Kulturális hírek - Friss hírek

3:12 Születésnapi hétvége a Normafa Síháznál – lesz gasztro- és sportverseny is (Metropol)
Immár 90 éve annak, hogy a Normafán létrejött Magyarország egyik legjelentősebb síközpontja.
0:42 Egy sorozat, ami még a Star Trek világában is egyedülálló (Hírstart)
A Netflix saját gyártású sorozata időben és térben elszakadva a „megszokottól”, eddig ismeretlen helyekre kalauzol el.
0:11 A barcsi srác, aki soha nem adta fel: 13 évesen szerelmes lett a Megasztár énekesnőjébe, most itt tart (Blikk)
F. Lackó, azaz Fehér László hosszú ideje próbálkozik azzal, hogy zenéjével a hazai könnyűzenei élet élvonalába törjön. 2016-ban már mutattuk egy klipjét, a rapper lelkesedése azóta is töretlen, de még messze a cél.
0:07 Hoppá: film készül a Rolling Stones gitárosának életéről (Blikk)
Isten tenyerén címmel portréfilm mutatja be Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa életét, pályafutását. A 73 éves zenészről készült mozgóképet csütörtöktől vetítik a magyarországi mozik.
0:03 Tüdőgyulladásban, a kórházban halt meg a zenészlegenda – Óriási balhé volt egyszer a budapesti koncertje után (Blikk)
Elhunyt Spencer Davis brit zenész. A hatvanas évek egyik legnépszerűbb beatzenekara, a Spencer Davis Group vezetője, gitárosa, énekese kedden, 81 éves korában halt meg egy kaliforniai kórházban, ahová tüdőgyulladással került.

2020. október 21. szerda

tegnap
22:44
Jared Leto újra magára ölti Joker szerepét, méghozzá nem is akármelyik filmben! (Hírstart)
Nem várt fordulat. Jared Leto nem éppen a legjobb Jokerek közé vonult be a rajongók kollektív emlékezetében, ám megkerülni nem lehet őt sem, és bizony visszatér egy jövőre debütáló DC-filmben!
tegnap
22:42
Új Disney animációs film van készülőben, melynek első előzetese már meg is érkezett (Hírstart)
Jövőre máricusban érkezik a mozikba a Raya és az utolsó sárkányhoz.
tegnap
22:24
Jared Leto Jokere visszatér Az Igazság Ligája Snyder cutjában (Hírstart)
Nem várt ismerős bukkan fel újra.
tegnap
21:54
Raya és az utolsó sárkány: Megérkezett az első előzetes a Disney következő nagy animációs filmjéhez (Hírstart)
Kelly Marie Tran hangjával. Rayának nem más adja hangját az eredeti verzióban, mint a Star Wars Rose Ticója, Kelly Marie Tran.
tegnap
20:54
Befutottak a Borat 2. hivatalos kritikái: Csak botránykeltő, vagy tényleg jó film lett Sacha Baron Cohen új ámokfutása? (Hírstart)
Megérte polgárokat pukkasztani?. Hamarosan újra lecsap Borat Sacha Baron Cohen filmjében, és a filmipar képviselői után a filmkritikusok is közölték véleményüket a kazah nép dicső gyermekének trollkodásáról.
tegnap
20:30
Pálos Gergely: Enyedi nélkül más lesz az SZFE (24.hu)
Kilenc év után úgy döntött, hazaköltözik Svédországból, ahol Roy Andersson operatőre volt. Nem tudja, milyen lesz itthon dolgozni, azt viszont látja, nem olyan könnyű a helyzet. Interjú Pálos Gergellyel.
tegnap
20:24
Kéznél a segítség – Gyermekút alkalmazás szülőknek (Metropol)
A gyermeknevelésben minden segítség jól jön. Főleg akkor, ha szakemberektől érkezik és gyorsan elérhető. Pontosan ezt kínálja a Gyermekút weboldal és alkalmazás.
tegnap
20:18
Anna Karenina a Nemzeti Táncszínházban (Hírstart)
Tolsztoj világhírű klasszikusát, Anna Karenina tragédiájának történetét viszi színre a Kecskemét City Balett társulata október 25-én a Nemzeti Táncszínházban.
tegnap
19:36
A mese egy nyitott, korosztálytól független világ (Hírstart)
Tündérmesébe illő premiert tart szerdán a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tánctagozata, a Kecskemét City Balett. Barta Dórával beszélgettünk.
tegnap
19:06
Lajtha Forradalmi szimfóniája ’56 zenei lenyomata (Hírstart)
Az ’56-os forradalom legnagyszerűbb zenei lenyomata. Lajtha Forradalmi szimfóniáját játssza az ÓDZ a Zeneakadémián. Az „Út a zenéhez 2020/2021” sorozat második koncertje Lajtha: VII. szimfónia („Forradalmi”) Csajkovszkij: V. szimfónia Vezényel: Hámori Máté Az ÓDZ hagyományos módon, a Zeneakadémián kezdte 2020/2021-es évadát. A zenekar művészeti vez
tegnap
19:00
Forradalmi szimfóniával tiszteleg '56 hősei előtt az Óbudai Danubia Zenekar (Hírstart)
Lajtha László Vii. (Forradalmi) szimfóniáját játssza az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté karmester a Zeneakadémián. Utána Csajkovszkij Ötödikje csendül fel.
tegnap
18:57
Tárlat a metrón (Demokrata)
Idén lenne száz esztendős Szent II. János Pál pápa; a budapesti Lengyel Intézet rendhagyó kezdeményezéssel emlékezik rá.
tegnap
18:42
Nehezített hitélet a világjárvány második hulláma idején (Hírstart)
A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának október 15-től érvényes járványügyi rendelete szerint a szentmiséken legfeljebb 6 személy vehet részt, beleszámítva a miséző papot és a sekrestyést is. A részvételi szándékot elő kell jegyeztetni, s kivételt csak a keresztelők, esküvők és temetések képeznek. A rendelet betartásáról és annak további
tegnap
18:36
Megszűnik egy magyar sorozatos csatorna (Hírstart)
Nem lesz több RTL Spike.
tegnap
18:26
Farkasnapi koncertre hív a 30 éves Akela (Hírstart)
30 éve alakult az Akela. A legnagyobb hazai farkasfalkával rendelkező heavy metal zenekar – ha bukdácsolva is, de – ebben a járványtól feje tetejére állított évben is koncertezik: jubileumi turnéjukat nyáron, a Barba Negra Trackben indították, és év végéig bő két tucat állomás útba ejtésével járják körbe az országot. Október 31-én pedig ismét a fő

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: