Tudományos hírek - Friss hírek

18:12 Belehalt Mike Hughes laposföldhívő a kilövési kísérletébe (Hírstart)
Nem gondoltuk volna, hogy egy ilyen címmel kell indítanunk majd a mai hírszekciónkat, azonban tragikus módon belehalt Mike Hughes azon törekvéseiből, hogy házilag lövesse ki magát az égbe. A 64 éves fér...
17:45 Megtalálhatták Romulus sírját (24.hu)
A korabeli források alapján a Forum Romanum ezen részén alakították ki a nyughelyet.
16:30 Koronavírus: több helyen is fellobbant a járvány, Olaszországban is (Rakéta)
Kínában a számok alapján mintha csitulna a járvány, de sajnos a COVID-19 több helyen is megjelent a világban, és elkezdett terjedni.
16:06 Durva hőhullám az Antarktiszon: műholdképeken is látszik, mennyire felgyorsult az olvadás (Szeretlek Magyarország)
Nem az a baj, hogy ez történt, hanem hogy egyre gyakrabban fordul elő, és nincs elég idő visszafagyni a víznek.
15:06 Miért nem jártunk a Holdon közel fél évszázada? (Rakéta)
Nyilván mások is eltöprengenek, hogy miközben a farzsebünkben olyan készülékeket hordunk, melyek számítási kapacitása a múlt évezred végén is elképzelhetetlen lett volna, ám azokban az időkben mégis sikerült pár olyan történelmi, sorsfordító eredményt elérnie fajunknak, amelyekről korábban legfeljebb a mítoszok szóltak. Most viszont teljes a rádióc
14:18 Emberi csontokból épült falakat találtak Belgiumban (Hírstart)
A 15. századi maradványokból álló, páratlan leletbe a genti katedrális bővítésekor botlottak.
14:06 A rázva pirítás titkai, avagy hogyan készül a tökéletes sült rizs, a tudomány szerint? (Rakéta)
A tudósok elemezték a szakácsok főzés közben végzett mozgását, amelyet az étel levegőbe dobására használnak, hogy leleplezzék a tökéletes rázva pirított sült rizs titkát. (Sikerült.)
12:48 Ő mondta először: a vevőnek mindig igaza van (24.hu)
César Ritzet kirúgták első munkahelyéről, egy hotelből, méghozzá azzal, hogy nincs érzéke a dologhoz. Aztán ő lett a szállodások királya.
11:12 A harci kutyák vérében van az agresszió? (24.hu)
Halálig tartó harcra specializálta őket az ember, nincs mit csodálkozni azon, ha egyes egyedek ennek megfelelően viselkednek.
10:39 Bejutottuk a világ egyik legizgalmasabb helyére (24.hu)
Olyan dolgokat nézhettünk meg a genfi CERN-ben, amiket még az ott dolgozó fizikusok is csak nagyon ritkán láthatnak.
10:18 Magyar találmány forradalmasíthatja a jógát - Profi oktató egy gombnyomásra (Rakéta)
Amerikából jöttem, forradalmi újítást hoztam: akár ez is lehetne Ozsvald Eszter rövid bemutatkozója, aki a BME alagsori innovációs laboratóriumából egészen az USA-ig jutott, és feltalált egy műszert, ami alapjaiban megváltoztathatja a jövő jógaoktatását.
9:24 Nem is a szülők génjein múlik, milyen nemű gyerekeik születnek, 90 éve rosszul tudjuk (168 Óra Online)
A Queenslandi Egyetem tudósai bebizonyították, hogy nem a szülői gének határozzák meg az utódok nemét. A brit tudományos akadémia lapjának (Proceedings of the Royal Society B) aktuális számában megjelent tanulmány a témában végzett eddigi legátfogóbb kutatás.
9:06 Korunk egyik legnépszerűbb tudósa szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Marsról származunk (Rakéta)
Viszont legjobb esetben is még több mint egy évtizedet kell rá várnunk, hogy kiderüljön.
8:30 Amikor Castro forradalmárai elraboltak egy Forma-1-es világbajnokot (Múlt-kor)
„A férfinak automata pisztolya volt, és határozott hangon közölte velünk, hogy egy rossz mozdulat és végünk van” – a Forma-1 ötszörös, argentin világbajnoka Juan Manuel Fangio így emlékezett vissza elrablásának első pillanataira.
8:06 Lewis Pugh az első ember, aki átúszott az Antarktisz gleccsereinek jégtakarója alatt (Rakéta)
A brit hosszútávúszó, környezetvédelmi aktivista a világ figyelmét szeretné felhívni az egyre gyorsuló ütemben olvadó sarki jég problémájára.

2020. február 22. szombat

tegnap
20:57
Koronavírus: lehet-e vége a globalizáció korában? (Hírstart)
Ismét emelkedett a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában, de az egy napon belül jelentett gyógyultak száma továbbra is meghaladja az új betegekét. Közben Iránban két újabb halottja van a kórnak, és Dél-Koreában is ugrásszerűen emelkedett a fertőzöttek száma. Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára
tegnap
20:54
Koronavírus: lehet-e vége a globalizáció korában? (Infostart)
Ismét emelkedett a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában, de az egy napon belül jelentett gyógyultak száma továbbra is meghaladja az új betegekét. Közben Iránban két újabb halottja van a kórnak, és Dél-Koreában is ugrásszerűen emelkedett a fertőzöttek száma. Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára
tegnap
18:18
Belélegezhető oxigént találtak egy galaxisban - a gond csak az, hogy 581 millió fényévre van a Földtől (Szeretlek Magyarország)
Százszor annyi oxigén lehet a Markarian 231 nevű galaxisban, mint amennyi a sajátunkban van.
tegnap
15:18
A táplálkozás minősége a spermaszámra is kihat (Rakéta)
Egy új tanulmány szerint a nyugati típusú étkezés nem csak az agyat és a szívet károsítja, de a férfiak nemzőképességének sem tesz jót.
tegnap
14:57
Ez lehet a legkorábbi ismert fotó a vidéki Magyarországról (Hírstart)
Egy ismeretlen dagerrotípista 1845 körül úgy döntött, hogy nem csak hírességek és nevezetességek méltók a megörökítésre, hanem az egyszerű emberek is az utcán. Egy kutató most talált rá a képre egy francia archívumban.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: