Külföldi hírek - Friss hírek

16:57 Folyamatosan növekszik Törökország balkáni befolyása (Híradó)
Finom iróniával számol be a bosznia-hercegovinai Slobodna Bosna hírportál a minapi török–szerb elnöki találkozóról.
16:51 Berlinből hosszú még az út Jamaicáig (Magyar Idők)
A német kancellár számára kellemetlen alsó-szászországi választások után lendületet vesznek a koalíciós tárgyalások, amelyeken Angela Merkel hetekig elhúzódó egyeztetésekre számít. A várható koalíciós partner, a liberálisok vezetője egy tegnapi interjúban figyelmeztetett: Németországnak új migrációs szabályozásra van szüksége, hogy egy esetleges új
16:51 McKayla Maroney állítja, évekig molesztálta az olimpiai csapat orvosa (444)
A férfi ellen több mint 140 nő fogalmazott meg eddig hasonló vádakat.
16:51 „Megtisztítjuk a pártot” – Indul a tisztogatás Kínában? (ATV)
„Határozott elszántsággal, erős bizalommal, és elég erővel rendelkezünk, hogy legyőzzük a Tajvan függetlenségét célzó összeesküvés bármely formáját.” Egyebek mellett ezt mondta a Kínai Kommunista Párt 19. kongresszusának megnyitóján a kínai elnök. Beszédében Szi Csin-ping a korrupció elleni harcról és a hazájával kapcsolatos jövő-képéről is beszélt
16:39 Grezsa István: Magyarország kész a gazdasági együttműködésre Ukrajnával (Magyar Idők)
Magyarország továbbra is kész a folyamatos, komoly gazdasági együttműködésre Ukrajnával, ha az stabil, bizalmi politikai kapcsolatokon alapul – jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa szerdán Ungváron.
16:39 "Remélem, megvan még a házam" - Helyszíni riport Irakból (ATV)
Ezrével menekülnek a kurdok az iraki Kirkukból, miután az iraki hadsereg behatolt a városba és sok helyen átvették az irányítást. Az utóbbi két évben, miután kiűzték az Iszlám Állam terroristáit, a kurd pesmerga erők ellenőrizték a várost, de most úgy döntött az iraki vezetés, hogy a kurd függetlenségi szavazás miatt visszaveszik a város irányításá
16:39 A Nemzetközi Törvényszék november 22-én hirdet ítéletet Ratko Mladic ügyében (ma.hu)
November 22-én hirdet ítéletet a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) Ratko Mladic egykori boszniai szerb hadseregparancsnok ügyében, akit háborús bűnök elkövetésével vádolnak.
16:36 Ingatlanmutyi - Hullanak a fejek a Feneketlen-tavi botrány után (Népszava)
Eltávolították a felső vezetőket a korábbi tulajdonostól, Lázár János pedig vizsgálatot indított.
16:33 Micsoda sokk: Clinton nem indul 2020-ban (888)
A volt first lady és a Demokrata Párt korábbi elnökjelöltje közleményben szögezte le, hogy nem fog indulni a 2020-as választásokon - de természetesen Donald Trump kritizálásáról nem óhajt lemondani.
16:27 Totális állami kontrol tombol a neten Kínában (HVG)
Totális kontroll dívik a neten Kínában, gyakorlatilag lehetetlen elbújni a neten az új vonatkozó törvény előírásai miatt.
16:15 Magyar helyett brit központba költözteti brit jártait a Wizz Air (Napi)
A Wizz Air benyújtotta brit üzemelési engedélyre vonatkozó kérelmét - közölte a légitársaság a honlapján. 2018 márciusában indítanák el első brit járataikat.
16:03 Pókot akart irtani, felgyújtotta a házat (ma.hu)
Forrasztólámpával próbálta megölni a pókot, nagyon rossz vége lett.
15:57 Kormánypártok: George S. be fog lépni a magyar választási kampányba (Magyar Idők)
A kormánypártok arra számítanak, hogy Soros György, illetve alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba.
15:51 Hatalmas barlangra bukkantak a Holdon (Hírstart)
Egy csaknem 50 kilométer hosszan futó barlangot fedeztek fel a Hold felszíne alatt a japán űrkutatási hivatal tudósai az égitest körül keringő Kaguja japán űrszonda adatainak elemzése révén.
15:45 Melyik megapolisz a legveszélyesebb a nők számára? (Globoport)
Kairó. Az egyiptomi főváros végzett az első helyen azon a kínos listán, amely a nők számára nem ajánlott nagyvárosokat tartalmazza.
15:45 Románia komolyan veszi a hadiipari kiadások növelését (Kitekintő)
Románia az idei évtől kezdődően a GDP két százalékát, több mint hárommilliárd eurót fordít védelmi kiadásokra, ennek részeként a Patriot rakétavédelmi rendszert gyártó amerikai Raytheon vállalatcsoport a román Aerostar Bacau védelmi ipari céggel kötött együttműködési megállapodást.
15:45 Az uniós igazságügyi biztos is szexuális erőszak áldozatává vált (ma.hu)
"Ne tartsák magukban, keressenek segítséget, és ne szégyelljék elmondani, hogy mi történt!" - szólított fel Vera Jourová.
15:39 Kezdődnek az osztrák koalíciós tárgyalások (Magyar Idők)
Az osztrák kormány tegnap délelőtt benyújtotta lemondását Alexander Van der Bellen államfőnek, aki a hagyományoknak megfelelően felkérte Christian Kern kancellár kabinetjét arra, hogy ügyvezetőként lássa el feladatát az új kormány megalakulásáig – jelentette az MTI.
15:39 Arra buzdított a hitszónok, hogy mindenki megütheti a feleségét (888)
Hatalmas botrány tört ki Szingapúrban, miután az egyik muszlim hitszónok egy bejegyzésben azt írta, hogy adott esetben akár veréssel is érdemes rendszabályozni a renitens feleségeket.
15:39 Megszólalt az őr, akit meglőtt a vegasi merénylő (24.hu)
Stephen Paddock őt találta el először.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: