Gazdasági hírek - Friss hírek

7:24 Besokallt a bevásárlóközpont: óránként 700 forintos parkolási díjat vezet be (Portfolio)
Megváltozik az EuroCenter parkolási rendje 2019. március 5-től - tette közzé honlapján az óbudai bevásárlóközpont. A hosszabb távú, vagyis 3 órát meghaladó parkoló használat óránkénti díja 700 Ft lesz. A bevásárlóközpont...
7:21 Két héten belül elrajtolhat a Modern falu program (VG)
Májusig az összes felhívás megjelenhet a Modern falu programban. Olyan beruházások valósulhatnak meg, amelyekre tíz éve nincs forrásuk az önkormányzatoknak.
7:18 Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei (Hírstart)
Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.
7:12 Magyar egyetemisták fejleszthetik a jövő okos városait (Mandiner)
Komplex városirányítási rendszerek fejlesztésén ötletelhetnek magyarok.
7:12 Befenyítették Márki-Zay Pétert: „Ön hetente szervez forradalmat a kormány megdöntésére, ön ettől a kormánytól semmilyen támogatást nem fog kapni” (Hírstart)
Harmadszori nekifutásra lett egy kifeszített költségvetése Hódmezővásárhelynek, ráadásul, a helyi Fidesz szerint a kormány nem támogat ellenzéki vezetésű várost. Márki-Zay Péter szerint tavaly is ellenszélben dolgoztak, az idén is megoldják.
7:08 A szakszervezet megváltoztatná a szabályzatot a vonatról leszállított néni miatt (Hírstart)
Az üzletszabályzat ugyanis tiltja a kalauzoknak, hogy méltányosságot gyakoroljanak. A MÁV azonban arra kéri a jegyvizsgálókat, hogy mindig ügyfélbarát módon járjanak el a vitás ügyekben.
7:06 Elfogadták Hódmezővásárhely költségvetését, a polgármester, Márki-Zay Péter nemmel szavazott (Hírstart)
Elfogadta, 18,926 milliárd forintos főösszeggel a hódmezővásárhelyi önkormányzat költségvetését kedden a város közgyűlése.
7:06 Elfogadták Hódmezővásárhely költségvetését (ProfitLine)
Elfogadta, 18,926 milliárd forintos főösszeggel a hódmezővásárhelyi önkormányzat költségvetését kedden a város közgyűlése.
7:06 A szakszervezet megváltoztatná a szabályzatot a vonatról leszállított néni miatt (HVG)
Az üzletszabályzat ugyanis tiltja a kalauzoknak, hogy méltányosságot gyakoroljanak. A MÁV azonban arra kéri a jegyvizsgálókat, hogy mindig ügyfélbarát módon járjanak el a vitás ügyekben.
7:00 Olyan jól blogoltak a magyar fiatalok, hogy a Facebook és a Netflix is az ügyfelük lett (G7)
A 13 éves Starschema Kft. még mindig startupokat megszégyenítő gyorsasággal növekszik, és az ütem fenntartása érdekében az Egyesült Államokban is terjeszkedik.
7:00 A budapesti irodapiac titkai - Ilyen összehasonlítást ritkán tesznek közzé (Portfolio)
Rendkívül erős évet zárt tavaly a budapesti irodapiac, egy év alatt 230 ezer négyzetméternyi új területtel bővült az állomány. Az új építkezések mellett azonban fontos költözések is történtek, amelyek jócskán felforgatták...
6:54 A kombájnok 7 százaléka gyullad ki évente – Magyar találmány előzheti meg a gabona leégését (Agrofórum)
A nyári betakarítási munkák nagyon tűzveszélyesek, amire időben fel kell készülni. Magyarországon az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2017-es adatai alapján 115 410 tűzeset történt 5 év alatt aratás közben. Ez idő alatt mintegy 4100 hektár tarló és 1145 hektár lábon álló gabona égett le.
6:54 Kisvállalati lízing refinanszírozási programot indít az MFB (Hírstart)
A finanszírozást a magyarországi mikro, illetve kis- és közepes vállalkozások igényelhetik maximum 2,5 százalékos kamattal.
6:48 Profitesést várnak a Moltól az elemzők (VG)
Egyszeri hatások és az olaj árának nagymértékű változása miatt eshet vissza a Mol adózott profitja a tavalyi negyedik negyedévben.
6:42 Borkülönlegesség, jégbor, főbor: magyar borászati kifejezések kerülhetnek uniós oltalom alá! (Agrofórum)
Még 2014-ben kérelmezte öt kifejezés - a borkülönlegesség, a jégbor, a főbor, a szemelt szőlőből készült bor és a töppedt szőlőből készült bor - uniós oltalmát az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságánál a kormány. Hamarosan sor kerülhet ezek hivatalos bejegyzésére.
6:42 Borbély Alexandra kapta a Vodafone Egyenlőség Díjat (Márkamonitor)
A 15. Szóvivő Bál alkalmából Borbély Alexandra színésznő kapta a Vodafone Magyarország Egyenlőség Díját. A díj célja, hogy az egyenlőtlenségek leküzdésére és e téma fontosságára irányítsa a figyelmet. Idén második alkalommal adta át az Egyenlőség Díjat a társadalmi egyenlőség iránt elkötelezett Vodafone Magyarország, amelyet a Magyarországi Szóvivő
6:42 Így manipulálhatják a tőzsdei árfolyamokat (GazdaságPortál)
A 2008-as válság óta rendszeresen találkozhatunk különféle gazdasági érdekcsoportok tőzsdei manipulációiról szóló hírekkel. Mivel sokan nem tudják, hogyan valósulhat meg egy ilyen illegális művelet, érdekességképpen utánajártunk az egyik lehetséges módszernek. Valamint tekintettel arra, hogy ez sok befektető hozamát érintheti, ezért a témában Vrask
6:42 Kellemetlen meglepetés a benzinkutakon (Infostart)
Mélyebben kell a zsebbe nyúlni.
6:36 A kerékpárosok miatt nem lesz Hollandia önvezető autós nagyhatalom (Hírstart)
Az egész világon Hollandia a legfelkészültebb az önvezető autók elterjedésére, de várhatóan mégsem lepik majd el a holland városokat a sofőr nélküli autók a KPMG második Autonomous Vehicles Readiness Index tanulmánya szerint.
6:36 A kerékpárosok miatt nem lesz Hollandia önvezető autós nagyhatalom (ProfitLine)
Az egész világon Hollandia a legfelkészültebb az önvezető autók elterjedésére, de várhatóan mégsem lepik majd el a holland városokat a sofőr nélküli autók a KPMG második Autonomous Vehicles Readiness Index tanulmánya szerint.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: