Kulturális hírek - Friss hírek

0:18 Bejelentette a kormány a raktárkoncertek részleteit: így kaphatnak a zenészek a milliárdokból – Demjén Rózsira és Tóth Gabira is számítanak (Blikk)
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán ismertette, kik és hogyan juthatnak pénzbeli támogatáshoz abból az 5,3 milliárd forintból, amit a kormány a zeneipar megsegítésére különített el.
0:14 Ebben a klipben elszabadul a pokol, itt a „Mindent lehet” (Blikk)
Vadonatúj szerzeménnyel jelentkezik a zenei szcéna egyik legfeltörekvő csillaga, Belényi Mihály, vagyis Audiopoeta. Az rapper-énekes-dalszerző legújabb klipjében mindent megtesz, hogy a néző ne csak vizuálisan, hanem lelkileg is kiteljesedjen.
0:10 Ma kezdődött volna a Sziget Fesztivál - Így fest most a rendezvény helyszíne (Blikk)
A mai napon startolt volna a Sziget Fesztivál, ha a koronavírus-járvány nem szól közbe.
0:06 Egészen elképesztő, miféle építmények vannak a Korda Filmparkban: bejutottunk, mutatjuk a képeket (Blikk)
Etyeken, a Korda Filmparkban jártunk, s ha már ott voltunk, lőttünk néhány fotót. A hatalmas, egészen elképesztő építményekkel teli helyszínen nem csak filmforgatások zajlanak ugyanis.

2020. augusztus 5. szerda

tegnap
23:45
POSZT - Elhalasztják a szeptemberre tervezett rendezvényt (Hírstart)
Pécs városa és a Magyar Teátrumi Társaság semmilyen módon nem akarja veszélyeztetni a színházat szerető közönséget, a résztvevő 13 színház színészeit, műszaki személyzetét.
tegnap
22:51
Ridley Scott új sci-fi sorozata olyan előzetest kapott, hogy atyaúristen (Hírstart)
A Raised by Wolves az Hbo idei nagy dobása lehet, Ridley Scott sorozata legalábbis az előzetese alapján látványos, sötét és kellemesen borzongató lesz. Szeptember 3-án indul az Hbo Maxon, itthon az Hbo Go adja majd valamikor szeptembertől.
tegnap
22:45
Ridley Scott új sci-fi sorozata olyan előzetest kapott, hogy atyaúristen (Hírstart)
A Raised by Wolves az Hbo idei nagy dobása lehet, Ridley Scott sorozata legalábbis az előzetese alapján látványos, sötét és kellemesen borzongató lesz. Szeptember 3-án indul az Hbo Maxon, itthon az Hbo Go adja majd valamikor szeptembertől.
tegnap
22:39
Újraindul a kertvárosi könyvtárak "Könyvet házhoz" szolgáltatása (Hírstart)
Augusztus tizedikével újra elindul a 16. kerületi könyvtárak "Könyvet házhoz" szolgáltatása.Idős, beteg, mozgásukban korlátozott, ideiglenesen, vagy tartósan lakáshoz kötött olvasóiknak viszik házhoz a könyvtári könyveket, öregbetűs könyveket, folyóiratokat, hangoskönyveket, CD-ket, valamint igény esetén lejátszó-eszközöket.A járványhelyzetre való
tegnap
21:57
Rétvári: A napokban megérkezett a pedagógusok megemelt bére (Hírstart)
Július 1-től 10 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, az iskolaigazgatók és helyetteseik pedig vezetői pótlékemelésben részesültek.
tegnap
21:51
Törölték egy filmfesztiválról Schwarzenegger egyik filmjét, mert a szervezők szerint megszépíti a gyermekek rendőrök általi megfélemlítését (Szeretlek Magyarország)
Az Ovizsaru című filmet törölték a portlandi filmfesztivál programjából.
tegnap
21:51
Sarah Paulson kemény kínzásoknak veti alá a pácienseit, itt a Ratched első előzetese (Hírstart)
Nehéz félelmetesebb karaktert találni Ratched nővérnél, akitől a mai napig kirázza a hideg mind a film- és irodalom rajongókat. A Száll a kakukk fészkére főnővére eredetsztorit kap a Netflixen, amely
tegnap
21:39
Munkácsy Honfoglalása és Gábor Áron rézágyúja Szegeden (Hírstart)
Megújult állandó és időszaki kiállításokkal nyit újra augusztus közepén a Móra Ferenc Múzeum.
tegnap
21:35
Augusztus közepén új kiállításokkal nyílik meg a Móra múzeum (Hírstart)
Megújult állandó kiállításokkal és érdekes időszaki kiállításokkal nyit újra augusztus közepén a szegedi Móra Ferenc Múzeum.
tegnap
21:33
Újraindul a zuglói könyvtárak "Könyvet házhoz" szolgáltatása (Hírstart)
Augusztus tizedikével újra elindul a zuglói könyvtárak "Könyvet házhoz" szolgáltatása. A Rákosfalva parki és a Bosnyák utcai könyvtárakban működik ez a szolgáltatás.Idős, beteg, mozgásukban korlátozott, ideiglenesen, vagy tartósan lakáshoz kötött olvasóiknak viszik házhoz a könyvtári könyveket, öregbetűs könyveket, folyóiratokat, hangoskönyveket, C
tegnap
21:27
Capone, Star-Wars-mozik és bújócskázós horror - Augusztusi streaming-ajánló (Szeretlek Magyarország)
Megint lesz miért online mozizni, még nagy klasszikusokat is visszahoznak a szolgáltatók.
tegnap
21:27
A 20. Poszt későbbi időpontban kerül megrendezésre (Hírstart)
A pandémiás helyzet nem szűnt meg, így semmilyen módon nem akarják veszélyeztetni a közönséget.
tegnap
20:57
Sztárok a garázsban: rájuk számít a kormány (Népszava)
Mintegy ötmilliárd forintból legalább 150 raktárkoncerttel segítene a zenészszakmán a kabinet. A megnevezett fellépők nem kifejezetten a garázszenekarok szintjén vannak.
tegnap
20:51
Újraindul a kerületi könyvtárak "Könyvet házhoz" szolgáltatása (Hírstart)
Augusztus tizedikével újra elindul a 15. kerületi könyvtárak "Könyvet házhoz" szolgáltatása. A Zsókavár utcai és a Szűcs István utcai könyvtárakban működik ez a szolgáltatás.Idős, beteg, mozgásukban korlátozott, ideiglenesen, vagy tartósan lakáshoz kötött olvasóiknak viszik házhoz a könyvtári könyveket, öregbetűs könyveket, folyóiratokat, hangoskön
tegnap
20:45
Újraindul a Rottenbiller utcai könyvtár "Könyvet házhoz" szolgáltatása (Hírstart)
Augusztus tizedikével újra elindul a Rottenbiller utcai Deák Ferenc könyvtár "Könyvet házhoz" szolgáltatása.Idős, beteg, mozgásukban korlátozott, ideiglenesen, vagy tartósan lakáshoz kötött olvasóiknak viszik házhoz a könyvtári könyveket, öregbetűs könyveket, folyóiratokat, hangoskönyveket, CD-ket, valamint igény esetén lejátszó-eszközöket.A járván
tegnap
20:17
Múzeum utca plusz - Kulturális programsorozat indul a turizmus élénkítésére Pécsen (Hírstart)
.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: