Gazdasági hírek - Friss hírek

8:11 Tartogathat még meglepetéseket a magyar gazdaság (Hírstart)
A magyar GDP 2014-ben, a beruházás és a fogyasztás 2017-ben haladta meg a pénzügyi világválság előtti szintet. Az ipar 2015-ben, a kiskereskedelem 2016-ban, az építőipar 2017-ben érte el ezt, a pénzügyi szektor azonban még most is nagyon messze van tőle.
8:09 Jön Magyarország legnagyobb autó-kiállítása (Hírstart)
Az idén március 23. és 25. között rendezik meg Magyarország legnagyobb autó-kiállítását és vásárát a Hungexpo területén.
8:05 High-tech irodát rejt a műemlék transzformátorház (Napi)
Dübörög a budapesti irodapiac: masszív a bérlői kereslet, nem lankad az építési kedv, s a bérleti díjak is elindultak felfelé. Az üzleti, kormányzati negyed szívébe vágyó bérlők azonban továbbra sincsenek könnyű helyzetben, a belvárosi prémiumkínálat bővítésének a fejlesztési telkek hiánya és a műemlékvédelmi előírások is gátat szabnak. A Markó utc
8:03 Elfáradt és lemondott az elnök (VG)
Htin Kiav mianmari első embere közösségi oldalán jelentette be a hírt. A helyi parlament hét munkanapon belül választ utódot.
8:03 110 milliárd forintos szélerőmű parkot lájkol a Facebook (NRGreport)
A technológiai óriás az adatközpontjait megújulókkal akarja üzemeltetni. A legújabb gigaközpontja csak szélenergiát használ, ezért egy szélerőmű parkkal kötött szerződést a Facebook.
8:03 Debrecenben épülhet meg a nemzeti oltóanyaggyár (Hírstart)
A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértő szerint az alacsony költségvetéssel előállítható vakcinák gyártása valósulhat meg, mint az influenza, a bárányhimlő, a kullancscsípés vagy az agyhártyagyulladás elleni vakcina.
8:03 Tartogathat még meglepetéseket a magyar gazdaság (TőzsdeFórum)
A magyar GDP 2014-ben, a beruházás és a fogyasztás 2017-ben haladta meg a pénzügyi világválság előtti szintet. Az ipar 2015-ben, a kiskereskedelem 2016-ban, az építőipar 2017-ben érte el ezt, a pénzügyi szektor azonban még most is nagyon messze van tőle.
8:03 Már annak is örülhetünk, ha nem bukjuk a pénzünket 2018-ban (ProfitLine)
Az infláció és az alacsony hozamkörnyezet miatt már annak is örülhetünk, ha sikerül nullára kihoznunk befektetésünk értékét, ennek ellenére viszont nem kizárt, hogy akár 5-10%-os hozamot elérjünk 2018-ban.
8:03 Döbbenetes beismerést tett Izrael (Napi)
Izrael a hírzárlatot feloldva elismerte egy Szíriában épülő atomreaktor 2007-es felrobbantását - jelentette szerdán a helyi média.
8:02 Jó úton halad a magyar egészségügy (orientpress)
Amennyiben az Orbán-kormány április 8-a után újabb felhatalmazást kap arra, hogy a megkezdett munkát folytassa, az egészségügyben is további fejlesztések várhatóak: 2022-re az Egészséges Budapest Program keretén belül szinte valamennyi fővárosi kórház megújul majd, és a források rendelkezésre állása esetén a bérfejlesztések is jelentős mértékben folytatódhatnak – mondta Pesti Imre a Rádió…
8:01 Este kiderül az, amit a piacok már régóta sejtenek (VG)
A várakozások szerint kamatot emel mai ülésén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, idén az első alkalommal.
8:00 Hamarosan az italautomatákba is belelát a NAV (orientpress)
Az italautomatát üzemeltető vállalkozásoknak még több mint három hónapjuk van az ún. automata felügyeleti egység beszereltetésére, amelynek segítségével nemcsak az adóhivatal lát rá a forgalmi adatokra, hanem az üzemeltető is pontosan nyomon tudja követni a bevételeket és a készletfogyást. Azért, hogy ütemezetten és a lehető legkényelmesebben történjék a beszerelés, a Magyar Postánál lehet…
7:59 Debrecenben épülhet meg a nemzeti oltóanyaggyár (VG)
A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértő szerint az alacsony költségvetéssel előállítható vakcinák gyártása valósulhat meg a városban.
7:57 További erősödésre számíthatunk a gazdaságban (VG)
Az idén továbbra is 3,8 százalékos gazdasági növekedésre és a beruházások 9 százalékos bővülésére számít a GKI Gazdaságkutató Zrt., inflációs prognózisát ugyanakkor a korábban előrejelzett 3 százalékról 2,7 százalékra, a fogyasztás várható bővülését 3,5 százalékról 4 százalékra, munkanélküliségi prognózisát pedig 4 százalékról 3,7 százalékra módosí
7:51 Szerdán dönt a kamatról a Fed - szinte mindenki ugyanazt várja (Napi)
A piaci várakozások szerint kamatot emel mai ülésén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, idén az első alkalommal.
7:45 Nagyot fordult az euró, mindenki a Fed döntését várja (Hírstart)
Erősödésbe váltott hétfőn az euró a dollárral szemben, ma azonban gyengülni kezdett a közös európai fizetőeszköz: a befektetők talán arra számítanak, hogy holnapi kamatdöntésen a korábban vártnál "héjább" hangvételt üthet meg...
7:39 Visszaköszönne a régi világ (Magyar Idők)
A kormányváltással visszaköszönne az a régi világ, amikor a bankok, a brókercégek, az offshore háttérbe ágyazott alapítványok érdekei kerülnének előtérbe – mondta Boros Imre közgazdász
7:39 Gazdasági kilátások: ez vár az új kormányra (Hírstart)
A magyar GDP 2014-ben, a beruházás és a fogyasztás 2017-ben haladta meg a pénzügyi világválság előtti szintet. Az ipar 2015-ben, a kiskereskedelem 2016-ban, az építőipar 2017-ben érte el ezt, a pénzügyi szektor azonban még most is nagyon messze van tőle.
7:39 Alig mocorog a forint reggel (Napi)
Alig változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel: az euróval szemben hajszálnyit gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal szemben kissé erősödött - írja az MTI.
7:36 Felfüggesztették a facebookos botránycég vezetőjét (eBroker)
Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. Kedden felfüggesztették állásából a cég igazgatóját. A Cambridge…

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: