IT hírek - Friss hírek

11:36 Tavasszal érkezhetnek a Samsung 90 Hz-es OLED paneljeivel szerelt notebookok (Hírstart)
A gyártó állítása szerint új megjelenítőik hasonló élményt nyújtanak majd, mint egy 120 Hz-es LCD panel.
11:08 Vége lehet a guglizásnak, fenyeget a Google (Hírstart)
A Google tulajdonosa a kölcsönös fenyegetésig fajuló vitába keveredett az ausztrál kormánnyal, miután olyan törvényt készítenek elő a kontinensnyi országban, amely alapján fizetnie kellene a helyi médiacégeknek a keresőjén megjelenő tartalmakért.
11:06 A Google azzal fenyeget, hogy kivonul Ausztráliából, ha életbe lép az új médiatörvény (Hírstart)
Vissza kellene adniuk valamennyit a híroldalaktól elcsaklizott hirdetési bevételekből, de szerintük az internet nem így működik.
11:03 PC-re is jön a Google Naptár hasznos funkciója (24.hu)
Internet nélkül is hozzáférhetők lesznek a bejegyzéseink.
10:42 Most ingyen kapod a Windows 10-et az Office mellé (GSMring)
Az operációs rendszer minden számítógépen elengedhetetlen kellék. A Windows 10 dobozos verziója több tízezer forint is lehet, de ha csak szoftverkulcsot vásárolsz fillérekből megúszhatod. A Godeal24.com új promóciójában pedig akár ingyen is megkaphatod a Microsoft rendszerét.  A tanuláshoz és a munkához Office programcsomagra mindenkinek szüksége v
10:36 Masszív leak a Sony Xperia 10 III-mal kapcsolatban (Hírstart)
Az Onleaks igencska kitett magáért a Sony új középkategóriásával kapcsolatban. Idén érkeznek a "mark three" modellek.
10:30 Kipukkant a Google internetes lufija (Bitport)
Bár nemrég még úgy tűnt, hogy az óriási hőlégballonokról szórt net kezd üzletileg is életképes formát ölteni, mégis bezár a Loon.
10:14 Pico: Saját mikrokontrolleren alapuló lapot adott ki a Raspberry Pi (Hírstart)
A Raspberry Pi Foundation csütörtökön jelentette be, hogy újabb, minden eddiginél kisebb és olcsóbb termékkel bővíti kínálatát. Az új Raspberry Pi Pico az alapítvány saját fejlesztésű RP2040 mikrokontrollerére épül, és elsősorban a nagyobb Raspberry Pi-ket kiegészítő modulok fejlesztését egyszerűsítheti majd jelentős mértékben.
10:12 Vigyázzon: csalók üzennek az ALDI nevében (Hírstart)
Ismét a népszerű diszkontlánc nevével élnek vissza bűnözők.
10:00 Renderképeken a Sony Xperia 10 III (Hírstart)
Hamarosan jön a japán vállalat középkategóriás Xperia 10 sorozatának legújabb tagja.
9:45 Vége lehet a guglizásnak, fenyeget a Google (Napi)
A Google tulajdonosa a kölcsönös fenyegetésig fajuló vitába keveredett az ausztrál kormánnyal, miután olyan törvényt készítenek elő a kontinensnyi országban, amely alapján fizetnie kellene a helyi médiacégeknek a keresőjén megjelenő tartalmakért.
9:24 Vigyázzon: csalók üzennek az ALDI nevében (24.hu)
Ismét a népszerű diszkontlánc nevével élnek vissza bűnözők.
8:54 A koronavírus miatti lezárások gátolják a technológiai területen dolgozó nők szakmai előmenetelét (Hírstart)
A Kaspersky adatai szerint a technológiai területen dolgozó nők csaknem fele úgy véli, hogy a COVID-19 világjárvány hátráltatta szakmai előmenetelét, miközben ugyanekkora arányban gondolják azt, hogy a hőn áhított nemek közötti egyenlőség nagyobb valószínűséggel érhető el távmunka keretei között. Bár volt egy olyan elképzelés, hogy a lezárások alat
8:33 Méretes büntetést róttak a játékforgalmazókra (Napi)
Több ismert számítógépes játékot forgalmazó és kiadó vállalatra rótt ki majdnem 8 millió euró bírságot az Európai Unió, amiért korlátozták a határon átnyúló kereskedelmet.
8:06 A blockchain végleg beakaszt az óratekerő autóneppereknek (Bitport)
A Ford és a BMW blokklánc-technológiára épülő "születési anyakönyvi kivonattal" adná az autóit, amiben minden adat rögzül.
7:42 A járvány felerősítette az antiszemitizmust az online térben (Mínuszos)
A járvány idején felerősödött az online térben az antiszemitizmus, elszaporodtak a hátrányos megkülönböztetési esetek, ezért konkrét eszközökre van szükség, hogy megvédjük a társadalmat ezektől a veszélyektől – jelentette ki Bogdan Aurescu román külügyminiszter. A román diplomácia vezetője a zsidók ellen 1941-ben elkövetett bukaresti pogrom 80. évf
7:42 A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért (Hírstart)
A Google a mai napon meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza . A Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázat során kiválasztott magyarországi
7:36 A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért (Hírstart)
Indul a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge: a Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázat során kiválasztott magyarországi, valamint további tíz ország kedvezményezettei között.
6:36 Nagy gyártó int be az okostelefon-piacnak (Hírstart)
Évek óta veszteséget termel a dél-koreai LG mobilos részlege, de eddig kitartott a gyártás mellett. Egy belsőlevelezés alapján viszont úgy tűnik, hamarosan kiléphetnek a piacról.
6:12 Nagy gyártó int be az okostelefon-piacnak (Hírstart)
Évek óta veszteséget termel a dél-koreai LG mobilos részlege, de eddig kitartott a gyártás mellett. Egy belsőlevelezés alapján viszont úgy tűnik, hamarosan kiléphetnek a piacról.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: