Tudományos hírek - Friss hírek

17:21 Digitalizálná az agyát? Rendben, de előtte meg kell öljük (24.hu)
Agyakról akar biztonsági mentést készíteni egy amerikai startup, hogy aztán később virtuálisan újraéleszthesse azokat.
16:39 Föld Órája: ma este elsötétítés (Hírstart)
Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze - ahogy eddig megszokhattuk - március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását.
16:33 Erőteljes földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát (ma.hu)
A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű földrengés igen közel a felszínhez pattant ki.
16:15 Miért kell órát állítanunk? (24.hu)
Sokan úgy vélik, hogy az óraállítás hátterében energiatakarékossági megfontolások állnak. Valójában azonban egyéb előnyei is vannak a nyári időszámításnak.
12:24 Észre sem vesszük, mennyi energiát használunk (24.hu)
Csupán egy óra alatt Budapest és a lakosság összefogással bőven megtakaríthatnánk az egy főre jutó éves áramfogyasztási mennyiséget.
10:21 Durvuló szélsőségekről szólnak az új adatok (Infostart)
Új statisztikák bizonyítják, hogy gyakrabban fordulnak elő szélsőséges időjárási események az utóbbi 36 évben, mint korábban. Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) legújabb jelentése erről szól.
9:41 Kényszer szülte a német sörtisztasági törvényt (24.hu)
A német sörök büszkén viselik a feliratot, miszerint megfelelnek a szigorú szabályoknak, holott annak célja nem az ital minőségének javítása volt.
9:39 A márciusi télben megfagynak a fiókák? (24.hu)
Általában nem kell félteni madarainkat a hirtelen jött fagytól, de nyilvánvalóan vannak és lesznek áldozatok: valószínűleg az első fecskék, de aggódunk egy sasfiókáért is.
8:33 Arc nélküli varangy mászott elő a földből (24.hu)
Hiányoznak a szemei, az orra, eltűnt az álkapcsa, az egészben mégis az lélegzetelállító, hogy sebei begyógyultak, az állat élve mászott elő búvóhelyéről.
0:39 Idegen csillagrendszerek bolygóinak légkörét vizsgálhatja az ARIEL űrmisszió (ma.hu)
A bolygórendszerek keletkezésének és fejlődésének alapkérdéseit vizsgáló ARIEL (Atmospheric Remote-Sensing Infrared Exoplanet Large-survey) missziót választotta az Európai Űrügynökség a következő M-osztályú - vagyis önálló, nagyjából félmilliárd eurós költségplafonnal rendelkező - tudományos küldetésének.

2018. március 23. péntek

tegnap
18:51
FM: digitális technológiákkal növelhető az élelmiszergazdaság termelése (Hírstart)
A magyar élelmiszergazdaságban a jelenleginél 60 százalékkal nagyobb termelési potenciál rejlik, amit digitális technológiák alkalmazásával lehetne kihasználni - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Nagykátán, az I. PREGA START konferencián.
tegnap
17:44
Átok, igézet, szerencsétlenség: misztikus erővel bír a „gonosz szeme” (Múlt-kor)
Tényleg elég egy rosszindulatú pillantás, és évekre rajtunk maradhat az átok? Vajon a szőke hajú és kék szemű emberek valóban mágikus erővel rendelkeznek? A gonosz szemének feltételezett létezése évezredek óta foglalkoztatja ez emberi képzeletet. A negatív erő ellen a görögök például kék amulettel védekeztek, de a szimbólum ma is sok helyütt megtalálható.
tegnap
17:42
Sir John Franklin expedíciója az AMC-n (Múlt-kor)
A Múlt-kor már többször beszámolt Sir John Franklin expedíciójáról, amelyet 1845-ben az északnyugati átjáró felkutatására indított egy 128 fős legénység kíséretében.
tegnap
17:15
Több ezer tonnányi műanyag hulladék lebeg a Csendes-óceánon (Hírstart)
A kisebb-nagyobb műanyag szemétdarabokat magába foglaló, már-már összefüggő szemét Kalifornia és Hawaii között terül el.
tegnap
17:09
Először látták élve a ritka mélytengeri halat (24.hu)
Az élőlényt 2600 méteres mélységben figyelték meg.
tegnap
17:06
Több ezer tonnányi műanyag hulladék lebeg a Csendes-óceánon (Híradó)
A kisebb-nagyobb műanyag szemétdarabokat magába foglaló, már-már összefüggő szemét Kalifornia és Hawaii között terül el.
tegnap
16:39
Egy késve letett eskü miatt irtottak ki három falut a király katonái Skóciában (Múlt-kor)
Egy 17. századi skót klánvezér számára egy határidő elmulasztása végzetes volt. Miután nem sikerült időben hűséget esküdnie a királynak, katonák ölték meg családjával együtt. A MacDonald klán tagjai közül több tucat férfit, nőt és gyermeket öltek meg.
tegnap
16:06
Vacsorázz a Föld jövőjéért (Híradó)
Tölts el egy gyertyafényes vacsorát fenntartható vendéglátóhelyeken!
tegnap
15:51
Leleplezték az ufónak hitt chilei múmiát (Hírstart)
Az apró idegen lénynek tulajdonított 15 centis csontvázról kiderült, hogy teljesen emberi.
tegnap
15:36
Boy, a boszorkánykutya – egy félresikerült tréfa állhatott a népszerű angol legenda hátterében (Múlt-kor)
Az angol polgárháború egyik legjelentősebb figurája Pfalzi Rupert herceg volt. A „gavallér” oldal egyik rettegett parancsnoka volt, akiről úgy hitték, varázsereje miatt legyőzhetetlen. Boy („fiú”) nevű kutyájáról azt gondolták, boszorkány, de a jelek szerint egy vicc áll a legenda hátterében.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: