Adóbevallás

Adómentes lehet a külföldön nyitott tartós befektetési számla - 2017. januárjától hatályos a rendelkezés
2016 december 2.   Jogi Fórum
Jelentős összeget spórolhat, aki 2017. január 1. után külföldi pénzintézetnél nyit tartós befektetési számlát (tbsz) és időben teljesíti az adóhatóság felé adatszolgáltatási kötelezettségét, így a kettős adózás elkerülésére vonatkozó egyezmények alapján a magyar szabályok szerinti alacsonyabb adókulcs, vagy éppen a teljes adómentesség vonatkozhat a számlán megszerzett jövedelemre - hívja fel a…
Adóbevallás: végre nekünk dolgozik a NAV
2016 november 25.   mno.hu
Jövőre sms-ben is kérheti az adóbevallás elkészítését
2016 november 21.   ProfitLine
Jövő évtől egyszerűsödik az szja-bevallás: az adóbevallási tervezet, az eSZJA legfőbb előnye, hogy az adóhatóság készíti el. Az eSZJA-megállapítás március 15-ig kérhető - akár sms-ben is - az adózó pedig ezt május 20-ig kiegészítheti vagy javíthatja – áll a Mazars legfrissebb összefoglalójában. A szakértők rámutatnak: az egyéni vállalkozók, az őstermelők, valamint áfafizetésre kötelezett személyek…
Már nálunk is intézhető sms-ben az adóbevallás
2016 november 21.   hirado.hu
Folyamatosan fejleszti informatikai rendszerét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, aminek köszönhetően már sms-ben is lehet kérni az adóbevallásunk elkészítését.
Egy sms a NAV-nak, és máris kész az adóbevallás
2016 november 21.   privatbankar
Egyre egyszerűbb elkészíteni az adóbevallást, de az is nagy segítség, hogy a NAV az egész folyamtatot magára vállalja egyes esetekben. Mindent az eSZJA-ról.
Jövőre már nem büntet a NAV az elrontott adóbevallások miatt
2016 november 20.   FigyelőNet
Már ha kedden elfogadja az Országgyűlés a kormány bürokráciacsökkentő csomagját. A NAV támogató eljárásban segít majd.
Nincs több büntetés az elbénázott adóbevallások miatt
2016 november 20.   444.hu
Ezentúl inkább segíteni akar a NAV.
Magyarország tovább erősödik az adótörvények módosításával - Cél a versenyképesség növelése
2016 november 11.   Jogi Fórum
A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az adótörvények módosítása köztehercsökkentési, egyszerűsítési intézkedéseket tartalmaz és a versenyképesség növelését célozza, a változtatások elfogadásával Magyarország tovább erősödik. Tállai András az egyes adótörvények és más kapcsolódó jogszabályok módosítására tett kormányzati javaslat parlamenti vitájában pénteken azt mondta,…
Varga: értelmetlen közmunka helyett jön a képzési program
2016 november 2.   Pénzcentrum
Többet senkinek sem kell adóbevallást beadni....
Egyszerűsödik az adóbevallás
2016 november 2.   gondola.hu
Adócsökkentés, kisebb bürokrácia és fehérebb gazdaság. A nemzetgazdasági miniszter szerint ezek a fő céljai a jövő évi költségvetésnek.
Most már tuti: a NAV megcsinálja az adóbevallást helyettünk
2016 november 2.   FigyelőNet
Többet nem kell bajlódnunk a 90-as éveket idéző ebav-nyék-nyák keretprogrammal.
Jövőre a NAV készítheti el az ön adóbevallását is
2016 november 2.   hvg.hu
Az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek maradnak ki.
Egyszerűsödik az adóbevallás
2016 november 2.   hirado.hu
Adócsökkentés, kisebb bürokrácia és fehérebb gazdaság. A nemzetgazdasági miniszter szerint ezek a fő céljai a jövő évi költségvetésnek.
Jövőre a NAV készíti el az szja-bevallások nagy részét
2016 október 30.   ProfitLine
Jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el az adózók túlnyomó többségének a személyi jövedelemadó (szja) bevallását, az adóbevallási tervezettel összefüggő eljárást a parlamentnek pénteken benyújtott őszi adócsomag tartalmazza.
Jövőre a NAV készíti el az szja-bevallások túlnyomó többségét
2016 október 29.   Gazdasagportal
Jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el az adózók túlnyomó többségének a személyi jövedelemadó (szja) bevallását, az adóbevallási tervezettel összefüggő eljárást a parlamentnek pénteken benyújtott őszi adócsomag tartalmazza. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője korábban azt mondta, 2017-től már majdnem 4…
Jövőre a NAV készíti el az szja-bevallások túlnyomó többségét
2016 október 29.   boon
Budapest - Jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el az adózók túlnyomó többségének a személyi jövedelemadó (szja) bevallását, az adóbevallási tervezettel összefüggő eljárást a parlamentnek pénteken benyújtott őszi adócsomag tartalmazza.
Jövőre a NAV fog vallani legtöbbünk helyett
2016 október 29.   mfor.hu
Jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el az adózók túlnyomó többségének a személyi jövedelemadó (szja) bevallását, az adóbevallási tervezettel összefüggő eljárást a parlamentnek pénteken benyújtott őszi adócsomag tartalmazza.
Hamarosan sokaknak leveszi a válláról a NAV az szja-bevallás terheit
2016 október 28.   ma.hu
Jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el az adózók túlnyomó többségének a személyi jövedelemadó bevallását, az adóbevallási tervezettel összefüggő eljárást a parlamentnek pénteken benyújtott őszi adócsomag tartalmazza.
Nagyot gurít jövőre a NAV, négymillió adózónak lehet könnyebb
2016 október 28.   hvg.hu
Jövőre nagyüzemben készíti el a NAV az adóbevallásokat az adózók helyett – derül ki az adócsomag tervezetéből. Akinek nincs ügyfélkapuja, postán vagy emailben kérheti az adóhatóságot, hogy intézkedjen helyette.
Tavaly majdnem 3,8 milliárd forint volt a bevallott TOP-jövedelem Magyarországon
2016 október 20.   boon
Budapest - A legnagyobb összevont jövedelem 2015-ben 3,777 milliárd forint volt az adóbevallások szerint, 2,7 milliárddal több az előző évinél - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.