Külföldi hírek - Friss hírek

18:18 Világszerte egyre szigorúbb intézkedéseket hoznak a koronavírus ellen (Népszava)
Ha nő a fertőzöttek száma, Irán a nyolcmillió lakosú Teherán egészét karantén alá helyezi.
18:06 Szülinapi meglepetés, amit soha nem felejtünk el (Propeller)
Mindenkit érhet olykor olyan meglepetés, amit soha nem felejt el. Ez a katona minden bizonnyal így lesz az idei születésnapjával. Fotó: Pixabay Nuus
18:06 Koronavírus: meghalt a harmadik fertőzött Olaszországban (HVG)
.
18:00 Az itthoni szmog méreg? Ezt nézze! (Propeller)
Fekete szmog lepte el Krasznojarszk városát, a helyiek arra panaszkodnak, hogy vegyi anyagok szagát érzik a belélegzett levegőben, ám a hatóságok semmit sem léptek még. Fotó: Andrei Samsonov/TASS – Getty Images A fekete szmogtól gyötört oroszországi Krasznojarszkban rövid időn belül már a második időjárási vészhelyzetet hirdették meg a napokban –
17:54 A Budapest Airport felkészült az észak-olaszországi járatok szűrésére is (HírTV)
Az utasok egészségi állapotának ellenőrzése több országban már alkalmazott eljárásrendhez hasonlóan testhőmérséklet-mérés módszerével történik.
17:48 Greta Thunberg édesanyja drámai történeteket mesélt el aktivista lányáról (Propeller)
A 17 éves lány mára hatalmas hírnevet szerzett a környezet megmentéséért folytatott akciósorozatával, korábbi problémáiról azonban eddig keveset tudtunk. Fotó: Sean Gallup/Getty Images Gretáról rendszeresen jelennek meg róla cikkek, és számtalan videót is láthattunk már róla. Az édesanyja által könyvből azonban igen sok részlet kiderül Greta kislá
17:45 Koronavírus: kiütötték a kínai barátját védő nőt (24.hu)
Az elmúlt időszakban egyre több kínait ér rasszista támadás az Egyesült Királyságban.
17:45 Brexit: folytatódik a vita az új bevándorlási szabályokról (Népszava)
A munkaerőpiac várhatóan legalább két nemzedéket érintő változásainak legnagyobb vesztesei a szociális ellátás és a vendéglátóipar lehetnek.
17:36 Muszlim férfiak profilozását indítványozta Ryanair vezérigazgatója a repülőtereken (Neokohn)
A fapados légitársaság a sajnálatát fejezte ki arra az esetre, ha a megjegyzések sértettek volna valakit, de kitartott amellett, hogy a vezérigazgató csak „hatékonyabb repülőtéri biztonsági ellenőrzésekre” szólított fel.
17:36 Szmogkatasztrófa egy orosz városban (Napi)
Fekete szmog lepte el Krasznojarszk városát, a helyiek arra panaszkodnak, hogy vegyi anyagok szagát érzik a belélegzett levegőben, ám a hatóságok magasról tesznek a gondra.
17:24 Szlovákia választ: túl sok a bizonytalanság a voksolás előtt (Infostart)
A közvéleménykutatók adatai alapján nagy valószínűséggel valamilyen szivárványkoalíció lesz Szlovákiában az új kormány a február 29-i parlamenti választás után. Ebben Robert Fico pártja, a jelenleg legfőbb kormányzó erő előreláthatólag nem szerepel majd. Az országban két héttel a választások előtt már tilos közvéleménykutatást közölni, mégis terjed
17:12 Végképp Bernie Sanders vált a demokrata párti verseny éllovasává (Népszava)
A mérsékelt tábor ereje túl sok jelölt között oszlik meg.
16:54 Fantasztikus hírt közölt Quentin Tarantino (ATV)
Megszületett Quentin Tarantino első gyermeke. Az 56 éves rendező kisfiának szombaton Tel-Avivban adott életet izraeli felesége, Daniella Pick.
16:48 Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok (Propeller)
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus. Fotó: Luca Bruno / MTI/AP A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-hez eljuttatott közleményékben
16:42 Koronavírus: a Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium is azt kéri, alaposan gondolja át, aki most Észak-Olaszországba utazna (168 Óra Online)
Csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek az utazásról, akik most észak-olaszországi utat terveznek –adott ki közleményt a koronavírus rohamos észak-olaszországi terjedése miatt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.
16:36 Kezd elszabadulni a koronavírus Észak-Olaszországban (HVG)
Terjed a kínai Vuhanból indult koronavírus Európában is, főként Olaszországban. Egyre durvább a hatóságok reakciója, a konzuli szolgálat azt javasolja, a turisták alaposan fontolják meg utazásaikat.
16:24 Kilépnek a skótok? Egyre élesebb a brit-skót ellentét az új bevándorlási szabályozás körül (Propeller)
"Pusztító" hatású lehet Skóciában a brit kormány által felvázolt jövőbeni bevándorolási szabályozás – mondta vasárnap a skót miniszterelnök. Nicola Sturgeon a BBC televízió heti politikai interjúműsorának nyilatkozva kijelentette: demográfiai helyzete miatt Skóciának továbbra is szüksége van a külföldi munkavállalókra. Fotó: Ken Jack/Getty Images
16:18 A pápa felemelte a hangját a „tisztességtelen közel-keleti béketervek” ellen (Neokohn)
Noha a katolikus egyház vezetője nem nevezett egyetlen konkrét javaslatot sem a nevén, úgy tűnik, az „évszázad béketervére” utalt.
16:12 Hszi Csin-ping: Ez a Kínai Népköztársaság történetének legsúlyosabb járványa (444)
A kínai elnök szerint az új típusú koronavírus-járvány elkerülhetetlenül erős hatást gyakorol a kínai gazdaságra és a társadalomra, de az rövid távú és kezelhető.
16:12 Megszakítják a velencei karnevált (Hírstart)
A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt megszakítják a velencei karnevált – jelentette be vasárnap Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: