Gazdasági hírek - Friss hírek

4:12 Külföldi sajtó Magyarországról – A Politico a V4 és Brüsszel viszonyáról (GazdaságPortál)
Az Európai Bizottság és a visegrádi csoport tagjainak viszonyáról közölt írást pénteken a Politico brüsszeli hírportál. A kommentár szerint az Európai Bizottság az “oszd meg és uralkodj” taktikáját próbálja alkalmazni a “lázadó” visegrádi államok, Lengyelország és Magyarország megzabolázására, ez azonban adott esetben akár fordítva is elsülhet. A P
3:36 Elmarad a sztrájk a Luton repülőtéren (Hírstart)
Elmarad a hétvégére és a jövő hétre tervezett sztrájksorozat a Londont kiszolgáló Luton repülőtéren, miután a munkáltató javította az alkalmazottak által korábban elutasított béremelési ajánlatát.
3:36 Elmarad a sztrájk a Luton repülőtéren (ProfitLine)
Elmarad a hétvégére és a jövő hétre tervezett sztrájksorozat a Londont kiszolgáló Luton repülőtéren, miután a munkáltató javította az alkalmazottak által korábban elutasított béremelési ajánlatát.
2:36 Leminősítheti Oroszországot a Moody's (ProfitLine)
Leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alá vette Olaszország "Baa2" szintű adósosztályzatát pénteken a Moody's Investors Service.
2:18 Káosz lett abból, amiért mi pezsgőt bontanánk (NRGreport)
Negyedik napja sztrájkolnak a brazil kamionsofőrök a dráguló üzemanyagárak miatt. Ráadásul a teherautók az ország nagy részét úttorlaszokkal is megbénítják, így immár teljes a káosz. Nincs élelmiszer a boltokban, kiürültek a benzinkutak, a posta már nem garantálja a küldemények célba juttatását.
1:36 Így szűri ki a rendőrség a veszélyes sofőröket (ProfitLine)
A rendőrség pénteken közleményben cáfolta, hogy a közlekedési jogsértések kiszűrésére használt civil autókkal gyorshajtásra kényszerítik a közlekedőket.

2018. május 25. péntek

tegnap
23:29
Huszonhat Veszprém megyei középület kapott napelem rendszert (NRGreport)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal sikeresen pályázott a „Középületek energiahatékonysági fejlesztése” című felhívásra, melynek köszönhetően megyeszerte megújultak a feladatellátást szolgáló középületek.
tegnap
23:27
Jót tenne a világgazdaságnak a globális felmelegedés szigorú korlátozása (NRGreport)
A globális felmelegedés szigorú korlátozása élénkítené a világgazdaságot azáltal, hogy elejét venné annak, hogy a hőhullámok, szárazságok és áradások több tízmilliárd dollárnyi kárt okozzanak ebben a században – mutatták ki amerikai kutatók, felbecsülve a párizsi klímaegyezmény gazdasági hatásait.
tegnap
23:15
Várható időjárás az ország területén szombat estig (Biztosító Magazin)
A több-kevesebb napsütés mellett pénteken és szombaton is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Pénteken többfelé, éjszaka elszórtan, majd szombaton ismét több helyen, kisebb eséllyel a Dunántúl nyugati részén számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra.
tegnap
22:39
Megosztó: Mától lép életbe a hírhedt GDPR, az EU új adatvédelmi rendelete (Biztosító Magazin)
Mától alkalmazandó az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, GDPR), ezzel egységessé válik az adatvédelmi szabályozás az EU-ban.
tegnap
22:30
Fideszes politikusok "ténykedése" + munkaerőhiány = nem épít gyárat Kozármislenyben a német autóipari beszállító (444)
Ezer embernek adtak volna munkát.
tegnap
22:12
Esik az olaj, ütik az energiaszektort (Portfolio)
Az amerikai vezető részvényindexek közül az S&P 500 és a Dow Jones Index kisebb esést szenvedett el a hét utolsó kereskedési napján, a Nasdaq viszont emelkedett. Az energiaszektor esett, mivel Oroszország és az OPEC a kitermelés bővítését...
tegnap
22:09
Bevethetik a hadsereget a sztrájkoló kamionsofőrök ellen Brazíliában (HVG)
A dízeláremelés miatt indított országos tiltakozás miatt káosz alakult ki Brazíliában. A brazil elnök szerint csütörtök este több szakszervezettel megállapodtak, és már csak a kamionsofőrök "radikális kisebbsége" folytatja az országok fő közlekedési útvonalainak eltorlaszolását.
tegnap
22:06
A jövő héten vizsgálja Magyarország adósosztályzatát a Moody's (ProfitLine)
A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service.
tegnap
21:39
Édes biznisz keserű következményekkel (Adózóna)
Börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék pénteken, nem jogerősen három embert, akik az Európai Unió területén beszerzett cukrot általános forgalmi adó (áfa) nélkül hozták forgalomba Magyarországon – közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.
tegnap
21:30
5 millió "fékezhetetlen" autót hív vissza a Fiat Chrysler (eBroker)
A Fiat Chrysler közel 5 millió autót hív vissza, mert egy szoftverhiba miatt - bár szerencsétlen lépések sorozataként - de előfordulhat, hogy a tempomat kikapcsolhatatlan lesz, és az autó fékezhetetlenné válik - írja a The Wall Street Journal. Egy programozási hiba javítása miatt 5 millió autót hív vissza a gyártó, közöttük Dodge-okat, Jeepeket, Ramokat és Chryslereket (lásd a listát a cikk…
tegnap
21:06
5 millió "fékezhetetlen" autót hív vissza a Fiat Chrysler (Portfolio)
A Fiat Chrysler közel 5 millió autót hív vissza, mert egy szoftverhiba miatt - bár szerencsétlen lépések sorozataként - de előfordulhat, hogy a tempomat kikapcsolhatatlan lesz, és az autó fékezhetetlenné válik - írja a The Wall Street...
tegnap
21:06
Forinthitelesek figyelmébe - Növekedésnek indult a BUBOR értéke (ProfitLine)
A BUBOR, amely a hazai bankközi forint kamatláb, nem más mint a hazai bankok egymásnak felajánlott hitelkamatainak napi szintű, speciális átlagolása, melyet a Magyar Nemzeti Bank végez.
tegnap
20:57
Ismét gyilkolt a kanyaró szomszédunkban (VG)
Romániában újabb öt áldozatot követelt az elmúlt hónapban a kanyaró, a két éve kezdődött járványban pedig eddig már 55 ember halt meg.
tegnap
20:51
Börtön járt az olcsó cukorért (Napi)
Börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék pénteken, nem jogerősen három embert, akik az Európai Unió területén beszerzett cukrot általános forgalmi adó (áfa) nélkül hozták forgalomba Magyarországon - közölte Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: