláj All Star-csapatot verte a Chelsea (She)
A Malájzia XI fantázianevű együttessel játszottak felkészülési mérkőzést a londoni ?kékek?, és 2?0-s győzelmet arattak. A Malájzia XI fedőnév az ország ligaválogatottját takarja.
júl. 29
17:47
Labdarúgás: Erwin Koeman a magyar edzők továbbképzésén (She)
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya előadást tart az UEFA Pro- és A-diplomás honi trénerek továbbképzésén.
júl. 29
18:03
Tenisz, Stockholm: Vera Dusevina lesz Szávay ellenfele (She)
Az orosz Vera Dusevina vár Szávay Ágnesre a legjobb tizenhat között a Stockholmban zajló Nordea Openen, miután két játszmában megverte a cseh Lucia Szafarovát.
júl. 29
18:21
Bajnokok Ligája, selejtező: belgrádi baki Bakuban (She)
A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első meccsén a szerb Partizan Beograd az azeri Inter Baku otthonába látogatott és némi meglepetésre 1?1-es döntetlenre végzett. A szerbek a mérkőzés nagy részében vezetett, miután Bogunovics 5. percben lőtt góljára csak a 82. percben válaszolt Zlatinov.
júl. 29
18:23
Chile: a szezon végén valószínűleg visszavonul Marcelo Salas (She)
Marcelo Salas, a Juventus és a Lazio korábbi labdarúgója bejelentette, hogy a szezon végén nagy valószínűséggel abbahagyja a labdarúgást. A Matador ? becenevét jellegzetes gólörömeiről kapta ? jelenleg az Universidad de Chile csapatát erősíti, ebben a klubban kezdte pályafutását 1993-ban.
júl. 29
19:15
Brazília: Adriano menyasszonya közös gyermeküket várja (She)
A brazil O Globo nevű lap értesülései szerint, Joana, az Internazionaléba visszatért világklasszis labdarúgó, Adriano menyasszonya első közös gyermeküket hordja a szíve alatt, a hírek szerint a második hónapban jár.
júl. 29
19:51
Hajdu János szerint Görbicz Anita pótolhatatlan (Infostart)
Súlyos, részben harmadfokú égési sérüléseket szenvedett Görbicz Anita. A magyar női kézilabda-válogatott irányító játékosa tegnap forró olajjal öntötte le jobb lábfejét, és egyelőre 50 százalék az esélye arra, hogy játszhat majd a pekingi olimpián. A szövetségi kapitány szerint a sportoló pótolhatatlan.
júl. 29
19:51
Plymouth Argyle: a menedzser frusztrált a kevés érkező miatt (She)
Paul Sturrock, a Tímár Krisztiánt is foglalkoztató Plymouth Argyle csapatának menedzsere a klub honlapján elmondta, hogy kifejezetten frusztrált, mert mindössze Karl Duguid és Jason Puncheon szerződtetése sikerült a nyári átigazolási szezonban
júl. 29
19:53
Peking 2008: három nyelven közvetít élőben a kínai televízió (She)
A pekingi olimpia összes sporteseményét kínaiul, angolul és franciául is élőben közvetíti majd a kínai televízió ? közölte az ötkarikás játékok szervezőbizottsága (BOCOG).
júl. 29
20:09
Anglia: a mozgólépcsőfutástól tiltották el a 80 éves olimpikont (She)
Eltiltották a mozgólépcsőn való futástól a 80 éves Peter Hildreth brit gátfutót, aki háromszor képviselte hazáját az ötkarikás játékokon. A sportoló felelevenítette az 1950-es években alkalmazott edzési módszerét, amikor visszafelé futott a mozgólépcsőn.
júl. 29
20:27
Peking 2008: hajrában a cselgáncsozók, gondok a nőknél (She)
Utolsó két keretedzését tartja a héten az olimpiára készülő hatfős cselgáncsválogatott, amely szombaton repül el Pekingbe. A három-három férfi és női dzsúdós ? kiegészülve az edzőpartnerekkel és a Honvéd versenyzőivel ? a BHSE Tüzér utcai csarnokában gyűlt össze kedden, illetve találkozik ugyanott csütörtök délután is.
júl. 29
20:29
Formula-1: létrejött a csapatok érdekvédelmi szervezete (She)
Kedd délután egy ?különösen eredményes? tárgyalást követően létrejött a Formula One Teams Association (FOTA). A találkozót a Ferrari maranellói bázisán tartották, melyen az összes csapat vezetője jelen volt csakúgy, mint a Formula-1 mindenható ura Bernie Ecclestone, valamint Donald McKenzie is.
júl. 29
20:45
FIFA: szerdára halasztották a döntést ?Messi-ügyben? (She)
Holnapra halasztották a döntést a FIFA elöljárói a 23 évesnél fiatalabb labdarúgók olimpiai részvételével kapcsolatban. Mint ismeretes a Barcelona nem akarja elengedni az ötkarikás játékokra fiatal sztárját, Lionel Messit, aki azonban azt hangoztatja, hogy koránál fogva retorziók nélkül elhagyhatja csapatát és csatlakozhat a Pekingben szereplő válogatotthoz.
júl. 29
20:47
MLSZ: egy meccsre tiltották el a nyíregyházi kapust, Lazareanut (She)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának egyetlen ügyben kellett döntést hoznia: a Soproni Liga első fordulójában Újpesten kiállított nyíregyházi Filip Lazareanu egy bajnokin nem léphet pályára.
júl. 29
20:49
Peking 2008: lapértesülések szerint doppingolt Julien Dunkley (She)
Helyi lapértesülések szerint Julien Dunkley az a jamaicai atléta, akinek pozitív lett a doppingtesztje és ezért kizárták a pekingi nyári játékokra készülő csapatból.
júl. 29
21:03
UEFA-kupa: magabiztosan jutott tovább a FC Nordsjaelland (She)
A TVMK Tallinn ellen idegenben aratott 3?0-s győzelmét követően hazai pályán 5?0-ra nyert a dán FC Nordsjaelland, ezzel bejutott az UEFA-kupa második selejtezőkörébe.
júl. 29
21:39
Tenisz, Montreal: Czink továbbjutott az első fordulóból (She)
Czink Melinda két játszmában nyert az amerikai Julie Ditty ellen az 1,34 millió dollár összedíjazású montreali keménypályás tenisztornán. A magyar játékos a nyolcaddöntőbe jutásért az osztrák Tamira Paszek ellen lép pályára, s amennyiben őt is búcsúztatja, akkor nagy valószínűséggel a világelső szerb Ana Ivanovic lesz az ellenfele.
júl. 29
21:41
U18-as kosárlabda Eb: vereség Szlovákiától, búcsú a tornától (She)
Nagyon közel álltak a továbbjutást jelentő győzelem megszerzéséhez a magyarok a debreceni U18-as férfi kosárlabda Európa-bajnokságán, de végül három ponttal kikaptak Szlovákiától, így a 17-20. helyért léphetnek pályára.
júl. 29
22:51
Atlétika: Jelena Iszinbajeva ismét világcsúcsot ugrott (She)
Megjavított saját világcsúcsát az oroszok rúdugrója Jelena Iszinbajeva a Monacóban zajló Super GP versenyen.
júl. 29
22:53
Bajnokok Ligája, selejtező: szenvedve győzött a Dinamo Kijev (She)
Az ír Drogheda United alaposan megnehezítette vendége az ukrán Dinamo Kijev dolgát a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első meccsén. A kijeviek végül úgy nyertek 2?1-re, hogy a győztes gól a 86. percben született. A norvég Brann Bergen is csak nagy küzdelem árán tudta megszerezni a győzelmet a lett Ventspils ellen hazai pályán, a találkozó egyetlen gólja három perccel a lefújás előtt esett.
júl. 29
23:09
Irak mégis részt vehet az olimpián - két versenyző utazik Pekingbe (Infostart)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedd este engedélyezte Iraknak, hogy részt vegyen a pekingi nyári játékokon. Az ország két versenyzővel képviseltetheti magát az olimpián.
júl. 29
23:27
Peking 2008: a NOB engedélyével Irak mégis ott lehet az olimpián (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedd este engedélyezte Iraknak, hogy részt vegyen a pekingi nyári játékokon. Irak két versenyzővel képviseltetheti magát az olimpián. A NOB végrehajtó bizottsága június 4-én függesztette fel Irak tagságát, mert az ország politikai vezetése beleszólt abba, hogy kik kaphatnak vezető tisztségeket a sportszövetségekben. A kormány az ország olimpiai bizottságát…

Keresés