2009. február 22. vasárnap

febr. 22
0:09
Primera División: a Sevilla legyőzte az Atlético Madridot (She)
Sokáig döntetlenre állt a Sevilla–Atlético Madrid mérkőzés a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, ám végül a hazaiak otthon tartották a három pontot.
febr. 22
0:45
Tenisz: Roddick lesz Stepánek ellenfele a memphisi döntőben (She)
Az amerikai Andy Roddick jutott be másodikként a memphisi férfi tenisztorna döntőjébe – ahol a cseh Radek Stepánekkel találkozik majd –, miután 2:6, 7:6, 6:4-re megverte Lleyton Hewittot a korábbi világelsők mérkőzésén.
febr. 22
6:09
Báloztak a pólósok (Blikk)
HÓDMEZŐVÁSÁRHELY ‒ Jótékonysági bál díszvendégei voltak az olimpiai bajnok vízilabdázók.
febr. 22
6:11
Ünnepelt a Sopron, óvnának a franciák (Blikk)
SOPRON ‒ Hatalmas bulit csaptak péntek éjjel a soproni kosaras lányok.
febr. 22
6:13
Tóthé az első tavaszi gól (Blikk)
Folytatták sorozatukat, újra győztek a piros-kékek.
febr. 22
6:15
BL-győzelmet akar Buffon (Blikk)
A héten folytatódik a labdarúgó-Bajnokok Ligája idei sorozata, és Gianluigi Buffon (31), a Juventus világbajnok kapusa elmondta kívánságait.
febr. 22
6:45
NHL: a Carolina adhat otthont a következő All Star-gálának (She)
Minden bizonnyal a Carolina Hurricanes raleigh-i otthona lesz a helyszíne az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) következő, 2011-ben esedékes All Star-gálájának.
febr. 22
7:03
NHL: a San Jose otthon győzött, a Boston idegenben kapott ki (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 130. játéknapján a hazai közönség előtt játszó San Jose Sharks együttese 3–1-re legyőzte az Atlanta Thrasherst. Mivel a Boston Bruins a Florida Panthers otthonában kikapott, változott a sorrend a liga élén: jelenleg a San Jose vezeti az NHL-t.
febr. 22
7:39
Atlétika: 190 országban láthatják az idei világbajnokságot (She)
A berlini szervezők tájékoztatása szerint 190 országban lesz látható az atlétikai világbajnokság augusztus 15. és 23. között.
febr. 22
7:57
NBA: a San Antonio simán verte meg a Washingtont (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi, 110. játéknapján a San Antonio Spurs könnyedén, 98–67-re verte meg a Washington Wizards csapatát. Kevin Durant 32 pontja sem volt elég az Oklahoma City győzelméhez. A Thunder a Golden State Warriors otthonában kapott ki 133–120-ra.
febr. 22
8:15
Alpesi sí: Bode Miller beismerte, hogy már egy éve apa (She)
Bode Miller, az amerikaiak négyszeres világbajnok alpesi síelője elismerte, hogy egy évvel ezelőtt gyermeke született.
febr. 22
8:51
Manchester City: Arda Turan a klub legújabb kiszemeltje (She)
Hónapokkal a nyári átigazolási piac nyitása előtt a Manchester City máris megkezdte legújabb zavarórepülését, és bejelentette: szeretné megkaparintani Arda Turant, a Galatasaray középpályását.
febr. 22
8:53
Formula-1: Niki Lauda ma ünnepli 60. születésnapját (She)
Ma 60 éves Niki Lauda, Ausztria egyik leghíresebb szülötte, aki háromszor nyerte meg a Formula–1-es világbajnokságot, s tanácsadóként, csapatvezetőként, illetve tévékommentátorként is kivette, kiveszi a részét a száguldó cirkuszból.
febr. 22
9:09
Formula-1: a háromszoros bajnok Lauda ma ünnepli 60. születésnapját (She)
Ma 60 éves Niki Lauda, Ausztria egyik leghíresebb szülöttje, aki háromszor nyerte meg a Formula–1-es világbajnokságot, s tanácsadóként, csapatvezetőként, illetve tévékommentátorként is kivette, kiveszi a részét a száguldó cirkuszból.
febr. 22
9:27
Bajnokok Ligája: Buffon nem Lampardtól, hanem Hiddinktől fél (She)
Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa szerint a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntőben nem Frank Lampardtól, Nicolas Anelkától vagy Didier Drogbától kell a leginkább tartani, hanem Guus Hiddinktől.
febr. 22
10:03
Hoffenheim: doppingügybe keveredett az éllovas két játékosa (She)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) ellenőrző testülete vizsgálatot indított Andreas Ibertsberger és Christoph Janker, a Hoffenheim két futballistája ellen. A páros tízperces késéssel jelent meg a Mönchengladbach elleni, február hetedikei meccset követő doppingellenőrzésen, amelynek eredménye utóbb negatív lett.
febr. 22
10:39
Sílövő-vb: orosz arany született az utolsó női versenyszámban (She)
Az orosz Olga Szajceva nyerte vasárnap az utolsó női versenyszámot, a 12.5 km-es tömegrajtos viadalt a dél-koreai Pjongcsangban zajló sílövő-világbajnokságon.
febr. 22
10:39
Működnek a bánkúti sífelvonók (Metropol)
Négy felvonót kapcsoltak be vasárnap kilenc órakor a bükki sícentrumban, Bánkúton, ahol immár 33 centiméter a hó vastagsága - adta hírül a síklub információs honlapja.
febr. 22
10:57
Ökölvívás: Kelly Pavlik hazai közönség előtt védte meg címeit (She)
Az Ohio állambeli Youngstownban lépett ismét szorítóba a WBC és a WBO középsúlyú világbajnoka, Kelly Pavlik. Az amerikai bunyós kihívója a mexikói Marco Antonio Rubio volt, aki sikerével a kategória első mexikói világbajnoka lehetett volna. Pavlik azonban megvédte címét, ellenfele ugyanis a kilencedik menetben feladta a küzdelmet.
febr. 22
10:59
Ökölvívás: Miguel Cotto a WBO váltósúlyú világbajnoka (She)
A Puerto Ricó-i Miguel Cotto az ötödik menetben kiütötte a brit Michael Jenningset a WBO betöltetlen váltósúlyú világbajnoki címéért rendezett mérkőzésen a New York-i Madison Square Gardenben. A 28 éves Cotto ezzel karrierje során harmadik alkalommal lett világbajnok.
febr. 22
11:15
NBA: Garnett legkorábban két hét múlva térhet vissza (She)
A Boston Celtics All Star-gálán is szereplő játékosa, Kevin Garnett előreláthatólag két-három hét múlva léphet ismét pályára az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).
febr. 22
11:33
Úszás: új rövid pályás világcsúcs 100 méter női háton (She)
A japán Szakai Siho rövid pályás világcsúcsot úszott a 100 méteres női hátúszásban egy tokiói versenyen.
febr. 22
11:35
DVTK: Lippai Ákos Diósgyőrben folytatja pályafutását (She)
Lippai Ákos visszatér Diósgyőrbe, és a DVTK-nál folytatja pályafutását – adta hírül a miskolci csapat hivatalos honlapja.
febr. 22
12:09
Dél-Afrika 2010: eddig közel 220 ezer jegyigénylés a vébére (She)
A pénteki nyitás óta közel 220 ezer, egészen pontosan 216 975 jegyigénylést nyújtottak be a szurkolók a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseire.
febr. 22
12:27
Bajnokok Ligája: nagy bajban az MU az Inter elleni meccs előtt (She)
Védőproblémákkal küzd Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere: az már korábban biztos volt, hogy Nemanja Vidics eltiltása miatt nem léphet pályára az Inter otthonában, a Blackburn elleni szombati meccsen pedig a szerb lehetséges helyettese, Johnny Evans is megsérült.
febr. 22
13:03
Tenisz: Viktorija Azarenka kettős sikere Memphisben (She)
A fehérorosz Viktorija Azarenka megnyerte a memphisi, 200 000 dollár összdíjazású női tenisztornát. A 19 éves lány élete második tornagyőzelmét aratta az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki elleni 6:1, 6:3-as sikerével. Azarenka januárban élete ötödik döntőjén, Brisbane-ben nyerte első tornáját.
febr. 22
13:05
Sílövő-vb: Björndalen a váltóval szerezte meg negyedik aranyát (She)
Utolsóként a férfiváltók versenyét rendezték meg a dél-koreai Pjongcsangban zajló sílövő-világbajnokságon, ebben Norvégia vitte el a pálmát.
febr. 22
13:21
A Real Madrid menetel, de a művészszínháznak vége (Infostart)
Az ősszel még bukdácsoló Real Madrid menetelése jelentette a legnagyobb meglepetést az elmúlt két hónapban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hegyi Iván. A Népszabadság főmunkatársa Dénes Tamáshoz, az InfoRádió sportrovatvezetőjéhez hasonlóan a spanyol bajnoki címvédő játékától már nincs elragadtatva.
febr. 22
13:21
Felkészülés: Beckham nélkül nem tudott tornát nyerni az LA Galaxy (She)
Az AC Milannak kölcsönadott David Beckham nélkül a Los Angeles Galaxy tizenegyesrúgások után kikapott a dél-koreai Suwon Samsung Bluewings csapatától a 2009-es Csendes-óceáni torna döntőjében.
febr. 22
13:39
Barcelona: Samuel Eto'o nem akar eligazolni a katalánoktól (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának kameruni csatára kijelentette, maradni szeretne a klubnál, nem igazak a távozásáról szóló híresztelések.
febr. 22
14:15
Vízilabda: a Honvéd behúzta az Eger elleni rangadót (She)
A vízilabda-bajnokság 15. fordulójában a Honvéd az Eger együttesét fogadta a Kőér utcában, és 9–7-re legyőzte ellenfelét. A mérkőzés elején az Eger vezetett, ám a Honvéd fordított, a vendégek pedig hosszú perceken át nem tudtak betalálni, így 7–3-ra elhúzott a hazai csapat, amelyik – Gergely István és Szívós Márton vezetésével – nem is engedte ki a győzelmet a folytatásban.
febr. 22
14:33
Vízilabda: a Honvéd nyerte az Eger elleni rangadót (She)
A vízilabda-bajnokság 15. fordulójában a Honvéd az Eger együttesét fogadta a Kőér utcában, és 9–7-re legyőzte ellenfelét. A mérkőzés elején az Eger vezetett, ám a Honvéd fordított, a vendégek hosszú perceken át nem tudtak betalálni, így 7–3-ra elhúzott a hazai csapat, amely – Gergely István és Szívós Márton vezetésével – a folytatásban nem is engedte ki kezéből a győzelmet.
febr. 22
14:33
Pistorius súlyos balesete (Metropol)
A lábprotézisekkel futó sportember, akinek születési rendellenességek miatt 17 hónapos korában mindkét lábszárát amputálták, három aranyat nyert a tavalyi paralimpián, és sokáig harcban volt azért, hogy az épek ötkarikás eseményén is részt vehessen Pekingben.
febr. 22
14:35
Atlétika: kórházba került az amputált lábú dél-afrikai futó (She)
Hajóbalesetet szenvedett és kórházba került Oscar Pistorius, az amputált lábú dél-afrikai atléta.
febr. 22
14:37
Lyon: Sir Alex Ferguson Karim Benzemát dicséri (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere egy francia lapnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte Yoann Gourcuff (még) nem olyan jó játékos, mint Karim Benzema.
febr. 22
14:51
Lyon: Sir Alex Ferguson Zidane-hoz hasonlította Benzemát (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere egy francia lapnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte Yoann Gourcuff (még) nem olyan jó játékos, mint Karim Benzema.
febr. 22
15:27
Északisí-vb: a norvég Northugé az üldözéses verseny arany (She)
A norvég Petter Northug nyerte a férfiak vasárnapi, 30 kilométeres egyéni üldözéses versenyét az északi sízők világbajnokságán a csehországi Liberecben.
febr. 22
15:29
Alpesi sí: Vonn nyerte Tarvisióban a szuper-óriásműlesiklást (She)
Az összetettben vezető amerikai Lindsey Vonn nyerte a női alpesi sí világkupa-sorozat vasárnapi, Tarvisióban rendezett szuper-óriásműlesikló versenyét.
febr. 22
16:03
Északisí-vb: a norvég Northugé az üldözéses verseny aranya (She)
A norvég Petter Northug nyerte a férfiak vasárnapi, 30 kilométeres egyéni üldözéses versenyét az északi sízők világbajnokságán a csehországi Liberecben.
febr. 22
16:05
Bundesliga 2.: Stieber Zoltán gólt lőtt a Fürth ellen (She)
A német Bundesliga 2. 21. fordulójában a Koblenz 3–0-ra győzött a Fürth ellen. A gárda magyar középpályása, Stieber Zoltán góllal vette ki részét csapata győzelméből. Stieber negyedik bajnokiján a második gólját szerezte a német gárda színeiben. A Duisburg csatára, a korábbi debreceni Dorge Kouemaha mesterhármast ért el az 1860 München ellen.
febr. 22
16:21
Championship: Gyepesék döntetlent játszottak a listavezetőnél (She)
A Cardiff City Gyepes Gáborral a soraiban 2–2-es döntetlent játszott a listavezető Wolverhampton otthonában az angol másodosztályú bajnokság 34. fordulójában.
febr. 22
16:39
Cselgáncs: Bor Barna nem bírt a világbajnokkal Hamburgban (She)
A +100 kg-os Bor Barna helyezetlenül zárt vasárnap a cselgáncs világkupa-sorozatba tartozó, 100 ezer dollár összdíjazású hamburgi Grand Prix-tornán.
febr. 22
16:41
Hollandia: Babosék idegenben nyertek, Vermesék odahaza kikaptak (She)
A holland élvonalbeli bajnokság 24. fordulójában a Babos Gábort foglalkoztató NEC Nijmegen a magyar kapussal 2–0-ra győzött az Utrecht ellen. A Sparta Rotterdam Vermes Krisztiánnal a kezdőben kikapott a Twentétől – a vendégek a 89. percben szerezték meg a győztes találatot.
febr. 22
16:57
Talmácsi: A csapattársak a legnagyobb ellenfelek (Infostart)
Óriási a rivalizálás az Aspar Team versenyzői között - mondta az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában Talmácsi Gábor. A magyar motoros ebben az évben már a 250 köbcentisek között indul. A sportoló szólt arról is, elégedett az eddigi tesztekkel, de erejét a katari idénynyitóra tartogatja.
febr. 22
16:57
Premier League: Gera nélkül nyert a Fulham a West Brom ellen (She)
A Premier League 26. fordulójában Gera Zoltán jelenlegi csapata, a Fulham a magyar játékos korábbi gárdája, a West Brom ellen mérkőzött, és győzött 2–0-ra. A válogatott középpályást Roy Hodgson menedzser nem nevezte a mérkőzésre, feltehetően azért, mert a Manchester United elleni bajnokin rúgást kapott a lábára.
febr. 22
16:59
Légfegyveres Eb: két bronzérem futócélban a záró napon (She)
A Prágában zajló légfegyveres Európa-bajnokságon a futócél-lövők vegyes számában a felnőtteknél Sike József, a junioroknál pedig Boros László szerzett bronzérmet.
febr. 22
17:01
Északisí-vb: amerikai győztest avattak északi összetettben (She)
Todd Lodwick személyében vasárnap amerikai győztest avattak északi összetettben az északi sízők világbajnokságán a csehországi Liberecben.
febr. 22
17:03
Alpesi sí vk: az osztrák Baumann volt a legjobb szuperkombinációban (She)
Az osztrák Romed Baumann győzött az alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi szuperkombinációs versenyében, míg a szakág vk-győztesét megillető kristálygömböt a svájci Carlo Janka érdemelte ki.
febr. 22
17:15
Alpesisí-vk: az osztrák Baumann volt a legjobb szuperkombinációban (She)
Az osztrák Romed Baumann győzött az alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi szuperkombinációs versenyében, míg a szakág vk-győztesét megillető kristálygömböt a svájci Carlo Janka érdemelte ki.
febr. 22
17:17
Serie A: a Milan Seedorf góljával legyőzte a Cagliarit (She)
Az AC Milan Clarence Seedorf második félidőben lőtt góljával 1–0-ra legyőzte a Cagliarit a Serie A 25. fordulójában. A Milan nem nyújtott meggyőző teljesítményt, de taktikus futballja három pontot ért. A vasárnapi olasz találkozók mindegyikén született találat, ám elmaradtak a gólzáporok, négy találkozón is csupán egy találat döntött.

Keresés