2009. november 15. vasárnap

nov. 15
0:27
Férfi kézilabda BL: megizzadt a Ciudad Real Jönköpingben (She)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a Ciudad Real szoros mérkőzésen, 26–24-re győzte le a még mindig nyeretlen svéd Alingsas HK-t. A C-csoport másik találkozóján a Hamburg idegenben verte meg nagyon a norvég Fyllingen Handballt, míg a D-csoportban döntetlennel zárult a Reale Ademar–KIF Kolding találkozó.
nov. 15
4:03
Risztov Éva újra a medencében (Blikk)
Négyéves kihagyás után visszatért a medencék világába Risztov Éva (24). Az Európa-bajnok úszó a rövid pályás országos bajnokságon 800 méter gyorson tesztelte formáját.ját.
nov. 15
4:07
Az apja is tudott Enke állapotáról (Blikk)
nov. 15
4:11
Jobb tavaszt remél az FTC (Blikk)
BUDAPEST ‒ Nagy reményekkel érkeztek, de egyelőre csalódást okoztak. Az FTC labdarúgócsapata három év NB II-es szereplés után nyáron azzal a céllal tért vissza az élvonalba, hogy már az első évben kiharcolja a nemzetközi kupaszereplés jogát.
nov. 15
4:15
Elkelt Németh góllövőcipője (Blikk)
nov. 15
4:19
Juhász, a válogatott vezére (Blikk)
Huszonhat éves korára a magyar labdarúgó-válogatott vezére lett Juhász Roland. Az Anderlecht középhátvédje 17. születésnapja előtt már bemutatkozott a magyar élvonalban, a tegnapi, lapzártánk után kezdődő Belgium- Magyarország barátságos mérkőzésen pedig 50. alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben és ötödször lehetett csapatkapitánya nemzeti együttesünknek.
nov. 15
7:03
Vb 2010: Uruguay idegenben szerzett egygólos előnyt Costa Rica ellen (She)
Kedvező helyzetben várhatja a visszavágót Uruguay: a dél-amerikai vb-selejtező zóna ötödik helyezettje Diego Lugano 22. percben szerzett góljával 1-0-ra megverte idegenben Costa Ricát a pótselejtező első mérkőzésén.
nov. 15
7:21
Profi ökölvívás: a szenzációs Pacquiao tönkreverte Cottót is (She)
Manny Pacquiao szenzációs mérkőzésen verte meg Miguel Cottót, és a WBO váltósúlyú világbajnoka lett, valamint a WBC újonnan alapított gyémánt övét is elhódította.
nov. 15
7:39
NBA: 55 pontot szerző újoncának köszönhetően győzött a Bucks (She)
A Milwaukee Bucks az 55 pontig jutó újonc, Brandon Jennings vezetésével győzte le 129-125-re a Golden State Warriorst az NBA 19. játéknapján.
nov. 15
7:41
NHL: drámai szétlövésben nyert a Rangers a Senators ellen (She)
A New York Rangers a szétlövésben verte meg 3-2-re az Ottawa Senatorst idegenben az NHL 41. játéknapján. A vendégeknél P.A. Parenteau szerezte a meccset eldöntő találatot, melyre a hetedik körig kellett várni a szétlövésben.
nov. 15
8:15
MLS: Beckhamék a 11-esekkel nyerő Salt Lake-kel játszanak a nagydöntőben (She)
David Beckham csapata, a Los Angeles Galaxy után a Real Salt Lake jutott be az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) nagydöntőjébe, miután hazai pályán gól nélküli döntetlen után 5-4-re győzött tizenegyesekkel.
nov. 15
9:27
Atlético Madrid: a spanyol klub szerződést köt a sanghaji élcsapattal (She)
Együttműködési megállapodást kötött a spanyol Atlético Madrid és a Shanghai Shenhua labdarúgóklub.
nov. 15
9:48
A franciák kerültek legközelebb Dél-Afrikához (Metropol)
A 0-0-val zárult görög-ukrán csata mellett csupa egygólos különbségű siker született a jövő évi labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek szombati nyitányán, így egyetlen párban sem tekinthető eldőltnek a továbbjutás a szerdai visszavágók előtt.
nov. 15
10:03
Rövid pályás gyorskorcsolya vk: öt kvótánál járnak a magyarok (She)
A magyar férfiak kettő, a nők pedig három kvótát szereztek eddig egyéniben a vancouveri téli olimpiára az Egyesült Államokbeli Marquette-ben zajló rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-versenyen.
nov. 15
10:05
Műkorcsolya GP: Sebestyén Júlia harmadik a rövid program után (She)
Sebestyén Júlia a harmadik helyről várja a folytatást az Egyesült Államokbeli Lake Placidben zajló műkorcsolya Grand Prix női rövid programja után.
nov. 15
10:06
Megszakította rossz sorozatát az NHL-címvédő (Metropol)
Négy vesztes mérkőzés után újra győzött a címvédő Pittsburgh Penguins, mely a vendég Boston Bruinst győzte le hosszabbításban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján.
nov. 15
10:21
Németország: elhagyhatta a karantént, és játszhat Elefántcsontpart ellen Klose (She)
Elhagyhatta a karantént Miroslav Klose, miután nem mutatkoztak rajta a H1N1 vírus jelei, így szerdán pályára léphet az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen.
nov. 15
10:39
MLSZ: a belgák elleni meccs előtt köszöntötték Juhász Rolandot (She)
A genti belga–magyar (3–0) felkészülési mérkőzés számunkra – legalábbis utólag így könyvelhetjük el – egyértelműen legfelejthetetlenebb jelenete az volt, amikor még el sem kezdődött a játék. Juhász Rolandot köszöntötte a két ország himnuszának elhangzása után 50. válogatottsága alkalmából Kisteleki István és Nemes Ferenc, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, illetve alelnöke. Nemzeti együttesünk…
nov. 15
10:41
Magyar Kupa: ingyenbuszokat indít az ETO a bérleteseknek a Honvéd-meccsre (She)
Kedd délután 17 órától a Magyar Kupa 6. fordulójának első mérkőzésén a Győri ETO a Budapest Honvéd otthonában lép pályára. A találkozóra a kisalföldi klub szurkolói busz(oka)t indít, melyet az ETO bérletesei ingyen vehetnek igénybe.
nov. 15
11:00
Pacquiao Cottót is legyőzte (Metropol)
A súlycsoportoktól függetlenül legjobb bokszolónak tartott Manny Pacquiao technikai kiütéssel legyőzte Miguel Cottót, s ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Las Vegasban.
nov. 15
11:15
Golf: Tiger Woods nyerte meg az Ausztrál Masterst (She)
Nem okozott csalódást ausztrál szurkolóinak a világelső Tiger Woods, aki megnyerte a vasárnap záruló Ausztrál Masters profi golfversenyt.
nov. 15
11:18
Nem sikerült Parker és Duncan visszatérése (Metropol)
A 2008-as bajnok Boston Celtics kisebb meglepetésre sima vereséget szenvedett az Indiana Pacers otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján. A két sztárjával kiegészült Spurs is meglepő vereséget szenvedett az Oklahoma Citytől.
nov. 15
11:33
Olaszország: tüntetés az elektronikus szurkolói kártya ellen (She)
Ötezer drukker tüntetett Rómában a tervezett elektronikus szurkolói kártya bevezetése ellen, mert szerintük sérti az alapvető emberi jogokat.
nov. 15
11:51
Százezren vettek végső búcsút Robert Enkétől (Infostart)
Robert Enkére, a labdarúgó válogatott volt kiváló kapuvédőjére emlékezett vasárnap Németország.
nov. 15
11:51
Arsenal: a válogatottban megsérülő Van Persie két hónapra is kidőlhet (She)
Robin van Persie bokája megsérült a holland válogatott Olaszország elleni (0–0) szombati felkészülési mérkőzésén, és Bert van Marwijk, az oranje szövetségi kapitánya a meccs után elmondta, az Arsenal játékosának valószínűleg elszakadt a bokaszalagja a jobb lábában.
nov. 15
12:09
Németország: megkezdődött a gyászszertartás Robert Enke emlékére (She)
Pontosan 11 órakor megkezdődött a gyászszertartás a hannoveri stadionban a hét elején tragikus körülmények között elhunyt német válogatott kapuvédő, Robert Enke emlékére.
nov. 15
12:11
Atlétika: orosz győzelem a jokohamai női maratonin (She)
Az elsősorban pályán versenyző orosz Inga Abitova nyerte meg a Jokohamában rendezett nemzetközi női maratonit, melyen az olimpiai bajnok román Constantina Dita csak tizedik lett.
nov. 15
12:12
A Salt Lake-kel döntőznek Beckhamék (Metropol)
A Real Salt Lake csapata jutott be másodikként az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) fináléjába, miután szombaton büntetőkkel legyőzte a hazai Chicago Fire együttesét.
nov. 15
13:03
Pacquiao ezúttal sem kegyelmezett (Infostart)
A súlycsoportoktól függetlenül legjobb bokszolónak tartott Manny Pacquiao technikai kiütéssel legyőzte Miguel Cottót, s ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Las Vegasban.
nov. 15
13:03
Valencia: három-négy évig nem lesz semmilyen nagy igazolás (She)
A Valencia labdarúgócsapatának elnöke, Manuel Llorente szerint klubja három-négy éven belül nem igazol 18-20 millió euróért (vagy még többért) senkit, így alaptalanok azok az információk, hogy a spanyol klub szeretné megszerezni a Tottenham Hotspurnél kegyvesztetté váló orosz csatárt, Roman Pavljucsenkót.
nov. 15
13:39
Férfi vízilabda, nemzetközi kupák: nehéz ellenfeleket kaptak a magyarok (She)
Szinte kivétel nélkül nagyon erős riválisok jutottak a magyar vízilabdacsapatoknak, a Vasasnak, az Egernek és a Honvédnak a vasárnapi zágrábi sorsoláson az Euroligában, míg a LEN-kupában összekerült egymással a Szeged és a Ferencváros: a két magyar csapat egymás ellen küzdhet a legjobb nyolcba kerülésért.
nov. 15
13:42
Nehéz ellenfelek az europólós kupákban (Metropol)
Szinte kivétel nélkül nagyon erős riválisok jutottak a magyar vízilabdacsapatoknak, a Vasasnak, az Egernek és a Honvédnak a vasárnapi, zágrábi sorsoláson az Euroligában, míg a LEN Kupában összekerült egymással a Szeged és a Ferencváros.
nov. 15
14:18
Robert Enkére emlékezett Németország (Metropol)
A hannoveri stadionban és annak környékén mintegy 100 ezren vettek búcsút az elmúlt hét elején súlyos depressziója miatt, 32 éves korában öngyilkosságot elkövetett kapuvédőtől, aki az ország egyik legnépszerűbb sportolója volt.
nov. 15
14:33
Asztalitenisz: a Budaörs is kiesett a női ETTU-kupából (She)
A Postás után a Budaörs is búcsúzott a tizenhatos főtábla első fordulójában a női asztalitenisz ETTU Kupától, miután vasárnap sima, 3:0-s vereséget szenvedett a spanyol Fotoprix Vic otthonában.
nov. 15
14:35
Alpesisí-vk: Reinfried Herbst nyerte meg a férfi műlesiklást (She)
Az osztrák Reinfried Herbst nyerte meg a férfi alpesi sízők világkupaversenyének műlesikló számát a finnországi Leviben.
nov. 15
15:09
Komoly erőpróba vár a magyarokra a vízilabda Euroligában (Infostart)
Szinte kivétel nélkül nagyon erős riválisok jutottak a magyar vízilabdacsapatoknak, a Vasasnak, az Egernek és a Honvédnak a vasárnapi, zágrábi sorsoláson az Euroligában, míg a LEN Kupában összekerült egymással a Szeged és a Ferencváros.
nov. 15
15:09
MU: valószínűleg nem igazolnak játékost januárban a „vörös ördögök” (She)
A Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere, Alex Ferguson kijelentette, hogy januárban nem szándékozik nagy összeget átigazolásra költeni.
nov. 15
15:27
Hegymászás: lezárult az eltűnt magyarok gyalogos keresése (She)
Lezárult a Kínában eltűnt magyar hegymászók gyalogos keresése, miután Mécs László alpinista, hegymászó oktató 4150 méteres magasságba jutott vasárnap Szecsuannak azon a hegyén, amelynek megmászására október 7-én indult négy magyar.
nov. 15
16:03
Barcelona: megszületett az egyezség Mascheranóval – sajtóértesülés (She)
A Sunday Express értesülései szerint a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona megegyezett a Liverpool argentin középpályásának, Javier Mascheranónak a képviselőivel a személyes feltételekben.
nov. 15
16:05
Vb 2010: Capello szerint a brazilok jobbak a spanyoloknál (She)
Az angol labdarúgó-válogatott szombaton 1–0-s vereséget szenvedett Brazíliától felkészülési mérkőzésen. A találkozót követően Fabio Capello, a „háromoroszlánosok” nemzeti tizenegyének szövetségi kapitánya kijelentette, hogy az angolok irányítása alatt még nem játszottak olyan erős ellenféllel, mint a Dunga vezette csapat, szerinte Brazília még Spanyolországnál is nagyobb erőt képvisel.
nov. 15
16:07
NB II, Nyugati csoport: kikapott a Siófok, döntetlent ért el a Pécs (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 15. fordulójában a Siófok meglepetésre kikapott a Barcs otthonában, míg a Pécs csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Kaposvölgye ellen.
nov. 15
16:09
Portugália: Carlos Carvahal a Sporting új edzője (She)
A Sporting CP labdarúgócsapatának vezetősége a 43 éves Carlos Carvahalt nevezte ki edzőnek. Elődje, Paulo Bento november 6-án mondott le a Sporting rossz bajnoki szereplése miatt.
nov. 15
16:21
NB II, Keleti csoport: győzelmével a tabella élén telel a DVSC-DEAC (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 15. fordulójában a DVSC-DEAC makói győzelmével a tabella élén telel.
nov. 15
17:15
Portugália: Carlos Carvalhal a Sporting új edzője (She)
A Sporting CP labdarúgócsapatának vezetősége a 43 éves Carlos Carvalhalt nevezte ki edzőnek. Elődje, Paulo Bento november 6-án mondott le a Sporting rossz bajnoki szereplése miatt.
nov. 15
17:17
Labdarúgás: Terry szerint a teljes angol csapat legyőzné Brazíliát (She)
John Terry, az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és a Chelsea hátvédje azt állította, hogy ha minden sérült rendelkezésre áll és teljes válogatottal tudnak kiállni Brazília ellen, esélyesek a győzelemre.
nov. 15
17:33
Kick-box: csepeli sikerek a semicontact ob-n (She)
A csepeli kick-box-versenyzők szerezték meg a legtöbb aranyérmet a 2009-es semicontact országos bajnokságon, amely egyben a november végi olaszországi világbajnokságra is kvalifikált. Lignanóba az aranyérmesek utazhatnak el, és az újdonsült bajnokok már el is kezdték a vb-felkészülést a dunavarsányi edzőtáborban.
nov. 15
17:35
Karate: újabb magyar érmek az utánpótlás-világbajnokságon (She)
Négy éremmel zárta a magyar válogatott a marokkói utánpótlás-világbajnokságot.
nov. 15
17:51
Gyorskorcsolya: az olimpiát ki-, pályafutását abbahagyja Timmer (She)
Sarokcsonttörés miatt kihagyja a teljes téli szezont Marianne Timmer, a hollandok világklasszis gyorskorcsolyázója.
nov. 15
17:53
Spanyolország: Del Bosque kemény argentinokra számított (She)
Szombaton Spanyolországban vendégeskedett az argentin labdarúgó-válogatott, amely a Vicente Calderón Stadionban egygólos vereséget szenvedett az Eb-győztes házigazdáktól. A spanyol együttes szövetségi kapitánya a találkozót követően az ellenfél hozzáállását dicsérte.
nov. 15
17:55
Úszás: világcsúcsözön a berlini rövid pályás világkupán (She)
Eddig sem maradtak adósok az úszók, vasárnap viszont kifejezett világcsúcsözönnel zárult a berlini rövid pályás világkupa, hiszen tíz számban is megdőlt az érvényben lévő rekord.

Keresés