2018. november 19. hétfő

nov. 19
0:00
Durvul a helyzet: máris kezdik a sószórást az utakon – Reggel káosz lehet, mindenki készüljön! (Blikk)
Az időjárás téliesre fordul, léni kényszerült a közútkezelő is.
nov. 19
0:00
Igaz rád valamelyik állítás? A világ legritkább személyiségei közé tartozol (Blikk)
Különbözöl a legtöbb embertől.
nov. 19
0:00
Elképesztő: minden ételben fű lesz az újonnan megnyíló étteremben (Blikk)
Decemberben nyílik meg Nagy-Britannia első olyan étterme, ahol az ételek mindegyikének egyik alapanyaga a kannabisz lesz.
nov. 19
0:00
Súlyemelő ob - Nagy 14-edszer, Gyurkovics 11-edszer bajnok (MaHu)
Az esélyesek sikerét hozta az országos súlyemelő-bajnokság vasárnapi zárónapja Szombathelyen: a férfiaknál mind a négy felső kategóriában megvédte titulusát a tavalyi győztes, míg a nőknél egy súlycsoport kivételével idén is a múlt évi bajnok nyert.
nov. 19
0:00
Tizenegy ember elgázolásáért csak száz óra közmunkát kapott (Hírstart)
Mindössze 100 órányi közmunkát kapott büntetésként az az amerikai férfi, aki 11 embert gázolt el akaratlanul 2017-ben Idahóban egy autókiállításon.
nov. 19
0:00
Nagy Ádám: Mondhatom Gerzsonnak, hogy már nem fogok gól nélkül visszavonulni (Hírstart)
Megszerezte első válogatott gólját a Bologna középpályása.
nov. 19
0:04
Macron elment a németekhez a Bundestagba, és amiket ott mondott, azon még Orbán Viktor is meglepődne (Blikk)
A német szövetségi parlament előtt mondott beszédet Emmanuel Macron, francia elnök. Olyan dolgokhoz is a korábbiaktól eltérő módon közelített, mint az európai határőrizet, ami elég meglepő az Orbán egyik nagy európai ellenfelének tartott politikustól.
nov. 19
0:06
Őrületes front tört be az országba! Ma este már havazás várható ezeken a helyeken (Blikk)
Két front is érkezik.
nov. 19
0:06
Üvöltő tévériporter mentette meg az elalvó sofőr életét (Blikk)
Kiabáló riporter mentette meg egy autós életét, aki elbóbiskolt a volán mögött Spanyolországban.
nov. 19
0:06
Dzsudzsák Balázs: Régen láttam ennyire éhes magyar válogatottat (Hírstart)
Szalai Ádám nem érti, miért téma napok óta, hogy ki viseli a csapatkapitányi karszalagot.
nov. 19
0:06
Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van (Lokál)
Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult. Tulajdonosa és trénere szeretné, ha tavasszal külföldön is bizonyítana.
nov. 19
0:06
Megcsalásról vallott Nagy Feró (Lokál)
A Beatrice frontemberéért még mindig bomlanak a csajok! A zenész ma már nem esik kísértésbe, ám nem mindig volt ez így. Feró a Lokálnak bevallotta: első feleségét, Csuka Mónikát megcsalta, pedig akkor már a kislánya, Gaby is megszületett tőle.
nov. 19
0:06
Dzsudzsák Balázs: Régen láttam ennyire éhes magyar válogatottat (M4 Sport)
Szalai Ádám nem érti, miért téma napok óta, hogy ki viseli a csapatkapitányi karszalagot.
nov. 19
0:06
Dzsudzsák a kezdőben, Gulácsi újra a kapuban (Sztárklikk)
A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs helyet kapott a kezdő tizenegyben a magyar labdarúgó-válogatott finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésén. A kapuban ismét Gulácsi Péter áll majd, aki csütörtökön kihagyta az észtek ellen 2-0-ra megnyert összecsapást.
nov. 19
0:08
Trump megint megmondta a frankót erdőtűzügyben (Blikk)
"Remélem, ez volt a legutolsó erdőtűz, mert ez nagyon, nagyon rossz volt" - mondta Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, mikor Kaliforniába látogatott. Az elnök szerint ha az erdő talaját rendben tartották volna, nem következik be a katasztrófa... Köszönjük...
nov. 19
0:09
2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik (HVG)
A Nemzetközi Mértékegységrendszert, amelynek alapegységei ezentúl természeti/technikai állandókhoz lesznek kötve, ez biztosítja, hogy a 2019. május 20-ától érvényes új mértékegységrendszer hosszú távon stabil és konzisztens lesz.
nov. 19
0:10
megtalálták az elrabolt Picasso-festményt – Ami történt, azt kitalálni sem lehetne jobban (Blikk)
Titokzatos levél egy könyv írójának, műkincsrablás, és egy eltűnt Picasso - nem egy új bestseller sarokpontjai, a történetet ezúttal a valóság írta: a nagy rotterdami műkincsrablánál elvitt Picasso festményt találták meg Romániában, regényes körülmények között.
nov. 19
0:10
OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk (Lokál)
Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.
nov. 19
0:10
Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak (Lokál)
Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor 12 év után a nyáron szakított. Míg a csinos műsorvezető legfrissebb fotóin csakúgy ragyog, addig a rádiósnak már nehezebben megy a továbblépés. Barátai szerint a nőcsábászként ismert Bockornak most még csajozni sincs kedve.
nov. 19
0:12
2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik (Hírstart)
A Nemzetközi Mértékegységrendszert, amelynek alapegységei ezentúl természeti/technikai állandókhoz lesznek kötve, ez biztosítja, hogy a 2019. május 20-ától érvényes új mértékegységrendszer hosszú távon stabil és konzisztens lesz.
nov. 19
0:12
Marco Rossi: Taktikailag sokat fejlődtünk (Player)
A magyar válogatott győzelemmel zárta a Nemzetek Ligáját, a csoportunkból feljutó Finnországot kaptuk el itthon.
nov. 19
0:12
Fidesz: Közpénzből segítik a migránsokat (Lokál)
Soros-szervezetek a törvények megkerülésére buzdítják a migránsokat, ehhez oktatást és szótárakat is biztosítanak nekik egy újabb kamerafelvétel szerint. Hidvéghi Balázs a közmédiának számolt be az újabb Soros-akcióról, benne a migránsok számára, uniós közpénzzel feltöltött bankkártyákról is, amelyet az EU és az ENSZ is támogat.
nov. 19
0:16
Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?! (Lokál)
Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost. Az tény: Gyurcsány közös céget visz a Bulgáriában ellenfele kiirtására bérgyilkost fogadott Cvetan Vaszilevvel, akinek kapcsolatrendsze
nov. 19
0:18
A virtuális valóság nem a jövő technológiája (24.hu)
A virtuális valóság (VR) ugyan sokak számára még mindig a jövő technológiájának tűnik, valójában már itt van, használható, átélhető. Igaz még nem tökéletes, de egyre ígéretesebb fejlesztések látnak napvilágot. Kevesen gondolnák, hogy a mai megoldások alapjai meglepő mód egészen az 1800-as évekig nyúlnak vissza, az alkalmazott fotográfia kezdeteire.
nov. 19
0:18
Centenárium: Cáfolnak a magyarországi románok képviselői (Hírstart)
Szerintük a magyar kormány nem tiltotta meg centenárium megünneplését.
nov. 19
0:21
Pislogás, sírás és úszkáló foltocskák - Három különös tény a szemről (NLCafé)
A szemed csodálatos ékszer, amely ezernyi titkot rejt. Vannak ezek közt olyanok, amikről csak te tudsz, és olyanok is, amiket a tudósok megfejthetnek. Ez utóbbiakból mutatunk hármat.
nov. 19
0:22
A virtuális valóság már a küszöbön van, de nehéz átlépnie (24.hu)
Ugyan a virtuális valóság az elmúlt évek egyik legforróbb trendje, és rohamos fejlődés tapasztalható az újabb kütyük terén, még számos problémával kell szembenéznie a technológiának. Ezek az eszközök a felhasználók és a cégek számára is új utakat nyitnak meg azzal, hogy korábban sosem látott módon merülhetünk bele virtuális világokba, változásokat
nov. 19
0:24
Napi 3x1 szem aszalt szilva az egészségért (Hírstart)
Szakemberek szerint az aszalt szilva az egyik legkiválóbb immunerősítő élelmiszer. Fotó: PIxabay.com Antioxidánsokban gazdag, vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin-tartalmának köszönhetően óvja a sej­teket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Emellett magas rosttartalma mia
nov. 19
0:25
Időskori szemszárazság – így segíthetsz a hozzátartozódon (NLCafé)
Mindenkivel előfordul, hogy kiszárad egy rövid időre a szeme, de aztán hamar megoldódik a probléma. Az időseknél ez a koruk miatt már állandó jelenség, és nem csupán kellemetlen, de betegségekhez is vezethet. Ha hajlottabb korú szüleidnél, hozzátartozóidnál észreveszed, hogy mindig száraz a szemük, segítsd őket az következő praktikákkal!
nov. 19
0:26
A virtuális valóság nem csak a játékról szól (24.hu)
A virtuális valósággal kapcsolatban a legnagyobb szakértők azt jósolják, átalakítja majd az életünket. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, hogy miként, milyen területeken lesz képes ekkora hatással bírni, hiszen legtöbben úgy hiszik, hogy csak a videojátékokhoz, legfeljebb a filmezéshez van köze a technológiának. Ennél jóval többről van szó: a VR új u
nov. 19
0:29
Folyton a képernyőt nézed? Így tartsd karban a szemed! (NLCafé)
Ha összeszámolnád, egy nap mennyi időt töltesz különféle képernyők és kijelzők nézegetésével, biztosan leesne az állad. A gond az, hogy közben a szemed túlzottan nagy igénybevételnek van kitéve, és elfárad, kiszárad, ami egy sor kellemetlen tünettel jár. Hogy ezektől megkíméld magad, tudatosan kell karban tartani a kijelzőre tapadó szemeket. Megmut
nov. 19
0:30
Válogatott: Nagy és Szalai gólöröme, Böde angyali pillantása (NSO)
A magyar válogatott vasárnap este a finnek ellen aratott 2–0-s győzelemmel búcsúzott a Nemzetek Ligájától, mutatjuk a Nemzeti Sport fotósainak a Gruopama Arénában lőtt legjobb képeit a mérkőzésről.
nov. 19
0:33
Ég és száraz a szemed munka közben? – Ez a megoldás a problémádra (NLCafé)
Ma már szinte mindenki több órát tölt a napjából azzal, hogy monitorokat és telefonkijelzőket néz. Ezt nem nagyon kerülhetjük el, viszont a képernyőnézésből eredő szemszárazságot és a vele járó égő, szúró, kellemetlen érzést igen. Íme a tanácsaink szemszárazság ellen!
nov. 19
0:36
Tarolt a mozikban a Legendás állatok újabb epizódja (ProfitLine)
Tarolt az észak-amerikai mozikban a Harry Potter-varázsvilág újabb epizódja, a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei, mely a nyitó hétvégén 62 millió dolláros (14,7 milliárd forintos) jegyárbevételt hozott - írta iparági becslésekre hivatkozva a Variety.com.
nov. 19
0:37
Így árt a számítógépes munka a szemnek – ismerd fel a figyelmeztető jeleket! (NLCafé)
Észrevetted, hogy már fél óra „gépezés” után is dörzsölgetni kell a szemedet, megfájdul a fejed, és elkezdesz könnyezni? Ezek mind a monitorhasználat és az okostelefon nézegetésének kellemetlen mellékhatásai. Hosszú távon azonban nemcsak kényelmetlenséget okoz a túlzásba vitt képernyőnézés, hanem szembetegséghez is vezethet!
nov. 19
0:42
Ballada a diétáról – Csinta Samu publicsisztikája (NSO)
Amerikai unokaöcsém diétába fogott. Naponta ötször eszik sima, párolt csirkemellet sima, vízben főzött brokkolival. Étkezések előtt magához vesz...
nov. 19
0:42
Theresa May a Brexit kapcsán tervezett vezetőváltásról (Hírstart)
A brit miniszterelnök szerint nem könnyítené meg a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló tárgyalásokat az sem, ha új vezető kerülne a kormány és a kormányzó Konzervatív Párt élére.
nov. 19
0:46
Úri huncutság – Bodnár Zalán jegyzete (NSO)
Vasárnap délután van, korán sötétedős november közepe. Mi lehetne ilyenkor jobb program egy angol–horvát rangadónál a Nemzetek Ligájából? A világ pill...
nov. 19
1:00
Orbán Polt Péter legfőbb ügyésszel nézi a finnek elleni meccset (Hírstart)
Jó, hogy nem a volt macedón kormányfővel.
nov. 19
1:00
Nagy Ádám: Mondhatom Gerzsonnak, hogy már nem fogok gól nélkül visszavonulni (Hírstart)
Megszerezte első válogatott gólját a Bologna középpályása.
nov. 19
1:06
Hétfői sportműsor: a német–holland csúcsmeccs viszi a prímet (NSO)
Kilenc találkozóval folytatódik hétfőn a Nemzetek Ligája, mind a 18 pályára lépő válogatott egyben be is fejezi a szereplést. A csúcsot a német–holland rangadó jelenti, a hollandok a négyes döntőért hajtanak. Folytatódik a curling Európa-bajnokság és a hazai jégkorongbajnokság is. Íme, a hétfői sportműsor!
nov. 19
1:06
Trócsányi László: Nálam már a feltételezés is kiveri a biztosítékot, hogy a magyar közigazgatásban pártkatonák dolgoznának (168 Óra Online)
Hosszú interjút készített a hvg.hu Trócsányi László igazságügyi miniszterrel, akit kérdeztek a hozzá tartozó közigazgatású bíróságokról is, amelyek felett gyakorlatilag teljhatalma lesz. Bár a 2020. január 1-én induló rendszerben tőle függ majd, hogy ki lesz, aki dönthet az állampolgárok és a cégek, illetve az állami intézmények közötti jogvitákban
nov. 19
1:12
Darts: szájkarate, mutogatás – kis híján botrányba fulladt Gary Andersonék döntője (NSO)
A walesi Gerwyn Price nyerte meg a 2018-as Grand Slam of Dartsot, miután 12–9-es hátrányból megfordította a döntőt a sokkal esélyesebb skót Gary Anderson ellen. És miután sportszerűtlen viselkedésével maga ellen fordította a közönséget a versenyen, amely arról nevezetes, hogy ezen összeeresztik a Professional Darts Corporation (PDC) és a British Da
nov. 19
1:15
Lehetsz világbajnok. Lehetsz a bulik királya. Lehetsz a legvonzóbb. (X) (Vezess)
Miért is ne akarnál többet? Miért ne tűznél ki magad elé újabb és újabb, mások szerint megvalósíthatatlan célokat? Ha többre vagy képes, tegyél többet! Ha úgy tudsz küzdeni, mint Mike Tyson, miért ne küzdenél? Mutasd meg, mire vagy képes, mutasd meg magadnak, mutasd meg mindenkinek! Bármit is csinálj, legyen az munka, sport vagy szórakozás, ott leh
nov. 19
1:24
Ne vegyünk be hashajtót (HáziPatika)
Bár egyszerűnek tűnhet bevenni egy hashajtót, sokkal jobbat teszünk szervezetünkkel, ha székrekedés esetén természetes módszerekkel próbáljuk meg orvosolni a problémát.
nov. 19
1:30
Szalai szerint nem szabad utólag sajnálkozni (Hírstart)
Szalai Ádám szerint nem szabad utólag sajnálni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csak a második helyen zárt a Nemzetek Ligájában. A vasárnap a finnek elleni csoportzárón is eredményes csatár elmondta, nagyon rossz időben jött a kapitányváltás az együttesnél, hiszen Marco Rossinak Georges Leekens menesztését követően mindössze öt napja volt arra,
nov. 19
1:36
Nőtt a kaliforniai tűzvész eltűntjeinek száma (ProfitLine)
Jelentősen nőtt a kaliforniai tűzvész eltűntjeinek száma, a hatóságok legfrissebb, vasárnapi összesítése szerint már 1300 olyan ember van, akiknek sorsáról nem tudni semmit.
nov. 19
1:57
Trump elhiszi a szaúdi koronahercegnek, hogy nincs köze Hasogdzsi meggyilkolásához (24.hu)
Az újságíró megöléséről készült hangfelvételt nem tudta meghallgatni az amerikai elnök.
nov. 19
2:12
Tőkés László: Gyulafehérvárra és Trianonra a helyes válasz az autonómia (Hírstart)
Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, a Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén.
nov. 19
2:15
Politikai tanfolyamot indít Vona Gábor (24.hu)
70100 forintért 20 év politikai tapasztalat, kávé, tea, ásványvíz jár.

Keresés