Külföldi hírek - Friss hírek

21:18 Newsmax: Nem Trump, hanem a demokraták hergelik erőszakra híveiket (HírTV)
A demokraták megtehetik amit csak akarnak - erre gyűjtöttek bizonyítékokat a Newsmax televízió Diamond and Silk című műsorában.
20:54 Vírusmutációk miatt helyeztek vesztegzár alá két svájci hotelt (ATV)
Vesztegzár alá helyeztek két szállodát hétfőn a svájci St. Moritz síparadicsomban a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, dél-afrikai mutációja miatt.
20:54 Elkapta a koronavírus brit mutációját a cseh külügyminiszter (888.hu)
Tomás Petrícek cseh külügyminiszter hétfőn személyesen jelentette be, hogy vasárnapi antigén, illetve PCR-tesztje is pozitív lett, ezért lemondta a következő napokban esedékes programját és karanténba vonult. A miniszter azt mondta fáradtnak érzi magát, de súlyosabb jelei a kórnak egyelőre nincsenek.
20:48 A Covid-19 több mint egy évvel csökkentette a várható élettartamot (ATV)
A koronavírus-járvány okozta halálok miatt 1,13 évvel csökkent az amerikaiak születéskor várható élettartama, az elmúlt 40 évben ez a legnagyobb éves visszaesés a várható élettartamban - közölték a Princeton és a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói.
20:42 Az Európai Bizottság sokadjára hagyja cserben a nemzeti kisebbségeket (Demokrata)
Felháborító, hogy a testület nem hajlandó semmilyen nemzeti kisebbségvédelmi jogszabályt alkotni annak ellenére, hogy a kezdeményezést közel másfél millió polgár támogatta – közölte Gál Kinga.
20:36 A WHO vezetője vakcinanacionalizmus miatt aggódik (Demokrata)
Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szerint a vakcinanacionalizmus katasztrofális morális bukás szélére sodorja a világot.
20:36 Biden beiktatása: Takács Szabolcs washingtoni nagykövet ott lesz (ATV)
Január 20-ára, Joe Biden elnöki beiktatására Takács Szabolcs washingtoni nagykövet kapott meghívást és ott is lesz, ő képviseli Magyarországot a rendezvényen.
20:36 Ezért fertőzőbb a dél-afrikai vírusvariáns (HírTV)
A jelenleg alkalmazott, illetve fejlesztés alatt álló vakcinák kevésbé bizonyulhatnak hatékonynak a dél-afrikai variánssal szemben.
20:00 Videóra vette egy snowboardos, hogyan küzd meg a lavinával Coloradóban (Szeretlek Magyarország)
Sikerült épségben megúsznia a hócsuszamlást, ami szerinte olyan erős volt, hogy simán maga alá temethette volna.
19:36 Harminc napos letartóztatásra ítélte a bíróság Alekszey Navalnijt (888.hu)
Harmincnapi letartóztatásra ítélte hétfőn egy bíróság Himkiben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, aki vasárnap este tért vissza németországi gyógykezeléséből, miután nyugati országok laboratóriumi vizsgálatainak egybehangzó eredménye szerint augusztusban megpróbálták megmérgezni Oroszországban.
19:30 Az oltóanyag igazságosabb elosztását sürgette a WHO főigazgatója (888.hu)
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, aki úgy vélekedett: a „vakcinanacionalizmus katasztrofális morális bukás szélére sodorja a világot”.
19:18 Németország: marad az irányvonal (Demokrata)
Magyarország szempontjából jó hír, hogy Armin Laschet nyerte meg a CDU hétvégén tartott elnökválasztását. De ki lesz a CDU–CSU közös kancellárjelöltje?
19:18 Boris Johnson: percenként 140-en kapják meg a koronavírus elleni oltást az Egyesült Királyságban (Szeretlek Magyarország)
Eddig több mint 3,8 millióan kapták meg a vakcina első dózisát. Az oltási programba hétfőn bevont újabb veszélyeztetettségi csoportokba 5,6 millióan tartoznak.
19:18 Romániában csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát (Propeller)
Egy hétfőn közzétett felmérés szerint Romániában csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát a koronavírus ellen. További 27 százalékuk még mérlegeli, hogy mit tegyen. Az Avangarde közvélemény-kutató társaság január 15. és 17. között végzett, 3,5 százalékos hibahatárú telefonos felmérése során a megkérdezettek 30 százaléka válaszolta, hogy biz
19:12 Portugáliában rekordot döntött a halottak napi száma (ATV)
Rekordot döntött csütörtökön Portugáliában a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak napi száma. Az országban csütörtökön 167 halálesetet jelentettek a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben, miközben jelentősen nőtt a fertőzéssel kórházban kezeltek száma is.
19:06 Brüsszel felszólította Oroszországot Navalnij kapcsán (Hírstart)
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az orosz ellenzéki politikus azonnali szabadon engedésére szólított fel.
19:06 Megkezdődött a 70 éven felüliek oltása az Egyesült Királyságban (888.hu)
Az egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig több mint 3,8 millióan kapták meg a vakcina első dózisát. Az oltási programba hétfőn bevont újabb veszélyeztetettségi csoportokba 5,6 millióan tartoznak.
18:54 Romániában csak a lakosság 35 százaléka oltatná be magát (ATV)
Egy hétfőn közzétett felmérés szerint Romániában csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát a koronavírus ellen. További 27 százalékuk még mérlegeli, hogy mit tegyen.
18:42 A koronavírus miatt halt meg Nyikolaj Antoskin, a csernobili tűzoltás vezetője (Szeretlek Magyarország)
Életének kockáztatásáért a Szovjetunió hőse kitüntetést is megkapta.
18:42 Portugál államtitkár: A tagállamoknak össze kell fogniuk a polgárok biztonsága érdekében (888.hu)
Az Európai Unió tagállamainak folytatniuk kell a koronavírus-járvány leküzdésére kifejtett közös erőfeszítéseiket az európai polgárok egészsége és biztonsága érdekében – jelentette ki Ana Paula Zacarias, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Portugália európai ügyekért felelős államtitkára az Általános Ügyek Tanácsa ülését követően hé

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: