Tudományos hírek - Friss hírek

13:57 A túlsúlyos betegeknél nagy a kockázata a súlyosabb lefolyásnak (Hírstart)
Annak is nagyobb a valószínűsége, hogy oxigénpótlásra vagy lélegeztetésre szorulnak, szemben az egészséges súlyú betegekkel.
13:54 Egy éven belül harmadik oltás kellhet a Pfizerből (24.hu)
Jelenleg senki nem tudja, mennyi ideig véd pontosan a vakcina a vírus ellen.
13:21 Varró László: „Amikor az én napelemem termel, a szomszéd elektromos autója tölt” (Szeretlek Magyarország)
A Nemzetközi Energiaügynökség vezető közgazdásza szerint a klímacélok eléréséhez új hozzááláásra lesz szükség, és számolni kell az atomenergiával is.
13:21 Ennyi Tyrannosaurus rex élhetett a Földön (24.hu)
Ha a T. rexből csak 2,5 millió élt volna – és nem 2,5 milliárd -, valószínűleg soha nem tudtuk volna meg, hogy valaha is léteztek.
12:39 A Pfizer szerint harmadik adagra is szükségük lehet az oltottaknak (Demokrata)
A Pfizer vezérigazgatója szerint lehetséges, hogy az embereknek majd minden évben be kell oltatniuk magukat a vírus ellen.
12:18 Vérrögök: veszélyesebb a Covid, mint az oltás (24.hu)
Az mRNS-vakcináknál is talált eseteket a kutatás, bár arra még nem készült vizsgálat, hogy összefüggenek-e az oltással.
12:03 Miért nem a gazdagok fizetnek a klímaváltozásért, ha egyszer az ő környezetszennyezésük a legkárosabb? (Hírstart)
Vajon a technológiai fejlődéssel vagy az önmérséklettel kerülhetjük el a Földet fenyegető klímakatasztrófát? Egy új jelentés szerint a gazdagoknak nagyobb részt kéne vállalniuk a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséből. Ennek az életmódváltás lehet az egyik legjobb módja.
11:45 Koronavírus: ezért egyre több a beteg gyerek (24.hu)
A koronavírus angol változata annyira stabil, hogy a gyerekek gyors immunválasza nem tudja elsöpörni, mint az „eredeti”, vuhani változatot.
11:39 A WHO ismét állást foglalt az AstraZeneca vakcinája mellett (Hírstart)
Az Egészségügyi Világszervezet védelmébe vette a vakcinát, melynek használatát több országban felfüggesztették a tromboembóliás esetek miatt.
11:15 A túlsúlyos betegeknél nagy a kockázata a súlyosabb lefolyásnak (Demokrata)
Annak is nagyobb a valószínűsége, hogy oxigénpótlásra vagy lélegeztetésre szorulnak, szemben az egészséges súlyú betegekkel.
10:39 Az elit életmódváltása nélkül esélytelen a klímaváltozás megfékezése (Hírstart)
A legtehetősebb 5 százalék felelős a károsanyag-kibocsátás harmadáért.
10:39 Nincs hatása a klímára a karibi vulkánkitörésnek (24.hu)
Ha a kitörések folytatódnak és a kén-dioxid nagyobb mennyiségben a légkör magasabb rétegeibe kerül, nem kizárt átmeneti lehűlés sem.
10:33 Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit (Hírstart)
A dúsgazdag emberek radikális életmódváltására is szükség van a klímaváltozás megfékezéséhez – figyelmeztetnek brit szakemberek egy friss jelentésben, amely szerint a legvagyonosabb 1 százalék kétszerannyi szén-dioxidot termel, mint a legszegényebb 50 százalék együttvéve.
10:15 Hány tonna meteorit hullik a Földre évente? (Hírstart)
Mikrometeoritok, vagyis néhány tized- vagy századmilliméter nagyságú meteoritok mindig is hulltak bolygónk felszínére, de a pontos mennyiségüket eddig nem vizsgálták közvetlen mérésekkel.
10:06 Összetett pajzs véd minket (24.hu)
Immunrendszerünk hatékony pajzsként véd minket a kórokozóktól, de csak akkor, ha a lehetőségekhez képest optimálisan működik. Életmódunkkal és táplálkozásunkkal jelentősen rombolhatjuk az erejét, ám némi odafigyeléssel és segítséggel épp ezen eszközökkel segíthetjük is.
9:57 New Shepard: sikeres próba (Hírstart)
A Blue Origin űrugrásokra készülő járművének tesztje már közvetlenül az utasokkal történő repülések előkészítését szolgálta. De azokra még mindig nincs pontos kezdési időpont.
9:45 Sikeresen elrajtolt a Blue Origin új New Shepard küldetése (Hírstart)
A Blue Origin piacra dobta és leszállította az újrafelhasználható szuborbitális rakéta- és kapszularendszerének, a New Shepardnek mindkét elemét, a tesztre pedig a vállalat Launch Site One tesztközpontjában, Nyugat-Texasban került sor. Ez volt a New Shepard program 15. indítása, innen az NS-15 missziónév. A vállalat szerint
9:33 Két és fél milliárd Tyrannosaurus rex élhetett a Földön (Hírstart)
A Kaliforniai Egyetem kutatói szerint nem lehet biztosat tudni, de az összes valaha élt Tyrannosaurus rex száma minimálisan 140 millió, maximálisan 42 milliárd volt.
8:45 Milyen veszélyekkel járhat, ha az óceánba eresztik a fukusimai atomerőmű vizét? (Hírstart)
Japán arra készül, hogy több mint egy millió tonna kezelt radioaktív vizet enged a Csendes-óceánba. A terv éles vitákat váltott ki világszerte.
7:09 Milyen veszélyekkel járhat, ha az óceánba eresztik a fukusimai atomerőmű vizét? (Szeretlek Magyarország)
Japán arra készül, hogy több mint egymillió tonna kezelt radioaktív vizet enged a Csendes-óceánba. A terv éles vitákat váltott ki világszerte.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: