Gazdasági hírek - TOP 24 óra

tegnap
7:36
Furcsa tiltást vezettek be a magyar vonatokra az osztrákok (Napi)
Nem fogadott vonatokat és nem is indított az ÖBB, az osztrák vasút csütörtök reggel negyed hattól körülbelül fél hétig - közölte a Mávinform.
tegnap
7:24
Még idén a magyar patikákba is bekerülhet a Richter csodakészítménye (Portfolio)
A Richter cariprazine készítményéről, a kutatók jövőjéről, a technológia fejlődéséről is beszélt a Figyelőnek adott interjúban Greiner István, a Richter kutatási igazgatója. A kutatási igazgató az interjúban hangsúlyozza:...
tegnap
9:48
Nagy baj van a magyar tejfölökkel – minden második megbukott a Nébih tesztjén (Zoom)
A 31 tejfölből 15-tel szemben kellett valamilyen probléma miatt eljárást indítani, amiből 3 esetben élelmiszerellenőrzési bírságot is kiszabtak a Nébih ellenőrei.
tegnap
8:17
Kiszivárgott a lista: ők lesznek a következő Orbán-kormány tagjai (Hírstart)
A kormányközeli Figyelő lehozta az új kormány összeállítását. Fontos kulcsemberek tartják meg a pozíciójukat, mások viszont nem vállalták az újabb ciklust és már el is köszöntek - a kormányzat struktúrájának átalakítása egyelőre nem látszik, egyetlen új miniszteri poszt szerepel az értesülésekben, a feladatkörök változásáról még nincs hír.
tegnap
7:24
Kezdődik a balhé: kitiltották a magyar húst (Privátbankár)
A héten derült ki, hogy sertéspestissel fertőzött vaddisznót találtak Magyarországon. Több ország máris lépett.
tegnap
12:00
Semmi gond, Mészáros Lőrinc viheti az egyik legnagyobb biztosítótársaságot is (168 Óra Online)
Az MNB-nek semmi kifogása a tranzakció ellen.
tegnap
7:48
Ezek a magyar cégek mehetnek hamarosan csődbe: mi lesz így a melósokkal? (Pénzcentrum)
A magyar kis- és középvállalkozások esetében semmilyen képzést nem kapnak az alkalmazottak, a technológiai elmaradás pedig olyan nagy, hogy tömegesen húzhatják le a rolót a cégek, ha nem értik meg, hogy mekkora a tétje a következő öt-tíz...
tegnap
17:18
Mérgezést okoz egy piacon lévő fűszer (HVG)
Már korábban visszahívták a csattanó maszlaggal szennyezett fűszerköményt, de most újabb mérgezéses esetekről érkeztek hírek, ezért mindenki figyeljen oda, hogy milyen köményt használ.
tegnap
6:12
Kikutatták: itt vannak a legélhetőbb magyar városok (Privátbankár)
Tavalyhoz képest szinte nincs változás a listán, továbbra is az I. és V. kerületetekben a legjobb lakni Budapesten. A vidéki nagyvárosoknál 2018-ban is Egerben, Veszprémben és Tatán a legkellemesebb lakni - derült ki az Otthon Centrum harmadik alkalommal publikált „életminőség-indikátora” elemzésből. Ha ezt a mutatót összevetjük a lakásárakkal, akk
tegnap
16:08
Magyar diplomások - ezt nem tesszük az ablakba (Napi)
Sokat kell még pedáloznia Magyarországnak ahhoz, hogy a felsőoktatási tanulmányaikat befejezettek aránya elérje a 2020-ra kitűzött 34 százalékot. Az iskolaelhagyók aránya ezzel egyidejűleg tíz éve nem csökken, így e terén is van tennivaló.
tegnap
12:20
Megbuktak a tejfölök (VG)
A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.
tegnap
16:54
Összeroskadnak a magyar dolgozók az adók alatt (Portfolio)
Az emberek egy negyedévet minden évben csak az államnak dolgoznak az OECD országokban - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss kiadványából. A lista élén Belgium, Németország és Dánia végzett...
tegnap
7:57
Még idén a magyar patikákba is bekerülhet a Richter csodakészítménye (eBroker)
A Richter cariprazine készítményéről, a kutatók jövőjéről, a technológia fejlődéséről is beszélt a Figyelőnek adott interjúban Greiner István, a Richter kutatási igazgatója. A kutatási igazgató az interjúban hangsúlyozza: a cariprazine hatóanyag újdonsága - a kapható szerekhez képest -, hogy klinikailag bizonyítottan jelentősen javítja a döntősen negatív tüneteket mutató páciensek állapotát, a…
tegnap
19:36
Öngyilkos lehetett Avicii (Napi)
Újabb közleményt adott ki a múlt héten elhunyt Tim Bergling családja - írja az Index.hu.
tegnap
11:54
Három rossz hír szivárgott ki Brüsszelből Magyarország számára (Portfolio)
Legalább 6-6, de akár 10-10%-kal is csökkentik a következő uniós költségvetésben a kohéziós és agrártámogatási kassza méretét, előbbinél a pénzelosztás szabályait is jócskán átszabják a dél-európai államok előnyére és közben...
tegnap
11:18
Hol és milyen lakást vegyünk, ha nem akarunk melléfogni? (Portfolio)
A lakásvásárlás egyben egy komoly befektetési döntés, Magyarországon általában a lakosság vagyonának nagy része fekszik ingatlanban. Éppen ezért a vagyoni helyzetünk alakulása szempontjából kulcsfontosságú, hogy hol és milyen lakást...
tegnap
10:18
Mészáros Lőrinc fiát nem zavarja, hogy első fokon vesztett a vele szembeforduló vadászok ellen (HVG)
Nyugodtan vadászgat ifjabb Mészáros Lőrinc ott, ahol két hónappal ezelőtt elbukta a furcsa körülmények között megszerzett vadászati jogát, igaz, csak első fokon. Sőt, már a terület közepén álló vadászkastély is az övé lett. Rövidesen másodfokon is eldöntheti a bíróság, ki viheti a puskát.
tegnap
9:54
Figyelő: megvan az új kormány névsora (Népszava)
Még egy nő is van köztük.
tegnap
21:08
A honvédség 550 Suzukit állított hadrendbe (VG)
További 300 új Suzuki gépjárművet vásárolt a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett autókat csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.
tegnap
12:18
Eltűnhet az egyik legfontosabb párt (Privátbankár)
A szociáldemokraták vezetése a menekültek és az iszlám kérdésében teljesen más álláspontot képvisel, mint a párt tradicionális - és rohamosan fogyatkozó - tagsága. Az SPD az elmúlt 20 évben elvesztette választói felét. A startnál beragadt új pártvezetőnek kellene majd olyan törésvonalakat is kezelnie a pártjában, mint a Moszkvához való viszony.
tegnap
5:24
Afrikai sertéspestis: több ország kitiltotta a magyar sertéshúst (HVG)
A hétvégén Heves megyében egy vaddisznó tetemében mutatták ki a kórokozót.
tegnap
16:48
Szennyezett fűszer a piacon - már voltak mérgezések (Napi)
Ismét szennyezett fűszerkömény visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - adták hírül.
tegnap
12:06
Megvan a megoldás a dízelautók problémájára (TőzsdeFórum)
A Bosch új technológiája egyesíti az üzemanyag-fogyasztási és környezetvédelmi előnyöket, a 2020-as határértéknél 10-szer alacsonyabb nitrogénoxid-kibocsátást ért el.
tegnap
6:15
Több ország már kitiltotta a magyar húst (VG)
Miután bebizonyosodott, hogy az afrikai sertéspestis vírusától pusztult el a Gyöngyös környékén talált vaddisznó, Szerbia és négy ázsiai ország is kitiltotta a Magyarországról származó sertéshúsokat. A hazai állategészségügyi hatóság az érintett területen korlátozásokat rendelt el.
tegnap
15:24
Honnan jöhet a következő válság? (Napi)
Csodálatos év volt a nemzetközi tőkepiacokon 2017: beindult a világban az egyidejű gazdasági növekedés, alacsony maradt az infláció és a kamatszint, miközben a jegybankok korábbi pénzteremtési akciói miatt rendkívül sok volt a pénz a piacokon. 2018 elején még elég sokan reménykedtek benne, hogy ez a mesebeli állapot akár még egész évben kitarthat,
tegnap
11:00
Csernobil: 32 évvel a tragédia után nagy üzlet a katasztrófaturizmus (HVG)
Európa nagyvárosai hasonló látnivalókat kínálnak, a boltok kínálata is hasonló. Az igazi turista viszont valami egyedire vágyik, például a világ eddigi legnagyobb atomkatasztrófája helyszínének a meglátogatására.
tegnap
16:18
Elverte a jég – alig lesz búzánk az idén? (Privátbankár)
Több mint 2000 hektár vetés pusztult ki Tolna megyében.
ma
2:36
Globális felmelegedés a világon - egy ábrán mutatjuk (ProfitLine)
Hőmérséklet-változás a világon 1900 és 2100 között
tegnap
21:54
Csányi Sándor: Nagyon hiányzik itthon a megfelelő színvonalú sürgősségi ellátás (HVG)
Az OTP vezérigazgatója már a Budai Egészségközpont többségi tulajdonosa is, és a következő évtizedek egyik nagy lehetőségeként tekint a magánegészségügyre.
tegnap
20:06
Szennyezett fűszerköményre figyelmeztet a Nébih (ProfitLine)
Ismét szennyezett fűszerköményre figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután újabb atropin okozta ételmérgezésekről értesült.
tegnap
16:29
Elverte a jég – alig lesz búzánk az idén? (Hírstart)
Több mint 2000 hektár vetés pusztult ki Tolna megyében.
tegnap
15:21
Pár tízezer forintért Jaguárt bérelhetsz Magyarországon - Nyolc nyomós érvünk is van, miért tennéd (Hírstart)
Az autókölcsönzői piacon közismert, hogy az Avis rendszeresen vesz fel olyan rétegmodelleket a flottájába, amelyek exkluzívnak számítanak, azaz kevés ember engedhetné meg magának, hogy megvásárolja őket. Ott van például a Mazda MX5-ös...
tegnap
12:24
Élőben követhet egy magyar agyműtétet, most! (Napi)
Élőben közvetíti egy 43 éves férfi agyműtétét Facebook-oldalán a Szeretlek Magyarország.
tegnap
11:18
Meghökkentő hírt közölt a tejfölökről a Nébih - videó (ma.hu)
A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.
tegnap
10:54
Lesújtó végeredmény: magyar boltokban kapható tejfölöket tesztelt a hatóság (Napi)
Legújabb Szupermenta terméktesztjén a 20 százalékos zsírtartalmú tejfölöket ellenőrizte élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 31 tejfölből 15-tel szemben kellett valamilyen probléma miatt eljárást indítani, amiből 3 esetben élelmiszerellenőrzési bírságot is kiszabtak a Nébih ellenőrei.
tegnap
5:11
NGM: a Magyar Nemzeti Bank alapítványai nem tartoznak az államhoz (VG)
Az Eurostat visszavonta hétfői jelentésében az Eximbankkal kapcsolatos fenntartásait, a jegybanki alapítványokat ellenben új, kifogásolható elemként tünteti fel.
tegnap
21:41
Nagy a baj - eshet a sertéshús ára (Hírstart)
Ideiglenesen visszaeshet a magyar sertéshús és húskészítmények exportja, és csökkenhet az élősertés felvásárlási ára is az afrikai sertéspestis következtében életbe lépett korlátozások miatt - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos az MTI megkeresésére.
tegnap
21:06
Továbbra is épül a társasház, amelynek megszívatták az első vevőit (HVG)
Volt, aki már a teljes vételárat kifizette, amikor levelet kapott a kivitelezőtől, hogy megszűnt a szerződése. Rémtörténet egy épülő társasházról.
tegnap
19:15
Öngyilkos lehetett Avicii (Hírstart)
Újabb közleményt adott ki a múlt héten elhunyt Tim Bergling családja - írja az Index.hu.
tegnap
16:21
A múlt hagyatéka, a jövő szállodája – megépült a Hotel Clark (Márkamonitor)
Budapest szimbolikus epicentrumában, a „0” kilométerkőnél beépült a híres foghíjtelek - átadták Hotel Clark szállodát
tegnap
11:24
Maximum kevesebben ülnek taxiba, de ez meg kit érdekel, ugye? (Portfolio)
Tarlós István szerint nem gond, ha kevesebben taxiznak majd a drágább díjszabás miatt, ez ugyanis a taxisok kockázata. Csak remélni tudjuk, hogy a tarlóseconomics nem honosodik meg az országban. A taxis tarifaemelés margójára szánt véleményünk....
ma
0:36
Csaknem 105 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból az elmúlt hónapokban (ma.hu)
Egy nemzetközi művelet során.
tegnap
22:48
A kormány váratlanul megszüntette a megújuló energia kötelező átvételét (Napi)
Módosították a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia kötelező átvételéről szóló rendeletét, mindössze 5 napot hagyva arra, hogy a kisméretű erőművek (500 kW alatt) építését tervező cégek beadják kérelmüket. A MANAP Iparági Egyesület a szűk határidő mellett ijesztőnek véli azt is, hogy ez a jövőre nézve sem fog változni.
tegnap
8:51
Gyárfás-ügy: nemcsak egy hangfelvétel a bizonyíték (Hírstart)
Nem egy, hanem több kompromittáló hangfelvételt készített Portik Tamás a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetéseiről 2000 és 2004 között, és ezek a felvételek a rendőrség birtokában vannak - szemlézi az Index a csütörtöki Heti Válasz cikkét a témáról.
tegnap
7:24
Gyengüléssel kezdi a csütörtököt a forint (Napi)
Minimálisan gyengült a forint szerda este óta a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelig a bankközi piacon.
tegnap
6:45
Két hónap maradt az új számlázás szabályokig (Hírstart)
A július elsejétől életbe lépő új számlázási szabályok minden olyan vállalkozást érintenek, amelyek már valamilyen kész, standard számlázó programot használnak. Ezért az érintett cégeknek a hátralévő időben érdemes felvenniük a kapcsolatot a számlázó programjuk fejlesztőjével, hogy a szükséges verzióváltásról egyeztessenek, hívta fel a figyelmet a
tegnap
22:39
Csányi az utódlásáról: abszolút nem aggódom, hogy elveszne a cégcsoportom (Hírstart)
"Abszolút nem tartok tőle, hogy az a cégcsoport, amit felépítettem, legyen az élelmiszeripar, vagy más terület, az a gyerekeim kezében elveszne" - többek között ezeket mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója ma az Infoádió...
tegnap
18:58
Varga Mihály elárulta, mi lesz a gazdaságpolitika középpontjában (VG)
Az új magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a vállalati innováció erősítése, az egyetemi és a vállalati kutatás-fejlesztés támogatása és a közöttük lévő kapcsolati rendszer erősítése áll – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a szellemi tulajdon világnapján, a Millenniumi díjak átadásán.
tegnap
18:54
Ezért szállt be Csányi a magánegészségügybe (Portfolio)
Régi mániám a magyar egészségügy, lehet, hogy az élet végül nem fogja igazolni ezt a döntésemet, de az eddigi időszak igazolta a Budai Egészségközpont többségi tulajdonrészének megvásárlását - mondta az InfoRádió Aréna című...
tegnap
13:36
Nébih: A vizsgált tejfölök fele kifogásolható minőségű (ProfitLine)
A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: