Kulturális hírek - TOP 4 óra

ma
18:18
Dunán átívelő lánc védte egykor Budát (24.hu)
Az ellenséges hajók Dunán való mozgását két évszázadon át Pestet és Budát összekötő, vastag láncok gátolták meg. De mi történt velük?
ma
19:24
Egy őrült fanatikus, aki kiforgatta a Beatles-t (24.hu)
A 83 évesen meghalt Charles Manson fanatikusokat gyűjtött maga mellé, de ő is megszállott volt. A Beatles megszállottja.
ma
18:12
Lengyelül hallható a Recirqueltől a Meztelen bohóc (Hírstart)
A Lódzi Nagyszínházban vendégszerepel november 21-én a Recirquel a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében. A Meztelen Bohóc című előadás a társulat legmonumentálisabb, egész estés újcirkusz darabját lengyelül adják elő.
ma
18:00
Még egy hónapig lehet pályázni az Európa Kulturális Fővárosa címre (Hírstart)
December 20-ig küldhetik be pályázatukat az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) azok a hazai települések, amelyek pályázni kívánnak a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre - emlékeztetett közleményében a Kultúráért Felelős Államtitkárság.
ma
21:06
Kétrészes történelmi dráma Mária Teréziáról a Dunán (Híradó)
Már csak néhány hét, és láthatják a Dunán a Mária Teréziáról szóló kétrészes történelmi drámát.
ma
19:18
Közös karácsonyi koncerten lép fel az Emmi kórusa és a Ghymes (Hírstart)
Az előadásokat Pécsen a Kodály Központban december 1-jén, valamint Budapesten a Várkert Bazárban december 10-én rendezik.
ma
17:54
"Kiprovokálta. Ő is élvezte" – színészek és újságírók mondják el a Kis magyar áldozathibáztatót (videó) (Hírstart)
Kárász Eszter versét a Független Előadó-művészeti Szövetség alakította mozgóképpé.
ma
21:39
„Egy halott csecsemővel próbáltam érzékeltetni, hogy nincs jövő” – Szikszai Rémusz: A színház sem kerülheti el az öntisztulást (168 Óra Online)
Csapatjátékosként határozza meg magát a színész, rendező Szikszai Rémusz, aki a független Vádli Társulat tagjaként és kőszínházi produkciókkal egyaránt jó ideje markánsan jelen van a hazai színházi életben.
ma
21:36
Elhunyt Kállay Géza (Inforádió)
Életének 58. évében elhunyt Kállay Géza egyetemi tanár, az Angol Irodalom a Középkorban és a Kora Újkorban doktori program vezetője, az Angol-Amerikai Intézet korábbi igazgatója és az Irodalomtudományi Doktori Iskola volt vezetője - közölte az ELTE Bölcsészettudományi Karának Angol-Amerikai Intézete.
ma
21:03
Meghalt Della Reese (24.hu)
86 éves volt.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: