2008. augusztus 23. szombat

aug. 23
2:39
Szombati program: folytatódnak a kajak-kenu döntők, bronzért játszanak a kézis lányok (She)
Végéhez közelednek a pekingi olimpiai játékok küzdelmei, az utolsó előtti napot rendezik meg szombaton.
aug. 23
2:57
Felkészülési mérkőzések: olasz első ligás csapatok sikerei (She)
Felkészülési mérkőzést vívott egymással a holland AZ Alkmaar és az olasz Fiorentina együttese. A találkozót 2–0-ra a Serie A-ban szereplő „lilák” nyerték, Pazzini duplájával.
aug. 23
3:16
Tenisz: a Szávayt búcsúztató Mauresmo is kiesett New Havenben (She)
A Szávay Ágnest két szettben (6–4, 7–5) búcsúztató francia Mauresmo is elbúcsúzott a New Havenben zajló WTA-tornától.
aug. 23
3:20
Olaszország: Kaká kénytelen kihagyni a Serie A nyitányát (She)
Az AC Milan brazil középpályása kihagyja az augusztus utolsó napján startoló Serie A rajtját. Erről a piros-fekete milánói klub hivatalos honlapja számolt be.
aug. 23
4:15
Történelmet írhat Kemény Dénes csapata (Behaviour)
A száraz tény: két góllal legyőzte Montenegró csapatát, így döntőbe jutott a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián. Ami a háttér: ezzel a győzelemmel már csak egy lépés választja el Kemény Dénes csapatát attól, hogy történelmet írjon, azaz egymást követő három olimpián aranyérmet szerezzen. Sajnos öttusázóink is történelmet írtak: a férfiak után a hölgyek is leszerepeltek,…
aug. 23
4:27
Női kézilabda: Románia a 7. helyen zárta a tornát (She)
A hetedik helyen zárt a pekingi olimpián a román női kézilabda-válogatott, miután a szombat hajnali helyosztón 34–30-ra legyőzte Svédország legjobbjait.
aug. 23
5:03
Asztalitenisz: Perssonnak nem sikerült a nagy bravúr (She)
Elsőként a kínai Vang Hao jutott a döntőbe az asztaliteniszezők férfi egyes versenyszámában, miután az elődöntőben 4:1-re megverte a BVSC-ben légióskodó, 42 éves svéd klasszist, Jörgen Perssont.
aug. 23
5:57
Hegyikerékpár: német arany, lengyel ezüst a nőknél (She)
A német Sabine Spitz nyerte meg a női hegyikerékpárosok terepversenyét a pekingi olimpián, az ezüstérmet a lengyel Maja Wloszczowska szerezte meg, míg a harmadik helyen az orosz Irina Kalentjeva zárt.
aug. 23
6:15
Női kézilabda: a franciák az ötödik helyen zártak, Kína 6. (She)
A francia női kézilabda-válogatott szerezte meg az ötödik helyet a pekingi olimpián, miután a helysoztón 31–23-ra legyőzte Kína legjobbjait.
aug. 23
6:15
Kovács Ági: Jól döntöttem, hogy befejeztem (Blikk)
Szurkolóként figyelte a pekingi eseményeket a visszavonult versenyző
aug. 23
6:17
Panaszkodnak a kínaiak a magyar drukkerekre (Blikk)
„Nincs is jegyünk, mégis megyünk”, harsog a rigmus
aug. 23
6:19
Egy forró tea új erőt ad (Blikk)
Már az újságírók is kidőlnek az olimpia végére
aug. 23
6:21
Vajda Attila aranyérmes, Koló is ott volt a kenu kettesben (Behaviour)
Megszületett Pekingben az első magyar aranyérem: a kenus Vajda Attila 1000 méteren diadalmaskodott. A csapat ezen túl még egy-egy ezüst (női K4 500 méter) és egy bronzérmet (C2 1000), valamint két ötödik s egy kilencedik helyet szerzett. A legszebb mindazonáltal Kozmann és Kiss harmadik helye, amelyet nyugodtan titulálhatunk csodának.
aug. 23
6:21
Kovalainen utcai harcra készül (Blikk)
Életveszélyes városi futam lesz Valenciában
aug. 23
6:23
Szentes megállítja a Debrecent? (Blikk)
Az Újpest edzőjeként tér vissza korábbi csapatához
aug. 23
6:33
Asztalitenisz: nem döntős a világbajnok férfi egyesben (She)
Visszavágott a tavalyi, zágrábi világbajnoki döntőben elszenvedett vereségért Vang Li-csinnek Ma Lin, és az elődöntőben aratott 4:2-es győzelmével bejutott az asztaliteniszezők férfi egyes versenyszámának döntőjébe a pekingi olimpián.
aug. 23
7:09
Férfi gyeplabda: ötödik helyen zárt Nagy-Britannia (She)
Nagy Britannia férfi gyeplabda-válogatottja szerezte meg az ötödik helyet a pekingi olimpián, a britek 5–2-re győzték le a helyosztón Dél-Koreát.
aug. 23
7:27
Ötgólos vereség Dél-Koreától (Infostart)
Negyedik lett a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, mivel a bronzmeccsen 33-28-ra kikapott Dél-Koreától.
aug. 23
7:45
Női kézilabda: megy a koreaiak elleni bronzmeccs, élőben az NSO-n! (She)
A pekingi olimpia női kézilabdatornáján elkezdődött a Magyarország–Dél-Korea bronzmérkőzés, a találkozót élő, online tudósítás segítségével követhetik nyomon a Nemzeti Sport Online-on.
aug. 23
8:03
Argentína duplázott (Infostart)
Argentína megvédte címét az olimpiai labdarúgó-tornán.
aug. 23
8:03
Peking 2008: Vajda viszi a zászlót a záróünnepélyen (She)
A magyar csapat vezetése Angyal Zoltán kajak-kenus szövetségi kapitánnyal egyetértésben Vajda Attilát, a pekingi olimpia első magyar aranyérmesét jelölte ki a vasárnap esti záróünnepély zászlóvivőjének.
aug. 23
8:05
Baseball: megszerezte a bronzot az Egyesült Államok (She)
Az Egyesült Államok válogatottja szerezte meg a bronzérmet a pekingi olimpia baseballtornáján, az amerikaiak 8–4-re győzték le az athéni bronzérmes Japánt.
aug. 23
8:07
Férfi labdarúgás: argentin siker a döntőben, címvédés (She)
Argentína nyerte a pekingi ötkarikás játékok férfi labdarúgótornáját, miután a döntőben egy nem túl eseménydús mérkőzésen 1–0-ra megverte Nigéria legjobbjait. A dél-amerikaiak ezzel duplázni tudtak, ugyanis a négy évvel ezelőtti olimpiát is ők diadalmaskodtak. Kassai Viktor és segítői kifogástalanul vezették a mérkőzést.
aug. 23
8:21
Vajda viszi a zászlót a záróünnepélyen (Infostart)
A magyar csapat vezetése Angyal Zoltán kajak-kenus szövetségi kapitánnyal egyetértésben Vajda Attilát, a pekingi olimpia első magyar aranyérmesét jelölte ki a vasárnap esti záróünnepély zászlóvivőjének.
aug. 23
8:57
Női röplabda: bronzérmes lett a címvédő házigazda (She)
A címvédő kínai női röplabda-válogatott hazai pályán bronzéremmel zárt, miután 3:1-re legyőzte Kubát a pekingi olimpia kisdöntőjében.
aug. 23
8:59
Női kézilabda: sajnos nem sikerült, Magyarország a 4. (She)
Magyarország a negyedik helyen végzett a pekingi játékok női kézilabdatornájában miután jó játékkal ugyan, de sajnos alulmaradt Dél-Korea legjobbjaival szemben.
aug. 23
9:15
Érem nélkül maradtak Görbiczék a magyar kiállítássorozat után (Infostart)
Nem tudott érmet szerezni a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián. Hajdu János szövetségi kapitány együttese hiába volt szinte végig egyenrangú ellenfele Dél-Koreának, a bronzmeccset 33-28-ra elveszítette.
aug. 23
9:15
Negyedikek lettek a kézislányok (Blikk)
Elbuktuk a bronzmeccset, 33-28-ra kikaptunk Dél-Koreától
aug. 23
9:33
Dunaújváros: közös megegyezéssel távozott a vezetőedző (She)
Váratlanul távozik posztjáról az NB II Nyugati csoporjában szereplő Dunaújváros FC Prelasti vezetőedzője, Szepessy László, a szakember közös megegyezéssel bontott szerződést a klubbal.
aug. 23
9:51
Vereckei hatodik lett (Infostart)
Vereckei Ákos a hatodik lett a férfi kajak egyesek 500 méteres döntőjében a pekingi olimpián. A számot az ausztrál Ken Wallace nyerte.
aug. 23
9:53
Nem sikerült a dupla: Vajda kilencedik (Infostart)
A pénteken a hosszabb távon olimpiai aranyérmet szerzett Vajda Attila a kilencedik lett a kenu egyesek 500 méteres döntőjében a pekingi ötkarikás játékokon. A számot az orosz Makszim Opaljev nyerte.
aug. 23
9:57
Negyedik lett a női kézilabda-válogatott (Behaviour)
A negyedik helyen végzett a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután a bronzmérkőzésen ötgólos vereséget szenvedett a Koreai Köztársaságtól.
aug. 23
10:09
Megvan a második arany! (Blikk)
Kovács Kati és Janics Natasa olimpiai bajnok lett kajak kettesben
aug. 23
10:09
Kajak-kenu: Vereckei Ákos: „Mindent kihoztam magamból” (She)
A négyesben kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos nem volt elégedetlen a kajak egyesek 500 méteres döntője után, mondván, a bombaerős mezőnyben mindent kihozott magából.
aug. 23
10:11
Záróünnepély: grúz sportoló viszi az amerikai zászlót (She)
A nyitóünnepélyen a szudáni származású Lopez Lomong vitte az amerikai zászlót, a záróünnepélyen pedig – a csapatkapitányok szavazata alapján – a grúz származású íjász, Khatuna Lorig viheti a csillagos-sávos lobogót.
aug. 23
10:15
Vereckei Ákos hatodik K-1 500 méteren (Behaviour)
Vereckei Ákos a hatodik helyen végzett a férfi kajak egyesek 500 méteres távján a pekingi olimpián.
aug. 23
10:17
Utolsó lett Vajda (Behaviour)
Az 1000 méteren pénteken aranyérmes Vajda Attila a kilencedik helyen végzett a kenu egyesek 500 méteres versenyén a pekingi olimpián.
aug. 23
10:27
Kiss István: Hatalmas lehetőség kapujában állt a kézilabda-válogatott (Infostart)
Az első hat hely valamelyikének megszerzése volt az elvárás a magyar válogatottól a pekingi olimpián, így a negyedik hellyel ennek megfelelt Hajdu János szövetségi kapitány együttese - értékelt a Dél-Korea ellen elveszített bronzmeccs után a kézilabda-szövetség elnöke.
aug. 23
10:27
Szinkronúszás: megvédte címét csapatban Oroszország (She)
Nem meglepő módon a szinkronúszó csapatversenyt is az orosz válogatott nyerte, megelőzve a spanyol és a kínai csapatot. A világversenyeket 2001 óta domináló oroszok maximális pontszámot kaptak szabadgyakorlatukra, így zsinórban harmadszor nyerték meg az olimpiai csapatversenyt.
aug. 23
10:29
Kovács Katalin lemaradt a dobogóról (Infostart)
Az aranyesélyesnek tartott Kovács Katalin a negyedik helyen végzett a női kajak egyesek 500 méteres futamában a pekingi olimpián. A versenyt az ukrán Anna Oszipenko-Radomszka nyerte.
aug. 23
10:29
Everton: megszületett a megállapodás, kölcsönveszik Tiagót (She)
Ahogy azt már korábban hírül adtuk, az Everton vezetői az utóbbi időben azon ügyködtek, hogy Liverpoolba csábítsa a Juventus középpályását, Tiagót. Most úgy tűnik, ez sikerült nekik, felek megegyeztek, a portugál labdarúgó egy évig kölcsönbe az Evertonhoz távozik.
aug. 23
10:45
Érem nélkül maradt a Kammerer, Kucsera páros (Infostart)
Negyedik lett a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajak páros 500 méteren a pekingi olimpián. A számot a spanyol kettős nyerte.
aug. 23
10:45
Kajak-kenu: Vajda Attila: „300-ig jól éreztem magam” (She)
Vajda Attila pénteken olimpiai bajnok lett 1000 C-1-ben, szombaton 500-on próbálkozott. Ez nem az ő száma, de ennek ellenére a Magyar Rádió munkatársának úgy nyilatkozott, hogy nem csalódott, és van még négy éve, hogy „felépítse” a rövidebbik távot is.
aug. 23
10:47
Kajak-kenu, férfi K2 500 m: a magyar egység negyedik (She)
A Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor összetételű magyar egység a negyedik helyen végzett a férfi kajakosok 500 méteres versenyén. Meglepetésre a spanyolok nyertek.
aug. 23
11:03
Dopping: ukrán súlyemelő bukott meg nandrolonnal (She)
A 105 kilogrammos súlycsoportban induló ukrán súlyemelő, Igor Razoronov a hatodik pozitív doppingtesztet produkáló sportoló Pekingben.
aug. 23
11:05
Hegyikerékpár: kettős francia diadal a svájciak előtt (She)
A francia Julien Absalon győzött a férfi mountainbike-osok versenyében, honfitársa, Jean-Christophe Peraud és a svájci Christoph Sauer előtt. Ez a franciák 5. aranyérme a pekingi olimpián. Az egyetlen magyar résztvevő, Parti András a 23. helyen végzett az 50 fős mezőnyben.
aug. 23
11:21
Kajak-kenu, férfi C2 500m: kínai címvédés Pekingben (She)
A Meng Kuan-liang, Jang Ven-jun összetételű kenu kettes olimpiai bajnok lett a férfiak 500 méteres versenyében.
aug. 23
11:23
Kajak-kenu: Kammerer: „Mélyről kellett visszajönnünk” (She)
A Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kettős 28 század másodperccel maradt le a dobogóról a K-2-esek 500 méteres döntőjében, és a tegnapi ötödik hely után érem nélkül térnek haza Pekingből. Nem csoda, hogy csalódottan nyilatkoztak a Magyar Rádió munkatársának.
aug. 23
11:39
Sikerült a címvédés: aranyérmes a Kovács, Janics páros! (Infostart)
Remek versenyzéssel aranyérmes lett a Kovács Katalin, Janics Natasa alkotta női kajak páros 500 méteren a pekingi olimpián, ezzel megvédte címét.
aug. 23
11:39
KAJAK-KENU, NŐI K2 500M: A KOVÁCS, JANICS PÁROS OLIMPIAI BAJNOK (She)
A Kovács Katalin, Janics Natasa összetételű női páros olimpiai bajnoki címet szerzett a kajakosok 500 méteres versenyében.

Keresés