Kulturális hírek - TOP 4 óra

ma
7:18
“Óriási feladat az önazonosság” – Interjú Serbán Attilával a Rocksuliról (Hírstart)
Szeptember 21-én, 22-én és 23-án a Madách Színház sulija kinyitja kapuit: hármas szereposztásban mutatják be Andrew Lloyd Webber Rocksuli című musicaljét. A főszereplőt, Dewey Finnt mások mellett Serbán Attila keli életre, aki a premier előtt szerepéről, az önazonosság és a pedagógia érzék fontosságáról és a gyerekszereplők átlagon felüli teljesítm
ma
8:48
Terence Hill megérkezett Budapestre (Hírstart)
Életében először látogat Magyarországra Terence Hill, aki a Nevem: Thomas című filmjét népszerűsíti. Nagyjából két hete derült ki, hogy a 79 éves olasz színész Budapestre érkezik, hogy új promózza. Terence Hill néhány napja azt is megüzente magyar rajongóinak, hogy hol találkozhatnak vele, ez a pillanat pedig egyre közelebb van. A hivatalos találk
ma
7:54
Ősztől újraindul a Hadik Brunch – Művészetet reggelire! programsorozat (Hírstart)
A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát. Bár a kávéjáról az a hír járta, hogy rossz, a hely még így is legendássá vált, elsősorban azoknak köszönhetően, akik ide jártak. A Hadik törzsvendége volt többek között Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és Déry Tibor. A Hadik fénykora után
ma
7:00
A Nemzeti Színház rejtett zugaiba is bepillanthatunk a nyílt napon (Magyar Idők)
A teljes program, amelyen a részvétel ingyenes, és még sok más érdekesség a Nemzetiszínház.hu oldalon és a teátrum Facebook-oldalán olvasható.
ma
6:36
Hogy vészelte át Fülek a második világháborút? (Hírstart)
Két kiállítással kapcsolódik az európai kulturális örökség napjaihoz a szlovákiai Füleki Vármúzeum; pénteken az egykori Felső-Magyarország területén működő üveghuták festett, gravírozott, vésett és egyszerűbb termékeit a vár Bebek-tornyában, Fülek második világháborús éveit pedig a várhegy földalatti óvóhelyén mutatják be.
ma
6:12
Nézd meg az egyik legnagyobb sláger felvételét az Evanescence új DVD-jéről! (Hírstart)
Október 12-én jelenik meg az Evanescence új DVD-je. A Synthesis Live-ról máris megtekinthető az első szám.
ma
9:39
Jövőre kerül a mozikba a Downton Abbey-film (24.hu)
Kitűzték a nagy sikerű sorozat folytatásaként készülő produkció bemutatóját.
ma
8:27
Jön a Vörös rébék musical ballada - jegyek itt (Zene)
November 5-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatják be az Arany János művéből készült alkotást.
ma
8:18
Válogatás a Mihályfi-gyűjteményből: kiállítás nyílik a REÖKben (Hírstart)
Mihályfi Ernő nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett, a hatalmas kollekciójából szeptember 20-án 17 órától láthat egy izgalmas válogatást a közönség.
ma
8:06
Már Budapesten van Terence Hill (Hírstart)
A népszerű pofonosztó szerdán érkezett Magyarországra, hogy új filmjét népszerűsítse. A Corvin közben felállított Bud Spencer-szobrot is meglátogatja.
ma
8:03
Már Budapesten van Terence Hill (HVG)
A népszerű pofonosztó szerdán érkezett Magyarországra, hogy új filmjét népszerűsítse. A Corvin közben felállított Bud Spencer-szobrot is meglátogatja.
ma
7:42
Benn az osztályteremben, kívül a komfortzónán – Interjú Halasi Dániellel (Hírstart)
Szeptember 21-én, a magyar dráma napján stílszerűen egy magyar drámát, ráadásul egy kortárs darabot mutat be a Harlekin Bábszínház: Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert műve, a Stop az Egri Kulturális és Művelődési Központtal együttműködésben készül. A hinták, apák szerelmek alcímű, Egerben sok tekintetben újdonságnak számító osztálytermi előadásról a
ma
6:45
Deák Bill '70 novemberben az Arénában vendégekkel (MaHu)
Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.
ma
9:54
Tarantino elszabadul (Koncert)
Django elszabadul, Kill Bill, Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, Reszkessetek betörők, James Bond, Casino, Schindler listája, Valami Amerika… Ez a lista nem egy világklasszikusokat bemutató filmfesztivál programja, hanem a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében megrendezésre kerülő A mozi hangjai koncertjéé.
ma
9:54
Családok sors-pillanatai a háborúk levelezőlapjain a Tornyaiban (Hírstart)
A katonaélet relikviáit is bemutatja a Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból című kiállítása, amelynek kurátora s egyben a közgyűjtemény néprajzkutatója, Terendi Viktória szerda délután beszélgetett Nagy háborúk pár sorban címmel a kiállítás terében a vásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna néprajzi gyűjtővel.
ma
9:45
Időközi önkormányzati választások a hétvégén (orientpress)
Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Bihartordán polgármestert, Kelevíz községben polgármestert és képviselőket is választanak.
ma
9:42
Metalcore-rajongók, szevasztok: az August Burns Red visszatér! (Koncert)
November 27-e ünnepnap lesz a metalcore kedvelőinek, ugyanis ismét hazánkba látogat az August Burns Red. A srácok az Akvárium Klub Nagyszínpadáról pörgetik majd a bulit.
ma
9:36
Ami a Surda-dal mögött van (Koncert)
Legutóbb egy éve írtunk róla, akkor, amikor Ljubisa Samardzic 81 évesen elment. Most, az Újságmúzeumnak köszönhetően, többet megtudtunk róla.
ma
9:30
Hoppá, Emilia Clarke a Last Christmas című, karácsonyi romkomban? (Hírstart)
A Trónok Harca-sztár párja Henry Golding lesz, a Crazy Rich Asians főhőse.
ma
9:12
Keresés - filmajánló (Híradó)
Vannak filmek, amelyek többre hivatottak, mint egyszerű szórakoztatás. Még akkor is, ha egy jól felépített, többszörös csavarral megspékelt krimiről van szó. A Keresés pont ilyen.
ma
9:09
Csodás dalokkal emlékeznek a két legendás magyar énekesre (Zene)
Szécsi Pál emlékkoncert Mujahid Zoltán előadásában - az eseményre október 3-án Budapesten a MOMKULT-ban kerül sor.
ma
8:33
Egy jövólátó építi fel az új diktatúrát (24.hu)
Philip K. Dick ’50-es években írt regénye napjainkban épp olyan aktuális, mint megjelenésekor.
ma
8:12
Az ember tragédiájával vezetik fel a magyar dráma napját (Hírstart)
Mi az üzenete a magyar dráma alapművének, hogyan épül be hétköznapjainkba?

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: