Külföldi hírek - Friss hírek

10:12 Egyiptomban elfogadták a törvényt, amivel lekapcsolhatnak bármilyen honlapot, amely nem tetszik a hatalomnak (444)
Elég annyit mondani ezentúl egy honlapra, hogy az veszélyt jelent a gazdaságra, már repül is a blokk.
10:09 Odacsaphatnak Trumpnak: ezt nem teszi zsebre (Napi)
Robert Mueller, a Donald Trump kampánycsapatának munkatársai és orosz tisztségviselők közötti, a 2016-os elnökválasztás idején történt esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetője hat hónapig terjedő börtönbüntetést javasolt a bíróságnak George Papadopoulosra, a kampánycsapat egyik volt munkatársára.
10:08 A Los Angeles-i Magyar Ház alelnöke szidja a kormányt, majd együttműködést vár (Lokál)
A balliberális média egymással versenyezve írt arról, hogy Széles Tamás főkonzul ki akarja rúgatni a helyi Magyar Ház alelnökét, mert kritizálni merte a magyar kormányt. „A főkonzul eljárása tehát felháborító, ráadásul semmibe veszi a szólásszabadságot.” A valóság persze teljesen más - olvasható az Origo oldalán.
10:06 Izrael lezárta a Gázai övezet személyforgalmi átkelőhelyét (Propeller)
Az izraeli hatóságok vasárnap reggel részben lezárták a Gázai övezet személyforgalmi átkelőhelyét Ereznél, válaszul a tűzszüneti tárgyalások elakadására és az erőszak folytatódására a határ mentén – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap. A szombat éjjeli döntés elsősorban szimbolikus jelentőségű, mivel eleve igen kevesen
10:06 Hídomlás: az autósztráda-társaság félmilliárd eurós kártérítést ígér (Lokál)
Félmilliárd euró kártérítést helyezett kilátásba Genova városa és az áldozatok családtagjai számára, valamint a híd újjáépítését ígérte a leomlott szerkezetet üzemeltető autósztráda-társaság vezérigazgatója szombaton tartott sajtótájékoztatóján. Mindeközben az áldozatok száma 43-ra emelkedett.
10:06 Erdogan harcias beszédet tartott, és kemény üzenetet küldött a Nyugatnak (ATV)
Újraválasztotta elnökének Recep Tayyip Erdogan török államfőt a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) szombati kongresszusán - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
10:06 Genovai katasztrófa: félmilliárd eurós kártérítést ígér a híd üzemeltetője (Kitekintő)
Félmilliárd euró kártérítést helyezett kilátásba Genova városa és az áldozatok családtagjai számára, valamint a híd újjáépítését ígérte a leomlott szerkezetet üzemeltető autósztráda-társaság vezérigazgatója szombaton tartott sajtótájékoztatóján. Mindeközben az áldozatok száma 43-ra emelkedett.
9:54 Clevelandben és Chicagóban szentmisével, fesztivállal ünnepelnek a magyarok (Magyar Idők)
Clevelandben és Chicagóban szentmisével, fesztivállal, műsoros rendezvényekkel ünneplik a magyarok Szent István napját, a magyar államalapítást.
9:54 Trump: A közösségi hálók diszkriminálják a konzervatív hangokat (Hírstart)
Nemtetszését fejezte ki az elnök Twitteren.
9:54 Börtönbüntetésts kért az ügyész Donald Trump kampánystábjának az egxik volt tagjára (168 Óra Online)
Robert Mueller, a Donald Trump kampánycsapatának munkatársai és orosz tisztségviselők közötti, a 2016-os elnökválasztás idején történt esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetője hat hónapig terjedő börtönbüntetést javasolt a bíróságnak George Papadopoulosra, a kampánystáb egyik volt munkatársára.
9:54 A fehérorosz elnök teljesen átalakította országa kormányát (Kitekintő)
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szombaton új miniszterelnököt nevezett ki, és több tárcavezetőt lecserélt, döntését azzal indokolva, hogy meg kell erősíteni az ország gazdaságát, mert "Fehéroroszország csak erős gazdaság mellett őrizheti meg függetlenségét".
9:48 Iránnak új típusú harci repülőgépe van és nem mond le a rakéták fejlesztéséről (ATV)
Irán a jövő héten új típusú harci repülőgépet mutat be és folytatja rakétaerőinek a fejlesztését, amelyet mindennél fontosabbnak tart - jelentette ki az ország védelmi minisztere szombaton.
9:48 Izrael válaszolt a határ menti erőszak folytatódására (HírTV)
Vasárnap reggel részben lezárták a Gázai övezet személyforgalmi átkelőhelyét Ereznél
9:42 Az NGO-k jól szervezett módon telepítenek be migránsokat Európába (888)
Az embercsempészek azért mernek nekivágni a veszélyes tengeri útnak, mert tudják, hogy az NGO-hajók közel vannak és készenlétben állnak, ha életet kell menteni, és elszállítják Európa felé a migránsokat.
9:36 Egy kórház intenzív osztályának 16 ápolója egyszerre lett terhes (Hírstart)
Az arizonai nők elmondása szerint sokáig nem is tudták, hogy milyen sokan vannak, egy közös Facebook-csoport miatt döbbentek rá a helyzetükre.
9:36 Donald Trump teljesen kibukott a médiára (Zoom)
Az amerikai elnök szerint a közösségi média diszkriminatív, mert háttérbe szorítja a republikánus/kontervatív hangokat. De megkapta a magáét Trumptól a "hamishír-gyártó" CNN is.
9:33 Diszkriminatív közösségi médiára panaszkodik Donald Trump (Infostart)
Az amerikai elnök megszálott Twitter-használó, de szerinte a közösségi média hátrányos megkülönbözteti a jobboldalt.És mindezt a Twitteren tudatta követőivel.
9:30 Izrael lezárta a Gázai övezet személyforgalmi átkelőhelyét (Híradó)
Szimbolikus jelentőségű a döntés.
9:30 Elfújta a vihar a koncertet, többen kórházba kerültek (HírTV)
Akkor sérültek meg többen, amikor a nagy erejű szél felborította a beengedő kapukat.
9:24 Újabb erős földrengés rázta meg az indonéziai Lombok szigetét (444)
Pár hete 460 ember halt meg a szigeten egy földrengés után.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: