Gazdasági hírek - Friss hírek

12:03 Hat évtizedes csúcsra robbant a brit államadósság-ráta (Hírstart)
Közel 100 százalékos.
12:03 A pandémia ellenére is nagyot ment tavaly a Takarék Csoport (Portfolio)
Több mint 40 százalékkal növelte a mérlegfőösszegét és 24 százalékkal csökkentette működési költségeit tavaly a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Csoport. A költséghatékonysági mutatója (CIR) 2020-ban majdnem 18 százalékponttal, a piaci átlagot messze meghaladó mértékben javult, az ügyfélbetét-állomány 20 százalékkal, az ügyfélhitel-állomány 12
12:03 Az apasági szabadság haszna sokkal több, mint részvétel a baba gondozásában (ProfitLine)
A Procter&Gamble két évvel ezelőtt vezette be az apasági szabadság lehetőségét dolgozói számára a baba megszületésével. A kezdeményezés eredeti célja a munka-magánélet egyensúlyának elősegítése, valamint az esélyegyenlőség megteremtése mindkét szülő számára a baba korai gondozásánál. Az apasági szabadság hatása azonban sokkal szerteágazóbb, mint az
12:00 Új Macbook, tévé, arcmaszk – évente több milliót pusztít el belőlük az Amazon (Forbes)
Egy skóciai Amazon-raktárban évente több millió el nem adott, általában még jó minőségű terméket pusztítanak el, és ez csak egy a cég 24 teljesítési központjából, amit az Egyesül Királyságban működtetnek.
11:57 Zöld listára tették a spanyolok Magyarországot (vg.hu)
Ennek köszönhetően újra közlekednek Budapestről és Debrecenből a Wizz Air légitársaság járatai Spanyolországba.
11:57 Marad az alacsony diákhitelkamat (Hírstart)
A Diákhitel Központ szerint a tavalyi után várhatóan az idén is rekordot dönt a diákhitelt és képzési hitelt igénylők száma.
11:57 Ennek a két kupacnak a mérete jól szemlélteti, hogy mennyivel drágultak a faanyagok (Portfolio)
Egy ír építőipari vállalat osztott meg egy képet közösségi oldalán, ami igen szemléletesen mutatja be a faanyagok glopális áremelkedésének drasztikusságát.
11:54 Lázár Vilmos: Hiába volt felvásárlási láz, az élelmiszerláncokban összességében kisebb volt a forgalom (Növekedés)
Az élelmiszerkereskedelmi szektor is egyértelmű kárvallottja lett a koronavírusnak, hiszen az elmúlt bő egy évben összességében ki mértékben csökkent a forgalom az egy évvel korábbi időszakhoz képest, noha az elején felvásárlási láz volt - mondta a Növekedésnek Lázár Vilmos. A CBA elnökét a hazai termékek arányáról, drágulásról és boltbezárásokról
11:51 Még tovább erősödtek a kamatemelési várakozások Magyarországon, órákon belül jön az első döntés (Portfolio)
A ma délutáni MNB kamatdöntés előtt megnéztük, hogy mit áraznak most a pénzpiacok a következő hónapokra kamatemelés címén és azt tapasztaltuk, hogy még a múlt szerdán beárazott intenzív emelési várakozásokhoz képest is tovább erősödtek ezek a várakozások mostanra mintegy 6-8 bázisponttal.
11:45 Jól futott a Magyar Suzuki szekere (vg.hu)
Idén 143 ezer autó készül majd az esztergomi gyárban a tervek szerint.
11:45 A Futureal Holding is zöld kötvénnyel tört be a BÉT Xbond piacára (Hírstart)
A regionális szinten is meghatározó ingatlanpiaci társaság a BÉT Xbond piac ötvenedik kibocsátója.
11:45 Oltás után is több delta variánsos beteg meghalt, a németek is aggódnak (Portfolio)
Németországban is egyre komolyabb fenyegetésnek tartják a koronavírus delta variánsát (korábban indiai variáns), és őszre a járvány felfutásától tartanak. Ugyanakkor szakértők szerint most élvezni lehet a nyarat, egyelőre nincs ok aggodalomra, pánikra.
11:43 A német külügyi államminiszter szerint az LMBT közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek (Portfolio)
A nemrégiben elfogadott magyar törvény, amely tiltja a 18 éven aluliak körében a homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését, egyértelműen sérti az Európai Unió értékeit - jelentette ki a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere kedden Luxembourgban, az általános ügyekért felelős miniszterek egynapos találkozójára érk
11:41 Nyereséges volt a Magyar Suzuki (vg.hu)
Idén 143 ezer autó készül majd az esztergomi gyárban a tervek szerint.
11:41 Újra a kisebb lakásokat keresik a vásárlók: ez állhat a háttérben (Portfolio)
Ahogy korábbi cikkünkben említettük, jelentősen nőtt 2021-ben a Budapesten eladott új lakások száma. Az idén tavasszal 2028 új lakás talált gazdára, szemben a tavaly tavaszi 576-tal - derül ki a legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riportból. A növekedés részben magyarázható a járvánnyal, de legalább ilyen fontos volt az ismét 5 százalékosra csökkentet
11:39 Marad az alacsony diákhitelkamat (vg.hu)
A Diákhitel Központ szerint a tavalyi után várhatóan az idén is rekordot dönt a diákhitelt és képzési hitelt igénylők száma.
11:39 Marad az alacsony kamat és a kamatmentesség a diákhiteleknél (Hírstart)
Kamatmentes marad a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2, valamint a szak- és felnőttképzésben bevezetett Képzési Hitel2 is, emellett változatlanul rekordalacsony, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1 és a Képzési Hitel1 termék is – közölte a Diákhitel Központ hétfői döntése alapján az MTI-vel.
11:39 Megszólal az MNB vezérkara a mai kamatdöntés után (Portfolio)
Délután háromkor online sajtótájékoztatót tart az MNB vezetése, Matolcsy György elnök és az alelnökök. Az esemény apropója az lehet, hogy a Monetáris Tanács várhatóan közel tíz év után először emeli meg az alapkamatot. A mai kamatdöntéshez kapcsolódó eseményekről (előzmények, közlemény, előrejelzés, piaci reakciók stb.) külön beszámolunk, az összes
11:33 Eldöntheti a forint sorsát az MNB (Hírstart)
Ha nem emelik legalább a beárazott egy százalékra az alapkamatot és az egyhetes betéti kamatot, akkor a forint tovább gyengülhet.
11:33 Megszólal az MNB vezérkara a mai kamatemelés után (Portfolio)
Délután háromkor online sajtótájékoztatót tart az MNB vezetése, Matolcsy György elnök és az alelnökök. Az esemény apropója az lehet, hogy a Monetáris Tanács várhatóan közel tíz év után először emeli meg az alapkamatot.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: