Adóbevallás

Napi humor: Steam matematika
2014 július 19.   pcforum.hu
Még szerencse, hogy a Valve csak játékokat készít, de pl. adóbevallás összeállítására használható programot nem. [img(steam-math.jpg;49,99 - 50% = 37,49. Legalábbis a Valve szerint.;;;1)] A cég egyetlen mentsége, hogy maga a játék adatlapján már a helyes, 24.99 eurós összeg szerepel.
Szinte minden vállalkozást megszívat a reklámadó
2014 július 17.   Kreatív Online
Ügynökségek, fesztiválok, benzinkutak, falunapok is készíthetnek majd havonta adóbevallást.
Áfa: a visszaélések melegágya, de zűrös a magyar szabályozás is
2014 július 3.   Adózóna
A Magyar Adótanácsadó és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének „EU Bírósági esetek hatása a magyar áfa rendszerre” című konferenciáján a szakértők leszögezték, hogy az áfa valóban a visszaélések melegágya, de az is igaz, hogy a magyar adóhatóság sokszor a jóhiszemű, akár hibátlan adóbevallást benyújtó adózók ügyleteit is megkérdőjelezi.
Kevesebb társasági adóelőleget fizetne? Így teheti meg
2014 június 23.   Adózóna
Gyakran szembesülnek az adózók a társasági adóbevallás benyújtását követően azzal a kellemetlen ténnyel, hogy a bevallással érintett időszak adóteljesítménye alapján akár jelentős mértékben is megnövekedhet a továbbiakban fizetendő társasági adóelőleg összege, rontva a cég likviditási helyzetét. Az adózóknak azonban lehetőségük van arra, hogy az adóelőleg mérséklését kérjék az adóhatóságtól.
Meddig lesz még túlszabályozott az élettér? − Kivonuló középosztály XXXVI.
2014 június 20.   ReakcioBlog
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző olvasóink írásait vártuk. Az eddig megjelent írásokat itt olvashatják. Olvasónk, Horváth Máté írása. * Meddig lesz még túlszabályozott…
Most aztán nyugodtan turkálhat a politikusok zsebében
2014 június 6.   atv
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kereste a legtöbbet tavaly - ez derült ki a most nyilvánosságra hozott adóbevallásokból. Komoróczky István annyit vitt haza, mint Orbán Viktor, Lázár János és Varga Mihály együttvéve. Csak Belgiumban több mint 20 milliót keresett. A legalaposabban egyébként Hoffmann Rózsa töltötte ki az adóbevallást: a hivatalos fizetésén kívüli jövedelme után még a…
Államtitkár, aki többet keresett, mint Orbán, Lázár és Varga együtt
2014 június 6.   atv
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kereste a legtöbbet tavaly - ez derült ki a most nyilvánosságra hozott adóbevallásokból. Komoróczki István annyit vitt haza, mint Orbán Viktor, Lázár János és Varga Mihály együttvéve. Csak Belgiumban több mint 20 milliót keresett. A legalaposabban egyébként Hoffman Rózsa töltötte ki az adóbevallást: a hivatalos fizetésén kívüli jövedelme után még a…
Megjelent a júniusi VálaszAdó
2014 június 4.   Adózóna
Az adóbevallások és beszámolók készítését segítő cikközönünk mellett számos érdekes és hasznos adózási, számviteli, társadalombiztosítási, munkajogi kérdésben nyújtottak támpontot és foglaltak állást szakértőink az elmúlt hónapban.
Jogbiztonság az áfa-csalások ellenében - Az Európai Bíróság éles kritikával illetti a magyar adóellenőrzési gyakorlatot
2014 június 4.   Jogi Fórum
A Magyar Adótanácsadó és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének „EU Bírósági esetek hatása a magyar áfa rendszerre” című konferenciáján a szakértők leszögezték, hogy az áfa valóban a visszaélések melegágya, de az is igaz, hogy a magyar adóhatóság sokszor a jóhiszemű, akár hibátlan adóbevallást benyújtó adózók ügyleteit is megkérdőjelezi.
9+2 adóelőny: így nem kell akkorát szívni az adóbevallással
2014 június 4.   privatbankar
Az értékpapír-befektetések adózása tavaly is tovább bonyolódott, az adó három kulcsossá vált, és nem kis feladat mindent jól írni az adóbevallásba. Ha valaki befektetési jegyeken keresztül intézi befektetéseit, az adminisztratív terhek jó részétől megszabadulhat, különböző kisebb-nagyobb adóelőnyöket élvezhet.
Áfacsalások: vétlen adózókon csattan az ostor – Mit akar a NAV?
2014 június 3.   Adózóna
A magyar adóhatóság sokszor a jóhiszemű, akár hibátlan adóbevallást benyújtó adózók ügyleteit is megkérdőjelezi, miközben vitathatatlan, hogy az áfa a visszaélések melegágya – ecsetelték a szakértők a Magyar Adótanácsadó és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének az „EU bírósági esetek hatása a magyar áfa rendszerre” című konferenciáján.
Putyin #barátjának lenni elég ***maga$ él€t***
2014 május 30.   444.hu
Gérard Depardieu épp most adta le adóbevallását új hazájában, Oroszországban, és nem járt kifejezetten rosszul.
Indiszkrét kérdőíven faggatják a diákokat
2014 május 29.   Népszava
A kérdőív akár egyszerűsített "adóbevallásnak" is elmenne.
Három nap maradt az iparűzési adó befizetésére
2014 május 28.   orientpress
Május az adóbevallások és befizetési határidők hónapja: 20-án rendezhettük utoljára a személyi jövedelemadónkat, hó végén pedig a vállalkozók kötelesek az iparűzési adót bevallani és befizetni. Utóbbi dátum az önkormányzatoknak is fontos, hiszen bevételhez jutnak - emlékeztetett rádiónknak nyilatkozva Deli Lajos. Az önkormányzati adóügyek szakértője néhány tippel is segített a bevallás…
A nyári diákmunkáról is kell adóbevallás!
2014 május 28.   inforadio.hu
A 16 év alatti diákok csak szülői engedéllyel vállalhatnak munkát nyáron - hívta fel a figyelmet az adóhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának szóvivője. Németh Gabriella hozzátette: nem szabad megfeledkezniük a diákoknak arról, hogy az év közben szerzett jövedelmeikről jövő májusban bevallást nyújtsanak be az adóhivatalhoz.
Magyar Nemzet: lassan feltárulnak a svájci számlák
2014 május 28.   hirado.hu
A lap szerint magyar adóbevallásukat módosítják olyan magánszemélyek, akik kisebb-nagyobb összeget tartanak Svájc valamely bankjában.
Szivárognak az információk a svájci számlákról
2014 május 28.   Portfolio.hu
A Magyar Nemzet szerint magyar adóbevallásukat módosítják olyan magánszemélyek, akik kisebb-nagyobb összeget tartanak Svájc valamely bankjában. A lap szerdai cikke szerint elérték céljukat azok az...
Svájcban parkol a pénzed? Kezd forró lenni a talaj
2014 május 28.   privatbankar
Egyre gyakoribb, hogy magyar adóbevallásukat módosítják olyan magánszemélyek, akik kisebb-nagyobb összeget tartanak Svájc valamely bankjában.
Lassan feltárulnak a svájci számlák
2014 május 28.   ProfitLine
A Magyar Nemzet szerint magyar adóbevallásukat módosítják olyan magánszemélyek, akik kisebb-nagyobb összeget tartanak Svájc valamely bankjában.
Egyre több magyar vallja be a svájci bankszámláját
2014 május 28.   Napi Online
A Magyar Nemzet szerint magyar adóbevallásukat módosítják olyan magánszemélyek, akik kisebb-nagyobb összeget tartanak Svájc valamely bankjában. A lap szerdai cikke szerint elérték céljukat azok az érdeklődő ... ...