Gazdasági hírek - Friss hírek

9:24 Tovább nőttek a francia árak is, csúnya lesz a mai nap (Portfolio)
Közzétette a francia statisztikai hivatal a francia éves fogyasztói árindexet is, és az áremelkedés tovább gyorsult. Mivel a tegnapi német adat csúnya meglepetést okozott, az euróövezet ma délután érkező átlagos inflációs mutatója is várakozások fölött lehet.
9:22 Szépen eszi az infláció a bérünket (Portfolio)
2021 szeptemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 428 100, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 284 700 forint volt, mindkettő 9,1%-kal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A reálkeresetek növekedési üteme azonban jóval visszafogottabb, mivel a 7% felé menetelő éves infláció erodálja a bé
9:21 A 4iG aláírta a DIGI átvételéről szóló szerződést (Menedzsment Fórum)
A 4iG Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG az átvilágítás befejezését követően végleges adásvételi szerződést írt alá az RCS & RDS csoporttal a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, azaz Invitel Zrt. az I TV Zrt. és a DIGI Infrastruktúra Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásáról.
9:20 Koronavírus Magyarországon: megjöttek a friss adatok, régen történt ilyen (Portfolio)
6390 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ami hosszú idő után először csökkenést (igaz, csak 2%-ost) jelent az egy héttel korábbihoz képest a magyar koronavírus-járványban. 195 halálesetet regisztráltak, 7596 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 513-an vannak lélegeztetőgépen – közölte a koronavirus.gov.hu.
9:18 Madárinfluenza: óvatos könnyítések két megyében (Magyar Mezőgazdaság)
A madárinfluenza járványhelyzet kedvező alakulásának eredményeként „óvatos könnyítéseket” engedélyezett az országos főállatorvos Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye korlátozás alatt nem álló területein. Az engedmény a víziszárnyasok technológiai mozgatását teszi lehetővé.
9:18 A repce ne szitokszó legyen a Dél-Alföldön sem! (Mezőhír)
A repce növényvédelmi szempontból egy kifejezetten érzékeny kultúra, így végképp elgondolkodtatja a gazdálkodókat, hogy termesszenek-e.
9:18 232 milliárdért vásárolja meg a DIGI-t a 4iG (Növekedés)
Lezárult a DIGI márciusban indított átvilágítása és szerződéskötési folyamata, melynek eredményeként végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben
9:18 Eldőlt, viszi a 4iG a DIGI-t (MMonline)
Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozícióka
9:18 Kiugróan bérközpontú a magyar munkaerőpiac (Adó)
Egyre többen fontolgatják új munkahely keresését, így újabb jelentős mozgás indulhat be a munkaerőpiacokon – mutat rá a Randstad Workmonitor 2021-es második felmérése.
9:18 Közel hatezer-négyszáz új fertőzöttet regisztráltak itthon (vg.hu)
Több mint két és félmillióan már a harmadik oltást is felvették.
9:18 Elektromos- és hibrid hajtás rakodógépeken – Deutz-Jlg közös koncepció (Agroinform)
A Deutz mind a mai napig a világ egyik meghatározó dízelmotorgyártója – köztük a mai napig szép számmal vannak nagy léghűtéses motorok is. Mint láthattuk egy korábbi cikkből, a hidrogén üzemmód mellett ma már a hibrid és tisztán elektromos projektek is egyre erőteljesebb fejlesztési irányzatokat képviselnek 2020 óta. Sőt, Ottó-rendszerű, földgáz/bi
9:18 Megszólalt Jim Cramer az omikron variánssal kapcsolatban (Portfolio)
Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője tegnap úgy fogalmazott, hogy a befektetőknek nyugodtnak kell maradniuk és bízniuk kell abban, hogy a gyógyszergyártók megfelelő megoldásokat dolgoznak ki az újonnan felfedezett omikron variáns visszaszorítására.
9:18 Elkészült a tehén nélküli „tehén tej” (Startlap)
Egy amerikai cég kutatásának eredményeképpen olyan tejtermékeket, például sajtot és joghurtot képes elő állítani, amelyek úgy néznek ki, és olyan az ízük, mint a valódi tejtermékeknek. Tehenekre azonban nincs szükség.
9:14 Veszélyes terepre merészkednek a nyugdíjalapok a hozamokért (Portfolio)
Egyre több nyugdíjalap keresi a hozamokat a tőzsdén kívüli piacokon, mivel sokaknál nagy a nyugdíjkifizetési kötelezettség, ezen pedig az alacsony hozamkörnyezet nem sokat segít – írja a Financial Times.
9:12 Eldőlt: viszi a 4iG a DIGI-t (vg.hu)
A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint.
9:12 És már megint az amerikai adósságplafon a téma - vagy inkább még mindig (Portfolio)
Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter arra kérte a Kongresszust, hogy minél hamarabb emeljék meg a nominális adósságplafont, ugyanis ha nem így tesznek, azzal a figyelemre méltó amerikai kilábalást veszélyeztetik.
9:06 Lesújtó eredmény: 3000 pedagógus hagyhatja el a pályát a kötelező oltás miatt (Forbes)
Több mint háromezer pedagógus és több mint kétezer egyéb iskolai munkavállaló a következmények ismeretében sem akarja felvenni a kormányrendelet által előírt, kötelező oltást.
9:06 Alapcsomagban a Viasat History (MMonline)
A Viasat World médiavállalat történelmi csatornája a múlt hiteles, több nézőpontból történő megismertetését tűzte zászlóshajójára. Az idén Promax-díjat is nyert Viasat History óráról órára érkezik olyan dokumentumfilmekkel, amelyek 360 fokban mutatják be múltunkat, így történelmi tudásunkhoz is sokat hozzátehetnek. A televíziós csatorna szerepének
9:06 232 milliárd forintért veszi meg a DIGI-t a 4iG (Portfolio)
Felgyorsultak az események a 4iG-nél, a vállalat múlt héten jelentette be, hogy a Rheinmetall 25,1 százalékos tulajdont szerezhet a 4iG-ben, és nagyjából 120 milliárd forintos zártkörű tőkeemelés is jöhet. Ma azt jelentette be a vállalat, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a 4iG a román eladóval, a vételár 625 millió euró, vagyis közel 232
8:57 Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál (Startlap)
Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják minde

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: