Külföldi hírek - Friss hírek

1:27 A vendégek juttattak a luxusszállók Oscarjához két magyar hotelt (Globoport)
A noszvaji Oxigén Hotel és a ráckevei Duna Relax ismét nyert a rangos nemzetközi World Luxury Hotel Awards versenyen.
1:06 Marad a szigor Oroszországgal szemben (Napi)
Megállapodás született az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt uniós gazdasági szankciók hat hónappal történő meghosszabbításáról a tagállami vezetők csütörtöki brüsszeli csúcsértekezletén - jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
0:21 Merkel a kvótákról: olyan nincs, hogy szelektív szolidaritás (Hírstart)
Nem működik a szelektív szolidaritás a migrációs válság kezelésében, a bevándorlás külső és belső dimenziójában is szolidaritásra van szükség az Európai Unió tagállamai között - közölte Angela Merkel német kancellár csütörtökön Brüsszelben, röviddel az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójának kezdete előtt.

2017. december 14. csütörtök

tegnap
23:45
Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába (888)
Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.
tegnap
23:42
Tusk: az EU álláspontja Jeruzsálem státuszával kapcsolatban változatlan (Magyar Idők)
Egyetértenek az Európai Unió vezetői abban, hogy Jeruzsálem státuszával kapcsolatban változatlan az álláspontjuk, és elutasítják azt, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként – közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtökön.
tegnap
23:36
Két késeléses támadásban két halott Maastrichtban (444)
Egymástól néhány száz méterre történtek a gyilkosságok.
tegnap
23:30
Nem volt állami dopping, és Trump megválasztásához sincs köze - Putyin mindent kimagyarázott (444)
1640 újságíró vett részt az orosz elnök szokásos év végi, maratoni hosszúságú sajtótájékoztatóján.
tegnap
23:09
"Fehér karácsony" miatt kellett bocsánatot kérnie egy brit egyetemnek (888)
Már vártuk, mikor akad ki valaki a fehér karácsonyon.
tegnap
22:48
Ukajna saját fapados légitársaságot alapított (ma.hu)
A SkyUP járatai belföldre és külföldre is közlekednek majd.
tegnap
22:39
Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt (888)
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.
tegnap
22:33
Lenyűgöző a tarajkai jégkatedrális (Híradó)
Gaudi Sagrada Famíliája inspirálta idén a tarajkai jégpalotát. A Magas-Tátra egyik téli látványossága, hogy egy mesterséges teret jégszobrokkal rendeznek be, amely az egész szezonban várja a látogatókat. Idén szlovák, cseh és spanyol jégszobrászok dolgoztak a szobrokon, és hozzá 190 tonna jeget használtak fel.
tegnap
22:30
A hetes cikk szerinti eljárás megindítására számít a lengyel kormányfő (Magyar Idők)
Jövő héten megindíthatja az Európai Bizottság az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelország ellen a vitatott igazságügyi reform miatt – jelentette ki Mateusz Morawiecki új lengyel kormányfő a tagállamok vezetőinek csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójának szünetében.
tegnap
22:30
Merkelnek nagyon nem tetszik, hogy a V4-ek pénzzel húzzák ki magukat a migrációkezeléséből (444)
Tusk javaslatát is szokatlanul nyíltan bírálta a kancellár.
tegnap
22:15
EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák (888)
A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
tegnap
22:06
Netanjahu: El kell fogadni, hogy Jeruzsálem főváros (HírTV)
Az izraeli kormányfő szerint a palesztinoknak el kell fogadniuk, hogy Jeruzsálem a zsidó állam fővárosa, és le kell mondaniuk az erőszakról.
tegnap
22:03
Az új lengyel kormányfő szerint az EU beveti az „atomfegyvert” hazája ellen (Híradó)
Jövő héten megindíthatja az Európai Bizottság az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelország ellen a vitatott igazságügyi reform miatt - jelentette ki Mateusz Morawiecki új lengyel kormányfő a tagállamok vezetőinek csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójának szünetében.
tegnap
22:00
Fontos döntések Brüsszelben (Inforádió)
Megállapodás született az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt uniós gazdasági szankciók hat hónappal történő meghosszabbításáról a tagállami vezetők csütörtöki brüsszeli csúcsértekezletén - jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
tegnap
21:54
Jean Lambert: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák (Magyar Idők)
A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák – mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
tegnap
21:42
A védelem volt a főtéma (HírTV)
Az uniós védelmi együttműködés erősítéséről egyeztek meg a tagállamok Brüsszelben, az EU-csúcs első napján.
tegnap
21:39
A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból (888)
A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: