Peking 2008 - Kézilabda

Párizs 2024 - Lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál
2024 április 25.   HírTV
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján.
Újabb magyar kézilabdás siker, 44 éve nem történt ilyen
2024 április 25.   Sportal
A férfi és a női kézilabda-válogatott mellett lesz magyar bírópáros is az olimpián - írja a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja. A Bíró Ádám-Kiss Olivér kettős küldést kapott az ötkarikás játékokra.
24 év után lesz magyar játékvezető-páros az olimpiai kézitornán
2024 április 25.   m4sport.hu
A női kézilabda-világbajnokság után újabb nemzetközi feladatot kapott a Bíró Ádám–Kiss Olivér játékvezető kettős.
Kihagyja az olimpiát a magyar válogatott csoportriválisának klasszisa
2024 április 25.   Sportal
Nem lép pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott ellen az olimpián Göran Johannessen, a norvégok sztárja, miután Achilles-ín-szakadást szenvedett klubja, a Kolstad hétfői edzésén - számolt be a hírről a norvég csapat honlapja.
Chema Rodríguez kihirdette keretét a vb-selejtezőre
2024 április 24.   Sportal
A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára.
Chema nem változtatott: az olimpiát kivívó keret nézhet szembe Litvániával a vb-selejtezőben
2024 április 24.   m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára.
A 8 kézilabdás nemzet, amelynek férfi és női vonalon is hatalmas éve lehet az olimpiai kvótával
2024 április 21.   Büntető.com
Párizs sok szempontból mérföldkő a kézilabdázás történetében. Miután a férfiaknál összeállt minden idők legerősebb olimpiai mezőnye, a női kvalifikáció úgy alakult, hogy szinte kivétel nélkül ugyanazok az európai országok jutottak kvótához, mint a másik nemnél. A legsikeresebb nemzetek többségénél is újszerű jelenség, hogy a két felnőttválogatott e
Férfi kézilabda Európa-kupa - Az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén
2024 április 20.   Infostart
A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olimpiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.
A magyar válogatott kulcsembere szerint az olimpián bármilyen magasan lehet a mérce
2024 április 20.   Sportal
Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak - írta az Mti.
Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak
2024 április 20.   m4sport.hu
Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak.
A magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta, miben fejlődött a legtöbbet a csapat
2024 április 20.   Sportal
Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években.
Golovin Vlagyimir: több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott
2024 április 20.   Infostart
A szövetségi kapitány szerint felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években.
Most nagyon jó csapatunk van, de azt fel kellett építeni – Golovin a női kéziválogatott fejlődéséről
2024 április 20.   m4sport.hu
Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években.
Magyarországon az akadémiai rendszer jól működik
2024 április 19.   Sportal
Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (Neka) ügyvezetője szerint a sportágban az akadémiai rendszer országszerte jól működik, ezt bizonyítja az is, hogy a magyar férfi és női válogatott is kijutott a párizsi olimpiára.
Ilyés Ferenc ezt tanácsolja a leendő olimpikon kézilabdázóknak
2024 április 19.   Infostart
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a férfiak nehezebb, a nők könnyebb sorsolást kaptak a párizsi olimpiára, de mindkét együttest képesnek tartja a továbbjutásra.
Mennél szurkolni? Pofátlanul túlárazzák a jegyeket a párizsi olimpián
2024 április 19.   Ripost
A női és férfi kézilabda-válogatottunk is pályára lép a párizsi olimpián.
Golovin Vlagyimir: szerencsés sorsolást kaptunk, tovább akarunk jutni a csoportból Párizsban
2024 április 19.   Infostart
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint kedvezhet nekik az időbeosztás és az ellenfelek sorrendje is az ötkarikás játékokon. Golovin Vlagyimir arról is beszélt az InfoRádióban, hogy megpróbálnak minél több mérkőzést leszervezni a négy és fél hetes olimpiai felkészülésre.
Olimpia, Debrecen és a svédek - a sorsolásokról Győri-Lukács Viktóriával és Golovin Vlagyimirrel a 40X20 podcastban
2024 április 18.   m4sport.hu
Kedden kisorsolták a női és a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjait, csütörtökön Bécsben pedig a 2024-es, részben magyar rendezésű női Eb kvartettjeire is fény derült. Utóbbi sorsoláson Győri-Lukács Viktória is főszereplő volt, ő húzta a csoportunkba Észak-Macedóniát - de ott lesz még Törökország is és Svédország is, amely Golovin Vlagyim
Olimpiai sorsolás: a férfiaknál az erősebb, a nőknél a gyengébb csoportnak örülhetünk kézilabdában
2024 április 17.   Büntető.com
Férfiválogatottunk az olimpia mindkét csúcsfavoritjával megmérkőzik majd a párizsi csoportmeccseken, női válogatottunk csak az egyikkel. A férfiakra nehéz, a hölgyekre könnyebb sorozat vár a játékok első hetében, de paradox módon mindkettő nagy lehetőséget jelent a folytatásra nézve.
Golovin Vlagyimir szerint az olimpiai selejtezőn mutatott játékra építhet a női kéziválogatott Párizsban
2024 április 17.   m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir szerint a múlt heti, debreceni ötkarikás selejtezőtornán mutatott játékra lehet építeni a párizsi olimpiáig.