2009. november 15. vasárnap

nov. 15
17:57
Futsal: sima vereség a világbajnok brazil csapattól (She)
A jövő évi, hazai rendezésű futsal Európa-bajnokságra készülő válogatottunk vasárnap a világbajnok Brazília vendégeként Montes Clarosban játszott. A telt ház, hatezer néző előtt megrendezett mérkőzést 3–0-s félidő után 6–0-ra a házigazdák nyerték meg. A két csapat hétfő éjszaka Camtinasban is megmérkőzik egymással.
nov. 15
18:09
Románia: volt Inter-játékos a kolozsváriak kispadján (She)
A CFR Cluj labdarúgócsapatának vezetősége az egykori Inter-játékos Andrea Mandorlinit nevezte ki edzőnek.
nov. 15
18:11
Tenisz: Djokovics rövidítésben győzte le Monfilst a párizsi fináléban (She)
Novak Djokovics a bázeli tenisztornán aratott győzelme után egy héttel a párizsi Bércy-csarnokban sem talált legyőzőre, a fináléban – hatalmas küzdelemben – három játszma után verte meg a hazai közönség által támogatott Gaël Monfilst.
nov. 15
18:27
Úszás, rövidpályás ob: Verrasztó Evelyn négy perc alatt 400 vegyesen (She)
Fantasztikus rekordot mondhat magáénak Verrasztó Evelyn, aki a százhalombattai rövid pályás úszó ob-n 400 gyorson négy perc alatti eredményt ért el, a sportág honi története során első alkalommal.
nov. 15
18:29
Fulham: Roy Hodgson szívesen hosszabbítana Geráéknál (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Fulham menedzsere, Roy Hodgson jól érzi magát jelenlegi munkaadójánál, és szívesen hosszabbítana a Gera Zoltánt is soraiban tudó klubbal.
nov. 15
18:30
Rosszabb a Koeman-csapat idei mérlege (Metropol)
Három barátságos találkozóján mindannyiszor alulmaradt a magyar labdarúgó-válogatott, a hat vb-selejtezőn pedig három győzelem és három vereség a mérlege. Tavaly ennél jobban ment, a 2011-ig meghosszabbított edző szerződése elődje, Várhidi Péter teljesítményét idézi.
nov. 15
18:31
U17-es vb: a spanyolok szerezték meg a harmadik helyet (She)
Spanyolország végzett a nigériai U17-es labdarúgó-világbajnokság harmadik helyén, miután Isco 75. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte Kolumbiát. A döntőt 19 órától Svájc és a házigazda Nigéria vívja.
nov. 15
18:33
Vb 2010: két hónapra eltiltották Diego Maradonát (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) két hónapra minden labdarúgással kapcsolatos eseménytől eltiltotta Diego Maradonát, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.
nov. 15
18:45
Két hónapra tiltották el Maradonát (Infostart)
Két hónapra minden, a futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta Diego Maradonát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága.
nov. 15
18:45
Megemlékezés: püspöki szentmise Puskás Ferencért (She)
Az aranycsapat legendás kapitányára, a három éve elhunyt Puskás Ferencre emlékeznek november 17-én Szegeden.
nov. 15
18:47
Férfi kézilabda BL: hét góllal kapott ki a Szeged a Montpellier-től (She)
A férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájában a Pick-Szeged hétgólos vereséget szenvedett a francia Montpellier vendégeként. A francia együttes ötödik találkozóján negyedszer győzött, harmadszor otthon. A Szeged harmadik vereségét szenvedte el, miközben a második idegenbeli fellépésén sem tudott pontot szerezni.
nov. 15
19:03
Férfi röplabda Extraliga: kecskeméti győzelem idegenben (She)
A Kecskemét vendégként ötjátszmás mérkőzésen nyert a MAFC ellen a férfi röplabda Extraliga vasárnapi mérkőzésén.
nov. 15
19:05
Női röplabda Extraliga: elvesztette veretlenségét a BSE (She)
Elvesztette veretlenségét a bajnoki címvédő BSE a női röplabda Extraliga vasárnapi játéknapján.
nov. 15
19:06
Maradonát két hónapra eltiltotta a FIFA (Metropol)
Két hónapra minden, a futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta Diego Maradonát vasárnap a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága.
nov. 15
19:21
Hollandia: Van Persie-nek elszakadtak a bokaszalagjai (She)
A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) szóvivője bejelentette: elszakadtak Robin van Persie-nek, a nemzeti csapat és az Arsenal csatárának bokaszalagjai.
nov. 15
19:24
Megint kikapott a Szeged a kézi BL-ben (Metropol)
A Szeged sorozatban harmadszor is kikapott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában; a Tisza-partiak vasárnap Montpellier-ben csak egy félidőig tartották jól magukat, így változatlanul a kiesését jelentő ötödik helyen állnak csoportjukban.
nov. 15
19:39
Felkészülés: EAE-siker a cseh válogatott ellen (She)
Az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-válogatottja nyerte meg az al-Ainban megrendezett négyes felkészülési torna esti elődöntőjét, miután 0–0-s döntetlent követően tizenegyesekkel 3–2-re verte meg Csehországot.
nov. 15
19:42
Cseh Laci közel a világcsúcsához (Metropol)
Mind Verrasztó Evelyn, mind Szepesi Nikolett a délutáni döntőben tovább javította országos csúcsát, amit a rövidpályás úszó ob zárónapjának délelőtti selejtezőjében, Százhalombattán ért el 400 m gyorson, illetve 100 m háton, míg Cseh László a saját világrekordjához közeli idővel, az örökranglistán második legjobb eredménnyel győzött 400 m vegyesen.
nov. 15
19:57
Brazília: harmadosztályú klubban folytathatja Christian Vieri (She)
A brazil Globoesporte értesülései szerint a már Rio de Janeiróban tartózkodó Christian Vieri a napokban harmadosztályú brazil klubbal köthet szerződést.
nov. 15
20:00
Vesztett a Dunaferr az EHF Kupában (Metropol)
A Dunaferr nyolcgólos vereséget szenvedett a magyar bajnokságban is szereplő szlovák Tatran Presov vendégeként Eperjesen a férfi kézilabda EHF Kupában, a 16 közé jutásért zajló párharc első, vasárnapi mérkőzésén.
nov. 15
20:15
Férfi kézilabda EHF-kupa: nyolcgólos hátrányba került a Dunaferr (She)
A férfi kézilabdázók EHF-kupájában a harmadik forduló első összecsapásán a Dunaferr nyolcgólos vereséget szenvedett a Tatran Presov vendégeként, és így igen nehéz, a továbbjutás szempontjából már-már reménytelen helyzetben várhatja a jövő hétvégi, hazai visszavágót a magyar bajnokságban is érdekelt eperjesiek ellen.
nov. 15
20:17
Női kézilabda NB I: Tóth Tímea vezette győzelemre a Vácot a Népligetben (She)
A női kézilabda NB I 10. fordulójában a Vác 29–24-re legyőzte a Ferencvárost a Népligetben.
nov. 15
20:19
Női kosárlabda NB I: biztosan hozta a BSE elleni kötelezőt a Sopron (She)
A bajnoki címvédő Sopron női kosárlabdacsapata a papírformának megfelelően biztosan 38 ponttal verte hazai pályán a BSE-t az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A Győrnek sem okozott gondot a Vasas-Csata elleni kötelező győzelem.
nov. 15
20:33
Vb 2010: Annan mentett pontot Ghánának Mali ellen (She)
Egy, már tét nélküli mérkőzés maradt vasárnapra a 2010-es labdarúgó-vb afrikai selejtezőin: a már résztvevő Ghánának kétszer kellett hátrányból felállnia hazai pályán Mali ellen.
nov. 15
20:35
EBEL: hosszabbításban kapott ki Grazban a Fehérvár (She)
Nagy meccsen 3–2-es, hosszabbításos vereséget szenvedett a Graz 99ers otthonában a SAPA Fehérvár AV19 a jégkorong EBEL vasárnapi játéknapján. A graziak kétgólos magyar előnyből fordították meg a meccset.
nov. 15
20:36
Futsalvereség Brazíliában (Metropol)
A jövő januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott 6-0-s vereséget szenvedett a világbajnok és immár negyedik meccsét kapott gól nélkül befejező brazil nemzeti együttes vendégeként.
nov. 15
20:51
Jégkorong MOL-liga: lenullázta a Dunaújváros a Starst (She)
A jégkorong MOL-liga alapszakaszában a Vasas Bp. Stars hétgólos vereségbe szaladt bele hazai pályán a Dab.Docler ellen. A találkozó záró harmada 82 perc kiállítást hozott.
nov. 15
20:53
Kick-box: fullcontactban kilencen készülhetnek a vb-re (She)
Debrecenben rendezték meg a Magyar Kick-box Szakszövetség 2009. évi felnőtt fullcontact országos bajnokságának döntőjét. Súlycsoportonként a ranglista első két-két helyezettje szállt ringbe, s a tét egyben az olaszországi Lignanóban rendezendő fullcontact világbajnokságon való indulási joga volt. Ennek megfelelően kemény küzdelmeket láthattak a nézők, s az esélyesek győztek.
nov. 15
20:55
ANK 2010: tekintsék át az Afrika Kupa teljes mezőnyét! (She)
A vasárnapi Ghána–Mali labdarúgó világbajnoki selejtezővel véget értek a küzdelmek az afrikai zónában, leszámítva az Algéria–Egyiptom playoff-meccset. Mivel a vb-selejtezők egyben kvalifikációs sorozatot jelentettek a 2010-es Afrikai Nemzetek Kupájára, kialakult az angolai torna mezőnye.
nov. 15
20:57
Vb 2010: Abidal is Toulalan is kidőlt sérülten a franciáktól (She)
A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech sem Eric Abidal, sem Jéremy Toulalan szolgálataira nem számíthat az írek elleni vb-pótselejtező visszavágóján.
nov. 15
21:09
Telítődött a labdarúgással a sztárcsatár (Infostart)
A visszavonulást fontolgatja Carlos Tévez, a Manchester City sztárja, mert úgy érzi, belefáradt a futballba.
nov. 15
21:09
U17-es vb: Svájc legyőzte a hazai pályán játszó Nigériát a döntőben (She)
Svájc története első vb-címét szerezte meg, miután 1–0-ra legyőzte a címvédő és házigazda Nigéria válogatottját az U17-es világbajnokság döntőjében. A bronzérmet Spanyolország nyakába akaszthatták, akik szintén egy góllal bizonyultak jobbnak Kolumbiánál.
nov. 15
21:11
Női kosárlabda NB I: nem okozott a Szolnok legyőzése gondot a Pécsnek (She)
A női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában a MiZo Pécs 2010 hazai környezetben a várakozásoknak megfelelően biztosan, negyven ponttal nyert a Szolnok ellen.
nov. 15
21:12
Felemás hétvége az európai kézilabdakupákban (Metropol)
A férfi Bajnokok Ligájában a Veszprém kötelező győzelmet aratott a vendég bosnyák Szarajevó felett, és jobb gólkülönbségének köszönhetően az élre ugrott csoportjában.
nov. 15
21:27
Férfi kézilabda EHF-kupa: kikapott és kiesett a PLER (She)
Egygólos vereséget szenvedett vasárnap a PLER férfi kézilabdacsapata az EHF-kupa harmadik fordulójának visszavágóján az izlandi Haukar ellen, így a szombati döntetlent követően búcsúzni kényszerült a sorozattól.
nov. 15
21:29
Jégkorong MOL-liga: későn ébredt a Ferencváros Miskolcon (She)
A jégkorong MOL-liga alapszakaszában a Ferencváros egygólos vereséget szenvedett Miskolcon. A találkozó 29. percében a házigazdák már négygólos előnyben voltak, a vendégek akkor, de már későn ébredtek.
nov. 15
22:03
Jégkorong EBEL: csak a Linz tudott nyerni vendégként (She)
Az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság alapszakaszának 22. fordulójában csak a Villachban győztes Linz tudott nyerni a vendégcsapatok közül.
nov. 15
22:05
Tottenham: Carlo Cudicini teljesen felépülhet balesetéből (She)
Teljesen felépülhet súlyos motorkerékpár-balesetéből Carlo Cudicini, a Tottenham Hotspur rutinos olasz kapusa.
nov. 15
22:39
Műkorcsolya: Sebestyén Júlia 3. utolsó GP-versenyén (She)
A harmadik helyen végzett Sebestyén Júlia élete utolsó Grand Prix-versenyén, a Skate America viadalon. A GP-n a dél-koreai Kim Ju Na diadalmaskodott Rachael Flatt előtt.
nov. 15
22:57
Diósgyőr: következményei lesznek az MTK elleni vereségnek (She)
Az MTK labdarúgócsapata Ligakupa-mérkőzésen szombaton háromgólos (4–1) győzelmet aratott a Diósgyőr ellen idegenben. A miskolci klub elnöke, Nagy Béla a dvtk.eu oldalon tett nyilatkozatában „következményeket" helyezett kilátásba.
nov. 15
23:15
Vancouver 2010: kvótához jutott a női rövid pályás gyorskorcsolya váltónk (She)
Ott lesz a 2010-es vancouveri téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolya versenyszámában a magyar női váltó. Ez azután vált biztossá, hogy a kvótáért folytatott versenyfutásban nagy ellenfelünknek számító német csapat nem jutott be a négy közé a marquette-i világkupán.
nov. 15
23:33
Brazília: Adriano és Petkovics segíti bajnoki cím felé a Flamengót (She)
A Flamengo labdarúgócsapata tovább üldözi a brazil országos labdarúgó-bajnokságban a listavezető és címvédő Sao Paulót. A riói csapat Adriano és Dejan Petkovics góljaival 2–0-ra legyőzte a Náuticót.

Keresés