Külföldi hírek - Friss hírek

10:00 "Ha elvadítjuk Kínát, az katonai fenyegetéssel járhat" (ATV)
Dél-Korea számára fontosabb az Egyesült Államokkal fenntartott szövetség, mint a stratégiai partnerség Kínával, ugyanakkor az ellenségeskedés Pekinggel új hidegháborúhoz fog vezetni a Koreai-félszigeten - figyelmeztetett Mun Dzse In dél-koreai elnök egyik tanácsadója.
10:00 Kínának és Iránnak is jutott az új amerikai szankciókból (Hírstart)
Az amerikai képviselőház szerdán szankciós törvénytervezetet fogadott el Kína ellen az ujgur kisebbség helyzete miatt, a kormányzat pedig visszavonja a szankciós felmentéseket azoktól az államoktól, amelyek együttműködnek Irán polgári atomprogramjával.
9:57 Askenázi zsidókat érintő betegség gyógyszerei hatékonyak a koronavírus ellen? (Neokohn)
Izraeli kutatók szerint a Gaucher-kór elleni gyógyszerekkel jelentősen csökkenthető a COVID-19 vírus terjedése.
9:54 Elfogadták a hongkongi autonómiát korlátozó törvényt (444)
A pekingi kormányzat szerint azért van szükség a nemzetbiztonsági törvényre, mert tavaly terrorcselekmények is történtek Hongkongban.
9:54 Elfogadták a Hongkong autonómiáját korlátozó kínai törvénytervezetet (Kitekintő)
A várakozásoknak megfelelően elfogadta a kínai parlament a múlt pénteken ismertetett, Hongkongra vonatkozó nemzetbiztonsági törvénytervezetet csütörtökön. Hong Kong ezzel gyakorlatilag elveszítette autonóm jellegét, veszélyben a pénzügyi központ szerepe.
9:54 Tízmilliókkal nőhet a szegénységben élő gyerekek száma (HírTV)
Az érintett gyermekek csaknem kétharmada a Fekete-Afrikában és Dél-Ázsiában él.
9:54 Lemondott a Magyar Nemzeti Bank alelnöke (Infostart)
Nagy Márton, az MNB monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke más fontos vezetői megbízatása miatt távozik posztjáról.
9:42 Jövőre már 10% feletti német növekedéssel számol az ifo intézet (Kitekintő)
A müncheni ifo gazdaságkutató intézet 2020/2021-es prognózisának csütörtökön publikált felülvizsgált változata szerint idén 6,6%-kal csökkenhet az éves GDP Németországban, de 2021-re már 10,2%-os növekedést várnak.
9:38 Visszahozhatják a korlátozásokat Dél-Koreában, hogy megelőzzenek egy második hullámot (444)
Újra elkezdett növekedni a fertőzöttek száma az enyhítések után.
9:36 Japánban nem szabad sikoltozni a hullámvasúton, és a szellemkastélyban sem riogathatnak akárhogy (444)
A járvány alapjaiban változtatja meg az életünket.
9:24 Kínának és Iránnak is jutott az új amerikai szankciókból (Kitekintő)
Az amerikai képviselőház szerdán szankciós törvénytervezetet fogadott el Kína ellen az ujgur kisebbség helyzete miatt, a kormányzat pedig visszavonja a szankciós felmentéseket azoktól az államoktól, amelyek együttműködnek Irán polgári atomprogramjával.
9:18 Az amerikai kontinensen terjed legerőteljesebben járvány (Infostart)
A világban mintegy 5,7 millióan fertőződtek meg eddig a koronavírussal. A fertőzés 188 országban van jelen. Az Egyesült Államokban van a legtöbb halálos áldozat.
9:09 Hullazsákok a kórtermekben (Népszava)
A szigorú karantén-intézkedések ellenére is berobbant a világjárvány a sűrűn lakott indiai városban, az egészségügyi rendszer már nem bírja a terhelést.
9:06 Szerbiában újra lehet a helyszínen szurkolni (Mandiner)
Montenegróban több mint három hete nem jelentettek új esetet.
9:00 Nagyüzemi teszteléssel kutatják a brit fertőzötteket (444)
Mindenki köteles jelentkezni, aki tüneteket észlel magán, hogy felkutathassák a szoros kontaktokat. A kormány szerint így lehet visszatérni a normális életbe.
9:00 Mikor tápászkodhat föl Magyarország legfontosabb partnere? (Napi)
A német gazdaság bruttó hazai terméke az idén 6,6 százalékkal csökken a müncheni ifo gazdaságkutató intézet 2020/2021-es prognózisának csütörtökön publikált felülvizsgált változata alapján, ami a legvalószínűbb forgatókönyv szerint mintegy kilenc hónapra teszi az üzletmenet normalizálódásához szükséges időt, majd 2021-ben már 10,2 százalékos GDP-nö
8:57 Az amerikai képviselőház szankciós törvénytervezetet fogadott el Kína ellen (Neokohn)
Az ujgur kisebbség helyzete miatt.
8:48 Szombatra halasztották a SapceX rakéta kilövését az időjárás miatt (168 Óra Online)
2011 óta ez lett volna az első amerikai földről, amerikai rakétával indított űrutazás. Az alkalmat sajnos az időjárás változása miatt el kellett halasztani, így a kilövés tervezett időpontja szombatra, május 30-ra tolódott.
8:24 Elmaradt a kilövés! Másik időpontot kellett választani az indulásra (Lokál)
A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
8:18 Trump rendelettel szabályozná a közösségi médiumokat (Propeller)
A Fehér Ház ígérete szerint Donald Trump amerikai elnök csütörtökön elnöki rendeletet fog hozni a a közösségimédia-cégekről. A techcégek mindent megtesznek, amit jelentős hatalmuk megenged, hogy CENZÚRÁZZANAK a 2020-as választások előtt. Ha ez megtörténik, nincs többé szabadságunk. Sosem fogom hagyni! Erősen próbálkoztak 2016-ban, és vesztettek. M

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: