Kulturális hírek - Friss hírek

15:15 Gombó Viola Lotti: „Már önmagában az is stigma, ha valaki állami gondozottként nő fel” (Szeretlek Magyarország)
A Becsúszó szerelem című film női főszereplőjével beszélgettünk többek közt az állami gondozott gyerekek sorsáról, arról, hogy immár diplomás színművészként hol találkozhatunk majd vele.
15:15 A kortársművészet lelki aspektusaira figyel a Gallery Weekend (Hírstart)
"A kortárs művészet engem fejez ki" mottóval indul pénteken a Gallery Weekend Budapest, amelyen tizennégy fővárosi kortárs galéria kiállításai, rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a látogatókat vasárnapig.
15:03 Érdemes megnézned a Fekete Özvegyet? Íme az első vélemények! (Hírstart)
Alig néhány hét múlva debütál a hazai mozikban a Fekete Özvegy, amegy az MCU negyedik fázisát nyitja. Hosszas halogatás után újra egészestés Marvel film érkezik, amelyhez be is futottak az első vélemények.
14:48 A Netflix sokatmondó képpel reagált a homofób törvényre (24.hu)
A történetet együtt írjuk – üzenték.
14:35 Ingyenes futballtörténeti kiállítás nyílt a Szabadság téren (Hírstart)
Ingyenes futballtörténeti kiállítást nyitott A magyar labdarúgás története címmel az Mti Nemzeti Fotótár a labdarúgó Eb ideje alatt hét magyarországi nagyvárosban; a szabadtéri tárlat a magyar labdarúgás emlékezetes pillanatait dolgozza fel az Aranycsapattól a jelenig. A Budapesten, Debrecenben, Esztergomban, Győrben, Kaposváron, Székesfehérváron é
14:33 Három magyar vígjátékot nézhetsz meg ingyen vasárnapig (Hírstart)
Csütörtöktől vasárnapig ingyenesen megnézhető három vígjáték a Filmión. Az András Ferenc rendezte Veri az ördög a feleségét, Hintsch György A veréb is madár és Makk Károly Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című alkotása tekinthető meg felújítva. A Filmio Tvod funkcióval bővült, amely a havi előfizetés helyett a filmenkénti fizetésre ad lehetőséget.
14:33 Meghalt Fehér M. István (Blikk)
Életének 72-ik évében június 17-én, csütörtökön elhunyt Fehér M. István Széchenyi-díjas filozófus, filozófiatörténész, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Filozófiai Intézetének professor emeritusa - tájékoztatta Az MTA pénteken az MTI-t.
14:27 Sporttörténeti csemege a Nagyerdőn (Hírstart)
A magyar labdarúgás történetéből eleveníti fel emlékezetes pillanatokat az MTI Nemzeti fotótár a képeivel.
14:15 David Guetta százmillió dollárért adta el katalógusát a Warner Musicnak (24.hu)
Az egyeség a jövőbeli felvételeire is vonatkozik.
14:09 Premier: borivó nótával hangol a Góbé a hétvégére (Szeretlek Magyarország)
A nagy nyári melegben jól esik egy hűsítő fröccs és az sem árt, ha muzsika kíséri - így volt ezzel a Góbé is, akik Borozós címen igazi kocsma slágert írtak a népzenét ezúttal némi reggae életérzéssel társítva.
14:03 Jonas Blue is fellép az újvidéki fesztiválon (Hírstart)
Újabb világsztárt jelentett be az újvidéki Exit fesztivál, amely július 8. és 11. között várja a látogatókat.
13:27 Totth Benedek: “Ha a zsűri a Sun City-t választja, és valaki sorozatot szeretne fejleszteni az ötletemből, nem fogom kéretni magam” (Könyves Magazin)
Mi is megírtuk, hogy 250 jelentkezőből választották a legjobb tíz közé a Margó-díjas Totth Benedek sorozattervét a Detect európai forgatókönyvírói pályázaton. Csütörtökön kiderült, hogy a tovább szűkített, legjobb ötös listában is benne van. Június 23-án hirdetnek győztest, ennek apropóján kérdeztük az írót.
13:23 Vezetett séták lesznek Pécs római kori építményeinél – Régészet napjai (Hírstart)
A történelem szerelmeseinek különösen ajánljuk! Vezetett sétákon ismerhetik meg az érdeklődők a római kori Pécset, így két - egyébként nem látogatható - sírépítmény is megtekinthető lesz
13:21 A Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok nyitják meg a Szent László napokat (Hírstart)
Az OperaÜnnep című produkció 19 órakor kezdődik a Szigligeti Színházban. Az est az ünnep zenei megfogalmazását járja körül: ünnep, ha a művészek ismét találkozhatnak a közönséggel, ünnep, amikor újra felcsendülnek a dalok. Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Kodály Zoltán, Wolfgang Amadeus Mozart, Amilcare Ponchielli, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi
13:09 Idén két nagyszínpad lesz és Flo Rida is az EFOTT-ra készül (Hírstart)
A legfrissebb rendelet szerint 2021 nyarán újra megrendezhetik a nagyobb fesztiválokat is. Az EFOTT szervezői közkinccsé is tették a Velencei-tó partján augusztus 11–15. között tartott esemény szinte teljes nagyszínpados programját, és ígéret szerint a többi helyszín zenekari felhozatalát is hamarosan bejelentik.
12:39 Hajdu Szabolcs trilógiává bővíti az Ernelláék Farkaséknált (24.hu)
Egyetlen lakás kell csak hozzá.
12:33 Beatles-filmmel rukkol elő A Gyűrűk ura rendezője és a Disney (Hírstart)
A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.
12:11 A zsűrielnök Spike Lee lesz az idei Cannes-i fesztivál fekete-fehér plakátján (Hírstart)
Spike Lee amerikai filmrendező, az idei seregszemle zsűrielnöke látható a 74. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján. Bob Peterson & Nike/Afp A sajtónak csütörtökön bemutatott plakáton a rendező első filmjének, az 1986-os Nola Darling (She's Gotta Have It) című romantikus vígjátéknak a főszereplőjeként látható. A fekete-fehér plakáton Spike Lee al
12:09 Gerhes Gábor: Der Plan. (Hírstart)
(2021. június 15. – augusztus 15.  – Mai Manó Ház) A Mai Manó Ház 2021 nyarán Der Plan. címmel rendez átfogó kiállítást Gerhes Gábor képzőművész munkáiból, a tárlat a művész utóbbi harminc évben készült fotóalapú munkáit mutatja be. Gerhes művészetének fókuszában szinte a kezdetektől a képi reprezentáció áll. Alkotásainak visszatérő témája a nyelv
12:09 Eltűnt a transznemű kamaszról szóló film a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából (168 Óra Online)
A szervezők tagadják, hogy a döntésnek köze lenne a kedden elfogadott pedofíliaellenes törvényhez.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: