2009. június 19. péntek

jún. 19
0:00
Férfi kézilabda: Oroszország kijutott az Eb-re, és „vitte” Szerbiát is (She)
Oroszország 29–23-ra nyert Zenicán Bosznia-Hercegovina ellen férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel kijutott az ausztriai kontinensviadalra. Az oroszok győzelme azt is jelenti egyben, hogy Szerbia is résztvevője az eseménynek, mert bár a bosnyákok pontszámban beérhetik a szerbeket, az egymás elleni eredmények miatt már nem előzhetik meg őket.
jún. 19
3:18
Hamilton: új sisak a búcsúra (Blikk)
SILVERSTONE – Szeretne méltóképpen búcsúzni az utolsó silverstone-i futamtól Lewis Hamilton (24). A világbajnoki címvédő brit pilóta hazája lobogóját festette a bukósisakjára, így köszön el a szakág bölcsőjének számító pályától – amelyen 1950-ben az első Forma–1-es vébé nyitó versenyét rendezték – a vasárnapi nagydíjon. A következő szezontól 17 éven keresztül más helyszínen, a Donington Parkban…
jún. 19
3:22
Pólógálán búcsúzik a válogatott centere (Blikk)
Ma este a legutóbbi három olimpián aranyérmes férfi vízilabda-válogatott sztárjai gáláznak a Margitszigeten. Az eseményen búcsúzik a csapattól Molnár Tamás (33).
jún. 19
3:26
Ki a jobb, Janics vagy Kovács? (Blikk)
SZEGED – Az elmúlt évi pekingi olimpia aranyérmes kajakpárosának két kiválósága, Kovács Katalin (33) és Janics Natasa (26) újból egymás ellen csatázik a hét végi Maty-éri válogató két távján, az 1000 és az 500 méteren. Óriási a tét, aki megnyeri a K-1 500 , illetve 1000 métert, a jövő heti brandenburgi EB-n és az augusztusi dartmouthi vb-n is indulhat ezekben a számokban.
jún. 19
3:30
Lipcsei Péter: Maradok a Fradiban (Blikk)
BUDAPEST – Különleges helyszínen, az Albert stadion gyepén csapott egymás tenyerébe Lipcsei Péter (37) és Berki Krisztián (29). Az FTC futballcsapatának ikonja és a labdarúgó-zrt. vezérigazgatója a zöld füvön, amelyen Lipcsei leginkább otthon érzi magát, egyezett meg a folytatásról.
jún. 19
3:34
Távozik az MLSZ főtitkára (Blikk)
BUDAPEST – Három év alatt hetedszer távozik az aktuális főtitkár a Kisteleki István (56) elnök vezette Magyar Labdarúgó-szövetségből.
jún. 19
6:36
A sztárcsapatok "ellenformaegy" alakítását tervezik (Infostart)
Formula-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) csütörtök este Silverstone-ban bejelentette, hogy nem fogadja el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) feltételeit a jövő évi szabálymódosításokkal kapcsolatban és párhuzamos bajnokság megszervezését tervezi.
jún. 19
6:54
Soproni Liga: újra Videotonnak hívhatják az FC Fehérvárt (She)
Újra szeretné felvenni a Videoton nevet az FC Fehérvár: információnk szerint a klub vezetősége már megkezdte a tágyalásokat az ügyben.
jún. 19
7:12
Pápa: visszatér a Diósgyőrnek kölcsönadott Euloge Ahodikpe (She)
A francia-togói kettős állampolgárságú labdarúgó, Euloge Ahodikpe egy évre kölcsönjátékosként került Diósgyőrbe, ám a borsodiak eddig nem jelezték, hogy élnének a június 30-án lejáró kölcsönszerződés meghosszabbításával.
jún. 19
7:39
Button először nyerhet hazai pályán (Metropol)
Jenson Button számára elérkezett az első és utolsó alkalom, hogy – miután idén már történelmet írt a BrawnGP-vel – megnyerje hazája nagydíját azon a versenyhelyszínen, Silverstone-ban, ahol a 60 éves Forma–1 elkezdődött.
jún. 19
8:06
NB II Nyugati csoport: a Pécsi MFC makói csatárral tárgyal (She)
A másodosztályú Pécsi MFC érdeklődik a Makói FC csatára, Maróti Sándor iránt. A 31 éves támadó 23 találattal a góllövőlista második helyén végzett a labdarúgó NB II Keleti csoportjában.
jún. 19
8:24
Formula-1: Silverstone szívesen fogadná a „szakadárokat” (She)
Az egy ideig utolsó Brit Nagydíjának helyet adó silverstone-i Formula–1-es pálya vezetői kijelentették: adott esetben szívesen látnák a FOTA csapatait, melyek „szakadár” sorozatot terveznek az FIA-vel fennálló vitájuk miatt.
jún. 19
8:42
Sportműsor: a hétvégi események programja (She)
Sportos hétvégére vágyik? Összeállításunkban megtalálja a pénteki, szombati és vasárnapi hazai sporteseményeket, mérkőzéseket és versenyeket. Tekintse meg a programokat!
jún. 19
8:51
Ovecskin a legértékesebb (Metropol)
Alekszandr Ovecskint, a Washington sztárját választották az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi idényének legértékesebb játékosává.
jún. 19
9:00
Ökölvívás: Vladimir Klicsko szerint Csagajev a 3. legjobb (She)
Gelsenkirchenben megtartották a szombati Vladimir Klicsko–Ruszlan Csagajev nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés (a WBO és IBF övéért) utolsó sajtótájékoztatóját. Az eseményen mindkét bokszoló megszólalt.
jún. 19
9:02
Libertadores-kupa: elődöntős az Estudiantes és a Cruzeiro is (She)
A helyét már egy nappal korábban biztosító Nacional és Grémio után az argentin Estudiantes és a brazil Cruzeiro jutott még be a labdarúgó Libertadores-kupa elődöntőjébe.
jún. 19
9:03
Egy hónap kényszerpihenő vár Talmácsi utódjára (Behaviour)
Sikeres műtéten van túl Németh Balázs, a gyorsasági motoros-világbajnokságban szereplő Balatonring Team versenyzője, aki a szerdai valenciai tesztelésen nagyot bukott, s eltörte kézközépcsontját.
jún. 19
9:09
Németh Balázs túl a műtéten (Metropol)
Sikeres műtéten van túl Németh Balázs, a gyorsasági motoros-világbajnokságban szereplő Balatonring Team versenyzője, aki a szerdai valenciai tesztelésen nagyot bukott, s eltörte kézközépcsontját.
jún. 19
9:18
NHL: Alekszandr Ovecskin lett a szezon legértékesebb játékosa (She)
Magyar idő szerint pénteken hajnalban Las Vegasban tartották az úgynevezett NHL Awards Show-t, melyen az észak-amerikai profi jégkorongliga elmúlt szezonjának legjobbjait díjazták.
jún. 19
9:36
Nem indul a Gyöngyös a kézilabda NB I-ben és a KEK-ben sem (Infostart)
Anyagi okok miatt nem indul a férfi kézilabda NB I és a Kupagyőztesek Európa Kupájának következő kiírásában a Gyöngyösi Főiskola csapata. A KEK-ben így a Magyar Kupában negyedik Ferencváros szerepelhet.
jún. 19
9:36
Jégkorong: Kercsó Árpád visszatér Zalaegerszegre (She)
Alig négy hónappal Csíkkarcfalvára távozása után Kercsó Árpád visszatért Magyarországra. A jégkorong-mesteredző csütörtökön állapodott meg az időközben rendeződő helyzetű zalaegerszegi utánpótláscsapat vezetőivel, így folytatja négy éve megkezdett munkáját.
jún. 19
9:54
Újpest FC: újabb ausztriai edzőmeccsel bővült a program (She)
Újabb mérkőzéssel bővült az Újpest FC felkészülési programja. A bükfürdői edzőtábor ideje alatt Willie McStay csapata Ausztriában megmérkőzik a St. Pölten együttesével is – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jún. 19
10:12
Kézilabda: a Ferencváros férficsapata indulna a KEK-ben (She)
Tavasszal a férfi Magyar Kupában a 3. helyért rendezett Gyöngyös–Ferencváros mérkőzésen az akkor még első osztályú mátraaljai csapat győzött az akkor még másodosztályú Fradi ellen, s így kivívta a KEK-szereplés jogát. Ám a szerepek idő közben felcserélődtek, azóta a Fradi már első, a Gyöngyös pedig másodosztályú, és nem vállalja a nemzetközi kupaszereplést.
jún. 19
10:14
FC Fehérvár: Kocsis Dávidot a Salzburg elől szerezték meg (She)
A Vác-Újbuda LTC legértékesebb játékosának tartott Kocsis Dávid elfogadta az FC Fehérvár ajánlatát, pedig a 21 éves csatárt csábította a lengyel Polonia Warszawa és az osztrák bajnok Red Bull Salzburg is.
jún. 19
10:30
Portsmouth: Glen Johnsonért a Chelsea is 17.5 milliót ajánlott (She)
A Liverpooléval pontosan megegyező, 17.5 millió fontos ajánlatot tett Glen Johnsonra, a Portsmouth válogatott jobbhátvédjére a Chelsea.
jún. 19
10:32
Cagliari: Szardíniára igazol a portugál gólkirály, Nené (She)
Az olasz élvonalbeli Cagliari labdarúgócsapata szerződtette a portugál első osztály gólkirályát, a 2008–2009-es szezont 20 találattal záró Nenét.
jún. 19
10:33
Mi lesz a Formai-1-el? A megszűnés szélén? (Behaviour)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem enged a Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) rivális sorozat létrehozásával kapcsolatos fenyegetésének és szombaton nyilvánosságra hozza a módosított 2010-es rajtlistát.
jún. 19
10:36
Egyiptom legyőzte a világbajnokot (Metropol)
A világbajnok olasz labdarúgó-válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett az egyiptomi csapattól a Konföderációs Kupa csoportküzdelmeinek második fordulójában.
jún. 19
10:48
Formula-1: az FIA csalódott, de egyáltalán nincs meglepve (She)
Rövid hivatalos közleményt adott ki a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA), reagálva az alternatív versenysorozatot tervező, a Formula–1-es istállók döntő többségét tömörítő FOTA bejelentésére.
jún. 19
11:42
Newcastle: tízmillió fontos „bónusz” a kiesett csapat tagjainak (She)
Hatalmas, tízmillió fontos kiadásra kényszerül az angol másodosztályba kiesett Newcastle United labdarúgócsapata – úgynevezett „lojalitási bónuszt” kell fizetni ugyanis a játékosok többségének.
jún. 19
11:44
Real Madrid: C. Ronaldo a kilences és a tízes közül választhat (She)
A Marca információi szerint kilences vagy tízes lehet a mezszáma a Real Madridnál Cristiano Ronaldónak, a spanyol sztárcsapat rekordösszegért szerződtetett klasszisának. A támadó kedvenc számát, a hetest a helyi legenda, Raúl viseli.
jún. 19
11:48
Jövőre két Forma-1 bajnokság lehet (Metropol)
A Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) csütörtök este Silverstone-ban bejelentette, hogy nem fogadja el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) feltételeit a jövő évi szabálymódosításokkal kapcsolatban és párhuzamos bajnokság megszervezését tervezi.
jún. 19
12:00
Atlétika: míg Bolt Ostravában repesztett, kirabolták a házát (She)
Ismeretlen tettesek betörtek Usain Bolt St. Andrew-i házába, míg a jamaicai sprinterklasszis az ostravai versenyen futott fantasztikus, 9.77-es időt.
jún. 19
12:00
Kettészakad a Forma–1 (Blikk)
Párhuzamos bajnokság megszervezését tervezi a legjobb istállók részvételével a Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet, a FOTA. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette: nem enged a fenyegetéseknek, és nyilvánosságra hozza a módosított 2010-es rajtlistát.
jún. 19
12:02
NHL: 19 játékost átvert egy vállalkozó, 25 milliójuk bánja (She)
Tizenkilenc visszavonult vagy még aktív profi jégkorongozót összesen 25 millió dollárral károsított meg egy amerikai építkezési vállalkozó, Ken Jowdy.
jún. 19
12:18
Németország: ideiglenesen a Jahnsportparkba költözik a Hertha (She)
Első hazai Európa-liga-mérkőzéseire a berlini Jahnsportparkba költözik a Hertha BSC labdarúgócsapata. Dárdai Pál csapatának állandó otthonában, az Olimpiai Stadionban az atlétikai világbajnokságot bonyolítják le augusztus végén.
jún. 19
12:36
Labdarúgás: Erősék a polgármesterek ellen játszanak (She)
Aczél Zoltán játékvezetése mellett Erős Károly, Köntös Dániel, Magasföldi József, Ivancsics Gellért, Horváth Gábor és Sütő László is pályára lép a polgármesterek válogatottja ellen szombaton Isaszegen.
jún. 19
12:38
AS Roma: a „farkasok” vinnék Sevcsenkót, ha elmegy Vucsinics (She)
A La Gazzetta dello Sport információi szerint az AS Roma labdarúgócsapata szerződtetné Andrij Sevcsenkót, ha elviszik a klubtól Mirko Vucsinicset.
jún. 19
12:42
Valdés marad az FC Barcelona kapusa (Metropol)
Víctor Valdés marad az FC Barcelona kapusa, miután megegyezésre jutott futballklubjával fizetésemelése, és ezzel összefüggésben szerződéshosszabbítása ügyében.
jún. 19
12:54
Vettel nyerte az első szabadedzést Silverstone-ban (Infostart)
A Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Formula-1-es Brit Nagydíj első szabadedzésén.
jún. 19
13:30
Volt világelső ellen kezd Czink, Szávay belga riválist kapott Wimbledonban (Infostart)
A 30. kiemelt Szávay Ágnes a belga Kirsten Flipkens, míg Czink Melinda a 17-edikként rangsorolt, volt világelső francia Amélie Mauresmo ellen kezd a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokság főtábláján.
jún. 19
13:30
Anglia: sajtóhírek szerint Tévez marad az MU játékosa (She)
A brit sportsajtóban megjelent hírek szerint az argentin válogatott Carlos Tévez marad a Manchester United játékosa, ugyanis az angol bajnok vezetői megegyeztek a támadó játékjogát birtokló Media Sports Investment társasággal, és hajlandóak kifizetni a 26 millió eurós vételárat.
jún. 19
13:32
Wimbledon: Szávay Flipkens, Czink Mauresmo ellen kezd (She)
A férfiaké után elkészítették a wimbledoni tenisztorna női egyesének sorsolását is. A hölgyek mezőnyében Szávay Ágnes és Czink Melinda révén vagyunk érdekeltek; a 30. kiemelt Szávay a belga Kirsten Flipkens, Czink pedig a 17. helyen rangsorolt korábbi világelső, Amélie Mauresmo ellen kezd.
jún. 19
13:48
Torna: az universiade-csapatban három hely már elkelt (She)
A Tatán rendezett második universiade-válogató után eldőlt, hogy az ötfős magyar férfi tornászcsapatban biztos tag Berki Krisztián, Hídvégi Vid és Hetrovics Marcell. A további két versenyzőt szombaton jelöli ki Kovács István vezetőedző.
jún. 19
13:50
Hollandia: Patrick Kluivert még játékosként is folytatná (She)
Az egy szezont kihagyó, jelenleg a holland bajnok AZ Alkmaarnál edzőként dolgozó Patrick Kluivert szeretné még folytatni a játékos-pályafutását.
jún. 19
13:52
Videó: el-Hadari hatalmas bravúrjai az olaszok ellen (She)
Az egyiptomi labdarúgó-válogatott – Esszam el-Hadari remek védéseinek is köszönhetően – 1–0-ra legyőzte a világbajnok Olaszországot a Konföderációs Kupa B-csoportjának második fordulójában. Nézze meg az egyiptomi kapus parádéját a világbajnok ellen!
jún. 19
13:54
Ligue 1: Monacóba szerződött a Liverpool egykori védője (She)
A Portsmouthból a francia élvonalbeli Monaco labdarúgócsapatába igazolt Djimi Traoré, a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyerő védő.
jún. 19
13:56
Kerékpár: Armstrongot benevezte csapata a Tour de France-ra (She)
Egy nappal azután, hogy a kazah kormányzat anyagi támogatásával megmenekült a csődtől az Astana-istálló, a csapat nyilvánosságra hozta a Tour de France-on induló hat versenyzőjének nevét – és köztük szerepel a hétszeres győztes Lance Armstrong is.
jún. 19
14:06
DVSC: a belga másodosztályból igazolhat légióst a Loki (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata próbajátékon teszteli a francia-szenegáli kettős állampolgárságú Adamo Coulibalyt, aki a belga másodosztályú Antwerp együtteséből érkezett – adta hírül a Loki hivatalos honlapja.
jún. 19
14:08
Skócia: László Csaba védőket és csatárokat keres a piacon (She)
László Csaba, a skót élvonalbeli Hearts labdarúgócsapatának menedzsere elmondta: középhátvédeket, csatárokat és esetleg egy középső középpályást keres az edinburghi klubhoz.

Keresés