Gazdasági hírek - Friss hírek

5:19 Kamatot emelt az MNB, hogyan hat ez a lakossági hitelekre? (Hírstart)
Az MNB a mai nappal új egyhetes betétet hirdetett meg, melynek kamata a jegybanki alapkamattal – jelenleg 0,9% – fog megegyezni. Ez gyakorlatilag 0,4-0,5%-os kamatemelésnek felel meg, hiszen az 1 hetes BUBOR – az a kamat amelyen a bankok jelenleg kölcsönt adnak egymásnak – értéke 0,42%. Emiatt a változó kamatozású hitelek kamata és törlesztőrészlet
5:06 Szakadékba vezeti az elektromosautó-forradalmat a koronavírus-járvány (NRGreport)
Az első jelek szerint az autópiac egészéhez hasonlóan az elektromos autók piacát is jókora csapás éri a koronavírus-járvány következtében. Bár van rá esély, hogy a negatív hatás csak rövid távon érvényesül, azonban a recesszió és a történelmi mélységekben járó olajár miatt az elektromosautó-iparág nagyobb kihívásokkal szembesülhet, hacsak a kormány
5:06 Hol él a legtöbb 65 évnél idősebb magyar? Ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
országban összesen: 1 889 959 fő (2019. január 1.)
4:36 Mérsékeljük a Covid-19 hatását az élelmiszer-kereskedelemre és -piacokra (ProfitLine)
Világszerte emberek millióinak a létbiztonsága és élelmezése függ a nemzetközi kereskedelemtől. Miközben az országok lépéseket tesznek a Covid-19 járványmegfékezésére, figyelni kell arra, hogy a világkereskedelre és az élelmiszerellátásra – nem szándékosan – gyakorolt hatást minimalizálják.
4:12 Megérkeztek az első ingatlanpiaci forgalmi adatok! (ProfitLine)
A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 márciusában, országosan 11 100 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 79,5 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
3:36 Áprilisi nyugdíj meglepetés - korábban érkezik a nyugdíj (ProfitLine)
Mikor utalja át a Magyar Államkincstár a 2020 évi negyedik, azaz április havi nyugdíjat és azok várhatóan mikor érkeznek meg a bankszámlákra? Nyugdíj kifizetés időpontja 2020 április hónapban. Meglepetés, a szokotthoz képest korábban érkezik az április havi nyugdíj!
3:06 7,5 éves mélypontra zuhant a feldolgozóipar teljesítménye az euróövezetben (ProfitLine)
Márciusban a vártnál nagyobb mértékben, 7,5 éves mélypontra zuhant a feldolgozóipar teljesítménye a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzserek körében végzett felmérésének szerdán publikált eredménye alapján.
2:36 Jelentős értékesítési problémák vannak a hazai nyúlágazatban (ProfitLine)
A hazai előállítású nyúlhús-termékek 96 százalékát az európai piacokon értékesítik, de az egyes országokban elrendelt korlátozások miatt drasztikusan visszaesett a kereslet - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács együttműködésében készült elemzésből.
1:15 3,6 millióan kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést Franciaországban (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt nehézségekbe került francia vállalatok eddig 3,6 millió részleges kényszerszabadságra küldött munkavállalóik számára kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést - jelentette be szerdán Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter.
1:03 3,6 millióan kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést Franciaországban (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatt nehézségekbe került francia vállalatok eddig 3,6 millió részleges kényszerszabadságra küldött munkavállalóik számára kérvényeztek állami jövedelem-kiegészítést - jelentette be szerdán Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter.
0:38 Vidéki járványkörkép: Ingyenes védőmaszkokkal, számítógépekkel, fizetési könnyítéssel segítik az embereket (Biztosító Magazin)
A zalaegerszegi önkormányzat a város minden lakosának eljuttat egy többször használható védőmaszkot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására.
0:34 Hitelmoratórium: Sokan továbbra is fizetnék a hiteleiket a bankok visszajelzése szerint (Biztosító Magazin)
A bankok több tízezer ügyfele továbbra is törleszti a hiteleit, a megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez a hitelekre vonatkozó, március 18-án bejelentett fizetési moratóriummal kapcsolatban
0:30 Nn Biztosító: Ősszel rendezik meg a 2020-as Nn Ultrabalatont (Biztosító Magazin)
Október első hétvégéjén rendezik meg a májusról elhalasztott 2020-as Nn Ultrabalatont. A szervezők információi szerint a versenyközpont továbbra is Balatonfüred, a táv pedig 220 kilométer.
0:26 Olaszország: Újabb 727 halálos áldozat, de a kórházakban kezeltek száma már csökken (Biztosító Magazin)
Továbbra is hétszáz felett van az új típusú koronavírus-járványban Olaszországban naponta elhunytak száma, amely az elmúlt 24 órában elérte a 13 155-t - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt több mint nyolcszázzal 2937-re emelkedett.
0:22 Kovács Zoltán: Mindenkinek joga van tudni, melyek a veszélyeztetett korosztályok, csoportok (Biztosító Magazin)
Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából
0:18 Emmi: Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegséggel küzdők! (Biztosító Magazin)
Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegséggel küzdők! - kérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdai, az Mti-hez eljuttatott közleményében.
0:18 Orbán újabb cégeket próbálhat megkaparintani - erre figyelmeztetik tanácsadók a nyugati vállalatvezetőket (444)
A felhatalmazási törvény miatt is gyengülhet a forint, mert a gazdasági döntéshozók is aggodalommal fogadták, hogy a magyar kormány meghatározatlan ideig átléphet a törvényeken.
0:14 Moszkva: Qr-kód kell az utcára lépéshez, a fertőzöttek mozgását mobilon keresztül figyelik (Biztosító Magazin)
Moszkvában elkezdték tesztelni azt az okostelefonos alkalmazást, amellyel a hatóságok nyomon tudják követni az otthon kezelt vagy házi karanténra kötelezett koronavírus-páciensek mozgását
0:14 Burkolt kamatemeléssel reagált az MNB a forint zuhanására (444)
A 370-es árfolyam közelében zuhanó forint a bejelentés hatására azonnal visszapattant.
0:12 Érdemes átnézni az szja-bevallási tervezeteket (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint érdemes az szja-bevallási tervezet átnézni, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal és szükség esetén módosítani, majd beküldeni, a tervezetek már két hete elérhetőek a webes felületen - közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: