Gazdasági hírek - Friss hírek

5:24 A kínai tea az új befektetési trend (Magyar Mezőgazdaság)
A közelmúltban egy aukcióján több, mint 70 000 dollárért kelt el egy doboz szárított kínai tealevél, ez azt jelzi, hogy az ebbe az italba való befektetésnek hihetetlen jövője van, és potenciálisan vetekedhet az érlelt whiskybe és a nemes borba történő befektetésekkel.
5:24 Implantátumokat sem tudnak többé feltörni a hackerek (okosipar.hu)
Hátborzongató belegondolni, de a módszereik fejlődésével arra is képessé válhatnak a kiberbűnözők, hogy feltörjék, majd befolyásolják egy beültetett orvosi műszer, például pacemaker, inzulinpumpa vagy éppen gerincvelőt stimuláló berendezés működését. Még nagyobb veszélynek tehetjük ki magunkat a jövőben, amikor számtalan módon felhasználható implan
5:18 Új világszintű kezdeményezés indult a fogyatékkal élők befogadásának előmozdítására (Márkamonitor)
Világgazdasági Fórum: A fogyatékkal élők befogadása mellett elkötelezett globális vezérigazgatók legnagyobb hálózata, a Valuable 500 bejelentette a Generation Valuable program elindítását, amelynek célja, hogy felgyorsítsa a fogyatékkal élők lehetőségét arra, hogy a jövő C-szintű vezetőivé válhassanak.   Szándékos vagy nem, a vállalatok többsége ki
5:18 Időjárás: Hétfő estig 5-15 mm csapadék is összejöhet! (Agroinform)
De ez még nem az az országos, áztató eső, amire várunk.
4:54 Mítoszok alapján beszélünk a rendszerváltásról és az ország felzárkózási esélyeiről is (G7)
Olyan feszültség van a nemzeti tőke helyzetbe hozása és a világgazdasági szintlépés között, amibe korszakokon átívelően törik bele a magyar elitek bicskája. Gerőcs Tamás a G7 Podcast vendége.
4:54 Hogyan különböztethető meg az őshonos és a harlekinkatica? (Agrofórum)
Miként tudom megkülönböztetni az őshonos katicabogarak és a harlekinkatica példányait?
4:48 Vitaminok: óriási különbségek lehetnek a hasznosulásukban (Magyar Mezőgazdaság)
A jó minőségű vitamin ritka, mint a fehér holló. Sokan nem bíznak a vitaminkészítményekben. Bizalmatlanságuk mondhatni egyáltalán nem alaptalan. Azonban van választásunk, ezért ajánlott jól megfontolni, kit támogatunk. Sokat hallani arról is, hogy nem mindegy hogy egy vitamin szintetikus, vagy növényből kivonatolt.
4:48 A Konyhafőnök – jön a Középdöntő! (Márkamonitor)
Rácz Jenő és Sárközi Ákos is összeállította középdöntős mezőnyét! A legjobb 12 csapatokban fog küzdeni pontokért, majd a továbbjutásért!   Legenda érkezett az utolsó elődöntő napra: a világ- és Európa bajnok, többszörös olimpiai dobogós úszólegenda, Cseh László lépett be a stúdióba, hogy megnehezítse a kékek dolgát. Az élsporttól visszavonult, lege
4:18 Magyar cég nyerte a gépek közötti kommunikációs megoldások versenyét a Yettel IoT Live Show-n (okosipar.hu)
Május 25-26-án rendezte meg második alkalommal a MOHAnet Mobilsystems Zrt. az IoT Live Show-t az újpesti UP Rendezvényházban, amelyen 27 hazai és külföldi cég mutatta be „okos megoldását”. A szakmai rendezvény részeként – a Yettel IoT Nagydíj keretében – számos vállalat mérte össze M2M fejlesztését, amelyen első helyen a WegaTech végzett a bolti és
4:18 Rengeteget energiát spórolhatnak a társasházak lakói is (NRGreport)
A társasházak energiahatékonysági problémáinak részleges megoldása nélkül sem az energiaszegénység, sem a klímakatasztrófa ellen nem lehet hatékonyan fellépni – hangsúlyozzák a szakértők.
4:12 Miért ekkor utalják idén a júniusi családi pótlékot? Családi pótlék utalás rendje 2022-ben (ProfitLine)
A családi pótlék utatlási időpontok hogyan alakulnak 2022 további részében? Mekkora összegű családi pótlék illeti meg a jogosultakat? Mikor folyósítja a MÁK (Magyar Államkincstár) a családi pótlékot 2022 június havában? Cikkünkben részletesen bemutatjuk az idei évi családi pótlék átutalásásának időpontjait. A 2022-es év családi pótlék átutalási, k
3:12 A TIM felügyeli ezentúl az MVM működését (ProfitLine)
A péntektől hatályos rendelet szerint mostantól a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) gyakorolja a Magyar Villamos Művek (MVM) tulajdonosi jogait, ami nagyon szoros szakpolitikai koordinációt tesz lehetővé - közölte a TIM energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteken Zalaegerszegen.
1:06 Rendkívüli adóskockázat: újabb leminősítést kapott Ukrajna (Portfolio)
Rendkívül magas adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát az S&P Global Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az orosz invázió okozta gazdasági károk miatt Ukrajna devizaadósság-törlesztési képessége most már egyre inkább a külső adományozóktól érkező finanszírozásoktól függ.
0:48 A Linkedinen hasító magyar salátagyáros: Aki nem szereti az embereket, ne menjen el vezetőnek (Forbes)
Az előrecsomagolt salátákat gyártó Eisberg Hungary ügyvezetője, Gazsi Zoltán egyszerre figyel gyöngyhalászként és sarki expedíciót vezető felfedezőként alkalmazottaira. Mitől lesz valaki sikeres vezető és egyben a munkatársai szemében hiteles, vállalható főnök? Erre kérdésre kereste a választ a Forbes Legyél jobb!-nap színpadán beszélgetőtársával K
0:44 Tibor Dávid, Masterplast: szükség van a kudarcból származó tapasztalatra (Forbes)
Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnökeként megélt sikert és válságos időszakokat egyaránt, de szerinte egy inspirálóan együtt dolgozó csapat és a megfelelési kényszer elengedése fontos tényezői a krízisből való kilábalásnak. Ács Gáborral, a Forbes munkatársával beszélgetett a Forbes Legyél Jobb!-napján. Amikor elfogy a lendület Tibor Dávid szerint
0:40 Értsék meg a szülők, hasznos a képernyő előtt eltöltött idő – 5 gondolat Koleszár Szilviától (Forbes)
A Forbes Legyél jobb-napján Gólya Ágnes kollégánk a Skool társalapítójával, Koleszár Szilviával beszélgetett. Szóba került többek, hogy miért fontos, hogy a lányok is tanuljanak programozni, mi a hatékony oktatás titka, valamint, hogy hogyan érdemes a szülőket edukálni.
0:36 Illés Fanni: Nem egy orvos mondta, felelőtlenség, hogy gyermeket vállaltam (Forbes)
„Nekem is van nehéz napom, de így szeretek élni. A legkevesebb problémám azzal van, hogy nincs lábam, az is biztos.”
0:32 A pszichológusok mellett a papok naptára is tele van – Hortobágyi T. Cirill bencés főapát a Legyél jobb!-napon (Forbes)
„Az ember élete nem egyszemélyes feladat, hanem másokkal együtt kell megoldani. Az együttműködés módszereire ugyanakkor nem készültünk fel. Ki tud ma Magyarországon erőszakmentes kommunikációról tanulni a hagyományos oktatás keretein belül?”
0:28 Az a baj, hogy elhisszük: normális, ami ma történik a világban – Máté Gábor a Legyél jobb!-napon (Forbes)
„Annyira hozzá vagyunk szokva a világunkhoz, hogy nem is vagyunk tudatában, hogyan hat ránk, természetesnek és egészségesnek hisszük, pedig ez nincs így.”
0:24 Majdnem 100 milliót dobtak össze a magyar cégnek, ami pénzt utal vissza a vásárlások után (Forbes)
Nagyot megy a Tőkeportál forrásgyűjtő oldalon a magyar Recash. Vásárlás után pénzt kapunk vissza, erre fejlesztenek mobilappot, de miért jó ez nekik? Már olyan partnereik vannak, mint a Penny vagy a Foodpanda.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: