Adóbevallás

Eladna, vásárolna üzletrészt? Mindkét ügylet adóköteles lehet
2014 október 23.   Adózóna
Ha a kft. egyik tagja eladja üzletrészét a másik tulajdonosnak, van-e bármilyen bevallási kötelezettsége a társaságnak, vagy a kft.-tagoknak kell számot adniuk adóbevallásukban az ügyletről? Olvasónk kérdésére Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadónk válaszolt, kifejtve azt is, hogy mikor, kinek keletkezik adókötelezettsége.
Korrupt és adócsaló politikusok - Hatvan képviselő ellen folytat vizsgálatot az új francia vagyonnyilatkozati hatóság
2014 október 22.   Jogi Fórum
Mintegy hatvan képviselő és szenátor ellen folytat jelenleg vizsgálatot a közéleti személyiségek vagyonnyilatkozatait ellenőrző új francia hatóság, amiért a politikusok adóbevallásaival gondok vannak - értesült szerdán a Le Canard Enchainé című párizsi szatirikus hetilap.
Homályos adóbevallás
2014 október 16.   mno.hu
A töredékét tudta adományokból begyűjteni tavaly a Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete, mint egy évvel korábban. A Children Cancer Foundation adóbevallásából pedig nem derül ki egyértelműen, hogy a szervezet költött-e magyar gyermekekre.
Ami a leginkább megkeseríti az életünket: hivatali ügyintézés
2014 október 1.   Bumm.sk
A legrosszabb a helyzet szeptemberben, februárban és márciusban. Szeptemberben kezdődik a tanév, a diákoknak és hallgatóknak sok helyen le kell adniuk az iskolalátogatásról szóló igazolásokat, vagy kiváltaniuk különféle igazolványokat, utazási kedvezményeket. Február és március pedig az adóbevallások hónapja, melyet természetesen a legtöbben az utolsó pillanatra hagynak, így általában március…
Itt az újabb adócsapás a cégeknek
2014 szeptember 17.   hvg.hu
A reklámadó kötelezettség első körének lecsengését követően újabb adóbevallási, adófizetési határidő közeleg a cégek számára. Nem egészen egy hét múlva, szeptember 20-án (22-én) jön a reklámadó havi bevallásának első határideje. Mi a teendő?
Nőtt a minimálbért vallók aránya
2014 szeptember 16.   Adózóna
Közzétette a 2013-as évre vonatkozó adóbevallási adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
A végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó elszámolásáról - Alacsonyabb átalányközterhet állapít meg a kormány törvényjavaslata
2014 szeptember 15.   Jogi Fórum
A kormány a parlament elé terjesztette azt a törvényjavaslatot, amelynek egyik része a 2 millió feletti végkielégítéseket az elmúlt években sújtó 98 százalékos különadó elszámolásáról rendelkezik úgy, hogy helyette alacsonyabb mértékű átalányközterhet állapít meg. Az egyes törvényeknek a költségvetési tervezéssel, valamint a pénzpiaci és a közüzemi szolgáltatások hatékonyabb nyújtásával…
Csőd vagy marad az NBI? - a PMFC küzd...
2014 szeptember 9.   ma.hu
"Az élvonalbeli csapatot működtető gazdasági társaság a csapat működési feltételeit biztosítja, az adóbevallásait a vonatkozó előírások szerint benyújtja, a terhére keletkező adófizetési kötelezettségeinek eleget tesz".
Reklámadó: most a hirdetőknek kell odafigyelni
2014 szeptember 9.   mfor.hu
A reklámadó kötelezettség első körének lecsengését követően újabb adóbevallási, adófizetési határidő közeleg. Most azoknak kell a reklámadó törvényt elővenniük, akik augusztus 15. és 31. között reklám közzétételről szóló számlát fogadtak be. A legfontosabb tudnivalókat Dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM DTM adómenedzsere foglalta össze.
Újabb reklámadós határidő közeleg
2014 szeptember 9.   hvg.hu
A reklámadó-kötelezettség első körének lecsengését követően újabb adóbevallási, adófizetési határidő közeleg. Most azoknak a vállalkozásoknak kell a szeptember 20-ai bevallási határidő előtt a reklámadótörvényt elővenniük, amelyek augusztus 15. és 31-e között reklám közzétételről szóló számlát fogadtak be.
Hazahoztak Frankfurtból egy hódmezővásárhelyi csalót
2014 augusztus 28.   Népszava
A cégek hamis adóbevallásokat nyújtottak be.
Megújult a kormányzati ügyfélvonal
2014 augusztus 27.   gondola.hu
A 1818-as telefonszámon január óta bárki kérhet felvilágosítást, egyebek mellett a hivatalok ügyintézéséről, a jogosítvány meghosszabbításáról, az elektronikus adóbevallás elkészítéséről vagy akár egy jogszabály értelmezéséről
A reklámadó jogértelmezéséről - Az adóbevallás, az adminisztráció és az adóalanyok körének pontosítása
2014 augusztus 21.   Jogi Fórum
A reklámadó jogértelmezéséről egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nyolc másik érdekképviseleti szervezettel és szövetséggel együtt, tekintettel az augusztus 21-i bevallási határidőre - közölte a szövetség. Az adó bevallásával, a szükséges adminisztrációval és az adóalanyok körének pontosításával kapcsolatos tájékoztató…
Az adóbevallás miatt lebukott patikus esete a kasszával és a rovanccsal
2014 augusztus 19.   Adózóna
Tapasztalt könyvelők a megmondhatói, hányféle következménye lehet egy adóbevallásnak – mondjuk adóhiány miatti bírság –, de arra biztosan nem gondolnánk, hogy egy adóbevallás tolvajt is tud fogni. Pedig Mohácson így történt...
Újabb munkaerő-kölcsönző bűnszervezet bukott a Közép-Dunántúlon
2014 augusztus 1.   Elemzésközpont
A régióban idén másodszorra csaptak le a NAV munkatársai olyan bűnözői csoportra, amely munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozott. A most lebuktatott csapat „ügyeskedései” révén több mint 160 millió forint adót csalt el. A gyanúsítottak 2012 és 2014 között munkaerő-kölcsönző cégeket irányítottak és működtettek. A megrendelők által kiközvetített szolgáltatás bevételeit egy strómanok által vezetett…
NAV: Mindenkit átvágtak a munkaerő-közvetítők
2014 július 25.   hvg.hu
160 millió adót csaltak el a közép-dunántúli munkaerő-közvetítők: a kiközvetített szolgáltatás bevételeit strómanokhoz utalták, majd innen a bevételek továbbkerültek szintén saját érdekeltségű cégekhez. A bevételeket könyvelésükben, adóbevallásukban nem szerepeltették, a beérkező utalásokat a tulajdonosok készpénzben felvették.
Napi humor: Steam matematika
2014 július 19.   pcforum.hu
Még szerencse, hogy a Valve csak játékokat készít, de pl. adóbevallás összeállítására használható programot nem. [img(steam-math.jpg;49,99 - 50% = 37,49. Legalábbis a Valve szerint.;;;1)] A cég egyetlen mentsége, hogy maga a játék adatlapján már a helyes, 24.99 eurós összeg szerepel.
Szinte minden vállalkozást megszívat a reklámadó
2014 július 17.   Kreatív Online
Ügynökségek, fesztiválok, benzinkutak, falunapok is készíthetnek majd havonta adóbevallást.
Áfa: a visszaélések melegágya, de zűrös a magyar szabályozás is
2014 július 3.   Adózóna
A Magyar Adótanácsadó és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének „EU Bírósági esetek hatása a magyar áfa rendszerre” című konferenciáján a szakértők leszögezték, hogy az áfa valóban a visszaélések melegágya, de az is igaz, hogy a magyar adóhatóság sokszor a jóhiszemű, akár hibátlan adóbevallást benyújtó adózók ügyleteit is megkérdőjelezi.
Kevesebb társasági adóelőleget fizetne? Így teheti meg
2014 június 23.   Adózóna
Gyakran szembesülnek az adózók a társasági adóbevallás benyújtását követően azzal a kellemetlen ténnyel, hogy a bevallással érintett időszak adóteljesítménye alapján akár jelentős mértékben is megnövekedhet a továbbiakban fizetendő társasági adóelőleg összege, rontva a cég likviditási helyzetét. Az adózóknak azonban lehetőségük van arra, hogy az adóelőleg mérséklését kérjék az adóhatóságtól.