Gazdasági hírek - Friss hírek

13:21 Lakást vennél? Megtaláltuk neked Magyarország legjobb lakáshiteleit! (Portfolio)
Nem igazolódtak be azok a félelmek, amelyek szerint mostanra elszállnak a lakáshitelek kamatai: továbbra is rekordalacsony szinten kaphatunk kölcsönt a bankoktól. A rövid kamatperiódusú lakáshiteleket 2,9-3,5%-os, a hosszú kamatperiódusúakat...
13:09 30 százalékot is foghatsz a rezsin: ez a trükk működik, egy filléredbe sem kerül (Pénzcentrum)
Manapság divatos szóösszetétel az "okos otthon. De mitől lesz okos egy otthon, egyáltalán miként jó ez bárkinek? Megéri foglalkozni vele? A Pénzcentrum szakértő segítségével járta körbe a témát, és azt is megnéztük, lehet-e spórolni...
12:51 Nyögik a vállalatok a munkaerőhiányt, szükség van a digitális robotokra (NRGreport)
Munkaerőhiány sújtja a magyar vállalatokat, ami alól az energetikai szektor sem kivétel: idősödik a szakembergárda, egyre nagyobb a verseny a fiatalokért. A rugalmasabb foglalkoztatással mozgósítható munkaerő még jelent valamekkora tartalékot, de a tartós megoldásért átfogó hatékonyságnövelésre van szükség, amiből az automatizáció sem maradhat ki.
12:45 2 milliárdot költ a Fradi hibrid focipályákra (Hírstart)
A pénzből 3 pálya épül öntözőrendszerrel és pályafűtéssel.
12:39 Gyufát keresni a Holdon (Magyar Nemzet)
Tudományos szenzációt jelentett az első fekete lyukról — a Szűz csillagképben lévő Messier 87-es óriásgalaxis közepén található képződményről — készült felvétel múlt heti bemutatása.
12:39 Rekord után részvénykibocsátásra készül az OTT-One (Hírstart)
Eddigi legjobb eredményét érte el az OTT-One 2018-ban, árbevétele 1,7 milliárd forintra nőtt, adózott vállalkozási eredménye pedig elérte a 215,5 millió forintot - közölte a cég. Az OTT-One éves rendes közgyűlése kiemelt részvényesi...
12:36 Rekord eredmény után részvénykibocsátásra készül az OTT-One (VG)
Eddigi legjobb eredményét érte el az OTT-One 2018-ban, árbevétele 1,7 milliárd forintra nőtt, adózott vállalkozási eredménye pedig elérte a 215,5 millió forintot.
12:33 Muszáj lenne újra feltalálni a műanyagok újrahasznosítását (G7)
A kínai szemétimport-korlátozás és a nem hatékony gyűjtés miatt egyre nagyobb a verseny a műanyagiparban az újrafeldolgozás megreformálásáért.
12:33 20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra (ProfitLine)
Majdnem 20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra március 31-ig - írta az eduline.hu az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján.
12:33 A személyes márkáról és a jövő szakmáiról tartottak előadást gyerekeknek (Infostart)
Már az alsó tagozatos diákokat is érdemes lehet bevonni a digitális oktatásba – mondta a Telekom társadalmi felelősségvállalási szakértője a múlt héten rendezett Digitális Témahét tapasztalatairól az InfoRádió Okosvilág című műsorában.
12:27 2 milliárdot költ a Fradi hibrid focipályákra (Menedzsment Fórum)
A pénzből 3 pálya épül öntözőrendszerrel és pályafűtéssel.
12:15 Nagyon forró hónapokra kell felkészülni (Napi)
Nagyon úgy tűnik, hogy az amerikai részvénypiac a tavaly év végi esésével le is tudta a soros medvepiacot, s fél év múlva sokkal magasabban járnak majd az árfolyamok, mint jelenleg. Egy fontos mutató mindenesetre erre enged következtetni.
12:03 Jelentős torlódások alakultak ki a határátkelőhelyeken (VG)
Torlódás alakult ki a szerb, a román és az ukrán határátkelőhelyek kilépő oldalán az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.
12:03 Erdő Péter: felelősek vagyunk a szavainkért (orientpress)
Felelősek vagyunk a szavainkért, a szeretet nemcsak érzelem, hanem gondolatban, szóban és cselekedetben is meg kell nyilvánulnia – mondta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nagypénteken.
12:03 Magyarországnak is tesz egy ajánlatot Kína (HVG)
Az Új Selyemút-tervet népszerűsítik egy pekingi csúcstalálkozón. A meghívottak között Magyarország is ott van.
11:45 Piros sütivel hívják fel a figyelmet a vérzékenységre (Biztosító Magazin)
A hemofília egy ritka örökletes betegség, ami vérzékenységre való hajlamot jelent. Két legfontosabb típusa az A és a B hemofília. Az A-hemofíliánál a 8-as véralvadási faktor, a B-hemofíliánál a a 9-es működése csökkent vagy hiányzik teljes mértékben.
11:45 Összeomlottak az államkötvényhozamok (Privátbankár)
Váratlanul újra pánikszerű vétel bontakozott ki a fejlett európai országok államkötvényeinek piacán: az árak megemelkedtek, a hozamok nagyot zuhantak. A pánikot egy, a vártnál rosszabb eurózónás adat okozta, amelyik jobban megnézve nem is olyan rossz, de olyan méretű a pesszimizmus, hogy a bolhát is elefántnak látják.
11:45 Börtöncégeket telepítenének a leszakadó településekre (HVG)
A belügyminiszter határozhatja meg, hogy a büntetés-végrehatási intézetek gazdasági társaságai mely településeken, milyen tevékenység kitelepítését vállalják.
11:33 OTT-One közgyűlés: rekord eredmény után részvénykibocsátásra készül a vállalat (ProfitLine)
Eddigi legjobb eredményét érte el az OTT-One 2018-ban, árbevétele 1,7 milliárd forintra nőtt, adózott vállalkozási eredménye pedig elérte a 215,5 millió forintot. Az OTT-One éves rendes közgyűlése kiemelt részvényesi érdeklődés mellett zajlott le, ahol elfogadták többek között a 2018-as üzleti évre vonatkozó jelentést, illetve döntöttek arról, hogy
11:30 Erdő Péter: annak is a javát kell akarnunk, aki nem ért velünk egyet (VG)
Felelősek vagyunk a szavainkért – mondta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: