2016. május 14. szombat

máj. 14
0:03
NS Hosszabbítás: Ferjáncz Attila, az örök ralis (She)
Szombaton ismét nyolcoldalas Hosszabbítás melléklettel jelenik meg a Nemzeti Sport.
máj. 14
0:21
NS: Hajnal szóban megegyezett a Fradival – szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.
máj. 14
0:39
Szombati sportműsor: Barca vagy Real? Eldől a bajnoki cím (She)
Szombaton rendezik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a bajnoki címről döntő mérkőzéseket. A Barcelona a bennmaradását már biztossá tévő Granadához látogat, és ha begyűjti a három pontot, akkor a Real Madrid La Coruna-i meccsének eredményétől függetlenül elhódítja a trófeát. A Bundesligában kiderül, hogy a Hannover mellett melyik csapat esik ki, a Stuttgart győzelmi…
máj. 14
6:54
NB III: 18 éves játékos góljával verték meg az akadémistákat (She)
A labdarúgó NB III Középcsoportjának nyitó mérkőzésén a Pénzügyőr a 18 éves Rabatin Szabolcs góljával idegenben 1–0-re legyőzte a Budapest Honvéd második csapatát, míg a Nyugati csoportban az Andráshida 2–0-ra verte meg a Kenesei Krisztiánt végig a soraiban tudó III. Kerületi TVE-t.
máj. 14
7:12
Női kézi: Rasmussen elismerte, hogy elhagyja a CSM-et (She)
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára csábított Kim Rasmussen elismerte, hogy a mostani idény végén elhagyja a CSM Bucuresti együttesét.
máj. 14
7:48
NBA: egyenlített a Miami, hetedik mérkőzés dönt (She)
A Miami Heat 103–91-re győzött hazai pályán a Toronto Raptors ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), ezzel 3–3-ra alakította a párharcot a Keleti főcsoport elődöntőjében.
máj. 14
7:50
NHL: a Tampa Bay egyből elvette a Pittsburgh pályaelőnyét (She)
A Tampa Bay Lightning 3–1-re nyert a Pittsburgh Penguins otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a Keleti főcsoport döntőjének első mérkőzésén.
máj. 14
8:24
PSG: a Hertha Twitteren hívja a távozó Ibrahimovicot (She)
Érdekes üzenetet jelentetett meg a Hertha BSC a csapat Twitter-csatornáján. A berlini alakulat – viccesen – magához csábítaná a Paris Saint-Germaintől távozó Zlatan Ibrahimovicot.
máj. 14
8:27
Hoki vb: Jön a hoki vb legfontosabb meccse (Agroinform)
Ha nem nyerünk szombaton a fehéroroszok ellen, úgy biztosan kiesünk az A-csoportból.
máj. 14
8:42
Karate: Tadissi Martial a világranglista élére állt (She)
Magyar versenyző vezeti a karate-világranglistát a férfiak 67 kg-os küzdelmi kategóriájában. Az UTE friss felnőtt Európa-bajnoki bronzérmese, Tadissi Martial az elmúlt évek folyamatos kitűnő eredményeinek és montpellier-i helyezésének köszönhetően átvette a világrangsor első helyét.
máj. 14
8:44
Rögbi: dél-afrikai segítséggel az olimpiai részvételért (She)
A magyar rögbi fejlesztése érdekében tanácskozott a Magyar Olimpiai Bizottság székházában Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese, Stiglmayer Gábor, a Magyar Rögbiszövetség hetes szakágának sportigazgatója és Richard de Jager, a dél-afrikai szövetség elöljárója.
máj. 14
9:00
NB III: Agüero számára eddig tartott a tatabányai kaland (She)
Noha nem ért véget még a bajnokság a labdarúgó NB III-ban, az argentin-olasz Sergio Agüero búcsúzik a Nyugati csoportban jelenleg 7. helyen álló FC Tatabányától.
máj. 14
9:03
Bundesliga: Dárdai Európáért, Kleinheisler a bennmaradásért harcol (Agroinform)
Az utolsó fordulót rendezik a német Bundesligában, ahol gyakorlatilag minden lényegi kérdés már eldőlt.
máj. 14
9:18
Gyász: „Az Iszlám Állam gyűlöli a labdarúgást” (She)
Spanyol sajtóhírek szerint az Iszlám Államhoz köthető fegyveresek támadták meg a Real Madrid iraki szurkolói klubját, a terrorakciónak a legfrissebb hírek szerint 16 halálos áldozata és 20 sebesültje van.
máj. 14
9:36
UEFA: a Videoton 370 millió forintot kasszírozott (She)
Jelentős összeggel gazdagodtak az előző szezonban a nemzetközi kupákban induló labdarúgócsapatok.
máj. 14
9:54
Sion: szenegáli csatár sorsán múlhat Mervó visszatérése (She)
Mervó Bence, magyar korosztályos válogatott csatár jelenleg a svájci Sion játékosaként kölcsönben a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawban szerepel, ám lengyel lapértesülések szerint a szezon végén visszatérhet Svájcba.
máj. 14
9:56
Videó: CR-t a saját csapattársai szívatták a műesés miatt (She)
Cristiano Ronaldo Luka Modriccsal csapott össze a Real Madrid labdarúgócsapatának legutóbbi edzésén, társai szerint azonban a portugál túl könnyen adta meg magát, ezt pedig gyorsan tudtára is adták.
máj. 14
10:12
Spanyol foci: Pont kerül az őrület végére (Agroinform)
Eljött a nagy nap, szombaton eldől, hogy a Barcelona vagy a Real Madrid nyeri meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot.
máj. 14
10:30
Man. United: Bolt továbbra sincs kibékülve Van Gaallal (She)
Mint megírtuk, Usain Bolt, hatszoros olimpiai bajnok atléta, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója arról álmodik, hogy a Manchester Unitedben futballozhasson, de csak abban az esetben, ha menesztik Louis van Gaal menedzsert. A jamaicai sprinter véleménye az utóbbi időben sem változott meg a holland szakemberrel kapcsolatban.
máj. 14
10:30
Darts: Győzelmi kényszerben a Kobra (Agroinform)
A holland Jelle Klaasennek muszáj nyernie szombaton Hamburgban, ha indulni szeretne a csapat-világbajnokságon.
máj. 14
10:32
F1: vad pletykák Hamiltonról – kihagyhat egy idényt (She)
Lewis Hamilton német sajtóhírekre hivatkozó brit sajtóhírek szerint kihagyhatja a 2017-ez F1-es szezont, hogy visszaszerezze a harmadik világbajnoki címét követően elveszített motivációját.
máj. 14
10:48
F1: Verstappen apja elérte célját, „tesz pár lépést hátrafelé” (She)
Max Verstappen elismerte, hogy a Toro Rossótól a Red Bullhoz szerződését követően édesapja, Jos Verstappen „kiszáll” mögüle, és kevésbé szól bele a mindennapjaiba.
máj. 14
11:06
F1: Spanyol Nagydíj, 3. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
A Ferrari és a Mercedes pénteken hasonló teljesítményt nyújtott a Spanyol Nagydíj szabadedzésein, de várhatóan az időmérő közeledtével a világbajnok német istálló fölénye nyilvánvalóvá válik. Vagy a Ferrari régóta ígért felzárkózása következik be Barcelonában? Kövesse velünk a harmadik szabadedzést!
máj. 14
11:08
Hertha: Dárdaiék a hosszabb szabadságért is küzdenek (She)
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC vezetőedzője a Mainz elleni, szezonzáró bajnoki előtt röviden a jövőbe is tekintett, hiszen a berlini alakulat már biztosan elindulhat az Európa-ligában.
máj. 14
11:10
Videó: egyet kérdezhetett Bolttól, meglett a tökéletes kérdés (She)
Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere jelenleg a Kajmán-szigeteken készül az olimpiára, de az edzések és a versenyek közt egy kis közönségtalálkozó is belefért. Sok ideje persze nem volt a jamaicainak, de azért egy kérdést mindenki feltehetett neki. Az alábbi kisfiú sokat gondolkodott, mire végül megtalálta a tökéletes megoldást. A kérdése az volt: mennyi egy meg kettő?
máj. 14
11:24
Paks: Kemenes után újabb játékos érkezik a Honvédból (She)
A Nemzeti Sport Online információja szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Paksnál folytatja pályafutását a Budapest Honvéd fiatalja, Jelena Richárd.
máj. 14
11:42
Videó: felállva tapsolták Terryt, sírva fakadt a Chelsea-ikon (She)
A Chelsea labdarúgócsapata péntek este megtartotta szokásos, szezonvégi gáláját, amelyen az idény legjobbját ajándékozzák meg. Bár a díjat Willian vihette haza, az eseményen John Terry is a középpontba került. Úgy tűnik, a védő már eldöntötte, hol folytatja.
máj. 14
12:00
Sportfogadás: Zsinórban harmadik kombinkat húznánk be (Agroinform)
Lássuk, ezen a hétvégén tippmestereink és szerkesztőink mely tippeket érzik a legerősebbnek!
máj. 14
12:15
F1: Rosbergé a harmadik edzés, Vettel közel a Mercedeshez (She)
A kisebb motorproblémával küzdő Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Spanyol Nagydíj szombat délelőtti harmadik szabadedzésén, megelőzve Lewis Hamiltont és a két Mercedeshez közel kerülő Sebastian Vettelt. A negyedik helyen az első Red Bull-os versenyhétvégéjét teljesítő Max Verstappen végzett. Az időmérő 14 órakor kezdődik.
máj. 14
12:33
Rio 2016: utazik az olimpiára? ennek biztosan nem fog örülni (She)
Csak napokkal a riói olimpia kezdete előtt nyílik meg a brazíliai metropolis 2016-os olimpiai játékokra ígért új metróvonala, amely azonban csupán fél kapacitással működik – jelentette be pénteken Rodrigo Goulart, Rio de Janeiro szövetségi állam közlekedési minisztere.
máj. 14
12:51
Eb 2016: elvárás a magyarok legyőzése; felfigyeltek Nagy Ádámra (She)
A helyszínen tekintette meg a magyar A-válogatott és az U21-es nemzeti csapat Bad Kleinkirchheim-i felkészülési mérkőzését Philipp Grill, az osztrák Kronen Zeitung újságírója. Magyarország Ausztria ellen játssza első csoportmérkőzését a nyári Európa-bajnokságon, így borítékolható volt, hogy érkeznek megfigyelők az edzőmeccsre.
máj. 14
12:51
Spanyol Nagydíj: Rosberg nyerte a harmadik szabadedzést (Metropol)
A német versenyző mögött a brit Lewis Hamilton végzett a második helyen, a harmadik pedig a ferraris Sebastian Vettel lett.
máj. 14
12:53
Kép: fél óra a meccsig, örökre megbánták, amit a pályával tettek (She)
Egy katasztrofális pályafestés miatt egész Norvégia nevet a hetedosztályú Julebygda labdarúgócsapatán. A bajnokság legutóbbi fordulójában rendezett Julebygda–Riska 3 mérkőzés előtt ugyanis a hazaiak két játékosa, Quang Min Ha és Nick Duy Do elvállalta, hogy gyorsan felfesti a malmheimi pályára a vonalakat. Bár ne tették volna…
máj. 14
13:09
F1: nincs, aki pótolhatná – ha Räikkönen így folytatja, marad (She)
Úgy tűnik, Kimi Räikkönen még legalább egy évig marad az F1-ben. Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke azt mondta, ha az idény első négy versenyéből kettőn dobogóra álló Räikkönen így folytatja, jövőre is az F1-ben marad.
máj. 14
13:11
Kép: itt a Juventus új meze, ez most tényleg más lett! (She)
Európa élcsapatainál ritkán mernek igazán újat húzni, amikor az új mez tervezésén dolgoznak a gyártóval. A Juventus most megcáfolta az előbbi állítást és tényleg újított a trikón, a 2016–2017-es idényben a sűrű csíkozás helyett szélesednek és átformálódnak a „zebracsíkok”.
máj. 14
13:13
Karate: az Eb-3. magyar került a világranglista élére (She)
Tadissi Martial személyében magyar karatés vezeti a világranglistát a férfiak 67 kilogrammos küzdelmi kategóriájában.
máj. 14
13:27
Magyar karatés a világranglista élén (Metropol)
Tadissi Martial tavaly megnyerte a Karate1 Premier League versenysorozatot.
máj. 14
13:30
Tenisz: Ha nem leszek jobban, nem játszok Párizsban - Federer (Agroinform)
Kérdéses a 17-szeres Grand Slam-bajnok svájci géniusz Roland Garros indulása.
máj. 14
13:45
Jégkorong-vb: a finnek egy harmad alatt lerendezték a franciákat (She)
Az Oroszországban zajló jégkorong-világbajnokság csoportkörében a szentpétervári nyolcasban a finneknek egyharmadnyi átlagon felüli játék is elég volt a franciák elleni biztos sikerhez. Moszkvában későn, 0–2 után már későn éledtek a norvégok a svédek ellen, ki is kaptak eggyel. A mieink ma magyar idő szerint 15.15 órától (Tv: Sport1) Fehéroroszországgal találkoznak, amennyiben kikapunk, már…
máj. 14
14:03
F1: Spanyol Nagydíj, időmérő élőben az NSO-n! (She)
Nico Rosberg elképesztően jól megy a barcelonai pálya utolsó szektorában, ami elég lehet neki ahhoz, hogy megszerezze a pole pozíciót a vasárnapi Spanyol Nagydíjra, és kiváló helyzetből fusson neki idei ötödik futamgyőzelmének. Összejön neki a rajtelsőség? Kövesse az időmérőt velünk!
máj. 14
14:05
Videó: ezért lett Buffon a Juventus MVP-je a szezonban (She)
Gianluigi Buffont választották meg a 2015–2016-os labdarúgószezon legértékesebb játékosának a Juventusnál. A klub rövid videóban indokolta meg, hogy miért.
máj. 14
14:07
Férfi vízi ob I: izgalmas végjáték után egyenlített a Tatabánya (She)
A Tatabánya férfi vízilabdacsapata ötméteresekkel 11–10-re nyert a KSI vendégeként a férfi ob I 15. helyéért rendezett párharc második mérkőzésén, így egyenlített.
máj. 14
14:36
Cselgáncs-vk: Gercsák Szabina hetedik Almatiban (She)
A 70 kilogrammos Gercsák Szabina hetedik lett szombaton a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának almati Grand Prix-versenyén.
máj. 14
14:38
La Liga: A legerősebb bajnokság Európában – Luis Enrique (She)
A hétvégén rendezik a La Liga utolsó, 38. fordulóját. Szombaton az éllovas FC Barcelona a Granadával, az egy pont hátrányban lévő Real Madrid a Deportivo La Corunával csap össze. A Barcelona győzelme esetén biztosan bajnok, míg a Real Madridnak nyernie kell ahhoz, hogy egyáltalán esélye legyen megnyerni a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2015–2016-os kiírását. Lássuk, mit nyilatkozott a két…
máj. 14
14:54
Férfi kézi NB I: Sabaté biztos győzelmet remél a Szeged ellen (She)
Bár a hivatalos kiírás szerint ebben az idényben nincs klasszikus bajnoki döntő a férfi kézilabda NB I-ben, gyakorlatilag mégis oda-visszavágós fináléban dönt az aranyról a Veszprém és a Szeged. Az első felvonás szombaton 18.15-kor kezdődik.
máj. 14
14:56
Kép: újabb ok, miért kell „félni” a Leicester City sztárjaitól (She)
„Egyesített hatalmatokból én vagyok a Bolygó Kapitánya!” Ki ne emlékezne a kilencvenes évek rajzfilmjének legendás mondatára, amelyben a Tűz, a Víz, a Föld, a Szél és a Szív gyűrűinek egyesítésével idézték meg a Földet védő kapitányt. Az egyik legnagyobb amerikai sportszergyártó is hasonlóan járt el – ha nem is ezen ötlet mentén –, amikor megalkotta az angol labdarúgó-bajnokság 2015–2016-os…
máj. 14
14:58
Gyász: rablás közben lelőtték a családját védő argentin focistát (She)
Huszonhat évesen elhunyt Rodrigo Espíndola, az argentin másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Nueva Chicago védője.
máj. 14
15:00
Serie A: Csoda lenne, ha nem Palermóban és Nápolyban ünnepelnének (Agroinform)
Az utolsó forduló előtt még három kérdés vár megválaszolásra. A legnagyobb izgalmak Szicilíában várhatóak.
máj. 14
15:12
Vizes Eb: újabb magyar sportdiplomáciai sikerek (She)
Gyárfás Tamás LEN-kincstárnoki tisztében történt megerősítése után újabb magyar sportdiplomáciai sikerek születtek Londonban, a vizes Eb színhelyén: szombaton mind a hét jelölt bizalmat kapott az európai szövetség (LEN) bizottságainak választásain.
máj. 14
15:14
F1: Hamilton indulhat az élről a vasárnapi a Spanyol GP-n (She)
Lewis Hamilton indulhat az élről az F1-es Spanyol Nagydíjon, szombaton Nico Rosberget az utolsó pillanatban megelőzve megnyerte az időmérőt Barcelonában. A Red Bull-istálló Daniel Ricciardóval és a Toro Rossótól „felemelt” Max Verstappennel megverte a Ferrarikat, és elhappolta a második rajtsort. Fernando Alonso az idén először az első tízbe juttatta a McLaren-Hondát időmérőn.

Keresés