2008. augusztus 18. hétfő

aug. 18
14:30
Torna: megszületett a sportág első lengyel olimpiai aranya (She)
A lengyel tornasport első olimpiai aranyérmét szerezte meg a férfi ugrás szerenkénti fináléjában a világbajnok Leszek Blanik.
aug. 18
14:42
Szervezetten doppingolnak a görög sportolók? (Infostart)
Szervezett doppingolást gyanít a Görög Olimpiai Bizottság elnöke a mögött, hogy az utóbbi időben a versenyzőiknél elvégzett vizsgálatok közül nagyon sok pozitív eredménnyel végződött, és a kimutatott tiltott szerek jórészt azonosak.
aug. 18
14:42
Atlétika: megvan az első amerikai aranyérem (She)
Megszületett a pekingi olimpia atlétikai versenyeinek első amerikai aranyérme: az elsőre hatalmasat dobó Stephanie Brown Trafton nyerte meg a női diszkoszvetést.
aug. 18
15:00
Férfi kézilabda: kikapott, és kiesett a német válogatott (She)
A világbajnoki címvédő német férfi kézilabda-válogatott az utolsó csoportmérkőzésén kikapott az Európa-bajnok dánoktól, ezzel az ötödik helyen végzett a csoportban, így kiesett. Dánia Dél-Korea mögött másodikként jutott tovább.
aug. 18
15:02
Súlyemelés: fehérorosz siker a férfi 105 kilósok között (She)
A fehérorosz Andrej Aramnau szerezte meg az aranyérmet a férfi súlyemelők 105 kilogrammos súlycsoportjában.
aug. 18
15:04
FC Fehérvár: Disztl László helyett Varga István az edző (She)
A negyedik fordulóig kellett várni az első edzőváltásra a Soproni Ligában: Székesfehérváron megköszönték az eddigi vezetőedző, Disztl László munkáját, és Varga Istvánt nevezték ki a helyére. A hírt a klub hivatalos honlapja kürtölte világgá.
aug. 18
15:06
LA Galaxy: a szurkolók Beckhamet akarják menedzsernek (She)
A Los Angeles Galaxy szurkolóinak 82 százaléka gondolja úgy, hogy David Beckham lenne a megfelelő megoldás a menedzseri posztra. A múlt héten Ruud Gullit, a csapat addigi szakvezetője távozott – ezzel kapcsolatban tartottak szavazást szimpatizánsok körében.
aug. 18
15:18
Blog: Fábián meghatódott a kenu párosok futamán (She)
Újabb írással jelentkezett a fanzone.hu-n olvasható blogjában olimpiai bajnok öttusázónk.
aug. 18
15:36
Asztalitenisz: kínai arany a férfi csapatversenyben (She)
A kínaiak sikerével ért véget az asztaliteniszezők férfi csapatversenye. A házigazdák a németeket verték meg a döntőben 3:0-ra. A bronzérmes a dél-koreai együttes lett.
aug. 18
15:38
Atlétika, 3000 m akadály: Kipruto az olimpiai bajnok (She)
A kenyai Brimin Kiprop Kipruto nyerte meg a férfi 3000 méteres akadályfutást. A második helyen a francia Mahiedine Mekhissi-Benabbad végzett, míg harmadik a szintén kenyai Richard Kipkemboi Mateelong lett.
aug. 18
15:54
MLSZ: módosították néhány mérkőzés időpontját (She)
Az MLSZ versenybizottságának határozata értelmében megváltozott néhány bajnoki labdarúgó-mérkőzés időpontja.
aug. 18
15:56
Atlétika, női 800 m: kettős kenyai győzelem (She)
Pamela Jelimo nyerte meg a női 800 méteres síkfutást, új junior világcsúccsal, míg a második helyen honfitársa, Janeth Jepkosgei Busienei végzett. A harmadik a marokkói Haszna Benhasszi lett, a mezőny legidősebb tagja, a 35 éves mozambiki Maria Mutola pedig az ötödik helyen zárt.
aug. 18
15:58
Juventus: Chiellini legalább két hónapra kidőlt (She)
Súlyosan megsérült Giorgio Chiellini, a Juventus és az olasz válogatott védőjének bal térde a vasárnap megrendezett Berlusconi-kupa során. A játékos a legoptimistább jóslatok szerint is legalább két hónapot pihenni kényszerül, és mivel Chiellini a Juve védelmének oszlopa, kidőlésével rendkívül érzékeny veszteség érte a „zebrákat".
aug. 18
16:00
Blog: Martinek János bízik a pólósok triplázásában (She)
Olimpiai bajnok öttusázónk újabb írással jelentkezett a fanzone.hu-n olvasható blogjában.
aug. 18
16:02
Atlétika, női rúdugrás: Iszinbajeva megvédte a címét (She)
Női rúdugrásban az orosz Jelena Iszinbajeva megvédte olimpiai bajnoki címét, és a dobogó mindhárom fokára orosz versenyző állhat fel. A második helyen Julija Golubcsikova végzett, míg a harmadik Szvetlana Feofanova lett.
aug. 18
16:12
A britek megoldása: 80 milliárd forintnyi támogatás az olimpiai felkészülésre (Infostart)
Amikor 1996-ban, az atlantai olimpián Nagy-Britannia mindössze egy aranyérmet szerzett, a sportvezetés ráébredt, hogy valamit sürgősen tenni kell. A megoldást elsősorban az hozhatja, ha a költségvetés nagyobb összeget irányoz elő az élsport támogatására.
aug. 18
16:12
Gumiasztal, nők: itt is kínai győzelem született (She)
Ho Ven-na nyerte meg a nők gumiasztalversenyét a pekingi ötkarikás játékokon, a második helyen a kanadai Cockburn, a harmadikon az üzbég Hilko végzett.
aug. 18
16:14
Atlétika, férfi távolugrás: Panama első olimpiai aranya (She)
A panamai Irving Saladino nyerte meg a férfi távolugrást. A második helyen a dél-afrikai Khotso Mokoena végzett, míg a harmadik a kubai Ibrahim Camejo lett. Saladino Panama történetének első olimpiai bajnoka.
aug. 18
16:16
Atlétika, férfi 400 gát: Sydney aranyérmese újra nyert (She)
Az amerikai Angelo Taylor nyolc éve Sydneyben már nyert olimpiai bajnoki címet , és most Pekingben, 30 évesen ismét ő állhat a dobogó tetjére a 400 méteres férfi gátfutás döntője után. A második és a harmadik helyen is amerikai atléta ért célba. Az ezüstérmes Kerron Clement lett, míg a bronzérmes Bershawn Jackson.
aug. 18
16:30
Férfi kosárlabda: Bryanték tönkreverték Nowitzkiékat (She)
Az Egyesült Államok csoportelsőként végző férfi kosárlabda-válogatottja 106–57-re verte meg a német csapatot, amely az ötödik helyen végzett a B-csoportban, így nem jutott tovább.
aug. 18
16:30
Világcsúccsal győzött Jelena Iszinbajeva (Infostart)
Az orosz Jelena Iszinbajeva 505 centis új világcsúccsal győzött női rúdugrásban a pekingi olimpián. Ez volt a sportoló 24. világrekordja.
aug. 18
16:32
Atlétika, női rúdugrás: Iszinbajeva világcsúcsot ugrott (She)
A női rúdugrás döntőjében a már aranyérmes Jelena Iszinbajeva harmadik nekifutásra átugrotta az 505 centimétert, azaz megdöntötte saját korábbi világcsúcsát, az 504 centimétert, amelyet idén júliusban ugrott.
aug. 18
16:48
Michael Phelps elődei (Infostart)
Vajon mit szólhatott Krotón, az ógörög állam lakossága, amikor megtudta, hogy legnagyobb sztárja, a birkózó Milón képes megenni naponta több mint 8 kilogramm húst, ugyanennyi kenyeret és meginni 9,8 liter bort? A bajnok hatszor nyert Olümpiában, hatszor Delphoiban, tízszer Iszthmiában és kilencszer Nemeaban. Ma úgy mondanánk, minden világrekordot megdönt, és naponta 12 ezer kalóriát fogyaszt -…
aug. 18
16:48
Lovassport: Kanada és az Egyesült Államok az élen (She)
Hétfőn a lovassportban a díjugratás csapatdöntőjét rendezték, amelyben az Egyesült Államok és Kanada holtversenyben végzett az élen, így "szétugrásra" kerül sor. A harmadik helyen Norvégia zárt.
aug. 18
16:50
Férfi röplabda: szoros meccsen olasz siker Kína ellen (She)
Az olasz férfi röplabda-válogatott szoros mérkőzésen, minimális különbséggel megverte a kínai csapatot. A házigazdák így csoportnegyedikként jutottak tovább, míg az olaszok valószínűleg másodikként.
aug. 18
17:06
Férfi kézilabda: döntetlen a francia–lengyel meccsen (She)
30–30-as döntetlennel zárult a Franciaország–Lengyelország férfi kézilabda-mérkőzés az A-csoport utolsó fordulójában. A gallok ezzel csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, ahol az oroszokkal játszanak majd.
aug. 18
17:08
Női labdarúgás: megismétlődik az athéni döntő (She)
Az Egyesült Államok 4–2-re legyőzte Japán csapatát a női labdarúgótorna elődöntőjében, így megismétlődik a négy évvel ezelőtti finálé, vagyis a brazilok visszavághatnak az amerikaiaknak az athéni döntőben elszenvedett vereségért, mert amint arról már beszámoltunk, a brazilok a másik ágon legyőzték a németeket.
aug. 18
17:24
Gyeplabda: Argentína legyőzte Új-Zéland legjobbjait (She)
Nyert, és ezzel a második helyen végzett az argentin női gyeplabda-válogatott a pekingi ötkarikás játékok B-csoportjában. A dél-amerikaiak Új-Zélandot verték meg.
aug. 18
17:26
Softball, nők: kialakult az elődöntő párosítása (She)
A csoportmérkőzések utolsó felvonásában nagy arányú győzelmet aratott az Egyesült Államok és Ausztrália is, valamint mindkét csapat bejutott az elődöntőbe.
aug. 18
17:42
Baseball: az amerikaiak könnyedén győzték le a házigazdákat (She)
A baseballtorna hétfői játéknapján Japán és Dél-Korea szoros meccsen győzött, míg az Egyesült Államok könnyedén verte meg Kínát, Kuba pedig Hollandia ellen nyert fölényesen.
aug. 18
18:18
Lovassport: az amerikaiak nyerték a szétugrást (She)
Ahogy arról már beszomltunk, lovassportban a díjugratás csapatdöntőjére került sor hétfőn, mely során az Egyesült Államok és Kanada holtversenyben végzett az élen. Ezért a két csapat között úgynevezett szétugrásra került sor, melyet az Egyesült Államok nyert meg.
aug. 18
18:20
Férfi kosárlabda: a címvédő kiejtette az Európa-bajnokot (She)
A férfi kosárlabdázók utolsó csoportmeccsén a címvédő Argentína legyőzte az Európa-bajnok Oroszországot, ezzel Kirielenkóék számára befejeződött az olimpia, mert ötödik helyen végeztek csoportjukban, így nem jutottak tovább. Argentína ezzel a győzelemmel második helyen jutott tovább az A-csoportból.
aug. 18
18:36
Szpartak Moszkva: Donadoni vagy Mancini érkezhet a kispadra (She)
A Szpartak Moszkva vezetői a közelmúltban menesztették a vezetőedzőt, Sztaniszlav Csercsesovot miután a csapata súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a Dinamo Kijevtől a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén.
aug. 18
18:38
Férfi röplabda: az Egyesült Államok csoportelső lett (She)
Férfi röplabdában, a csoportmérkőzések 5. fordulójában az Egyesült Államok 3:0-ra legyőzte Japánt, így csoportelsőként továbbjutott. Japán az A-csoport utolsó helyén végzett.
aug. 18
18:54
A döntőbe jutásért játszanak Drávucz Ritáék - a keddi program (Infostart)
Összesen 21 számban osztanak érmeket a pekingi olimpia 11. versenynapján. A magyar női kézilabda-válogatott reggel negyed kilenctől Romániával küzd meg a negyeddöntőben.
aug. 18
19:12
Peking 2008: az olimpiai bajnok Fani Halkia B-próbája is pozitív (She)
A B-próba is megerősítette, hogy doppingolt Fani Halkia, a 400 méteres női gátfutás négy évvel ezelőtti olimpiai bajnoka. A 29 éves atlétanő szervezetében az ellenőrző vizsgálat is az anabolikus szteroidok közé tartozó metiltrienolont mutatta ki.
aug. 18
19:30
Labdarúgás: az MLSZ módosította két forduló időpontját (She)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) két első osztályú forduló időpontját és több az NB II Keleti-csoportjában megrendezésre kerülő mérkőzés kezdési időpontját is megváltoztatta.
aug. 18
20:06
Atlétika: Iszinbajeva színésznőnek érzi magát (She)
Nem túlzás, hogy hétfő este ő töltötte meg a „Madárfészket”. Jelena Iszinbajeva ezúttal sem ábrándította ki rajongóit, karrierje huszonnegyedik világrekordjával, 505 centis ugrással nyerte a női rúdugrást, s védte meg athéni elsőségét. Iszinbajeva a verseny után válaszolt az újságírók kérdéseire.
aug. 18
20:24
LA Galaxy: Bruce Arena lett David Beckhamék új edzője (She)
Az Egyesült Államok férfi labdarúgó-válogatottjának korábbi szövetségi kapitánya, Bruce Arena lett a David Beckhamet is foglalkoztató Los Angeles Galaxy vezetőedzője – jelentette be a klub, miután a szakember hétfőn megtartotta játékosainak első edzését.
aug. 18
21:36
Atlétika: Maria Mutola a szezon végén visszavonul (She)
Maria Mutola a pekingi nyári olimpia 800 méteres női síkfutó döntője után bejelentette visszavonulását. A 35 éves mozambiki atléta a 2000-es sydneyi nyári játékokon országa történetének első olimpiai aranyérmét nyerte a 800 méteres távon.
aug. 18
21:38
Viselkedéstan: boldogabbak a bronzérmesek, mint az ezüstösök (She)
Az olimpiai bronzérmesek boldogabbak, mint az ezüstérmesek - állítják amerikai viselkedés-kutatók. Victoria Medvec, Scott Madey és Thomas Gilovic azután tették ezt a meglepő megállapítást, hogy megmutattak több olimpiai eredményhirdetésről készült felvételt olyan önkénteseknek, akik bevallottan nem sportrajongók, és csupán az emberi reakciókra figyelnek.
aug. 18
21:54
Pick Szeged: Mario Bjelis személyében új beállós érkezik (She)
Julian Stamate komolynak tűnő vállsérülése miatt két beállóst tesztelt a Pick Szeged kézilabda csapata a héten. Az egyik a horvát Mario Bjelis, a másik pedig a spanyol Raul Bartalome volt. Közülük a vezetők választása a horvát játékosra esett – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
aug. 18
22:12
Tenisz, New Haven: Szávay 4. kiemeltként csak később kezd (She)
Szávay Ágnest a 4. helyen emelték ki a New Haven-i 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán.
aug. 18
22:14
Debrecen: elhunyt a korábbi sikeredző, Garamvölgyi Lajos (She)
Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt a DVSC egykori sikeredzője, Garamvölgyi Lajos – adta hírül a dvsc.hu.
aug. 18
23:42
Tenisz, New Haven: az olasz Errani lesz Szávay ellenfele (She)
A 600 000 dollár összdíjazású női tenisztorna második fordulójában az olasz Sara Errani lesz a viadal 4. kiemeltje Szávay Ágnes ellenfele. A világranglistán 14. magyar lány az első fordulóban erőnyerőként nem játszott.

Keresés