Tudományos hírek - TOP 24 óra

tegnap
14:06
Férfi biológiai óra: ebben az életkorban esik drasztikusan vissza a termékenység (Hírstart)
A ketyegő biológiai óra olyasmi, amivel gyakran riogatják a párválasztás vagy gyerekvállalás előtt álló nőket, arról azonban kevesebb szó esik, hogy ha nem is olyan hangerővel, azért a férfi biológiai óra is kattog.
tegnap
8:33
Itt az első színes röntgen, hihetetlen képekkel (Infostart)
Egy új-zélandi egyetemekkel együttműködő cég bemutatta a világ első színes röntgenfelvételeit.
tegnap
12:45
Apokaliptikus vérfürdőbe torkollott Jeruzsálem ostroma (Múlt-kor)
„Ebben a templomban majdnem 10 ezer embert öltek meg. Ha ott lettél volna, láthattad volna, ahogy bokáig gázolunk a leöltek vérében. (…) Senkit nem hagytunk életben, sem a gyerekeket, sem a nőket.” A francia történetíró Fulcher de Chartres, így emlékezett a Jeruzsálem elestét követő horrorisztikus vérfürdőre.
tegnap
10:15
Berobbantották a leghíresebb rakétaindító ikertornyot a floridai bázison - videó (MaHu)
Az Egyesült Államok Légierejének (USAF) rakétaindításra szolgáló bázisán bontás helyett robbantással semmisítették meg a feleslegessé vált tornyokat.
tegnap
17:39
Tényleg segít, ha nyomkodjuk a gombot a zebránál? (24.hu)
A gyalogátkelőknél szeretünk minél kevesebb időt eltöltetni, de vajon van értelme a zebráknál gyakran megtalálható gombok nyomkodásának?
tegnap
14:18
Bekapcsolja a klímát? Akkor tuti, hogy nagyobb forróság lesz jövőre (Hírstart)
Az Európai Unió energiafogyasztásának fele a fűtéshez és hűtéshez köthető, de míg a fűtés gyakran kerül a figyelem középpontjába, addig a légkondicionálókról és ventilátorokról viszonylag kevés szó esik.
tegnap
19:48
Száz éve végezték ki a cári családot (Hírstart)
Száz éve, 1918. július 17-ére virradóra végezték ki Jekatyerinburgban II. Miklóst, az utolsó orosz cárt és családját, ezzel véget ért a Romanov-dinasztia 300 éves országlása.
tegnap
10:30
El sem hinné, mi kell egy bomba 11-eshez (24.hu)
A vb-döntőt játszó csapatokat fáradtság, kialvatlanság jellemzi, de egyiküknek sem lejt a hazai pálya. Mert az tényleg lejt, fizikailag is. Minden agyban dől el, főleg a büntetőrúgás sikere. Néhány gondolat a döntőről a tudomány szemüvegén keresztül.
ma
5:27
Aranybányára bukkantak az ásatáson (Infostart)
Az ókori egyiptomi 26. dinasztia korából származó mumifikáló műhelyt és számos sírt tárt fel egy német-egyiptomi régészcsoport a Kairó közelében, Szakkarában folyó ásatáson. A leletek között szerepel egy mintegy 2500 éves, aranyozott múmiamaszk is.
tegnap
18:12
Jobb alvók azok a babák, akik korábban kapnak szilárd táplálékot (Hírstart)
Jobban alszanak azok a babák, akiknél már a harmadik hónapban megkezdik a hozzátáplálást, tehát az anyatej mellett szilárd táplálékot is kapnak – írja a BBC. A JAMA Pediatrics tudományos lapban hétfőn megjelent tanulmány szerzői szerint pozitív hatása van az anyára és a babára is, ha hat hónapnál korábban kap szilárd táplálékot a csecsemő: a kicsik
tegnap
10:24
Mit szólna egy robotkollégához? (Hírstart)
Az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén, és kész együttműkö
ma
5:30
Aranybányára bukkantak az ásatáson (Hírstart)
Az ókori egyiptomi 26. dinasztia korából származó mumifikáló műhelyt és számos sírt tárt fel egy német-egyiptomi régészcsoport a Kairó közelében, Szakkarában folyó ásatáson. A leletek között szerepel egy mintegy 2500 éves, aranyozott múmiamaszk is.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: