2016. május 1. vasárnap

máj. 1
17:24
F1: Vettel–Kvjat 2.0 – a német és a Red Bull is csalódott (She)
Sebastian Vettel az autójában ülve még nagyon mérges volt az Orosz Nagydíjon történt kiesése miatt, utána viszont higgadtabban értékelt a sajtó előtt. Pedig Szocsiban Danyiil Kvjat lökte meg kétszer is, aki Kínában is „ráijesztett” merész manőverével, és nevetve utasította el (egyébként jogtalan) vádjait. Az oroszra Vettel mellett most a Red Bull-istálló is mérges volt, hiszen éppen Kvjat manővere…
máj. 1
17:26
Videó: látványos bukást úszott meg a magyar motoros (She)
Már a felvezető körben véget ért Sebestyén Péter versenye a Superbike-sorozat imolai futamán. A Team Toth motorosa már nem tudta kikerülni az éppen előtte elcsúszó svájci Dominic Schmittert. Szerencsére mindketten megúszták súlyos sérülés nélkül.
máj. 1
17:42
Női kézi MK: bronzérmes a fehérváriakat kiütő Fradi (She)
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata végzett a Magyar Kupában harmadikként, miután a bronzmeccsen kiütéses sikert aratott a Fehérvár ellen. A szigetszentmiklósi rendezésű fináléban a Győri Audi ETO ellenfele az Érd lesz.
máj. 1
17:44
NB III: a Fradi II a hajrában fordítva legyőzte a Győrt (She)
A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában a Puskás Akadémia második csapata 3–2-re legyőzte a III. Kerületet, Keleten pedig az Újpest II 3–0-ra nyert a Felsőtárkány ellen. A Középcsoportot megnyerő Kozármisleny ötgólos sikerrel ünnepelte aranyérmét – érdekesség, hogy a vendégek az első félidő ráadásában szerezték meg a vezetést, és a 89. percben még csak két góllal vezettek.
máj. 1
18:00
Férfi kézi: a Flensburg a Német Kupa-döntőt is elbukta (She)
Fekete hét ez a Flensburg férfi kézilabdacsapata számára, hiszen azután, hogy nem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, elbukta a Német Kupa hamburgi fináléját is. A Magdeburg másodszor hódította el a trófeát.
máj. 1
18:02
Tenisz: Békefi Bianka 10 ezer dolláros tornát nyert meg (She)
Békefi Bianka nyerte meg vasárnap a Győrben rendezett, 10 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női salakpályás tenisztornát.
máj. 1
18:15
La Liga: Barcelonában sem szakadt meg a Sevilla szériája (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulójában Felipe Caicedo 52. percben szerzett góljával tartotta otthon a három pontot az Espanyol a Sevilla ellen. Utóbbiak a nemzetközi kuparészvételért hajtanak, viszont tizennyolcadik idegenbeli fellépésükön a kilencedik vereségüket szenvedték el, és így továbbra is nyeretlenek.
máj. 1
18:17
MU: Van Gaal megrángatta egy riporter haját – videó (She)
Az 1–1-re végződő Manchester United–Leicester City angol bajnoki labdarúgó-mérkőzés után Louis van Gaal, az MU menedzsere a sajtótájékoztatón elég sajátos módon magyarázta el az újságíróknak, mi történt a pályán Marouane Fellaini és Robert Huth között.
máj. 1
18:33
Női BL: Jakabfi Zsanett készülhet a harmadik döntőjére! (She)
A Wolfsburg idegenben 1–0-ra kikapott a címvédő 1. FFC Frankfurttól a női Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, de az első meccsen aratott 4–0-s győzelemnek köszönhetően továbbjutott.
máj. 1
18:33
Cristiano Ronaldo újra edzésbe állt (Metropol)
A háromszoros aranylabdás támadó combsérülése miatt április 20-a óta nem lépett pályára.
máj. 1
18:35
Nagy Futam: tízezrek nézték meg a belvárosi bemutatót (She)
Tízezrek nézték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót.
máj. 1
18:51
Férfi kézi BL: hazai döntetlen után négyes döntőben a PSG (She)
A PSG jutott be utolsóként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, miután a negyeddöntő visszavágóján hazai pályán 32–32-es döntetlent játszott a PPD Zagrebbel.
máj. 1
18:53
PL: Ranieri 96 éves édesanyjával ebédel, lemarad a Chelsea–Spursről (She)
Claudio Ranieri, a Leicester City menedzsere a Manchester United elleni 1–1-et követően arról beszélt, hogy együttese kicsit rémültnek tűnt az első negyedórában, de nem aggódott a korai kapott gól miatt, mert tudta, együttese képes reagálni. Hozzátette, hogy nem azért mentek az Old Traffordra, hogy bajnoki címet ünnepeljenek, hanem hogy jól játszanak, és elégedett volt csapata…
máj. 1
19:09
Videó: majdnem tragédia lett a dunai repülős bemutatóból (She)
A Nagy Futam egyik mellékeseménye volt az a repülős bemutató, amelynek során három kisgép a Lánchíd alatt repült át. A mutatvány sikerült, de könnyen tragédiába fordulhatott volna a show. Az egyik gép ugyanis – aligha szándékosan – érintette a víztükröt.
máj. 1
19:09
Férfi kézilabda BL: a PSG a négyes döntőben (Metropol)
A párizsi együttes mellett az MVM Veszprém, a német THW Kiel, és a lengyel Kielce várja az elődöntő keddi sorsolását.
máj. 1
19:27
Ligue 1: eldőlt – már biztosan nem esik ki a Marseille (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 36. fordulójának vasárnapi mérkőzésén az Olympique Marseille Michy Batshuayi góljával 1–0-ra nyert az Angers otthonában, így már biztos, hogy nem zár az utolsó három helyen.
máj. 1
19:29
Evezés: tucatnyi magyar siker a Simády Béla-emlékversenyen (She)
Tizenkét számban magyar siker született az evezősök nemzetközi Simády Béla-emlékversenyén, amelyet szombaton és vasárnap rendeztek meg Szegeden.
máj. 1
19:45
PL: Mané sokkolta a Cityt, így nehéz lesz Madridban (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 36. fordulójában a triplázó Sadio Mané vezérletével a Southampton hazai környezetben valósággal lelépte a Manchester Cityt. Utóbbiak számára tehát kifejezetten rosszul sikerült a Real Madrid elleni BL-főpróba. Az elődöntő visszavágóján szerdán a spanyol fővárosban lép pályára Manuel Pellegrini együttese, amely hazai környezetben gól…
máj. 1
19:47
F1: Mostantól minden versenyen pontért megyünk – Alonso (She)
Bár azt szokás mondani, hogy a versenysportban egy nyertes van, és mindenki más vesztes, az Orosz Nagydíj után többen is elégedetten szállhattak ki autójukból. Nico Rosberg örömét nem kell magyarázni, de a Williams két rossz verseny után állt talpra, a McLaren két világbajnoka, valamint Kevin Magnussen idén először szerzett pontot, míg Romain Grosjean megint az év eleji önmagát idézte.
máj. 1
19:49
Női kézi MK: sorozatban 12. alkalommal a Győré a trófea (She)
A Győri Audi ETO KC nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, a szigetszentmiklósi döntőben 33–27-re legyőzve az Érdet.
máj. 1
20:03
Videó: Van Persie kegyetlenül becsapta a kapust (She)
Látványos gólt szerzett Robin van Persie, a Fenerbahce labdarúgója a Gaziantepspor elleni török bajnoki mérkőzésen.
máj. 1
20:21
Tenisz: Kohlschreiber, Almagro és Schwartzman tornát nyert (She)
A héten megrendezett salakpályás tenisztornák közül a münchenit Philipp Kohlschreiber, az isztambulit Diego Schwartzman, az estorilit pedig Nicolás Almagro nyerte meg.
máj. 1
20:21
A Győr nyerte meg a Magyar Kupát (Metropol)
A győriek a döntőben az Érd csapata ellen győztek, és ezzel a sikerrel beérték az örökrangsorban eddig egyedüli éllovas Vasast.
máj. 1
20:23
Kamion Eb: Kiss Norbert középes eredménye a szezonrajton (She)
A címvédő Kiss Norbert két hatodik és egy nyolcadik hellyel zárta a kamion Európa-bajnokság idei szezonnyitóját Ausztriában.
máj. 1
20:25
Videó: ha Ranierire hallgatnak a vezetők, megtartják Van Gaalt (She)
A Manchester United–Leicester City (1–1) angol bajnoki labdarúgó-mérkőzés után, ahogy az általában lenni szokott, a két menedzser megköszönte egymásnak a meccset. Ranieri olyat mondott Van Gaalnak, hogy ha hallották a Manchester United vezetői, minél hamarabb hosszabbítaniuk kellene a holland szakvezetővel.
máj. 1
20:27
Férfi kosárlabda: Hangáék kiütötték a San Sebastiánt (She)
A Laboral Kutxa kosárlabdacsapatának magyar vezére, Hanga Ádám impresszív első félidővel nyitott a San Sebastián elleni spanyol bajnokin, de végül inkább pihentette őt edzője a fontosabb meccsek előtt.
máj. 1
20:29
La Liga: menekül a Getafe, tart a Depor mélyrepülése (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulójában a Depor vendégeként nyert két góllal a Getafe. Utóbbi számára jól jött a kiesés ellen vívott csatában a megszerzett három pont, előbbi viszont gyenge periódusban van, és egyre inkább közel kerül a veszélyes zónához.
máj. 1
20:57
Videó: meccs közben akart meglógni a labdával, ráfázott (She)
Érdekes jelenetnek lehettek tanúi a nézők vasárnap a Reading–Preston North End (1–2) angol másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen. Egy szurkoló megkaparintotta a labdát a lelátón, majd azzal a lendülettel megpróbált kifutni vele a stadionból. Nem sikerült neki, de amúgy is csak poénnak tűnt az egész.
máj. 1
20:59
Rögbi: rangadót bukott az előző BK-kiírás két döntőse (She)
Az angol rögbibajnokságban (Aviva Premiership) egy fordulóval a zárás előtt elkeltek az elődöntős helyek. Az Exeter Chiefs erődemonstrációt tartva nagyon odapörkölt a szintén négy közé jutó Waspsnek. A Saracens otthon a félidőben még égett a 11. helyen szerénykedő Newcastle Falcons ellen, ám a szünet után fordított.
máj. 1
21:01
Asztalitenisz: a Celldömölk és a Szekszárd lett a bajnok (She)
A férfiaknál a Celldömölk megvédte címét, míg a nőknél a Szekszárd először nyerte meg az asztalitenisz Extraligát, amelynek négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezték meg Pécsen.
máj. 1
21:33
Női futball: gólzápor Münchenben, bajnok a Bayern (She)
A címvédő Bayern München hazai pályán 5–0-ra megverte a Bayer Leverkusent a német női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén, és egymást követő második évben nyerte meg a Bundesligát.
máj. 1
21:35
NBA: összeomlott a Charlotte, továbbjutott a Miami (She)
A Miami Heat 106–73-ra győzött hazai pályán a Charlotte Hornets ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében, a párharc hetedik mérkőzésén, ezzel továbbjutott.
máj. 1
21:37
Kézi: Szamoránsky gyermeket vár, májusban sem játszik (She)
Az elmúlt mérkőzéseken már nem volt pályán Szamoránsky Piroska, az FTC-Rail Cargo Hungaria 29 éves kézilabdázója. A Magyar Kupa négyes döntője után az is nyilvánosságra került, hogy miért nem: a beálló gyermeket vár, jelenleg a terhesség 12. hétében jár.
máj. 1
21:51
Eurofoci: sorozatban 11-edszer bajnok a Dinamo Zagreb (She)
Gyakorlatilag bebiztosította bajnoki címét a Red Bull Salzburg az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, miután a forduló rangadóján 2–0-ra nyert az Austria Wien otthonában.
máj. 1
21:53
Videó: a bíró nem csak a show-t lopta el Sadio Manétől (She)
Van egy íratlan szabály az angol labdarúgó-bajnokságokban, miszerint a mesterhármast elérő játékos a találkozó után megtarthatja a labdát. Sadio Mané három gólt szerzett a Southamptonban a Manchester City ellen, így a lefújás után magához vette a lasztit. Ekkor jött a játékvezető, Andre Marriner.
máj. 1
22:09
Torna vk: Böczögő 7., Dudás és Vecsernyés 8. Eszéken (She)
A magyar tornászok hetedik és nyolcadik helyeket gyűjtöttek be az eszéki világkupaverseny szerenkénti döntőinek második napján.
máj. 1
22:27
Bilbao: az angol klubikon után Maldini volt a második díjazott (She)
Az Athletic Bilbao labdarúgócsapata Paolo Maldinit jutalmazta meg másodjára a One Club Man díjjal, amelyet a baszk klub olyan kiválóságoknak ítél oda, akik profi pályafutásuk során csak egy egyesületet szolgáltak.
máj. 1
22:45
FTC: északi csatárt figyel Doll, dortmundiakat is néznek (She)
A magyar bajnok FTC labdarúgócsapata már a nyári erősítéseket tervezi: Kubatov Gábor, a zöld-fehérek elnöke az M4 Sport stúdiójában a tervekről és a kiszemeltekről is szót ejtett.
máj. 1
22:47
La Liga: a Villarreal vendégként lepte meg a Valenciát (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulójában a Villarreal kétgólos győzelmet aratott a Valencia vendégeként.
máj. 1
23:03
Serie A: Inter-zakó Rómában, megvannak a dobogósok (She)
A Lazio 2–0-s győzelmet aratott az Internazionale felett az olasz labdarúgó Serie A 36. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén, így eldőlt, hogy a vesztes Inter nem érhet oda a dobogóra.
máj. 1
23:18
NS: néha vannak szomorú győztesek is – hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2016. május 2. hétfő

máj. 2
0:12
NBA: a Warriors simán nyerte a Portland elleni első meccset (She)
A címvédő Golden State Warriors 118–106-ra nyert a Portland Trail Blazers ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, a Nyugati főcsoport elődöntőjének első mérkőzésén.
máj. 2
0:16
Hétfői sportműsor: Chelsea–Spurs, Lech–Legia döntő (She)
Angliában két érdekes futballmérkőzést is rendeznek hétfőn. Délután a legendák mérkőzésén korábbi angol és német válogatott labdarúgók (hazai oldalon például Darren Anderton, Teddy Sheringham, Steve McManaman, Paul Scholes és Sol Campbell) és hírességek lépnek pályára a Legendák mérkőzésén, este pedig a Premier League-ben a Chelsea a Tottenhamet fogadja. Ha a Tottenham nem nyer, bajnok a…
máj. 2
1:42
Sznúker-vb: maratoni csata, Selby vezet a döntőben (She)
Mark Selby 10–7-re vezet a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntőjének első napja után a kínai Ting Csün-huj (angolul Ding Junhui) ellen. Az egyik fél 18. nyert frémjéig tartó összecsapás hétfő délután folytatódik.
máj. 2
7:03
NBA: klubtörténeti sikert aratott a Toronto Raptors (She)
A 30 pontot szerző DeMar DeRozan vezérletével a Toronto Raptors hazai pályán 89–84-re legyőzte az Indiana Pacerst hétfőre virradóra, és 4–3-as összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjébe.
máj. 2
7:39
NHL: fontos születésnapi gól a hosszúra nyúlt ráadásban (She)
A San Jose Sharks hazai jégen másodszor is legyőzte a Nashville Predatorst, a St. Louis Blues hosszabbításban kiharcolt sikerrel egyenlített a Dallas Stars ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoport-elődöntőjének vasárnapi játéknapján.
máj. 2
7:57
Hét vb-újonc utazhat (Metropol)
Két 3-2-es vereséggel zárta világbajnoki felkészülését a magyar férfiválogatott, mégis kijárt az ünneplés pénteken és szombaton is a csapatnak a budai Tüskecsarnokban.
máj. 2
8:15
Újra a négy között (Metropol)
A magyar bajnok 59-56-os összesítéssel jutott el a május végi, kölni Final Fourba.
máj. 2
8:51
MLS: orvosi vizsgálatra érkezik az NB I-es középpályás (She)
Az MTK-tól a Chicago Fire-höz tartó szenegáli Khaly Iyane Thiam kedden orvosi vizsgálaton vesz részt az amerikai profi ligában (MLS) szereplő csapatnál.
máj. 2
8:53
Atlétika: a világcsúcs a cél a balatonfüredi ultramaratonon (She)
A világcsúcs megjavítása a cél a Balatonfüreden szerdán kezdődő hatnapos ultramaratoni futóversenyen.

Keresés