Gazdasági hírek - TOP 24 óra

ma
8:36
Óriási a baj: ezt a vakcinát nem biztos, hogy 65 évnél idősebbek megkaphatják az EU-ban (Pénzcentrum)
A német szövetségi kormány szerint csak 65 éven aluliak beoltására engedélyezi az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár együttműködésével
ma
11:36
Szavaztak a koronavírus-oltásról: ezekben a munkakörökben lehetne kötelező (Pénzcentrum)
Nincs jelenleg a koronavírus-vakcinánál fontosabb téma ezekben a hetekben, gyakorlatilag minden ekörül forog. És habár az oltóanyag elvileg választható, az oltás pedig önkéntes, mi mégis kíváncsiak voltunk arra, a magyarok ha tehetnék
ma
5:45
Egymást érik a behemót kínai konténervonatok Záhonynál (Infostart)
Kiugró mértékben, 2019-hez képest csaknem tízszeresére növekedett a Magyarországra érkező ázsiai monstrumok száma.
ma
10:07
Orbán Viktor hamarosan dönt a kijárási tilalomról - Meddig tarthat a korlátozás? (Portfolio)
A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések február 1-ig tartanak, így például a kijárási tilalom is. Ezért várható, hogy a kormány a napokban dönt ezekről, és ha minden úgy megy, mint legutóbb, akkor a kormányfő jelenti ezt be pénteken és még aznap meg is jelenhet az erről szóló rendelet. Az eddigi kommunikáció alapján a meglévő korlátozások
tegnap
17:45
Nagy bajban a sertéstartók, de az átlagfogyasztó is izgulhat (Agrárágazat)
Véget ért az olcsó élelmiszerek kora.
ma
5:45
Újabb adag havazás jön (Agroinform)
Reggel délen szállingózhat, délután pedig a Dunántúlt érhetik el hózáporokat adó felhők. Főként a Dunántúlon szeles, mérsékelten hideg időnk lesz.
tegnap
17:11
Felújítási támogatás: megérkezett a hivatalos válasz a magyarok százezreit érintő kérdésre (Portfolio)
Fontos kérdést tisztázott a családtámogatások odaítéléséről döntő Magyar Államkincstár a felújítási támogatással kapcsolatban a Portfolio megkeresésére: ha többféle felújítást is elvégzünk 2022 végéig a lakásunkon, akkor a felújítási támogatás igénybevételéhez mégsem szükséges, hogy minden egyes munkálatra vonatkozóan az anyagköltségekről és a munk
ma
6:15
Öldöklő harc indult a világon, ami nálunk is áruhiányt és elszálló árakat hozhat (Portfolio)
Érdekes fejlemények zajlanak a világgazdaságban a koronavírus válság (remélhetőleg) kései szakaszában. Az egyes ágazatok, földrajzi térségek kereslet-kínálati viszonyai eltérő ütemben és mértékben normalizálódnak, ami látványos piaci súrlódásokat okoz. A nyersanyagok drágulásáról (és a vele feléledő reflációs forgatókönyvekről), illetve az egyes te
ma
12:27
Kertfelújítást tervez? Ezt az állami támogatást igényelje! (Agrofórum)
Az új családi otthonteremtési támogatások igazán széles körben biztosítanak lehetőséget a családok jólétének fokozására, a kedvezmények között pedig olyan is megtalálható, amelyet a kert felújítására fordíthatnak az igénylők.
tegnap
16:48
Koronavírus-védőoltások: mutatjuk mi a különbség a Pfizer, Moderna, a kínai és orosz vakcina között (Pénzcentrum)
Egyelőre ugyan még csak kétféle oltóanyaggal harcolnak itthon a koronavírus-járvány ellen, ám a Pfizer és a Moderna után úgy tűnik, záros határidőn belül elérhetővé válik az orosz vakcina, és talán a kínai vakcina is, el lehet
ma
9:57
Miért hasalt el a világ egyik legnagyobb gyógyszercége az oltásfejlesztésen? (G7)
A Merck koronavírus elleni oltása a klinikai teszteken nem hozott elég jó eredményt, más úton még próbálkoznak vele.
ma
5:09
Eddig ismeretlen napelem technológiát fejlesztettek ki koreai kutatók (Tiszta Jövő)
Egy koreai csapat olyan technológiát fejlesztett ki, amely mindkét problémára megoldást kínálhat.
tegnap
16:33
Pénzügyi tudatosság, avagy az 50-30-20-as szabály (ProfitLine)
A lakosság nagyrészének szüksége lenne pénzügyi tudatosságának fejlesztésére, ami hatványozottan igaz a koronavírus-járvány okozta krízishelyzet idején. Kővári Erika pénzügyi menedzser szerint a pandémiával elindult egyfajta tanítási folyamat, az emberek többsége elkezdett spórolni, de így sincsenek tisztában vele, hogyan kell ezt a gyakorlatban ha
ma
10:05
A családok is örülhetnek a minimálbér-megállapodásnak (Portfolio)
Újabb segítséget kapnak a kormánytól a GYED-en lévő vagy GYOD-ban részesülő szülők – olvasható a családokért felelős tárca nélküli miniszter keddi közleményében. A minimálbér február 1-jei emelkedésének köszönhetően nő a gyermekgondozási díj (GYED), a diplomás GYED, a gyermekek otthongondozási díja (GYOD) és az első sikeres nyelvvizsga megszerzéséh
ma
4:45
Exatlon Hungary: a vereség után a vadonban ért véget a Bajnokok idegőrlő napja (Márkamonitor)
Soha nem látott küzdelemnek lehettünk szemtanúi, ugyanis a háromnapos küzdelem első napja rengeteg izgalmat hozott…   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK A vereség után a vadonban ért véget a Bajnokok idegőrlő napja https://tv2.hu/exatlon/360154_a-vereseg-utan-a-vadonban-ert-ve.html   EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓL KIMARADT A Kihívók boldogok, hogy a Vi
tegnap
17:57
A Mátra lábánál gyártják az ázsiai tésztákat a kambodzsai család franciaországi üzletláncába (G7)
Az egykori mezőváros, Verpelét legnagyobb vállalata ázsiai fagyasztott tésztákat gyárt francia boltokba. Nem ez az egyetlen ilyen gyár Kelet-Magyarországon.
ma
13:41
Hány forint 2021-ben a nettó minimálbér és a garantált bérminimum? (Hírstart)
Mennyivel nő a bruttó minimálbér és a garantált bérminimum 2021-ben? Hány forinttal emelkedik a nettó minimálbér és a bérminimum? Mennyivel marad több a borítékban? Két táblázatban foglaltuk össze a lényeget.
ma
12:33
AstraZeneca: 65 év felett a vakcina hatékonysága nem 8, hanem 100 százalékos (Növekedés)
Novemberben publikált klinikai adatok azt mutatták, hogy a felnőtt lakosság körében erős immunválasz volt megfigyelhető a vakcina alkalmazását követően, az idősek közt 100%-ban alakult ki COVID-19 tüskefehérje-ellenes antitest a vakcina 2. adagjának beadását követően - olvasható az AstraZeneca közleményében.
ma
6:21
Kiknek a körmére néz a következő napokban a NAV? (Piac és Profit)
Ismételten frissült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összefoglalója, amelyben megyei bontásban sorra veszik a várható ellenőrzéseket. A pékségeken kívül több helyen az ételkiszállítók és éttermek is számíthatnak az adóhivatal munkatársainak megjelenésére.
tegnap
21:15
Gyengült a forint (ProfitLine)
Gyengült a forint hétfőn a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
tegnap
19:57
Holnap lemond az olasz miniszterelnök (Portfolio)
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden benyújtja a lemondását Sergio Mattarella államfőnek - közölte a kormányfői hivatal.
tegnap
18:51
A minimálbér elértéktelenedik, a vakcinaútlevél kötelező lesz? (Privátbankár)
Nem elégedettek a szakszervezetek a minimálbér emelésével, szerintük az alacsony jövedelműek számára a tervezett 4 százalék nem elegendő. Többek között erről beszélt kollégánk a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában.
ma
13:33
Ilyen, amikor megmentenek egy céget Mészáros Lőrincnek a külföldi befektetőktől, áron alul (G7)
Ha Mészáros Lőrinc meg akar venni féláron és verseny nélkül egy nagy üzemet, akkor megveszi. Részletesen bemutatjuk egy példán, hogyan működik a folyamat szabályosan, olajozottan.
ma
12:51
Csoda a Hortobágyon: életre kelt a múlt (Videóval) (Agrárágazat)
Különleges szürkemarha-borjak születtek a Hortobágyon.
ma
9:45
A koronavírus elleni magyar fejlesztésű készítmény megakadályozza a súlyos megbetegedést az állatoknál (Növekedés)
Az állatokon elvégzett tesztek alapján úgy tűnik, hogy a koronavírus elleni magyar fejlesztésű készítmény megakadályozza a súlyos megbetegedést - mondta Kacskovics Imre, immunológus, az ELTE Természettudományi Karának dékánja kedden Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
tegnap
15:36
Megvan a megállapodás a minimálbérről (24.hu)
Megegyeztek a munkáltatói szervezetek és a munkaadói oldal egy része.
ma
11:15
Ha már húsz évig fizeted a lakáshitelt, legalább a ház fala legyen jól összerakva (G7)
Az emberek többnek gondolják egy családi ház esetében a falazat és a tető árát, mint amennyi valójában.
ma
10:06
Kétszázmilliós lakást vett Varga Judit miniszter, hitelből (Napi)
Egy budai társasházban két lakást és egy garázst vásárolt 200 millió forintért Varga Judit igazságügyi miniszter és egy állami vállalatnál dolgozó férje, 192 milliós hitelből - tudta meg a Blikk. A miniszter januári vagyonnyilatkozatában még nem szerepelt az ingatlan.
ma
7:39
Csak 65 év alattiakat engedik beoltani az AstraZeneca vakcinával Németországban (Növekedés)
A német szövetségi kormány szerint csak 65 éven aluliak beoltására engedélyezi az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár együttműködésével kifejlesztett vakcinát - jelentették német lapok.
tegnap
20:51
Ilymódon alakul a minimálbér februártól (Hírstart)
ITM-államtitkár: bruttó 167 400 forintra emelkedik aminimálbér.
tegnap
18:51
Eltörölte Biden Trump egyik legnagyobb felháborodást kiváltó intézkedését (Portfolio)
Eltörölte Joe Biden Fehér Háza Donald Trump egyik legnagyobb kritikát kiváltó intézkedését, mellyel megtiltotta azt, hogy az Egyesült Államok fegyveres testületeiben transznemű emberek szolgáljanak – írja a Wall Street Journal.
ma
12:33
Müller Cecília: nem enyhíthetünk, kevés a beadott oltás (Menedzsment Fórum)
Kifejezetten rövidre sikerült az operatív törzs mai tájékoztatója, amelyből ezúttal a kérdések is kimaradtak. Az viszont kiderült, hogy a tisztifőorvos szerint még nem lehet enyhíteni a korlátozásokon.
ma
12:03
Ez volt a legnépszerűbb mesterképzés - Nem meglepő, bruttó 500 ezret is kereshet egy frissdiplomás (Portfolio)
Nyilvánosságra hozták hétfőn délután a felvi.hu oldalon a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat, több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre, közülük 4623 jelentkezőt vettek fel mesterképzésre.
ma
11:51
Elvitelre vendéglőből: csak étel, de ital nem? És a süti, fagyi? (GazdaságPortál)
A veszélyhelyzeti tilalom szövege elvitelt csak étel megnevezéssel enged vendéglátóhelyről, italt nem említ. A jogban ugyanakkor egy kicsit keveredik is a kettő, bár a jogalkotói szándék egyértelmű. Erre nem mindenki figyelt, most viszont nagy büntetés pottyant érte. De legalább van mivel könnyíteni a vendéglátósokon: nem fog fájni, ha az italt is
tegnap
19:27
Boris Johnson Skóciába utazik, hogy a maradásért lobbizzon (Portfolio)
Skóciába utazik Boris Johnson miniszterelnök a héten, hogy arra kérje a terület lakosságát, hogy mondjanak le szeparatista tevékenységükről és tartsák egybe az Egyesült Királyságot – írja a Reuters.
tegnap
17:39
Februártól nő a minimálbér és a garantált bérminimum (Hírstart)
Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke több mint 167 ezer forintra emelkedik – jelentette be Bodó Sándor.
ma
5:39
Élőlények tisztítják meg a tengert a műanyagtól (Transpack)
Egy tanulmány során a kutatók megállapították, hogy a tengerifű évente hatalmas mennyiségű műanyagtól szabadíthatja meg a Földközi-tengert.
ma
9:09
Kovács Zoltán: a tömeges oltásokig nem nyithatnak a vendéglátóhelyek (Adó)
A kormány is szeretné, ha a vendéglátóhelyek mielőbb újranyithatnának, de minden a vakcinán múlik - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
ma
5:09
10-szer annyi vonat érkezik Ázsiából 2019-hez képest (okosipar.hu)
Kiugró mértékben, 2019-hez képest csaknem tízszeresére növekedett a záhonyi átrakó körzeten keresztül Magyarországra érkező kínai konténervonatok száma – írja a Magyar Nemzet hétfői számában. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagja a lapnak elmondta: a Rail Cargo Operator – Hungaria
tegnap
19:51
Ursula von der Leyen nekiment az AstraZenecának (Portfolio)
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn telefonbeszélgetés keretében felszólította az AstraZeneca oltóanyaggyártó vállalat vezérigazgatóját az unióval kötött szerződésekben foglaltak teljesítésére és a koronavírus elleni vakcina kiszállításának felgyorsítására - jelentette be a testület illetékes szóvivője hétfőn.
ma
13:57
Új Monilia faj fertőz a gyümölcsöskertekben (Agrofórum)
Meggyfánkon, miután lehullottak ősszel a levelei, az tűnt fel, hogy sok aszalódott termés maradt rajta. Ez egy koros fa, korábbi években ilyet nem észleltünk. A fa alatt talált terméseken mind barnás-szürke színű bevonat látszik. Mi okozhatta ezt a betegséget?
ma
13:57
Koronavírus: hamarosan engedélyt kaphat egy olyan amerikai vakcina, amiből csak egy oltás kell (Portfolio)
A várakozásokat felülmúló negyedik negyedéves számokat közölt ma, az amerikai tőzsdék nyitása előtt közzétett negyedéves gyorsjelentésében a Johnson & Johnson, de most nem is ez igazán az érdekes, hanem az, hogy a vállalat ígérete szerint hamarosan publikálja a koronavírus-vakcinája klinikai tesztjeinek eredményeit. Kedvező adatok esetén pedig egy
ma
12:23
Behajthatatlan követelése van a cégének? Fontos változás történt januártól (Piac és Profit)
Módosult az adóalap-csökkentés feltételei és a behajthatatlan követelés fogalma.
ma
8:21
Irtási terv: 100 hektáronként egy fél vaddisznó maradhat! (Mezőhír)
Vadászatra jogosult? Fontos határidők születtek a vaddisznóirtásra.
ma
5:09
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat (SzakmaPortál)
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat hétfő délután a felvi.hu oldalon. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre. A november 20-án lezárult keresztféléves felvételi eljárás során 6439-en nyújtottak be jelentkezést
tegnap
20:03
ingatlanpiac - csak a megyeszékhelyek tartják magukat (KKV Magazin)
Az ingatlan.com adataiból készített árkörképéből az látszik, hogy januárban az eladott fővárosi, kisvárosokban és községekben található lakások és családi házak átlagos négyzetméterára idén januárban 2-19 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A megyei jogú városokban viszont 2 százalékkal nőtt az átlagos négyzetméterár.
tegnap
17:19
Koronavírus: már a héten megkaphatja az AstraZeneca vakcinája az EU-s engedélyt, de ez még nem elég (Portfolio)
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn telefonbeszélgetés keretében felszólította az AstraZeneca oltóanyaggyártó vállalat vezérigazgatóját az unióval kötött szerződésekben foglaltak teljesítésére és a koronavírus elleni vakcina kiszállításának felgyorsítására - jelentette be a testület illetékes szóvivője hétfőn.
ma
13:09
Hány forint 2021-ben a nettó minimálbér és a garantált bérminimum? (Portfolio)
Mennyivel nő a bruttó minimálbér és a garantált bérminimum 2021-ben? Hány forinttal emelkedik a nettó minimálbér és a bérminimum? Mennyivel marad több a borítékban? Két táblázatban foglaltuk össze a lényeget.
ma
13:03
Lemond az olasz miniszterelnök (ProfitLine)
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma benyújtja lemondását.
ma
12:27
Továbbra is folyik a kormoránok elleni küzdelem (Hírstart)
Komoly károkat tud okozni a halgazdálkodásban a kormorán, vagy más néven nagy kárókatona, ezért is fontos a gyérítése, riasztása.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: