Kulturális hírek - Friss hírek

16:48 Magyarország lesz a díszvendég jövőre Annecyban (kultura.hu)
A világelső animációs filmfesztivál hétvégi záróceremóniáján bejelentették, hogy jövő júniusban a magyar animációé lesz a főszerep az Annecyi Nemzetközi Animációs Fesztiválon. A hazai animáció 110 éves jubileumát ünnepelve fókuszban lesznek a legnagyobb alkotók, műhelyek, élvonalbeli gyártók és nem kevésbé a legifjabb tehetségek.
16:48 Szívszorító fotókkal köszöntötte Demi Moore a demenciával küzdő Bruce Willist apák napján (SzMo)
Megható üzenetet írt Moore a fotókhoz, amelyeket végignézve szem nem maradt szárazon. A poszttal nosztalgikus hangulatot varázsolt a színésznő.
16:36 Szent Iván-éjszakán a virágok is másképp nyílnak (kultura.hu)
Június 23-án különleges finisszázzsal zárul a Virágnyelven kiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep galériájában.
16:12 Kedves káosz, amitől egészséges lesz a kertünk (kultura.hu)
Létezik egy olyan „védelem nélküli” növényvédelmi módszer, amely teljesen természetesen élteti kertünk terméseit. De lehet-e a természet a legjobb kertész? És hogyan ne legyünk így tele gyomnövényekkel? A Petőfi Akadémia friss videójában Gyulai Iván ökológus a mélymulcsozás rejtelmeibe avatja be a nézőket.
16:00 Világsztárok is fellépnek a Kobuci Kert világzenei fesztiválján (kultura.hu)
Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Lajkó Félix, Shantel: a VI. Óbudai Világzenei Hét a Kobuci Kertben világsztárokkal és a fesztivál történetének talán legerősebb programkínálatával fordul oda a nagyközönséghez. Népzenei kuriózumok, kertmozi, egy nagyszerű színházi társulat vendégjátéka és a műfaj elevenségét ünneplő félszáz muzsikus – június 24-e é
15:42 Egy krimi azoknak, akik szerint bűn hosszú könyvekre fecsérelni az időt – Olvass bele! (Könyves Magazin)
Johan Harstad norvég író és grafikus Rajtakopó című krimiparódiájában egy fiktív szerző, Frode Brandeggen összegyűjtött műveit tárja az olvasók elé, a szintén fiktív német annotátor, Bruno Aigner megjegyzéseivel ellátva.
15:32 Kortársak és klasszikusok a Zsámbéki Nyári Színház idei műsorán (hirado.hu)
Június 29-én nyitja kapuit a Zsámbéki Nyári Színház a Zichy-kastély szabadtéri színpadán.
15:30 Vitézy László előtt tisztelegnek a közmédia csatornái (hirado.hu)
A februárban elhunyt Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer életművére június 17. és 28. között emlékeznek a közszolgálati csatornák annak alkalmából, hogy Vitézy Lászlót posztumusz a közmédia által alapított Huszárik Zoltán-díjjal ismerték el.
15:20 Erdélyi színháztörténet egy felvonásban (kultura.hu)
„Uram, ha sarokba szorították a kérdésekkel, és nem tud azonnal válaszolni, akkor szakítsa félbe a próbát valamilyen ürüggyel, menjen föl az irodába, és másnap igyekezzék válaszolni.”
15:18 Radnóti Miklós: Levél a hitveshez – versek (kultura.hu)
.
14:54 Tompa Andrea is az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíj 2024-es nyertesei között (Könyves Magazin)
A Vii. kerület önkormányzata 2024-ben ötödik alkalommal írta ki az Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíjat. Idén öt alkotó, Bíró Kriszta, G. István László, Kiss Tibor Noé, Péntek Orsolya és Tompa Andrea részesül a támogatásban fél éven át, Miklya Zsolt pedig különdíjat kapott.
14:21 Szem nem marad szárazon ezek után: Demi Moore szívszorító fotókkal köszöntötte fel az apák napján a gyógyíthatatlan beteg Bruce Willist (Blikk)
Apák napján köszöntötte fel három gyermekének édesapját Demi Moore - a színésznő szívszorító fotókkal bombázta az internetet a jeles nap alkalmából.
14:20 Ki lesz 2024 legjobb elsőkönyvese? (kultura.hu)
Tizedik alkalommal hirdetik meg a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díjat. Nevezni június 30-ig lehet.
14:18 Emberi kapcsolat nélkül nem lehet tanítani (kultura.hu)
Létezik-e még egy olyan tárgy, mint a hangszer, amely önmagában is műalkotás, ám amint elkészül, rögtön egy másik művészeti ág szolgálatába áll? Kortárs vonóshangszer-kiállítással nyílik meg A magyar hegedű ünnepe június 22-én délelőtt az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. A nyaranként sikerrel megrendezett, kétnapos összművészeti esemény idén öss
14:12 Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója (Telex)
A történész eddig a Közlekedési Múzeum igazgató-helyettese volt, több könyvének társszerzője pedig Tiborcz István.
14:06 5 Coldplay-dal, amik segítenek megérteni a szívdobbanásainkat és az univerzumot (Könyves Magazin)
A Coldplay utoljára 2008 őszén, a Viva la Vida-turné alatt járt Magyarországon, de 16 év után háromszorosan kapjuk vissza a megpróbáltatásokról is optimistán éneklő angolokat. Miközben Chris Martinék Azahriah után csinálják a tripla-Puskást, mi megpróbáljuk megfejteni, mitől működnek a dalaik. Nemhivatalos Coldplay-lista következik.
13:42 Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója (hirado.hu)
Zsigmond Gábor történész, kulturális turisztikai szakközgazdász vezeti tovább a Magyar Nemzeti Múzeumot – közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn.
13:36 Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója (kultura.hu)
Dr. Zsigmond Gábor PhD, történész, kulturális turisztikai szakközgazdász vezeti tovább a Magyar Nemzeti Múzeumot – jelentette be Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöke Csák János kulturális és innovációs miniszter jóváhagyásával.
13:30 Thomas Mann-műben tér vissza a színpadra Kulka János (kultura.hu)
A 2023/2024-es évadban a Füge Produkció tíz bemutatót és négy kiállításmegnyitót tartott. A következő évad hasonlóan gazdagnak ígérkezik, benne Csuja László Halál Velencében című Thomas Mann-rendezésével, amelyben Kulka János szerepel, és Halász Rita Mély levegő című regényéből készült előadással, amelyben Pálos Hanna látható.
13:21 Tagadjátok meg a hamis királyt, vagy égni fog a házatok: indul a Trónok harca új évada! (Blikk)
Még több vér és szex, intrika és erőszak! Indul a Trónok harca előzménye, a Sárkányok háza régóta várt második évada!

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: