Gazdasági hírek - TOP 24 óra

tegnap
9:54
Koronavírus az országban: kijöttek a szombati számok (Piac és Profit)
Egy nap alatt 2066 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.
ma
4:06
Megdőlt a tévhit! - A kutyák életkora nem 7 emberi évvel egyenlő (ProfitLine)
Egyszerű matematikával is beláthatjuk azt, hogy téves az az állítás, miszerint 1 kutyaév 7 emberi évnek felel meg. Ez a számítás eléggé elterjedt bár és közismert a kutyatartók körében, de mégsem igaz. Nézzük meg miért!
ma
7:18
Ez lesz az utolsó óraátállítás? Végre kiderült az igazság, sokan nem fognak majd örülni (Hírstart)
Könnyen lehet, hogy elérkeztünk az utolsó téli óraátállításhoz, ám a végleges döntést az Európai Bizottságnál fogja meghozni -jó régóta náluk pattog a labada-. Sok kérdést kell ugyanakkor átrágni, egyfelől ott a tudomány álláspontja
tegnap
18:48
WHO: a koronavírus nagyon veszélyes útján halad néhány ország (Portfolio)
A WHO igazgatója szerint néhány ország a világban nagyon veszélyes úton jár a koronavírus-járványban, a kórházak pedig kapacitáskorlátokba ütköznek – számol be a hírről a CNBC.
tegnap
23:15
Koronavírus: jó hírek érkeztek (KKV Magazin)
Bár Európa nagy részén továbbra is gyorsan terjed a korona vírus és nyomában a szigorítások, azért vannak bíztató hírek is. Összeszedtünk egy csokorra valót.
tegnap
13:42
Orbán Viktor azt akarja, hogy a maszkviselés általánossá váljon (Portfolio)
Az operatív törzs ma reggeli ülése után megszólalt Orbán Viktor, aki a maszkviselésről, az influenza elleni és a koronavírus elleni oltásról is fontos részleteket közölt.
tegnap
20:00
Nagy tömeg tüntet Budapest belvárosában (Privátbankár)
A megmozdulást az SZFE polgárai szervezték.
tegnap
10:06
Újabb fordulat a boltokban (ProfitLine)
A koronavírus-járvány teljesen felborította a kiskereskedelmet, a forgalom nagyon változékonyan alakul. A részleges adatok szerint jó rajtot vettek a boltok, de a hónap egésze gyengén sikerült. A karácsonyi szezon is bizonytalannak tűnik.
ma
6:36
Időzített nyugdíjbombán ül Magyarország, de van itt egy még nagyobb bökkenő (Portfolio)
Néhány évtized múlva a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy nem készül erre rendesen a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak, NYESZ) aránya nagyot csökkent az elmúlt években a megtakarításokon belül, és bár a koronavírus megjelenése tavassza
tegnap
14:00
Orbán Viktor azt akarja, hogy a maszkviselés általánossá váljon (Hírstart)
Az operatív törzs ma reggeli ülése után megszólalt Orbán Viktor, aki a maszkviselésről, az influenza elleni és a koronavírus elleni oltásról is fontos részleteket közölt.
ma
5:27
Meghökkentő börtönök világszerte (Növekedés)
A világ börtöneinek többsége ugyan kemény hely, azért vannak egészen különleges büntetés-végrehajtási intézmények is, amelyek inkább hasonlítanak egy táborra vagy egy minden igényt kielégítő hotelre, mint fegyintézetre.
tegnap
20:06
Hány forintba kerül most 1 kwh elektromos áram? (ProfitLine)
Nappali- és éjszakai villamos energia árak 2020-ben. A SzámoldKi.hu kalkulátorportál által készített 'villamos energia árak 2020' kalkulátor segítségével most megtudhatod és kiszámolhatod a várható költségeket és megtudhatod, hogy mekkora különbség vagy az egyes szolgáltatók ára között. Mennyibe kerül az áram 2020-ban az ELMŰ-Émász, E.ON és az NKM
tegnap
19:27
A nyerő állampapír nyomában: szuper vagy prémium? (KKV Magazin)
Ahogy kúszik egyre feljebb az infláció, érdemes újra átgondolni, hogy melyik állampapírt érdemes választani középtávon. Megnéztük a mai helyzetben melyik lehet a nyerő: a MÁP Plusz, a Prémium vagyaz euró alapú befektetési lehetőségek.
ma
7:06
Ez lesz az utolsó óraátállítás? Végre kiderült az igazság, sokan nem fognak majd örülni (Pénzcentrum)
Könnyen lehet, hogy elérkeztünk az utolsó téli óraátállításhoz, ám a végleges döntést az Európai Bizottságnál fogja meghozni -jó régóta náluk pattog a labada-. Sok kérdést kell ugyanakkor átrágni, egyfelől ott a tudomány álláspontja
tegnap
22:06
Még idén elkezdődhet a német lakosság oltása (ProfitLine)
Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban, így már az idén elkezdődhet a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - jelentette a hírportálján a Bild című német lap.
tegnap
20:57
Lassan utoljára: vasárnap óraátállítás (KKV Magazin)
Most hétvégén egy órával többet alhatunk, hiszen vasárnap hajnali 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órákat. Mindezt már rég megszoktuk, hiszen 1980 óta Magyarországon folyamatosan állítgatjuk az órát, március utolsó hétvégéjén előre, október utolsó hétvégéjén pedig vissza tekerjük. De hamarosan mindennek vége, sem nálunk sem az Unióban nem ke
ma
4:51
Így döntheti el, eredeti vagy hamis Louis Vuitton táskát hord-e kolléganője (Növekedés)
A Vuitton táska az egyik leginkább áhított luxustermék, így az egyik leginkább hamisított is. Első ránézésre talán nehéz különbséget tenni egy ügyes hamisítvány és egy eredeti között, de vannak fogodzók, amelyek segítenek eligazodni még azoknak is, akik esetleg online vásárolnának új vagy vintage Vuittont.
tegnap
14:18
Decemberben korábban érkezhet a nyugdíj (Startlap)
Míg novemberben 11-én, addig decemberben már elsején utalja a nyugdíjakat a kincstár.
ma
7:46
Vasárnap átállítjuk az órákat, és úgy is maradunk? (Hírstart)
Október utolsó vasárnapján kezdődik a téli időszámítás, ami eddig március utolsó vasárnapjáig tartott. Uniós döntés szerint azonban 2021-ben megszűnik ez a szisztéma, vagy a nyári vagy a téli időszámítás marad érvényben. Földrajzi helyzetünknek az utóbbi felelne meg jobban.
ma
7:12
Óraátállítás: ezt ajánlja az alvásszövetség (Hírstart)
Egyelőre nem döntötték el az uniós országok kormányai, hogy a téli vagy a nyári időszámítást tartják-e meg 2021 márciusa után. A magyarországi alvásszövetség hozzászólt a vitához.
tegnap
14:06
Sztrájkbizottságot alakítottak a Continental makói gyárában, mert túlterhelik a dolgozókat (444)
Nem vettek fel új munkásokat a tavasszal kirúgottak helyére, viszont a megrendelések nőttek. Vannak olyanok, akiknek hosszú ideje nincs szabad hétvégéjük emiatt.
tegnap
10:30
Kezdődik a téli időszámítás: vasárnap óraátállítás (Hírstart)
Újra óraátállításra kerül sor most vasárnap, hajnali 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órákat. A téli időszámítás hivatalos kezdete a gyakorlatban tehát azt is jelenti, hogy egy órával többet alhatunk, mivel visszafelé tekerjük az órát. Nem sokáig lesz ez így, hiszen az Európai Parlament a tavaszi és őszi óraátállítás 2021-től kezdődő e
tegnap
20:24
A szellemi szabadságért tüntetnek Budapest belvárosában (Hírstart)
A megmozdulást az SZFE polgárai szervezték.
tegnap
17:24
Ezen a két dolgon stresszelnek a magyarok (Piac és Profit)
A magyar emberek kétharmada vallja magát stresszesnek, a megkérdezettek fele az elmúlt hónapokban jóval többet aggódik – derült ki az Ipsos és a Huawei Technologies 10 országban végzett, nemzetközi kutatásából. A 66 százalék kiugróan magas, Európában a magyarok a legstresszesebbek. A koronavírus drasztikus változást hozott, felforgatta mindennapjai
tegnap
15:06
2021-es hosszú hétvégék: érdemes már most foglalni, ha utazni szeretnél (Portfolio)
A tavaszi sokk után nyáron fellendült a belföldi turizmus, azonban a kereskedelmi szálláshelyek forgalma messze elmaradt a tavalyitól. A decemberi ünnepi szezon mindig kiemelkedő, egyelőre úgy tűnik, most sem lesz ez másképp, a járvány sem szegi a magyarok utazási kedvét, bizonyos szálláshelyekről már le is csúszott, aki most foglalna. Sőt, érdemes
tegnap
9:56
Szigorítja a maszkviselést a kormány – már mától (Piac és Profit)
A sport- és szabadtéri rendezvényeket érinti a változás.
tegnap
9:36
Covid: újabb 47 ember hunyt el itthon (Privátbankár)
Ezzel 1350 fölé nőtt a hazai áldozatok száma.
ma
8:18
Ennyiért árulnak koszorút, virágot a boltok - a legjobb akciók a héten (Startlap)
A halottak napjához és mindenszentekhez közeledve megnéztük, mennyiért vehetünk krizantémot, sírkoszorút a népszerű hazai áruházakban.
ma
7:42
Ez lesz az utolsó óraátállítás? Végre kiderült az igazság, sokan nem fognak majd örülni (Hírstart)
Könnyen lehet, hogy elérkeztünk az utolsó téli óraátállításhoz, ám a végleges döntést az Európai Bizottságnál fogja meghozni -jó régóta náluk pattog a labada-. Sok kérdést kell ugyanakkor átrágni, egyfelől ott a tudomány álláspontja
ma
5:39
Hazánkban ma már minden negyedik pótkocsi Fliegl (GépMax)
A veszélyhelyzet ellenére hazánkban a Fliegl Abda Kft. tovább erősítette vezető pozícióját a pótkocsigyártás területén.
tegnap
10:27
Újabb pert vesztett a Bayer (Agrofórum)
A Bayer ezúttal a francia legfelsőbb bíróságon vesztett pert egy farmerrel szemben a 2018-ban felvásárolt Monsanto által gyártott Lasso nevű növényvédő szer egészségkárosító hatása miatt.
tegnap
19:48
Románia nekimegy az uniós mobilitási csomagnak (Portfolio)
Románia pénteken megtámadta az Európai Unió Bíróságán az uniós mobilitási csomag azon előírásait, amelyek hátrányosak a román fuvarozók számára - közölte pénteken a román külügyminisztérium.
tegnap
19:36
Amerikai elnökválasztás: több mint 50 millió amerikai már leadta szavazatát (Portfolio)
Szakértők szerint már több mint 50 millió amerikai leadta szavazatát, ez azt vetíti előre, hogy a november 3-ai elnökválasztáson részvételi csúcs lehet – írja a Reuters.
tegnap
15:06
Távozik a cseh egészségügyi miniszter, súlyos hibát követett el (ProfitLine)
Távozik tisztségéből Roman Prymula cseh egészségügyi miniszter, miután a sajtó rajtakapta, hogy szerda éjjel egy vendéglőben találkozott Jaroslav Faltynekkel, a kormányzó ANO mozgalom képviselőházi frakciójának vezetőjével.
tegnap
12:12
Koronavírus: szigorításokat jelentett be a lengyel kormányfő, jön a távoktatás (Portfolio)
Lengyelországban szombattól tovább szigorítanak a járványügyi intézkedéseken, bezárnak az éttermek, korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását, betiltják az öt személynél nagyobb gyülekezéseket - közölte sajtóértekezletén Matuesz Morawiecki kormányfő.
ma
7:48
Fennmarad az adócsökkentés a Szép-kártyáknál (Hírstart)
A koronavírus-járványnak leginkább kitett turisztikai ágazatot számos intézkedéssel segítette eddig is a kormány, és a segítségnyújtás folytatódik.
tegnap
13:36
Orbán azt akarja, hogy a maszkviselés általánossá váljon (Portfolio)
Az operatív törzs ma reggeli ülése után megszólalt Orbán Viktor, aki a maszkviselésről, az influenza elleni és a koronavírus elleni oltásról is fontos részleteket közölt.
tegnap
9:51
Vírus: 1350 fölé nőtt a hazai áldozatok száma (Menedzsment Fórum)
Újabb 47 ember vesztette életét a Coviddal összefüggésben.
tegnap
9:33
2066-an fertőződtek meg, elhunyt 47 krónikus beteg (Növekedés)
2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, 15 655-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 37 272 fő. Az aktív fertőzöttek 29%-a, az el
ma
8:09
Dejó a dió? (Mezőhír)
Fagy, fúrólégy, kevés csapadék – ezek után nézzük a dió árát!
tegnap
21:00
Váratlan bejelentés: valójában már 3 millió ember fertőzödhetett meg koronavírussal Spanyolországban (Hírstart)
Spanyolországban valójában már hárommillió ember fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal a járvány kezdete óta, ami a regisztrált esetszám háromszorosa - mondta Pedro Sánchez miniszterelnök televíziós beszédében pénteken.
tegnap
16:42
Kik valójában a legnagyobb ázsiai befektetők Magyarországon? (G7)
A keleti nyitás sikerét sokféleképpen meg lehet ítélni. A legizgalmasabb kérdés természetesen a magyar kivitel alakulása, de vajon nőnek-e és honnan érkeznek az ázsiaiak magyarországi beruházásai?
tegnap
14:18
Sztrájkbizottságot alakítottak a Continental makói gyárában, mert túlterhelik a dolgozókat (Hírstart)
Nem vettek fel új munkásokat a tavasszal kirúgottak helyére, viszont a megrendelések nőttek. Vannak olyanok, akiknek hosszú ideje nincs szabad hétvégéjük emiatt.
ma
8:09
Kelet-európai napszámos nélkül nincs brit karácsony? (Agrárágazat)
Brit pulykavész: legalább ezer kelet-európaira lenne szükségük.
ma
7:06
Most fekszik csak rá igazán Kína a megújulókra, és ez nekünk is jó lehet (G7)
Saját céljainak elérése érdekében Kínának fel kell pörgetnie a megújuló energiás és a környezetvédelmi rendszerek fejlesztését, és ebből jó esetben globális előnyök származhatnak.
ma
5:39
Üzenet Solingenből (Transpack)
A különféle vágásmélységű Secunorm vágószerszámokkal a csomagbontás gyors és biztonságos.
ma
5:39
A szabadföldi zöldségtermesztés fő kártevői (Agrárágazat)
A monokultúrás növénytermesztés hatására egyre nehezebb védekezni a felszaporodó kártevők ellen.
tegnap
21:48
Tőzsdézel? Jobb, ha tudod: súlyos ára van az érzelmeknek (Portfolio)
A befektetők átlagosan 3%-os hozamtól esnek el érzelmi alapon meghozott befektetési döntéseikkor, ez a veszteség a piaci volatilitás növekedésével csak egyre nő. Jó példa erre a mostani koronavírus-válság – írja a Financial Times.
tegnap
20:59
Egy klassz tipp a hosszú hétvégére (KKV Magazin)
Mediterrán klíma, sok történelmi emlék, izgalmas kulturális programok és a gasztronómiai kínálatra sem lehet panasz. Pécs pont olyan hely, ami csábít egy hosszú hétvégére. Ja és az utazást összekapcsolhatjuk egy villányi látogatással is.
tegnap
20:24
Váratlan bejelentés: valójában már 3 millió ember fertőzödhetett meg koronavírussal Spanyolországban (Portfolio)
Spanyolországban valójában már hárommillió ember fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal a járvány kezdete óta, ami a regisztrált esetszám háromszorosa - mondta Pedro Sánchez miniszterelnök televíziós beszédében pénteken.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: