2009. február 7. szombat

febr. 7
5:51
Most már biztosan nem lesz ott válogatottunk a téli olimpián (Behaviour)
A rigai olimpiai selejtezőn résztvevő magyar jégkorong-válogatott számára a házigazda lettek ellen elszenvedett csütörtöki vereséggel távolra került a kvalifikáció lehetősége. Az olaszokkal szemben több esélyünk volt, de nem éltünk vele, így gyakorlatilag búcsút is intett Pat Cortina alakulata a 2010-es vancouveri játékoknak.
febr. 7
6:09
Rudolf a nyerő szakértőink szerint (Blikk)
BUDAPEST – A Debrecen csatárát, Rudolf Gergelyt tartják esélyesnek a Blikk szavazásán.
febr. 7
6:11
Bajusszal edzett a Fradi (Blikk)
VALLETTA – Divatot teremtettek a Ferencváros labdarúgói a máltai edzőtáborban. A zöld-fehérek játékosai igencsak nagy meglepetést keltettek a kinézetükkel. Az NB II-ben szereplő csapat tagjai úgy döntöttek, bajuszt növesztenek az egyhetes felkészülés alatt.
febr. 7
6:13
Megmentőt keres a Dunaferr (Blikk)
A főszponzor nem támogatná tovább az együttest
febr. 7
6:15
Röhejes büntetés kapott a drogozó Phelps (Blikk)
BALTIMORE – Jelképes büntetést kapott Michael Phelps (23) azért a fotóért, amelyen marihuánafogyasztásra használt vízipipát tart a szájához. A tizennégyszeres olimpiai bajnok sportoló elismerte, hogy a kép valódi, a versenyzési jogát az Egyesült Államok úszószövetsége pedig mindössze három hónapra függesztette fel.
febr. 7
7:03
NHL: a Dallas Stars 10 gólt ütött a New York Rangersnek (She)
A Stars 1993-as Dallasba költözése óta a legnagyobb győzelmet aratta. A texasiak az NHL alapszakaszának 115. játéknapján 10–2-re legyőzték a szezon elején még a sokáig a ligát is vezető New York Rangers ellen. A Devils idegenben nyert könnyedén a Thrasers ellen, győzött a Sabres, a Penguins és a Predators is.
febr. 7
7:05
Kerékpár: ellopták a Barloworld csapat 21 kerékpárját (She)
Ellopták a Barloworld huszonegy darab méregdrága kerékpárját a csapat edzőtáborából.
febr. 7
7:39
NBA: a Celtics nyert a Knikcs otthonában, kikapott a Magic (She)
Az NBA alapszakaszának 99. játéknapján a Boston győzött New Yorkban, a Suns visszavágott a Warriorsnak a két nappal ezelőtti vereségért, idegenben nyert a Denver, az Oralndo viszont kikapott az Idiana Pacers otthonában.
febr. 7
7:57
Győri ETO: Csermelyi Imre a vérét adta csapata győzeleméért (She)
Összefejelt ellenfelével Csermelyi Imre a macedón Rabotnicski Szkopje (3–0) elleni felkészülési mérkőzésen.
febr. 7
8:15
Lombard Pápa: próbajátékon a kameruni középpályás (She)
Thierry Modo Abouna a Lombard Pápa Termál FC-nél szerepel próbajátékon, s a 28 esztendős kameruni középpályás pályára is lépett a csapat hétközi, Bős elleni (2–1) felkészülési mérkőzésén.
febr. 7
8:17
Dorog: szerződést bontottak Haász Sándorral, Varga János az utód (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott Haász Sándorral a Dorogi FC. A szakember az ősszel mindössze négy fordulón keresztül vezette az NB III Duna-csoportjában szereplő dorogi klubot.
febr. 7
8:19
Real Madrid: Robben legyőzte az influenzát, jöhet a Racing (She)
A Real Madridot erősítő Arjen Robben felgyógyult lázas betegségéből, így minden bizonnyal pályára lép a Racing Santander ellen.
febr. 7
9:09
Real Madrid: Robben legyőzte az influenzát, jöhet a Racing (She)
A Real Madridot erősítő Arjen Robben felgyógyult lázas betegségéből, így minden bizonnyal pályára lép a Racing Santander ellen.
febr. 7
9:11
Anglia: az olasz Materazzi pert nyert a Sunnal szemben (She)
Kártérítést fizet a Sun című angol bulvárlap, amiért azzal vádolta meg Marco Materazzit, hogy nyomdafestéket nem tűrő szófordulatban terroristának nevezte az őt lefejelő Zinedine Zidane-t a 2006-s világbajnokság döntőjében.
febr. 7
9:27
Franciaország: klubja vezetői két hétre eltiltották Kezsmant (She)
A francia élvonalban szereplő PSG vezetősége két hétre eltiltotta a szerb Mateja Kezsmant.
febr. 7
10:21
Ligakupa: 11 mérkőzéssel folytatódik a sorozat (She)
A hétvégén 11 mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Ligakupa. A legérdekesebb meccsnek az élvonalbeli Kecskemét és az NB II Keletei csoportjában listavezető Ferencváros csatája ígérkezik.
febr. 7
10:39
Tenisz: tovább menetelnek az esélyesek Vina del Marban (She)
Kialakult az elődöntő mezőnye a Vina del Mar-i férfi tenisztornán. A chilei viadalon az első négy kiemeltből három is bejutott a legjobb négybe.
febr. 7
10:57
Triatlon: téli Eb-t rendeznek a felvidéki Herencsvölgyben (She)
A felvidéki Herencsvölgy ad otthont vasárnapig a téli Európa-bajnokságnak.
febr. 7
10:59
Műkorcsolya: ázsiai és amerikai siker a kontinensek versenyén (She)
A nőknél az elmúlt két világbajnokságon bronzérmes dél-koreai Kim Ju Na, míg jégtáncban az amerikai Meryl Davis, Charlie White nyert a műkorcsolyázók Vancouverben zajló Négy kontinens bajnokságán.
febr. 7
11:15
Európai topligák: a teljes hétvégi műsor, tv-programmal (She)
Íme, az európai labdarúgó topligák hétvégi programja, a tv-programmal együtt.
febr. 7
11:17
Motorsport: Biaggi nem ajánlja Schumachernek a motorozást (She)
Az állandó vitáiról híres Max Biaggi, aki jelenleg a Superbike sorozatban, az Arpilia színeiben versenyzik, ezúttal a hétszeres világbajnok Formula–1-es világbajnoknak szólt oda. A német Michael Schumachert eddig elért siekrei ellenére alkalmatlannak tartja a motorversenyézéshez.
febr. 7
11:33
Arsavin készenlétben, de a Tottenhamnek inkább Adebayortól kell tartania (Infostart)
Bár - talán a Tottenham-Arsenal és a Bayern München-Borussia Dortmund mérkőzéseken kívül - rangadókat nem rendeznek a hétvégén az európai topbajnokságokban, néhány érdekes találkozóra érdemes figyelni. Elsősorban a West Ham-Man United, a Milan-Reggina, a Roma-Genoa és a Real Madrid-Racing meccs ígérkezik izgalmasnak.
febr. 7
11:33
Brazília: Pelé újabb diszkót nyitna, neves zenészekkel karöltve (She)
A háromszoros világbajnok Pelé újabb szórakozóhely megnyitását tervezi Brazíliában, második diszkóját azonban több világhírű előadóval együtt üzemeltetné.
febr. 7
11:33
Veretlenül vonult vissza Calzaghe (Blikk)
Érintetlen maradt a legendás Rocky Marciano (†45) rekordja. A 49 győzelemmel, százszázalékosan visszavonult amerikai ökölvívóra leginkább veszélyes Joe Calzaghe (36) úgy döntött, befejezi csodálatos pályafutását.
febr. 7
11:51
Brazília: Pelé újabb diszkót nyitna, neves zenészekkel karöltve (She)
A háromszoros világbajnok Pelé újabb szórakozóhely megnyitását tervezi Brazíliában, második diszkóját azonban több világhírű előadóval együtt üzemeltetné.
febr. 7
11:53
Gyorskorcsolya: kiestek a magyarok a reményfutamokban (She)
Kiestek a magyarok a szombat délelőtti reményfutamokban a Szófiában zajló rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa-versenyen.
febr. 7
12:09
Tenisz, Fed-kupa: Susányi Zsófia kikapott Johanna Larssontól (She)
Susányi Zsófia elvesztette az első egyest az 5-8. helyért zajló svédek elleni szombati mérkőzésen a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában, Tallinnban.
febr. 7
12:11
Győri ETO: újabb távozók a csapat törökországi edzőtáborából (She)
Ismét megfogyatkozott az ETO Törökországban edzőtáborozó felnőtt kerete. Hat játékos, négy különböző válogatott színeiben lép pályára a jövő héten, így a meghívó érkeztével elutaztak a beleki edzőtáborból.
febr. 7
12:27
Győri ETO: újabb távozók a csapat törökországi edzőtáborából (She)
Ismét megfogyatkozott a Győri ETO FC Törökországban edzőtáborozó felnőtt kerete. Hat játékos, négy különböző válogatott színeiben lép pályára a jövő héten, így a meghívó érkeztével elutaztak a beleki edzőtáborból.
febr. 7
12:29
Galaxy: visszautasították a Milan első ajánlatát Beckhamért (She)
A Los Angeles Galaxy csapata visszautasította Milan első ajánlatát David Beckhamért – jelentette be a klub ügyvezető igazgatója.
febr. 7
12:31
Manchester United: a rendőrség lefoglalta Tévez autóját (She)
Lefoglalták Carlos Tévez autóját, miután nem volt nála érvényes jogosítvány. A BBC News értesülései szerint az argentin csatár az M60-as autópályán haladt Manchester közelében, amikor a rendőrök leállították, mivel gyanúsnak találták Bentley-je túl sötét üvegét.
febr. 7
12:33
Arsenal: Cesc Fabregas a Roma elleni BL-meccsen térhet vissza (She)
Orvosai szerint az Arsenal spanyol klasszisa, Cesc Fabregas a február végi Bajnokok Ligája-találkozóra már teljesen felépül, így akár kezdhet is a Roma elleni odavágón.
febr. 7
12:45
Galaxy: visszautasították a Milan első ajánlatát Beckhamért (She)
A Los Angeles Galaxy csapata visszautasította Milan első ajánlatát David Beckhamért – jelentette be a klub ügyvezető igazgatója.
febr. 7
12:47
Tenisz, Fed-kupa: Marosi Katalin egyenlített a svédek ellen (She)
Marosi Katalin megnyerte a második egyest Sofia Arvidssonnal szemben, s ezzel egyenlített az 5-8. helyért zajló svédek elleni szombati mérkőzésen a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában, Tallinnban.
febr. 7
13:03
Női röplabda, NB I: sima újpesti győzelem Kaposváron (She)
Az Újpest 3:0-ra győzött a Kaposvár otthonában a női röplabda NB I-es ligabajnokság szombati mérkőzésén.
febr. 7
13:03
Újpesti siker Kaposváron (Metropol)
Az Újpest három játszmában nyert Kaposváron a női röplabda NB I-es ligabajnokság Kiemelt csoportjának egyetlen szombati mérkőzésén.
febr. 7
13:05
Alpesisí-vb: Kucera nyert lesiklásban, két svájcit megelőzve (She)
A kanadai John Kucera nyerte a férfiak lesiklását a Val d’Isere-ben zajló alpesisí-világbajnokságon. A második és a harmadik helyen két svájci, Didier Cuche és Carlo Janka végzett.
febr. 7
13:07
Felkészülés: a ZTE 2-0-ra nyert hazai pályán a Hévíz ellen (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő ZTE FC felkészülési mérkőzésen 2–0-ra nyert a harmadosztályú Hévíz ellen.
febr. 7
13:21
Úszás: Schirilla György Mohácsnál folytatta Dunaátúszó sorozatát (She)
Ifjabb Schirilla György szombaton Mohácson folytatta szokásos téli úszósorozatát, amelynek ez volt a második állomása. A sportember 17,5 percet töltött az 1,6 fokos Dunában.
febr. 7
13:21
Schirilla György átúszta a Dunát Mohácsnál (Metropol)
Ifj. Schirilla György átúszta a Dunát Mohácsnál hagyományos téli úszósorozata keretében szombaton. A sportember százak buzdítása közepette mintegy tíz percet töltött és 600 métert tempózott a 2-3 fokos vízben.
febr. 7
13:21
Schirilla György átúszta a Dunát! (Behaviour)
Ifj. Schirilla György átúszta a Dunát Mohácsnál hagyományos téli úszósorozata keretében szombaton.
febr. 7
13:23
Premier League: Vidics és Ferguson január hónap legjobbjai (She)
A Manchester United védőjét, Nemanja Vidicset választották meg január hónap legjobbjának a Premier League-ben. A hónap menedzsere Sir Alex Ferguson lett.
febr. 7
13:39
NBA: elvették LeBron James csütörtökön szerzett tripla-dupláját (She)
Nem mindennapi esemény történt LeBron Jamesszel, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers csillagával. James csütörtökre virradóra tripla-duplát ért el a New York Knicks ellen: 52 pontot dobott, kiosztott 11 asszisztot és leszedett 10 lepattanót a 107–102-re megnyert mérkőzésen.
febr. 7
13:57
Nem jutott tovább Bontovics a Red Bull Crashed Ice-on (Metropol)
Jégpályává változott a prágai vár egy része. A szervezők két hétig építették a helyszínen a Red Bull Crashed Ice pályáját, hogy azután a jeges extrémsport űzői valamivel több mint fél perc alatt végigszáguldozzanak rajta.
febr. 7
14:15
Anglia: öt magyar játékos csapatának bajnoki meccse marad el (She)
A pocsék időjárási körülmények miatt egy egész sor bajnoki mérkőzés marad el szombaton, és ez számos magyar labdarúgót is érint.
febr. 7
14:17
Tenisz, Fed-kupa: 2-1-es vereséget szenvedtünk a svédektől (She)
Hetedik helyen végeztek a magyarok a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában, miután az 5-8. helyért zajló svédek elleni szombati mérkőzésen 2-1-re alulmaradtak Tallinnban.
febr. 7
14:33
Anglia: elmarad öt magyar játékos csapatának bajnoki meccse (She)
A pocsék időjárási körülmények miatt egy egész sor bajnoki mérkőzés marad el szombaton, és ez számos magyar labdarúgót is érint.
febr. 7
14:33
Hetedik hely a Fed Kupán (Metropol)
Hetedik helyen végeztek a magyarok a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában, miután az 5-8. helyért zajló svédek elleni szombati mérkőzésen 2-1-re alulmaradtak Tallinnban.
febr. 7
14:33
Vieirát elbocsájtották (Behaviour)
Menesztették az iraki labdarúgó-válogatott brazil szövetségi kapitányát, Jorvan Vieirát.
febr. 7
14:35
Tenisz, Fed-kupa: 2-1-es vereséget szenvedtünk a svédektől (She)
Hetedik helyen végeztek a magyarok a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában, miután az 5-8. helyért zajló svédek elleni szombati mérkőzésen 2-1-re alulmaradtak Tallinnban.

Keresés