Kulturális hírek - TOP 4 óra

ma
9:24
Válik Földes Eszter és Lovasi András (Telex)
A Facebookon jelentették be, hogy elváltak útjaik.
ma
11:12
Újabb hollywoodi színészlegenda halt meg: rengeteg filmet hagyott az utókorra (Blikk)
A 90 éves korában elhunyt amerikai színész elképesztő munkásságot tudhat maga mögött. Összesen 158 produkcióban szerepelt az élete során, még az 50-es években kezdte a színészi karrierjét. A nézők leginkább a The Strangler, a Kalandorok, Az elrabolt expresszvonat, a Bombajárat, A boldogító talán című filmekből ismerhetik.
ma
10:36
Ha gyerekként te gondoskodtál a szülődről, az kisiklatja az életed – Mi a parentifikáció? (Könyves Magazin)
Olvass bele Bibók Bea pszichológus könyvébe, aki elmagyarázza, hogyan befolyásolja a felnőtt életed minden területét az, ha gyerekkorodban el kellett nyomnod a saját igényeidet mások kedvéért.
ma
12:12
Nem akarom, hogy az emberek sírjanak, de privátban azt mondják, köszönöm Istenem, hogy az a k*rva már halott – Shannen Doherty nyers őszinteséggel beszélt a… (Blikk)
Vasárnap érkezett a megrendítő hír, hogy Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák című sorozat sztárja 53. életévében elhunyt. A színésznő már régóta küzdött daganattal, fél évvel a halála előtt már pontos elképzelése volt arról, hogy milyen temetést szeretne magának. Nyers őszinteséggel vallott arról, hogy kiket nem szeretne t
ma
11:18
Szeretjük látni a nevünket leírva, de mi a tétje? (kultura.hu)
Hiszek abban, hogy a mostani fiatalokhoz akkor ér el leghatásosabban egy szerző, ha maga látogatja meg őket. A fiatalok nélkül meg minden hiába – mondja Lőrincz P. Gabriella József Attila-díjas költő, aki nem szereti a nyarat, s aki az utazásokban ma már nem a mélységeket keresi. A kárpátaljai szerzővel a határátlépésről, a könyveiben megjelenő tör
ma
10:48
Shannen Dohertytől fájó búcsút vett a magyar hangja: Ábel Anita így emlékezett meg a Bűbájos boszorkák rákban elhunyt sztárjáról (Blikk)
Shannen Doherty küzdelmekkel teli időszakon ment keresztül a halála előtt a daganata miatt. A Bűbájos boszorkák világsztárja tavaly elárulta, hogy a rák már a csontjaira és az agyára is átterjedt, így meg kellett operálni, hogy eltávolítsák a tumort, amit fel is boncoltak annak érdekében, hogy tanulmányozzák a felépítését. A színésznőtől a magyar h
ma
10:20
Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat (kultura.hu)
A színművész az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.
ma
10:48
Vida Gábor és Demény Péter is állást foglalt Méhes György ügynökmúltjával kapcsolatban (Könyves Magazin)
Az Átlátszó Erdélyben megjelent, Méhes György ügynökmúljával foglalkozó cikkre többen reagáltak: az íróról elnevezett alapítvány, az író fia, valamint Demény Péter és Vida Gábor írók.
ma
10:42
Alice Munro a lányát nevezte hazugnak, mikor letartóztatták a molesztáló férjét (Könyves Magazin)
Megszólalt egy nyugalmazott rendőr, aki húsz éve jelen volt a Nobel-díjas Alice Munro férje, Gerard Fremlin letartóztatásakor.
ma
10:18
Idén is megrendezik a Cirkuszok Éjszakáját Budapesten (kultura.hu)
A Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok Éjszakáján, július 20-án kibővített műsorral várja a cirkuszművészet szerelmeseit. A kizárólag erre az alkalomra összeállított előadásban a Stars – Like Pins on the Sky című előadás sztárjai mellett a jövő tehetséges és ifjú cirkuszcsillagai is a porondra lépnek.
ma
9:18
Kass János, a grafikus (kultura.hu)
Kass János mindig érzékenyen figyelt az egyéni és közösségi létviszonylatokra, a kulturális hagyományokra, a világ összetett jellegére. Sorozatai sűrítményeii egy-egy alkotói periódusának és stílusának, és komplex gondolkodását is láttatják.
ma
12:15
Scarlett Johansson és Channing Tatum között csak úgy izzik az űr – A Vigyél a holdra az utóbbi idők leglátványosabb romkomja (SzMo)
Valóban leszállt az Apollo-11 a Holdon, vagy csak egy stúdiófelvételt láthattunk? Hollywood két nagy sztárja valóban illik egymáshoz? Mindkét kérdésre választ kapunk a moziban.
ma
12:00
Elhunyt Bill Viola, a videóművészet egyik úttörője (kultura.hu)
Bill Viola 73 éves korában, július 12-én hunyt el Long Beach-i otthonában, halálát Alzheimer-kórhoz kapcsolódó szövődmények okozták. A magyar közönség az Ernst Múzeum 2013-as Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállításán, illetve a Concerto Budapest – Ligeti Ensemble 2023-ban adott koncertjén találkozhatott munkáival.
ma
12:30
A Könyves Európa-bajnoka Dragomán György regénye – Befejeződött a foci Eb-vel párhuzamosan indított játékunk (Könyves Magazin)
A Németországban megrendezett foci Eb vasárnap este Spanyolország győzelmével fejeződött be, most pedig a Könyves bajnoksága is a végéhez érkezett. A végső győztes A fehér király című regény lett.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: