Kulturális hírek - TOP 4 óra

ma
11:05
Osvárt Andrea: Harcolni fogok (24.hu)
Nem akarja magába fojtani a politikai véleményét, ezért folyt bele a közéletbe. Osvárt Andreát most nem érdekli a színészet, annál inkább a társasházak. Interjú.
ma
9:24
A Variety azt latolgatja, hogy a homofób törvények miatt vajon bojkottálja-e Hollywood Magyarországot (24.hu)
Volt már rá példa, hogy ehhez az eszközhöz nyúltak.
ma
12:03
Egy igazán dühös ember: Jason Statham legújabb filmjében Guy Ritchie kihúzza a gyufát (Hírstart)
Egy igazán dühös embert farag a népszerű író-rendező a macsóvá érett egykori simlisből, aki keresztben nyeli le a páncélautókat.
ma
11:21
Szabadba! (Startlap)
Szabadtéri programok ajánlása nem az erősségünk, de tekintettel arra, hogy hónapok óta arra várunk, hogy kiszabadulhasson felnőtt és kamasz egyaránt, a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a júniusi friss levegő programokat. KULTÚRA Hiperkarma koncert lesz június 24-én a Budapest Parkban. Ráhangolódásképpen részlet az egyik dalukból. Megint róla
ma
11:57
Nicolas Cage-nek ellopják a disznaját, ezért akcióba lép (Hírstart)
Jön a Malac (eredeti cím: Pig) című mozi, melyben pont az történik, ami a cikk címében.
ma
11:21
Beatles-filmmel rukkol elő A Gyűrűk ura rendezője és a Disney (168 Óra Online)
A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.
ma
11:03
Most először szólalt meg A Gyűrűk Ura elfeledett színésze, akit a stáblistán sem tüntettek fel (Startlap)
A Gyűrűk Ura filmeket leforgatni legalább olyan kemény meló lehetett, mint amilyen keménynek a filmben látható csaták vagy a végeláthatatlan vándorlás tűnnek. Peter Jackson trilógiája igazi kultfilm státuszt ért el az évtizedek során, amelynek fontosabb szereplőit mindenki fejből fújja. Aragornt Viggo Mortensen, Legolast Orlando Bloom, Gandaflot Ia
ma
10:53
Ajándékkönyvek Törökkanizsának (Hírstart)
Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével könyvcsomagokat ajándékozott a törökkanizsai,
ma
10:41
Félelemről és támogatásról írt a Micsoda család! szerzője a magyar homofób korlátozások miatt (Könyves Magazin)
Lawrence Schimel a Book24 sikerlistájának első három helyezettjét posztolta a Facebookján: az első a Micsoda család!, a második a Meseország mindenkié.
ma
10:21
Szabad a zene! – Bárki zongorázhat a köveskáli buszmegállóban (hirado.hu)
A pianínó nagy népszerűségnek örvend a helyiek és az átutazó turisták körében is.
ma
9:51
Népirtás Ligetfalun: szlovák nyomásgyakorlás a Magyar Mozgókép Fesztiválra (hirado.hu)
Diplomáciai úton gyakoroltak nyomást szlovák részről azt követően, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál a díjra nominált filmek közé beválogatta a Népirtás Pozsonyligetfalun című alkotást – derül ki a producer, Skrabski Fruzsina bejegyzéséből. A filmet Géczy Dávid és Udvardy Zoltán, a hirado.hu munkatársa, szerkesztője rendezte.
ma
11:53
Kollár Árpád a saját és családja másságát írta meg Facebookon (Könyves Magazin)
Magyarság, foci, betegség is szerepel Kollár Árpád szerbiai magyar költő, műfordító posztjában, amiben a saját másságait mutatta be hosszabban a kedden elfogadott, homofób korlátozásokat tartalmazó törvény kapcsán.
ma
11:36
Hang nélkül 2 kritika (24.hu)
A Hang nélkül 2 tovább forgatja az első rész logikai problémáit, de ennek ellenére is érdemes beülni a vetítésére. Kattints a kritikánkra!
ma
11:15
Kezdődik a kisvárdai színházi fesztivál (Hírstart)
A Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Füst Milán Boldogtalanok című drámájával kezdődik el péntek este a Magyar Színházak 33.
ma
11:03
Ősszel érkezik Peter Jackson hatórás Beatles-filmje (24.hu)
Ez már majdnem Gyűrűk ura-méret!
ma
10:51
Antarktiszi vendégek jártak a közmédia Időjárás-jelentésében (hirado.hu)
Fejős Ádám sarkvidéki környezetből tudósított az 1928. június 18-án repülőgép balesetben elhunyt norvég kutatóról, Roald Amundsenről.
ma
10:51
Elem – Mucsi Zoltánnal és Kerekes Évával látható Bérczes László új rendezése (Hírstart)
Ismét közös bemutatóra készül a Szkéné Színház és az Ördögkatlan Produkció, Háy János legújabb drámáját Bérczes László rendezi.  Nem volt könnyű sorsa a szerző azonos című novellája nyomán készült Elemnek: olvasópróbáját január 4-én tartották, az eredeti tervek szerint ugyanis március 5-én került volna sor a bemutatóra. Ám az elhúzódó járványhelyze
ma
10:43
Új elnökséget választott a Szépírók társasága (Könyves Magazin)
Czinki Ferenc, Babiczky Tibor, Józsa Márta került az új elnökségbe. A májusban a társaság történetében először elektronikusan megtartott elnök- és alelnökválasztás minden korábbinál nagyobb legitimitással tisztelte meg a vezetőség újonnan választott két tagját, írják sajtóközleményükben.
ma
10:03
Kulturális újranyitás a Múzeumok Éjszakáján (Hírstart)
Több mint 300 intézmény mintegy 1600 programmal regisztrált eddig az idén június 26-án megrendezendő Múzeumok Éjszakájára.
ma
9:57
A transznemű fiatalról szóló film kikerült a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából (24.hu)
A szervezők állítják: a változásnak semmi köze a héten elfogadott törvényhez.
ma
9:45
Ezt a várost nagyon könnyű szeretni! Bakancslistán Budapest. (Hírstart)
Izgalmas kerekasztal beszélgetés a város jövőjéről. Vajon miért nem csábító és népszerű belföldi turista célpont Budapest? Miért kell, és hogyan lehet ezen változtatni, miként lehet...
ma
12:39
Hajdu Szabolcs trilógiává bővíti az Ernelláék Farkaséknált (24.hu)
Egyetlen lakás kell csak hozzá.
ma
12:33
Beatles-filmmel rukkol elő A Gyűrűk ura rendezője és a Disney (Hírstart)
A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.
ma
12:11
A zsűrielnök Spike Lee lesz az idei Cannes-i fesztivál fekete-fehér plakátján (Hírstart)
Spike Lee amerikai filmrendező, az idei seregszemle zsűrielnöke látható a 74. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján. Bob Peterson & Nike/Afp A sajtónak csütörtökön bemutatott plakáton a rendező első filmjének, az 1986-os Nola Darling (She's Gotta Have It) című romantikus vígjátéknak a főszereplőjeként látható. A fekete-fehér plakáton Spike Lee al
ma
12:09
Gerhes Gábor: Der Plan. (Hírstart)
(2021. június 15. – augusztus 15.  – Mai Manó Ház) A Mai Manó Ház 2021 nyarán Der Plan. címmel rendez átfogó kiállítást Gerhes Gábor képzőművész munkáiból, a tárlat a művész utóbbi harminc évben készült fotóalapú munkáit mutatja be. Gerhes művészetének fókuszában szinte a kezdetektől a képi reprezentáció áll. Alkotásainak visszatérő témája a nyelv
ma
12:09
Eltűnt a transznemű kamaszról szóló film a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából (168 Óra Online)
A szervezők tagadják, hogy a döntésnek köze lenne a kedden elfogadott pedofíliaellenes törvényhez.
ma
12:07
Boldizsár Ildikó Párizsba viszi a meseterápiát (Hírstart)
A Metamorphoses Meseterápiás Módszer kidolgozója, Boldizsár Ildikó meseterapeuta tart foglalkozásokat pénteken és szombaton a Párizsi Magyar Intézetben, írja az Mti.
ma
12:05
Múzeumok Éjszakája 2021 - programok a Jósa András Múzeumban és a Kállay Gyűjteményben (Hírstart)
Magyarországon idén a 19. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, a Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton. Június 26-án az országban több száz helyszínen tartanak programokat. A rendezvénysorozathoz csatlakozott a nyíregyházi Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény is.
ma
11:53
Antarktiszi vendégek jártak a közmédia Időjárás-jelentésében (Hírstart)
Fejős Ádám sarkvidéki környezetből tudósított az 1928. június 18-án repülőgép balesetben elhunyt norvég kutatóról, Roald Amundsenről.
ma
11:51
Boldizsár Ildikó Párizsba viszi a meseterápiát (Könyves Magazin)
A Metamorphoses Meseterápiás Módszer kidolgozója, Boldizsár Ildikó meseterapeuta tart foglalkozásokat pénteken és szombaton a Párizsi Magyar Intézetben, írja az Mti.
ma
11:51
Jelmezekbe kódolt információk (Hírstart)
Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a látogatók, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is.
ma
10:39
Így mesélnek a magyar sztárok - Szinetár Dóra, Béres Alexandra, Halász Judit (Könyves Magazin)
Az Unicef Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekek és szüleik számára a 12 távoli országban élő gyerekek hétköznapjait, írja az Unicef sajtóközleménye. Míg a két mesehős újabb kalandokért járja a világot, addig idehaza számos híresség ült egy asztalhoz, hogy beszélgess
ma
13:09
Idén két nagyszínpad lesz és Flo Rida is az EFOTT-ra készül (Hírstart)
A legfrissebb rendelet szerint 2021 nyarán újra megrendezhetik a nagyobb fesztiválokat is. Az EFOTT szervezői közkinccsé is tették a Velencei-tó partján augusztus 11–15. között tartott esemény szinte teljes nagyszínpados programját, és ígéret szerint a többi helyszín zenekari felhozatalát is hamarosan bejelentik.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: