Gazdasági hírek - Friss hírek

23:06 Vírusállóbbak voltak a gyakornoki pozíciók, mint a klasszikus diákmunka (ProfitLine)
A klasszikus diákmunka és a diploma előtti – gyakran kötelező – szakmai gyakorlat hosszú időn keresztül két külön fogalomnak számított. Míg a tipikus diákmunkára diákszövetkezeteken keresztül jelentkeztek a fiatalok, addig szakmai gyakorlati helyet jellemzően maguknak kerestek a képzés végéhez közeledve, a cégek pedig egyedi munkaszerződéssel fogla
22:06 Új pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban (ProfitLine)
Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t szerdán.
21:51 Péntektől zöld helyett sárga besorolású lesz Spanyolország - Kéthetes karantén vár az onnan érkezőkre (Hírstart)
A koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolású lett Spanyolország - az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat a Hivatalos Értesítő szerdai számában jelent meg.
21:48 Koronavírus: sárga besorolású lett Spanyolország (Portfolio)
Az országos tisztifőorvosi határozat szerint Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már nem alacsony, ezért zöld helyett sárga jelzést kapott az ország.
21:48 Alig mérhetően lett nagyobb a boltok forgalma a korlátozások eltörlésével (Startlap)
A kiskereskedelmi üzletek júniusban már járványügyi korlátozások nélkül lehettek nyitva az egész országban, így forgalmuk volumene a nyers adat szerint 0,8 százalékkal bővült, naptárhatástól megtisztítva lényegében nem változott az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
21:27 Hiánypótló képzési anyag a környezettudatos építés alapjairól (iroda.hu)
A környezettudatos és a klímatudatos kifejezéseket igen gyakran használjuk, hiszen az éghajlat-változás kihívásai és azok megoldási lehetőségei nap mint nap foglalkoztatnak bennünket. A fogalmak azonban sokszor összekeverednek, a mögöttes tartalom is szerteágazó. Ennek orvoslására dolgozta ki a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) oktatási munkacsoportja elismert szakemberek…
21:21 A forgóeszközhitelek lettek a legkeresettebbek a vállalati hitelpiacon (Hírstart)
Lassan heverheti ki a vállalati hitelpiac a koronavírus-járvány hatásait, még a válságnak kevésbé kitett társaságok is óvatosabban terveznek a bizonytalanságok miatt. A gazdaságélénkítő programok keretében meghirdetett konstrukciókat viszont láthatóan ebben a helyzetben is komoly érdeklődés övezi. Az OTP Bank tapasztalatai alapján a fizetési nehézs
21:15 Minden idők egyik legnagyobb üzlete lehet a Microsoftnak a TikTok felvásárlása (Hírstart)
Három héten belül lezárulhatnak az akvizíciós tárgyalások a TikTokot működtető ByteDance és a Microsoft között, még a Donald Trump által megszabott határidőt megelőzően – írja a CNBC. A vételi ár valahol 10 és 30 milliárd dollár között lehet.
21:12 Négy nap alatt egymillióval nőtt a fertőzöttek száma (Portfolio)
Továbbra is gyorsul a koronavírus-fertőzés terjedése, míg az első 1 millió esetet 100 nap alatt regisztrálták, addig most mindössze 4 nap alatt emelkedett 16 millióról 17 millióra a regisztrált esetek száma a világon. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Facebookon értékel.
21:06 Veszteséges negyedévet zárt a BMW (ProfitLine)
Veszteséggel zárta az idei második negyedévet a BMW konszern, tizenegy éve az első alkalommal, a vezetés azonban a járványvédelmi korlátozások miatt világszerte beszűkült autópiaci forgalom mellett is bizakodóan tekint az év második fele elé a cég honlapján szerdán publikált eredmény beszámoló alapján.
21:00 Itt az új csúcs: soha nem volt még ilyen drága az arany (Portfolio)
Újabb történelmi csúcsot döntött a mai kereskedésben az arany árfolyama, ezzel az elmúlt nyolc kereskedési napból hetet zárt új csúcson.
20:59 Végrehajtotta első kísérleti repülését a SpaceX űrhajója (Hírstart)
Elon Musk SpaceX amerikai űrkutatási vállalata Starship nevű űrhajójának prototípusa végrehajtotta első kísérleti repülését: a majdan embert Holdra és Marsra szállító űrhajó 150 méter tett meg a levegőben és sikeresen landolt.
20:57 Gyorsjelentés 2020: Csökkent a Magyar Telekom árbevétele és profitja a második negyedévben (Hírstart)
Az elemzői várakozásokkal csaknem megegyezően, 2,2 százalékkal 157,2 milliárd forintra mérséklődött a Magyar Telekom Nyrt. árbevétele idén a második negyedévben, adózott nyeresége pedig 20,8 százalékkal 11,5 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán. A nemze
20:51 Gyorsjelentés 2020: Csökkent a Magyar Telekom árbevétele és profitja a második negyedévben (GazdaságPortál)
Az elemzői várakozásokkal csaknem megegyezően, 2,2 százalékkal 157,2 milliárd forintra mérséklődött a Magyar Telekom Nyrt. árbevétele idén a második negyedévben, adózott nyeresége pedig 20,8 százalékkal 11,5 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán. A nemze
20:42 Jó hír a szomszédból: Ausztriában folyamatosan csökken a fertőzöttek száma (Portfolio)
Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában az elmúlt 24 órában 85 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, 11-gyel kevesebbet, mint egy nappal korábban. Továbbra is Bécsben  és Felső-Ausztriában  a legmagasabb az új fertőzöttek száma.
20:30 Koronavírus: a kétszeresére nőtt a napi új fertőzöttek száma Olaszországban (Portfolio)
Olaszországban az előző napihoz képest a kétszeresére, 384-re nőtt az elmúlt 24 óra alatt koronavírussal újonnan diagnosztizáltak száma, és tízen meg is haltak a szövődmények miatt - jelentették be szerdán Rómában. Spanyolországban az új fertőzéseket tekintve ismét megdőlt az elmúlt két hónapban feljegyzett napi rekord és Nagy-Britanniában is nő az
20:12 Kiszámolták: annyit ér most a nyugdíj, mint 2010-ben (Privátbankár)
Az átlagfizetésből élők életszínvonala sokat javult az elmúlt 10 évben, ellenben a minimálbér vásárlóereje vajmi keveset változott, az inflációhoz kötött nyugdíjemelés pedig láthatóan csődöt mondott.
20:06 Erősödött a forint szerdán (ProfitLine)
Erősödött a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
19:48 Jó hír a nyugdíjas éveikre spórolóknak (Menedzsment Fórum)
Mármint azoknak, akik már tagjai valamelyik önkéntes nyugdíjpénztárnak: a koronavírus miatti veszteségek ugyanis már a múlté, szinte alig van már olyan konstrukció, amely ne tüntette volna el mínuszát.
19:45 Csökkenő számokról jelentett a Telekom (Hírstart)
Az elemzői várakozásokkal csaknem megegyezően, 2,2 százalékkal 157,2 milliárd forintra mérséklődött a Magyar Telekom Nyrt. árbevétele idén a második negyedévben, adózott nyeresége pedig 20,8 százalékkal 11,5 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: