Külföldi hírek - Friss hírek

21:36 Lengyel választások – Exit poll: a kormányzó Jog és Igazságosság áll nyerésre a helyhatósági választásokon (Propeller)
A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt áll nyerésre országos szinten a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulójában, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak – derül ki a szavazófülkéket elhagyók körében végzett felmérésből. Fotó: Janek SKARZYNSKI / AFP Az exit poll sz
21:36 A kormányzó Jog és Igazságosság áll nyerésre a lengyel helyhatósági választásokon (Magyar Idők)
A részvételi arány 51,3 százalékos volt, ami rekord magas eredmény a rendszerváltás utáni helyhatósági választások történetében.
21:30 Fegyverrel ijesztgette a tanárát egy 15 éves diák (Propeller)
Fegyverrel ijesztgette tanárát egy 15 éves diák Párizsban. Bár csak viccnek szánta, mégis komoly büntetés várhat rá. Fotó: Pixabay.com A Daily Mail írása szerint börtönbüntetésre számíthat az a 15 éves francia fiú, aki fegyvert tartott tanára fejéhez, s úgy tett, mintha ki akarná végezni őt. A meg nem nevezett tinédzser a rettenetes incidens után
21:27 Exit poll: Kaczynskiék állnak nyerésre (888)
A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt áll nyerésre országos szinten a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulójában, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak.
21:27 Iszlamista támadások gátolják az ebola megfékezését (HírTV)
Többen meghaltak összecsapásokban a Kongói DK keleti, ebola megbetegedések sújtotta övezetében.
21:24 Exit poll: A Jog és Igazságosság párt áll nyerésre Lengyelországban (Híradó)
A szavazatok 32,3 százalékát nyerte el.
21:21 35 éves lett az óriás popsi királynője (Hírstart)
A pucsítás királynőjének tartott amerikai modell, Amber Rose vasárnap lépte át a fiatalság utolsó évének tekintett 35-öt, de biztosra vehetjük, a következő öt-tíz évben is kipakolja majd a kuffert. Fotó: Chelsea Guglielmino / Getty Images Nyíltan vállalom a szexualitásomat – hangoztatta korábban a rapsztár Wiz Khalifa (31) volt felesége a férfiak
21:06 Németország leállítja a Rijádnak szánt fegyvereladásokat (Híradó)
Merkel közölte, a szaúdi vezetésnek sürgősen tisztáznia kell a történteket.
21:03 Muszlimok és keresztények csaptak össze – sokan meghaltak (Infostart)
Legkevesebb 55 ember vesztette életét a közép-nigériai Kaduna szövetségi tagállamban keresztények és muszlimok összecsapásaiban - közölte vasárnap egy névtelenséget kérő kormánytisztségviselő.
20:57 Horrorba illő vonatbaleset (HírTV)
Nagy sebességű vonat siklott ki Tajvanon.
20:45 Hamarosan eléri az USA határait a brutális méretű migránskaraván (888)
Már több mint ötezren vannak.
20:42 Merkel: Németország leállítja a Szaúd-Arábiának szánt fegyvereladásokat (444)
Angela Merkel szerint a szaúdi vezetésnek sürgősen tisztáznia kell a Dzsamál Hasogdzsival történteket, és az elkövetőeket felelősségre kell vonnia.
20:39 Merkel bekeményít: itt az első pofon a szaúdi újságíró halála ügyében (HVG)
Nem civilek bombázása, gyerekek halála, hanem egy újságíró feltételezett brutális kivégzése adta meg a lökést Németországnak, hogy leállítsa a szaúdi fegyverexportját.
20:21 Lengyelországban helyhatósági választásokat tartanak (HírTV)
A kampány egyik fő témája Lengyelországban is a migráció.
20:09 Szovjetisztán, azaz a hely, ahol börtön jár egy rossz toalettpapír-választásért (168 Óra Online)
Földgáztartalékait tekintve Türkmenisztán a negyedik helyet foglalja el a világon, és a földkerekség második legnagyobb kitermelése is itt folyik. A szovjet utódállam azonban nemcsak Türkménbasi 2006-os haláláig viselte magán egy személykultusz nyomait, a mai államelnök is „érdekes” jellemvonásokat mutat.
20:03 Összecsaptak a keresztények és a muszlimok (Hírstart)
Legkevesebb 55 ember vesztette életét a közép-nigériai Kaduna szövetségi tagállamban keresztények és muszlimok összecsapásaiban - közölte vasárnap egy névtelenséget kérő kormánytisztviselő.
20:03 Szovjetisztán, azaz egy hely, ahol börtön jár egy rossz toalettpapír-választásért (168 Óra Online)
Földgáztartalékait tekintve Türkmenisztán a negyedik helyet foglalja el a világon, és a földkerekség második legnagyobb kitermelése is itt folyik. A szovjet utódállam azonban nemcsak Türkménbasi 2006-os haláláig viselte magán egy személykultusz nyomait, a mai államelnök is „érdekes” jellemvonásokat mutat.
19:39 Moszkva: Nagyon veszélyes lépést tett Trump (Hírstart)
Az orosz külügy szerint veszélyes lépés az INF-szerződés felmondása.
19:36 Kilép az Lmp-ből a párt egyetlen Ep-képviselője (444)
Meszerics Tamás azt írta az elnökségnek, hogy az LMP „az elmúlt időszakban jelentősebb politikai vita nélkül új stratégiai irányba állt, és emellett utolsó döntéseivel olyan komoly politikai kockázatot vállalt, amit nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt”.
19:27 Piaci perlekedésből vallási összecsapás (HírTV)
Több, mint ötvenen vesztették életüket Nigériában keresztények és muszlimok összecsapásaiban.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: