2016. március 6. vasárnap

márc. 6
0:19
Sífutás: Johaug előnye nőtt az összetett vk-ban (She)
A férfiaknál Szergej Usztjugov, a nőknél Heidi Weng győzelmével ért véget a sífutók Ski Tour Canada versenysorozatának negyedik állomása Québecben.
márc. 6
0:36
NS: miben különbözik a Fradi és a Barca? Miért nem vetődött Király? – vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:
márc. 6
0:40
Vasárnapi sportműsor: Eibarban a Barca; Kielcében a Szeged (She)
A labdarúgó NB II szombati mérkőzésén a két korábbi szövetségi kapitány, Csank János és Pintér Attila csapata egymással mérkőzik, azaz ZTE–Mezőkövesd találkozót rendeznek. A Premier League-ben a csütörtökön az Európa-ligában egymással játszó Liverpool és Manchester United egyaránt idegenben lép pályára, akárcsak Spanyolországban a Barcelona és az Atlético Madrid, előbbi az Eibar, utóbbi a Valencia…
márc. 6
0:54
Atlétika: Rudisha a szokásos győzelmével kezdte az évet (She)
David Rudisha, a 800 méter olimpiai és világbajnoki címvédője győzelemmel kezdte a szabadtéri atlétikai idényt Melbourne-ben, az IAAF World Challenge-sorozat idei első viadalán – mondhatni, szokás szerint.
márc. 6
1:30
Légiósok: Nikolics inkább a pozitívumokra koncentrál (She)
Mint beszámoltunk róla, Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa 3–1-re legyőzte a Górnik Zabrzét, ezzel tovább növelte előnyét a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) élén. A magyar csatár gólpasszt adott, ám február 14 óta nem talált be, de inkább a pozitívumokra koncentrál.
márc. 6
2:57
Így végezték ki Ronaldóék a Celta Vigót - videó (Infostart)
A Real Madrid a négy gólt szerző Cristiano Ronaldo vezérletével 7-1-re legyőzte hazai pályán a Celta Vigót a spanyol labdarúgó-bajnokságban szombaton.
márc. 6
7:09
Profi boksz: hazai pályán ütötték ki Csagajevet (She)
Szombat este Groznijban a veretlen ausztrál Lucas Browne technikai K. O.-val legyőzte a WBA nehézsúlyú „rendes” bajnokát, Ruszlan Csagajevet.
márc. 6
7:11
NBA: azt a hétszázát! LeBron James lehagyta Duncant (She)
A Cleveland Cavaliers nyolc játékosa is legalább tíz ponttal zárt a Boston Celtics legyőzésekor, a 28-ig jutó LeBron James ezen a mérkőzésen karrierje 26 378. pontját szerezte, ezzel megelőzte az örökranglistán Tim Duncant, a San Antonio ászát (26 366), aki nem lépett pályára csapatában a Sacramento elleni siker során. Ez volt James 700. meccse zsinórban, amelyen dupla számjegyű pontot szerzett. A…
márc. 6
7:27
NHL: nem lassít a Tampa Bay, a Calgary ritka győzelme (She)
Sorozatban kilenc győzelemnél tart a Carolina Hurricanest hosszabbítás után, Alex Killorn góljával legyőző Tampa Bay Lightning. Az előző szezonban nagydöntőt játszó floridaiaknál ez klubcsúcs. A Coloradót legyőző Nashville zsinórban 12. meccsén szerzett pontot, míg a Calgary hétmeccses vereségsorozatának vetett véget a Penguins ellen – a kanadai csapat legutóbb több mint tíz éve nyert…
márc. 6
7:45
Hertha: Dárdaiék kedvenc ellenfele következik (She)
Vasárnap Hamburgban vendégeskedik a Dárdai Pál-vezette Hertha, amely győzelemmel négy pontra növelné előnyét a negyedik helyen álló Schalke előtt (ha a Mainz legyőzi a Darmstadtot, akkor háromra a Mainz előtt). A múlt a Hertha mellett szól.
márc. 6
8:39
Légiósok: Gyurcsót megtanítják védekezni Szczecinben (She)
Czeslaw Michniewicz, a Pogon Szczecin vezetőedzője szerint a Videotontól szerződtetett, ma a 25. születésnapját ünneplő Gyurcsó Ádám egyre fontosabb tagja lesz a lengyel élvonal 4. helyén álló együttesnek, amely hétfőn a hetedik helyezett Ruch Chorzówot fogadja.
márc. 6
8:57
NB I: FTC-meccs nélkül siralmas a helyzet – nézőszámok (She)
Olvasóink már megszokhatták, hogy a Nemzeti Sport Online a labdarúgó NB I aktuális fordulóját követően a kluboktól összegyűjti a mérkőzések hivatalos látogatottsági adatait. A 23. fordulóban 14 660-an választottak élvonalbeli találkozót szombati programnak, ám a stadionokba kilátogató nézők majdnem fele az FTC–DVTK összecsapását választotta.
márc. 6
9:15
MU: „a nagy fordulat”, mégsem José Mourinho LVG utódja? (She)
Az angol sajtó hetek óta folyamatosan arról cikkez, hogy a jelenleg munkanélküli José Mourinho veszi át a Manchester United irányítását, az idő előtt távozó Louis van Gaal helyét. Ezen a hétvégén fordult a kocka – legalábbis a brit sportmédiumok hasábjain.
márc. 6
9:18
Premier League: Ezt csak a Liverpool baltázhatja el (Agroinform)
Noha a felek legutóbbi három PL-meccsén a Palace rendre leverte a 'Poolt, most mégis a Vörösök a favoritok.
márc. 6
10:09
PL: nem bírta a stresszt, 12 milliót kaszált a Leicester-drukker (She)
Kemény döntést hozott meg a hétvégén John Pryke, egy 59 éves Leicester City-szurkoló. Egy biztos, nem járt rosszul, de a kérdés az, kihozta-e a maximumot fogadásából?
márc. 6
10:12
Darts: Van Gerwen vagy Taylor, esetleg meglepetés születik? (Agroinform)
A negyeddöntőkre, az elődöntőkre és a döntőre is ma kerül sor Mineheadben, az év második major tornáján.
márc. 6
10:27
Kézi: Mikor először felvettem a magyar válogatottas pólót, mosolyogtam – Martín (She)
Az Elek Gábor, Ambros Martín páros szombaton megtartotta első közös edzését a magyar női kézilabda-válogatottnak. Messzemenő következtetést ebből még nem lehet levonni, meg egyébként is csak négy Európa-bajnoki selejtezőre szól a megbízatásuk, de működőképesnek tűnt a felállás.
márc. 6
10:45
A botrányos pólómeccs történései - videó (Infostart)
A Szolnok-OSC meccs harmadik negyedének végén, 9:8-as állásnál brutalitás miatt kiállították Decker Ádámot, az OSC játékosát. Ötméteres és négyperces OSC-emberhátrány következett, ezzel el is dőlt a meccs, a válogatott védőre pedig automatikusan kétmeccses eltiltás vár a szombati események után.
márc. 6
10:45
Játékossors: 70 ezer ember előtt búcsúzott a 43 éves cselkirály (She)
Az América Mexico egynapos szerződést kötött a 43 esztendős Cuauhtémoc Blancóval, és a Morelia elleni bajnokin kezdőként szerepeltette, s búcsúztatta az aktív játéktól a 120-szoros válogatott játékost. A mérkőzésen 70 ezer ember csodálta a már lelassult mozgású cselgépet, aki egyszer egy csalafinta emeléssel eltalálta a keresztlécet, és elővette a rá jellemző kétlábas labdaemelő cselt is. Blanco…
márc. 6
10:47
Real: az elnök „kitiltotta a szólásszabadságot” a Bernabéuból (She)
A Real Madrid szombaton 7–1-re legyőzte a Celta Vigót a spanyol bajnokságban, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Zinedine Zidane csapatától nagyon távol került a bajnoki cím elhódításának esélye.
márc. 6
10:48
Davis Kupa: Nagy bajban Szerbia (Agroinform)
Vasárnap a Davis Kupa első fordulós párharcainak utolsó mérkőzéseire kerül sor.
márc. 6
10:49
Barca: Messi sem kivétel – ennyi évet jósolnak még neki (She)
Luis Enrique azt szeretné, ha Lionel Messi még legalább tíz évig a Barcelonában futballozna, azonban mint mondja, ez szinte lehetetlen. A szakember a szombati sajtótájékoztatón kifejtette nézeteit.
márc. 6
11:03
Anglia: Moyes visszatér a Premier League-be – sajtóhír (She)
Már nem sokáig marad munka nélkül a Real Sociedadtól novemberben menesztett David Moyes. Az Evertonnál tekintélyt szerző, azt a Manchester Unitednál majd Spanyolországban leromboló skót szakember a Newcastle United kispadjára ülhet le.
márc. 6
11:18
F1: Még két évig biztosan maradok – Alonso várja 2017-et (She)
Bár arról is pletykáltak, hogy ha az idei F1-es teszten nagyon kiábrándító formát mutat a McLaren-Honda, Fernando Alonso már az idei világbajnokságon sem indul el, a spanyol pilóta kijelentette, mindenképpen kitölti a 2017-es szezon végéig szóló szerződését a McLarennél. Már csak azért is, mert kíváncsi rá, milyenek lesznek jövőre a sokkal gyorsabbnak ígért autók.
márc. 6
11:36
Úszás: átadták a Tüskecsarnok mellett épült Tüske-uszodát (She)
A Jövő bajnokai versennyel vasárnap délelőtt megnyitották a főváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült Tüske-uszodát.
márc. 6
11:38
Bundesliga: nincs tovább – menesztették Husztiék edzőjét (She)
A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) jelenleg osztályozós helyen álló Eintracht Frankfurt vasárnap reggel bejelentette, megválik Armin Veh vezetőedzőtől. Átmenetileg az eddigi másodedző, Reiner Geyer tartja az edzéseket Huszti Szabolcséknak, de igyekeznek minél hamarabb megtalálni az utódot.
márc. 6
11:42
Premier League: Zsinórban ötödik sikerére készül a United (Agroinform)
Az utóbbi hetekben pazarul teljesítő Manchetser United ezúttal a West Brom gárdájához látogat.
márc. 6
11:54
Átadták a Tüskecsarnok mellett épült Tüske-uszodát (Infostart)
A Jövő bajnokai versennyel vasárnap délelőtt megnyitották a főváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült Tüske-uszodát.
márc. 6
12:12
Legia: Őszinte szerelem volt köztünk, de… – Nikolics (She)
A Legia Warszawa 3–1-re legyőzte a Górnik Zabrzét a lengyel élvonalban, a találkozón Nikolics Nemanja gólpasszal vette ki a részét a Legia sikeréből. A mérkőzést követően a magyar légiós az NSO Tv-nek beszélt arról, hogy miért nem szerzett gólt az utóbbi fordulókban, valamint kitért a Videoton- és a Legia-szurkolók közötti különbségre is.
márc. 6
12:30
Davis-kupa: nehéz kezdet, áll a bál Hewitt csapatában – videó (She)
Nem sikerült Lleyton Hewitt debütálása az ausztrál Davis-kupa-csapat kapitányaként, a 2016-os sorozat nyolcaddöntőjében ugyanis a tavaly elődöntős ausztrál válogatott 3:1-es vereséget szenvedett hazai pályán az Egyesült Államoktól. S még rosszabb, hogy a bajban a csapat két legnagyobb sztárja csúnyán összeveszett.
márc. 6
12:48
Bundesliga - Menesztették Husztiék edzőjét (Infostart)
Menesztették Armin Veh-t, a Huszti Szabolcsot is foglalkozató Eintracht Frankfurt vezetőedzőjét, mivel a csapat hét meccs óta nem tud nyerni, és ezzel lecsúszott a kieső zónába a német labdarúgó Bundesligában.
márc. 6
12:48
Real: CR7 ismét történelmet írt, brutális gólrekord (She)
A Real Madrid szombaton 7–1-re legyőzte a Celta Vigót, Cristiano Ronaldo négyszer volt eredményes a mérkőzésen, ezzel átlépte a 350 gólos álomhatárt klubja mezében.
márc. 6
12:48
Átadták a Tüske-uszodát (Metropol)
A beruházás 3,2 milliárd forint plusz áfából, teljes mértékben állami forrásból valósult meg.
márc. 6
12:50
Férfi kézi BL: Alilovic védésétől lázba jött a Veszprém Aréna – videó (She)
Mirko Alilovic Wisla Plock elleni látványos védésére az EHF Tv szerkesztői is felfigyeltek, így nem lenne meglepetés, ha bekerülne az utolsó csoportkörös fordulóról készülő válogatásba. Mint ismert, az MVM Veszprém szombat este hazai pályán 27–25-re legyőzte a Wislát a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel második helynél hátrébb már nem végezhet.
márc. 6
12:51
La Liga: A Real-gála után a Barcelona is gólfesztivált rendezhet (Agroinform)
A gyenge formában lévő Eibar ideális ellenfélnek tűnik a Barcelona veretlenségi sorozatának meghosszabbításához.
márc. 6
13:06
Fitnesz: történelmi magyar bikinis siker az Arnold Classicon (She)
Kocsis Alexandra első lett a bikini fitnesz C–kategóriában az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Arnold Classicon, a világ legnagyobb és legszínvonalasabb testépítő és fitnesz versenyén.
márc. 6
13:08
Kvíz: melyik sportban láthatjuk a holdat a földön? (She)
Mostani kvízünkben a sportágak szakszavai és szakkifejezései kerülnek terítékre. Hol kralloznak? Hol használnak plasztront és lamét? Hol van bástya a sakkon kívül? És mi a helyzet a holddal?
márc. 6
14:00
MMA: brutális és véres bajnokverés sokkolta a világot (She)
Sokkoló vereséget szenvedett Las Vegasban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban Conor McGregor, a UFC regnáló pehelysúlyú bajnoka. Az ír ketrecharcost Nate Diaz győzte le, aki beugró bunyósként szerepelt a nem bajnoki övért zajló váltósúlyú mérkőzésen.
márc. 6
14:15
La Liga: a végére hagyta a döntést a tízemberes Betis (She)
Juan Vargas kiállítása miatt az 53. perctől tíz emberrel játszott a Betis a Granada ellen, de két késői góllal 2–0-ra behúzta a La Liga 28. fordulójának vasárnap déli mérkőzését.
márc. 6
14:17
Női kézi Eb-sel.: Kudlacz nem játszhat a mieink ellen (She)
A lengyel női kézilabda-válogatott Karolina Kudlacz-Gloc nélkül kénytelen megvívni a mieink elleni Európa-bajnoki selejtezőket, a csapatkapitány játéka az olimpiai selejtezőn is kérdéses.
márc. 6
14:19
Labdarúgás: a BME-é a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (She)
A Budapesti Műszaki Egyetem csapata nyerte meg a Budapesten rendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) labdarúgótornát.
márc. 6
14:33
Real–Atlético: majd' félpályás gól döntött a picik derbijén (She)
Az Atlético Madrid egy hét alatt kétszer is 1–0-ra legyőzte a Real Madridot. Az előző hétvégén a spanyol bajnokságban nézett farkasszemet a spanyol főváros két legjobb csapata, most vasárnap a fiatalok csaptak össze.
márc. 6
14:35
NFL: Peyton Manning döntött, visszavonul – hivatalos (She)
Hamarosan bejelenti visszavonulását Peyton Manning, a bajnok Denver Broncos irányítója. Az ötszörös MVP, aki több statisztikai mutatóban is az NFL történetének legjobb irányítója, hétfőn sajtótájékoztatón búcsúzik el a ligától, ám a Broncos már hivatalos sajtóközleményt adott ki a 39 esztendős legenda döntésével kapcsolatosan.
márc. 6
14:37
Serie A: a Laziónak továbbra sem megy idegenben; újabb iksz (She)
A Lazio a Serie A 28. fordulójában 1–1-es döntetlent játszott a Torinóval.
márc. 6
14:51
Davis Kupa - Borsos kikapott, szépítettek az izraeliek (Infostart)
Borsos Gábor kikapott Edan Lesemtől vasárnap, az immár tét nélküli mérkőzésen, így a magyarok 3-1-re vezetnek a Városligetben zajló Magyarország-Izrael párharcban a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.
márc. 6
15:09
Davis-kupa: Borsos kikapott, szépítettek az izraeliek (She)
Borsos Gábor kikapott Edan Lesemtől vasárnap, az immár tét nélküli mérkőzésen, így a mieink 3:1-re vezetnek a Városligetben zajló Magyarország–Izrael párharcban a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.
márc. 6
15:27
Asztalitenisz: a nőknél és a férfiaknál is kínai címvédés (She)
A nőknél és a férfiaknál is megvédte címét a kínai válogatott a Kuala Lumpurban vasárnap befejeződött asztalitenisz csapat-világbajnokságon.
márc. 6
15:27
3-2-re nyertek a magyarok a Davis Kupában (Metropol)
A magyarok 3-2-re nyerték meg a Városligetben rendezett Izrael elleni párharcot.
márc. 6
15:45
Videó: a bíró a lövés és a gól között fújta le a meccset (She)
Nehezen érthető játékvezetői döntés született az AFC Wimbledon–Accrington Stanley angol negyedosztályú (League Two) bajnoki mérkőzésen.
márc. 6
15:47
Videó: Ruiz óriási kihagyott helyzetétől felrobbant a lelátó (She)
Hihetetlen helyzetet hagyott ki Bryan Ruiz a Sporting CP–Benfica (0–1) portugál élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. A hazaiak costa rica-i támadója az üres kapu előtt hibázott.

Keresés