Külföldi hírek - Friss hírek

17:30 Nekünk kevésbé fáj a német növekedési lassulás? (Propeller)
Londoni pénzügyi elemzők szerint a közép-európai EU-gazdaságok az utóbbi hónapokban ellenállóképesnek bizonyultak a német gazdaság növekedésének lassulásával szemben, bár az országcsoporton belül jelentősek a strukturális eltérések ebből a szempontból. A Bank of America-Merrill Lynch globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni kutatási részlege
17:24 Le Pen, Wilders és Okamura korlátozná az EU jogköreit (Propeller)
Korlátozni kell az Európai Unió jogköreit, a nemzetállamok szerepét pedig meg kell erősíteni az európai politikában – állapodott meg Tomio Okamura, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) elnöke, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője és Geert Wilders, holland Szabadságpárt elnöke csütörtöki prágai tárgyalásain. Le Pen és
17:21 EP-választás: Le Pen, Wilders és Okamura korlátozná az EU jogköreit (Lokál)
Korlátozni kell az Európai Unió jogköreit, a nemzetállamok szerepét pedig meg kell erősíteni az európai politikában - állapodott meg Tomio Okamura, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) elnöke, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője és Geert Wilders, holland Szabadságpárt elnöke csütörtöki prágai tárgyalásain.
17:21 Politikai korrektség a pályán (Magyar Nemzet)
Az Angol Labdarúgó-szövetség többé nem biztosít alkoholtartalmú pezsgőt az FA-kupa győztesének, mert minden játékos vallási meggyőződését szeretnék tiszteletben tartani.
17:18 Lemondott a Srí Lanka-i védelmi minisztérium vezetője (HVG)
Hemasziri Fernando azután adta be felmondását, hogy a terrortámadás után az állam hivatalosan is elismerte, hogy hibás abban, hogy bizonyos hírszerzési információk birtokában nem cselekedtek.
17:12 Magyar útleveleket is szóba hozott Vlagyimir Putyin az észak-koreai diktátorral, Kim Dzsong Unnal folytatott tárgyalásán (168 Óra Online)
Megvalósítható a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszországi Vlagyivosztokban, a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel lefolytatott csütörtöki tárgyalásai után.
17:09 Porosenko a kisebbségi jogok tiszteletben tartását ígéri (Magyar Nemzet)
Azt állította, hogy szándékosan nem a választási kampány idején fogadták el a nyelvtörvényt. Megerősítette, hogy amint megkapja, aláírja azt.
17:03 Szijjártó Péter: Elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi (Magyar Nemzet)
Az ukrán parlament csütörtökön nagy többséggel – 278 szavazattal – fogadta el a nyelvtörvényként emlegetett, az ukrán mint államnyelv működésének biztosításáról szóló törvényjavaslatot.
17:03 Szijjártó: Elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény (hirado.hu)
A külügyminiszter szerint ez Porosenko szellemiségét idézi.
17:00 Erdélyben kérik vissza a Hír Tv műsorait (24.hu)
Marosvásárhelyen eddig 2500 aláírást gyűjtött az Erdélyi Magyar Néppárt. Az RMDSZ hasonló akciója május 26-áig tart.
17:00 Szijjártó: kihirdették a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt tender győztesét (HírTV)
A tervek szerint az év végén, 2020 elején kezdődhet a kivitelezési munka - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter Pekingben.
16:57 Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi (888)
Elfogadhatatlannak nevezte a csütörtökön megszavazott ukrán nyelvtörvényt Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának úgy nyilatkozott: a magyar nemzeti közösség jogait sértő törvény Petro Porosenko távozófélben lévő elnök szellemiségét idézi, aki magyarellenes politikát folytatott.
16:57 Az ukrán parlament elfogadta a sokat vitatott nyelvtörvényt (MaHu)
Az ukrán parlament elfogadta csütörtökön a nyelvtörvényként emlegetett törvényjavaslatot, amely ellen a közelmúltban hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát.
16:51 Szijjártó: Elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény (Lokál)
Elfogadhatatlannak nevezte a csütörtökön megszavazott ukrán nyelvtörvényt Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának úgy nyilatkozott: a magyar nemzeti közösség jogait sértő törvény Petro Porosenko távozófélben lévő elnök szellemiségét idézi, aki magyarellenes politikát folytatott.
16:48 Orbán Viktor különleges helyekről posztolt (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök Pekingben Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel tárgyalt, majd kétoldalú egyezményeket írtak alá. A magyar kormányfőt Hszi Csin-ping kínai elnök is fogadta.
16:45 Esz-Szíszi 2030-ig maradna (Magyar Nemzet)
Köszönetet mondott az egyiptomi népnek hazafiasságáért Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök, akinek népszavazáson hosszabbították meg a mandátumát.
16:39 Hatnapos vakáció Romániában (hirado.hu)
A bukaresti kormány pihenőnappal kötötte össze az ortodox húsvét négynapos ünnepét és a május elsejei munkaszüneti napot.
16:33 Szoros baráti kapcsolatot ápol Bulgária és Magyarország (Lokál)
Magyarország és Bulgária szorosan együttműködik a kereszténység védelmében és egy új közép-európai együttműködés kialakítása érdekében - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel.
16:33 A muszlimok miatt nem ünnepelhetnek mostantól pezsgővel az angol FA-kupa nyertesei (888)
A világ legrégebbi labdarúgó-versenysorozatának, az angol FA-kupának győztesei mostantól nem ünnepelhetnek többet pezsgővel, miután a muszlim focistákra való tekintettel az angol labdarúgó-szövetség (FA) az inkluzivitás jegyében betiltotta az évtizedek óta élő hagyományt.
16:27 Lemondott a védelmi minisztérium államtitkára Srí Lanká-n (Magyar Nemzet)
A 359 halálos áldozatot követelő merényletsorozatért felelősséget vállalva, Fernando benyújtotta lemondását a védelmi minisztérium tisztségét is betöltő Maithripala Sziriszena államfőnek.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: