Külföldi hírek - Friss hírek

15:24 Emiatt jöhet zöldség- és gyümölcshiány Európában (Napi)
Több száz ezer vendégmunkás hiánya blokkolhatja Nyugat-Európa zöldség és gyümölcstermelését. Pótlásukra a munka nélkül maradt fodrászokat, manikűrösöket és pincéreket próbálják bevetni. Eddig kevés eredménnyel.
15:21 Szünetelnek az easyJet kereskedelmi járatai (GazdaságPortál)
Az easyJet az elmúlt napokban 45 000 utasát vitte haza 650 „mentő” járatán, ezt a tevékenységét a kormányzati szervekkel együttműködve folytatja a légitársaság, de kereskedelmi járatait a nemzetközi lezárások és utazási korlátozások miatt szünetelteti.   A mostani helyzetben nem lehet egyértelműen meghatározni a kereskedelmi járatok újraindításának
15:21 A romániai koronavírusos betegek 15 százaléka egészségügyi dolgozó (444)
285 orvos, ápoló, és önkéntes egészségügyis fertőzödött már meg.
15:21 Salvini nevetség tárgya lett, hülyét csinált magából a koronavírus segítségével (Népszava)
Rendszeresen mond ellent saját magának, ráadásul álhíreket terjeszt vírusügyben.
15:18 Újabb drasztikus szigorítások Ausztriában - maszkosztással (Infostart)
Kurz kancellár szerint vihar előtti csend van Ausztriában, az új intézkedésekkel az olasz helyzetet szeretnék megelőzni.
15:15 Ugyanazon kanállal kínálta híveit, most elkapta a járványt (Mandiner)
Koronavírussal fertőzött az elővigyázatossági intézkedéseket megtagadó szerb püspök.
15:15 Egy püspök meghalt, és két pap is beteg, de a szerb ortodox egyház nem veszi figyelembe a Covid-19 elleni óvintézkedéseket (444)
A kormány előírásai ellenére ugyanazzal a kanállal áldoztattak, és minden hívőnek odanyújtották a keresztet, hogy megcsókolhassa. Egyes papok szerint az áldozás szent dolog, így kizárt, hogy így bárki is megfertőződhet.
15:09 Brüsszel Orbánnak: Nem akadályozunk, de éberek vagyunk (444)
Az Európai Bizottság szóvivője azt mondta, hogy támogatást is adnak, a védekezést is segítik, de figyelnek, hogy mindenki betartsa az uniós normákat.
15:09 Csehországban szorosabb teszteléssel próbálkoznak, újabb szigorítások Szlovéniában (888)
Csehország dél-morvaországi területén hétfőn elkezdték az úgynevezett intelligens karantén rendszerének próbaüzemét, a rendszer alkalmazását országos szinten húsvéttól tervezik. Szlovákiában stagnál az új fertőzöttek száma, Szlovéniában éjféltől lakhely elhagyási tilalmat rendeltek el, s kötelezővé tették a szájmaszkok és védőkesztyűk viselését min
15:09 Karanténba került Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke (Startlap)
Koronavírusos lett az egyik tanácsadója, ezután különítették el.
15:03 Több tízmillió ember fogja elhagyni Afrikát – Marsai Viktor a Mandinernek (Mandiner)
Semmi realitása nincsen annak, hogy sok százmillió munkahelyet fognak létrehozni Afrikában, így várható, hogy a jövőben tízmilliók fogják elhagyni a kontinenst. Hogy áll az afrikai demográfiai helyzet, miben lehet reménykedni és miben nem? Interjúnk Marsai Viktorral, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatójával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem o
14:57 Itt a latin-amerikai koronakörkép! (Mandiner)
Rohamosan terjed az új koronavírus Brazília Sao Paulo államában, Kolumbiában a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (Eln) nevű lázadócsoport tűzszünetet hirdetett áprilisra a koronavírus miatt, míg Peru bruttó hazai termékének (Gdp) 12 százalékát fordítja a járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére.
14:57 Unortodox Minszk (Magyar Nemzet)
Belarusz maradt talán az egyetlen ország Európában, ahol még semmilyen komoly korlátozás nem történt a koronavírus terjedésével szemben.
14:57 Jelentősen nőtt a németországi áldozatok száma (Hírstart)
Németországban 60 ezer, Hollandiában 10 ezer fertőzött van, Nagy-Britanniában 10 ezer lélegeztetőt rendelt a kormány.
14:51 Károly herceg jól van, kikerült a karanténból (Mandiner)
Károlyról március 25-én derült ki, hogy elkapta a vírust, de a hivatalos tájékoztatás már akkor is arról szólt, hog enyhe tünetei vannak.
14:51 Lassult a német infláció márciusban (GazdaságPortál)
Lassult a fogyasztói árak emelkedésének éves és havi összevetésű üteme márciusban Németországban. A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn azt közölte előzetes adatként, hogy az uniós harmonizált fogyasztói árindex (Hicp) márciusban 1,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. Elemzők magasabb értékre, 1,4 száza
14:51 Leáll az Easyjet is (Lokál)
Bejelentette teljes leállását a brit gyökerű, de Ausztriában bejegyzett Easyjet is.
14:51 Jól van a korábban koronavírussal diagnosztizált walesi herceg (Magyar Nemzet)
.
14:51 Koronavírus: új hírek érkeztek Károly herceg állapotáról (ATV)
A korábban koronavírussal diagnosztizált Károly walesi herceg, brit trónörökös jól van, kikerült a karanténból - közölte a 71 éves herceg szóvivője.
14:45 Károly herceg jól van, kikerült a karanténból (Lokál)
A korábban koronavírussal diagnosztizált Károly walesi herceg, brit trónörökös jól van, kikerült a karanténból - közölte a 71 éves herceg szóvivője.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: