2008. augusztus 10. vasárnap

aug. 10
8:15
Férfi párbajtőr: Kulcsár szerint is rémes volt (She)
Az uralkodó világbajnok, Kulcsár Krisztián 15–9-re kapott ki a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének első körében Jin Lien-csitől. A mérkőzés után szűkszavúan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
aug. 10
8:17
Tenisz: két órát csúszott a kezdés, de már játszanak (She)
Kétórás csúszással ugyan, de megkezdődött a teniszprogram a pekingi olimpián. A szervezők az eső miatt döntöttek úgy, hogy nem kezdik el az eredeti időpontban a magyar idő szerint 4.30-tól kiírt viadalt.
aug. 10
8:19
Férfi vízilabda: nehézkes szerb siker a németek ellen (She)
Győzelemmel kezdte szereplését a 2004-es olimpiai ezüstérmes, világbajnoki címvédő szerb férfi vízilabda-válogatott a pekingi ötkarikás játékokon.
aug. 10
8:21
Férfi röplabda: győzelemmel kezdett az olasz csapat (She)
Győzelemmel kezdte szereplését a férfi röplabdatornán az olasz válogatott: az athéni olimpia ezüstérmese 3:1-re győzte le Japánt az A-csoport első fordulójában.
aug. 10
8:33
Boczkó Gábor a negyeddöntőben (Infostart)
Boczkó Gábor bejutott az elődöntőbe a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében, miután harmadik mérkőzését is megnyerte a pekingi olimpián.
aug. 10
8:33
Férfi párbajtőr: Imre Géza nem jutott a legjobb nyolc közé (She)
Imre Géza Diego Confalonieri ellen vívott a nyolc közé kerülésért, de nem sikerült legyőznie olasz ellenfelét, 15–9-re kapott ki.
aug. 10
8:35
Férfi párbajtőr: Boczkó legyőzte a világranglista-elsőt (She)
Boczkó Gábor a legjobb 16 között a venezuelai világranglista-vezető Fernandez Bricenóval találkozott, és 15–9-re győzött.
aug. 10
8:51
Férfi párbajtőr: Imrének a világ összes pechje összejött (She)
Boczkó Gábor férfi párbajtőrben a legjobb 16 között a venezuelai világranglista-vezető Fernandez Bricenóval találkozott, és 15–9-re győzött. Imre Géza Diego Confalonieri ellen vívott a nyolc közé kerülésért, de nem sikerült legyőznie olasz ellenfelét, 15–9-re kapott ki. A két vívó a nyolcaddöntő után nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
aug. 10
8:53
Cselgáncs: Ungvárit a végén intették meg, így kiesett (She)
Ungvári Miklóst három másodperccel a mérkőzés vége előtt megintették az orosz Gadamov ellen döntetlen állásnál a férfi cselgáncsozók 66 kg-os kategóriájában, így ellenfele jutott a legjobb nyolc közé.
aug. 10
9:09
Ökölvívás: Káté Gyula kikapott az első meccsén (She)
A 2006-os Európa-bajnokságon harmadik helyen végző Káté Gyula az ír Johnny Joyce-szal csapott össze a tizenhat közé kerülésért a 64 kg-os súlycsoportban. A magyar öklöző 9:5-ös végeredménnyel kikapott.
aug. 10
9:11
Férfi párbajtőr: Boczkó Gábor már a legjobb négy között (She)
Boczkó Gábor a legjobb nyolc között a 27 éves lengyel Zawrotniak ellen folytatta szereplését, és mivel a lengyel három piros lapot kapott reklamálás miatt, a magyar párbajtőröző nyerte meg az asszót.
aug. 10
9:13
Férfi röplabda: győzelemmel kezdett az Egyesült Államok (She)
Győzelemmel kezdte meg szereplését az Egyesült Államok férfi röplabdacsapata, miután öt szettben, 3–2-re felülmúlta Venezuelát az A-csoport első fordulójában.
aug. 10
9:27
Cselgáncs: Ungvárit szétveti az ideg, elszúrták az olimpiáját (She)
Ungvári Miklós a legjobb nyolc közé jutásért kikapott az orosz Amil Gadamovtól, mégpedig felettébb szokatlan ítélettel.
aug. 10
9:45
Káté Gyula kiesett (Infostart)
Káté Gyula meglepetésre kikapott és kiesett a legjobb 32 között a férfi ökölvívók 64 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián.
aug. 10
9:45
Férfi vízilabda: Ausztrália legyőzte Görögországot (She)
Csoportellenfeleink összecsapásán Ausztrália 12–8-ra legyőzte a görögöket.
aug. 10
9:47
Férfi párbajtőr: Boczkó Jeannet ellen vív délután (She)
Boczkó Gábor a férfi párbajtőrözők versenyében a legjobb négy közé jutott, ahol a francia Fabrice Jeannet-val csatázik a fináléba kerülésért.
aug. 10
9:49
Cselgáncs: Ungvári Miklós helyezetlenül zárt (She)
Helyezetlenül zárt Ungvári Miklós a 66 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián. A kecskemétiek kétszeres világbajnoki bronzérmese a 16 között furcsa körülmények között kikapott Amil Gadanovtól.
aug. 10
9:51
Férfi kézilabda: Franciaország legyőzte a brazilokat (She)
A francia válogatott győzelemmel kezdte meg szereplését az ötkarikás játékokon, miután 34–26-ra legyőzte Brazíliát az A-csoport első fordulójában.
aug. 10
9:53
Tenisz: Davigyenko, Blake és González túl az első körön (She)
Elkezdődött a pekingi olimpia tenisztornája. Mind a férfiak, mind a nők között vannak már továbbjutók.
aug. 10
9:55
Műugrás: hazai arany a 3 m-es női szinkronban (She)
Hazai versenyzők szereztek aranyérmet a pekingi olimpia első műugrószámában, a női 3 méteres szinkronugrásban.
aug. 10
10:03
Evezés: nem jutott be a középdöntőbe a magyar páros (She)
A 2005-ben világbajnoki címet nyerő Varga Tamás és Hirling Zsolt alkotta magyar páros nem jutott tovább a harmadik vasárnapi előfutamból a könnyűsúlyú kétpárevezősök között.
aug. 10
10:21
Férfi trap: Csehország második aranya lövészetben (She)
A cseh lövők a második aranyérmüket szerezték a pekingi olimpián.
aug. 10
10:23
Íjászat: már az elődöntőkért küzdenek a női csapatok (She)
Kína–Nagy-Britannia és Franciaország–Dél-Korea párharcot rendeznek a női íjászok csapatversenyének negyeddöntőjében.
aug. 10
10:39
Férfi párbajtőr: Boczkó Gábor a bírókat bírálja (She)
Boczkó Gábor remek vívással három ellenfelét is legyőzte a férfi párbajtőrözők versenyében, és ezzel a legjobb négy közé jutott. A magyar vívó a három győzelmét követően a Nemzeti Sportnak elmondta, a rendkívül gyenge játékvezetés gyakran sokkal nagyobb zavart okozott számára, mint az aktuális ellenfél.
aug. 10
10:41
Férfi kosárlabda: spanyol siker a görögök elleni rangadón (She)
A spanyol válogatott nyerte meg a férfi kosárlabdatorna egyik mai rangadóját, az ibériaiak 81–66-ra győzték le Görögországot a B-csoport első fordulójában.
aug. 10
10:57
Férfi röplabda: könnyed sikerrel nyitott a címvédő (She)
Az olimpiai és világbajnoki címvédő brazil válogatottnak nem okozott gondot Egyiptom legyőzése a férfi röplabdatorna első fordulójában, a dél-amerikaiak 3:0-ra verték meg az észak-afrikai együttest.
aug. 10
10:59
Birkózás: Hegedüs Csabát megerősítették posztján (She)
A Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) pekingi kongresszusán tisztújításra került sor. A szabályzat szerint az elnökség tagjainak egyharmadát kétévente újra kell választani (személyenként hatéves időtartamra), vagyis a három – elcsúsztatott – választás révén hat év alatt elvileg kicserélődhet az elnökség.
aug. 10
11:01
Tenisz: Canas továbbjutott, ellenfele feladta a meccset (She)
Az argentin Guillermo Canas továbbjutott a férfi egyesek második fordulójába, miután első fordulós ellenfele, a kanadai Frederic Niemeyer feladta a küzdelmet.
aug. 10
11:03
Férfi vízilabda: a horvátok nyertek az olaszok ellen (She)
A világbajnok horvát vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte meg szereplését a pekingi férfi vízilabdatornán, miután a B-csoport első fordulójában 11–7-re legyőzte Olaszországot.
aug. 10
11:15
Tenisz: eleredt az eső, ismét szünetel a játék (She)
Ismét esik Pekingben, így felfüggesztették a teniszezők küzdelmeit.
aug. 10
11:15
"A tunéziai bíró egyértelműen manipulálta Miki meccsét" (Behaviour)
Fásultan nyilatkozott kiesést jelentő veresége után Ungvári Miklós, aki helyezetlenül zárt a 66 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián. A kecskemétiek kétszeres világbajnoki bronzérmese két győzelem után, a 16 között furcsa körülmények között kapott ki az orosz Amil Gadanovtól, aki mivel a következő meccsén alulmaradt, nem vitte magával Ungvárit a vigaszágra.
aug. 10
11:17
Súlyemelés: aranyérmet nyert Jaroenrattanatarakoon (She)
A kimondhatatlan nevű Prapawadee Jaroenrattanatarakoon nyerte meg a női 53 kilósok versenyét.
aug. 10
11:33
Férfi kézilabda: a német válogatott sikeres rajtja (She)
Németország férfi kézilabda-válogatottja győzelemmel kezdte olimpiai szereplését. A világbajnoki címvédő a szünetben még három gól mínuszban volt Dél-Korea ellen, a második félidőben azonban fordított, és végül négy góllal nyert.
aug. 10
11:33
Hegedűs Csaba Pekingben is sikert aratott (Behaviour)
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) a pekingi olimpia helyszínén zajló kongresszusán Hegedűs Csabát újra beválasztották az elnökségbe.
aug. 10
11:51
Kerékpár: brit aranyérem született a szakadó esőben (She)
A brit Nicole Cooke nyerte meg a női országúti kerékpárosok mezőnyversenyét. Az ezüstérmet a svéd Emma Johansson, míg a bronzérmet az olasz Tatiana Guderzo szerezte meg.
aug. 10
11:53
Női gyeplabda: ázsiai sikerek a délelőtti programban (She)
Magyar idő szerint délelőtt két gyeplabda-mérkőzésre került sor Pekigben a női mezőnyben, mindkettőt ázsiai csapat nyerte meg.
aug. 10
12:09
Kemény Dénes: Ajándékokat adtunk az ellenfélnek (Infostart)
Az olimpiai címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott döntetlennek kezdte szereplését a pekingi játékokon: a magyar együttes 10-10-es döntetlent játszott az Európa-bajnok Montenegróval. Kemény Dénes szövetségi kapitány az InfoRádiónak azt mondta, elsősorban a védekezésbeli hibák miatt maradt el a győzelem. A szakvezető hozzátette: a magyar csapat mától csak a keddi, görögök elleni mérkőzésre…
aug. 10
12:27
Spanyolország: Júlio Baptista a Romában folytatja pályafutását (She)
A Real Madrid brazil játékosa, Júlio Baptista a spanyol Marca című lap információi szerint hétfőn aláírja új szerződését a Románál.
aug. 10
12:45
Férfi vízilabda: amerikai siker a Kína elleni meccsen (She)
Magabiztos győzelmet aratott az Egyesült Államok férfi vízilabda-válogatottja a házigazda Kína ellen az olimpiai pólótorna B-csoportjában.
aug. 10
12:47
Férfi kosárlabda: izgalmas hajrá, kikapott a címvédő! (She)
Litvánia remek színvonalú meccsen, izgalmas végjáték után legyőzte a címvédő argentin együttest a férfi kosárlabdatorna B-csoportjának első fordulójában.
aug. 10
12:49
Spanyolország: Maniche-t és Szeitaridiszt eladná az Atlético (She)
Az Atlético Madridnál nem számolnak a görög Gjurkasz Szeitaridisszel és a portugál Maniche-al.
aug. 10
13:03
Íjászat: dél-koreai siker, kínai ezüst, francia bronz (She)
Nem történt meglepetés a női íjászcsapatok versenyében a pekingi olimpián, a címvédő dél-koreai válogatott kiegyensúlyozott versenyzéssel legyőzte a döntőben a kínai együttest.
aug. 10
13:05
100 női hát: Szepesi nem jutott be a középdöntőbe (She)
Szepesi Nikolett 1:01.77-es ideje nem volt elég a középdöntőbe jutáshoz a 100 méteres női hátúszásban.
aug. 10
13:07
Férfi labdarúgás: ötgólos brazil siker, Ronaldinho duplája (She)
Brazília nagy különbségű győzelmet aratott, 5–0-ra nyert Új-Zéland ellen az olimpia férfi labdarúgó-tornájának C-csoportjában, a második fordulóban. Az argentin válogatott Ezequiel Lavezzi találatával nyert 1–0-ra Ausztrália ellen az A-csoportban.
aug. 10
13:21
Ronaldinhóék kiütötték Új-Zélandot (Infostart)
Brazília második csoportmeccsén 5-0-re kiütötte Új-Zélandot a pekingi olimpiai férfi labdarúgó-tornáján.
aug. 10
13:39
200 férfi gyors: Kovács Norbert sem jutott tovább (She)
Kovács Norbert a 35. legjobb időt (1:49.34) úszta a 200 méteres férfi gyorsúszás előfutamai során, s ezzel nem jutott tovább.
aug. 10
13:41
Cselgáncs: japán arany Ungvári súlycsoportjában (She)
A japán Ucsisiba Maszato nyerte meg a férfi cselgáncsozók 66 kilogrammos súlycsoportját, miután a döntőben ipponnal verte meg a francia Benjamin Darbelet-t.
aug. 10
13:43
Cselgáncs: kínai arany a női 52 kg-os súlycsoportban (She)
Megszerezte ötödik aranyérmét a házigazda Kína, a női cselgáncsozók 52 kilogrammos kategóriáját ugyanis Hszien Tung-mej nyerte meg, miután a fináléban legyőzte az észak-koreai An Kum Aét.
aug. 10
13:57
A bronzéremért vívhat Boczkó (Infostart)
A bronzéremért vívhat a párbajtőröző Boczkó Gábor a pekingi olimpián. A magyar sportoló az elődöntőben 15:12-re kikapott a francia Fabrice Jeannet-tól.
aug. 10
13:57
100 női mell: Pecz Réka a 41. idővel nem jutott tovább (She)
Pecz Réka 1:12.17-es ideje a 41. helyre volt elég a 100 méteres női mellúszás előfutamaiban, ezzel nem volt esélye bekerülni a középdöntő 16 fős mezőnyébe.

Keresés