Életmód hírek - Friss hírek

2:09 Az ínhártya vagy sclera gyulladása (episcleritis, scleritis) (WebBeteg)
Az ínhártya a szemgolyót körben a szaruhártyával burkoló kb. 1 mm vastag, kötőszövetből és sejtekből álló rostos tok. Gyulladása (scleritis) szempirossággal és állandó, igen intenzív fájdalommal jár. A betegség főleg a 40-60 éves nőket érinti. Fiatalokra a felületes rétegek visszatérő, igen jó prognózisú, enyhe lefolyású gyulladása (episcleritis) j
0:42 Földrengési helyzetkép a legfontosabb utazási célpontokon (Utazási Élmények)
Az utóbbi napokban történt földrengések hatására mi is a nyomába eredtünk annak, hogy hol és mekkora a veszélye annak, hogy a törésvonalak mentén ismét rengeni kezd a föld.
0:35 Wilson Luca: Ha ez a kapcsolat véges, hát az élet is az (WMN)
„És ezzel a tudattal szörnyű kín zöldfűszeres szendvicskrémet válogatni a boltban” – írja Luca. Azt is összegyűjtötte, szerinte mire nem készítenek fel minket a szakítással kapcsolatban.
0:31 Összetört szívvel a legnehezebb szülőnek lenni (WMN)
Könnyek a vécében – nem minden szülői szívfájdalom tartozik egy gyerekre de azért azt sem szeretnénk, ha később ők is elbújnának előlünk sírni. Hogyan és meddig oszthatjuk meg a gyerekekkel a lelki fájdalmainkat?
0:27 Az ország, amelyben a férfiak döntöttek a nők szavazati jogáról – Száz év kellett a svájci egyenjogúsághoz (WMN)
Szomszédaihoz képest Svájc több évtizeddel később, 1971-ben adta csak meg a nőknek a választójogot. De mi okozta a lemaradást, és hogyan lett mégis az egyik legsikeresebb ország az egyenlőség terén?
0:23 Micimackó és a leszbikus jegesmedvék: betiltott rajzfilmek (WMN)
Egyes országokban (vagy játszótereken) Micimackó nemkívánatos mackónak számít. De vajon miért?
0:19 Súlyos tévhit, hogy a bölcs emberek többségükben idős férfiak lennének (WMN)
Megvannak a sztereotípiáink a bölcsességről, de a kutatások egész mást mondanak. Nektek mi a tapasztalatotok? Mi jellemzi azokat a bölcs embereket, akiket ismertek?
0:16 A klímacélok betartásától igencsak messze járunk (Zöldmánia)
A Stanford Egyetem és a Colorado Állami Egyetem kutatói mesterséges intelligencia segítségével vizsgálták meg, hogyan állunk a klímacélunkkal, be tudjuk-e tartani évszázadunk végéig az iparosodás előttihez képest másfél fokos előirányzott értéket. Az eredmények szerint a mesterséges intelligencia (MI) arra számít, hogy 10-15 éven belül meghaladjuk
0:16 Mit érez agyvérzéskor a beteg? 2. rész (Életmódcentrum)
Az agyvérzés tünetei közül jellemzően több esemény következik be egyszerre, amelyek összefoglalva a következők: Az arc, a kar vagy a láb hirtelen fellépő érzéketlensége A zsibbadás határozottan az egyik testfélre jellemző – a zsibbadó és a problémamentes testfél között általában egy jól körülhatárolható válaszvonalat ismerhetünk fel. Az egyik oldal
0:15 „Érdemes eldobni a szemellenzőnket, úgy kevesebb csoda mellett megyünk el” – A SzuperWMN-díj első civil jelöltje, Bakonyvári L. Ágnes (WMN)
Bakonyvári L. Ágnes a MáSzínház egyik alapítója, amelynek inkluzív darabjaiban közösen játszanak fogyatékossággal élők és épek, rámutatva, hogy nincs is közöttük akkora különbség, mint gondolnánk. Ismerjétek meg a drámapedagógust!
0:15 Több életet menthetnek meg a vízi mentők (AQUA)
A gyártó AquaEye – VodaSafe Inc. és a magyarországi forgalmazó Rsctech Kft. képviselői néhány napja a gyakorlatban is bemutatták a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata munkatársainak az általuk fejlesztett kutató-mentő készüléket. Az Aquaeye másodpercek alatt 4000 négyzetméter víz alatti területet tud bevizsgálni és megmutatni, hogy hol van ott
0:12 Ilyen az igazi rezsicsökkentés (Zöldmánia)
Egy francia kisváros, a 2200 fős Muttersholtz energiaigényének jelentős részét a nap- és a vízenergia szolgáltatja. Michel Renaudet, a település alpolgármestere szerint emiatt nem is érkezik villanyszámla a faluba, csak a közhálózat használatáért fizetendő adó terheli őket. A kisváros három turbinát épített a folyóján, szigetelte az önkormányzati é
0:12 Úti beszámoló: Megnéztük a Snowlandia hólabirintust Zakopánéban (Utazási Élmények)
Zakopane Lengyelország legnépszrűbb utazási célpontja, ahová egész évben sok turista érkezik fából épült házaiért, a csodálatos hegyi környezet és a vendégszerető lengyel vendéglátói miatt. Ebben a szezonban már kilencedik alkalommal építik fel a Snowlandia névre hallgató hólabirintust a zakopanei síugró sánc tőszomszédságában.
0:12 Meglepő, mire lehet jó a cékla (Életmódcentrum)
A cékla egészséges, finom és rendkívül tápláló. Számos egészségügyi előnye mellé most újabb csatlakozhat: egy friss tanulmány szerzői megállapították, hogy edzés előtt fogyasztva növelheti az izomerőt. Régóta tudjuk, hogy a cékla igazi vitamin- és ásványianyag-bomba. Rendszeres fogyasztásával A-, B- és C-vitamint, valamint egyebek mellett káliumot,

2023. február 7. kedd

tegnap
22:57
Snowboard szlalom az eplényi síarénában (Balatonica)
Február második hétvégéjén újra a hódeszkásoké a pálya Eplényben. A Banked Bakony egy kötetlen hangulatú, hamisítatlan snowboard jamboree az eplényi teknőben, ahol egy egyedi vonalvezetésű, döntött kanyarokból álló szlalom pályán jönnek le a résztvevők és harcolnak a legjobb időért. És hogy lesz ez mégis több mint szimpla verseny?
tegnap
22:57
Rácz Jenő kiakadt – ez bosszantja legjobban a vendégei viselkedésében (Nosalty)
Ha valaki Rácz Jenő éttermeiben szeretné megkóstolni a séf fenséges ételalkotásait, akkor jobb elkerülnie ezt a viselkedési formát, ellenkező esetben lehetséges, hogy nem fogják kiszolgálni őt.
tegnap
22:57
Megnyílt Budapest első mászó akadémiája (Igényes férfi)
Boulder Academy Budapest - Frekventált helyen, a IX. kerületi Lurdy Házban nyitott meg az ország első mászó akadémiája, ahol változatos falakkal, összesen 150-200 folyamatosan újuló boulderekkel (mászó utakkal) várják az érdeklődőket.
tegnap
22:55
A törökországi földrengés erős utórengései akár 3 évig is tarthatnak (Igényes férfi)
Akár két-három évig is tarthatnak az utórengések a hétfői, Törökországot és Szíriát sújtó földmozgás után, és nem zárható ki, hogy ezek meghaladják a 6-os erősséget.
tegnap
22:53
Az 5 legfőbb különbség a The Last of Us sorozat és a videójáték között (Igényes férfi)
A The Last of Us sorozat évekig készült, a klasszikussá vált modern Playstation videójáték adaptációjának létjogosultságát viszont sokan megkérdőjelezték.
tegnap
22:51
A vártnál korábban érkezik a The last of us következő része (Igényes férfi)
A The last of us ötödik epizódja magyar idő szerint hétfő hajnalban érkezett volna, az HBO viszont bejelentette, hogy a következő részt már ezen a héten, szombaton hajnalban elérhetővé teszik.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: