2008. augusztus 17. vasárnap

aug. 17
8:42
Sportlövészet: kínai arany, Emmons újabb drámai bakija (She)
Mint arról beszámoltunk, Sidi Péter nélkül rendezték a kisöbű sportpuskások 3x40 lövéses összetett számának döntőjét, miután a magyar lövő csak a 25. helyen zárta az alapversenyt. A döntő aztán egy váratlan kínai aranyérmet és valódi drámát hozott.
aug. 17
9:00
Newcastle United: a Real Madrid támadója az új célpont (She)
Angol lapértesülések szerint, a Newcastle United Fabriccio Coloccini és Jonas Gutierrez után egy újabb argentint szeretne igazolni.
aug. 17
9:00
Sastin első meccsén kikapott (Behaviour)
Sastin Marianna első mérkőzésén kikapott a női birkózók 63 kg-os súlycsoportjában a pekingi olimpián. A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyzőt a nyolcaddöntőben a kanadai Martine Durgenier győzte le, így csak akkor folytathatja szereplését a vigaszágon, ha riválisa egészen a döntőig menetel.
aug. 17
9:02
Női röplabda: az amerikaiak legyőzték a lengyeleket (She)
Az amerikai női röplabda-válogatott szetthátrányból fordítva, 3:2-re verte a lengyel csapatot.
aug. 17
9:02
Nem megy ez nekünk - Kikapott a férfi kardcsapat is (Behaviour)
Kikapott a negyeddöntőben a magyar férfi kardcsapat a pekingi olimpián, így 5-8. helyért folytathatja szereplését.
aug. 17
9:04
Kínától is kikapott a magyar férfi kardcsapat (Behaviour)
Az amerikaiaktól elszenvedett negyeddöntős vereséget követően az 5-8. helyért Kínától is kikapott a magyar férfi kardcsapat a pekingi olimpián.
aug. 17
9:18
Gyeplabda: döntetlen lett a brit–kanadai meccs (She)
Két gyeplabda-mérkőzés is befejeződött már vasárnap a pekingi olimpián, a férfiak A-csoportjában Dél-Korea 3–1-re győzte le Belgiumot, míg a B-csoportban Nagy-Britannia 1–1-es döntetlent játszott Kanadával.
aug. 17
9:18
Sidi sem jutott döntőbe (Behaviour)
Sidi Péter nem jutott döntőbe a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában, a pekingi olimpia utolsó sportlövő versenyében, melyet a 25. helyen zárt.
aug. 17
9:20
AC Milan: hoppon maradtak a Chelsea-nél, irány Barcelona (She)
Az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti a közelmúltban kijelentette, hogy szüksége van egy középhátvédre, mire a csapat vezetősége természetesen rögtön munkához látott. Már úgy tűnt, hogy gond nélkül szerződtetni tudják Braniszlav Ivanovicsot a Chelsea-től, de Luiz Felipe Scolari, a londoniak szakvezetője az utolsó pillanatban megvétózta az üzletet, és kijelentette, hogy mégis szüksége van a…
aug. 17
9:36
Csalódott sportlövők: "Nincsenek meg az alapfeltételek a sportág műveléséhez" (Infostart)
Csalódottan távoznak hétfőn Pekingből a magyar sportlövő-válogatott tagjai és vezetői, hiszen Sidi Péter légpuskában elért hatodik helyén kívül nem termett számukra babér az olimpián.
aug. 17
9:36
Portugália: Ricardo, Quaresma és Petit nélküli keret (She)
Kihirdette első keretét mostani kapitánysága során Carlos Quieiroz, aki az Európa-bajnokság után Luiz Felipe Scolaritól vette át a pozíciót. A portugál együttes a feröeri válogatottal játszik barátságos mérkőzést augusztus 20-án, szerdán.
aug. 17
9:36
Hetedik a magyar férfi kardcsapat (Behaviour)
A magyar férfi kardválogatott hetedik helyen végzett a pekingi olimpián. A tavaly világbajnok csapat - melyben a vesztes negyeddöntő után Nemcsik Zsolt helyére Lontay Balázs állt be - a helyosztón 45-25-re győzte le az egyiptomiakat.
aug. 17
9:38
Olaszország: maradhat az U21-es csapat élén Pierluigi Casiraghi (She)
Az olasz U21-es válogatott hatalmas meglepetésre elbúcsúzott a pekingi olimpiától, miután 3–2-re alulmaradt Belgiummal szemben a negyeddöntőben. A kínos szerepléssel kapcsolatban megnyilvánult Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke is.
aug. 17
9:40
Női kézilabda: Norvégia szoros meccsen verte Romániát (She)
Végig kiegyenlített mérkőzésen Norvégia 24–23-ra megverte a románokat a női kézilabdázók A-csoportjának utolsó fordulójában, s ezzel az északi válogatott csoportelső lett, míg Románia a második.
aug. 17
9:42
Női vízilabda: Ausztrália jutott az elődöntőbe (She)
Nagyon szoros és küzdelmes mérkőzésen Ausztrália jutott a női vízilabdatorna elődöntőjébe, miután 12–11-re verte a házigazda Kínát.
aug. 17
9:54
Dél-Afrika: visszatérhet a négy hónapja lemondó Parreira (She)
A Dél-Afrikai Labdarúgó-szövetség brazil sajtóértesülések szerint technikai tanácsadóként alkalmazza a jövőben a válogatott négy hónapja távozó szövetségi kapitányát, Carlos Alberto Parreirát.
aug. 17
9:56
Evezés: holland arany női könnyűsúlyú kétpárban (She)
Holland győzelem született a női könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében, ahol a 2000 méteres táv végén a Kirsten van der Kolk, Marit van Eupen alkotta kettős fél hajónyi előnnyel ért célba. A második helyen a finn Sanna Sten, Minna Nieminen duó ért célba, a bronzérem a kanadai Melanie Kok, Tracy Cameron párosnak jutott.
aug. 17
9:58
Peking 2008: Totti egy nagy ölelést küld Alessia Filippinek (She)
„Hozd haza nekem az érmedet!” – mondta Franceso Totti, az AS Roma ikonja a szintén római születésű Alessia Filippinek, aki pekingi szereplése után egy ezüstéremmel térhet haza, mivel a második helyen végzett a 800 méteres gyorsúszásban.
aug. 17
10:00
Tenisz: Zvonarjováé a bronz, taroltak az orosz nők (She)
Vera Zvonarjova egy sima és egy szoros szettben legyőzte a kínai Li Nát a női teniszezők bronzmérkőzésén. Mivel a döntőt két másik orosz (Dinara Szafina és Jelena Gyementyjeva) vívja, elmondható, hogy az oroszok bezsebelték a női teniszezőknek járó mindhárom egyéni érmet.
aug. 17
10:12
Evezés: brit arany a férfi könnyűsúlyú kétpárban (She)
Brit siker született a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyszámában a pekingi olimpián, miután a Zac Purchase és Mark Hunter alkotta duó haladt át először a célvonalon.
aug. 17
10:14
Dánia: újoncok a spanyolok és magyarok elleni keretben (She)
Achilles-ín-sérülése miatt kimarad a dán labdarúgó-válogatott keretéből az AaB védője, Kasper Bögelund. A spanyolok elleni barátságos mérkőzésre (augusztus 20.) és a magyarok elleni vb-selejtezőre (szeptember 6.) készülő dánok keretében három újonc is található.
aug. 17
10:30
Tenisz: kínai bronzérem született női párosban (She)
A kínai Cseng Csie, Jen Ce duó nyerte a női párosok bronzérmét, miután 6:2, 6:2-re megverte az ukrán testvérpárt, Katerina és Aljona Bondarenkót.
aug. 17
10:32
Női kosárlabda: Dél-Korea négy ponttal verte a letteket (She)
A dél-koreai női kosárlabda-válogatott 72–68-ra verte Lettországot az A-csoport utolsó fordulójában, ezzel továbbjutott, míg az európai csapat kiesett.
aug. 17
10:34
Evezés: dán arany a férfi könnyűsúlyú négyesek között (She)
A férfi könnyűsúlyú négyesek vasárnapi A-döntőjében a Thomas Ebert, Morten Jörgensen, Mads Andersen, Eskild Ebbesen összetételű dán egység diadalmaskodott, megelőzve a lengyel és a kanadai négyest.
aug. 17
10:48
Hollandia: újra van Bommel, nincs Seedorf és Melchiot (She)
Kihirdette első válogatott keretét a hollandok új szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk, aki az Európa-bajnokság után vette át a csapatot Marco van Bastentől. Az oranjének augusztus 20-án Moszkvában lesz jelenése, a Luzsnyiki Stadionban rendezendő barátságos mérkőzésen.
aug. 17
10:50
Evezés: újabb kínai aranyérem, ezúttal női négypárban (She)
A női négypárevezősök A-döntőjében a házigazda Kína (Tang Pin, Csin Cevej, Hszi Ajhua, Csang Jangjang) szerezte meg az aranyérmet, megelőzve Nagy-Britanniát és Németországot.
aug. 17
11:06
Orosz diadal a női teniszverseny döntőjében (Infostart)
A teniszezőknél az orosz Jelena Gyementyijeva nyerte az aranyérmet női egyesben, miután a döntőben három játszmában győzött honfitársa, Dinara Szafina ellen a pekingi olimpián.
aug. 17
11:06
Tenisz: Gyementyjeváé az arany, Szafina a második (She)
Az orosz Jelena Gyementyjeva nyerte a tenisztorna női egyesének döntőjét, miután a döntőben 3:6, 7:5, 6:3–ra verte honfitársát, Dinara Szafinát.
aug. 17
11:08
Tenisz: a Williams-nővérek nyerték a női párost (She)
Serena Williams és Venus Williams nyerte a női páros teniszezők versenyét, miután a döntőben 6:2, 6:0-ra verték a spanyol Medina Garrigues, Ruano Pascual duót.
aug. 17
11:10
Evezés: lengyel sikert hozott a férfi négypár döntője (She)
A férfi négypárevezősök A-döntőjét a Wasielewski, Kolbowicz, Jelinski, Korol összetételű lengyel egység zárta az élen, az ezüstérem az olaszoké, a bronzérem a franciáké lett.
aug. 17
11:24
Evezés: amerikai arany a női nyolcas döntőjében (She)
Az Egyesült Államok női nyolcasa szerezte meg az aranyérmet a vasárnapi A-döntőben, megelőzve a holland és a román egységet.
aug. 17
11:26
Tottenham: a londoniak Michael Owent akarják (She)
A Tottenham háza táján úgy gondolják, hogy biztos, ami biztos, már most megkeresik Dimitar Berbatov utódját.
aug. 17
11:42
Női vízilabda: Hollandiával játszunk az elődöntőben! (She)
Óriási csatában, ötméteresekkel Hollandia jutott a női vízilabdatorna elődöntőjébe, miután 13–11-re legyőzte Olaszországot, így a németalföldi lányok játszanak a magyarokkal a négy között.
aug. 17
11:44
Női kézilabda: Kína megverte Franciaországot (She)
Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el az olimpián a francia női kézilabda-válogatott, miután az A-csoport 5., utolsó fordulójában 21–18-ra kikapott Kínától.
aug. 17
11:46
Női röplabda: a brazilok simán verték Olaszországot (She)
A női röplabdatorna B-csoportjának két veretlen válogatottja csapott össze a Brazília–Olaszország mérkőzésen, amelyen a dél-amerikaiak 3:0-ra nyertek.
aug. 17
11:48
Asztalitenisz: dél-koreai bronz a női csapatversenyben (She)
A dél-koreaiak szerezték meg a bronzérmet a női asztaliteniszezők csapatversenyében, miután a 3. helyért megrendezett mérkőzésen 3:0-ra legyőzték Japán legjobbjait.
aug. 17
12:00
Birkózás, női 63 kg: a japán Icso megvédte címét (She)
Megvédte olimpiai bajnoki címét a női szabadfogású birkózás 63 kilogrammos kategóriájában a japán Icso Kaori.
aug. 17
12:00
Talmácsi lemaradt a dobogóról Brnóban (Infostart)
Talmácsi Gábor negyedik lett a 125 köbcentiméteresek versenyében gyorsaságimotoros-világbajnokság csehországi futamán. A győzelmet Stefan Bradl szerezte meg.
aug. 17
12:02
Evezés: a férfi nyolcasok között Kanada volt a legjobb (She)
Kanada férfi nyolcasa szerezte meg az aranyérmet a vasárnapi A-döntőben, megelőzve a brit és az amerikai csapatot.
aug. 17
12:04
Moto GP: Talmácsi Gábor a 4. helyen végzett a Cseh Nagydíjon (She)
Óriási küzdelmet hozott a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis géposztályának futama a csehországi Brnóban megrendezett versenyen. A magyar pilóta az első helyről rajtolva végig a dobogós helyekért küzdött, ám Joan Olive az utolsó körben megelőzte világbajnokunkat, aki a 4. helyen végzett.
aug. 17
12:06
Vitorlázás: brit siker a férfiak finn dingi számában (She)
A címvédő brit Ben Ainslie nyerte meg a férfi vitorlázók finn dingi versenyszámát a pekingi olimpián, mögötte a dán Jonas Högh-Christensen zárt a második helyen, míg a harmadik Athén ezüstérmese, a spanyol Rafa Trujillo lett.
aug. 17
12:08
Strandröplabda: bejutott az elődöntőbe a női címvédő (She)
Kialakult az egyik elődöntő párosítása a női strandröplabdázók mezőnyében a pekingi olimpián, a címvédő amerikai Walsh, May-Treanor kettős a kínai Tian Csia, Vang duó ellen játszik a fináléba jutásért.
aug. 17
12:10
Pályakerékpár: brit győzelem a női üldözőversenyben (She)
Kettős brit siker született a pályakerékpárosok női üldözőversenyében: Rebecca Romer lett az olimpiai bajnok Wendy Houvenhagel és az ukrán Leszja Kalitovszka előtt.
aug. 17
12:18
Birkózás, női 72 kg: újabb kínai arany, ez már a 30. (She)
A kínai Vang Csiao nyerte a női szabadfogású birkózók 72 kg-os súlycsoportját, miután a döntőben legyőzte bolgár ellenfelét, Sztanka Zlatevát.
aug. 17
12:20
Vitorlázás: dán aranyérem a 49-es hajóosztályban (She)
A dán Jonas Warrer, Martin Kirketerp Ibsen páros nyerte meg a vitorlázás 49-es hajóosztályának versenyét a pekingi olimpián.
aug. 17
12:36
Megint a hollandokkal találkoznak a női vízilabdázók (Infostart)
A magyar női vízilabda-válogatott a hollandokkal játszik a döntőbe jutásért kedden a pekingi olimpián. A holland együttes az olaszok ellen jutott a négy közé, miután a hosszabbítást követően büntetőkkel 5-3-ra győzött.
aug. 17
12:36
Női kosárlabda: megszületett az első brazil siker (She)
A brazil női kosárlabda-válogatott Fehéroroszország ellen megszerezte első győzelmét az olimpián. A dél-amerikaiak 68–53-as sikerük ellenére az A-csoport utolsó helyén végeztek, míg a fehéroroszok harmadikként jutottak tovább.
aug. 17
12:38
Kajak-kenu: betegség miatt új ember a német női négyesben (She)
Betegség miatt nem indulhat a pekingi olimpián Carolin Leonhardt, a címvédő német női kajaknégyes tagja.
aug. 17
12:54
Kidőlt a német női kajaknégyes vezérevezőse (Infostart)
Betegség miatt nem indulhat a pekingi olimpián Carolin Leonhardt, a címvédő német női kajaknégyes vezérevezőse.
aug. 17
12:54
Moto GP, 125 kcm: Talmácsi Brnóban szenvedett a motoron (She)
Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályának röviddel ezelőtt véget ért csehországi futama után elmondta: szenvedett a motorjával a 19 körös verseny alatt, amelyen az utolsó körben szorult le a dobogóról, és lett negyedik.

Keresés