2010. február 16. kedd

febr. 16
1:03
Görögország újabb büdzséjavító lépéseket tehet márciusban (fidesz)
A pénzügyi nehézségekkel szembe került Görögország beleegyezett abba, hogy március közepén újabb intézkedéseket tesz, ha a jelek arra mutatnak, hogy az addig meghozott döntésekkel nem sikerül elérni a célul kitűzött deficitlefaragást - közölték hétfőn késő este Brüsszelben, az euróval fizető uniós tagállamok pénzügyminisztereinek - az úgynevezett eurócsoportnak - a tanácskozása után.
febr. 16
1:07
Ashton támogatja a balkáni országok integrációs tervét (fidesz)
Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfő este támogatásáról biztosította Szlovéniának azt a kezdeményezését, hogy tartsanak márciusban csúcstalálkozót a balkáni országok uniós integrációja elősegítésére.
febr. 16
1:18
Újult erővel védekezünk az árvíz ellen (Népszava)
Hamarosan megszünteti az árvízveszélyt a Dráva-Mura torkolati szakaszán, s ezzel együtt a Pécs és Nagykanizsa közötti vasútvonalat óvja meg az az árvízvédelmi beruházás, melynek támogatási szerződését hétfőn írta alá Márton György, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) ügyvezető igazgatója és György Béla, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.
febr. 16
5:15
A TV2 sztárja elárulta: nyáron esküvő, utána gyerek (ATV)
Másfél éve ismerkedtek meg.
febr. 16
5:17
Gözerővel takarítanak a szocialisták (ATV)
Három szocialista erővonal fut jelenleg Budapesten, ahol fővárosi és országos politikusok akarják megvetni a lábukat, hogy akkor is túléljék az országgyűlési választásokat, ha az MSZP 20 százalék alatt, vagy akörül teljesít. A jelek szerint miután Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre és Mesterházy Ernőre (Demszky Gábor tanácsadója) ráborult a BKV-ügy, egy kényes egyensúly alakul ki a…
febr. 16
5:30
Harci kutyát uszítottak egy utasra a vonaton (168 Óra Online)
Harci kutyát uszított egy utasra egy dögei testvérpár a Szolnokra tartó vonaton pénteken. A kutyát csak a többi utas tudta leszedni a megtámadott fiatalemberről - tájékoztatott hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 16
6:06
Giró-Szász: A választások tétje, hogy az új kormánynak kell-e alkukat kötnie (Inforádió)
Sikeres kormányzással a Fidesz megőrizheti magas támogatottságát - mondta Giró-Szász András politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. A Századvég Alapítvány igazgatója kiemelte: a választásoknak az a tétje, hogy a következő kormány milyen mértékű felhatalmazást kap, és ennek következtében rákényszerül-e arra, hogy alkukat kössön politikai ellenfeleivel.
febr. 16
6:15
Baloldali ajánlat: „a félelem szociáldemokráciája” (HVG)
„A nem kielégítő körülmények tökéletlen korrekciója” – ebben látja a XXI. századi szociáldemokrácia feladatát és megújulásának útját Tony Judt történész. Elsőre tán nem túl ambiciózus, mégis kolosszális feladat.
febr. 16
6:24
A klímaváltozásról szól minden a héten (Népszava)
Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a megújuló energiaforrások részarányának növelése, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás - egyebek mellett ezek lesznek a magyar "zöld hét" legfőbb témái. Az Országgyűlésben kedden tartják az éghajlatvédelmi kerettörvény általános és részletes vitáját, pénteken pedig a II. Magyarországi Klímacsúcsra kerül sor, melyet már most is komoly…
febr. 16
6:26
Kitart politikai véleménye mellett a megyéspüspök (Népszava)
Az MSZP a leghatározottabban visszautasította, hogy Kiss-Rigó László megyéspüspök egy kampánygyűlésen a Fidesz mellett, illetve az MSZP ellen kampányolt. A szocialisták bocsánatkérést vártak a püspöktől és a legnagyobb ellenzéki párttól is, ezt azonban egyik sem tette meg.
febr. 16
6:42
Feljelentés az MSZP kiadványa miatt? (168 Óra Online)
Fodor Tamás, Sopron polgármestere bejelentette: feljelentést tesznek a helyi MSZP által kiadott Lát-lelet című újságban leírtak miatt.
febr. 16
6:42
Majdnem tömeggyilkos - RTL (boon)
Emberfeletti lénynek képzelte magát és istenként tisztelte a tömeggyilkosokat az az egyetemista, aki a rendőrség gyanúja szerint huszonkét embert akart megölni Budapesten.
febr. 16
6:45
Ír katolikus méltóságok bukhatnak bele a pedofil botrányokba + videó (ATV)
Eddig négy püspök mondott le, de a pápa csak egyikük esetében fogadta el ezt.
febr. 16
7:03
Megtorpant az afgán offenzíva + videó (ATV)
Orvlövészek és útszélen elhelyezett bombák lassítják a NATO-csapatok előrenyomulását.
febr. 16
7:18
Milliókért védték Gyurcsányt - lapszemle (Inforádió)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben - írja a Magyar Nemzet.
febr. 16
7:18
Buddha-bár a Klotild-palotában (Népszava)
Jövőre talán befejeződhet az egyik legpatinásabb Duna-parti palota felújítása, ahol 102 szobás luxusszálloda fogadja majd a vendégeket. Az épület átalakítása négy éve kezdődött, története viszont 2002-re nyúlik vissza.
febr. 16
7:18
Közösségek (haon)
Valamikor régen olyan valós, élő, emberi közösségekben éltünk, mint családi, baráti, munkahelyi, sőt az utóbbiakon belül még különféle brigádokba, klubokba is tömörültek az emberek. Kenyeres Ilona jegyzete.
febr. 16
7:20
Hódít a fegyverimádat (Népszava)
Különféle szervezetek egybehangzó vélerménye szerint a fegyverhez jutás és a fegyvertartás szabályozása nem megfelelő Magyarországon, miközben nő a fegyverimádat.
febr. 16
7:21
„Aki Budapesten nem lapátol, lapátra teszik” + videó (ATV)
A Parking Kft az összes fővárosi önkormányzati útvonalon átveszi a parkolás üzemeltetését.
febr. 16
7:23
Bevették a magyar együttesbe az RTL felfedezettjét! (ATV)
Az ő hangja kitöltötte az űrt, amit éreztek.
febr. 16
7:36
Szigorítással az ámokfutók ellen (Inforádió)
Csütörtökön egyeztet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az egészségügyi tárcával és a szakmai szervezetekkel a sportlövőkre vonatkozó szabályok szigorításáról. A megbeszélés nyomán pszichológiai alkalmassági vizsgára kötelezhetik a sportlövőket, illetve szigoríthatják a fegyvertartás szabályait.
febr. 16
7:36
Közpénzből fizették az őszödi per ügyvédeit (ma.hu)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal (MEH), hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 16
7:36
Bea, kedd szépe (szon)
Bea a képekkel szeretne egy kis tavaszt varázsolni a télbe.
febr. 16
7:36
Júliustól muszáj váltani (haon)
Debrecen – A MÁV-START Zrt. március 1-jétől vezeti be a regisztrációs jegyet.
febr. 16
7:54
Bajnai nagykoalícióval akarna jót Magyarországnak (ma.hu)
Bajnai Gordon szerint Magyarország érdekeit ma leginkább egy nagykoalíció vagy egy ezzel egyenértékű társadalmi szerződés szolgálná.
febr. 16
7:54
Kovács: a szocialisták nem akarnak dolgozni (168 Óra Online)
A volt uniós biztos szerint most egyetlen dolguk van: beleállni a kampányba. Ehhez képest dolgozni nem, csak képviselősködni akarnak, mondta Kovács László az Pont 7 című műsorában.
febr. 16
7:54
Bajnai: Magyarország érdekeit egy nagykoalíció szolgálná (Népszava)
A kormányfő a január elején készített, kedden megjelent interjúban úgy vélekedett: meg kellene állapodni hosszú távra, kormányokon sokszorosan átívelő módon néhány alapvető teendőben azokkal a nagy rendszerekkel kapcsolatban, amelyeket az elmúlt húsz évben Magyarország meghaladott.
febr. 16
7:56
Tilosban is szabályos ezentúl a traffipax (168 Óra Online)
Tilosban is traffipaxolhatnak mostantól a rendőrök. A KRESZ-módosítás óta ugyanis a forgalmat ellenőrző rendőrök bárhol megállhatnak, ha kocsijuk nem akadályozza túlzottan a forgalmat. Korábban a Legfőbb Ügyészség kifogásolta, hogy a rendőrautók tilosban mérik a sebességet. Akkor azt mondták, hogy szabálytalanságot csak a megkülönbözető jelzést használó járművek követhetnek el büntetlenül.
febr. 16
7:56
Jöhet a belvíz, figyelni kell az árkokra (Népszava)
A mezőgazdasági szakemberek attól tartanak, hogy a hó gyors olvadásakor és a belvíz-elvezető árkok nem megfelelő állapota esetén jelentősen nőhet a belvízzel elöntött területek nagysága.
febr. 16
8:12
Számolja ki! Kalkulátorok a neten (boon)
A neten számtalan hasznos és haszontalan kalkulátor várja a munkától megfáradt embereket.
febr. 16
8:15
Első fok: jogellenes a NEO FM pályázata + videó (ATV)
A bíróság érvénytelenítheti a pályázatokat.
febr. 16
8:21
Hétvégére jön a belvíz (HVG)
Belvízvédelmi készültség elrendelésére lehet szükség a hétvégén - mondta a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője a Kisalföldnek.
febr. 16
8:30
Őszödi védelem, Lágymányos és jogtalan előny a lapszemlében (orientpress)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indult perben - írja a Magyar Nemzet. Nem történt bűncselekmény a Lágymányosi-öböl fejlesztésekor lebonyolított ingatlanügyletek során - olvasható a Népszabadságban. A Magyar Hírlap arról ír, hogy több…
febr. 16
8:30
Választási botrány: három pártban is jelöltette magát (168 Óra Online)
Remélem, nem váltam politikai kalandorrá. Nagy tanulság, hogy időben hamarabb és jóval pontosabban kell végezni az egyeztetéseket – mondta a 168ora.hu-nak Szalma István gyulai agrármérnök, aki az elmúlt hét végén még három szervezet jelöltje volt a közelgő parlamenti választáson Békés megye 2. számú választókerületében. Anélkül, hogy a jelölőszervezetek tudtak volna erről. Szalma rövidre zárta a…
febr. 16
8:30
Brigi, a nap lánya (haon)
Brigi a sebességet leginkább motoron élvezné, ha végre tavasz lenne!
febr. 16
8:30
Ételutalvány: ahány bolt, annyi szokás (boon)
Hajdú-Bihar – Noha a melegétkeztetési utalványt (miként az a nevében is benne van) eredendően melegétkeztetésre találták ki, ez soha nem volt teljesen így.
febr. 16
8:30
Vastaps járt a remek előadásért (teol)
A kaposvári Roxínház megyénkben először a dombóvári művelődési házban mutatta be a János vitéz című daljátékát vasárnap este.
febr. 16
8:32
Ételutalvány: ahány bolt, annyi szokás (haon)
Hajdú-Bihar – Noha a melegétkeztetési utalványt (miként az a nevében is benne van) eredendően melegétkeztetésre találták ki, ez soha nem volt teljesen így.
febr. 16
8:33
650 ezret dobott ki a magyar műsorvezető az ablakon (ATV)
Jövőre Kata szeretne ott lenni az Operabálon.
febr. 16
8:39
Népszabadság: nem történt bűncselekmény a Kopaszi-gátnál (HVG)
Nem történt bűncselekmény a Lágymányosi-öböl fejlesztésekor lebonyolított ingatlanügyletek során, így Újbuda baloldali vezetése nem vádolható hűtlen kezeléssel – írja a Népszabadság a lap birtokába került ügyészségi határozat nyomán.
febr. 16
8:48
Ne sírj előre, nyugati tőke! (fidesz)
Alapvetően két teória kering a várhatóan májusban felálló, Fidesz-vezette kormányzással kapcsolatosan a gazdasági szereplők körében. Az egyik, hogy a kormányváltás nem érdekli a finanszírozókat és a befektetőket, ők csak a gazdasági folyamatok alakulását nézik. A másik, amelyet főként a budapesti brókercégek és nyugat-európai hitelminősítők terjesztenek, hogy a leendő fideszes kabinet tőke-,…
febr. 16
8:48
Táncos gálaműsor Tiszalökön (szon)
2010. február 12-én pénteken K!NG DANCE TEAM: THE SHOW címmel gálaműsor került megrendezésre a tiszalöki művelődési házban a K!ng Dance Team amatőr, modern tánccsoport megalakulásának 5. évfordulója alkalmából.
febr. 16
8:50
11 ezer milliárdnyi közpénz folyt a bankokba (fidesz)
Az európai kormányok tavaly közel 40 milliárd euróért vásároltak részesedést bankokban és más pénzügyi társaságokban - mutatta ki a PriceWaterhouseCoopers (PwC) szakmai tanácsadó cég.
febr. 16
8:52
Elrettentő feliratok az alkoholtermékeken is? (fidesz)
A mértékletes szeszfogyasztás egységeit fel kellene tüntetni a boltokban kapható alkoholtermékeken - a brit kormány azt tervezi, hogy így küzd a túlzott alkoholfogyasztás ellen.
febr. 16
9:06
Felsőoktatás: Meghosszabbítják a jelentkezési határidőt (Inforádió)
Ma este 10 óráig meghosszabbították a felsőoktatási intézményekbe jelentkezés határidejét - mondta az InfoRádióban az Oktatási Hivatal elnöke. Bakonyi László közölte: tegnap - feltehetően a túlterheltség miatt - órákra leállt az elektronikus felvételi rendszer.
febr. 16
9:06
Akár a választáson is indulhat a Nemzeti Forradalmi Párt (168 Óra Online)
Akár az áprilisi választáson is indulhat a Nemzeti Forradalmi Párt, amely a hétvégén a Szálasi-katonák '45-ös kitörésére emlékezett. A bíróság előzetesen nem vizsgálhatja, hogy utóbb milyen, esetleg neonáci tevékenységet folytat egy párt.
febr. 16
9:06
Emelkedéssel kezdhet Európa (fidesz)
Optimista hangulatban zajlott a kereskedés kedden az ázsiai értéktőzsdéken, bár a kereskedés lanyha volt, mert sok tőzsde zárva tartott a holdújév miatt.
febr. 16
9:06
Változott a forgalmi rend február 15-től Debrecenben (haon)
Pihenő övezetté minősítés illetve sebességkorlátozás lépett életbe hétfőtől Debrecenben. Tudja meg hol módosítják a szabályokat.
febr. 16
9:08
Az őszödi perben milliókért védik Gyurcsányt (fidesz)
Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az adófizetők pénzéből azért, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indult perben.
febr. 16
9:15
Exkluzív videó: két kisnyugdíjasé az APEH-nek milliárdokkal tartozó cég (HVG)
A legnagyobb adótartozást, több mint négy milliárd forintot felhalmozó magyar vállalkozás tulajdonosai a hvg.hu riportereitől tudták meg, hogy van egy cégük - legalábbis ezt állították, amikor videós stábunk felkutatta őket abban a házban, ahol albérletben élnek. Az APEH fekete listájának első helyezettje, a budai székhelyű KLK63 Kft. nyomában jártunk. Nézze meg videónkat!

Keresés