Gazdasági hírek - TOP 24 óra

tegnap
4:18
A világ 10 legjobb filmje ami valaha készült - Hányat láttál belőle? (ProfitLine)
Hogy melyik a világ legjobb filmje, vagy melyek a világtörténelem legjobb filmjei, nagyon szubjektív kérdés, hiszen ahány ember, annyiféle ízlés a világon. Valahogy mégiscsak érdemes lenne megtudni, hogy mik azok a filmtörténeti remekművek, amelyek a legtöbb embert levették a lábukról. Ezért jó, hogy ma már léteznek olyan hatalmas adatbázissal rend
tegnap
16:54
Példátlan döntésre készül Lengyelország, kiléphet az Európai Unió programjából (vg.hu)
Varsó megelégelte, hogy bár teljesítette az Európai Bizottság minden kérését, mégsem jut pénzhez – Lengyelország várhatóan az Európai Bírósághoz fordul az ügyben, de drasztikusabb lépést is tehet.
tegnap
14:06
Megütötték a forintot Orbán Viktor szavai után (Portfolio)
Hétfő délután a parlament őszi ülésszakának nyitányán beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben, az által elmondottak hatására a forint meredek gyengülésnek indult.
tegnap
9:36
Totális háború van kilátásban Ukrajnában (vg.hu)
A népszavazásokkal Ukrajna elveszítheti területének 15 százalékát, ami egy Portugália nagyságú résznek felel meg. Az adott területek elleni bármilyen katonai cselekmény Oroszország közvetlen támadásának fog minősülni.
tegnap
14:41
Indul az utolsó népszámlálás: ezek a legfontosabb tudnivalók! (Forbes)
Mire kell és mire nem kötelező válaszolni? Mi lesz az adatainkkal? Minden az utolsó klasszikus népszavazásról, amely október elsején indul és egy hónapig tart majd az adatgyűjtés.
tegnap
16:48
Mérgező anyag és veszélyes baktérium miatt hívtak vissza élelmiszereket (Agroinform)
Ha ilyen terméket vettél, ne edd meg!
tegnap
7:24
Félnapos leállás jön ez egyik hazai pénzintézetnél (Infostart)
Utalni sem lehet majd.
tegnap
7:24
Megjött a dollárerő az olasz választás hírére, történelmi mélyponton a forint (Portfolio)
A ma reggeli órákban a devizapiac reagált az olasz szélsőjobb választási győzelmére: a dollár új húszéves csúcsra ugrott az euróval szemben, ezzel párhuzamosan pedig forint dollárral szembeni jegyzése történelmi mélypontjára süllyedt.
tegnap
5:51
Így érleljük be az ősszel még zöld paradicsomokat, paprikákat! (Agrofórum)
Megérkezett az ősz és még sok kint a zöld termés? Nem érnek be időben a paprikák, paradicsomok? Évek óta így csináljuk, elmondom a mi trükkjeinket!
tegnap
7:18
Olaszország erős üzenetet küldött az uniónak (vg.hu)
Úgy tűnik, Giorgia Meloni lesz Olaszország első női miniszterelnöke a második világháború óta a legjobboldalibb kormány élén, miután konzervatív szövetsége diadalmaskodott a vasárnapi választásokon.
tegnap
6:54
Szarvasmarhák ezreit engedték el az autópályán (Agroinform)
Az egész dolog oka az, hogy van egy alapvető probléma az országban.
tegnap
8:42
Súlyos dolog derült ki az Oroszország elleni szankciókról: erre még Putyin sem igazán számított? (Pénzcentrum)
Ősszel és télen üthetnek be a gazdasági szankciók Oroszországban Bod Péter Ákos szerint. Az MNB korábbi elnöke szerint bár az oroszok a háború előtt tudatosan halmozhattak fel tartalékokat, azok már nem tartanak ki sokáig. A szakember szerint Putyin mozgósítása kivonja a munkaerőpiacról a fiatalokat, ami újabb problémákhoz vezethet.
tegnap
21:00
Kemény és hideg tél várhat Európára (vg.hu)
A gázcsapok elzárásával Putyin nemcsak Európát, de az összes gázimportőrt bajba sodorta.
tegnap
9:48
Von der Leyent megbüntetik a Pfizerrel kötött horribilis szerződés miatt (vg.hu)
Az Európai Bizottság elnöke SMS-ben egyeztetett a Biontech-Pfizer vezérigazgatójával a 35 milliárd eurós szerződés részleteiről.
tegnap
5:30
Rengeteg állás betöltetlen Ausztriában, augusztusban is rekord született (Privátbankár)
Új rekord született augusztusban is, 115 622 magyar állampolgárságú munkavállaló dolgozott Ausztriában. Egy év és egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban. Lassan utolérjük a csúcstartó németeket. Az ukránok rohama valamiért leült. A szomszédunkban még mindig rengeteg álláshely betöltetlen.
tegnap
16:48
Félkész lakásokba költöznek a kínaiak (vg.hu)
A pórul járt vevők így gyakorolnak nyomást a hatóságokra.
tegnap
16:48
Sokan nem így tudják, de nem örökölnek automatikusan az élettársak (Azenpenzem)
Időnként mintha még az ügyvédek is belekavarodnának abba, pontosan mi illeti meg szerettük halála után az élettársakat. Így nem csoda, hogy a lakosság nagy része is tévhitben él. Mint egy felmérésből kiderült: az élettársi kapcsolatban élők között az átlagosnál több a félretájékozott.
tegnap
7:54
Isten óvja a királyt: beszakadt az angol font (Kripto Akadémia)
Baljósan indult a heti kereskedés. Az éjszakai órákban nagyot zuhant az angol font, vagy ahogy mostanában már sok kereskedő nevezi, a brit pezó árfolyama. A 4.5%-ot meghaladó zuhanás miatt hajnalban átmenetileg fel is függesztették a GBP a kereskedést az amerikai határidős (CME) piacon. A történtek hátterében a növekvő infláció és az egyre erősebb
tegnap
14:22
Megjelent az új lakossági állampapír! Itt vannak a részletek (Portfolio)
Megjelent az új Bónusz Magyar Állampapír ismertetője, a 3 éves konstrukció legfontosabb feltételeit szedtük össze alábbi cikkünkben. A lényeg, hogy az új papír a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegyek hozamát követi 1 százalékpontos kamatprémiummal és negyedévente fizet kamatot. Az első kamatperiódus esetében az évesített kamat mértéke 11,32% lesz.
tegnap
13:26
Hétvégén kezdődik a népszámlálás, kötelező a részvétel (Portfolio)
Október elsején kezdődik a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
tegnap
6:48
Dollárt vagy eurót venne? Most ennyiért kaphatja, ha szerencsés (Azenpenzem)
Összegyűjtöttük, hogy a hétvége előtt milyen áron lehetett beszerezni az eurót és a dollárt néhány banknál és a legjobb valutaváltóknál. Ahogy viharosan gyengül a forint, egyre többször találkozhatunk már a bankoknál is azzal, hogy a közzétett árfolyamok csak „tájékoztató jellegűek”.
tegnap
20:06
Összeomlás előtt az angol font, a Bank of England bejelentést tett (168 Óra Online)
Egy percig sem haboznak majd, ha úgy látják, kamatemelésre lesz szükség – közölték.
tegnap
19:06
Zuhan a gáz ára, de gyengül a forint is (Privátbankár)
A magyar tőzsde gyengült, ahogy a forint árfolyama is. Örülhetünk viszont annak, hogy a gáz tőzsdei árfolyama nagyot esett, de lefele tartott az olaj árfolyama is.
tegnap
11:54
Megint változik a gázolaj ára (Agroinform)
A benzin ára viszont nem változik a hét közepén.
tegnap
20:36
Már nem sokáig menekülhetnek az orosz besorozottak a vágóhíd elől (Menedzsment Fórum)
Hétfőn a legtöbb hír arról érkezett, hogy Oroszországban továbbra is komoly ellenállásba ütközik a mozgósítási rendelet. Aki tud, az próbál elmenekülni az elől, hogy vágóhídra vigyék, sőt egy sorozóbizottságban fegyveres konfliktus is volt. Ugyanakkor egyre valószínűbb, hogy lezárják a határokat. Hétfő esti háborús hírösszefoglaló.
tegnap
18:24
Csütörtöktől elérhető az új, 11 százalék feletti kamatozású állampapír (TőzsdeFórum)
Csütörtöktől érhető el az új állampapír, amely 11 százalék feletti kamatozással jól jövedelmező, biztonságos, kamatadómentes befektetést jelent.
tegnap
17:33
Inflációbiztos állampapírt jelentett be Varga Mihály (rtl.hu)
Az első kamatperiódusban már 11,75 százalékos fix kamatot ígérnek.
tegnap
10:24
Most érkezett! Kigyulladt egy terményszárító (Agroinform)
A tűzoltók hűtik és leürítik a berendezést.
tegnap
5:48
Indul az ingyen napelemes pályázat ismét – részletek (Alternatív Energia)
Aki lemaradt a napelemes pályázat első fordulójáról, az november végén ismét pályázhat államilag támogatott napelemes rendszerekre.
tegnap
19:42
Nagyon sokan hoppon maradnak: ezt kell tudni az öröklésről, csúnya meglepetések érhetnek (Pénzcentrum)
A korábbinál némileg többen vannak tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival, de még mindig nagyon sok a tévhit derült ki egy reprezentatív közvélemény-kutatásból. Miközben csaknem egymillióan élnek élettársi kapcsolatban, az embereknek csak körülbelül fele tudja, hogy az élettársakra a házastársaktól eltérő vagyonjogi szabályok vonatkoznak.
tegnap
17:33
Ki adna nekünk ennyit? Blöff lehetett a bejelentés? (Forbes)
„Európai partnerekről és másokról” beszélt hétfőn Orbán Viktor az Országgyűlésben, amikor az ország energiarendszerének korszerűsítéséhez és a versenyképesség biztosításához szükséges 28,5 milliárd eurónyi forrás biztosítását említette. Mármint abban az esetben, ha az Európai Unió nem teljesíti az erre vonatkozó ígéreteit. De kik ezek a partnerek?
tegnap
16:48
Súlyos dolog derült ki a magyar gazdaságról: a háború vége sem jelent majd kiutat a válságból? (Pénzcentrum)
Az egész Európai Unió gazadasági fejlődését visszavető energiaválság inkább tünet, mintsem maga betegség. A nagymértékű gazdasági visszaesés vélhetően a koronavírus és az orosz-ukrán háború nélkül is bekövetkezett volna. Az sem volt kérdés, hogy ahogy azt a  mostani válság is megmutatatta, Magyarország az orosz energiának és az EU-s forrásoknak val
tegnap
14:48
Csütörtökön jön az új Bónusz Magyar Állampapír, megújítják az inflációkövető kötvényt is (vg.hu)
Csütörtöktől 11,32 és 11,75 százalék éves kamattal indulnak a legújabb állampapír-sorozatok.
tegnap
10:40
Energiavészhelyzet: a hűtő a legnagyobb fogyasztó (TőzsdeFórum)
Akár 30 ezerrel is többet fizethetünk az áramért, mégsem váltanánk energiatakarékosabb gépekre.
tegnap
7:15
Egy hang, ami vadgázolás ellen garantáltan működik (KKV Magazin)
Magyarországon évente több tízezer vadgázolást regisztrálnak, melyek jelentős része az augusztus végétől november elejéig tartó szarvasbőgés idején történik. Popper Péter közlekedésbiztonsági szakértő szerint vezetéstechnikai oldalról számos praktika létezik, melyekkel megelőzhetjük a vaddal történő ütközést, de akkor vagyunk a legnagyobb biztonság
tegnap
4:18
Mindenki egyre drámaibbnak látja a magyar gazdaság helyzetét (Piac és Profit)
Magyarországon augusztusban már négy hónapja tartott az üzleti és fogyasztói várakozások romlása. A fogyasztói várakozások esetében ez szeptemberben is folytatódott, az üzleti bizalmi index viszont kis mértékben emelkedett, bár érezhetően elmaradt júliusi szintjétől. A GKI Gazdaságkutató által – az EU támogatásával – végzett felmérés szerint a fogy
tegnap
23:18
Vereséget szenvedett a magyar csapat az Európa-bajnoktól, csoportmásodikként zárt a Rossi-csapat (vg.hu)
Az olaszok sikerükkel megelőzték a tabella élén a magyarokat, ezáltal kijutottak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjére.
tegnap
17:18
Időjárás: Nehéz lesz a hajnal! (Agroinform)
Fokozott óvatossággal kell majd közlekedni.
tegnap
12:42
A brit büdzsé mini, a font bukása maxi, a forint meg bakot ugrott (vg.hu)
Legalább a földgázár most nyugton van, más úgyse nagyon.
tegnap
9:30
Elszabadult az infláció, katasztrófahelyzettől tartanak a nyugdíjasok (Piac és Profit)
Orbán Viktor miniszterelnöknek írtak nyílt levelét.
tegnap
23:54
Szakad az olaj – komoly változások jönnek, erre megéri figyelni (TőzsdeFórum)
A benzinárstop kérdése - az autósok figyeljenek egy karnyújtásnyira van az olcsóbb üzemanyag
tegnap
20:54
Kínzókamrákat működtettek az oroszok és újra polgári célpontokat támadnak (Privátbankár)
Hétfőn a legtöbb hír arról érkezett, hogy Oroszországban továbbra is komoly ellenállásba ütközik a mozgósítási rendelet. Aki tud, az próbál elmenekülni az elől, hogy vágóhídra vigyék, sőt egy sorozóbizottságban fegyveres konfliktus is volt. Ugyanakkor egyre valószínűbb, hogy lezárják a határokat. Moszkva folytatja embertelen stratégiáját és polgári
tegnap
14:00
Az orosz oligarcha elismerte, hogy ő alapította a Wagner-csoportot (vg.hu)
A Wagner-csoport zsoldosai az ukrán fronton is harcolnak.
tegnap
11:42
Nincs kétharmados szélsőjobb, örülnek az olasz befektetők (Portfolio)
Az Olaszország Fivérei nevű szélsőjobboldali párt végzett az első helyen a vasárnapi olasz választáson, a devizapiaci hatások mellett a részvénybefektetők is reagáltak a fejleményre. Nem a piac számára legrosszabb forgatókönyv valósult meg és nem lett kétharmados többség, így az alapvetően borongós európai részvénypiaci hangulattal szembemenve jele
tegnap
21:12
Lengyel kormánypárti politikusokat fizethetett le a MOL a piacszerzés érdekében a helyi sajtó szerint (444.hu)
Egy tanácsadó cég szerepe kenőpénz-csatorna lehetett valójában.
tegnap
20:08
“Vészhelyzet van az Északi Áramlat-2 gázvezeték A vonalán” (TőzsdeFórum)
Csökkent a nyomás az Északi Áramlat-2 tengeri gázvezeték egyik szálában.
tegnap
14:57
Miért nyerhetett Olaszországban a szélsőséges nézeteiről híres Giorgia Meloni? (BitcoinBázis)
A jobboldali Giorgia Meloni nyerte az olaszországi választásokat. Sokaknak nem tetszik a szavazás eredménye, külföldön mind a sajtó, mind pedig
tegnap
7:12
Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők (ProfitLine)
Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők - közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
tegnap
23:30
Orbán Viktor vadonatúj adómentességet ígér (Portfolio)
Parlamenti válaszában jelezte a kormányfő, hogy decemberben véglegesíti a kormány a 2023-as költségvetést, amelyben a 30 év alatti gyereket tervező pároknak is készülnek új intézkedéssel.
tegnap
4:45
NőKomment: Király Linda óriási szigorban nőtt fel! (Márkamonitor)
A NőComment! vasárnapi adásából kiderült: az énekesnőt szülei kemény kézzel nevelték őket, ami Lindában és testvéreiben is mély nyomot hagyott.   Liptai Claudiát zavarja, ha a férje nem nézi meg a csinos nőket A műsorvezető szerint kifejezetten férfias és akár szexi is, ha a párja észreveszi a dekoratív nőket. Vajon mit gondoltak erről a NőComment!

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: