Adóbevallás

280 ezer magyar szülő nem fizetett jövedelemadót 2014-ben
2015 október 9.   hvg.hu
Minden negyedik adóbevallást készítő ember csökkentette közterheit gyerekkedvezményekkel. Ennek eredményeként tavaly nagyvárosnyi tömeg nem fizetett jövedelemadót. 2019-től minden kétgyermekes család negyvenezer forintos mérséklésre lesz jogosult havonta.
Tavaly 280 ezer szülő nem fizetett jövedelemadót
2015 október 9.   hirado.hu
Tavaly minden negyedik adóbevallást készítő ember csökkenthette közterheit.
Adóbevallási rendszert fejleszt ki az Uber, közösen az észt adóhivatallal
2015 október 8.   Adózóna
Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között; az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében – közölte az utazásmegosztó cég csütörtökön az MTI-vel.
Egyszerűsített adóbevallási rendszert indít az észt adóhivatal az Uber közreműködésével
2015 október 8.   stop.hu
Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között; az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében - közölte az utazásmegosztó cég csütörtökön az MTI-vel.
Az Uber bevonásával egyszerűsítik az adóbevallást az észtek
2015 október 8.   sg
Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között; az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében.
Megállapodott az észt adóhivatal és az Uberrel
2015 október 8.   ProfitLine
Precedens értékű megállapodás született az Észt Adó- és Vámhivatal, illetve az Uber között. A megállapodás értelmében az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében, melyet az észt egyéni vállalkozók használhatnak majd. A rendszer próbaüzeme 2016-ban indul. Ez a megállapodás jó példa lehet Európa többi országa számára is.
Bevallási rendszert fejleszt az Uber
2015 október 8.   tozsdeforum.hu
Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között; az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében.
Adóbevallási rendszert fejleszt az Uber
2015 október 8.   vezess.hu
Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között.
Precedens értékű megállapodás az észt adóhivatal és az Uber között
2015 október 8.   Napi Online
Precedens értékű megállapodás született az észt adó- és vámhivatal, illetve az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás között; az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében ... ...
Az észtek inkább beszedik a pénzüket az Ubertől
2015 október 8.   origo.hu
Precedens értékű megállapodás született az Észt Adó- és Vámhivatal, illetve az Uber között. A megállapodás értelmében az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében, melyet az észt egyéni vállalkozók használhatnak majd. A rendszer próbaüzeme 2016-ban indul. Ez a megállapodás jó példa lehet Európa többi országa számára is az Uber szerint.
Megcsinálják helyettünk az adóbevallást – ezek a feltételek
2015 október 7.   168 óra
Nagyjából minden harmadik adózó helyett az adóhatóság készítheti el a személyijövedelemadó-bevallást már 2016-ban, a 2015-ben szerzett jövedelmekre vonatkozóan – közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
Jön a nagyüzemi adóbevallás
2015 október 7.   FigyelőNet
Jövőre már minden harmadik adózó szja-bevallását az adóhatóság készítheti el.
Így készíti el a NAV az adóbevallást Ön helyett
2015 október 7.   mfor.hu
Nagyjából minden harmadik adózó helyett az adóhatóság készítheti el a személyijövedelemadó-bevallást már 2016-ban, a 2015-ben szerzett jövedelmekre vonatkozóan - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
Helyetted is a NAV készítheti el az adóbevallásod!
2015 október 7.   Portfolio.hu
Nagyjából minden harmadik adózó helyett az adóhatóság készítheti el a személyijövedelemadó-bevallást már 2016-ban, a 2015-ben szerzett jövedelmekre vonatkozóan - közölte az MTI érdeklődésére a...
Egyre többen felejthetik el az adóbevallást
2015 október 7.   privatbankar
Nagyjából minden harmadik adózó helyett az adóhatóság készítheti el a személyijövedelemadó-bevallást már 2016-ban, a 2015-ben szerzett jövedelmekre vonatkozóan
Pozitív változásokat jeleznek az adóbevallásokban szereplő számadatok
2015 szeptember 29.   ProfitLine
Az országos átlagot meghaladó mértékben növekedtek a gazdasági társaságok bevételei Vas megyében, de nőttek a magánszemélyek jövedelmei és tovább bővült a foglalkoztatottság is, egyértelműen pozitív változásokat jeleznek az adóbevallások - jelentette ki kedden sajtótájékoztatóján Király Miklós, a NAV Vas Megyei Adóigazgatóságának igazgatója.
Huszonegyen vallottak be százmillió feletti jövedelmet
2015 szeptember 21.   teol
Augusztus végére dolgozták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az adóbevallásokat, és ezzel együtt az 1+1 százalékok felajánlásait. Tolna megyében 87 ezren nyilatkoztak, 21-en százmillió feletti jövedelemről.
Új rekord, 2 millióan ajánlották fel adó 1%-ukat idén
2015 szeptember 18.   objektivhir.hu
Többet ér az szja 1% és többen is rendelkeztek róla az idén, így 10%-kal bővült a civileket illető adóhányad összege. Az szja 1% élmezőnye változatlan, a profi kampányeszközöket hagyományosan jól használó civilek szerepeltek jól az idén is, első helyen pedig ismét a Heim Pál Kórház áll – így összegzi az idei adóbevallások tapasztalatait a Human Dialog elemzése – értesült az OBJEKTÍVHírügynökség.
Két millióan ajánlották fel adójuk 1 százalékát
2015 szeptember 18.   orientpress
7,85 milliárd forintot juttatnak a civilszervezetekhez az adófizetők az idén, a kiugró, bő 10 százalékos növekedés mögött 2 millió befizető áll. A profi kampányeszközöket hagyományosan jól használó civilek szerepeltek jól az idén is, első helyen pedig ismét a Heim Pál Kórház áll - így összegzi az idei adóbevallások tapasztalatait a Human Dialog elemzése.
Új rekord, 2 millióan ajánlották fel adó 1%-ukat idén
2015 szeptember 18.   ProfitLine
Többet ér az szja 1% és többen is rendelkeztek róla az idén, így 10%-kal bővült a civileket illető adóhányad összege. Az szja 1% élmezőnye változatlan, a profi kampányeszközöket hagyományosan jól használó civilek szerepeltek jól az idén is, első helyen pedig ismét a Heim Pál Kórház áll – így összegzi az idei adóbevallások tapasztalatait a Human Dialog elemzése.