Gazdasági hírek - TOP 24 óra

tegnap
9:45
Karcagi birka is volt a luxuslagzi étlapján – Nézzük, mit ettek Mészárosék! (Agroinform)
A hétvégén volt Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvője. A menüben az egzotikus fogásokon kívül sok hazai tradicionális étel is szerepelt.
tegnap
20:05
Rendkívül fontos törvény van születőben - Rengeteg vidéki örülhet (Hírstart)
Beavatkozik az állam a családi gazdaságok és agrárvállalkozások a sikeres és gördülékeny átadása érdekében. Az Agrárminisztérium ugyanis új törvényjavaslat-tervezetet készít.
tegnap
7:57
Eddig tartott: beveti szigorú fegyverét a kormány az építőiparban is (Infostart)
Az online kasszákhoz hasonlóan az építőiparban is új megoldás bevezetésével lép fel a kormány az illegális foglalkoztatás és az adóelkerülés ellen.
tegnap
9:00
Koronavírus: Nagyon sok új fertőzöttet találtak a hétvégén, 20 beteg elhunyt (Növekedés)
A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587 fő már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. A hétvégi összesített adatokat közöljük.
tegnap
7:47
Még idén vissza tud vágnia magyar kormány a norvég pénzek elvesztéséért (Portfolio)
Idén novemberben elkezdődnek azok a tárgyalások, amelyek azt rögzítik majd, hogy a 2021-2027-es időszakban mekkora legyen Izland, Liechtenstein és Norvégia pénzügyi hozzájárulása az átlagnál fejletlenebb EU országok — köztük Magyarország — gazdasági és társadalmi felzárkóztatásához és mivel ezeken a tárgyalásokon egyhangúság szükséges, így ez lenne
tegnap
12:48
Látványos videón, ahogy egy dühös holló a földre parancsol egy drónt (Forbes)
A Google egyik leányvállalata a földöt tartja a drónjait, amíg rá nem jönnek, hogyan lehet őket megvédeni a madaraktól. Leállt az ausztrál Canberra környékén szinte a teljes drónos házhozszállító ágazat,
tegnap
19:03
Mivel lakott jól a násznép Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjén? Mutatjuk! (ProfitLine)
Az alcsúti arborétumban pénteken mondta ki a boldogító igent Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea. Megmutatjuk mivel lakatták jól a násznép apraját és nagyját.
tegnap
11:39
Így nem kapsz fejfájást és gyomorégést a kávétól: sokan nagyot hibáznak (Pénzcentrum)
A kávé közkedvelt ital a világ minden országában, így nem csoda, ha ennek az élénkítő italnak is van világnapja. Bár ennek az időpontjában vannak különbségek, a legtöbb helyen, így nálunk, Magyarországon is szeptember 29-ét tekintik a nemzetközi kávénapnak.
tegnap
18:36
Az ukrán külügyminisztérium "meglepődött és csalódott" Magyarország gázszállítási döntése miatt, válaszlépésekre készül (Növekedés)
Az ukrán külügyminisztérium a magyar-orosz hosszú távú gázszállítási szerződés kapcsán hétfőn közleményt adott ki, amelyben kezdeményezi az Ukrán-Magyar Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság soron következő ülésének elnapolását, ezen kívül jelzi, hogy az Európai Bizottsághoz fordul az ügyben.
tegnap
9:51
Megjelent a magyar családok új ingyenhitele: 10 pontban a lényeg (Startlap)
Ahogy arról szombaton beszámoltunk, megjelentek a hétvégén a Magyar Közlönyben a 0%-os zöld CSOK-hitel részletei, október 4-étől pedig el is indul a bankoknál a program. Most 10 pontban foglaljuk össze a konstrukció lényegét.
tegnap
20:15
Fontos változás a magyarországi SIM-kártyáknál: ezt minden mobiltulajdonosnak tudnia kell (Pénzcentrum)
Adataink és vagyonunk biztonsága érdekében egy egyszerű meghatalmazás már nem elég, ha a SIM-kártyánk cseréjére készülünk. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a szolgáltatói gyakorlatok ellenőrzése után új eljárások bevezetését kérte a Telekomtól, a Telenortól és a Vodafone-tól. A hírközlési hatóság és a szolgáltatók a szigorított intézke
tegnap
16:57
Aláírták az új szerződést a Gazprommal (Hírstart)
Éveken át alkudoztak róla, Szerbia és Ausztria felől érkezik majd a gáz.
tegnap
13:06
Soha nem látott magasságokba emelkednek az üzemanyagárak (vg.hu)
A dízelnél durvább emelés jön.
tegnap
11:03
Szerdától jelentősen emelkedik az üzemanyagok ára, soha nem volt még ilyen drága a gázolaj (Portfolio)
Szerdától változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin literenkénti átlagára 4 forinttal, míg a gázolaj literenkénti átlagára 9 forinttal nő.
tegnap
10:00
Újabb pofon, durva áremelés a benzinkutakon (24.hu)
4 és 9 forintos drágulás.
tegnap
19:02
Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe (vg.hu)
Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat "Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának" nevező csoportosulás vezetőit.
tegnap
14:21
Fejenként akár 4 milliót is kaphat egy cég az új alkalmazottai után a ma megnyílt EU-pályázaton (Portfolio)
A munkavállalói létszám növelése és a kapacitások bővítése céljából vissza nem térítendő uniós támogatásra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások 13,7 milliárd forintos keretösszeg erejéig - jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára egy hétfői budapesti sajt
tegnap
16:21
Itt a friss lista: ezekben az országokban a legjobb nyugdíjasnak lenni (Portfolio)
A Natixis frissen publikált nyugdíjfelmérése szerint tényező is fenyegeti a nyugdíjasok, illetve a jövő nyugdíjasainak jólétét: ilyen a semmiből felpattanó infláció, a továbbra is alacsony hozamkörnyezet, vagy éppen az egyre növekvő államadósság. Ha nem lenne elég mindez, időzített nyugdíjbombán ül a világ, hiszen amellett, hogy egyre idősödik a vi
tegnap
9:57
Megszólalt a gyárosok képviselője a 200 ezres minimálbérről: sok vállalkozás ezt nem éli túl (168 Óra Online)
A munkaadók azt szeretnék, hogy csökkenjenek a munkát terhelő járulékok, míg a szakszervezetek magasabb emelést akarnak.
tegnap
16:42
Nem jár jól Magyarország a német voksolás eredményével (vg.hu)
Szinte biztos, hogy az új német kormány az eddiginél messzebb áll majd a magyartól.
tegnap
15:24
8 mondat, amiket soha ne használj egy állásinterjún – ezeket mondd helyettük! (Forbes)
Kerüld az egyszavas válaszokat, az exfőnökök szidását és kutass egy kicsikét a vágyott pozíció fizetési tartományával kapcsolatban.
ma
6:50
Mennyi most a törlesztője egy 6 millió forintos lakáshitelnek? (Startlap)
Két hitelösszegre 6, illetve 9 millió forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen feltételeket támasztanak a hitelfolyósító intézetek.
tegnap
19:15
Kijev irigyli a magyar gázegyezményt (Hírstart)
Az MVM Csoport az orosz Gazprommal hétfőn kötötte meg Budapesten az újabb hosszú távú, 15 éves gázvásárlási szerződést.
tegnap
8:42
Közel háromszázezer új fertőzött egy nap alatt (vg.hu)
A 232 milliót súrolja világszerte a koronavírus-fertőzöttek száma.
ma
5:57
Belgyógyász professzor: A magas vérnyomás 10-15 évvel rövidíti meg az életet, de van rá megoldás (Növekedés)
Nagyon sok magas vérnyomású betegnek nem lenne szüksége orvosságra, ha hajlandó lenne változtatni az életmódján. A többség e helyett még a gyógyszereit sem szedi rendesen, pedig ezzel olyan létfontosságú szerveit ítéli lassú halálra, amilyen a szíve, a veséje vagy az érrendszere – mondta a Növekedésnek Farsang Csaba belgyógyász professzor, a Magyar
tegnap
18:33
475 szakma átlagbérét nézték meg, kiderült az is, melyik fizet legrosszabbul (Hírstart)
A KSH összesítése szerint a legkevesebbet szakképesítés nélkül lehet keresni, de nem állnak jól a mezőgazdaságban dolgozók sem.
tegnap
14:56
Ukrajna az Európai Bizottság véleményét kéri a magyar-orosz gázszerződés miatt (vg.hu)
Ukrajna csalódott amiatt, hogy Magyarország olyan gázszállítási szerződésről döntött, amelyből az ukrán tranzit kimarad. Az ukrán külügyminisztérium kezdeményezte az e hétre tervezett magyar-ukrán vegyes-bizottsági ülés elhalasztását, országa pedig uniós állásfoglalást kér majd az ügyben.
ma
5:12
Minden, amit az ingyenes napelemes támogatásról tudunk (Tiszta Jövő)
Elektronikusan nyújthatók be a pályázatok, valamint az alacsony összevont jövedelem is alapfeltétel, részletek a cikkben.
tegnap
19:39
Újabb pesti buszjáraton lesz első ajtós felszállás: már itt sem lehet majd bliccelni (Pénzcentrum)
Újabb buszjáratokon vezetik be az első ajtós felszállást. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A Budapesti Közlekedési Központ az ősz folyamán folytatja az első ajtós felszállási rend kiterjesztésé.
tegnap
19:33
Jakab és Márki-Zay, valamint Dobrev és Fekete-Győr áll közel egymáshoz a beszédeik alapján (Startlap)
Tudás, progresszió, heroizmus, mozgékonyság és melankólia – kielemeztük a miniszterelnök-jelöltek beszédeit az általuk leggyakrabban használt szavak alapján.
tegnap
10:39
A sportolók bruttó átlagkeresete több mint háromszorosa egy középiskolai tanárénak (Hírstart)
Nem lesz meglepetés, hogy a vezető beosztásúak között a miniszterek és államtitkárok milyen jól keresnek.
ma
5:39
Egyenesbe jött Dzsudzsák Balázs cége - 50 milliót toltak bele (Menedzsment Fórum)
Három évvel az indulása után először sikerült nyereséget termelnie a fele részben Dzsudzsák Balázs tulajdonában lévő cégnek. Ennek azért ára is volt.
tegnap
18:03
Döntött a magyar parlament a koronavírus-törvényről (Portfolio)
Hozzájárult az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad. A Ház erről 112 igen szavazattal, 25 ellenvoks mellett döntött, tartózkodás nélkül.
ma
6:48
Kövér porcsin: az ehető gyomnövény (Agrofórum)
A kövér porcsin vagy porcsinka, porcsin keserűfű mind ugyanaz a növény a köznyelvben és igen megosztó növény. Van, aki szereti, salátába is teszi, van aki növényi ázalékoknak alapjaként használja, mások irtják mindennel, amivel csak tudják. De valójában mit kell tudni a porcsinkáról?
tegnap
13:21
Uniós agrárpénzek százmilliói mentek Mészáros Lőrinchez idén (Menedzsment Fórum)
Hatalmas összeget nyert el uniós támogatásokból Mészáros Lőrinc agrárcége, de néhány tízmillió forint az egyik lányának is jutott.
tegnap
12:39
Ilyen még soha nem volt a magyar benzikutakon: ekkora üzemanyagárakat még senki nem látott (Pénzcentrum)
Soha nem látott magasságokba emelkednek a hazai üzemanyagárak szerdán!
tegnap
19:57
A kínai jegybank megvédi a fogyasztókat az Evergrade okozta sokktól (Portfolio)
A kínai jegybank hétfőn közzétett közleményében utal rá, hogy megvédi a fogyasztókat az Evergrade-del kapcsolatos sokktól - írja a Reuters. Az ingatlanfejlesztő vállalatnak szerdán esedékes az újabb fizetési kötelezettsége.
tegnap
19:18
Dúskálna a földgázban Ankara (vg.hu)
Komoly lépést tehet energiafüggőségének csökkentésére Törökország, azonban ehhez nem a zöld, hanem a fosszilis energiaforrásokat hívja segítségül.
tegnap
16:48
Technikai trükk miatt csökkent a kórházak adóssága (vg.hu)
Hosszú idő után először csökkent a kórházak adósságállománya. Az orvostechnológiai beszállítók hónapok óta egy fillért sem láttak.
tegnap
15:15
Intenzív osztályra került a medvetámadás áldozata (Agroinform)
Romániában 24 óra alatt két emberre is medve támadt, mindkettő a műtőben kötött ki.
tegnap
14:15
Drasztikus húzással oldják meg a drága ingatlanok ügyét a németek (Startlap)
A Bundestag választások mellett Berlinben népszavazást is tartottak, mely a 3000 bérlakásnál többel rendelkező ingatlanos cégek lakásait adná az önkormányzat kezébe.
tegnap
14:00
Még két hónapig másodszor is felvehető a vállalkozói ingyenhitel (Bank360 blog)
Október 1-től, vagyis péntektől az is felveheti még egyszer a Kamatmentes Újraindítási Kölcsönt, aki már igényelte azt korábban, és egy másik hitelprogram sem kizáró ok már.
ma
7:12
8 millió forintos bírsággal járhat a Csok (Bank360 blog)
Három gyermeknél az alapkamat ötszörösével számolt büntetőkamatot kell kifizetni.
ma
5:51
Állattartók figyelem: legeltetési tilalom és ebzárlat (Agrárágazat)
A veszettség fő terjesztője a róka, de a kutyák, macskák is elkaphatják, sőt az emberre is veszélyes.
ma
4:18
A vulkánkitörés már több mint félezer épületet semmisített meg a La Palma szigetén (Hírstart)
A Cumbre Vieja vulkán kitörése már 513 épületet semmisített meg és több mint 237 hektárnyi területet emésztett fel a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén - közölte a spanyol EFE hírügynökség műholdas mérésekre hivatkozva hétfőn.
ma
4:09
Megvan a legjobb magyar kamionsofőr (okosipar.hu)
Szombaton a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezték meg az ország legnagyobb kamionos közlekedésbiztonsági versenyét, immár kilencedik alkalommal. A döntőben tíz tehergépkocsivezető mérte össze tudását, közülük a 31 éves dabasi Szabados Gábor diadalmaskodott, elnyerve ezzel „A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2021” címet é
tegnap
23:18
Vallóniában hirtelen megnőtt az oltásra jelentkezők száma (vg.hu)
Oltási igazolványra lesz szükség számos kikapcsolódási lehetőség, többek közt a fitneszközpontok látogatásához is.
tegnap
23:14
Védett zónákat kérnek az idegenvezetők (vg.hu)
Egyre több a külföldi turista Budapesten, de miközben éledezik a vendégforgalom, időzített bombaként ketyeg a más iparágakba szerződött idegenvezetők hiánya, és az ikonikus látnivalók megközelíthetetlensége.
tegnap
23:10
Az új James Bond filmmel avatják fel a világ legnagyobb IMAX vásznát (vg.hu)
A Traumpalast Multiplexben elhelyezett vetítővászon több mint 225 kilogrammos súlyú és több mint 21 méter magas.
tegnap
20:03
Zöldkötvényt bocsátott ki a WING 25 milliárdért (Hírstart)
Sikeres kötvényaukciót tartott a WING, amely során mintegy 25 milliárd forintnyi zöldkötvényt bocsátott ki az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében. A bevont forrást környezetbarát projektek és eszközök finanszírozására használja fel a társaság.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: