2013. október 25. péntek

okt. 25
0:03
NS: Leleplezték a Puskás-szobrot; Ibra az ászpóker; Koronázás előtt - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
okt. 25
5:45
NFL: a Carolina védelme a Tampát is megfojtotta (She)
A Carolina Panthers könnyed, 31–13-as győzelmet aratott a Tampa Bay otthonában az NFL 8. játékhetének nyitó mérkőzésén. Cam Newton két touchdownpasszal és egy futott TD-vel vette ki a részét a 2008-as alapszakasz zárása óta először pozitív győzelem-vereség mutatóval álló Panthers sikeréből.
okt. 25
6:39
F1: Indiai Nagydíj, 1. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Minden bizonnyal az utolsó indiai Formula–1-es nagydíjhétvége kezdődik meg az első szabadedzéssel, legalábbis egyre többen mondják, hogy a következő években biztosan nem tér vissza az F1 Noidába. Az ország nem áll készen egy ilyen drága eseményre, gond van az adóhatóságokkal is – Sebastian Vettel riválisai pedig már csak azért sem bánnák a visszatérést, mert a német eddig nem talált itt…
okt. 25
6:57
NHL: az utolsó másodpercben szerzett góllal nyert a Boston (She)
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Boston Bruins – David Krejcí találatának köszönhetően – nyolc tizedmásodperccel a mérkőzés vége előtt szerezte meg a győztes gólt a Nyugati főcsoport listavezetője, a San Jose Sharks ellen. A címvédő Chicago Blackhawks őrületes meccsen kapott ki a Tampa Bay Lightningtól, míg a Phoenix Coyotest 7–4-re legyőző…
okt. 25
7:15
NB II: szerződést bontott a Sopronnal a száműzött játékos (She)
Szerződést bontott a labdarúgó NB II-ben szereplő SVSE-GYSEV vezetősége a korábban az U21-es csapatba száműzött Bali Péterrel.
okt. 25
7:51
MK: az MLSZ nem változtat, Pécsen lép pályára a Kövesd (She)
Hiába fordult az MLSZ versenybizottságához a Mezőkövesd a Magyar Kupa 4. fordulójának sorsolását követően, a PMFC–Mezőkövesd-Zsóry találkozót Pécsen rendezik.
okt. 25
8:09
Férfi kosár: nincs Galata-bravúr, az Olympiakosz az úr (She)
Csütörtök este öt találkozóval megkezdődött az Euroliga alapszakasz-csoportkörének második fordulója, s máris óriási rangadót láthattunk török–görög fronton, de elmaradt az új élgárda, a Galatasaray győzelme a címvédő Olympiakosz ellen hazai környezetben. Jöjjön a játéknap összes derbijének összefoglalója!
okt. 25
8:11
Ajánló: MTK-Újpest, Vasas-Siófok, Stieber Hajnal ellen - program (She)
Azok után, hogy csütörtökön még az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában rendeztek mérkőzéseket, ma már ismét a nemzeti bajnokságokban bonyolítanak le találkozókat. Az NB I-ben MTK–Újpest, az NB II-ben Vasas–Siófok meccsekre kerül sor, de elkezdődik a német és a spanyol bajnokság tizedik fordulója is.
okt. 25
8:27
F1: Vettel az élen Indiában, Alonso autója elromlott (She)
A negyedik világbajnoki címére hajtó Sebastian Vettel kezdte a legjobban a 3. Indiai Nagydíjat, az első szabadedzésen a Red Bull német pilótáját csapattársa, Mark Webber követte a 2. helyen. Utánuk Nico Rosberg, Romain Grosjean és az autójával sokat szenvedő Lewis Hamilton következett. Fernando Alonso váltóhiba miatt csak hat kört teljesített, Kimi Räikkönen a 17. helyen zárt.
okt. 25
8:30
Pénteken debütál az újpesti edző (Metropol)
Nebojsa Vignjevic, a 45 éves szerb tréner a szezon végéig írt alá szerződést az Újpest FC-vel.
okt. 25
8:45
Videó: egy játékost leütött, majd négyet kiállított a kuvaiti spori (She)
A hazai pályán játszó el-Naszar az el-Arabi csapatát fogadta a kuvaiti bajnokságban. A mérkőzés játékvezetőjét az általa megítélt tizenegyesnél a hazai játékosok lökdösni kezdték, a bíró azonban nem hagyta magát: egy szépen előkészített balossal a földre küldte a hazai játékost, majd hármat ki is állított. A tizenegyest végül gólra váltották a vendégek, a középkezdés után pedig a hazaiak egyik…
okt. 25
8:47
F1: Indiában csak a futam után tárgyalnak a GP törléséről (She)
Elhárult a veszély az Indiai Nagydíj megrendezése elől, miután a helyi legfelsőbb bíróság a jövő hétre halasztotta a Formula–1-es viadal törlésére vonatkozó indítvány megtárgyalását.
okt. 25
8:48
Vettel az első szabadedzés legjobbja (Metropol)
Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Indiai Nagydíj első szabadedzésén.
okt. 25
9:21
Indiai Nagydíj - Vettel az első szabadedzés legjobbja (Infostart)
A sorozatban negyedik világbajnoki címéért hajtó Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Indiai Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
okt. 25
9:21
MotoGP: az erős köd miatt törölték a mai szabadedzéseket (She)
Köd telepedett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának otthont adó pályára Motegiben, ezért mindkét pénteki szabadedzést törölték.
okt. 25
9:45
A Fradinál a fordulatot, Újpesten a csodát várják (Agroinform)
Ricardo Moniz szerint Böde gólja lehet a kiút a gödörből, míg Nebojsa Vignjevics varázslatot nem, de jó futballt ígér.
okt. 25
9:57
PSG: Ibrát nem büntetik meg Zebina „lepuffantásáért” (She)
Egy figyelmeztetéssel megúszta pisztolyos tréfáját Zlatan Ibrahimovic, a francia élvonalbeli Paris Saint-Germain labdarúgója. A 32 éves svéd válogatott támadó a Toulouse elleni bajnokin „lőtt túl a célon", ám a Francia Labdarúgóliga (LFP) nem büntette meg.
okt. 25
9:59
Férfi kézi NB I: Ez a játék sehova sem vezet - Debre Viktor (She)
Nyert ugyan legutóbb a Grundfos Tatabánya a férfi kézilabda-bajnokságban a Provident-juniorválogatott ellen (28–24), ám a félidőben még a fiatalok vezettek néggyel, ezért a hazai gárda felpaprikázott trénere, Debre Viktor szókimondóan értékelt.
okt. 25
10:15
Szocsi 2014: az „időtlenség pontjában” járt az olimpiai láng (She)
Eljutott az „időtlenség pontjába”, a földrajzi északi sarkpontig a februári szocsi téli olimpia lángja, amely a tervek szerint szerdán tér vissza egy atomjégtörő fedélzetén a szárazföldre, Murmanszkba.
okt. 25
10:18
Rekordra tör az AS Roma (Metropol)
Az olasz labdarúgó-bajnokság történetében eddig még egyetlen csapat sem kezdte kilenc győzelemmel a szezont.
okt. 25
10:21
Görbicz fél kézzel nyomhatja le a hétvégi ellenfeleket (Agroinform)
Idei első komoly összetartása végén az első komoly megmérettetésen esik át Szombathelyen a magyar női válogatott.
okt. 25
10:33
Videó: a foci otthont teremt a bevándorlóknak nálunk is (She)
A Mahatma Ghandi African Stars egy hazánkban élő és tanuló, külföldi származású fiatalokból álló labdarúgócsapat, amely a Budapest-bajnokság IV. osztályában (a 2. csoportban) szerepel. A klub segíti az együttes tagjainak beilleszkedését a magyar társadalomba. Számos nációból érkeznek játékosok, főleg Afrikából, Ázsiából, a Közel-Keletről. A klub fő célja, hogy integrációs programot hajtson végre…
okt. 25
10:35
F1: Indiai Nagydíj, 2. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Sebastian Vettel a korábbi futamokon azt hangoztatta, igyekszik nem gondolni arra, mikor biztosítja be 2013-as világbajnoki címét. Indiába érkezve ő is belátta, hogy a hét végi futamon várhatóan bekövetkezik a koronázás, és meg is jött az étvágya, elmondta, nagy öröm lesz az ő és csapata számára is, ha mindkét elsőséget az Indiai Nagydíjon sikerül bebiztosítani. Ahhoz, hogy ez meghiúsuljon,…
okt. 25
11:27
Vb-2018 - Yaya Touré afrikai bojkottal fenyeget (Infostart)
A csapata szerdai, moszkvai Bajnokok Ligája-mérkőzésén rasszista sértésekkel illetett Yaya Touré szerint még az is elképzelhető, hogy az afrikai válogatottak bojkottálják a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.
okt. 25
11:27
Női kosár: a busztragédia után újra pályán a győriek (She)
Először lépett parkettre a szeptember 7-i busztragédia után a Hat Agro-UNI Győr női kosárlabdacsapata. Laklóth Annáék a szintén NB I-es Zalaegerszeg otthonában vívtak felkészülési mérkőzést, melyet 61–60-ra meg is nyertek. Szombaton 10.30-kor már hazai környezetben az ausztrál U20-as válogatottal csapnak össze a győriek.
okt. 25
11:29
Vb 2018: Yaya Touré afrikai bojkottal fenyeget (She)
A csapata szerdai, moszkvai Bajnokok Ligája-mérkőzésén rasszista sértésekkel illetett Yaya Touré szerint még az is elképzelhető, hogy az afrikai válogatottak bojkottálják a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.
okt. 25
11:31
Videó: Falcao látványos esernyőzéssel alázott (She)
Tetszetős cselekkel és magabiztos játékkal gázolt át Brazília az iráni futsalválogatotton a 2013-as Grand Prix Futsal kupa A-csoportjának utolsó csoportmérkőzésén, bebiztosítva ezzel csoportelsőségét (7–2). Látványos esernyőzéssel hívta fel magára a szurkolók figyelmét a brazil Falcao, éreztetve így is a szintkülönbséget a két nemzet válogatottja között.
okt. 25
11:33
Téli sportok: a szlovén rekorder lett az év alpesi sízője (She)
Az előző idényben rekordpontszámmal összetett Világkupát nyert szlovén Tina Mazét választották a 2013-as esztendő legjobb alpesi sízőjének a szakírók.
okt. 25
11:33
Vajon Azarenka búcsúzik a világbajnokságtól? (Agroinform)
Pénteken az utolsó csoportkör meccsei következnek a női világbajnokságon, ennek apropóján esélyt latolgatunk.
okt. 25
11:45
Játékossors: Túlestem az utolsó kezelésen! - Fülöp (She)
Fülöp Márton túlesett az utolsó kezelésen – adta hírül Facebook-oldalán örömmel maga a játékos. Mint ismert, a kapus rákbetegséggel küzd. Fülöp mindenkinek köszöni a támogatást, és várja az újabb kihívásokat.
okt. 25
11:47
NB III: ígérgetés, hitegetés Egerben - összefogtak a hitelezők (She)
Per és érdekközösséget alakítottak az NB III-ban szereplő Egri Futball Club Kft. hitelezői. A 15 cég, magánszemély és vállalkozás alkotta társulás tagjai nem akarnak mást, mint az elvégzett munka ellenértékét, amelyre eddig csak ígéretet kaptak – adta hírül a heol.hu.
okt. 25
11:51
Új kapus érkezett a sérült Bogdán pótlására (Agroinform)
A Wanderers rövid távra szerződtette a 29 éves Arran Lee-Barrettet, miután csak egy egészséges kapusa maradt.
okt. 25
12:03
Röpi: Veres Péter és Szabó Dávid is győzött a BL-ben (She)
Befejeződött a röplabdázóknál a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulója. Bár magyar csapat ebben a sorozatban nem indulhat, több, egészen pontosan hat magyar játékos is érdekelt a csoportküzdelmekben. Csütörtök este az utolsó két magyar érdekeltségű találkozót is lejátszották, s ezek a magyar érdekeltségű röplabdázók csapatainak sikerét hozták.
okt. 25
12:05
Jégkorong: hat újonc Chernomaz 30 fős keretében (She)
Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a november 8–10. között rendezendő Négy Nemzet Tornára. A 30 fős listán négy kapus, tizenegy hátvéd és tizenöt csatár kapott helyet. Peter Sevela, Nagy Richárd, Varga Arnold, Tyler Metcalfe, Miskolczi Márk és Nemes Benjámin személyében hat újonc is meghívót kapott.
okt. 25
12:09
Bajban lévő riválisát ütheti ki a bronzérmes (Agroinform)
A Tychy odahaza fogadja a Katowicét a lengyel hokiliga pénteki meccsén. Nyomós okot találtunk a hazai győzelem mellett.
okt. 25
12:11
Tovább roboghat a Leverkusen és a Dortmund (Agroinform)
A Gyógyszergyáriak az Augsburgot, míg a Borussia Szalaiékat győzheti le szombaton.
okt. 25
12:21
Súlyemelő-vb: Baranyai János nyert a B-csoportban (She)
Baranyai János volt a legjobb a 85 kilogrammos kategória B csoportjában a súlyemelők lengyelországi világbajnokságának pénteki versenynapján.
okt. 25
12:23
F1: a 2. indiai edzést is a Red Bull párosa zárta az élen (She)
Sebastian Vettel nem bízza a véletlenre, nem fog arra játszani Indiában, hogy az első ötben elég végeznie, folytatni akarja egyeduralkodását Indiában, és győzelemmel ünnepelné vb-címét, mint 2010-ben tette Abu-Dzabiban. Az első két szabadedzésen csapattársa, Mark Webber került a legközelebb Vettelhez, a többiek csak abban reménykedhetnek, hogy Szuzukában Romain Grosjeannak majdnem sikerült…
okt. 25
12:39
Videó: Bale, Modric és Benzema rögbilabdával kapufázott (She)
Gareth Bale, Karim Benzema, Luka Modric és Jesé Rodríguez, a Real Madrid sztárjai különböző méretű labdákkal „bohóckodtak”. A kicsitől a hatalmas gumilabdáig minden előkerült a szertárból, sőt a királyiak játékosai egy rögbilabdával is „kapufáztak” egy kicsit.
okt. 25
12:57
Indiai Nagydíj - Vettel nyerte a második szabadedzést is (Infostart)
Akárcsak a reggeli gyakorláson, a pénteki második szabadedzésen is a sorozatban negyedik világbajnoki címére hajtó Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Indiai Nagydíjon.
okt. 25
12:57
Parasportlövő Eb: magyar bronzérem Spanyolországban (She)
Dávid Krisztina bronzérmes lett a spanyolországi Alicantéban zajló parasportlövő Európa-bajnokság pénteki záró napján.
okt. 25
13:03
Vettel két győztes szabadedzéssel jelentkezett be a vb-címért (Agroinform)
Fernando Alonsónak váltóproblémái voltak, Kimi Räikkönen sokat csúszkált a pénteki gyakorlásokon.
okt. 25
13:15
Világrekordra készül a pápai férfi kézilabdacsapat (Infostart)
Világrekordra készül vasárnap az NB II-es pápai férfi kézilabdacsapat: mivel éppen az óraállítás napjára időzítették akciójukat, egy nap alatt 25 órán át játszanak majd.
okt. 25
13:15
Videó: utolsó pillanatos triplával győzött a Detroit (She)
Látványos megmozdulások színesítették a legutóbbi NBA-játéknapot. A következő videóban egy top 10-es válogatás látható arról, hogyan is űzik ezt a sportágat a tengerentúlon. A legtöbbet a Detroit Pistons–Minnesota Timberwolves mérkőzésből szemezgethetünk (99–98), amely az utolsó pillanatban dőlt el, Josh Smith hárompontosával.
okt. 25
13:17
Kézilabda: világrekordra készül a pápai férfi csapat (She)
Világrekordra készül vasárnap az NB II-es pápai férfi kézilabdacsapat: mivel éppen az óraállítás napjára időzítették akciójukat, egy nap alatt 25 órán át játszanak majd.
okt. 25
13:33
Liverpool: „Talán Ferguson az egyetlen, aki szerint Gerrard nem topjátékos” (She)
Brendan Rodgers, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere védelmébe vette a Sir Alex Ferguson által kritizált Steven Gerrardot és Jordan Hendersont, a „vörösök” játékosait.
okt. 25
13:57
Nincs otthon a (nagy)csapat, fogadjunk ellene! (Agroinform)
Az Atlético Nacional jelenleg Brazíliában tartózkodik, így a vasárnapi bajnokin az ifisták lépnek pályára.
okt. 25
14:27
FIFA: Blatter több világbajnoki helyet adna Afrikának (She)
Több helyet biztosítana a világbajnokságokon az Afrikát képviselő csapatoknak Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke.
okt. 25
14:30
Blatter több vb-helyet adna Afrikának (Metropol)
53 európai tagország 13 helyet kap a jövő évi, brazíliai vb-n, Afrikában 54 ország küzd mindössze öt helyért.
okt. 25
14:45
Arsenal: Wenger tudja, Özil miért teljesített gyengébben (She)
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere a Crystal Palace elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Mesut Özil betegen lépett pályára a Borussia Dortmund elleni, keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, így érthető, hogy gyengébb teljesítményt nyújtott.

Keresés