Gazdasági hírek - Friss hírek

18:51 Megszakítás nélkül repül 17 órát egy új járat (Napi)
A világ első közvetlen járatát indította Perthből Londonba a Quantas légitársaság - írta a Privátbankár.
18:45 Varga Mihály: a vállalkozói szellem és a képesség az innovációra határozza meg egy nemzet gazdaságát (GazdaságPortál)
Egy nemzet gazdaságát hosszú távon az emberekben lévő vállalkozói szellem és a képesség az innovációra határozza meg. Szerencsére az idei Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő résztvevőiben mindkettő megvan – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke a vetélkedő Kárpát-medencei Nemzeti Döntőjét követően a díjak
18:33 A Fed túlhevíti az amerikai gazdaságot? (ProfitLine)
-Az átlagbér januárban 13,8%-kal növekedett éves viszonylatban. -.Az átlagos havi kereset januárban bruttó 310.800 forintra nőtt. -Az amerikai központi bank (Fed) 25 bázisponttal emelte a kamatokat.
18:27 Megvannak az olasz házelnökök (VG)
Maria Elisabetta Alberti Casellatit, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) politikusát választották meg szombaton a római szenátus új elnökének, miközben a képviselőház elnöki székét Roberto Fico, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa szerezte meg.
18:27 Finomság, amiből egy is túl sok (Népszava)
Egy kutatás megmutatta, milyen könnyű meghaladni a napi ajánlott cukorbevitelt.
18:17 Keveseket tudott utcára vinni a a Független Egészségügyi Szakszervezet, a tárca egy közleménnyel lerázta őket (HVG)
Hiába mondja azt a kormány, hogy jelentősen emelte a béreket az egészségügyben, a valóságban a dolgozók még mindig túl sokat dolgoznak túl kevés pénzért és a szakma elhagyásán gondolkodnak - ezt mondták a felszólalók a Független Egészségügyi Szakszervezet Kossuth téri tüntetésén. A tüntetésre csak kevesen mentek el.
18:15 A rendőrség korábban megfigyelte a túszejtőt, de megszüntették az ellenőrzését (Híradó)
Búcsúlevelet is hátrahagyott a merénylő.
18:15 Óriásit bukott a Facebook az adatmanipulációs botrány miatt (Napi)
Egy hét alatt, a Cambridge Analytica-botrány kirobbanása óta 58 milliárd dollárral csökkent a Facebook piaci értéke - írta a BBC-re hivatkozva a 444.hu.
18:15 Hatalmasat lehet bukni emiatt a csalás miatt (Infostart)
Egyszerű adatkérő levélnek tűnik, de nagy csapdát rejt az apró betűs rész.
18:15 Hogyan bővítsünk luxushajót? Vágjuk ketté, és toldjuk meg (HVG)
Hihetetlen műszaki eljárással oldja meg a Silversea hajótársaság egyik óceánjárójának, a Silver Spiritnek a megnagyobbítását. Középen beékel egy előre megépített 15 méteres darabot.
18:03 Ismét elmaradt a katalán elnökválasztás (orientpress)
A demokrácia és az alapvető jogok védelmében közös fellépést szorgalmazott Rogert Torrent, a katalán parlament elnöke szombaton Barcelonában, miután a legfelsőbb bíróság előző nap vádat emelt és előzetes letartóztatást rendelt el katalán függetlenségi politikusokkal szemben ‒ tájékoztatott az Infostart.
18:03 Tüntetnek az egészségügyi dolgozók - megszólalt az EMMI (Napi)
Még mindig túl sokat dolgoznak túl kevés pénzért és a szakma elhagyásán gondolkodnak az egészségügyi dogozók - ezt mondták a felszólalók a Független Egészségügyi Szakszervezet szombat délutáni, Kossuth téri tüntetésén, melyre az Index tudósítása szerint alig pár száz ember ment el.
17:57 Ők a legnagyobb lúzerek a héten - de bármikor cserélnél velük (Hírstart)
A Bloomberg összesítése szerint igencsak fájdalmas hónapokon vannak túl a világ szupergazdagjai: 436 milliárd dollárt vesztett vagyonából a felső 500 a január végi tőzsdei csúcsdöntések óta. Azért még maradt mit a tejbe aprítani - vigyázat, számok és vagyonok csak erős idegzetűeknek!
17:54 Fontos ügyben lépne fel a katalán parlament elnöke (VG)
A demokrácia és az alapvető jogok védelmében közös fellépést szorgalmazott Rogert Torrent, a katalán parlament elnöke szombaton Barcelonában, miután a legfelsőbb bíróság előző nap vádat emelt és előzetes letartóztatást rendelt el katalán függetlenségi politikusokkal szemben.
17:51 Utolsó pillanatban lépett vissza Hosszú Katinka (Napi)
Egy nappal az országos bajnokság nevezési határideje előtt Hosszú Katinka bejelentette, nem lesz ott a jövő héten Debrecenben. Nem valószínű, hogy indul az augusztusi Európa-bajnokságon sem, mert 13 Eb-aranya van már, a 14. nem motiválja annyira - írta az Index.
17:45 Az ételpornóból csináltak üzletet (TőzsdeFórum)
Minden várakozást felülmúlóan teljesít a 2017 elején indult YoloFoodPorn.
17:39 Informatika a korrupció visszaszorítására. DK-pályázat április 15-ig (HVG)
A DK-Szolidaritás pályázatot hirdet az informatika korrupció-ellenes alkalmazására, mert Magyarország az EU második legkorruptabb országa – áll a DK közleményében.
17:33 Mindenkit maga mögé utasít a 103.9 Sláger FM (ProfitLine)
A legfrissebb, februári közönségmérés alapján megerősítette vezető pozícióját a Sláger FM, amely továbbra is Budapest és Pest megye leghallgatottabb rádiója.*
17:33 "Elképesztő indulatokat kavartam" – egy krémmániás nő a bőrápolás titkairól (HVG)
Rácz Judit, a legnagyobb magyar online kozmetikai közösség megalapítója és a cosmed mozgalom hazai úttörője a világ legkelendőbb krémjeiről, csodatevő vegyületekről és arról, hogyan lesz egy informatikusból beauty geek.
17:21 Fókuszban Dobos Tamás képei (VG)
Új helyszínen, de a régi utcában (Falk Miksa) kortárs művészettel foglalkozó galériát nyitott a műkereskedelem régi szereplője, Kováts Lajos. A másodlagos piacon való jelenlétről sem mondott le, a decemberi után májusban ismét kortársaukcióval jelentkezik, de párhuzamosan újra galériát is visz majd.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: